Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
IgorCardanof ::
Long hold za 8%?
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Špricer ::
IgorCardanof je izjavil:
No sej za charlesa se ve, da je brez diplome in da je dolgo casa lagal o tem, da ima doktorat. Vsa zasnova cardana in izbira tech stacka pa tudi dokazuje, da je bolj midcurve kot karkoli bolj desno.
Ostali so spet baghodlerji ti cardano believerji.
Danes je dan za prodajo, jutri se zbudite v rdečem. Ne nasedajte lažnim prerokom, ki vam poburajo denar. Vložite toliko kolikor lahko da ne bankrotirate. Moje mnenje je, da še niso videli pravega padca. Hodl in prodajajte.
Novim vlagateljem pa za božič želim čimveč izgub, saj bodo s tem osrečili nas forumaše in kite z lepimi darili. Ovce navalite.
IgorCardanof je izjavil:
No sej za charlesa se ve, da je brez diplome in da je dolgo casa lagal o tem, da ima doktorat. Vsa zasnova cardana in izbira tech stacka pa tudi dokazuje, da je bolj midcurve kot karkoli bolj desno.
Res je. Komaj čakam da se oglasi forumski believer, ki preračunava tpsje v nigeriji. Ko pa prideš tja dol pogledat projekt pa vidiš kolibe na katerih piše Cardano server maintenance.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Špricer ()
tilio ::
IgorCardanof je izjavil:
Ti si pa strokovnjak vidim, da znaš ocenit tech stack, ki so ga delali ljudje z doktorati in profesorji, ki celo življenje že razvijajo programske jezike. :-)
Res je. Komaj čakam da se oglasi forumski believer, ki preračunava tpsje v nigeriji. Ko pa prideš tja dol pogledat projekt pa vidiš kolibe na katerih piše Cardano server maintenance.
LOL, za eden izmed redkih chainov, ki ima 0 downtime napišeš tole. Daj, vsaj najdi kaj bolj kočljivega, da ti bomo verjeli :-)
Mimogrede. Cardano je zdaj decentraliziran. Je v rokah communitya. Charles ni več šefe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()
LOL, za eden izmed redkih chainov, ki ima 0 downtime napišeš tole. Daj, vsaj najdi kaj bolj kočljivega, da ti bomo verjeli :-)
Mimogrede. Cardano je zdaj decentraliziran. Je v rokah communitya. Charles ni več šefe.
Še vedno pa drži večino ade da lahko dumpa
merlin2 ::
IgorCardanof je izjavil:
Danes je dan za prodajo, jutri se zbudite v rdečem. Ne nasedajte lažnim prerokom, ki vam poburajo denar. Vložite toliko kolikor lahko da ne bankrotirate. Moje mnenje je, da še niso videli pravega padca. Hodl in prodajajte.
Novim vlagateljem pa za božič želim čimveč izgub, saj bodo s tem osrečili nas forumaše in kite z lepimi darili. Ovce navalite.
IgorCardanof je izjavil:
Špricer aka Prihaja Nodi s tvojimi alter profili.
Ko druge dobesedno rineš v prodajo. Bi pojasnil ali si to isto naredil sam? Od prodaje sredstev forumašev namreč ti ne boš zaslužil nič. Razen, če ti žid plača od količine lažnega narrativa, ki ga objaviš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: merlin2 ()
IgorCardanof je izjavil:
IgorCardanof je izjavil:
Špricer aka Prihaja Nodi s tvojimi alter profili.
Ko druge dobesedno rineš v prodajo. Bi pojasnil ali si to isto naredil sam? Od prodaje sredstev forumašev namreč ti ne boš zaslužil nič. Razen, če ti žid plača od količine lažnega narrativa, ki ga objaviš.
Nič, zero, nada, nul. Ker imam shitcoine. Btc sem prodal na 70000.
Gregor P ::
Če si vse prodal, si zelo poceni prodal. Ostali se ti zahvaljujemo
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Še vedno pa drži večino ade da lahko dumpa
Ne drži. Ob lauchu je bila token distribucija ena izmed najbolj poštenih. IOG & Emurgo 17%, Foundation 2%, vse ostalo public.
Glede na to, da se zdaj Čarli pritožuje, da ima Foundation preveč ADA bi rekel, da je že zdavnaj menjal ada za svoje bizone, prašičke, black hawka itd...
zodiak ::
Mato, povzetek. V kriptu lahko zaslužiš, če si pameten ali če imaš jajca.
Problem nastane ko misliš, da si pameten in da imaš jajca.
Glede na to da sem zaslužil vseeno cca 7x originalnega vložka sem potem pameten... hvala =)
Nam lahko malo razkriješ kaj si storil z denarjem od profaje BTC? Hvala
bonanno ::
Pri kriptu ne rabis bit kej pameten bolj moras bit lenuh in da hoces zasluzit na guzove.
In seveda moras met varnostno mrežo.. vse katere poznam da so nardili z coinsim dnar so fotrovi sincki..ki so lazje rizkiral vlozek denarja, ker so vedeli da nebodo lačni.. drug profil pa so mansarderji lenuhi, ki jih je v Sliveniji najvec saj zivijo po 4 generacije v eni hisi...
In seveda moras met varnostno mrežo.. vse katere poznam da so nardili z coinsim dnar so fotrovi sincki..ki so lazje rizkiral vlozek denarja, ker so vedeli da nebodo lačni.. drug profil pa so mansarderji lenuhi, ki jih je v Sliveniji najvec saj zivijo po 4 generacije v eni hisi...
Pri kriptu ne rabis bit kej pameten bolj moras bit lenuh in da hoces zasluzit na guzove.
Potem pa doniraj svoj enostavno prigaran severnokorejcem. Veseli te bodo. Dol z DEFI!
Kapitan Jack je izjavil:
Ja zracunaj si ce grem 0.5 lot koliko bo to kesa do 105k?
Ni glih malo.
Samo smesna mi je fraza long term hold, da se bitcoin premakne za 8%.
Pac bos kupil za 1-2 tedna? Ali planiras drzat vec let v primeru da smo preko vrha in ubistvu vstopas na vrhu? Tega ne razumem.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Ne moreš nas sprovocirat. Kriptaši imamo trdo kožo :-)
A za poklic, ki ga opravljaš moraš bit pameten?
Bizkit45 ::
Btc ponovno skoraj prebil 100k.
In padel konkretno dol. To je igra za množice. Prevelika nihanja, še vedno prodajajo vzvode in long pozicije...
Market cap celotnega kripto je že dosegel vrh. Sedaj pa izčrpavanje retaila za exit liquidity in pravljice za lahko noč. Se vidimo 2027. Upam da vsaj kekci prodate do avgusta 2025...sicer pa srečno baghodlanje v 2025! Ne skrbite za moje pozicije, vložil sem denar, ki ga lahko izgubim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Špricer ()
dope1337 ::
Ne ker sem vse aam z coinsom dosegel in orav tako v poslovnem svetu..nema tatke i dedija
Upam, da ti v tvojem super uspešnem poslovnem svetu dopise piše tvoja tajnica. Ker tole ni za nikamor.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
Sej ni prislo do 105k?
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Lennzi ::
Signal mu je javil na 99458$ naj zapre long.
Saj veš Igor, da večina tako trejda. Hit the bottom, hit the top. Zato pa ima folk tok denarja.
Saj veš Igor, da večina tako trejda. Hit the bottom, hit the top. Zato pa ima folk tok denarja.
Kapitan Jack ::
Kapitan Jack ::
Kripto ::
Januarja se običajno pobira profite, če ne že kakšen teden pred novim letom...da ne bo kdo preveč presenečen.
Wealth is mindset!
wilbur ::
Januarja se običajno pobira profite, če ne že kakšen teden pred novim letom...da ne bo kdo preveč presenečen.
Eni prodajajo za profit, drugi pa kupujejo za profit. Vedno bo tako. Kolk pa pade je pa odvisno koliko močni so ti ki kupujejo ter od pričakovanj.
Če pričakuješ se 1x višjo ceno v razmeroma kratkem obdobju ne vem zakaj bi prodajal sedaj, razen če še ceneje pol dokupiš.
Kripto mesi je izjavil:
Ce pade bitcoin se za 100000 bo v minusu
Kar bi se glede na njegovo neuporabnost moralo zgodit.
Ampak mu je "ozadje" najbrž namenilo drugo vlogo.
V vsakem primeru je dobro. Če gre BTC na nulo, gre gor vse drugo, ker je projekt opuščen in se vse seli drugam. Če gre BTC v višave gre po tej poti navzgor tudi resna tehnologija, ker brez nje BTC sam nima uporabnosti.
Chris Larsen o možnostih OpenCoina sedaj XRP. Že leta 2013 je demonstriral prenos BTC-ja v le nekaj sekundah s pomočjo nevtralne valute XRP praktično brez fee-jev.
In 10 let kasneje še vedno plačujemo 10 % za nakazilo v tujino in lpotrebujemo 2 dni...
Dokler mednarodne finančne ištitucije vsaj uradno niso prešle na ISO20022 standard bo tako.
Smo v prelomnemm obdobju adaptacije tehnologije. Testiranja so uspešno izvedena. Potreben je le katalizator se pravi nek dogodek. Ali bo ta prehod "gladek" ali podprt z neko obliko "blackswan" dogodka mislim, da vedo le kreatorji, lutkarji globalnih procesov.
Ne pozabite na Basel 3 in 4 zahteve, ki jih bodo morale izpolnjevat banke in inštitucije.
Chris Larsen o možnostih OpenCoina sedaj XRP. Že leta 2013 je demonstriral prenos BTC-ja v le nekaj sekundah s pomočjo nevtralne valute XRP praktično brez fee-jev.
Jaz XRP-ja resnično ne razumem. Razumem, da je omrežje, ki naj bi ga banke uporabljale za medsebojni plačilni promet in ima "te razne ISO-te in certifikate"... Banke, so velike, prometa bo veliko in potemtakem bi XRP chain moral bit uspešen, kar pomeni da gre cena gor. OK. Kul, imaš lahko dobiček. Dobiček imaš lahko tudi z NVIDIA, TSLA, MSFT itd...
Smisel kripta je decentralizacija. Razumem, da poteka bitka med chaini, ki imajo različne stopnje decentralizacije in različno stopnjo permisivnosti in tu zdaj poteka glavna bitka. Žrtvovanje decentralizacije za hitrost. Kaj bo trg sprejel kot sprejemljivo je vprašanje.
Jaz vidim XRP kot centralizirano rešitev. Za poganjanje block producer node-a rabiš KYC (sliko potnega lista ali osebne izkaznice, naslov, ime..., davčno številko) - Torej je to NON PERMISSIONLESS blockchain.
Imajo 2 tipa validatorjev: general and Unique Node List (UNL) validators. Pri tem so UNLji v default listi validatorjev! Nekdo se je odločil, da imajo eni validatorji prednost pred drugimi in je sestavil listo! Če to ni CENTRALIZIRANO potem ne vem kaj je.
XRP nima smart contractov.
Token je precej inflatoren, je pa vsaj dobro, da ima omejen max supply.
Kaj je XRP naredil odkar je bil ustanovljen? Ali so kaj razvili v teh letih? Izboljšalji tehnologijo?
Torej, XRP ne ponuja nič od tega kar naj bi kripto bil in je XRP množica navdušena nad njim samo zato, ker naj bi ga banke uporabljale?
Bom vesel kakšnega pojasnila.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()
Lennzi ::
Joj Tilio v kaj si se spustil.
Kako si drzneš dvomiti v xrp? Sedaj boš označen z dvema nazivoma...grezničar in neumen.
Kako si drzneš dvomiti v xrp? Sedaj boš označen z dvema nazivoma...grezničar in neumen.
LOL :-) OK, saj sem vajen.
Mislim, iskreno nimam nič proti XRP-ju in v bistvu nimam nič proti nobenemu kriptu dokler ne (preveč) manipulirajo (ali lažejo) investitorjem. Zakaj "preveč"? Ker to je tako kot vse reklame. Torej nekaj manipulacije je vedno ampak izdelek, ki ga kupiš mora biti približno to kar ti "reklama" obljublja.
endelin ::
Manjši bump in že gre dol
Slabo kaže z novoletno rastjo
Slabo kaže z novoletno rastjo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Mislim, iskreno nimam nič proti XRP-ju in v bistvu nimam nič proti nobenemu kriptu dokler ne (preveč) manipulirajo (ali lažejo) investitorjem. Zakaj "preveč"? Ker to je tako kot vse reklame. Torej nekaj manipulacije je vedno ampak izdelek, ki ga kupiš mora biti približno to kar ti "reklama" obljublja.
XRP je centraliziran. Tvoja prva laž. V ostale se niti ne bom spuščal.
Itak grezničar.
Kripto ::
Jaz XRP-ja resnično ne razumem. Razumem, da je omrežje, ki naj bi ga banke uporabljale za medsebojni plačilni promet in ima "te razne ISO-te in certifikate"... Banke, so velike, prometa bo veliko in potemtakem bi XRP chain moral bit uspešen, kar pomeni da gre cena gor. OK. Kul, imaš lahko dobiček. Dobiček imaš lahko tudi z NVIDIA, TSLA, MSFT itd...
Smisel kripta je decentralizacija. Razumem, da poteka bitka med chaini, ki imajo različne stopnje decentralizacije in različno stopnjo permisivnosti in tu zdaj poteka glavna bitka. Žrtvovanje decentralizacije za hitrost. Kaj bo trg sprejel kot sprejemljivo je vprašanje.
Jaz vidim XRP kot centralizirano rešitev. Za poganjanje block producer node-a rabiš KYC (sliko potnega lista ali osebne izkaznice, naslov, ime..., davčno številko) - Torej je to NON PERMISSIONLESS blockchain.
Imajo 2 tipa validatorjev: general and Unique Node List (UNL) validators. Pri tem so UNLji v default listi validatorjev! Nekdo se je odločil, da imajo eni validatorji prednost pred drugimi in je sestavil listo! Če to ni CENTRALIZIRANO potem ne vem kaj je.
Kaj je XRP naredil odkar je bil ustanovljen? Ali so kaj razvili v teh letih? Izboljšalji tehnologijo?
Torej, XRP ne ponuja nič od tega kar naj bi kripto bil in je XRP množica navdušena nad njim samo zato, ker naj bi ga banke uporabljale?
Popravek...XRP ni inflatoren. Vgrajen ima deflacijski mehanizem. Z vsako transakcijo se ga nekaj "skuri". Se pravi ima vgrajen "burn rate". Ripple ima tudi Smart contracts, pod imenom Codious. Ne pozabi, da bo šlo tudi za sodelovanje Ripple, Cardano in Hedera.
Wealth is mindset!
Popravek...XRP ni inflatoren. Vgrajen ima deflacijski mehanizem. Z vsako transakcijo se ga nekaj "skuri". Se pravi ima vgrajen "burn rate". Ripple ima tudi Smart contracts, pod imenom Codious. Ne pozabi, da bo šlo tudi za sodelovanje Ripple, Cardano in Hedera.
Pozabil na pomembnega R3, se pravi XDC!
Garlinghouse bo moral bolj shillati potencialni 1.2T marketcap rippla
Ne bodi smešen. Inštitucije so ves čas v ozadju gradile na RipleNet in XRPLedger. Ko udari implementacija novega finančnega sistema v realno življenje boste nekateri hudo razočarani. Ne povsem. Ker vsi vi grezničarji za vsak slučaj držite kompatibilne standardu ISO20022 kovance. Ker.. kaj pa če.. poznamo take cvetke.
MarketCap ne bo igral nobene pomembne vloge. Vrednost nekega kovanca bo odvisna od njegove uporabnosti. Spomnite se tega zapisa leta 2030.
Itak grezničar.
LOL. Dal sem ti možnost, da razložiš kaj je namen Rippla in mogoče pridobiš še enega investitorja ampak ti si to priložnost zapravil s tem da si me označil za "grezničarja". To mi o tebi pove:
- Ripple maksi - kot vsak vernik pushas svojo (slepo?) vero in označiš za sovražnika vsakogar, ki si upa podvomiti v resničnost vere
- Nimaš argumentov na preprosta vprašanja. Nikjer ne vidim virov, ki bi izpodbijala moje ugotovitve.
Mogoče sem imel kakšne napačne informacije. Res se nikoli nisem poglabljal v Ripple, ker ko sem slišal "kripto za banke" je zame to bil takoj NO GO. Jaz sem tu zaradi decentralizacije. Drugo me ne zanima. V njihovi dokumentaciji piše:
Currently, the default configuration for XRP Ledger servers uses two lists: one published by the XRP Ledger Foundation, and one published by Ripple. Typically, these lists are very similar to one another or even identical. The term default UNL (sometimes abbreviated dUNL) refers to the set of validators included in these lists.
Tole mi zveni rahlo centralizirano...(ampak zamižimo na eno oko)
How to Get Your Validator on a Recommended List
Each publisher can define their own criteria for being listed. However, the criteria for having your validator added to their lists typically include the following:
Run a validator with high uptime for at least a year and high agreement with the rest of the network.
Set up domain verification for your validator.
Be a separate and recognizeable entity in the XRP Ledger community—not, for example, an employee of a company that already runs a validator.
Run the validator in a separate physical location than most other validators. (So that, for example, an outage at a single data center does not cause many validators to go down.)
Validator list operators may interview candidates for inclusion in the recommended list to confirm that they meet these and other requirements and that they have a commitment to continuing to run the server in the future.
Tu je alternativni pogled:
UNLs act as gatekeepers on who can participate in XRP’s consensus mechanisms. Users can modify their UNL to prefer certain nodes, and almost every user opts into a UNL that the Ripple-backed XRP Foundation maintains.
The XRP network can also eject a user if the user’s UNL doesn’t have enough overlap with other UNLs. Again, because Ripple operates UNLs with commanding popularity, it controls the cooperation rates of other UNLs.
The XRP Foundation can modify these UNLs at any time, kicking off nodes that don’t follow its rules — and can potentially penalize users who connect to them for circumstances outside their control.
@kripto - hvala za obrazložitev inflacije/deflacije.
Itak grezničar.
LOL. Dal sem ti možnost, da razložiš kaj je namen Rippla in mogoče pridobiš še enega investitorja ampak ti si to priložnost zapravil s tem da si me označil za "grezničarja". To mi o tebi pove:
- Ripple maksi - kot vsak vernik pushas svojo (slepo?) vero in označiš za sovražnika vsakogar, ki si upa podvomiti v resničnost vere
- Nimaš argumentov na preprosta vprašanja. Nikjer ne vidim virov, ki bi izpodbijala moje ugotovitve.
Mogoče sem imel kakšne napačne informacije. Res se nikoli nisem poglabljal v Ripple, ker ko sem slišal "kripto za banke" je zame to bil takoj NO GO. Jaz sem tu zaradi decentralizacije. Drugo me ne zanima. V njihovi dokumentaciji piše:
Currently, the default configuration for XRP Ledger servers uses two lists: one published by the XRP Ledger Foundation, and one published by Ripple. Typically, these lists are very similar to one another or even identical. The term default UNL (sometimes abbreviated dUNL) refers to the set of validators included in these lists.
Tole mi zveni rahlo centralizirano...(ampak zamižimo na eno oko)
How to Get Your Validator on a Recommended List
Each publisher can define their own criteria for being listed. However, the criteria for having your validator added to their lists typically include the following:
Run a validator with high uptime for at least a year and high agreement with the rest of the network.
Set up domain verification for your validator.
Be a separate and recognizeable entity in the XRP Ledger community—not, for example, an employee of a company that already runs a validator.
Run the validator in a separate physical location than most other validators. (So that, for example, an outage at a single data center does not cause many validators to go down.)
Validator list operators may interview candidates for inclusion in the recommended list to confirm that they meet these and other requirements and that they have a commitment to continuing to run the server in the future.
Tu je alternativni pogled:
UNLs act as gatekeepers on who can participate in XRP’s consensus mechanisms. Users can modify their UNL to prefer certain nodes, and almost every user opts into a UNL that the Ripple-backed XRP Foundation maintains.
The XRP network can also eject a user if the user’s UNL doesn’t have enough overlap with other UNLs. Again, because Ripple operates UNLs with commanding popularity, it controls the cooperation rates of other UNLs.
The XRP Foundation can modify these UNLs at any time, kicking off nodes that don’t follow its rules — and can potentially penalize users who connect to them for circumstances outside their control.
@kripto - hvala za obrazložitev inflacije/deflacije.
Kriptu se da razlagat. Sam van grezničarjem ne razlagam, ker je kredibilnih informacij na netu več kot dovolj. Pridobil investitorja? Mater si smešen. Grezničarji radi po wokeistično židovsko jokavo zavajate.
Je pa tvoja zahvala Kriptu jasen dokaz da grezničarji laži manipulativno obešate drugim. Si pač del globalne greznice. Ljudje po vaše ne smejo vedet ..