Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
SasoS ::
Preden me napadete, naj povem, da sem glede kripta totalen noob. Bolj kot berem, manj mi je jasno semizdi. Ker sem totalno zaljubljen v svoj FX, me zanima, kako je pri trgovanju s cryptom. Ali lahko shortas? Kaksne so recimo spreadi za npr. Cardano. Namrec obcasno vrzem kak presezen denar tudi v crypto CFD, ampak imam na izbiro samo BTC, ETH, LiteCoin, Cardano. Pri Cardanu je recimo trenutno razlika 2.12 vs 2.36. Potem me zanima se, ali se morda trguje z vzvodomo ali ne. Hvala za odgovore in hvala za morebiten napad vseh "znalcev".
Ne trguješ spreada, ampak to da gre gor. Vsak dan več kot 10%
Če poslušaš seniorja tudi 300%. Lahko daš tudi vzvod, do 100x če hočeš - ampak tisto potem padeš v drugo obdavčitev. Za moje pojme je najbolje spot namesto derivatov, držiš in prodaš ko gre gor...
kow ::
Se kdo spozna na yearn protokol? Je kdo nastudiral njihov poslovni model, bilanco stanja, valuacijo itd?
chrush ::
Na cem pa potem posredniki sluzijo (crypto.com in podobni)?
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers
V kaj naj potem človek, rarzočaran nad vsemi zamujenimi priložnostmi, ker je preveč konzervativen in previden vlagatelj, potem to prelije. MNGO? RGT? LUNA? FLOKI?
FTM... edini kjer dejansko že dela vse to kar ostali (ADA, Solana, ...) obljubljajo. Plus da team investira v development namesto v pump kar pomeni da je rešitev solidna. Je pa res da verjetno neumnosti tipa babyfloki ne bo presegel...
Wash trading, front running...vse kar je prepovedano na klasičnih marketih, tukaj pa ni?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SasoS ()
IgorCardanof ::
Kolikor vem je front running zelo priljubljen tudi na klasičnih borzah.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Machete ::
V kaj naj potem človek, rarzočaran nad vsemi zamujenimi priložnostmi, ker je preveč konzervativen in previden vlagatelj, potem to prelije. MNGO? RGT? LUNA? FLOKI?
FTM... edini kjer dejansko že dela vse to kar ostali (ADA, Solana, ...) obljubljajo. Plus da team investira v development namesto v pump kar pomeni da je rešitev solidna. Je pa res da verjetno neumnosti tipa babyfloki ne bo presegel...
Hvala za konkreten predlog, kateri ima celo konreten odgovor, ki ni shitpost. Bi se upal vso ADO menjati za FTM? Se kar glavni kovance kupi ali ima kake tokene?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
GupeM ::
IgorCardanof je izjavil:
Ne me hejtat, taka je situacija. Mnogi, ki govorijo da so naredili x100 na XYZ kovancu, so vanj vrgli 20€. Ok pa itak ni bed to, lep zaslužek. Nekdo ki ima pa 50k v ethereumu pa gre ethereum za 10% gor, je naredil veliko več. Pa še bolj mirno spi ponoči.
Jaz bi bolj mirno spal z 20 € v XYZ kovancu, kot pa s 50k v ETH. Ker če gre XYZ 100 % dol, izgubim 20 €. Če gre pa ETH 10 % dol, pa 5000 €.
sloxl8 ::
IgorCardanof je izjavil:
Ne me hejtat, taka je situacija. Mnogi, ki govorijo da so naredili x100 na XYZ kovancu, so vanj vrgli 20€. Ok pa itak ni bed to, lep zaslužek. Nekdo ki ima pa 50k v ethereumu pa gre ethereum za 10% gor, je naredil veliko več. Pa še bolj mirno spi ponoči.
Jaz bi bolj mirno spal z 20 € v XYZ kovancu, kot pa s 50k v ETH. Ker če gre XYZ 100 % dol, izgubim 20 €. Če gre pa ETH 10 % dol, pa 5000 €.
Seveda, če so to vsi tvoji prihranki. Če imaš pa investicije porazdeljene, pa ne.
tommorrow ::
Wash trading, front running...vse kar je prepovedano na klasičnih marketih, tukaj pa ni?
Harmony ONE pa to dela še bolje in zaenkrat je ugodnejši. No brainer :)
IgorCardanof je izjavil:
Dokler je 20€ ja, kaj pa potem ko naredi x50? Držiš dalje čeprav veš, da bo lahko to jutri le še /10?
Nevem koliko je kdo v kriptu, ampak popolnoma jasno je, da ne gre nikamor in Ethereum zagotovo bo tu še vsaj naslednjih 5 let.
Če pa rečemo to, če hočete zaslužit za penzijo ali pa Cliota z malim denarjem, potem vlaganje malo denarja v top kovanca pač ne bo prava strategija. Lahko vložiš 100$ v ETH in naredi x3. Ok super, naredil si x3, sedaj pa greš lahko za 3 dni na debeli rtič na morje in to je to. Tisti pa pač morate gledat po lestvici nižje dol, kjer so potenciali višji.
V trenutni situaciji sploh je pri marsikaterem kovancu RR izredno visok. Izgubiš lahko osnovni vložek, medtem ko lahko pridobiš x10, x20 ali pa morda x50 in več. Ne moreš pa seveda čisto na slepo izbirat. Je kovancev veliko preveč.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Harmony ONE ne bom kupil, ker je že ime kitajsko scamersko. Tako kot radi dajejo svojim smetem neka nemška imena, da se sliši bolj kvalitetno. Npr. orodje tako in drugačno HEIZNER (izmišljeno na licu mesta). WOW such DE quality.
Anyway glede količin, ima JTezos prav. 50% na nek šitkojn v vrednosti 100 eur je izguba časa.
Bitcoine up 2% je dovoljšen rush veselja, ko je količina taprava in tudi spiš mirneje.
Anyway glede količin, ima JTezos prav. 50% na nek šitkojn v vrednosti 100 eur je izguba časa.
Bitcoine up 2% je dovoljšen rush veselja, ko je količina taprava in tudi spiš mirneje.
Hvala za konkreten predlog, kateri ima celo konreten odgovor, ki ni shitpost. Bi se upal vso ADO menjati za FTM? Se kar glavni kovance kupi ali ima kake tokene?
V FTM-ju imam 18x več kot v ADI.
Ado sem kupil po $0.15 lani točno za božič. Držim zato ker pač večinoma držim vse kar kupim ker se mi ne da premetavat sem in tja (in pomaga pri FOMO-ju ko gre ena stvar gor, druga pa ne, potem pa se zamenja). Glede na mcap in dejansko stanje networka, večjih premikov od ADE ne pričakujem, mogoče še 2x... ko bo $5 se je znebim in pozabim, naredil 30x, dovolj bo.
FTM razvija ekosistem, obeta se Coinbase listing (če...če...drugače custodial wallet imajo že pol leta pripravljen afaik), altov je nekaj precej pumpalo v zadnjem času - ICE, SPELL, BOO, ... jaz računam da bo vse nekako raslo v razmerjih, v teh altih imam mogoče manjši del (10% - suma sicer več kot vseskupaj v ADI). Računam da bi proti koncu bulla pospravil v stablecoine na FTM-ju (MIM, DAI, ...) in farmal na Curve za obresti (ETH feejev ne bom plačeval)
Seveda, če so to vsi tvoji prihranki. Če imaš pa investicije porazdeljene, pa ne.
No, če te padec vrednosti za 5000 € ne boli, potem pa sploh ne vidim težave, zakaj ne bi dal 49500 € v ETH in 500 € v XYZ. ETH je itak ziher, tako da tam nimaš kaj zgubit, 500 € ti pa lahko naredi x10, x25, x100. WIN-WIN. Zgubiš lahko max 500 €, profitiraš pa lahko ogromno.
IgorCardanof je izjavil:
Dokler je 20€ ja, kaj pa potem ko naredi x50? Držiš dalje čeprav veš, da bo lahko to jutri le še /10?
Beri zgoraj. En del vzameš ven in daš v ETH ki "ne more pasti". Drug del obdržiš za potencialnih dodatnih x50.
IgorCardanof je izjavil:
Nevem koliko je kdo v kriptu, ampak popolnoma jasno je, da ne gre nikamor in Ethereum zagotovo bo tu še vsaj naslednjih 5 let.
Seveda bo. Ampak lahko je jutri samo še 50 % vrednosti. Kar pomeni 25.000 € izgube. Sicer bo čez 3 leta lahko na n kratniku, ampak spal pa vseeno ne bi ravno mirno. 50.000 € je pač lahko že wife changing money.
sloxl8 ::
Splošno znano pravilo je, da investiraš toliko, kot si lahko privoščiš, da izgubiš. Če je to 20€, investiraj 20€, če pa je 50k€, pa 50k€.
Mato989 ::
Splošno znano pravilo je, da investiraš toliko, kot si lahko privoščiš, da izgubiš. Če je to 20€, investiraj 20€, če pa je 50k€, pa 50k€.
To je tako leporečenje da me zraven srat pritisne...
kaj pa to točno pomeni? Jaz imam v cryptu trenutno 70k... si lahko privoščim da to izgubim? Ja IN ne... ker če to izgubim padem po lestvici premoženja na "nulo" in sanje o čem več izginejo, ampak bom zato umrl? Bom pristal na cesti? bom lačen, na mrzlem? Nikakor...
To kaj si lahko privoščiš je pač neko tako absurdno filozofsko vprašanje, ki nima veze z dejansko realnostjo.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Gre se za prag tolerance za izgube.
"Vedno investiraj le kar lahko izgubiš" - torej pojdi z mentaliteto, da gre lahko na nulo in da boš naslednji mesec še zmeraj lahko plačal najemnino in šel s kolegom na kavo.
Ker nekateri hodijo v kripto, pa jokajo ko izgubijo 5% ali pa 20%. Takim nikoli ne bo uspelo. To so tudi isti ljudje, ki za 3% gainse govorijo, da kripto moona.
"Vedno investiraj le kar lahko izgubiš" - torej pojdi z mentaliteto, da gre lahko na nulo in da boš naslednji mesec še zmeraj lahko plačal najemnino in šel s kolegom na kavo.
Ker nekateri hodijo v kripto, pa jokajo ko izgubijo 5% ali pa 20%. Takim nikoli ne bo uspelo. To so tudi isti ljudje, ki za 3% gainse govorijo, da kripto moona.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
energetik ::
IgorCardanof je izjavil:
Gre se za prag tolerance za izgube.Po mojem je več pragov. Eden je, da ti še vedno ostane za položnice in kavo, ampak je res kdo pripravljen toliko tvegat?
Zame je prag, da mi ostane lifestyle nespremenjen. Tisto kar je v kriptu, je mišljeno bolj tako, če mi slučajno rata it kako leto prej v penzijo.
IgorCardanof je izjavil:
Gre se za prag tolerance za izgube.
Ja ampak jaz četudi izgubim vseh 70k jutri, bom dalje normalno živel... ampak bom pa overall na dosti slabšem, ker je teh 70k meni enako kot bi izgubil celo svoje stanovanje... ne bom pa zato lačen, na mrzlem, ne bom izgubil fleta itd... pa me bi vseeno bolelo zgubit 70k...
MaticSLO ::
Problem je v tem da hypani meme kovanci niso investicija, ampak gamble.
Ce se nekaj pricakuje, je malo verjetno. Zato pa le en na par tisoc meme kovancev potegne in slej ko prej tudi usahne.
Vsi ki smo imeli .eth domene smo dobili po 2000$ zastonj(za vsak racun) od ENS airdropa. Pa tega ni nihce pricakoval.
Ce se nekaj pricakuje, je malo verjetno. Zato pa le en na par tisoc meme kovancev potegne in slej ko prej tudi usahne.
Vsi ki smo imeli .eth domene smo dobili po 2000$ zastonj(za vsak racun) od ENS airdropa. Pa tega ni nihce pricakoval.
No, če te padec vrednosti za 5000 € ne boli, potem pa sploh ne vidim težave, zakaj ne bi dal 49500 € v ETH in 500 € v XYZ. ETH je itak ziher, tako da tam nimaš kaj zgubit, 500 € ti pa lahko naredi x10, x25, x100. WIN-WIN. Zgubiš lahko max 500 €, profitiraš pa lahko ogromno.
A ni to poanta investiranja? Aja...vi delate buy-high, sell-low
BorutO ::
kaj pa to točno pomeni? Jaz imam v cryptu trenutno 70k... si lahko privoščim da to izgubim? Ja IN ne... ker če to izgubim padem po lestvici premoženja na "nulo" in sanje o čem več izginejo, ampak bom zato umrl? Bom pristal na cesti? bom lačen, na mrzlem? Nikakor...
To kaj si lahko privoščiš je pač neko tako absurdno filozofsko vprašanje, ki nima veze z dejansko realnostjo.
Mato, iskreno povedano sem si mislil, da imaš kar nekajkrat po 100k v kriptu. Ta izjava, da imaš samo 70k v kriptu, me je pustila odprtih ust. No, vso srečo.
Mato je skromen, 70k za nekoga je 700k zate Borut.
Dajmo, investirajte, da biku ne zmanjka sape. Less talk, more rock.
Dajmo, investirajte, da biku ne zmanjka sape. Less talk, more rock.
Ne vemo koliko ima Borut oz. vemo. 30% manj kot pred 3 tedni?
Update na OMG situacijo: Binance je danes zjutraj objavil, da bo malo spreminjal margin in futures tiere na OMG paru.
https://www.binance.com/en/support/anno...
Kar se dogaja je, da je veliko ljudi kupilo OMG, da bi dobilo BOBA airdrop 12. novembra. Ker pa nočejo biti izpostavljeni tveganju, da recimo token pade dol, hkrati tudi shortajo na futuresih. S tem so v delta neutral poziciji in prejeli bodo airdrop. No tega je preveč in cena na futuresih je veliko nižja kot na spot OMG. Včerajrecimo, spot OMG 16.5$, futures OMG cena 14.5$ Takega odstopanaj seveda ne sme bit in Binance to uravnava tako, da se vsakih 8 ur izplacuje funding fee tistim, ki so na napačni strani. Torej če je cena na futuresih nižja, shorterji plačujejo long pozicijam in obratno. Na ta način daješ incentive, da je cena na spot in futures približno enaka.
Je pa imel Binance blokado in je bil maksimalen 8 urni funding rate 0.75%. Sedaj so (zaradi te situcaije) to popravili in je na OMG paru trenuten funding rate -1.8%. To pomeni, da vsakih 8 ur shorterji plačajo long pozicijam 1.8%.
Bomo videli kako se bo to končalo.
Trenutno, tisti, ki shortajo OMG, dnevno plačujejo 5% fee. Airdrop pa je šele 12. novembra.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()
Bravo, kar lepo povedano. Jaz si recimo lahko privoščim izgubit 50 k. Zaradi tega bom še vedno naprej normalno živel s svojo plačo in nihče sploh vedel ne bo, da sem kaj izgubil. To pomeni, da si lahko privoščim? Seveda. Mi bo vseeno? Zagotovo ne. Bom mirno spal, če bom vedel da lahko jutri izgubim 30 %? Tudi ne ravno.
Lahko pa recimo investiram 1000 €. Če jih izgubim, jebiga. Marsikdo, ki ima manj kot jaz je že (vliko) več zapravil za kazni za policaje. Bom mirno spal? Zagotovo.
Ampak če dam 1000 € v ETH in gre ta 10 % gor, mi je še manj pomembno, kot če izgubim teh 1000 €. Če dam pa 1000 € v XYZ in gre ta x20 ali x50, mi bo pa to bolj pomembno kot izgubljenih 1000.
ViperR ::
Bravo, kar lepo povedano. Jaz si recimo lahko privoščim izgubit 50 k. Zaradi tega bom še vedno naprej normalno živel s svojo plačo in nihče sploh vedel ne bo, da sem kaj izgubil. To pomeni, da si lahko privoščim? Seveda. Mi bo vseeno? Zagotovo ne. Bom mirno spal, če bom vedel da lahko jutri izgubim 30 %? Tudi ne ravno.
Lahko pa recimo investiram 1000 €. Če jih izgubim, jebiga. Marsikdo, ki ima manj kot jaz je že (vliko) več zapravil za kazni za policaje. Bom mirno spal? Zagotovo.
Ampak če dam 1000 € v ETH in gre ta 10 % gor, mi je še manj pomembno, kot če izgubim teh 1000 €. Če dam pa 1000 € v XYZ in gre ta x20 ali x50, mi bo pa to bolj pomembno kot izgubljenih 1000.
Kasne bedarije, stay poor.
Ja, ampak to da bo šel ETH gor za 10% je bolj ko ne garant. Če ne danes pa čez 2 leti... Da najdeš nekaj kar gre x20 ali x50 in potegneš ven pred rugpullom, ja, lahko tudi 7 cifer označiš na oranžnem lističu imaš približno enake možnosti za uspeh :)
V teoriji vse lepo in prav. Ampak kot rečeno, kako ljudje sprejemajo izgubo je zelo pomembno tu. Je narejeno veliko raziskav na to temo in sicer ljudi veliko bolj boli izguba kot enako velik prihodek. Torej če jz dobim sedaj airdrop vreden 1000$, samo isti dan sem rugpullan na memecoinu za 1000$, bom suma sumarum slabše volje kot če se nič od tega ne bi zgodilo.
Tako se obnaša večina populacije. Seveda je pomembno, da ta del svoje osebnosti izgubiš in da te izgube ne bolijo več toliko oziroma vsaj v tej meri, da če si dobiš X in izgubiš X, da je to ok.
Kako se ljudje sploh odločajo v takih situacijah, kjer imamo neke verjetnosti in različno velike dobičke? En kriterij bi lahko bil pričakovana vrednost, pa se hitro izkaže, da se populacija ne odloča po tem. Še več, recimo da imamo 3 opcije tipa
* A :Imaš 60% da dobiš 500€, 40& da izgubiš 200€
* B: Imaš 90% da dobiš 100€, 10& da izgubiš 60€
* C: Imaš 20% da dobiš 1000€, 80& da izgubiš 20€
(Nevem kakšne so točne številke ampak to je samo primer)
Katero opcijo bi izbrali? Če delaš eksperimente ugotoviš, da se dogaja tudi, da če daš nekomu na voljo recimo A in B, bo izbral B, če mu daš na voljo B in C, bo izbral C, če mu daš na voljo C in A, bo izbral A. Torej dejansko človek tudi sam nima porihtanih stvari, katera opcija mu je najbolj všeč. Ne glede na njegove prage tveganja in tolerance.
Kako deluje človeška psiha, denar in izgube in dobički, nasplošno zelo zanimiva tema in je kar nekaj zanimivih knjig na to temo.
Tako se obnaša večina populacije. Seveda je pomembno, da ta del svoje osebnosti izgubiš in da te izgube ne bolijo več toliko oziroma vsaj v tej meri, da če si dobiš X in izgubiš X, da je to ok.
Kako se ljudje sploh odločajo v takih situacijah, kjer imamo neke verjetnosti in različno velike dobičke? En kriterij bi lahko bil pričakovana vrednost, pa se hitro izkaže, da se populacija ne odloča po tem. Še več, recimo da imamo 3 opcije tipa
Katero opcijo bi izbrali? Če delaš eksperimente ugotoviš, da se dogaja tudi, da če daš nekomu na voljo recimo A in B, bo izbral B, če mu daš na voljo B in C, bo izbral C, če mu daš na voljo C in A, bo izbral A. Torej dejansko človek tudi sam nima porihtanih stvari, katera opcija mu je najbolj všeč. Ne glede na njegove prage tveganja in tolerance.
Kako deluje človeška psiha, denar in izgube in dobički, nasplošno zelo zanimiva tema in je kar nekaj zanimivih knjig na to temo.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
To je res. Jaz sem dobil zastonj ENS in ga prodal za 3000$ po feejih. Sedaj me pa boli ker ce bi se malo hodlal bi bilo sedaj ze 5000$
Masayoshi ::
A je še vedno najboljša borza Kraken? Ali priporočate kaj drugage. Sem malo ven iz tega zadnja leta...
To je res. Jaz sem dobil zastonj ENS in ga prodal za 3000$ po feejih. Sedaj me pa boli ker ce bi se malo hodlal bi bilo sedaj ze 5000$
Žal nam je za tvojo zgubo.
A je še vedno najboljša borza Kraken? Ali priporočate kaj drugage. Sem malo ven iz tega zadnja leta...
'Boljša' po kakih kriterijih? FTX je solid pa Binance.
Mato, iskreno povedano sem si mislil, da imaš kar nekajkrat po 100k v kriptu. Ta izjava, da imaš samo 70k v kriptu, me je pustila odprtih ust. No, vso srečo.
Bi imel, če ne bi kupil stanovanja ja... žal sem zaradi pofukane CB in spremembe zahtev pri pridobitvi kredita v Q4 2019 moral prodat 70% svojih kriptovalut, da sem lahko kupil stanovanje drugače bi izgubil vplačano ARO...
Tisto kar sem takrat prodal v 2019 Q4 bi danes bilo vredno lepo 150k... jebiga... takrat sem pa prodal za drobiž niti 10k...
Če bi danes imel enkajkrat po 100k v kriptu več ne bi imel v kriptu ampak bi bil v penziji, ampak hej, jaz imam stanovanje in vse, ne rabim več denarja razen še za penzijo. Nisem v najemu kot ti
IgorCardanof je izjavil:
V teoriji vse lepo in prav. Ampak kot rečeno, kako ljudje sprejemajo izgubo je zelo pomembno tu. Je narejeno veliko raziskav na to temo in sicer ljudi veliko bolj boli izguba kot enako velik prihodek. Torej če jz dobim sedaj airdrop vreden 1000$, samo isti dan sem rugpullan na memecoinu za 1000$, bom suma sumarum slabše volje kot če se nič od tega ne bi zgodilo.
Kako ljudje sprejemajo izgubo je načeloma overall zelo preprosto... odgovor se skriva v vprašanju "kako dolgo bi z varčevanjem od plače potreboval da prihraniš enak znesek kot si ga izgubil"
Če je odgovor več kot 1-2 leti varčevanja potem je taka izguba v moji knjigi "huda"... če je manj pa ni neke ekstra panike...
kow ::
Brez zamere, ampak razmisljate prevec proletarsko. A ni cilj, da zbuildamo kapital, po moznosti prodamo na vrhu cikla, spoolamo stablecoine v slo-tech DAO treasury, potem yieldamo DeFI, ter s profiti najamejo vecjo jahto kot jo ima Merlak? Potem pa smo na PopTv prispevku, ko mu poberemo tiste smrklje iz raznih reality showov?
Kje so roke? Kje so jajca? Kje je avantura? Zivela kriptorevolucija!
Kje so roke? Kje so jajca? Kje je avantura? Zivela kriptorevolucija!
Bravo! Jaz sem isto razmišljal ravno ko je Matic pisal o airdropu...saj se sliši 3k ok, but I didn't do this shit for 3k €...
Zato pa teh 3k pretvoris v nove kovance... Samo ne v shibuinuje ki so ze shypane do amena.
Poleg coinov ki jih tako ali tako imam na Polygonu kupujem predvsem te stare coine ki so bili top performerji, ker pac zgleda da bo pocasi spet nov cikel, razmere so ugodne... Slej kot prej, IMO.
Poleg coinov ki jih tako ali tako imam na Polygonu kupujem predvsem te stare coine ki so bili top performerji, ker pac zgleda da bo pocasi spet nov cikel, razmere so ugodne... Slej kot prej, IMO.
Je upokojitev na Tajskem še aktualna zgodba za kripto vlagatelje? Vem, da se je v 2017/2018 balonu že iskalo lokacije, delalo izračune in nevem kaj še vse. Na koncu samo ni uspelo narest dovolj kapitala za preselitev na Tajsko. Kako s tem kaže letos?
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
IL_DIAVOLO ::
Kono in Uno sta zanimiva kovanca za lock staking 50% apr za 60 oz. 100 dni.
Dyor.
Dyor.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
KakoLepo ::
Se nekaj zelo pomembnega, samo tole bi rad nujno povedal. Oprostite, ker bo oftopic, ampak je zelo pomembno. Na videoposnetku, ki sem ga dal pred nekaj urami, video, ki je objavljen 8. novembra. V njem je gospa povedala, do kdaj bo trajala pandemija oziroma zadeva povezana s korono. pravi, da bo priblizno se 18 mesecev. Ce bo trajal od danes naprej dodatnih 18 mesecev priblizno, to bo dokaz, da je zadeva odobrena s strani visje sile. Gospa pravi, da so si ljudje sami zakuhal tole in jim je visja sila zarad tega dala priblizno 3 leta in pol za odplacat "kredit", ki so si ga najeli z dolocenimi dejanji. Omenja tudi modrost iz enih najstarejsih zapisov, VEDE.
Tako, ce je to res, potem bi se rad opravicil vsem, ki opravljate svoje "delo" v tej zadevi. To sem sicer ze prej bil mnenja, da je potrebno upostevat svobodno voljo drugih, tudi v primeru ce si mnenja, da ne delajo dobro. Ker vse je za nekaj dobro. The big picture, visjo silo, tako pozitivno kot negativno je ustvaril kreator univerzuma, z dobrim namenom. V bistvu tole poimenovanje pozitivno in negativno je napacno, saj je oboje za nekaj dobro. Ampak sem ugotovil, da nisem vedno v skladu s tistim, kar filozofiram, da vcasih tudi pri meni deluje ego in potem vcasih mal prevec zanese v pisanju. Skratka, ker sem ugotovil, da je to odobreno z visje strani, pa sploh, je potrebno spostovat voljo univerzuma. Na posnetku na 28. minut in 10 sekund do kdaj bo trajala koronca in zakaj se je pojavila. Ce kdo ne verjame, naj si pogleda videoposnetek, gospa omenja starodavno modrosti iz enih najstarejsih zapisov na svetu VEDE v kombinaciji s svojo duhovno intuicijo in tudi v kombinaciji z danasnjo religijo in biblijo. Omenja VEDE na zacetku videa pa na 26. min in 30 sekund. V zvezi s korono, do kdaj bo trajala in zakaj se je pojavila pa omenja na 28 min in 10 sek.
Tako, ce je to res, potem bi se rad opravicil vsem, ki opravljate svoje "delo" v tej zadevi. To sem sicer ze prej bil mnenja, da je potrebno upostevat svobodno voljo drugih, tudi v primeru ce si mnenja, da ne delajo dobro. Ker vse je za nekaj dobro. The big picture, visjo silo, tako pozitivno kot negativno je ustvaril kreator univerzuma, z dobrim namenom. V bistvu tole poimenovanje pozitivno in negativno je napacno, saj je oboje za nekaj dobro. Ampak sem ugotovil, da nisem vedno v skladu s tistim, kar filozofiram, da vcasih tudi pri meni deluje ego in potem vcasih mal prevec zanese v pisanju. Skratka, ker sem ugotovil, da je to odobreno z visje strani, pa sploh, je potrebno spostovat voljo univerzuma. Na posnetku na 28. minut in 10 sekund do kdaj bo trajala koronca in zakaj se je pojavila. Ce kdo ne verjame, naj si pogleda videoposnetek, gospa omenja starodavno modrosti iz enih najstarejsih zapisov na svetu VEDE v kombinaciji s svojo duhovno intuicijo in tudi v kombinaciji z danasnjo religijo in biblijo. Omenja VEDE na zacetku videa pa na 26. min in 30 sekund. V zvezi s korono, do kdaj bo trajala in zakaj se je pojavila pa omenja na 28 min in 10 sek.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Fairplay ()
A lahk prosim pustite komentar vsaj en dan, pa lahk potem predlagate izbris? Ker je zelo pomembno. Skratka ce pustite pri miru 1 dan, obljubim, da se bom potrudil, da bo tega v bodoce manj.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Fairplay ()
Samo tole, pa potem bo dost manj, ce pustite 1 dan, obljubim, da bo dost manj pisanja o tem.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: amacar ()
PacificBlue je izjavil:
Anyway a ni korona good thing for crypto? : evil smile:>>
Depends. Čeprav sem vesel s tem, kar sem že dosedaj dobil s kriptom in kar (morda) v prihodnjih mesecih še bom, se moraš zavedat, da vse tole v propad. Kolaps bo hud. Mnogi nimajo take sreče kot ti ali jaz.
Korona je dobra za kar nekaj panog, ki sedaj mastno bogatijo, dobra je za tiste, ki gemblajo na marketih, ker so razmere za zaslužit veliko lažje. Izgubljajo pa vsi tisti izven teh panog, tisti, ki ne gemblajo na marketih. Lockdowni in ostale omejitve marsikomu povzroča čedalje večjo stisko (socialno, psihično, ...).
Na koncu bo to treba plačat. To se ne bo končalo brez posledic. Kar se tiče glede ekonomije, je popolnoma jasno kam gremo in ne bo lepo. Upajmo, pa da se ne bo končalo na najhujši način.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.