» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1440 / 1442
»»

Leif ::

Upam da boste še vedno tako navdušeni nad podporo teli vojni, ko bodo začeli nabirati folk po Evropi za njo lol

gozdar1 ::

Nihče ni navdušen nad vojno, razen putina in kolegov, ki še kar vztrajajo. Kako se konča popuščanje, diktatorjem smo pa videli l.38 in potem še z minskom.

windigo ::

Windlass je izjavil:

Čemu potem doživeta parabola o očetovi borbi za otroka kot simbol za to kar delajo Rusi na Krimu in opravičevanje, če pa nam zdaj govoriš da je to "greh".

Ni doživeta parabola, je metafora in metafora je sredstvo, s katerim ljudje navadno poskušamo razumeti in razlagati svet.

Windlass je izjavil:

Mislim da nimaš pregleda nad tem, da si nas še ne 24h nazaj prepričeval da je to nekakšna ruska interna moralna pravica... da imajo pogodbo za sevastopol, da kaznujejo za dojeto morebitno odsotnost pogodbe...

V 24h se ni nič spremenilo. Rusi so imeli pogodbo o Sevastopolu, tako kot imajo Američani vojaške baze. In Rusi so imeli (že dolgo, precej pred nastankom Ukrajine, celo SZ) interes da bi vojaško nadzirali Črno morje, kar naj bi jim Sevastopol po njihovem mnenju omogočil. Eno ne izključuje drugega. Problem imaš ti, ker mešaš interese in moralo. Ampak to je bolj za debato o Trazimahu ali Nietzscheju.

In Ukrajinci so jih poskušali od tega odrezat. Malo se jim je sicer preveč mudilo, sicer bi, kot sem že rekel, to lahko naredili celo mednarovnopravno korektno (in morda vojaško bolj spretno).
Truth is not negotiable!

Nekdo, ki je dobro poznal ruse je vojno napovedal že v 90ih (tudi rusko okupacijo krima,..), ampak nato, manjšina,..posobno nek od ruske propagande oboževan profesor.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gozdar1 ()

Pithlit ::

Chalky je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Chalky je izjavil:

Zunanji minister Irana je ravnokar zagrozil Ukrajini da napad na ladjo ne bo ostal brez odgovora. Me zanima če bodo Evropski brezjajčniki upali narediti karkoli glede morebitnega napada Irana ali bodo tudi v tem primeru samo gledali kako Iran napada Evropsko državo. Upam staviti da Evropa ne bo storila ničesar kot ponavadi.

Kaj pa naj v tem primeru naredi? Po tvoje.

Saj po eni strani imaš v bistvu prav saj so že ZDA storile vse in kar se tiče vojaških tarč teh ni praktično več. Kljub temu je potrebno Iranu dopovedati da je napad na Evropsko državo nesprejemljiv.

Tebi je jasno da so ZDA izven dosega Iranski raket (pa jih te ravno tako tepejo), EU pa ne? Isto velja za ruske.

Ti bi rad da EU odari po Iranu in Rusiji hkrati? Upam se zavedaš da je to direkt WW3.

Leif je izjavil:

Upam da boste še vedno tako navdušeni nad podporo teli vojni, ko bodo začeli nabirati folk po Evropi za njo lol

Bomo tebe prvega poslali, brez skrbi. Saj bo hitro konec. Še vedel ne boš. 20 minut. 30 max.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Windlass ::

windigo je izjavil:

V 24h se ni nič spremenilo. Rusi so imeli pogodbo o Sevastopolu, tako kot imajo Američani vojaške baze. In Rusi so imeli (že dolgo, precej pred nastankom Ukrajine, celo SZ) interes da bi vojaško nadzirali Črno morje, kar naj bi jim Sevastopol po njihovem mnenju omogočil. Eno ne izključuje drugega. Problem imaš ti, ker mešaš interese in moralo. Ampak to je bolj za debato o Trazimahu ali Nietzscheju.

In Ukrajinci so jih poskušali od tega odrezat. Malo se jim je sicer preveč mudilo, sicer bi, kot sem že rekel, to lahko naredili celo mednarovnopravno korektno (in morda vojaško bolj spretno).

Nisem hotel nič reči, vendar mislim da moraš slišati, ker si to naredil že v 3. ali 4. komentarju zaporedoma: Nisem te sorte, da bi name lahko naredil vtis z vague referencami na Nietzscheja. Res ne. Sploh če ne dojemam osebe, kot sposobno take debate. Prišparaj ta šov za arata ali Telbanca.

Nič ne mešam interesov in morale - Ti predstavljaš ruske interese kot rusko moralno pravico.

Nadalje si prestavil vratnico in že bluziš o nekakšnem poskusu odrezanja Rusov od Sevastopola. Ukrajina bi lahko zakonito odpovedala ali ne podaljšala teh sporazumov oziroma omejila uporabo svoje infrastrukture v skladu z njihovimi določili in mednarodnim pravom. Kdaj je pa to poskušala pred okupacijo Krima pa veš samo ti in ruska paranoja. Niti hitra zvalitev krivde na Ukrajince ne manjka. Textbook ruska propaganda.

bpr123 ::

Leif je izjavil:

Ti tole pišeš iz Rusije?

Windlass je izjavil:

Nič ne mešam interesov in morale - Ti predstavljaš ruske interese kot rusko moralno pravico.

Ne.

Windlass je izjavil:

Nadalje si prestavil vratnico in že bluziš o nekakšnem poskusu odrezanja Rusov od Sevastopola. Ukrajina bi lahko zakonito odpovedala ali ne podaljšala teh sporazumov oziroma omejila uporabo svoje infrastrukture v skladu z njihovimi določili in mednarodnim pravom.

O takojšnji odpovedi pogodbe se je začelo debatirati v ukrajinski politiki takoj po Majdanu. Precej javnih pozivov je bilo mogoče prebrati. Pozicija vlade pa je bila, da se počaka s tem, da se ne poslabša mednarodnopravnega položaja s kršitvijo pogodbe, na pravi trenutek. Skratka post-majdan se je v ukrajinski politiki oblikoval praktično konsenz, da se prej ali slej spravi Ruse iz Sevastopola.
Truth is not negotiable!

WhiteAngel ::

Zadnji intervju z Zelenskim:

windigo je izjavil:

Windlass je izjavil:

Ne.

Windlass je izjavil:

Nadalje si prestavil vratnico in že bluziš o nekakšnem poskusu odrezanja Rusov od Sevastopola. Ukrajina bi lahko zakonito odpovedala ali ne podaljšala teh sporazumov oziroma omejila uporabo svoje infrastrukture v skladu z njihovimi določili in mednarodnim pravom.

O takojšnji odpovedi pogodbe se je začelo debatirati v ukrajinski politiki takoj po Majdanu. Precej javnih pozivov je bilo mogoče prebrati. Pozicija vlade pa je bila, da se počaka s tem, da se ne poslabša mednarodnopravnega položaja s kršitvijo pogodbe, na pravi trenutek. Skratka post-majdan se je v ukrajinski politiki oblikoval praktično konsenz, da se prej ali slej spravi Ruse iz Sevastopola.

Lažeš kot pes teče. Kje je torej ˝poskus odrezanja˝, ki si ga omenjal?

Po begu Janukoviča februarja 2014 so nekateri ukrajinski politiki pozivali k prekinitvi sporazumov iz leta 2010 pod argumentom, da je bil sporazum sprejet pod pritiskom. KONSENZA NI BILO (tu lažeš) prav zaradi želje, da ne bi dajali Rusiji dodatnega argumenta za eskalacijo. Rusija je aneksijo Krima izvedla, še preden bi Ukrajina lahko normalno izvedla kakršnokoli dolgoročno politiko glede baze, na aneksijo pa se je pripravljala že vsaj mesec in pol pred begom Janukoviča (kar je za novinarje potrdil Igor Girkin Strelkov). Šele po aneksiji pa seveda pride brez pardona odločitev da morajo Rusi ven. Kaj pa naj, jim spečejo torto v zahvalo za aneksijo?
Rusi so sami s svojo paranojo zajebali vse.

In še vedno je tu dejstvo, da bi Ukrajina lahko povsem zakonito in z vso pravico odpovedala ali ne podaljšala teh sporazumov oziroma omejila uporabo svoje infrastrukture v skladu z s svojimi določili in mednarodnim pravom. Rusi ˝nemajo prava glasanja˝ na Krimu. To mislim ko rečem da nimajo intrinzične pravice do česarkoli na Krimu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Windlass ()

Windlass je izjavil:

In še vedno je tu dejstvo, da bi Ukrajina lahko povsem zakonito in z vso pravico odpovedala ali ne podaljšala teh sporazumov oziroma omejila uporabo svoje infrastrukture v skladu z s svojimi določili in mednarodnim pravom.

O temle se celo strinjava. Jaz samo pravim, da ne bi spremenilo prav dosti, zaradi ruske imperialistične miselnosti in politike.

Tudi če bi Ukrajina delala strateško potrpežljiv, počasen da je praktično neviden obrat za 180 stopinj na zahod, bi moral Sevastopol ostati nedotaknjen še desetletja.
Truth is not negotiable!

windigo je izjavil:

Windlass je izjavil:

In še vedno je tu dejstvo, da bi Ukrajina lahko povsem zakonito in z vso pravico odpovedala ali ne podaljšala teh sporazumov oziroma omejila uporabo svoje infrastrukture v skladu z s svojimi določili in mednarodnim pravom.

O temle se celo strinjava. Jaz samo pravim, da ne bi spremenilo prav dosti, zaradi ruske imperialistične miselnosti in politike.

Tudi če bi Ukrajina delala strateško potrpežljiv, počasen da je praktično neviden obrat za 180 stopinj na zahod, bi moral Sevastopol ostati nedotaknjen še desetletja.

Rusi tako ali tako ne rabijo sevastopola. Mornarice namreč nimajo več v črnem morju.

windigo je izjavil:

Windlass je izjavil:

Kaj, a o tem da dejansko ni prišlo do ˝poskusa odrezanja˝ se pa ne strinjava?

Zakaj potem prodajaš plemenito metaforo o očetovi ljubezni do otroka, če pa sam priznavaš imperializem in je bolj na mestu neka metafora o nasilni obsedenosti z bivšim partnerjem?

jernejl ::

windigo je izjavil:

Windlass je izjavil:

Tako miselnost, če ni zakonita, je treba takim pač čimprej izbit iz glave. Tudi o tem se moramo strinjati.
Dlje kot se čaka, slabše je. Po nekih butastih logikah določenih zblojencev tukaj gor bi se tistim z imperialistično miselnostjo moral cel svet predati, vsi bi morali postati njihovi sužnji, samo da ne bo nepotrebnih žrtev. Tako, kot bi morale posiljevalcu ženske vse po vrsti nastavljati vagine, da ne bo prišlo do kake eskalacije.

Živite v paralelnem vesolju. Večina ljudi se ne bo pustila kar tako prostovoljno zasužnjiti ali posiliti. Marsikdo raje umre. Ukrajinci pač nimajo izbire. Rusi jo imajo, in odločili so se, da bodo raje umirali v Ukrajinski mesoreznici, kot da bi mirno živeli naprej. Mi pa moramo Ukrajincem pomagati, da bodo potamanili čimveč ruskih vsiljivcev. Da se ne bo slučajno zgodilo, da bo kak rus ostal živ po tem, ko bi osvojili Ukrajino, da bi lahko šel terorizirat naprej proti zahodu. Zaenkrat se računica izide. Če bodo rusi "napredovali" s tako hitrostjo, kot jim letos to uspeva, bodo Ukrajino osvojili čez nekaj stoletij, v zameno za to pa bodo morali žrtvovati celoten ruski narod.

Rusi so se za Krim borili
Tudi Ukrajinci so se borili za Moskvo. Kaj je že bil tvoj point?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

arato ::

Windlass je izjavil:

windigo je izjavil:

Windlass je izjavil:

Aha torej napad na Krim je bil po tvoje maščevanje za kozmične krivice po svetu, ki naj bi jih zagrešila Amerika?

Zakaj je potem treba nakladati o nekakšnih mističnih pravicah Rusov do Krima na podlagi zgodovinskih "zaslug"? Zakaj se moram prebijati skozi skledo špagetov od izgovorov, samo zato da na koncu vendarle priznaš: LOL, ne, samo kul se mi zdi skupinsko kaznovanje Ukrajincev za moje zamere proti Ameriki.

Ježešna, zgoraj sem napisal eno razlago za neretardirane tretješolce. Ti pa si očitno retardiran. Jaz pišem o ruskih interesih, ki jih je zgodovinsko in aktualno izkazano nevarno ignorirati, ti pa mi očitaš zamere do Amerike. Bob pomahaj.

Ne, zgoraj pišeš o svoji percepciji razpada mednarodnega prava po padcu Jugoslavije in SZ, kot primere pa si navedel izključno Zahodne "grehe". Vsi vidimo kam pes taco moli.

Saj pravim, da če bi rad rekel "če so Američani, lahko pa še mi, might is right" potem pač reci tako in te bom vsaj za odkritost spoštoval. Bodi dec.

Samo ne se mi zvijat kot jegulja z nekimi izgovori za ruske napade od nacistov do NATA, da potem te neumnosti razstavljamo na prafaktorje.

Oh bog, kako si glup.
Ne piše o tem, da Rusi “kaznujejo” zahodne grehe, ampak da so zahodnjaki s svojim drekanjem po Bližnjem vzhodu postavili zgled, ki ga Putin često izkorišča za lastne interese.

Vse ostalo je brezveze. In Putinova ljubezen do Ukrajincev in Ukrajinsko mednarodno pravo. Svet se več ne ravna po mejah začrtanih po 2. Svetovni vojni in to je to.

Ker rusi rabijo izgovore za svojo imperjalistično ploitiko, sosedom so težili že v 90ih ko jih ni "ogrožal" noben nato. Vojna je bila tako samo vprašanje časa, kdaj se bo rusija počutila dovolj močno, sploh potem ko so zda napovedale počasen umik iz evrope.

arato je izjavil:

ampak da so zahodnjaki s svojim drekanjem po Bližnjem vzhodu postavili zgled, ki ga Putin često izkorišča za lastne interese.
Zakaj pa so šli rusi s svojim drekanjem po aziji, afriki in evropi delat zgled zahodnjakom?

Po siriji so največ civilnih žrtev polega asada zakrivili ravno rusi z neselektivnim bombardiranjem,...sirija je bv ali pač?

Windlass je izjavil:

Zakaj potem prodajaš plemenito metaforo o očetovi ljubezni do otroka, če pa sam priznavaš imperializem in je bolj na mestu neka metafora o nasilni obsedenosti z bivšim partnerjem?

Če me že loviš na vsako besedo, sem napisal, da je šla Ukrajina na posvet k odvetniku, ne na sodišče. Konsenz sem mislil kot poenoteno politično voljo, ne še akcije, saj se je zasedba odvila precej hitro. In tudi sem napisal, da je Pithlitin prispevek znotraj iste metafore o obsedenem norcu čisto veljaven.

In če ostanem znotraj metafore, pobegniti od psihopata je mogoč na dva načina: z dobro pripravljeno in bliskovito akcijo v kateri je v trenutku odrezan vsega vpliva (s pobegom v varno hišo ali z močnim zaščitnikom, pa še to ne deluje zmeraj), ali pa zelo počasi, da niti ne opazi, kdaj je vmes že izgubil kontrolo in vpliv. Ostalo se navadno koča precej slabo.
Truth is not negotiable!

gozdar1 je izjavil:

Po siriji so največ civilnih žrtev polega asada zakrivili ravno rusi z neselektivnim bombardiranjem,...sirija je bv ali pač?

To ne velja omenjat, ker krivde za to ne moremo zvaliti na Zahodnjake. Rusi in Kitajci so v zapiku, nimamo kaj kritizirat.

windigo je izjavil:

Windlass je izjavil:

Če me že loviš na vsako besedo, sem napisal, da je šla Ukrajina na posvet k odvetniku, ne na sodišče. Konsenz sem mislil kot poenoteno politično voljo, ne še akcije, saj se je zasedba odvila precej hitro. In tudi sem napisal, da je Pithlitin prispevek znotraj iste metafore o obsedenem norcu čisto veljaven.

Lepo sem ti povedal, da TUDI POLITIČNEGA KONSENZA NI BILO! Če misliš drugače dokaži, ampak jaz ne bom dajal potuhe ruski paranoji. Kot sem rekel, sami so zajebali vse. Vsaj počakali bi, da se Ukrajinci DEJANSKO postavijo proti njim.

Zgodovina sprememb…

Windlass je izjavil:

Lepo sem ti povedal, da TUDI POLITIČNEGA KONSENZA NI BILO!

O, kdo je bil torej proti? 8-O
Truth is not negotiable!

windigo je izjavil:

Windlass je izjavil:

Delaš mentalne salte da bi upravičil ruski landgrab.

bpr123 je izjavil:

windigo je izjavil:

Windlass je izjavil:

Aja? Leonid Kravčuk, Leonid Kučma in Viktor Juščenko, vsi bivši predsedniki, so izdali javni poziv, da se nemudoma odpove Harkovski pakt. Jajcenjuk je bil proti takojšnji odpovedi, ampak iz taktičnih razlogov, da si ne bi takoj nakopali kakšnih pravnih zapletov. Drugega nasprotovanja v ukrajinski politiki ni bilo, kolikor vem.
Truth is not negotiable!

windigo je izjavil:

bpr123 je izjavil:

windigo je izjavil:

Windlass je izjavil:

Aja? Leonid Kravčuk, Leonid Kučma in Viktor Juščenko, vsi bivši predsedniki, so izdali javni poziv, da se nemudoma odpove Harkovski pakt. Jajcenjuk je bil proti takojšnji odpovedi, ampak iz taktičnih razlogov, da si ne bi takoj nakopali kakšnih pravnih zapletov. Drugega nasprotovanja v ukrajinski politiki ni bilo, kolikor vem.

Ni važno kaj bluziš.
Še vedno si debil ki zagovarja napadalca in krivdo prelaga a žrtev.

Ko bi ti hčer poslili bi ji nedvomno rekel, sama si si kriva kaj pa si hodila tako napravljena zunaj.
Ja?

windigo je izjavil:

Windlass je izjavil:

Uradne metrike nimaš, ker ni bil sprejet noben zakon ali resolucija na to temo - toliko o konsenzu in podlagi za ruska paranoična dejanja. Tipično za rusko propagando so iz posameznih pozivov naredili ˝vsesplošni konsenz˝. Ti pa uslužno ponavljaš za njimi.

Specifično imam samo kdo je bil za:
- Svoboda, nacionalisti
- del politikov iz tradicionalno proevropskega tabora
Torej iz tega se da sklepati da ostali niso bili za (vključno s Turčinovim in Yatsenjukom), iz previdnosti ali drugih razlogov. Proti so bili seveda vsi ostanki Janukovičeve struje (in drugih proruskih).

Zgodovina sprememb…

bpr123 je izjavil:

Ko bi ti hčer poslili bi ji nedvomno rekel, sama si si kriva kaj pa si hodila tako napravljena zunaj.
Ja?

Ne. Prav tako ji ne bi svetoval, da gre zvečer na ulico, kjer vemo deluje znan rape gang, ker ima pač pravico biti kjer in kar želi.
Truth is not negotiable!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: windigo ()

windigo je izjavil:

bpr123 je izjavil:

Ja?

Ne. Prav tako ji ne bi svetoval, da gre zvečer na ulico, kjer vemo deluje znan rape gang, ker ima pač pravico biti kjer in kar želi.

No dovolj si povedal. Rape gang ima pravico biti kjer in kar želi. Tvoja hčerka pa ne.

Bravo. *clap clap*

Osnovna težava rusije, je da bi bila rada imperij ponuja pa ničesar. Dejansko so ukrjinci želeli tesnejših ekonoomskih vezi z zahodom, za nato npr. ni bilo ne na zahodu in ne v ukrajini nobenega resnega konsenza.

Ukrajina in poljska sta l.90 štaratali iz približno istih pozicij, l.2010 je bila razlika že zelo očitna tudi najbolj slepim ukrajincem. Torej rusijo že stoletja tepe ista mentaliteta, kjer se vseskozi ukvarjajo z imperijem med tem ko je znotraj ena velika potemkinova vas.

esel ::

Pithlit je izjavil:

windigo je izjavil:

bpr123 je izjavil:

Ja?

No dovolj si povedal. Rape gang ima pravico biti kjer in kar želi. Tvoja hčerka pa ne.

Bravo. *clap clap*

Ko moraš za opravičevanje ruske invazije uporabljati argumente, ki dobesedno opravičujejo nasilneže in posiljevalce, je čas, da se iskreno vprašaš, na kateri strani moralnega kompasa si pristal.

jernejl je izjavil:

arato je izjavil:

ampak da so zahodnjaki s svojim drekanjem po Bližnjem vzhodu postavili zgled, ki ga Putin često izkorišča za lastne interese.
Zakaj pa so šli rusi s svojim drekanjem po aziji, afriki in evropi delat zgled zahodnjakom?

Sam verjamem, da v neki alternativni časovnici v kateri Ameri ne bi delali sranja po Srbiji, posebej pa po Afganistanu in Iraku, tudi Putin ne bi niti pomislil na vojaško zasedbo Ukrajine.

Človek je namreč človek časa. In v času, v katerem vlada mir, redkokdo pomisli na vojno. Tako pa je časovnica, v kateri se je zgodil 9/11 porušila zelo verjetno idejo miru in sedaj se počasi prebujajo konflikti. Ne-zahodni analitiki že pišejo o možnosti koordiniranega napada Rusije in Kitajske enkrat naslednje leto. Rusov v Ukrajini, Kitajske na Tajvanu.

Nekaj kar je bilo še 15 let nazaj nezamisljivo, sedaj dobiva obrise neke nove realnosti. Tu ne zanikam, da je Putin imel od začetka ambicije po Ukrajini, pravim pa da je skrajno nemogoče, da bi jih realiziral z vojaško močjo, če ne bi tega videl nekje drugje. Ne, ker ne bi želel, ampak ker preprosto ne bi pomislil na to možnost.

Pithlit je izjavil:

A ti ne ločiš razlike v pomenu med "je" in "ima pravico biti"? :O
Truth is not negotiable!

arato je izjavil:

jernejl je izjavil:

arato je izjavil:

Sam verjamem, da v neki alternativni časovnici v kateri Ameri ne bi delali sranja po Srbiji, posebej pa po Afganistanu in Iraku, tudi Putin ne bi niti pomislil na vojaško zasedbo Ukrajine.

Človek je namreč človek časa. In v času, v katerem vlada mir, redkokdo pomisli na vojno. Tako pa je časovnica, v kateri se je zgodil 9/11 porušila zelo verjetno idejo miru in sedaj se počasi prebujajo konflikti. Ne-zahodni analitiki že pišejo o možnosti koordiniranega napada Rusije in Kitajske enkrat naslednje leto. Rusov v Ukrajini, Kitajske na Tajvanu.

Nekaj kar je bilo še 15 let nazaj nezamisljivo, sedaj dobiva obrise neke nove realnosti. Tu ne zanikam, da je Putin imel od začetka ambicije po Ukrajini, pravim pa da je skrajno nemogoče, da bi jih realiziral z vojaško močjo, če ne bi tega videl nekje drugje. Ne, ker ne bi želel, ampak ker preprosto ne bi pomislil na to možnost.

Kaj pa alternativna časovnica ko Srbija ne bi delal sranja po bosni in hrvaški?

Tvoj moralni kompas je gnil in pokvarjen.
Kar pove že dejstvo da živiš v EU in navijaš za Rusijo, ki ti dražijo življenje. Ti paše streljanje v lastno stopalo al si samo malo retardiran?

Pithlit je izjavil:

windigo je izjavil:

bpr123 je izjavil:

Ja?

Bravo. *clap clap*

Ne gre za to ali ima pravico,

Ampak za to ali si pripravljen braniti hčerkino pravico s svojimi pestmi/orožjem.

Večina ljudi je ni. Je to prav? Seveda ne.

Ampak pač ne jst ne ti ne bova šla razbijat Bronxa zato da bi se najine hčerke lahko napol nage tam sprehajale. Čeprav imajo pravico.

Eno je ideološka pozicija, drugo je realnost.

bpr123 je izjavil:

arato je izjavil:

jernejl je izjavil:

arato je izjavil:

Kar pove že dejstvo da živiš v EU in navijaš za Rusijo, ki ti dražijo življenje. Ti paše streljanje v lastno stopalo al si samo malo retardiran?

Za moje pojme je tut živet kot kmet v oddaljeni provinci na Kitajskem MNOGO BOLJE kot to kar imamo danes. Gledam mladino kako ne zna več razmišljat, kako ne more niti več pogledat filma do konca in … odkrito povedano se mi Putinov načrt zasest Ameriko in Evropo sploh ne zdi slab. Mladina ima dobesedno ugrabljeno življenje.

Ampak to je moje videnje. To kar so Ameri naredili v Srbiji (pa nimam niti ene korenine na Balkanu), je milorečeno kolonizacija pod pretvezo humanitarnega posredovanja. Eno so lokalne vojne, ki so vedno nekako na sporedu, drugo pa je mobilizacija svetovnih velemoči. To drugo je “might makes right”.

In Ameri že zadnjih par desetletij serjejo kjer jim paše in še to samo zato da si zagotovijo recimo poceni nafto, kar je perverzija brez primere. In daleč najbolj eklatanten primer tega, da si v 2000 velesile spet lahko dovolijo vladati svetu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: arato ()

windigo je izjavil:

Pithlit je izjavil:

A ti ne ločiš razlike v pomenu med "je" in "ima pravico biti"? :O

Dobesedno sem te citirala. Spizdi.

arato je izjavil:

Pithlit je izjavil:

windigo je izjavil:

bpr123 je izjavil:

Ja?

Bravo. *clap clap*

Ne gre za to ali ima pravico,

Ampak za to ali si pripravljen braniti hčerkino pravico s svojimi pestmi/orožjem.

Večina ljudi je ni. Je to prav? Seveda ne.

Ampak pač ne jst ne ti ne bova šla razbijat Bronxa zato da bi se najine hčerke lahko napol nage tam sprehajale. Čeprav imajo pravico.

Eno je ideološka pozicija, drugo je realnost.

bpr123 je izjavil:

arato je izjavil:

jernejl je izjavil:

arato je izjavil:

Za moje pojme je tut živet kot kmet v oddaljeni provinci na Kitajskem MNOGO BOLJE kot to kar imamo danes. Gledam mladino kako ne zna več razmišljat, kako ne more niti več pogledat filma do konca in … odkrito povedano se mi Putinov načrt zasest Ameriko in Evropo sploh ne zdi slab. Mladina ima dobesedno ugrabljeno življenje.

Ampak to je moje videnje. To kar so Ameri naredili v Srbiji (pa nimam niti ene korenine na Balkanu), je milorečeno kolonizacija pod pretvezo humanitarnega posredovanja. Eno so lokalne vojne, ki so vedno nekako na sporedu, drugo pa je mobilizacija svetovnih velemoči. To drugo je “might makes right”.

In Ameri že zadnjih par desetletij serjejo kjer jim paše in še to samo zato da si zagotovijo recimo poceni nafto, kar je perverzija brez primere. In daleč najbolj eklatanten primer tega, da si v 2000 velesile spet lahko dovolijo vladati svetu.

Kake droge to ješ?
Kaj pa so ameri naredili srbiji? Dali so jim po pički po tistem ko so srbi genocidal sosede, to so naredili. Si mogoče pomislil kaj so srbi delal pred tem preden so jih dobil po pički?

Pithlit je izjavil:

Dobesedno sem te citirala.

Lažeš.
Truth is not negotiable!

esel ::

windigo je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Lažeš.

Neverjetno. Rusofili res ne poznate sramote in kdaj je čas, da se umakneš!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: esel ()

arato je izjavil:

Za moje pojme je tut živet kot kmet v oddaljeni provinci na Kitajskem MNOGO BOLJE kot to kar imamo danes.

Preseli se. Noben ti ne brani. Izvoli. Pa da te vidimo. Ne vem kaj še tu delaš če je pa nekje drugje MNOGO BOLJE.

Mater ste hinavci.

windigo je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Lažeš.

Seveda. Tvoj domet je jasen vsem v tej temi.

Lahko pa me, seveda, citiraš.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

esel je izjavil:

windigo je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Lažeš.

Torej boš tudi ti z lahkoto ponovil dobesedni navedek, v katerem trdim, da imajo rape gangi kakšne pravice biti.
Truth is not negotiable!

windigo je izjavil:

esel je izjavil:

windigo je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Lažeš.

Torej boš tudi ti z lahkoto ponovil dobesedni navedek, v katerem trdim, da imajo rape gangi kakšne pravice biti.

Bom jaz. Daj mi par sekund ker sem na šihtu.

Pithlit je izjavil:

Lahko pa me, seveda, citiraš.

Tvojo laž sem citiral. :|
Truth is not negotiable!

arato je izjavil:

jernejl je izjavil:

arato je izjavil:

Sam verjamem, da v neki alternativni časovnici v kateri Ameri ne bi delali sranja po Srbiji
Seveda bi, ker bi si za zgled vzel srbe, ki so delali sranje po balkanu.

u ne zanikam, da je Putin imel od začetka ambicije po Ukrajini, pravim pa da je skrajno nemogoče, da bi jih realiziral z vojaško močjo, če ne bi tega videl nekje drugje.
Evo, že spet sam sebi nasprotuuješ. Videl je srbe, ko so delali sranje po balkanu, ampak napadel pa ne bi, če ne bi tega videl kje drugje. A ti sploh imaš kakšno delujočo možgansko celico?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

windigo je izjavil:

bpr123 je izjavil:

Ja?

Pithlit je izjavil:

windigo je izjavil:

bpr123 je izjavil:

Ja?

Res si glupa

Poanta je, da se normalni ljudje - vključno s tabo - na daleč ognemo konflikta, še posebno z močnejšo in bolj prfuknjeno družbo.

Ne zato, ker bi verjeli da imajo kakšno posebno pravico biti tam, ampak preprosto, ker se nočemo vpletati v spopad.

To je razlika med “so” in “imajo pravico biti tam”

Torej dejansko ne razumeš razlike med nečem kar je in nečem, kar ima pravico biti. Pojasni praktično vse hantle tukaj.
Truth is not negotiable!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: windigo ()

Konfliku se praktično ni bilo mogoče izognit, ker se rusi dejansko nikoli niso opdpovedali krimu in kontroli nad ukrajino.

gozdar1 je izjavil:

Konfliku se praktično ni bilo mogoče izognit, ker se rusi dejansko nikoli niso opdpovedali krimu in kontroli nad ukrajino.

Se strinjam. Kar se mene tiče je tole v Ukrajini itak zapoznela vojna za neodvisnost. Nekaj kar bi se moralo razčistiti leta 90, pa se ni, ker SZ ni bila zmožna.

gozdar1 je izjavil:

Ampak to je ravno ta primer.
To kar so Ameri začeli s sranjem na Bližnjem vzhodu zaradi tega, ker so močnejši (doktrina might makes right), se sedaj razliva po celem svetu.

Rusi so neskončno močnejši. Prišli so si vzet kar je po njihovem prepričanju njihovo. Kaj boš naredil? Pustil tisto barako njim ali se sprl z njimi in ti pol mesta pomre samo zato, da obdržiš del tiste barake?

bm1973 ::

Pripravlja sew scenarij, da se zahodna Ukrajina razkosa...

https://x.com/mog_russEN/status/2081451...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Goran10 ::

FireSnake je izjavil:

Goran10 je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Kitajska vedno bolj odkrito na stran Rusije:
https://militarnyi.com/en/news/china-ex...

top, poleg rusije bomo v propad poslali še kitajsko.

Prvo gospodarsko velesilo na svetu bo pokoril kdo? Evropa?

To da je kitajska prva gospodarska sila je samo v glavah Kitajcev in njihovih fenov. Tiste statistike ki jih objavljajo kitajci jih pa lahko obdržijo. Zakaj bi verjel uradnim vladnim zgodbam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Goran10 ()
««
1440 / 1442
»»