» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
750 / 1559
»»

vaščan ::

Jaz vedno malo pogledam tuberje več njih kaj pravijo in si sestavim svojo zgodbo. Trenutno mi je ta opcija ki jo tip v priloženem videu razlaga da pade na 37k najbolj logična. Je pa itak kripto nepredvidljiv. Jaz se ne grem več prevelikih špekulacij igram bolj na ziher in z manjšimi dobički uporabljam stop loss. Me je že izučilo. Ne rečem na dolgi rok daš noter in ppzabiš na 5 10let bo vrjetno plus ampak to je smiselno če imaš kupe denarja da ga pospraviš v store of value in pustiš da zori.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vaščan ()

boolsheat ::

DePalmo je izjavil:

Katere indikatorje ste gledali da ste napovedali tale padec? In kako prepoznati tak padec?

Naslednjič vas pač poslušam, tokrat nisem ... Sicer sem še vedno all in in pač dolgoročno, ampak nebi bilo slabo če bi s takimi dipi povečal število kovancev.

Luna indikator:
https://twitter.com/WClementeIII/status...

8-)

endelin ::

Ja saj to me je skrbelo.
Zadnji teden je bilo samo prelivanje.
Zato se mi je zdelo da bo lahko krvavica:P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

lay2er ::

energetik je izjavil:

endelin je izjavil:

Kako je nazadnje po crashu popoldne hitro zraslo. Še malo in bomo na podobnih levelih;(( samo da sedaj ne izgleda da bi kaj raslo kvečjemu še down the drain
Vklopi tedenske sveče, pa potem tole ne izgleda popolnoma nič posebnega. Kvečjemu nadaljevanje majskega medveda.

DePalmo je izjavil:

Katere indikatorje ste gledali da ste napovedali tale padec? In kako prepoznati tak padec?

Naslednjič vas pač poslušam, tokrat nisem ... Sicer sem še vedno all in in pač dolgoročno, ampak nebi bilo slabo če bi s takimi dipi povečal število kovancev.
RSI diverenca, MACD zavoj navzdol, ni naredil higher high in podobno.

Ali pa če bi šel k šlogarci, približno enako kot tale bullshit z grafi.

Grafi ti pomagajo kdaj vstopaš in izstopaš iz trendov. Novice ter trendi kaj se bo dogajalo so najbolj pomembne. Čim bolj se izogibat čustvenim potezam. Ter če nisi full prepričan kaj se bo zgodilo ter so novice tako tako ter grafi kažejo slabo sliko. Potem izstopi in počakaj.Bodo še opcije za nakup. Potrpežljivost je vrlina da se upreš čustvom pa še večja. Mene to full zajebava ampak že to da veš kaj pazit je veliko vredno.

energetik ::

lay2er je izjavil:

energetik je izjavil:

endelin je izjavil:

Kako je nazadnje po crashu popoldne hitro zraslo. Še malo in bomo na podobnih levelih;(( samo da sedaj ne izgleda da bi kaj raslo kvečjemu še down the drain
Vklopi tedenske sveče, pa potem tole ne izgleda popolnoma nič posebnega. Kvečjemu nadaljevanje majskega medveda.

DePalmo je izjavil:

Ali pa če bi šel k šlogarci, približno enako kot tale bullshit z grafi.
Spet en pametnjakovič. Sem šlogal, ker sem komplet BTC prodal pri 48k glede na grafe in TA? Kaj potem praviš zdaj, ko bom lahko z istimi USDji dobil več BTC pri 42k ali celo nižje?
vires in numeris

ViperR ::

Js tud mislim, da z grafi neki napovedovat ceno je cist mimo. Ok, vidis neke "support" cene, kjer je vecji volumen in lahko predvidevas, da je vecina long/short pozicij vstopila, kar ti pomaga pri tvoji odlocitvi kdaj vstopit in izstopit.

Moras pa se vedno sam predvidit al bo sla cena gor / dol, to ti graf ne bo povedal.

Likalnik ::

kdo pa ti bo povedal?...kako lahko predvidiš potem ali bo šla cena gora ali dol...če ne iz grafa?

ViperR je izjavil:

Js tud mislim, da z grafi neki napovedovat ceno je cist mimo. Ok, vidis neke "support" cene, kjer je vecji volumen in lahko predvidevas, da je vecina long/short pozicij vstopila, kar ti pomaga pri tvoji odlocitvi kdaj vstopit in izstopit.

Moras pa se vedno sam predvidit al bo sla cena gor / dol, to ti graf ne bo povedal.

Seveda ti bo povedal, če veš kaj gledati. Enostavno nemogoče je npr. Da bo 1D RSI vztrajal pod npr. 30 cele tedne. Če takrat nabaviš, si lahko precej siguren, da boš čez teden ali dva pobiral profit. Seveda ga moraš pobrat takrat in ne čakat.

TheMentor ::

Grafi ti dejansko povedo vse. Samo ne sami grafi. Moraš vedet okrog tega ostale teorije kot so Whycoff, Elliot Wave. Na koncu pa še vedno vse kar lahko narediš je, da samo daješ % težo kaj se bo zgodilo z vsemi temi teorijami.
Recimo po Eliotu je bila ta korekcija pričakovana že od prejšnjega tedna. Imamo Wave 2 korekcijo na daily time frame. Vprašanje je samo ali bo shallow ali deep :) Kot zgleda bolj deep. 37k je meja, kjer se verjetnost, če pademo pod to mejo zelo poveča, da gremo celo pod 28k. V tem primeru bi to pomenilo, da nismo niti zaključili korekcije večjega wave 4 (na weekly time frame) tega bulla. Vse te zadeve ti pa na koncu samo dajejo key levele kje vstopit, kje izstopit. Nekdo, ki je kupil btc 2013 seveda poseka vse dobičke brez da se sploh ukvarja s kripto, če drži še vedno. Nihanja so samo noise trenutno pri btc. 100k bo pač slej ko prej.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TheMentor ()

ViperR ::

energetik je izjavil:

ViperR je izjavil:

Seveda ti bo povedal, če veš kaj gledati. Enostavno nemogoče je npr. Da bo 1D RSI vztrajal pod npr. 30 cele tedne. Če takrat nabaviš, si lahko precej siguren, da boš čez teden ali dva pobiral profit. Seveda ga moraš pobrat takrat in ne čakat.

Rsi 30 je lahko v bear marketu vec tednov, in si ze 100x likvidiran, ce vstopis na podlagi tega. Isto v bullu.

WhiteAngel ::

vaščan je izjavil:

Jaz se ne grem več prevelikih špekulacij igram bolj na ziher in z manjšimi dobički uporabljam stop loss.

Take imamo najrajši. Ko zaniha malo močneje, stop-loss imaš pri 44k, menjalnica ti jih uspe prodat pri 40 in strmoglavi tja k 35k. Naslednjo minuto pa lepo na 50k nazaj, ti pa brez BTCjev 8-)

Zgodovina sprememb…

WhiteAngel je izjavil:

vaščan je izjavil:

Jaz se ne grem več prevelikih špekulacij igram bolj na ziher in z manjšimi dobički uporabljam stop loss.

Take imamo najrajši. Ko zaniha malo močneje, stop-loss imaš pri 44k, menjalnica ti jih uspe prodat pri 40 in strmoglavi tja k 35k. Naslednjo minuto pa lepo na 50k nazaj, ti pa brez BTCjev 8-)

Nevem men je do sedaj še vedno prodalo na ceni ki sem jo nastavil. Stop loss začne spremljat ceno proda se pa na ceni ki jo nastaviš. Kupujem v rdečih conah kjer se nakaže da se trend začne obračat navzgor počakam da zraste par procentov ter nastavim stopp loss ter mojo željeno prodajno ceno. Če uspe sem v dobrem plusu če ne sem pač na nuli. Ko je pa market res zdrav in pričakujem velike premike navzgor takrat pa pač vložim in holdam do svojih željenih prodajnih cen.če graf in trend pokažeta da se cena začne ustavljat raje prej prodam preden pade. Bolje vrabec v roki kot golob na strehi Tako jaz delam.

ViperR je izjavil:

Rsi 30 je lahko v bear marketu vec tednov, in si ze 100x likvidiran, ce vstopis na podlagi tega. Isto v bullu.
Pa ne dnevni RSI! Najdi mi tak primer za nazaj? Ja, tedenski ali mesečni RSI je seveda lahko več tednov pod 30. Zato pa se moraš osredotočit na svoj traderski interval. Če pogledaš grafe 3x letno, boš jasno gledal samo tedenske ali mesečne sveče. Če ti pa intraday trader, te mesečna sveč popolnoma nič ne zanima, gledal boš morda 5min sveče in RSIje.
Aja, pa likvidiran si, če daješ na vzvode. Jaz sem s tem nehal. Če zafrknem, pač počakam, da pride spet nazaj in višje. Magari če počakam par let.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

WhiteAngel ::

vaščan je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

vaščan je izjavil:

Nevem men je do sedaj še vedno prodalo na ceni ki sem jo nastavil. Stop loss začne spremljat ceno proda se pa na ceni ki jo nastaviš. Kupujem v rdečih conah kjer se nakaže da se trend začne obračat navzgor počakam da zraste par procentov ter nastavim stopp loss ter mojo željeno prodajno ceno. Če uspe sem v dobrem plusu če ne sem pač na nuli. Ko je pa market res zdrav in pričakujem velike premike navzgor takrat pa pač vložim in holdam do svojih željenih prodajnih cen.če graf in trend pokažeta da se cena začne ustavljat raje prej prodam preden pade. Bolje vrabec v roki kot golob na strehi Tako jaz delam.

Nop. Če nekdo nastavi en velik sell order, ima prednost pred stop-lossi. Za njim pridejo potem stop-lossi, krivulja izgleda pa potem takole:

Stop-loss je morda uporaben pri šit kojnih, ko se odločijo za dump in itak konvergira k nič in se nikoli več ne bo pobral.

one-half ::

Lol, se vsake toliko casa ustavim tule, pa ste vedno bolj cudni. A je kdo pomislil, koliko casa vrzet v smeti za brezvezno mesetarjenje z brezveznimi stevilkami? Res nimate nic boljsega za poceti v zivljenju?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Nop. Če nekdo nastavi en velik sell order, ima prednost pred stop-lossi. Za njim pridejo potem stop-lossi, krivulja izgleda pa potem takole: Cool nisem vedel tega. Super vedno se kaj naučim.

Zgodovina sprememb…

kow ::

one-half je izjavil:

Lol, se vsake toliko casa ustavim tule, pa ste vedno bolj cudni. A je kdo pomislil, koliko casa vrzet v smeti za brezvezno mesetarjenje z brezveznimi stevilkami? Res nimate nic boljsega za poceti v zivljenju?

Hja, eni so vceraj gledali odbojko :))
Ce bi nekdo mahal z nacionalno zastavo, bi morda gledali tudi kleklanje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

one-half je izjavil:

Ko so nekateri odbojko gledal par dni sem jaz naredil za 1500eur profita. 1leto pred tem sem pa popoldne na fuš garal da sem si naredil par sto evrov na mesec profita. Počas se človk spametuje.

Zgodovina sprememb…

Motion ::

Je treba upoštevat tudi mal Sentiment Analysis, da se ti vsaj prbližno sanja kam gre trg.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

lay2er ::

Če se spusti še za ene 20%, bi bil to idealen day dip, iz katerega bi se dalo lepo profitirat. Verjetnost za kaj takega pa se vseeno zdi precej majhna.

Realne šanse so da pride do 37k. Treba bo gledat tud Btc dominanco. Ker če bo padec hud gre dominanca gor pomeni da se bodo kovanci selili v bolj varne kovance aka bitcoin in bo šel tudi prvi gor potem. Tako nekak bi bilo v teoriji.

maldic ::

bitboycek pa borzni komentar, kaj sta napovedala, priporocala?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: maldic ()

Amdforce ::

Je to ze odboj,se dokupuje?

PrimoZ_ ::

Kako je stanje z Binance, je to še za uporabljat ali si raje naredim account kje drugje ?
Glavnino imam sicer na bitstampu ampak nima vsega kot je na binance.

PrihajaNodi ::

Če se cepiš dobiš na binance 5 posto pri trejdanju
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

IL_DIAVOLO ::

Najem se, kafe spijem, potem pa akcija!
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

DePalmo ::

energetik je izjavil:

DePalmo je izjavil:

Večkrat si mi že odgovoril, zahvalil se ti pa še nisem ... hvala za vse informacije! Si bom začel kar izpisovat in nato sledit trgu ter se učit dalje.

MisterR ::

DePalmo je izjavil:

energetik je izjavil:

DePalmo je izjavil:

Večkrat si mi že odgovoril, zahvalil se ti pa še nisem ... hvala za vse informacije! Si bom začel kar izpisovat in nato sledit trgu ter se učit dalje.

Daj nehaj, edini indikator je bil Evergrande in to je to. Enako za delnice.
In enako bo ko se končajo prazniki in bo bolj jasno ali bo CCP rešila Evergrande ali ne.
Če bo to za seboj potegnilo delniške indekse bo tudi kripto padel.
Plus seveda novo zasedanje FEDa na katerem bi mogoče lahko že kaj nakazali v katero smer se bo šlo glede stable coinov.

To se ne bo tako pobralo kot prejšnji teden?;)

S čim ste naložli vreče? :D

Jaz sem vra, qbit in htr 8-)
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Target za btc je še 100k do konca leta?:D

profesjonalc ::

Moj prediction je 140k do aprila 2022 :)

2021 je in bo accumulation, 2022 bo tisto ta pravo.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Jaz sem vedno bolj skeptičen. Tole mi ni všeč kam gre poglejte majski drop ter tale ki se dogaja sedaj. https://www.tradingview.com/symbols/CUR...

Tebe naj samo zanima, da je Salvador samo danes kupil 150 btc-jev. Zakaj? Da bo slo v podn? Lol
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

maldic ::

Kako ti ves kaj imajo za bregom z vsemi temi novicami? ponavad se stevilni mediji izrabljajo zato, da se bogati se naprej bogatijo na racun malih ljudi. Ne vem zakaj vi pricakujete obratno? Za javnost lahko dajo eno novico, na skrivaj pa lahko pocnejo nekaj povsem drugega. Ce je salvador kupil btc, to pomeni da je ze kupil, ne pa da bo. Torej je ze vracunano v ceno. Poleg teg ima btc prevelik marketcap. Druga pesem b bila, ce bi objavili, da bodo uporabljali kak manjsi kovanc za dolgorocno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: maldic ()

Torej nisi all in? Ngmi
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Tebe naj samo zanima, da je Salvador samo danes kupil 150 btc-jev. Zakaj? Da bo slo v podn? Lol

V poden nebo šlo sploh dolgoročno. Tale je kar dober indikator celotnega trga https://www.tradingview.com/symbols/CUR.... Je pa odvisno na kateri cifri se bo zaprl. Jaz mislim da bo prišlo do zakasnitve tko da v parih dneh če bo ta graf ostal nizko ali celo padal gremo konkretno dol.

Glede na indikatorje jaz mislim, da bomo šli v naslednjem tednu, dveh morda še do 37k, tam je dnevna EMA50. In če se tam obdrži tedenska sveča, bo naslednji val šel na nov ATH enkrat do okoli novega leta. To je moja napoved oz. vedeževanje. Seveda lahko tudi pade pod 37k, tam so pa mogoče potem vse sorte nadaljevanja. Vse kakor bom nekaj kupil še pri 40-42k, če gremo pa testirat 37k, nakažem še nove EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

To ni ok sedaj. Nobenega recoverya. Market 300mlrd minusa v par dneh.

Beari zmagujejo

memer ::

Trg je na robu tega, da se sesede na svojih temeljih iz kart. Leta in leta printanja denarja iz ničesar, morda pa bo Evergrande katalist, ki bo povzročil veliki reset?

Zagotovo to ni nekaj, kar si želimo, je pa nekaj, kar je nujno potrebno. Nujno potrebno pa je tudi, da se zapre in obsodi vse, ki so za to krivi. To pa se najbrž ne bo zgodilo.

Market cap 1.88mlrd;((
Iz 2.2 mlrd

Sell the greed, buy the fear.

Brb
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Super analogija smola je ko kupiš fear potem gre pa v poden. Jaz imam to srečo v lajfu.

Aquafriend ::

Aquafriend je izjavil:

total marketcap

total marketcap

Graf, ki prikazuje total marketcap, torej celotno kripto trzno kapitalizacijo. Kot vidite je na zelo pomembni meji. Na spodnjem suportu, tako da je zdaj potrebno spremljat ce se sveca zakljuci nad ali pod narisano vodoravno mejo. Drugac pa tudi dost kovancev je trenutno nekje na trendlinijah.

update total marketcap

update total marketcap

update za kripto trzno kapitalizacijo, kot vidite, je padel pod suport, potem se odbil nazaj gor do suporta (spodnja pomozna crtkana crta), ga testiral in je zdaj ocitno postal nov resistance, saj je bila sveca zavrnjena in sla nekoliko nazaj dol.

Zgodovina sprememb…

Ja in?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Ja in ne kupuje se tik pod resistance. Nekdo je omenil, da kupujes fear, ja ampak mors vedet kje pa kje se ne. Razen, ce bi zakljucil sveco nad tem narisanim nivojem potem bi bilo dost vec moznosti.

Zgodovina sprememb…

In kje kupit?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Jaz ti ne bom napovedoval. Ampak imas narisane pomembne nivoje za bitcoin, ki dirigira celoten kripto market. Ce ne pa lahko poslusas mnenje thecryptosniperja. Ampak ni ga potrebno jemat za 100 procentno ziher.
Drugac pa btc ze takrat ko je padel in zakljucil svecko pod 46900 usd, je bil opozorilni znak, da je potrebno biti bolj previden.

Zgodovina sprememb…

««
750 / 1559
»»