» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
691 / 1559
»»

strawman ::

Važno da majo zdej darilne kartice.

Senior Dev ::

strawman je izjavil:

A si šel čez moj ref da dobim 10%?
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

Senior Dev je izjavil:

strawman je izjavil:

A si šel čez moj ref da dobim 10%?

Sem, pa je napisalo, da je ta uporabnik že preveč zaslužil. :D

ETH kar vztrajno pada. Mnenja o London hard forku, specifično EIP-1559?

bozicek ::

Kam bi šli iz Binanc če imate na voljo:
Hotbit
Gate
Coinex

?
Darila letos samo za poredne

Kripto ::

Mato989 je izjavil:

Kripto je izjavil:

kow je izjavil:

Glede Binance sem vam veckrat rekel, da vecje/resne drzave ne bodo pustile nereguliranih menjalnic. In Binance je bil vedno semi legit.

Že dva, tri mesece nazaj je bila tu debata o IRS in Binance, pa sem rekel da če bodo našli kaj, da bo jeba. Pa je Mato pisal kaj pa bo IRS itd. nič jim ne morejo. Itak nič jim ne morejo.
Toliko na kratko...če pa koga več zanima o tem bo moral brskati za nazaj.

No in kaj je IRS našel? Kaj je naredil? Če bi bilo kaj odmevnega bi se že hvalili na IRS kot se hvali jeben SEC pol pa nič od nič

Malo še počakaj, bodi potrpežljiv...
Wealth is mindset!

celje ::

Ali pa prodajte kar se da in prste prec. Vsakega natega je enkrat konec. Tudi kriptoshita.

Kdor je zasluzil, super. Ostali resite kar vam je gor ostalo. Dokoncni potop pride cez mesec dva. Tudi najbolj optimisticni bodo zaceli prodajati. Takrat pa bo prepozno

Aquafriend ::

Dragi kripto bralci. Se spomnite, ko smo skupaj spekulirali o cenah kriptovalut? Veckrat nam je uspelo. Pa veste zakaj in kako nam je uspelo? Zato, ker je to v vec primerih zelo verjetno bil placebo efekt. (kvantna fizika, vpliv zavesti na sub atomske delce) To je resnicno mozno, da mi kot zavest lahko delno vplivamo na spreminjanje sub atomskega nivoja in posledicno realnosti. Zato pazite, kaj mislite oziroma se bolj po membno pazit v kaj ste prepricani. Par dni nazaj se je zgodila poplava v Ljubljani. Zanimivo, da se je zgodila samo en dan po komentarju na slotech, kako v ljubljani poplavlja. Taksne poplave se zelo redko dogajajo. Tko da je priporocljivo, da mislite pozitivno. Ja, vem, lazje rect kot pa izvest. Ampak vseeno, se da, ce si dovolj pozoren. Tudi izbira besed je pomembna. Lahko poves isto stvar na pozitiven ali pa na negativen nacin. Recimo ce nekdo rece da jutri ne bo lepo vreme je to bolj pozitven nacin kot pa ce nekdo rece da bo jutri grdo vreme.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: UganiKdo ()

Morison ::

Aquafriend je izjavil:

Dragi kripto bralci. Se spomnite, ko smo skupaj spekulirali o cenah kriptovalut? Veckrat nam je uspelo. Pa veste zakaj in kako nam je uspelo? Zato, ker je to v vec primerih zelo verjetno bil placebo efekt. (kvantna fizika, vpliv zavesti na sub atomske delce) To je resnicno mozno, da mi kot zavest lahko delno vplivamo na spreminjanje sub atomskega nivoja in posledicno realnosti. Zato pazite, kaj mislite oziroma se bolj po membno pazit v kaj ste prepricani. Par dni nazaj se je zgodila poplava v Ljubljani. Zanimivo, da se je zgodila samo en dan po komentarju na slotech, kako v ljubljani poplavlja. Taksne poplave se zelo redko dogajajo. Tko da je priporocljivo, da mislite pozitivno. Ja, vem, lazje rect kot pa izvest. Ampak vseeno, se da, ce si dovolj pozoren. Tudi izbira besed je pomembna. Lahko poves isto stvar na pozitiven ali pa na negativen nacin. Recimo ce nekdo rece da jutri ne bo lepo vreme je to bolj pozitven nacin kot pa ce nekdo rece da bo jutri grdo vreme.

Ti pa nimaš 5 čistih.
Pa to je povedano na pozitiven način.
Pa čist me na nekoga spominjaš.

Odvisno kako gledas. Ce gledas s strani danasnje propagande, potem imas prav. Kajti ce si preprican v novice, bodisi kripto novice ali kaksne druge, potem s svojim prepricanjem in obcutki ze dajes svoj doprinos k taksni resnicnosti. Dokler ne objavijo kontra novic z namenom manipulacije malih trejdarjev. Takrat potem mali trejdarji spet zacnejo verjeti v drugacno realnost. in zgodba se nadaljuje dokler se mali trejdarji ne vprasajo, cakaj malo, tukaj pa nekaj ne stima...in zacnejo raziskovat ..po dolgem casu morda naidejo tudi na kvantno fiziko.

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Kako negativen efekt, ko se prijaviš pod starim imenom :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Sem pregledal nekaj zadnjih komentarjev od Mandota. Veckrat je omenil vedezevalke, v negativnem smislu. Lahko povem, da ni potrebno zaupat prevec vedezevalkam, cetudi ima kdo pozitivne rezultate z njimi. A veste zakaj? Zato ker vedezevalka (ne govorim o tistih fejk, ki sluzijo denar na racun tega) lahko vidi samo paralelno realnost, v katero bo nekdo vstopil, na podlagi trenutne situacije. Ampak ce ti spremenis svoj pogled na svet, razmisljanje, nacin zivljenja in nekatere dejavnike potem lahko vstopis cist v eno drugo paralelno realnost. Kako je to mozno? Lepo, ker cas tudi z znanstvenega stalisca ne obstaja. Vse obstaja ta trenutek zdaj. Gre se samo za nesteto paralelnih realnosti, v katero vstopamo in izstopamo. Ampak ker cloveski cut ni popoln, se cloveku zdi, da se ne gre za posaicne frejme, za posamicne slike kot na filmskem traku.

Zgodovina sprememb…

celje ::

Je napisal: ne govorim o tistih fejk :))

Kaksne pa se obstajajo :O

Ok, mal off topic, ampak ce te ze zanima, bom na kratko. Na nasem planetu so se vedno ohranjena ljudstva izven zahodne civilizacije, ki so uspela ohranit nekaj vec sposobnosti za samanstvo, vrace. Kot naprimer v sibiriji, v dezevnem pragozdu v juzni ameriki, tibet, indija, pa deli balkana, pa verjetno se kaksni deli azije, oceanije, indijanskih rezervatov. Oziroma tam kjer ni bilo inkvizicije in preganjanja carovnic, se je ohranilo vec genov za te sposobnosti. Poleg tega, v zahodni civilizaciji ce ima nekdo nadnaravne sposobnosti za samana bi mu verjetno ponudili kaksne tablete za psiho. Tablete pa dalec od tega da koristijo in pomagajo pri dojemanju in percepciji.

Zgodovina sprememb…

hamez66 ::

strawman je izjavil:

ETH kar vztrajno pada. Mnenja o London hard forku, specifično EIP-1559?

Kolikor je meni znano, gre tu predvsem za znižanje rewardov minerjem. Glede na spremembe, ki se obetajo, in trenutno stanje (feeji trenutno niso posebej visoki), neke velike spremembe ne pričakujem. Dolgoročno? Ne vem, meni se do zdaj niti slučajno ni zdel problem "neomejena emisija", je pa tako, da če se ponudba zmanjša, se potem cena zviša.

Bo kow povedal, kaj je fora. On je strokovnjak za eth (nič ne podjebavam, da ne bo kdo narobe razumel:) ).

Morison ::

Aquafriend je izjavil:

Sem pregledal nekaj zadnjih komentarjev od Mandota. Veckrat je omenil vedezevalke, v negativnem smislu.

V negativnem smislu:D
To sploh ni res. Bilo je popolnoma pozitivno.
Pa ja nisi ti imel kaj zraven8-)
No vsaj vem na koga me spominjaš.
V čem je že fora, da se enkrat oglašaš z enega egota drugič iz drugega.
Mislim, da je to neka bolezen.
Pa še kot vem ni po pravilih stja.

Vprasaj moderatorje, zakaj. Pa ne Percija ampak druge.

Zgodovina sprememb…

matic492 ::

hamez66 je izjavil:

Kolikor je meni znano, gre tu predvsem za znižanje rewardov minerjem. Glede na spremembe, ki se obetajo, in trenutno stanje (feeji trenutno niso posebej visoki), neke velike spremembe ne pričakujem. Dolgoročno? Ne vem, meni se do zdaj niti slučajno ni zdel problem "neomejena emisija", je pa tako, da če se ponudba zmanjša, se potem cena zviša.

Bo kow povedal, kaj je fora. On je strokovnjak za eth (nič ne podjebavam, da ne bo kdo narobe razumel:) ).

Je res, ampak če smo natančni se ne gre za "znižanje rewardow minerjem", ampak znižanje oz. sprememba kako se feeji "računajo", posledica tega pa je da minerji manj dobijo (basically dobijo samo block reward).
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

hamez66 ::

Ja, to. "Preplačila" v obliki feejov se bodo burnala namesto da bi jih dobili minerji. Glede na to, da naj bi kmalu prišel eth 2.0, se mi zdi ta fork brezvezno mešanje dreka. Fovšljivcem bo gotovo bolj všeč, da so rewardi nižji, iz stališča varčevanja z energijo je tudi pozitivna stvar, ker ljudje ne bodo več kupovali grafičnih in kurili elektrike za bz., iz stališča varnosti omrežja pa se tudi veliko ne spremeni. Ne zdi se mi nek pomemben fork, je pa po svoje fino, da se nekaj dogaja z eth in da ne ostane samo pri besedah in obljubah.

To the moooooooooooooooooooooon! Binance RIP :8)

m0LN4r ::

Upam, da smo zdaj na pravi poti navzdol proti 10k
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Mato989 ::

relief rally manjka v tej zgodbi...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Tema pa praktično mrtva. Vsi na Maldivih in vnovčevanje milijonov na veliko. YOLO 8-)

Kripto mesi ::

Imamo tebe, da kozlas vsakodnevne neumnosti.

nino13 ::

Pozdravljeni, kdo uporablja SEPA/EUR za deposit na Kraknu?
Kam se vpiše reference note v UPN ju? Pod referenco ni mogoče vpisovati črk, pod namen pa kolikor vem ni dovolj.

nino13 jaz nakazujem s sepa, lahko ti pogledam doma, popoldan, piši mi v ZS da ne bom pozabil

Alien123 ::

Senior Dev je izjavil:

Kaj ti pomaga več funkcij če SEPA ne deluje. Binance RIP. Bila si dobra borza za pump and dump sheme in številne druge mahinacije.

imamo že kcc za P&D 8-)

pirlo ::

nino13 je izjavil:

Pozdravljeni, kdo uporablja SEPA/EUR za deposit na Kraknu?
Kam se vpiše reference note v UPN ju? Pod referenco ni mogoče vpisovati črk, pod namen pa kolikor vem ni dovolj.

Jaz v referenco vpišem, SKB pusti. Na SKB ne dam kot tujina, ampak normalen UPN. Vedno brez problema šlo.
Ene banke pa ne pustijo tak dolg tekst. Kolega, ki je na Sao Paolo banki, zadnji kraken.com ni napisal pa je vseeno prišlo gor brez problema.

Dober dan ::

Še uporabljamo binance, ali počasi najdemo alternativo?

nino13 ::

Pod referenco v sklic, SI , RF in NRC opcije nikjer ne morem vpisati črk, sam številke.. OZ pod RF gre a potem napiše napačna referenca.
Sem na NLB.

Dober dan je izjavil:

Še uporabljamo binance, ali počasi najdemo alternativo?

Binance RIP. Najdi nekaj boljšega, ker to je res sranje od borze.
Ne me narobe razumet, sranje v smislu nečednih poslov in čudnih poslovnih praks. Vprašanje če ni na koncu še Ponzi, ampak je kaj takega zelo težko dokazovat. Lahko pa se bana brez slabe vesti tako kriptoborzo po mojem strokovnem mnenju.

Zgodovina sprememb…

Motion ::

In kašne nečedne posle in čudne poslovne prakse naj bi binance izvajal. Če prav jst razumem so problem le futures in laverage trgovanje za katerega nimajo dovoljenja regulatorjev.

GupeM ::

Motion je izjavil:

In kašne nečedne posle in čudne poslovne prakse naj bi binance izvajal. Če prav jst razumem so problem le futures in laverage trgovanje za katerega nimajo dovoljenja regulatorjev.

Najbolj nečedna stvar pri Binancah je Senior Dev oz. njegovi posti "Binance RIP".

Dober dan ::

Internet je poln teh besednih zvez, zato pa vprašam. Da si pravčas prestavim poslovanje, če je potrebno. Poglabljal se pa nisem, da bi vedel kaki problemi so na obzorju z Binancami..

A. Smith ::

A. Smith je izjavil:

Opozorilo tistim, ki uporabljate menjalnico Binance.

Where are they located these days?

Cayman Islands claims no not here
https://www.cima.ky/binance-not-regulat...

Thailand filed criminal complaint
https://www.sec.or.th/EN/Pages/News_Det...

Japan's Financial Services Agency warning Binance operating with no license
https://www.fsa.go.jp/policy/virtual_cu...

Binance is no longer open for business in Canada's most populous province
https://www.coindesk.com/binance-pulls-...

Singapore's central bank, the Monetary Authority is looking into it
https://www.bloomberg.com/news/articles...

Consumer warning from UK's Financial Conduct Authority
https://www.fca.org.uk/news/news-storie...

Under investigation by the US Department of Justice and the Internal Revenue Service
Malaysia's Securities Commission stamps Binance a unauthorised entitiy
BaFin Germany's financial regulator warned Binace maybe fined
Kicked out of Hong Kong and Malta
China not so friendly at all

Anyone who has any coins sitting there at this stage is a moron.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

StarMafijec ::

Ali se da z Binanc nakazati gotovino na slovensko banko?

IgorCardanof ::

hamez66 je izjavil:

Ja, to. "Preplačila" v obliki feejov se bodo burnala namesto da bi jih dobili minerji. Glede na to, da naj bi kmalu prišel eth 2.0, se mi zdi ta fork brezvezno mešanje dreka. Fovšljivcem bo gotovo bolj všeč, da so rewardi nižji, iz stališča varčevanja z energijo je tudi pozitivna stvar, ker ljudje ne bodo več kupovali grafičnih in kurili elektrike za bz., iz stališča varnosti omrežja pa se tudi veliko ne spremeni. Ne zdi se mi nek pomemben fork, je pa po svoje fino, da se nekaj dogaja z eth in da ne ostane samo pri besedah in obljubah.

Feeji se ne bodo znizali, edina sprememba je, da je sedaj celoten fee sestavljen iz BASEFEE + napitnina. Basefee se burna, napitnina pa gre minerju. In ce se je prej visalo ceno gasa, da bi prisel prej na vrsto, se bo sedaj visalo napitnino, da bos prisel prej na vrsto.

Res je, rewardi minerjem se bodo zmanjsali, odvisno od tega kako polno ie omrezje. Ce je zelo zapolnjeno, se jim ne bo poznalo nic, ce pa bo bolj prazno, potem pa ta basefee dejansko pobere kar lep del prihodka.

Motion je izjavil:

Med drugim se z Binance borzo kriptovalut krepi Kitajska prevlada nad svetom... Vemo kaj bo sledilo, samo še vprašanje časa je...

fak je ta senior nadležen z temi debilizmi...

kow ::

hamez66 je izjavil:

Eth2.0 je marketing izraz - v bistvu je danes nesmiseln. V resnici gre za skupek nacrtovanih nadgradenj v vecih korakih. Ki se ne bodo zgodile "kmalu". Naslednje leto bodo "zmergeali" trenutni ethereum chain, da bo konsenz opravljal beacon chain. In takrat ne bomo vec rabili graficnih, kar bi moralo razvesliti predvsem gamerje. Ne bo pa se shardinga, vsaj ne v 1. polovici leta. Glede racunanja fee-jev, itak da nocemo preplacevati minerjev, ce je mozno narediti boljsi sistem. Inflacija najbo najnizja mozna, ki se omogoca varen chain.
So se druge prednosti, kot npr. vecja predvidljivost fee-jev.

A kdo od vas še rudari ETH, kam boste za tem vpregli svoje rige?
Oz. na splošno, ste priklopljeni na poole, ki se fokusirajo na 1 valuto, ali na tiste, ki switchajo glede na profitabilnost in sproti convertajo?

Meee ::

Iščem po njihovi strani pa ne najdem podatka. Kolikšna je provozija za nakup Bitcoina na Petrolu (BitIns)? V enem starem članku sem zasledil 4%. To drži, ve kdo?

Pa to se lahko kupi z gotovino?

Pa ne kupujte preko teh variant

Nardite si no račun na bitstamp, krakenu, whatever naložite gor s SEPA nakazilom in kupite BTC

To že mam (oz imam račune na Binance in Kucoin ter Coinbase pro). Poanta je, da vsak mesec dobim nekaj sto evrov gotovine, nekaj je porabim za potrošnjo, mi pa vsak mesec na koncu ostane vsaj 100 ali več EUR gotovine doma. In sem pomislil, da bi namesto, da se vozim na nekaj mesecov na svojo banko, da to položim, raje 1x ali 2x namesec po DCA metodi kupil nekaj Bitcoina na Petrolu, ki mi je dosti bližje od banke in katerega itak vsaj 1x na mesec obiščem.

Mi je jasno, da bo višja provizija od spletnih menjalnic, zato pa sprašujem kok je, da vidim, če bi se šel to. Na spletni strani provizije ne najdem, le en star članek, ki omenja 4%. In drug članek, kjer ustanovitelj BitIns pravi, da je njihov cilj omogočit širši javnosti nakup Bitcoina z čimnižjo provizijo :D

kaj pa če gotovino porabiš v trgovini pa od ostalih prihodkov na TRR pošlješ na SEPA menjalnico in rešiš ceneje?

Ali samo šmuglaš?

Motion ::

Rabi oprat gotovino :))

haha :) Je čisto legalen keš, brez skrbi. Plačam položnice za starše in babico z REvolutom, ker so prej hodili na pošto ali celo banko plačevat in so jih tam legalno ropali. Oni pa meni dajo potem gotovino, mislim da v tem ni nič narobe ;)

Ma ja saj sem rekel, da nekaj gotovine porabim po trgovinah pa za bencin,... Ampak večinoma nimam veliko gotovine s seboj in potem večinokrat kar s kartico plačam, in se mi potem gotovina počasi doma nabere.

Ni velik problem, kot rečeno potem jo nesem lepo na banko pa mir. Vseeno me pa zanima višina provizije na Petrolu če kdo ve :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Meee ()

link_up ::

kraken SEPA je enostavna...v referenco daste tisti token in voila...stiri ure in je gor. NKBM.
In and Out

Meee je izjavil:

haha :) Je čisto legalen keš, brez skrbi. Plačam položnice za starše in babico z REvolutom, ker so prej hodili na pošto ali celo banko plačevat in so jih tam legalno ropali. Oni pa meni dajo potem gotovino, mislim da v tem ni nič narobe ;)

Ma ja saj sem rekel, da nekaj gotovine porabim po trgovinah pa za bencin,... Ampak večinoma nimam veliko gotovine s seboj in potem večinokrat kar s kartico plačam, in se mi potem gotovina počasi doma nabere.

Ni velik problem, kot rečeno potem jo nesem lepo na banko pa mir. Vseeno me pa zanima višina provizije na Petrolu če kdo ve :)

To je super, ko se otroci znajdejo. Vem za enega mulca ki je narudaril za Tesla Model S Plaid in ni čisto nič plačal državi. Samo kapo dol takim ki se znajdejo v teh težkih časih.

zelenobeli ::

Mato989 je izjavil:

X2

zelenobeli je izjavil:

Mato989 je izjavil:

X2

Kraken gone? Kucoin down? >:D
««
691 / 1559
»»