» »

Iskanje dveh ali več datotek z določeno končnico po vsaki podmapi posebej

Iskanje dveh ali več datotek z določeno končnico po vsaki podmapi posebej

st12 ::

Imam par 1000 map kjer bi moral pregledati, če se v kateri od njih nahajata 2 (ali več) datotek s končnico, ki bi jo lahko določil.
Sicer ne vidim, da bi bilo pomembno, ampak gre za tekstovne datoteke treh različnih končnic, ampak podvojene bodo pomoje samo z eno končnico. Zraven njih so arhivske datoteke.

Zelo pomemben podatek je, da morajo biti rezultati prikazani po posameznih podmapah. Torej ne gre za klasični dupe check.

Najraje bi videl, če se gre za rešitev v Total Commander, lahko je tudi katerikoli drug program. Vsekakor pa mora biti rešitev za Windows.
V TC sem se že kar nekaj naučil, uporabljam plugine TreeCopyPlus, EmptyCheck in FileInDir. Ampak v FileInDir ni opcije za določiti število datotek, lahko samo iščem recimo v katerih mapah se nahajajo datoteke TXT. Ne morem pa iskati v katerih mapah se nahajata 2 datoteki TXT.

Treba je vedeti da nisem programer, drugače ne bi spraševal. Čudno se mi tudi zdi, da ne bi že kdo drug potreboval kaj takega in da še ni narejenega programa.
  • spremenilo: st12 ()

brbr21 ::

PowerShell + Excel
nekaj namigov: https://devblogs.microsoft.com/scriptin...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brbr21 ()

To je preveč zame.

Zdaj sem dobil idejo, kaj pa če bi skopiral samo vse TXT. Potem pa rabim samo še način da iščem v katerih mapah sta 2. Ker so v mapah sedaj samo TXT, se lahko išče samo v katerih mapah sta 2 datoteki in ni več pomembno katerih končnic.
Ne vem če mi to veliko pomaga, če file manager nima prikaza števila datotek v posameznih mapah, pogledam sedaj kako je s tem v TC.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: st12 ()

Ja, to je to, sedaj bo šlo naprej:
http://lefteous.totalcmd.net/tc/docs/di...
3.1.4. Find out how many files are contained in a directory

rogi2010 ::

Meni je podobne zadeve z lahkoto resil clonespy (je freeware).

are duplicates having the same file name, title, or extension

Očitno pregleduje po končnicah, ampak vprašanje če da rezultate za vsako mapo posebej, bom probal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

program za pomoč pri tiskanju 200+pdf dokumentov

Oddelek: Pomoč in nasveti
252345 (1397) HotBurek
»

Iščem program ki bi spremenil ime datotek po vzorcu

Oddelek: Pomoč in nasveti
101689 (1368) boogie_xlr
»