Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
endelin ::
Moja napoved za april 2022.
Btc 55k usd
Xtz sladkih 8usd
Xrp 1.2usd
Dogecoin 0.2usd
Shiba: pol nule manj
Btc 55k usd
Xtz sladkih 8usd
Xrp 1.2usd
Dogecoin 0.2usd
Shiba: pol nule manj
Prebranac ::
TheMentor ::
PrihajaNodi je izjavil:
Uf pumpa tole. 70-100 k. Resistance prebit
Glejte. Jaz mislim, da je to nateg nekega kita s par milijoni, ki je pumpal. Da vas obere. Razmišljam, da bi prodal in počakal na konkreten padec. Čakam da ulovim kokos!
Ne samo enega kita, jih je kar več kot en. Ta veliki so orkestrirano zarinili nekaj milijonov v BTC, pumpnili...
Kaj pa, če je orestrirano dumpanje :) Takle skok je bil lani tudi in smo šli na nov ATH.
Kripto ::
PrihajaNodi je izjavil:
Glejte. Jaz mislim, da je to nateg nekega kita s par milijoni, ki je pumpal. Da vas obere. Razmišljam, da bi prodal in počakal na konkreten padec. Čakam da ulovim kokos!
Ne samo enega kita, jih je kar več kot en. Ta veliki so orkestrirano zarinili nekaj milijonov v BTC, pumpnili...
Kaj pa, če je orestrirano dumpanje :) Takle skok je bil lani tudi in smo šli na nov ATH.
Če ostanemo pri tem kar smo videli, zakaj tak skok v tako kratkem časovnem okvirju. Ne najdem druge logične obrazložitve kot sem že napisal, da gre za whale orkestriran push nekaj milijonov v BTC. Seveda možno je tudi v obratni smeri...orkestriran dump. V končni fazi vemo, da gre za špekulativni in manipuliran trg. Ni tak skok, ker bi narastel real demand, ampak gre za navidezni demand s katerim hočejo da retail ribice zagrizejo.
Wealth is mindset!
PrihajaNodi je izjavil:
Če ostanemo pri tem kar smo videli, zakaj tak skok v tako kratkem časovnem okvirju. Ne najdem druge logične obrazložitve kot sem že napisal, da gre za whale orkestriran push nekaj milijonov v BTC. Seveda možno je tudi v obratni smeri...orkestriran dump. V končni fazi vemo, da gre za špekulativni in manipuliran trg. Ni tak skok, ker bi narastel real demand, ampak gre za navidezni demand s katerim hočejo da retail ribice zagrizejo.
Dober odgovor. Bi pq rad zajahal tapravi trenutek in to me najbolj bode, ker čakam dno, pa me vedno premami, da bi kaj dokupil.
TheMentor ::
PrihajaNodi je izjavil:
Dober odgovor. Bi pq rad zajahal tapravi trenutek in to me najbolj bode, ker čakam dno, pa me vedno premami, da bi kaj dokupil.
Ja ne vem zakaj že nisi. Kaj čakaš RSI na weekly pod 30? To se je zgodilo 3x v 10ih letih. Še covid marca 2020 ni poganl RSI na 30 pa bo tole? Dejansko je kar verjetnost, da je bottom in, ABC zaključeno in bomo šli gor. Ta teorija pade samo, če gremo na 28k.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TheMentor ()
PrihajaNodi je izjavil:
Težko je ujeti ta trenutek, ko se začne pump. Nimaš teh informacij, da bi vedel kdaj bodo naredili orkestriran pump. Čakanje na dno zahteva veliko potrpežljivosti in disciplino.
Wealth is mindset!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kripto ()
ViperR ::
Nekaj milijonov vreden nakup ne premakne cene niti za 10$, ne vem kaj eni sanjate sam je res cringe
IgorCardanof ::
Nekaj milijonov vreden nakup ne premakne cene niti za 10$, ne vem kaj eni sanjate sam je res cringe
Nazalost si s tem komentarjem pokazal, da ne ves o cem govoris.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Ja kdo se oglasa lol
Trenutni podatki: ce na Binanceu kupis za 20m$ BTCja, ceno premaknes za 2%. Kar je pri trenutni vrednosti skoraj za 820$.
Zal je jasno, da pac kr nekaj nabijas. Sprijazni se da si z zgornjim komentarjem imel narobe.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()
ViperR ::
Lol kok cringe si ti.
Tip gre iz par mil na 20, pa lih v bolj volatilnem obdobju pobere podatke, da bo ja mel prou.
Tip gre iz par mil na 20, pa lih v bolj volatilnem obdobju pobere podatke, da bo ja mel prou.
Jerry000 ::
Pismo zdej pa res ne vem več, sem mislil da bo hud bear glede na govore in vse, ampak tole, da pa 2x ornk skoči gor pa zdej ne vem a je to manipulacija in bo čez 2 dni strmoglavlo, al se splača nabavit nazaj al raje še malo počakat na tedenski trend zelenega
Lol kok cringe si ti.
20m za 2% in to na Binanceu. Bitcoin je volatilen izjemno ze zadnjih nekaj mesecev, kaj hoces povedat? Da nak gledam podatke za konec 2018?
Koliko % je 10$ v 41500$? 3m$ ti bo ceno konkretno dvignilo. Vsaj 100$.
Skratka, najbolj cringe je brat komentarje o ljudeh, ki "popravljajo" druge in govorijo kako so ostali cringe.
Da bos naslednjic malomanj cringe, se malo poduci o "market depth", odpri kak depth chart in ga poskusi razumet.
Lp, Charles
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()
Mato989 ::
IgorCardanof je izjavil:
Ja kdo se oglasa lol
Trenutni podatki: ce na Binanceu kupis za 20m$ BTCja, ceno premaknes za 2%. Kar je pri trenutni vrednosti skoraj za 820$.
Zal je jasno, da pac kr nekaj nabijas. Sprijazni se da si z zgornjim komentarjem imel narobe.
In kako si ti pametnjakovic to izracunal.... Saj ves da dvignes ceno na coingecku moras dvignot na vseh vecjih borzah ne samo na binance... Pa hkrati ne mors vedet koliko orderjev se ob 20m nakupu aktivira od botov in folka...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Warkraft če si kupil BTC ko si jamral si že fajn v plusu =)
vaščan ::
Nekako po grafih je kazalo da zma bit februar malo zelen. Če marca ko bo fed ukrepal nebo neke panike in hudega dumpa potem zna bit da gremo na nov ath.
Ja skoraj karkoli če si kupil v največji paniki ko je bil btc okrog 33k si zdaj v konkretnem plusu nekateri x2
Ja skoraj karkoli če si kupil v največji paniki ko je bil btc okrog 33k si zdaj v konkretnem plusu nekateri x2
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vaščan ()
IgorCardanof je izjavil:
Ja kdo se oglasa lol
In kako si ti pametnjakovic to izracunal.... Saj ves da dvignes ceno na coingecku moras dvignot na vseh vecjih borzah ne samo na binance... Pa hkrati ne mors vedet koliko orderjev se ob 20m nakupu aktivira od botov in folka...
Gres na depth chart, pogledas kje so trenutni orderji in pogledas pri kolilo so postavljeni ce kupis za x$. Nato gres na ta market in naredis market buy, to pomeni instantno in poberes vse te orderje in ergo, premaknes ceno za toliko. Ja itak, boti se bodo aktiviral, arbitrazni boti se bodo aktiviral, ne vemo kam bo slo naprej.
Samo teza, da bitcoina sploh ne mores premaknit, ker si cringe, razen ce kupis za 1000 trilijard dolarjev, je pac slaba.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
IgorCardanof je izjavil:
IgorCardanof je izjavil:
Ja kdo se oglasa lol
Gres na depth chart, pogledas kje so trenutni orderji in pogledas pri kolilo so postavljeni ce kupis za x$. Nato gres na ta market in naredis market buy, to pomeni instantno in poberes vse te orderje in ergo, premaknes ceno za toliko. Ja itak, boti se bodo aktiviral, arbitrazni boti se bodo aktiviral, ne vemo kam bo slo naprej.
Samo teza, da bitcoina sploh ne mores premaknit, ker si cringe, razen ce kupis za 1000 trilijard dolarjev, je pac slaba.
Ja, ampak četudi ti greš zdaj na binance in kupiš za 20m BTCja in gre na binance cena gor za 100$, to ne pomeni da gre na coingecku cena gor za 100$... preden bo šla na coingecku gor 100$ pomeni da mora čez vrsto menjalnic it cena 100$ gor. To pa ni 20m načeloma dovolj.
nihče ne pravi 1000 trilijard... ampak to da nekdo dvigne ceno za 10% pa pač nekaj 10 mil dolarjev ni dovolj...
Od kdaj je pa coingecko relavanten vir koliko je cena? Coingecko je kul, samo se mors zavedat, da je tam vse z zamikom par minut. Ce ze, gledas aggr.trade
Kaj se bo dogajal potem ko kupis, to ne vemo. Lahko takoj retracement, lahko se ostali zacnejo kupovat.
Kaj se bo dogajal potem ko kupis, to ne vemo. Lahko takoj retracement, lahko se ostali zacnejo kupovat.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
IgorCardanof je izjavil:
Od kdaj je pa coingecko relavanten vir koliko je cena? Coingecko je kul, samo se mors zavedat, da je tam vse z zamikom par minut. Ce ze, gledas aggr.trade
Pri 100$ dviga ne bo kar masovnih nakupov =) prej bodo boti arbitražo izvedli in zbalansirali ceno navzdol...
oracle ::
Mato ima prav, Igor preveč poenostavljeno gledaš. Order book pove nekaj v teoriji, ne pa dosti o praksi. Poglejmo dejanske podatke: BTC je šel v 24 urah gor za 9%, volumen je bil 2,6 miljarde USD. Polovico tega je buy pressure, se pravi 1,3 miljarde. To je še vedno poenostavljeno. Dajmo bit bolj natančni. Ceno določa cel trg, ne samo ena borza. Če gremo gledat realni volumen (ne unega na CMC, ki je napihnjen), pridemo do številke okoli 7 miljard, polovička 3,5 miljarde. To pa je že v rangu reanosti. Se pravi za premik cene 9% smo morali plačati 3,5 miljarde. Lahko bi šli računat tudi za nižje premike, ampak se mi ne da. A je to najboljši način, za računanje? Verjetno ne. Ali je boljši, kot gledanje order booka? Verjetno ja.
p.s.: Ali sem se zmotil za faktor 2. Če gre cena gor, lahko celoten volumen smatramo kot buy pressure? brainfart
Order book je zanimiv kvečjem za mikro spremembe cene. Ampak to nikogar ne zanima. Zanima na, kako se ceno premakne za 10 ali 20%. Tam pa order book nima veze, ker se prehitro spreminja in ga itak obvladujejo boti (stalno brisanje in dodajanje orderjev). Če bi order book sestavljali samo realni limit orderji, potem bi bilo nekaj na tem. Ampak žal so order booki daleč od realnih.
Order book je zanimiv kvečjem za mikro spremembe cene. Ampak to nikogar ne zanima. Zanima na, kako se ceno premakne za 10 ali 20%. Tam pa order book nima veze, ker se prehitro spreminja in ga itak obvladujejo boti (stalno brisanje in dodajanje orderjev). Če bi order book sestavljali samo realni limit orderji, potem bi bilo nekaj na tem. Ampak žal so order booki daleč od realnih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: oracle ()
p.s..: Pa še to sem upošteval samo BTC/USD par. Če grem peš seštevat markete na messari pride precej višje od 7 milard, se pravi niso upoštevali vseh valut. CMC pravi 30 miljard, realno smo nekje med 7 in 10 miljard. Ni ravno par miljonov is my point.
Blue30 ::
KSZ
So kakšni predlogi za staking ATOM validators v Keplerju? in za OSMO?
prvič sem poslal tja, pa da se že kar na začetku ne nat....
Tnx
Tnx
Par milijonov sigurno ni dovolj, da se tako premakne v kratkem času. Ampak gre za nekaj orkestriranih velikih trejderjev, ki zabijejo v trenutku notri na desetine milijonov, nekaj srednje velikih trejderjev ki zabijejo notri milijone itd. da pumpne potem pa pridejo na vrsto RETAIL ribice...ki zabijejo tisočake, stotake... Če RETAIL ribice močno zagrabijo gre potem gor npr. na nov ATH ali blizu prejšnjega ATH... ta veliki trejderji že vnaprej približno vedo pri kateri ceni bodo prodajali in pobrali ta največjo smetano profita. SMART money ve, da brez real demanda ni možno vzdrževati visoke cene daljše obdobje. Potem, ko so ta veliki trejderji že prodali z zamikom sledi crash, vertikalne dolge rdeče črte, pa korekcija navzgor, pa čez čas spet crash...balon spušča zrak, vmes pa pripravljajo bull trape in strižejo. RETAIL ribicam pa spet ni nič jasno kaj se je zgodilo... In potem gremo spet znova v novi krog...
Wealth is mindset!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kripto ()
dope1337 ::
Uporabi tiste smernice, ki sem jih omenil pr postov visje in si naceloma varen. Edino kr nisem omenil in je ze nekdo pred menoj je, da je "dobro" da ima validator kritje slashinga. Ampak roko na srce ... to je zeloooooo redek dogodek, izguba sredstev pa minimalna (2% ish, ce se prav spomnim). Edinkrat, da sem zasledil, da je prislo do slashinga, je bilo na enem Akash validatorju, ko je bila CosmosSDK scena se v povojih.
Na vsake toliko (1x na 14 dni recimo) pogledas kje se nahajajo tvoji izbrani validatorji in redelegejtas po potrebi, pri cemur se ti sredstva zaklenejo pri novoizbranem validatorju za 14/21/28 dni (odvisno od chaina) - enako kot pri undelegatingu.
Na vsake toliko (1x na 14 dni recimo) pogledas kje se nahajajo tvoji izbrani validatorji in redelegejtas po potrebi, pri cemur se ti sredstva zaklenejo pri novoizbranem validatorju za 14/21/28 dni (odvisno od chaina) - enako kot pri undelegatingu.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
Mato ima prav, Igor preveč poenostavljeno gledaš. Order book pove nekaj v teoriji, ne pa dosti o praksi. Poglejmo dejanske podatke: BTC je šel v 24 urah gor za 9%, volumen je bil 2,6 miljarde USD. Polovico tega je buy pressure, se pravi 1,3 miljarde. To je še vedno poenostavljeno. Dajmo bit bolj natančni. Ceno določa cel trg, ne samo ena borza. Če gremo gledat realni volumen (ne unega na CMC, ki je napihnjen), pridemo do številke okoli 7 miljard, polovička 3,5 miljarde. To pa je že v rangu reanosti. Se pravi za premik cene 9% smo morali plačati 3,5 miljarde. Lahko bi šli računat tudi za nižje premike, ampak se mi ne da. A je to najboljši način, za računanje? Verjetno ne. Ali je boljši, kot gledanje order booka? Verjetno ja.
Se tu nisem obesal na to za koliko casa. Ce z mojim nakupom dvignem ceno za 2 minuti, dokler vsi boti potem cene ne uskladijo po vseh menjalnicah, je to dovolj.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Vman ::
KSZ
Tnx
Je omenjeno visje v temi.
Jaz sem dodal tudi juno, pa kaksen pool atom/osmo, juno/osmo tud ni odvec za bodoce drope, mogoce ujames celo raw snapshot.
Ce kdorkoli v prihodnosti naredi fairdrop, ni tako pomemben znesek v poolu.
KSZ
Tnx
Nekdo na twitterju je nekaj govoril, da stejkaj Earth-1 validatorju na Juno in Stargazeju.
Itak lahko razprsis to.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
IgorCardanof je izjavil:
Se tu nisem obesal na to za koliko casa. Ce z mojim nakupom dvignem ceno za 2 minuti, dokler vsi boti potem cene ne uskladijo po vseh menjalnicah, je to dovolj.
Ok, si dvignil ceno za dve minuti na eni borzi, kar pomeni, da jo bodo boti na tej isti borzi potlačli takoj nazaj. Kaj si s tem dosegel? Ne razumem poante. Kako boš s to metodo povzročil dvig za 10% na celem trgu? Glih zadnjič je bilo nekaj takega na bitstampu. Nekdo je tako pumpnil BTC/EUR medtem ko nikjer drugje ni niti trznilo. Naredil se je wick na tem paru na tej borzi in nič drugega. Pa si lahko brez skrbi, da so se boti vpletli.
PrihajaNodi je izjavil:
Z Acalo ste ze skor 100 posto gor. Cestitke
A je na binance? Jaz na palačinki ne želim operirat z denarjem. Zgleda smo na začetku bula, če bodo inštitucije z boti orkestrirano zabijale keš. Samo vedet je treba kdaj izstopit. Hodlerji pozor! Kripto ima vedno prav.
PrihajaNodi je izjavil:
A je na binance? Jaz na palačinki ne želim operirat z denarjem. Zgleda smo na začetku bula, če bodo inštitucije z boti orkestrirano zabijale keš. Samo vedet je treba kdaj izstopit. Hodlerji pozor! Kripto ima vedno prav.
Kak zdaj če si pa rekel da smo v full mode dolgočasovnem bearu par dni nazaj, wtf.
PrihajaNodi ::
PrihajaNodi je izjavil:
Jup pa podprt s coinbasa kar je odlicen znak
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
PrihajaNodi je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Jup pa podprt s coinbasa kar je odlicen znak
Kaj podprt, kaj lahko s tokenom danes nardim, kaj sploh ta bedarija ki si jo izrekel pomeni? PODPRT... kaj delajo, katera funkcionalnost bo rešila človeštvo od tega tokena in ekipe?
torej še en brezvezni DEFI kot da je prvi na Svetu =)
PrihajaNodi je izjavil:
Kak zdaj če si pa rekel da smo v full mode dolgočasovnem bearu par dni nazaj, wtf.
Intuicija. Brez kakih grafov. Itak je vse šloganje. Boti in institucije so premočni. Odpret trgovalni račun pri kaki investicijski banki je ta trenutek najboljša poteza. Pošiljajo ti namige ko je treba.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Prebranac ()
Jagdpanter ::
Guess who's back? Bull is back, back again, back again, back again.
Or not.
Or not.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jagdpanter ()
Dokler ne bo Weekly svečka nad 42k USD sem skeptičen =)
Jaz mislim, da, če so kiti inicirali kapital, kar verjetno so, je 42 samo še vprašanje časa, ker oni ne mečejo denarja vstran, tako kot mi hehehe oz natančneje jaz.
PrihajaNodi ::
42, 47 pa 55 supercikel
Dvomim da je bull trap.
Dvomim da je bull trap.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Edino, kar me skrbi je preveč odprtih longov, to je smrt za bull.
to je pokončalo bull 2017, samo dan danes so kiti zverzirani in, ko je preveč longov sledi likvidacija in obratno...
Saj drugač ne gre, zamislite si, da bi šlo samo gor in bi vsi longali ×100, pa to je, ko da bi keš v peč metal, jebm jim pohlep...
Manipulacija je žal potrebna.
Če ne market crkne v trenutku.
to je pokončalo bull 2017, samo dan danes so kiti zverzirani in, ko je preveč longov sledi likvidacija in obratno...
Saj drugač ne gre, zamislite si, da bi šlo samo gor in bi vsi longali ×100, pa to je, ko da bi keš v peč metal, jebm jim pohlep...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jagdpanter ()
Jagdpanter je izjavil:
Edino, kar me skrbi je preveč odprtih longov, to je smrt za bull.
Smrt je leverage... to bi itak morali ukinit in zakonsko prepovedat.