» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1175 / 1179
»»

Bici ::

fikus_ je izjavil:

Glede Tomahavkov, imajo jih samo Usa in GB nekaj kosov, tako da EU ne bo nic dala. Kvecjemu kupili od Usa in dali UA.
Za uporabo morajo biti pa zadaj Usa in GB, ki jih edini znata uporabljati.
Se to, Tomahavki so stratesko orozje, katerega prodajo mora odobriti Usa kongres, vsaj vako je bilo pred Trumpom.

Seveda UA zna strečjati samo s kalašnikom. Karkoli drugega je prezahtevno.

Matr si ti en osel :))

Trias ::

Js bi dejansko plačal, da se ta kanal ukine, ker se sam boti med seboj pogovarjajo.

luli ::

fikus_ je izjavil:

Glede Tomahavkov, imajo jih samo Usa in GB nekaj kosov, tako da EU ne bo nic dala. Kvecjemu kupili od Usa in dali UA.
Za uporabo morajo biti pa zadaj Usa in GB, ki jih edini znata uporabljati.
Se to, Tomahavki so stratesko orozje, katerega prodajo mora odobriti Usa kongres, vsaj vako je bilo pred Trumpom.

Ne sekiraj se. Sem slišal, da jih bodo Ukrajinci poklonili ruskim rafinerijam. Mogoče celo kakšnega Mockba dobi.

o0o0o0o0o0 ::

luli je izjavil:

Mater, kako to brni po Rašiji. Kaj je to za ena stvar.
Zgleda bo pa pokalo danes.
https://x.com/i/status/1975639837316358...

Tole poslušat nekje v jarku vsak dan in čakat, da te rukne.

Pithlit ::

CoolBits je izjavil:

Pithlit je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Ratcliffe just released CIA intel showing that the IC knew Biden was engaged in business corruption in Ukraine, that there is a massive "double-standard", and Biden made them cover it all up.

The Dems are a crime syndicate, and Ukraine was their playground.

https://www.cia.gov/static/Ukraine_Reda...

Good job! Zlato zvezdico pa dobiš ko boš ta pravo temo trofil. Tale namreč ni.

Ti dobiš pa zvezdico, ko se naučiš funkcionalne pismenosti. Govori namreč o ukrajini. :))

Sej res! Pizda sm glupa. Sori... Sem mislila da je to tema o rusko-ukrajinski vojni.

https://cnetlive.com/blog/ukrainian-dra...

Zgornji link je za to temo neskončno bolj relevanten kot tvoj post. Toliko o funkcionalni pismenosti.

Če pa misliš da je zgolj govor o Ukrajini dovolj za temo smetit... mam na lagerju dovolj še malenkost bolj žgečkljive vsebine. Zelo primerne še posebej za snežinkaste učke.
Life is as complicated as we make it...

WhiteAngel ::

windigo je izjavil:

Problem, ki ga ima Evropa in Ukrajina je, da grejo Rusi lahko malo počivat, zmanjšajo meatgrinder za recimo faktor 5 in še vseeno obdržijo vsa zasedena ozemlja in enako kot doslej z raketami in droni, ali pa raje še malo bolj, sesuvajo ukrajinsko proizvodnjo, energetiko, vojsko in transport, fronta pa ostane nekaj časa bolj ali manj nespremenjena.

Ves čas govorite o tem, kako bi porazili in kaznovali Rusijo.
Kako?

Zasedena ozemlja bodo lepo nazaj ukrajinska. Ko bo ruska vojska brez $$$, bodo vsi popihali. Drug scenarij je, da z droni redno uničujejo oskrbovalne poti do zasedenih ozemelj. Jeba bo pa z minami potem. Poglej Hrvaško.

fikus_ ::

Glede Tomahawkov, moram dopolniti, ima jih še Avstralija in Nizozemska jih naj bi letos testirala, rok dobave pa 2028.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

fikus_ je izjavil:

Glede Tomahawkov, moram dopolniti, ima jih še Avstralija in Nizozemska jih naj bi letos testirala, rok dobave pa 2028.

Pri ceni 1,5 miljona na kos je to drobiž, relativno gledano, na stroške v drugih scenarijih.

1000 kosov pošle ruse nazaj v temni srednji vek.

Ni nafte, ni vojne.

The moment a high-rise building was hit by a Russian air defence missile in Belgorod region.

https://x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/19...

Menim, da bi morala ZDA priskočiti na pomoč Rusom in jim ponuditi bencin. Seveda za pošteno ceno.

Unilseptij ::

Čisto zaradi debate, če pustimo vsa prerekanja ob strani za par minut, ali lahko nekako določimo scenarij, po katerem Ukrajina pač ne zmaga. Upam, da imamo še toliko domišljije, da si to lahko vsaj predstavljamo. Vsa zasedena ozemlja pripadajo Rusiji, Ukrajina ni v NATU in ostane nevtralna, itd. Kaj bi se z Evropo zgodilo dan potem? OK, recimo, da bi Rusija napadla še baltiške države, Poljsko in na koncu celo Portugalsko :D, to je en scenarij, ki pač pelje v totalno vojno, bolj me zanima ali obstaja še kakšen drug in če da, kako bi ga lahko najbolje opisali?

Cela Rusija gori, Rusija gori... :))

The Tyumen oil refinery has halted operations after UA strike. Located 2,100 km from Ukraine.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bici ()

endelin ::

Uf kaj bo šele s Tomahawki8-)
Končno malo enakovrednosti kar se raketiranja tiče

Gregor P ::

Unilseptij je izjavil:

… po katerem Ukrajina pač ne zmaga …Ukrajina … ostane nevtralna, itd.
Tole ne gre skupaj.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Unilseptij je izjavil:

Čisto zaradi debate, če pustimo vsa prerekanja ob strani za par minut, ali lahko nekako določimo scenarij, po katerem Ukrajina pač ne zmaga. Upam, da imamo še toliko domišljije, da si to lahko vsaj predstavljamo. Vsa zasedena ozemlja pripadajo Rusiji, Ukrajina ni v NATU in ostane nevtralna, itd. Kaj bi se z Evropo zgodilo dan potem? OK, recimo, da bi Rusija napadla še baltiške države, Poljsko in na koncu celo Portugalsko :D, to je en scenarij, ki pač pelje v totalno vojno, bolj me zanima ali obstaja še kakšen drug in če da, kako bi ga lahko najbolje opisali?

Zelo grd scenarij bi bil, če bi Modi ali Xi poslala svojo vojsko v Ukrajino. Evropa bi bila v proxy vojni med Kitajci in ZDA, če uporabim vaš žargon.

TESKAn ::

Unilseptij je izjavil:

Evropa faše par milijonov beguncev iz ukrajine, rusija etnično čisti zasedena ozemlja, izdatno financira ekstremiste po evropi in svetu, ko se pobere najde neko novo 'zatirano rusko manjšino' malo bolj zahodno, ki ji potem gredo pomagat mali zeleni možici s tanki iz 'army surplus shopa', ki seveda nimajo nobene veze z moskvo. In če se evropa končno zbudi, ji stoji nasproti izkušena ruska vojska, ki ima pred sabo še milijon izkušenih ukrajinskih vojakov.

Lahko pa kdo pove, kdaj v zgodovini je udinjanje diktatorju rezultiralo v tem, da je ta diktator dal mir.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Malidelničar ::

Evropa noče vojne ampak vojna bo na koncu prišla k njej. 8-)
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

floyd1 ::

Malidelničar je izjavil:

Bo prišla? Še dobro, da zdaj v Evropi ni vojne :(.

bm1973 ::

Malidelničar je izjavil:

Če Evropa ne bi hotela vojne, ne bi dajala Ukrajini orožja in denarja.

Seveda, definiraj kaj zate Evropa sploh pomeni...

bm1973 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

To moraš pri sebi razčistit, kaj Evropa pomeni. Ker Ukrajincem pomagajo tudi Angleži, Korejci, Japonci, Američani, ne le EU. In orožja ne dajejo zato, ker želijo oslabiti Rusijo, ampak ker se Zelenski okoli prostituira zanj. Zdaj se je ta tuga končala s Flamingoti, ker jih proizvajajo sami.

Unilseptij je izjavil:

Še enkrat, ker ti očitno 32x prej ni potegnilo.

Scenarij v katerem je Ukrajina nevtralna in ni v NATO-u so Ukrajinci že sprobali in preverjeno ne deluje... ker so jih rusi brez povoda napadli.

mikhaair ::

bm1973 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Ti niti hoteti ne razumes, kaj sele da drugim pametujes naj definirajo.

Pithlit je izjavil:

Scenarij v katerem je Ukrajina nevtralna in ni v NATO-u so Ukrajinci že sprobali in preverjeno ne deluje... ker so jih rusi brez povoda napadli.

Si bila zadnjih 15+ let pod kamnom?

mikhaair je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Ti niti hoteti ne razumes, kaj sele da drugim pametujes naj definirajo.

O, po lastnih besedah, tukaj zgolj in le trola. Sam tolk...

fikus_ je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Si bila zadnjih 15+ let pod kamnom?

Zgleda si bil ti pred tem.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

bm1973 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Če rusija ne bi hotela vojne, ne bi napadla ukrajine.

Bici je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Če rusija ne bi hotela vojne, ne bi napadla ukrajine.

Ti ne razumeš... Če NATO ne bi hotel vojne, ne bi prisilil Rusije da proti svoji volji napade Ukrajino.

bpr123 ::

Pol dneva mine, pa je tema zasmetena s enimi in drugimi troli.

Skratka z uporabnikom fikus_ sva začela debato

bpr123 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

EU špitzenkandidat politika se preveč ukvarja s politikantstvom in premalo z EU gospodarstvon.
Kako pa živijo v RU, ni moja stvar, jaz hočem , da je v EU bolje, ne pa da EU gospodarstvo tone, medtem ko politična elita živi v svojem svetu.

Sem pobrisal del, ki je specifično za drugega uporabnika.
Te teme ne spremljam od začetka in ves ta konflikt spremljam občasno. Predvsem po zaslugi parih znancev in sedaj ST.

Mogoče se motim ampak če grem malo skozi tvoje poste je moj prvi vtis da podpiraš rusijo, zakaj ? Se strinjam da nam bi bilo bolje če vojne sploh ne bi bilo, ne vidim pa scenarija kako bi sedajle EU koristilo da zmaga Rusija. Rusija, če izzide zmagovalna iz tega konflikta nam zagotovo ne bo naklonjena, kar je logično. Torej za nas je vsekakor bolje da Rusija izgubi. In to čimprej.

Mnenja?

bpr123 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Osgovor Bpr123.
RU si ne morejo privoščiti vojne v nedogled. Je vprašanje, kdo bo dlje zdržal RU ali EU, ker Trumpove Usa so se umaknile (orožje bodo prodajali EU, ta pa ...).
1. Če bodo RU dlje zdržali, bodo dlje prišli čez RU UA mejo, dvomim pa da imajo interes vladati celi UA, ker si s tem nakopljejo ogromno težav z zagotavljanjem miru na zasedenih ozemljih.
2. Če bo EU dlje zdržala in se RU umaknejo na mejo, pa bo trenutna EU politična agenda stisnila RU, podobno ,kot je bila stisnjena Nemčija po prvi svetovni vojni.

Tako.
In za nas je boljša opcija "Če bo EU dlje zdržala in se RU umaknejo na mejo..." Se strinjaš ?

Ali pa če ne, zakaj ne ?

Pa v mislim imam bolj nmčijo in japosnko po ww2. Če se že gremo kaj.

Pristop kot do nemčije v ww1 pač očitno ne deluje.

Torej, kaj je potem epilog.
Je za nas kot EU bolje točka 1. ali 2. in zakaj ?

Pa ne pozabite, to je samo forum, naše debate so samo to, debate.

Malidelničar ::

Točka 2.

Btw. Rusi prodirajo še naprej:
https://www.reddit.com/r/UkraineWarVide...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Eduardo ::

Pithlit je izjavil:

Ti ne razumeš... Če NATO ne bi hotel vojne, ne bi prisilil Rusije da proti svoji volji napade Ukrajino.

To je skozi prizmo zahodnga razmišljanja in še to v eno smer. Za Rusijo je bilo dogajanje, ko se je ne ravno mirno zamjala oblast verjetno zelo tečna zadeva, ker zanje je bila Ukrajina približno kot Belorusija. Zna biti, da je bila velik del kalkulacije, tudi demografske in je to vse padlo v vodo. V smislu, da odpade kritični del načrta za prihodnost. Zahod pravtako kdaj naredi kakšno tako kalkulacijo, da konsolidira vpliv. Če ne kaj drugega rečejo vsem okoli njih, kjer je zahod morda še najmanjši problem "Tace stra, smo norci.". Pač ni lahko biti Rusija. :D

Tu se je Putin verjetno zakalkuliral kako zelo zahod ne mara konflikta v svoji bližini, ker primarna ideja je bila hitro not, zamenjaj "neligitmno";) oblast, imej "volitve" ;), kjer ne dvomim, da bi zmagala država pod interesom tiste, ki jih nadzira. In vse bi bilo kvazi legalno, moralno, samo stvar mnenja.

Če gledaš tako zna biti, da se nihče ne laže. Potem pa moraš vedeti, da zahod ima moč in mu ni treba bevskati kot čivava. In zahod lahko b.p. zadeve izkoristi za slabenje Rusije. Iz Ruske ali celo Ukrajinske perspektive lahko hitro deluje tako, ker je vse nekje na nivoju daj toliko, da ni nobenega napredka. Sedaj pa Ukrajina počasi dobiva zadeve, ki Rusijo zalo bolijo. Lahko si razlagajo, da zahod posredno ara po njihovi glavni idustriji. Pa da ne govorimo, da planirajo še sekundarne sankcije, kar pomeni, da ara po prijateljih. Zanje meganivo demoliranja za nekaj kar sami vidijo kot bolj stvar principa, ki se nikogar ne tiče.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eduardo ()

bpr123 je izjavil:

bpr123 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

EU špitzenkandidat politika se preveč ukvarja s politikantstvom in premalo z EU gospodarstvon.
Kako pa živijo v RU, ni moja stvar, jaz hočem , da je v EU bolje, ne pa da EU gospodarstvo tone, medtem ko politična elita živi v svojem svetu.

Te teme ne spremljam od začetka in ves ta konflikt spremljam občasno. Predvsem po zaslugi parih znancev in sedaj ST.

Mogoče se motim ampak če grem malo skozi tvoje poste je moj prvi vtis da podpiraš rusijo, zakaj ? Se strinjam da nam bi bilo bolje če vojne sploh ne bi bilo, ne vidim pa scenarija kako bi sedajle EU koristilo da zmaga Rusija. Rusija, če izzide zmagovalna iz tega konflikta nam zagotovo ne bo naklonjena, kar je logično. Torej za nas je vsekakor bolje da Rusija izgubi. In to čimprej.

Mnenja?

bpr123 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Osgovor Bpr123.
RU si ne morejo privoščiti vojne v nedogled. Je vprašanje, kdo bo dlje zdržal RU ali EU, ker Trumpove Usa so se umaknile (orožje bodo prodajali EU, ta pa ...).
1. Če bodo RU dlje zdržali, bodo dlje prišli čez RU UA mejo, dvomim pa da imajo interes vladati celi UA, ker si s tem nakopljejo ogromno težav z zagotavljanjem miru na zasedenih ozemljih.
2. Če bo EU dlje zdržala in se RU umaknejo na mejo, pa bo trenutna EU politična agenda stisnila RU, podobno ,kot je bila stisnjena Nemčija po prvi svetovni vojni.

Tako.
In za nas je boljša opcija "Če bo EU dlje zdržala in se RU umaknejo na mejo..." Se strinjaš ?

Ali pa če ne, zakaj ne ?

Daješ dve opciji in ju forsiraš, ne bereš pa mojih odgovorov, tako da to ni debata, prej polaganje besed v usta in pričakovanje, da ti bom pritrdil.
Glej sedanje stanje, ne neke namišljene scenarije.

bpr123 ::

fikus_ je izjavil:

bpr123 je izjavil:

bpr123 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Mnenja?

bpr123 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Osgovor Bpr123.

Tako.

Ali pa če ne, zakaj ne ?

Daješ dve opciji in ju forsiraš, ne bereš pa mojih odgovorov, tako da to ni debata, prej polaganje besed v usta in pričakovanje, da ti bom pritrdil.
Glej sedanje stanje, ne neke namišljene scenarije.

Tvoje izhodišče je bilo, da nisi za Rusijo ampak te skrbi EU.
Ampak dobrobit EU je na koncu močno odvisen od ruskega poraza ali zmage.

Jaz menim da je za nas boljša točka 2.

In tvoje mnenje? Točka 1. ali 2. ?

In opciji si predstavil ti. Jaz se samo strinjam z njimi. To nista namišljena scenarija, nekdo bo zmagal na koncu. Sem tudi definiral kaj zame pomeni ruska zmaga.

Jaz sem napisal nekaj opcij, nisem se pa opredeljeval. Sem tudi napisal, da bi bilo za EU najboljše, če ne bi bilo vojne.

In glede dobrobiti EU ne vidim razlike ali RU "zmaga" ali "izgubi".
Smo v stanju kakršnem smo in dvomim, da bo po koncu konflikta kaj bistveno drugače s sankcijami do RU, tako da je iz tega vidika praktično vseeno.
Že/Še sedaj se kupuje v EU goriva, katerih izvor je v RU, kljub sankcijam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

bm1973 ::

Da ne govorim o tem, da ZDA sploh nimajo sankcij do Rusije...

Sheteentz ::

Njih se ta vojna itak sploh ne tiče. Se pa tiče nas, saj nas ogroža pohlep putinove pederacije.

Goran10 ::

Najbolj se tiče vzhodne Evrope ampak nam Putin in njegovi feni garantirajo da njega zanima samo Ukrajina.

Ruse zanima točno do tja kjer jim nasproti stoji vojska katere ne morejo premagat in to je trenutno ukrajinska vojska in v našem interesu je da tako ostane.
Zato nam putard tudi zagotavlja da njega ne zamina tudi ne celotna Ukrajina samo en del ker pač več ne gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Goran10 ()

Nekateri tukaj pišete, da samo malo, pa bo RU propadla, po drugi strani pa, da se ne bo ustavila v UA?!?!?!

Odločite se, kaj bo, oboje ne gre skupaj!

ZveeZ ::

fikus_ je izjavil:

Nekateri tukaj pišete, da samo malo, pa bo RU propadla, po drugi strani pa, da se ne bo ustavila v UA?!?!?!

Seveda gre, ce upostevas komponento casa.

ZDA nimajo sankcij do rusije...

Tu je nekaj glavnih točk:

Od februarja 2022 so dodali več kot 2.500 ruskih posameznikov in organizacij na seznam Specially Designated Nationals (SDN).

ZDA sankcionirajo velik del ruskega bančnega sektorja -- več kot 80 % ruskih bank po vrednosti sredstev je vključenih v sankcije.

Obstajajo sankcije na sektorje, kot so energija, obramba, tehnologija, ter prepoved izvoza določenih tehnologij v Rusijo.

ZDA so uvedle tudi sankcije proti podjetjem in posameznikom zunaj Rusije, ki pomagajo pri obhodu sankcij.

Ključne zadnje sankcije

Sankcije na energetski sektor

ZDA so 10. januarja 2025 uvedle obsežne sankcije proti ruskim naftnim podjetjem (npr. Gazprom Neft, Surgutneftegas), več kot 180 tankerjem, pa tudi trgovcem z nafto, ponudnikom zavarovanja in energetskim uradnikom.
Prepoved zagotavljanja ameriških storitev za pridobivanje in proizvodnjo surove nafte in derivate (od 27. februarja 2025) za osebe v Ruski federaciji.

Razširjene sankcije na obrambni in vojaški dobavni verigi

ZDA ciljajo podjetja, ki dobavljajo elemente za vojaško industrijo Rusije: mikroelektronika, stroji, oprema za 3D tisk, materiali in kemikalije.
Sankcije so bile usmerjene tudi na podjetja in posameznike, ki pomagajo Rusiji pri zaobitju sankcij (iz tretjih držav: Kitajska, Turčija, Združeni arabski emirati).

Sankcije zaradi obhoda in evazije
Ukrepi proti finančnim institucijam, ki so sodelovale pri kanalih zaobitja sankcij.
Izboljšanje nadzora nad podjetji, ki preprodajajo tehnologijo ali izdelke, namenjene obrambni industriji, ali opravljajo posredniške funkcije.

Sankcije na sektor kovin, rud in proizvodnje
Identificiran je bil sektor kovin in rudarstva kot tisti, kjer je mogoče uvesti dodatne sankcije, kar omogoča da so prizadete tudi podjetja, ki delujejo v teh panogah.
Podjetja, ki izdelujejo opremo za vrtanje, potisk oziroma orodja in stroje so bila sankcionirana.

Sankcije proti posameznikom in organizacijam
Več sto posameznikov in podjetij je bilo dodanih na seznam SDN (Specially Designated Nationals), vključno z visokimi uradniki, obrambnimi podjetji, podjetji iz energetskega sektorja.
Sankcije veljajo tudi za tiste, ki so se že nahajali na seznamih, vendar so bile okrepljene (bolj restriktivne, z dodatnimi sankcijskimi tveganji).

fikus_ je izjavil:

Če ne znaš brat oziroma dojet poante ki je bila že tisočkrat obrazložena potem ti ne moremo pomagati. Pomagaš si lahko sam. Recimo da ruski bias pustiš malo na hladnem.

Goran10 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Če ne znaš brat oziroma dojet poante ki je bila že tisočkrat obrazložena potem ti ne moremo pomagati. Pomagaš si lahko sam. Recimo da ruski bias pustiš malo na hladnem.

Jest pa fikus zahtevava konkretne vire za to kar pišeš!
Če nama boš podtikal te bova zatožila moderatorju

Še tistega šlogarja Poldija si pozabil dodati v paket:))

Eduardo ::

fikus_ je izjavil:

Kako ne gre skupaj? V bistvu je to praviloma tako pri teh zadevah na nitki. Toje pač igra visok riziko visoka nagrada.

Pa da ne govorimo, da je b.p. možno oboje.

Za take in drugačne fikuse.

Kaže da imamo novo normalnost izključujočih stanj, da bo RU propadla in da bi šla do Lizbone.

To vidiš na ST in EU propagandi.

KBraneK007 ::

Ajde ti fritz ali fikus ali koji k. si.

Nimaš pojma kaj bi se zgodilo, če bi uspela 3 dnevna "vojaška operacija" in bi KijevUA padla. Kakšne mokre sanje bi še putler doživel pri baltskih držav in kje drugje. Sploh pa pri Kalingradu.

Sploh pa, ker je neandertalec prestrašo vse eu voditelje z jederskimi bombami, kar je seveda resna zadeva!!

Meni je iz tega jasno, da si nasi goreci podporniki Ukrajine ne zmorejo niti zamisliti, kako bi izgledal nekaksen mir oz. kompromis, ki bi peljal stran od totalne vojne... Vidijo samo bodisi popoln poraz Rusije (ki seveda prej pelje v totalno vojno) ali pa popuscanje zdaj, ki bo samo opogumilo Rusijo, da napade se NATO (kar seveda spet pelje v totalno vojno). Torej, ne glede na to, kako se bo obrnilo, so se kot kaze nekateri ze sprijaznili, da je totalna vojna neizogibna. Ce res obstajata samo ti dve moznosti, potem se se jaz strinjam, da je bolje, da NATO napade Rusijo takoj, z vsem razpolozljivim arzenalom in da se pac nehamo sprenevedati, da sploh iscemo nekaksno pot, ki ne vodi v vojno.

Zgodovina sprememb…

Unilseptij je izjavil:

Meni je iz tega jasno, da si nasi goreci podporniki Ukrajine ne zmorejo niti zamisliti, kako bi izgledal nekaksen mir oz. kompromis, ki bi peljal stran od totalne vojne... Vidijo samo bodisi popoln poraz Rusije (ki seveda prej pelje v totalno vojno) ali pa popuscanje zdaj, ki bo samo opogumilo Rusijo, da napade se NATO (kar seveda spet pelje v totalno vojno). Torej, ne glede na to, kako se bo obrnilo, so se kot kaze nekateri ze sprijaznili, da je totalna vojna neizogibna. Ce res obstajata samo ti dve moznosti, potem se se jaz strinjam, da je bolje, da NATO napade Rusijo takoj, z vsem razpolozljivim arzenalom in da se pac nehamo sprenevedati, da sploh iscemo nekaksno pot, ki ne vodi v vojno.

Kompromis je da Rusija gre ven iz Ukrajine.
V zameno se umakne sankcije in dela na normalizaciji odnosov.

Kakšen kompromis pa imaš ti v mislih?
Naj uganem, Ukrajina podpiše kapitulacijo in preda 4 regije in Odeso rusiji?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bici ()

ne, to je poraz, umik namrec... vsaj za Rusijo. Kompromis je pac kompromis, vem, da nam po vasem kaze predobro na fronti, da bi pristajali na kompromise, ampak v dani situaciji je umik pac za Rusijo poraz.

Kaj pa vem, kompromis je ponavadi nekje na pol.. Mogoce pa naj da samo 2 regiji, ali kaj podobnega. Ce prav razumem vse, razen totalnega umika Rusije, stejete za poraz zahoda in Ukrajine, kar seveda govori zase.

Zgodovina sprememb…

KBraneK007 ::

Ki si ti doma? Da pridem in boma kompromis za tvoj domači vrt naredila. Boš ga pravno prepisal na mene.

Unilseptij je izjavil:

Kompromis se je iskalo odkar je Putin ukradel Krim. Eni boste pa pač večno iskali mir in nirvano.
««
1175 / 1179
»»