» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
887 / 1558
»»

kow ::

PrihajaNodi je izjavil:

še vedno predrago. Razen če misliš da bo yearn nekoč 30k, MKR 5K...tole more konkretno dol.

Ce te prav razumem, bi ti kupoval, ce bi naredili token split v razmerju 1:trilijon. Pa bi potem kupoval?
Saj razumes, da cena tokena ni pomembna, ampak kapitalizacija protokola glede na profit, ki ga prinasa?

ViperR je izjavil:

POS je navecji scam, to bi mogli prepovedat.

Bojim se, da ne razumes kaj pomeni beseda prevara. Kdo tocno te pri PoS prevara? Kdo ti je karkoli prikril?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

PrihajaNodi ::

Ce te prav razumem, bi ti kupoval, ce bi naredili token split v razmerju 1:trilijon. Pa bi potem kupoval?
Saj razumes, da cena tokena ni pomembna, ampak kapitalizacija protokola glede na profit, ki ga prinasa?

Jaz bi kupoval recimo mkr nekje med 400 - 800 yearn 3000 - 5000.

XTZ je padel na 3.22...tko da šanse so.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Jaz bi tudi kupoval mkr med 400 - 800. Oziroma, saj sem ga. V principu napovedujes kripto market cap padec na 1T. Zaenkrat ne kupim.

kow je izjavil:

Jaz bi tudi kupoval mkr med 400 - 800. Oziroma, saj sem ga. V principu napovedujes kripto market cap padec na 1T. Zaenkrat ne kupim.

Drži, lahko še manj.Ne pozabt da je mc cap padel iz 300 m na 90...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

ViperR ::

kow je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

še vedno predrago. Razen če misliš da bo yearn nekoč 30k, MKR 5K...tole more konkretno dol.

ViperR je izjavil:

POS je navecji scam, to bi mogli prepovedat.

Bojim se, da ne razumes kaj pomeni beseda prevara. Kdo tocno te pri PoS prevara? Kdo ti je karkoli prikril?

Za ceno varnosti omrezja, devsi prodajo premintan coin, folk pa kupuje, ker je tko fajn, sej bo cena umetno sla gor s stejkanjem. Hmm? Cez x let, ko bo vecina btc omrezna na obnovljivih virih energije se bo pa nazaj hodila na pow al kako?

Kdo je premintal coin? Ne razumem kaj imajo devsi pri tem...

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Kdo je premintal coin? Ne razumem kaj imajo devsi pri tem...

Vecina shitcoinov je premintanih? Ustanovitelji/razvijanci imajo najvecjo korist od rasti cene? Se mal norcujes zdej

Kdo govori o dPOS shitkojnih? Govorimo o PoS. Kdo tocno bo premineal, pri prehodu eth na PoS?

Mimogrede, ce ze govorivo o preminingu. Bitcoin tehnicno ni imel premining, je pa de facto s tega stalisca bil totalen shitkojn. Satoshi si je zmajnal preko milijonov BTC-jev.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Kdo govori o dPOS shitkojnih? Govorimo o PoS. Kdo tocno bo premineal, pri prehodu eth na PoS?

Mimogrede, ce ze govorivo o preminingu. Bitcoin tehnicno ni imel premining, je pa de facto s tega stalisca bil totalen shitkojn. Satoshi si je zmajnal preko milijonov BTC-jev.

Moj komentar je bil cisto nevtralen in ne vezan na eth.

Sem ti pa ze odgovoril, ko bodo minerji na obnovljivih virih energije bo pos cisti nesmisel. To je samo se ena nadrgadnja, katere cilj je vecja adopcija in dodatna (umetna) rast cene, korist od tega pa imajo samo trenutni holderji. Minusov je pa ogromno.

Mene pow ne moti. Ni pa nic boljsi kot dobro izveden PoS oz. morda celo slabsi. Gotovo pa je lazje kupiti staking token, kot pa najnovejso tovarno tranzistorjev, pa zemljo v kaksni puscavi kjer nikoli ni oblacka, da bos poceni solar minal. Dejansko je to bolj izrazit "rich get richer" model. Enostavno bo PoW vedno bolj centraliziran kot PoS, torej ga je lazje cenzurirati oz. napasti. Eden argumetnov je, da bodo stakerji imeli vse vecji delez, ampak ne kupim. Donosi bodo nizki, ker bo velik del supply-ja stakean.

Zgodovina sprememb…

denabiker ::

globoko grlo je izjavil:

Men gre pa grozn na K tole vse skup, na konc z živci, u 3pm.

moraš biti fleksibilen, glej eni so šli v druge coine in sedaj služijo, moraš biti aktiven.

>Enostavno bo PoW vedno bolj centraliziran kot PoS

Močno dvomim, ne rabiš nobene puščave za mining. Pravzaprav je, po bannu kitanjske, največji del mininga trenutno v US. Pa še to sploh niso povezani med seboj.

Jaz, če bi imel možnost zastonj elektrike, bi takoj imel kak miner doma. Mogoče bo celo prišlo do te mere, da se bo rudarilo samo, ko bodo presežki elektrike v omeržju?

>Eden argumetnov je, da bodo stakerji imeli vse vecji delez, ampak ne kupim.

Ne kupiš, ali si samo zakrivaš oči? Neenkomerna razporejenost bogastva v svetu je dejstvo. In kriptovalute tega problema ne rešujejo. Kvečjemu ga PoS samo še potencira. Bitcoin GINI je preko 0.8. Sicer lahko argumentiramo, da je to zaradi majhne adopcije ali pa mogoče napačnega izračuna, ampak ja, problem obstaja in ga kripto ne bo rešil.

>Donosi bodo nizki.

Če bodo donosi nižji(skupaj z donosom holdanja), kot je inflacija, nebo nihče stejkal sploh(razen v času adopcije in visokih donosov).

XRPNERD ::

Upam, da ste vsi prodali svojo X količino BTC in položili € na svoj TRR, da boste čez eno leto lahko v dipu kupili 0,5 X BTC. :)

Prebranac ::

Namesto, da se pogovarjamo on pos me prosim zanima kdaj kupiti dump?
Govorim za eth, mana, mina, xtz, shiba, doge, one, sol!

Mato989 ::

VipeR pogledat je potrebno logično... da napadeš PoS sistem moraš imet 50%+1 crypto kovanec supplya... Zdaj pa pomisli ekonomsko, če bi ti imel 50% vseh ethereumov (recimo) a bi hotel uničit vrednost tega kovanca z napadom na njega?

Če pa recimo nekdo z nule hoče napast PoS pa mora KUPIT 51% kovancev, veš kam bi to pognalo ceno?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

endelin ::

Zgleda je market res pri koncu. Oziroma vsaj par mescev bede

ViperR je izjavil:

>Enostavno bo PoW vedno bolj centraliziran kot PoS
Močno dvomim, ne rabiš nobene puščave za mining. Pravzaprav je, po bannu kitanjske, največji del mininga trenutno v US. Pa še to sploh niso povezani med seboj.
Jaz, če bi imel možnost zastonj elektrike, bi takoj imel kak miner doma. Mogoče bo celo prišlo do te mere, da se bo rudarilo samo, ko bodo presežki elektrike v omeržju?

"Janez" nima dostopa do presezkov elektrike v omrezju. Kapitalski stroski za minerje so zaznaven del stroska. V Sloveniji ni mogoce mineati s profitom, razen ce krades elektriko. Najcenejsa elektrika je pa mocno lokalizirana tako temporalno kot spatialno. Samo ogromni igralci bodo lahko ucinkovito mineali, ker bodo lahko nabavili velike kolicine najhitrejsih minerjev + zmanjsevali stroske energije + lobirali pri politiki. Trenutno to se ni ocitno, ker jih veliko rudari z izgubo, ter upa na rast cen.

ViperR je izjavil:

Ne kupiš, ali si samo zakrivaš oči? Neenkomerna razporejenost bogastva v svetu je dejstvo. In kriptovalute tega problema ne rešujejo.

Nikjer nisem trdil, da kripto resuje razporejenost bogastva. Trdim, samo da nihce nikoli ni uspel poakumulirati vsega zlata. Trenutno ga je ogromno v Fort Knoxu. Pa kaj. Prej ali slej bodo bankrotirali in to zlato se bo prodalo nekam drugam.
Enako je s stakingom. Obcasno tudi kak bogatun kapitulira in se njegov dolgo kopiceni kapital zopet poredistribuira.

ViperR je izjavil:

Če bodo donosi nižji(skupaj z donosom holdanja), kot je inflacija, nebo nihče stejkal sploh(razen v času adopcije in visokih donosov).

Pricakoval bi, da bodo donosi malo nad inflacijo. Pac najboljsa obveznica vseh casov. Izredno majhni donosi, izredno zanesljiv donos.

Zgodovina sprememb…

XRPNERD ::

endelin je izjavil:

Zgleda je market res pri koncu. Oziroma vsaj par mescev bede

Stari odjebi res, eno samo jamranje od tebe, nič konstruktivnega.
Še v dom upokojencev te ne bi sprejeli.

novi 123 ::

KOW, razloži mi kako lahko bankrotiraš, če ti banka natisne koliko denarja hočeš.

denabiker ::

pravi cajt bi ven vzeli in vložili v druge. Malo poklikajte kako eni rastejo....

V0RT3X ::

Treba bo kupt tiste k bodo šli gor.

l0g1t3ch ::

Prebranac je izjavil:

Nikol, sej bo itak krešnilo po tvojih in Nodijevih napovedih.

IgorCardanof ::

denabiker je izjavil:

pravi cajt bi ven vzeli in vložili v druge. Malo poklikajte kako eni rastejo....

Retrospektivno tudi jaz delam vsak dan 100x. Naciljat nekaj dni pred tem na to, je pa malo tezje kot marsikdo misli.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

l0g1t3ch je izjavil:

Prebranac je izjavil:

Nikol, sej bo itak krešnilo po tvojih in Nodijevih napovedih.

Dumpalo bo. Ampak zamrlo ne bo. Donosi shorta me zanimajo!

novi 123 je izjavil:

KOW, razloži mi kako lahko bankrotiraš, če ti banka natisne koliko denarja hočeš.

Vprasaj Madura zakaj ni natisnil vec. In zakaj so prodali skoraj vse zlato. Vprasaj tudi Erdogana zakaj trenutno prodaja.

Cez 1h pa ameriska inflacija. Ce bo nad pricakovanji, verjetno kratkorocno slabo za kripto, ker se bo pricakovalo da bo FED hitreje ukrepal.

Zgodovina sprememb…

Dobro je, se smo na 48k...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

strawman ::

Pri PoS največji problem vidim v tem, da stakeanje za nič "dela" daje v absolutnih številkah večje nagrade večjim holderjem.
Sprejemljiva alternativa je pure PoS (kjer validira popolnoma naključen AKTIVEN node iz omrežja in se glede na to izplača nagrada). Ne pa te "hodl and stake" projekti, kjer je cilj očitno samo sušenje likvidnosti in višanje market capa, kot je omenil VipeR.

FireSnack ::

Institucije prav lepo enakomerno kupujejo tako da je cena vedno okoli 50k in ne more padit kot rečeno več kot 3% pod to vrednost.
Preprodajalec NFT umetnin

FireSnack je izjavil:

Institucije prav lepo enakomerno kupujejo tako da je cena vedno okoli 50k in ne more padit kot rečeno več kot 3% pod to vrednost.

A je to hec? Ko pride črn dan na borzi gre vse krepko dol. Vse tiste dolge rdeče sveče so položaji institucij. 2 milijona noter plus še ene 5 miljonov ribic, nato pa žanjemo 5 milijonov dol.

strawman je izjavil:

Pri PoS največji problem vidim v tem, da stakeanje za nič "dela" daje v absolutnih številkah večje nagrade večjim holderjem.

Isti efekt je pri PoW, kot sem ze razlozil, le da je res manjsi. Torej, ce imas PoS, mora biti donos nekje med 1-2%, kar pomeni da bodo veliki rabili vec deset let, da bodo podvojili bogastvo. Kar se potem resi s tem, da na dolgi rok vsaka druzina/podjetje propade, se razdrobi ipd.

Ameriska inflacija tocno po pricakovanjih. 4.9% jedrna.

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

Buuuy

IL_DIAVOLO ::

Fake
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Kripto ::

FireSnack je izjavil:

Seveda, inštitucije najraje kupujejo v balonu in dobiček jih ne zanima. Če verjamete v pravljice 😀
Wealth is mindset!

Fantje vertikala smrti. Institucije pobirajo. Ny borza se zapira.

Prednovolteni popusti prihajajo. 10 procentou gor in 30 dol. Jupiii

A je krivo kitajako novo leto? Črni petek? Migranti? Popusti v trgovinah? Evergrande?

Pozabil sem na looonge kitov :))
Nategujejo vas po dolgem in počez. To je potrebna regulacija, sicer bo še več obranih frizerk! To je realnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Prebranac ()

Dobro sem tole čutil na vodi :D
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Sej je visje kot vceraj? Kaj tocno si cutil?

Drugace pa, 6.8% zacasna znizana inflacija v ZDA. Realna se giblje tam pri 15%.

Dobri casi so pred nami. Hvala FED.
Ne odgovarjam na DM.

Da je fake pump.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

To pa si dobro zacutil, priznam :)
Ne odgovarjam na DM.

Če si pravi čas kupil, si lahko nardil malo profita;).

Sej ni fake pump. Btc se dobro drzi
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Stablesi se dobro drzijo :D
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

To pa je bil ze skoraj en tak... "bart". :))

Js sm ze na zgubi ko sm dal 100 eur v xtz

No pain no gain
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO je izjavil:

Stablesi se dobro drzijo :D

Haha:)). Sicer pa sem čutil, ko sem sedel na školki, da je zatreslo blok. Zgleda je nekoga trema tako odprla ob taki vertikali, da je verjetno spustil enega takega kot bobnik b52.

PrihajaNodi je izjavil:

Js sm ze na zgubi ko sm dal 100 eur v xtz

No pain no gain

Raje bi pustil tako kot je. Greed ni v redu. Drži v fiatu do končne vertikale.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Prebranac ()

A. Smith ::

IgorCardanof je izjavil:

Sej je visje kot vceraj? Kaj tocno si cutil?

Drugace pa, 6.8% zacasna znizana inflacija v ZDA. Realna se giblje tam pri 15%.

Dobri casi so pred nami. Hvala FED.

Hvala ECB, misliš. Saj oni konkretno na naše življenje vplivajo. S tem, da je pri nas situacija še slabša; če ECB ne zviša obresti, bo sčasoma hiperinflacija. Če jih zviša, bodo države začele bankrotirati na obveznicah. Scila in Karibda.

https://www.zerohedge.com/markets/euros...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Čez en teden vidim na 12 urnih svečah, da bo btc cilj 44300 usdt. Ali je to resnično bomo pa videli.
Ne glede na to, da omikron ni tako nevaren, trg ni oživel. Bankrot sledi.

vaščan ::

Evo napoved se počas uresničuje dominanca počas raste alti trpijo. Cool

Blue30 ::

FireSnack je izjavil:

Ti pa cel čas tako mimo tolčeš, da bi bilo bolje, da bi bil tiho :D

$VR pa kar leze gor8-O

Lennzi ::

Prebranac je izjavil:

Čez en teden vidim na 12 urnih svečah, da bo btc cilj 44300 usdt. Ali je to resnično bomo pa videli.
Ne glede na to, da omikron ni tako nevaren, trg ni oživel. Bankrot sledi.

Konec je ja.
Svet, ki ga poznamo se bliža koncu.
Reši se kdor se more.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Lennzi ()
««
887 / 1558
»»