» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
893 / 1559
»»

Sparkxl ::

Aja ne vem če ste prebrali kakšno regulacijo pripravlja EU za kripto trg. Glavna stvar je, da bodo prepovedane obresti na stablecoine. Kar je logično, ne dovolijo konkurence €

IgorCardanof ::

Golazen pri vrhu si sama koplje svoj grob.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

IL_DIAVOLO ::

Evru je konkurenca samo dolar. Ne more biti konkurenca nekaj ki ima 100x visji donos hahah
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Mato989 ::

Sparkxl je izjavil:

Aja ne vem če ste prebrali kakšno regulacijo pripravlja EU za kripto trg. Glavna stvar je, da bodo prepovedane obresti na stablecoine. Kar je logično, ne dovolijo konkurence €

Awwww, kot pravim, fašizem prve vrste... ljudje pa to podpirajo na nek nerazumljen način.

BOmo šli pa ven iz EUja... posojanje denarja v EURIH lahko v stablecoinih pa ne ali kako .D
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

PacificBlue ::

Kako pa bi sploh lahko uvedli regulacijo tethra na decentraliziranih menjalnicah?:)
Saj ne morejo.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Evru je konkurenca samo dolar. Ne more biti konkurenca nekaj ki ima 100x visji donos hahah

Tele tumasto...kaki donos ima stablecoin, ki je vezan na fiat?? In pisal sem za stablecoine.

Jaz ti res priporočam da ti menjajo tablete, ker te zdaj ti več kot očitno ne denejo dobro

Sparkxl je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Tele tumasto...kaki donos ima stablecoin, ki je vezan na fiat?? In pisal sem za stablecoine.

Jaz ti res priporočam da ti menjajo tablete, ker te zdaj ti več kot očitno ne denejo dobro

Dude? Kaj tocno razlika je med posojanjem stabelcoinov in fiata? Prav nobene. Le da pri posojanju fiata banke poberejo 99.99% yielda.
Ne odgovarjam na DM.

Ja saj to je jasno. Mene samo zanima kje ima stablecoin 100x višji donos, kot trdi chief troll?

Sparkxl je izjavil:

Ja saj to je jasno. Mene samo zanima kje ima stablecoin 100x višji donos, kot trdi chief troll?

Saj če ima yield 10% je to 100x višji "donos" za držanje stablecoina napram € ali $ =) Če sem malo "figure of speech" in elastično uporabimo besedo donos.

chrush ::

Res me zanima, kaj vidite v BTC, da ga tako cenite. Zame ni vreden več, kot 0,1€. Prepričajte me v nasprotno in to s tehtnimi argumenti.

chrush je izjavil:

Res me zanima, kaj vidite v BTC, da ga tako cenite. Zame ni vreden več, kot 0,1EUR. Prepričajte me v nasprotno in to s tehtnimi argumenti.

Decentraliziran javen denar, ki ga ne moreš naprintat kolikor ga hočeš. Pa ima polno drugih kriptovalut 1000 drugih boljsih lastnosti in uporabnih vrednosti.
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

kow ::

Zame je tudi zlato vredno, ravno toliko kot je vreden sam material (industrija, nakit). Pa ga vseeno drzijo v Fort Knoxu. Prepricaj me v nasprotno s tehtnimi argumenti. Razlika med zlatom in bitcoinom je v tem, da ima zlato price floor, ker je uporaben kot material. Bitcoin pa ima price floor, ki je odvisen od stanja mozganov najvecjih believerjev. Zdaj, ce je to "realni svet", je pa srcika debate.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

chrush je izjavil:

Res me zanima, kaj vidite v BTC, da ga tako cenite. Zame ni vreden več, kot 0,1€. Prepričajte me v nasprotno in to s tehtnimi argumenti.

“If you don’t believe it or don’t get it, I don’t have the time to try to convince you, sorry.”

- Satoshi Nakamoto, the creator of #Bitcoin

Drugače pa glavno bistvo je da ni cenzure in da mi ga nobeno sodišče z izvršbo ne more odtujit.

Cupakabra123 ::

BTC je liability. Ce nisi bil zraven na zacetku je brezveze investirat, ker se ti bo samo malo poznalo. Ether je veliko boljsa investicija, ker ima nizjo vrednost potencial pa isti kot BTC.

PrihajaNodi ::

Mato989 je izjavil:

chrush je izjavil:

“If you don’t believe it or don’t get it, I don’t have the time to try to convince you, sorry.”

Drugače pa glavno bistvo je da ni cenzure in da mi ga nobeno sodišče z izvršbo ne more odtujit.

Lahko. Prepovedo prenose na banke
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Mato989 je izjavil:

chrush je izjavil:

Lahko. Prepovedo prenose na banke

Lahko pa še zmeraj plačam tebi v satoshijih in ti nekomu drugemu, razen če nam vsem ukinejo net samo pol bo že davno prej vojna =)

Ti moras najti samo nekoga, ki ti bo menial bitcoine za fiat. Ni potrebno nalagat na banke.

Bo pa seveda slej kot prej v svetu poznan samo open ledger decentraliziran denar. Sprememba ne bo iz danes na jutri in najbrz bo potrebna ww3 ali kak dogodek v tem stilu, da se bo to zgodilo, ampak se bo.

Centralizirano sranje kot ga imamo sedaj, kjer 1% ljudi vsak dan mastno bogati na racun ostalih 99% pac ne bo vec dolgo fural. Vsak dan je situacija slabsa.

Kaj se zgodi, ko denimo ljudem vzames prevec, pa si lahko pogledate recimo Juzno Afriko, kjer te, ce si bogat, enostano ubijejo.
Ne odgovarjam na DM.

Zakaj pri decentraliziranem denarju ne bod bogatel samo 1% ljudi?
Zakaj je dobro, da je omejeno število bitcojnov? Se vam ne zdi, da bi to zaviralo razvoj?

TheMentor ::

chrush je izjavil:

Zakaj je dobro, da je omejeno število bitcojnov? Se vam ne zdi, da bi to zaviralo razvoj?

Bitcoin ne rešuje problema bogati-revni.
Največja stvar, ki jo bitcoin rešuje je, da par bedakov ne povečuje max supplya.

Torej po tvoje je dobro, da je sistem narejen tako, da je potrebno denar čim prej zapraviti tudi investirati saj ti drugače izgublja vrednost? Torej poleg tega, da normalen človek dela neko službo mora postati še investitor, da lahko do penzije sploh preživi in mu inflacija ne pobere vse kar je nagaral.

Koliko denarja si recimo danes opere? Govorimo o milijardah dolarjev in evrov. Ce bi bilo denimo vse to javno in bi lahko gledal, kam daje folk denar, bi bilo tega manj.

In s pranjem denarja izgubljamo vsi ostali, tako da to nam je denimo v interesu.

Slednje je moje mnenje. Smao printanje denarja ne povzroci inflacije. Mora biti prisotnih tudi kar nekaj drugih dejavnikov. Recimo sedaj izjemen demand in supply ki tega ne more dohajat, potem problemi z dostavo etc. In potem smo kjer smo. Zagotovo pa bi bila situacija boljsa danes, ce ne bi v zadnjih 2 letih prakticno duplirali supply dolarjev in evrov. To kar je danes, je v veliki meri krivda pozeruhov na vrhu, katerim se gre samo za to, da imajo vecje bogastvo in 100m dolge jahte v monaku. Brez pomisleka bi izstradali 1000 afriskih otrok, ce le to pomeni, da bi oni imeli za 1000e visji letni prihodek.

In ce imamo centraliziran denar, damo takih ljudem moznost, da to izkoriscajoo in bogatijo na racun drugih.

Kar je narobe v mojih oceh in verjamem da tudi v oceh marsikoga drugega.
Ne odgovarjam na DM.

strawman ::

chrush je izjavil:

Ni point bogatenje, ampak drugačen medij za denar kot do zdaj.
BTC ima z namenom deljenja valute na manjše dele satoshije.
Poglej z drugega vidika - je pametno, da imajo centralne avtoritete možnost precej netransparentnega tiskanja denarja po lastni presoji?

Rešpetlin ::

Sparkxl je izjavil:

Ode Matotu penzija s 300k na Celsiusu.

Prej ali slej bo očitno res prišlo do tega, kajti 10 % APY na stablecoine je pač too good to be true.

Rešpetlin je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Aja ne vem če ste prebrali kakšno regulacijo pripravlja EU za kripto trg. Glavna stvar je, da bodo prepovedane obresti na stablecoine. Kar je logično, ne dovolijo konkurence EUR

Ode Matotu penzija s 300k na Celsiusu.

Prej ali slej bo očitno res prišlo do tega, kajti 10 % APY na stablecoine je pač too good to be true.

Mislim, da to ne bo problem zaobiti. Pač bo potrebno kreirat decentraliziran sistem, ki ga ne bo mogoče blokirat. Trenutno lahko Nexo pač blokirajo, če nebo igral po pravilih.

IgorCardanof je izjavil:

Koliko denarja si recimo danes opere? Govorimo o milijardah dolarjev in evrov. Ce bi bilo denimo vse to javno in bi lahko gledal, kam daje folk denar, bi bilo tega manj.

In s pranjem denarja izgubljamo vsi ostali, tako da to nam je denimo v interesu.

Slednje je moje mnenje. Smao printanje denarja ne povzroci inflacije. Mora biti prisotnih tudi kar nekaj drugih dejavnikov. Recimo sedaj izjemen demand in supply ki tega ne more dohajat, potem problemi z dostavo etc. In potem smo kjer smo. Zagotovo pa bi bila situacija boljsa danes, ce ne bi v zadnjih 2 letih prakticno duplirali supply dolarjev in evrov. To kar je danes, je v veliki meri krivda pozeruhov na vrhu, katerim se gre samo za to, da imajo vecje bogastvo in 100m dolge jahte v monaku. Brez pomisleka bi izstradali 1000 afriskih otrok, ce le to pomeni, da bi oni imeli za 1000e visji letni prihodek.

In ce imamo centraliziran denar, damo takih ljudem moznost, da to izkoriscajoo in bogatijo na racun drugih.

Kar je narobe v mojih oceh in verjamem da tudi v oceh marsikoga drugega.

Printanje ustavrja inflacijo na dolgi rok. Tu ni debate. Tole kar imamo sedaj je samo potenciranje problemov iz preteklosti. Tudi 2% letna inflacija je veliko. Sicer pa največjo inflacijo od printanja ima wall street.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TheMentor ()

TheMentor je izjavil:

Torej po tvoje je dobro, da je sistem narejen tako, da je potrebno denar čim prej zapraviti tudi investirati saj ti drugače izgublja vrednost? Torej poleg tega, da normalen človek dela neko službo mora postati še investitor, da lahko do penzije sploh preživi in mu inflacija ne pobere vse kar je nagaral.

Ne vem, po čem to sklepaš. Menim, da pošteno delo zasluži pošteno plačilo. Kar se pa inflacije tiče, pa v tej temi skos bluzite, kako velika je in denar ni nič vreden in bla bla bla. Jaz imam druge izkušnje. Inflacija je, ni pa tako grozna.

chrush je izjavil:

Ne, ni dobro. Sam sem fan nizke inflacije, recimo cirka 1p. Bistveno je pa sledece: dober denar bo na dolgi rok izrinil slabsi denar.
Vprasanje je samo, ce zagovarjamo svobodni trg pri denarju, ali pa pa menis, da mora biti drzava v 100p kontroli ekonomije. Zgodovina pravi, da se to obcasno zelo slabo konca.

chrush je izjavil:

TheMentor je izjavil:

Ne vem, po čem to sklepaš. Menim, da pošteno delo zasluži pošteno plačilo. Kar se pa inflacije tiče, pa v tej temi skos bluzite, kako velika je in denar ni nič vreden in bla bla bla. Jaz imam druge izkušnje. Inflacija je, ni pa tako grozna.

Ce sem jaz leta 2012 delal 1 leto in vse dal hranit, moram s tem kar sem zasluzil biti zmozen leta 2022 kupiti popolnoma enako kolicino dobrin kot bi jib lahko takrat. Ne pa 50% manj.

To ni fer. In inflacija te sili, da porabljas denar(tudi za stvari, ki jih ne rabis) ali pa investiras v stvari, ki jih potencialno ne razumes ali nimas casa se z njimi ukvarjat.
To pa je narobe. Dober denar more ohranjat vrednosti skozi cas. Ce sem si leta 2012 lahko kupil z delom low rang cliota, morma s tem istim denarjem bit leta 2022 zmozen kupiti low rang avto istega kova za danasnji cas.

Pa si res preprican, da 10% inflacija ni velika? Koliko pa bo zate veliko? 100%? 1000%?
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

chrush je izjavil:

Ne, ni dobro. Sam sem fan nizke inflacije, recimo cirka 1p. Bistveno je pa sledece: dober denar bo na dolgi rok izrinil slabsi denar.
Vprasanje je samo, ce zagovarjamo svobodni trg pri denarju, ali pa pa menis, da mora biti drzava v 100p kontroli ekonomije. Zgodovina pravi, da se to obcasno zelo slabo konca.

Zaradi printanja denarja je finančni sistem en velik kazino za večino ljudi. Printanje je največji nateg človeštva. Pika. Tukaj ni debate. Če predpostavljamo, da je bitcoin svetovna reserve valuta in se ga ne da printat...a po vaše bi to zaviralo razvoj? hahahahaha.
Miljon drugih načinov se bo našlo za pospeševanje razvoja.

Dejstvo je, da usi gledamo inflacijo čez osnovne dobrine...stanovanja, avtomobili se dražijo. Nikoli nisem slišal, da se kdo pizdi, ker se delnice dražijo....ne tisto je pa rast :) Največja inflacija v zadnjih 15ih letih je v stock marketu.

Zgodovina sprememb…

O inflaciji je vse v eni povedi povedal gospod Friedman

Inflation is taxation without legislation.... - Milton Friedman

Ok nisem zadel dip od the dip, ampak kar solidno.

Up we go!
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

IgorCardanof je izjavil:

Ce sem jaz leta 2012 delal 1 leto in vse dal hranit, moram s tem kar sem zasluzil biti zmozen leta 2022 kupiti popolnoma enako kolicino dobrin kot bi jib lahko takrat. Ne pa 50% manj.

Tukaj se strinjam. Jaz nisem gledal na to na način, da dam denar na stran. Ampak sem gledal na način, da danes zaslužim plačo (100%) za osnovne potrebe potrebujem 20% plače. Pred petimi leti sem zaslužil prav tako plačo (100%) zmanjšano za inflacijo in sem za osnovne potrebe prav tako potreboval 20% plače zmanjšane za inflacijo. Če poenostavim, pred petimi leti sem si lahko s tisto plačo kupil enako kot da z današnjo. Ene stvari so se podražile, druge pocenile in skupno sem nekje na istem.

chrush je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Tukaj se strinjam. Jaz nisem gledal na to na način, da dam denar na stran. Ampak sem gledal na način, da danes zaslužim plačo (100%) za osnovne potrebe potrebujem 20% plače. Pred petimi leti sem zaslužil prav tako plačo (100%) zmanjšano za inflacijo in sem za osnovne potrebe prav tako potreboval 20% plače zmanjšane za inflacijo. Če poenostavim, pred petimi leti sem si lahko s tisto plačo kupil enako kot da z današnjo. Ene stvari so se podražile, druge pocenile in skupno sem nekje na istem.

A stanovanja še nisi kupoval predvidevam :)

chrush je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Ce si na istem, si relativno na slabsem.

kow je izjavil:

chrush je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Ce si na istem, si relativno na slabsem.

točno tako. If you dont go up you go down :)

Saj tako so nategnili delavski razred. Da v zadnjih 30 letih niso sli na slabse. Zamolcali so, da so sli ostali na veliko bolje.

kow je izjavil:

Saj tako so nategnili delavski razred. Da v zadnjih 30 letih niso sli na slabse. Zamolcali so, da so sli ostali na veliko bolje.

Tako kot tale pubec tle govori razmišlja največ ljudi. Sej se ni neki spremenilo. Ljudje sploh nimajo občutka kaj 2% inflacija naredi na 10, 20 let. Niti o tem ne razmišljajo. Ja sej plače so šle gor. Hrana se je malo podražila pa smo na istem.

Medtem si danes dober inženir komaj privošči hišo, če nima 100k prej našparano. Potem pa še kredit za 20 let. S tem, da mora imeti še ženo, ki mora imeti tudi dobro plačo. V 50ih letih v Ameriki je večina žensk bila doma in čuvala otroke, ker je dec z normalno službo zaslužil dovolj.

Največji nateg v zgodovini človeštva.

Renesanso 1.0 je prinesel iznajdba printerskega stroja (spread of information) in denar Florin Florin @ Wikipedia
Renesanso 2.0 bo prinesel internet (spread of infomration) in denar Bitcoin.

Zgodovina sprememb…

TheMentor je izjavil:

Ne nisem. Ga nočem. Imam raje hišo :D
Še ena stvar je. Če se nekdo zaposli v podjetju in je zadovoljen z minimalcem celih 40 let, ok. Jaz se s tem ne zadovoljim.
Je pa res, ko sem se prvič zaposlil, sem si težko privoščil hišo. Danes je enako težko, kot takrat.

chrush je izjavil:

TheMentor je izjavil:

Ne nisem. Ga nočem. Imam raje hišo :D
Še ena stvar je. Če se nekdo zaposli v podjetju in je zadovoljen z minimalcem celih 40 let, ok. Jaz se s tem ne zadovoljim.
Je pa res, ko sem se prvič zaposlil, sem si težko privoščil hišo. Danes je enako težko, kot takrat.

Seveda se da danes dobro zalužiti tudi z delom. Pač moraš biti bolj učinkovit od inflacije na dolgi rok :). Mala malca praviš :)

Mogoče boljše, da nekdo odpre temo inflacija, da ne spamamo temo Crypto. Če hočem jaz nekomu v BTC plačati in za to porabim skoraj ves dan, je to bolj slaba renesansa 2.0.

BTW: ANKR se giblje okoli podpore in bi lahko skočila do 0,115. Če se kdo zadovolji z manj kot 300X v enem dnevu.

chrush je izjavil:

Mogoče boljše, da nekdo odpre temo inflacija, da ne spamamo temo Crypto. Če hočem jaz nekomu v BTC plačati in za to porabim skoraj ves dan, je to bolj slaba renesansa 2.0.

BTW: ANKR se giblje okoli podpore in bi lahko skočila do 0,115. Če se kdo zadovolji z manj kot 300X v enem dnevu.

Kaj pa delaš cel dan :) A tipkaš addresso črko po črko :)

Jaz sem zadovoljen s placo, dokler lahko vsaki mesec v kripto mecem po 400 evrov. Ce ne bi mogel, bi bil ZELO nezadovoljen.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

TheMentor je izjavil:

Tudi ja, da nebi slučajno šla transakcija v prazno. Na banki se mi to ne more zgoditi.

lunay ::

Fantje, kam gremo gor ali dol? Je čas za nakupe? :D

chrush je izjavil:

TheMentor je izjavil:

Tudi ja, da nebi slučajno šla transakcija v prazno. Na banki se mi to ne more zgoditi.

Jp, se nekaj let bo treba pocakat. Cez 10 let bo pa tudi 90 babi znala posiljat transakcije, ker bo tako enostavno.
Zaenkrat pa ja, moras biti kar tehnicno podkovan.
Ne odgovarjam na DM.

Machete ::

Ne se hecat z zahtevnostjo. Lažje kot PCT.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Square ter Visa oba razvijata multi-currency (fiat / kripto) payment portale, kar zna plačevanje vendorjem za splošno populacijo precej poenostavit.
Seveda to že obstaja, ampak morajo zaenkrat prodajalci to dodatno integrirat, česar jih pa ne počne veliko.

odličen intervju. Priporočam. Ni prvič, ko bo človeštvo zanihalo v decentraliziranost. Nihamo približno vsakih 250 let med centraliziranostjo and decentraliziranostjo. Imamo to v krvi, da se guncamo. Smo v peak centralization in pripravljamo se, da zanihamo v drugo smer. 10% populacije je dovolj za revolucijo.

Zgodovina sprememb…

vaščan ::

chrush je izjavil:

TheMentor je izjavil:

V criptu imaš trenutno 2 različni zadevi. Alte tehnologijo in btc vrednostnico za katero poznamo končno število. Še za zlato noben neve kolk ga je za btc se točno ve. Škoda ker je to tolk združeno zaenkrat ker btc je kot bi kupoval denar ko kupuješ alte vlagaš v firme ki porabljajo tvoje vložke za razvoj posledično če jim gre uspešno in ljudje uporabljajo storitve je vse skup vredno še več. Trenutno pa se alti močno odzivajo na ceno btcja. Upam da se počasi tolk odlepijo od btcja da mu dominanca na trgu tolk pade da nebo več takih nihanj zaradi njega. Jaz sem bolj privrženec altov.

Pozabljaš, da bi bil brez BTC market cap altov 10% današnjega. Pa brez Tethra še 50% tega. Volatilnost pa večja.

endelin ::

Until we score gremo:D

Musk spet pumpa Doge.

Tesla will make some merch buyable with Doge & see how it goes

https://twitter.com/elonmusk/status/147...
Ne odgovarjam na DM.
««
893 / 1559
»»