» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1051 / 1086
»»

Windlass ::

JohnyQ_ je izjavil:

Chalky je izjavil:

President Trump says that Putin told him "very strongly" that Russia would have to respond to Ukraine's attacks on strategic bombers

Evo Trump je spet pusica oz. TACO.

@Chalky kdaj boš priznal?

Ne vem kaj je s tem človekom, da je zmožen take tekste objavljat. Psihopat? Sociopat? To je faking bulšit, jaz srčno upam, da bo kaj od tistega, kar pripravljajo senatorji, česar Trump ne more sabotirati.

Govno oranžno.

Chalky ::

JohnyQ_ je izjavil:

Chalky je izjavil:

President Trump says that Putin told him "very strongly" that Russia would have to respond to Ukraine's attacks on strategic bombers

Meni se zdi da Trump želi Rusijo na svoji strani v primeru Irana in sicer želi da Putin prepriča Iran da se dogovorijo glede jedrskega orožja. To je verjetno v tem trenutku edina logična razlaga. Se pa vidi da se čas izteka in je Trump tudi že nekajkrat namignil da bi lahko bil Iran zelo blizu bombe. Skratka, kot kaže smo on a collision course in če uporabim besede Trumpa, "čez 2 tedna bo vse jasno".

Sem pa skoraj prepričan da bo glede Irana kmalu jasno kaj se bo zgodilo. Izrael je že pripravljen in naj bi imeli pripravljene načrte tudi brez Trumpa. Zdaj ko je Ayatola rekel da zavrača pogovore in pogoje pa mislim da nismo prav daleč končni odločitvi. Iran bi bil lahko Trumpov "covid" drugega mandata.

Ali bo šlo spet Trilijone za novo vojno?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Chalky ()

Machete ::

Iran je sovrag Usa ideološko in vojaško v regiji, ga pa ne bodo dirali. Iran je prezapletena reč. Prevelik. Mogoče čez 20 let.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

sir_mha ::

Stane2 je izjavil:

Trump: Putin mi je rekao da će Rusija morati odgovoriti na ukrajinski napad

In kaj se čaka? Že tri dni je od napada. Bo kaj?

Ni lahko ... vsak drug dan namerno eno raketo pošljejo med civiliste, kaj se naj sedaj izmislijo? Mogoče spet kakšen jez porušijo? A se kdo spomne, kaj so naredili, ko so jim potopili Moskvo? Ne vem, počakajmo, pa bomo videli, Putler je to izgubo vzel osebno.

MadMen ::

Telbanc je izjavil:

https://x.com/MyLordBebo/status/1930304...

"The planes have no engines like on the plane graveyard!"

No, Stane mal si poglej tole.

Bosanac LordBebo je pa zelo kredibilen vir :))

Ah ja, Telebanac, nazaj v šula bo treba.

gozdar1 ::

Z avijoni trenutno verjetno bolj težko, sploh ker so po nekaterih posnetkih na tleh ujeli ravno tiste natovorjene z raketami.
Balsitične rakete vsak dan streljajo, prav tako tiste iranske drone.

Tisti orešnik je bolj propagandno orožje.

JohnyQ_ ::

Chalky je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Chalky je izjavil:

Meni se zdi da Trump želi Rusijo na svoji strani v primeru Irana in sicer želi da Putin prepriča Iran da se dogovorijo glede jedrskega orožja. To je verjetno v tem trenutku edina logična razlaga. Se pa vidi da se čas izteka in je Trump tudi že nekajkrat namignil da bi lahko bil Iran zelo blizu bombe. Skratka, kot kaže smo on a collision course in če uporabim besede Trumpa, "čez 2 tedna bo vse jasno".

Sem pa skoraj prepričan da bo glede Irana kmalu jasno kaj se bo zgodilo. Izrael je že pripravljen in naj bi imeli pripravljene načrte tudi brez Trumpa. Zdaj ko je Ayatola rekel da zavrača pogovore in pogoje pa mislim da nismo prav daleč končni odločitvi. Iran bi bil lahko Trumpov "covid" drugega mandata.

Putin je ruski asset, agent Krasnov.

Kdaj ti bo to jasno?

Bici ::

The end is nigh!

Anney ::

Telbanc je izjavil:

Ukrajinci so stokli 15 odsluženih starih kant in naredili za 7 milijard škode rusom. LOL.

Generalštab ukrajinskih oboroženih sil je v torek navedel, da je Rusija v napadu izgubila kar 41 dragocenih vojaških letal, pri čemer polovice letal ni mogoče popraviti. V sredo so zaokrožili tudi že posnetki, kako ruska vojska poškodovana letala nadomešča z novimi in tako poskuša izbrisati eno največjih blamaž v njeni vojaški zgodovini.

https://siol.net/novice/svet/ukrajinci-...
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Bici ::

JohnyQ_ je izjavil:

Chalky je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Chalky je izjavil:

Putin je ruski asset, agent Krasnov.

Kdaj ti bo to jasno?

mtosev ::

Vidim, da so Rusi zelo jezni na Ukrajince, ker so jim uničili lepo št letal.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Baje je Trump izbrisal svoj zadnji sramotni post o pogovoru s Putinom. Očitno mu je nekdo prišepnil, da dela klovna iz sebe in Amerike.

esel ::

Rusi se trenutno gredo vojno izčrpavanja. Glavna težava je v tem, da pri tem procesu največjo izčrpanost doživljajo prav sami.

" Russia's oil and gas revenue fell by 35% year-on-year in May to 512.7 billion roubles ($6.55 billion), data from the finance ministry showed on Wednesday, as weakening oil prices and sanctions weighed on the country's economy.
Russia needs higher oil prices to balance its budget and fund its military operation in Ukraine."

https://www.reuters.com/business/energy...

Jaz se ne spomnim, kdaj nazadnje je bila ob ukrajinskem napadu kakšna kolateralna ruska civilna žrtev. Bila je pa sedaj, ko so zrušili viadukt.

Za ruske napade v Ukrajini takih primerov sploh nihče ne šteje ali pa jih izpostavlja. Tam se kvečjemu pokaže kasetne napade na mesto, človeški safari, napade na gasilce, na restavracijo, double tap -- to so zgolj najbolj recentni primeri namernega pokola med civilisti. Ampak Rusi sedaj kot nekakšno kompenzacijo za izgubo bombnikov potencirajo zgolj ta element. Na primer, ko se je Putin Trumpu pritoževal, da so Ukrajinci teroristi, ni mislil na napad z droni, samo Trump očitno ni razumel :)

Pac-Man ::

Telbanc je izjavil:

Torej zadeli so samo staro šaro, staro od 50 do 80 let.

To niso B-52, ki so bili zadnji izdelani na začetku 60ih, od takrat pa jih samo posodabljajo.

Vsi so izdelani v 80ih ali na začetku 90ih, dvomim, da so uničili kaj starejšega od 40 let.

Tupolev Tu-22M @ Wikipedia

The later Tu-22M3 (NATO: Backfire-C), which first flew in 1977, was introduced into operation in 1983[83] and officially entered service in 1989,[citation needed] had new NK-25 engines with substantially more power, wedge-shaped intake ramps similar to the MiG-25, wings with greater maximum sweep and a recontoured nose housing a new Almaz PNA (Planeta Nositel, izdeliye 030A) navigation/attack (NATO 'Down Beat')[85] radar and NK-45 nav/attack system, which provides much-improved low-altitude flight. The aerodynamic changes increased its top speed to Mach 2.05 and its range by one third compared to the Tu-22M2.[83]

Tupolev Tu-95 @ Wikipedia

[Tu-95MS is] Completely new cruise missile carrier platform based on the Tu-142 airframe. This variant became the launch platform of the Raduga Kh-55 cruise missile and put into serial production in 1981.[61] Known to NATO as the "Bear-H" and was referred to by the U.S. military as a Tu-142 for some time in the 1980s before its true designation became known. Currently being modernized to carry the Kh-101/102 stealth cruise missiles.

Uničili so najnovejše modernizacije Tu-95MS s Kh-101 manevrirnimi raketami

Kot zanimivost še dva praktično nova Tu-95 v ZDA leta 1992

Two Tu-95 Bear-H bomber aircraft, center, and an AN-124 Condor transport aircraft of the Russian military, background, are parked on the flight line beside a B-52H Stratofortress aircraft of the 62nd Bombardment Squadron.

The Russian planes are on base as part of an exchange program proposed by Air Force Chief of Staff Gen. Merrill A. McPeak.
Location: BARKSDALE AIR FORCE BASE, LOUISIANA (LA) UNITED STATES OF AMERICA (USA)

Taken on 1 May 1992
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Stane2 ::

https://x.com/DzisMaksym/status/1930303...
In 2024, the enemy captured only 0.5% of the territory, another 0.2% since the beginning of this year. But at the cost of 167 killed occupiers for every kilometer. This does not look like a "quick victory," -- Deputy Head of the OPU, Colonel Pavlo Palisa in an address to US senators.

CookieCutter ::

test

Machete ::

LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

kako je pa lahko tole trolanje prišlo skozi filter? Nekdo je sicer ugotovil zakaj se gre ampak moderator pa zgleda ne :))

Avtor:

Replika:

Avtor:

Tale je malenkost on the nose, Espanola je enota sestavljena primarno iz skrajno desnih nogometnih huliganov

En od članov je MMA borec Mihail Turnakov

https://greydynamics.com/espanola-the-f...
 lep tatu na rami

lep tatu na rami

TASS pravi tako

https://tass.com/politics/1859853

According to the reconnaissance data obtained by the 88th brigade (Espanola), the enemy is actively using foreign legion units in the Chasov Yar area.

wiki pa tako

88 (number) @ Wikipedia

Neo-Nazis use the number 88 as an abbreviation for the Nazi salute Heil Hitler.[11] The letter H is eighth in the alphabet, whereby 88 becomes HH.[12]

¯\_(ツ)_/¯

endelin ::

Je kakšna razlaga zakaj ima toliko "ruskih borcev proti nacizmu" naci simbole tetovirane na telesu?

endelin je izjavil:

Je kakšna razlaga zakaj ima toliko "ruskih borcev proti nacizmu" naci simbole tetovirane na telesu?

"Battle not with monsters, lest ye become a monster, and if you gaze into the abyss, the abyss gazes also into you.”
--ruski borec proti nacizmu z naci simbolom tetoviranim na telesu--

:)):)) pač, oni niso nikoli nič krivi

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Windlass ()

asda ::

Ukiji so označeni za teroriste,očitno so pogajanja zaključena za nedoločen čas..
Ajej,zej še pa sam naj pomaga trumpu pri iranu,pa bo mel proste roke pri pucanju ukrajincev..

https://www.msn.com/en-us/news/world/pu...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

asda je izjavil:

Ukiji so označeni za teroriste,očitno so pogajanja zaključena za nedoločen čas..
Ajej,zej še pa sam naj pomaga trumpu pri iranu,pa bo mel proste roke pri pucanju ukrajincev..

Še eno rusko projeciranje saj sta nacizem in terorizem danes sinonima za rusijo. Pogajanja so bila farsa tako ali tako, je pa putin očitno snežinkica, ki jih je dobila po buči in sedaj cepeta z nogami.

Že 3+ leta pa so ša ker tu, je pa kak miljon rusov manj. Očitno bo rusija kmalu islamska republika.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gozdar1 ()

AvtoR ::

asda je izjavil:

Dežurni ruski trol. Ali si nastopil svojo dopoldansko izmeno? Kdo te potem zamenja?

Za ruse je pobijanje ukrajinskih civilistov in otrok specijalna vojaška operacija, ko pa ukrajinci zadanejo legitimne vojaške cilje je to terorizem. Bedni in patetični ste s temi forami.

FireSnake ::

Čemu mediji sejejo strah?
https://siol.net/novice/svet/temacna-na...
(tole vprašanje ponavljam že petič, se mi zdi)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

mikhaair ::

FireSnake je izjavil:

Kaj pa tvoji vojaški viri kaj novega pravijo?

Eduardo ::

FireSnake je izjavil:

Realen riziko glede na to kako se obnaša Rusija. Predvsem propaganda, kaj hujskajo njihovi mediji, kako je bilo do sedaj... Deluje kakor, da Putin propagando potiska kakšen korak naprej od tega kar sam želi, da ima maneverski. Problem je, da potem na koncu on varovalka.

Je pa tudi dejstvo, da politika tu ne more narediti tako, da se taki kot ti ne bi pritoževali. Če zaspi in Rusija udari, boste rekli, da glede na to, da so vedeli zakaj niso realizirali navkljub pritoževanju takih kot ti. Če pa investirajo dovolj, da Rusija ne bo tako nora, da napade, pa boste rekli, da brezveze mečemo denar stran, ker tako ali tako niso napadli.

Da bi razumeli riziko in kako se odločaš, ko imaš na meji državo, ki je tako propagandno usekana, to pa ne.

asda je izjavil:

Ukiji uničujejo čudovite ruske bombnike polne goriva in manevrirnih raket.

kow ::

Nic, hudega. Kmalu bo konec. Sem na telegramu gledal posnetke 17-te runde ukrajinske mobilizacije. V avtobuse so rinili 85 letne babice.

Sheteentz ::

FireSnake je izjavil:

Malo strahu je potrebnega, da se vsi zblojeni jugonostalgiki, bolestni pacifisti in rusofili zbudijo iz pravljice, ki so jo zakuhali z ozkoglednostjo. Rusi so naši prijatelji - ja vešda, NATO nas bo varoval večno - ja vešda, outsourcanje vojaške tehnologije jenkijem je super stvar, ker lahko v miru uživamo v luksuzu na račun Amerike...

Take zablode so nas pripelljale v pozicijo, ko smo povsem odvisni od benevolence Amerike - ki pa ima očitno dovolj evropske pasivnosti in čakanja, da nam uncle Sam krije rit. Ko si enkrat v poziciji, ko te rašistični stekli psi napadajo skoraj na vhodnih vratih, ti pa se zatekaš k pomoči države par tisoč kilometrov proč... oprostite ampak to je povsem prfuknjen scenarij. Potem pa Jenkiji rečejo, da bodo umaknili vojsko iz Evrope, mi pa vsi panični. Obnašamo se kot predšolski otroci, ki bi samo tortice in sladolede papali, bognedaj pa zobe umivat, instant jok na drevo.

Pa tile razni petokolonaši Kordiši, ki jim ni jasno, da je lahko eksplozija vojaške industrije samo koristna, če se produkcijo ohrani znotraj Evrope, namesto da samo kupujemo Ameriško orožje, ki ga pa imajo čezlužniki itak povsem v kontroli.

Strah je dobra stvar, drugače človeka ne moreš premaknit.

bm1973 ::

FireSnake je izjavil:

Pač plačan članek...

Dol mi visi, če je VB v vojni z Rusijo.

Rusi počedijo tisti 85k vojakov v mesecu, dveh...

Tako slaba vojska, kot je zdaj v VB, ni bila še nikoli v zgodovini...

Najbrž je njihov Wunderwaffe LGBTQ+...

OutOfTheBox ::

kow je izjavil:

Nic, hudega. Kmalu bo konec. Sem na telegramu gledal posnetke 17-te runde ukrajinske mobilizacije. V avtobuse so rinili 85 letne babice.

In misliš da jih pošiljajo na fronto? Dej nehi.. a misliš da vojaki živijo od zraka? Nekdo mora kuhat.

85 letne babice držijo drugo armijo, očitno se čakajo armate.

Sheteentz je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Malo strahu je potrebnega, da se vsi zblojeni jugonostalgiki, bolestni pacifisti in rusofili zbudijo iz pravljice, ki so jo zakuhali z ozkoglednostjo. Rusi so naši prijatelji - ja vešda, NATO nas bo varoval večno - ja vešda, outsourcanje vojaške tehnologije jenkijem je super stvar, ker lahko v miru uživamo v luksuzu na račun Amerike...

Take zablode so nas pripelljale v pozicijo, ko smo povsem odvisni od benevolence Amerike - ki pa ima očitno dovolj evropske pasivnosti in čakanja, da nam uncle Sam krije rit. Ko si enkrat v poziciji, ko te rašistični stekli psi napadajo skoraj na vhodnih vratih, ti pa se zatekaš k pomoči države par tisoč kilometrov proč... oprostite ampak to je povsem prfuknjen scenarij. Potem pa Jenkiji rečejo, da bodo umaknili vojsko iz Evrope, mi pa vsi panični. Obnašamo se kot predšolski otroci, ki bi samo tortice in sladolede papali, bognedaj pa zobe umivat, instant jok na drevo.

Pa tile razni petokolonaši Kordiši, ki jim ni jasno, da je lahko eksplozija vojaške industrije samo koristna, če se produkcijo ohrani znotraj Evrope, namesto da samo kupujemo Ameriško orožje, ki ga pa imajo čezlužniki itak povsem v kontroli.

Strah je dobra stvar, drugače človeka ne moreš premaknit.

Itak noben ne bere tega človek..vas boomerjev pa itak kmal ne bo več...na zahodu pa itak ni podpore da bi mi šli kadarkol v vojno s komerkol...globalizem je zmagu..

Dečko, očitno si me z nekom zamenjal. Za boomerja sem cca 20 do 40 let premlad :D

Tvoj lastni brezhrbtenični odnos pa raje šparaj za sebe in ga ne projiciraj na ostali svet. Kako si lahko tako mlad, pa tako brez jajc? Da ne bomo šli v vojne? Ni osebno verjetno res ne, bodo pa šli v vojno naši davki. Ampak če sam ne plačuješ davkov, povsem razumem tvojo zmedo.

https://x.com/front_ukrainian/status/19...
Russian planes that were attacked during the Ukrainian special operation "Spiderweb" were not destroyed, but damaged, and will be restored, Russian Deputy Foreign Minister Sergei Ryabkov told Russian media.

Blufish, vidim, da pod drugim nickom moderiraš na enak način kot si prej (kar te je super lepo izdalo).

pegasus ::

Stane2 je izjavil:

Russian planes that were attacked during the Ukrainian special operation "Spiderweb" were not destroyed, but damaged, and will be restored,
Good luck with that.
Ko je ramenjača kaput, je avion writeoff. Je ceneje in hitreje narediti novega.

fur80 ::

bm1973 je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Pač plačan članek...

Dol mi visi, če je VB v vojni z Rusijo.

Rusi počedijo tisti 85k vojakov v mesecu, dveh...

Tako slaba vojska, kot je zdaj v VB, ni bila še nikoli v zgodovini...

Najbrž je njihov Wunderwaffe LGBTQ+...

Saj ne, da se je ruski poveljnik zadnjič dobil preko zmenkov s človekom in ju je potem oba razneslo. Največ gejev in nacistov je v ruski vojski, tako, da rusofili lahko si nastavite ogledalo! ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

pegasus je izjavil:

Stane2 je izjavil:

Russian planes that were attacked during the Ukrainian special operation "Spiderweb" were not destroyed, but damaged, and will be restored,
Good luck with that.
Ko je ramenjača kaput, je avion writeoff. Je ceneje in hitreje narediti novega.

Tista letala, ki so bila polna goriva in municije so pogorela do konca.
Ostala so pa samo fasala nekaj ekploziva, verjetno na bolj kritičnih točkah trupa/kril.

Gregor P ::

No, zdaj pa se postavite v vlogo pilota, ki bo moral leteti to ponovno "sestavljeno" letalo >:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Gregor P je izjavil:

No, zdaj pa se postavite v vlogo pilota, ki bo moral leteti to ponovno "sestavljeno" letalo >:D

Nič posebnega, saj so za to testni poleti in pregledi pred poleti.

To počnejo vse države, ni neka znanost, v ZDA imajo celo F-35, ki je bil sestavljen iz dveh, ki sta strmoglavila...

https://www.airandspaceforces.com/new-f...

bbbbbb2024 ::

Machete je izjavil:

Telbanc je izjavil:

https://x.com/MyLordBebo/status/1930304...
"The planes have no engines like on the plane graveyard!"
No, Stane mal si poglej tole.

Zakaj potem srd putlerja, če so šli samo neki trupi v odpadu. Aja, ker ve, da nima ničesar več pod kontrolo. Kandelaber se bliža.

Also, glede ostankov železje, ko ste se pogovarjali, to bodo lokalci razvlekli s traktorji in kamioni takoj, ko se situacija umiri. Včasih že pa že isti dan. Isto je bilo tu po 2. sv. Prodalo se bo za odpad. Denarja nima skoraj nihče, vsak cent bo dobrodošel. (No lastnik odkupovalne deponije ga ima sigurno in pa še majhen % prebivalstva).
Večja težava so zastrupljena polja, gozdovi, zakopana ubojna sredstva itd.. na materialni strani posledic only.

Ubojna sredstva ne bodo tak problem. Problem so bila v dinarskem svetu, to sem videl osebno ta minska polja. Bodikavo grmičevje, polno kač, skalovje, tako da se ne da obdelovati strojno, neravne teren, tako da tudi dostop z džipom je problem, ne velik, samo je res neraven teren. Zapovrh so bili hudourniki po tistih skalah, pride pljusk in splavi zemljo, grmovje, smeti 300+ m stran.

Teren pri Bovcu je tudi težak za razminiranje.

Čisto v nulo pa seveda nikoline bodoočistili. Bombe se bodo našle še po 100+ letih, sploh tiste zabite v zemljo.

Njegova objava na FB je začela Euromajdan

https://x.com/mefimus/status/1930343836...

Naj pojasnim: prvi, ki je napovedal Putinov "odločni odgovor" na ukrajinsko operacijo, ni bil Putin sam - to je bil Donald Trump. In to ne samo napovedal, ampak tudi predstavil kot del "dobrega pogovora". Brez obsojanja. Nobenega poziva k zadržanosti. Brez posledic. Samo dejstvo.

V političnem smislu se zdi: "Še vedno podpiramo Ukrajino, a če vas bodo spet udarili - ne skrbite, vse to je del prijateljskega dialoga s Putinom."

Diplomatsko gledano je to sporočilo Moskvi: povračilni udarec za napade na letališča ne bo škodil odnosom z ZDA, strateško pa je to zelena luč za stopnjevanje.

Ukrajino lahko imenujete partnerica, kolikor hočete. Toda če prvi, ki grozi, ni agresor, temveč zaveznik žrtve, to ni partnerstvo. To je ureditev, v kateri vaša pravica do samoobrambe postane pogajalski žeton, sovražnikov povračilni ukrep pa vnaprej odobrena norma.

Vljudno. Javno. Brez posledic.

Kot prvi odgovor so v zgodnjem jutru odvrgli štiri 500 kg bombe na hersonsko občinsko stavbo, video

https://x.com/visionergeo/status/193051...

OutOfTheBox ::

bm1973 je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Nič posebnega, saj so za to testni poleti in pregledi pred poleti.

To počnejo vse države, ni neka znanost, v ZDA imajo celo F-35, ki je bil sestavljen iz dveh, ki sta strmoglavila...

https://www.airandspaceforces.com/new-f...

bbbbbb2024 je izjavil:

Čisto v nulo pa seveda nikoline bodoočistili. Bombe se bodo našle še po 100+ letih, sploh tiste zabite v zemljo.

Itak da ne, saj nikjer ne morejo...

Bo pač novica vsakih par mesecev, da je koga razgnalo.

S Hrvaške še vedno prihajajo take novice...

Malidelničar ::

Imam provokativno ampak zelo inteligentno tezo glede Rus-Ukr vojne:

1. Trenutno na Zahodu ni enotne obsodbe Ruske agresije na Ukrajino
2. Ob nekih normalnih časih, 30 let nazaj, recmio 1994 bi verjetno Zahod (Evropa) reagiral totalno enotno
3. Obsodba izostane na večjem delu trde desnice (skupina Patrioti v EU-ju, Le Penova, AfD, Fico, te zadeve na Poljskem) in v manjši meri na komunistični levici (Slovenija, Melenchon v Franciji)
4. Trda desnica ni obsodila Rusije, ker v njej vidi branika tradicionalnih vrednot pred gender/LGBTQ/woke revolucijo na Zahodu
5. Zahod mora konservativce v ZDA in EU-ju umiriti
6. Omenjeni se bodo umirili, ko bodo videli, da je uradna politika nehala podpirati gender/LGBTQ/woke revolucijo
7. Ko bodo dobili zagotovilo, da gender/LGBTQ/woke revolucija ni del zahodne agende, ne bodo več potrebovali Rusije kot "zaščitnika" "tradicinalnih vrednot" (ki to seveda ni)
8. Ko se bo to zgodilo bo ves desno-konservativni blok enotno obsodil Rusijo, ker bo videl, da Rusi blefirajo
9. Povečala se bo politična enotnost in stabilnost ZDA in Evrope proti Rusiji, ki ne bo mogla več rovariti in se predstavljati kot "zaščitnik" "tradicije"

10. Zaključek: Zahod (EU + ZDA) vrže celotno gender/LGBTQ/woke revolucijo pod avtobus, razglasi veljavnost zakonika-znanstvenega pristopa psihologov/psihoanalitikov izpred 1970ih za veljavno, naredi se 'rollback' LGBTQ/gender ideologije zadnjih 50 let, in celotna tradicionalna desnica v ZDA in EU-ju podpre Ukrajino v njenem boju proti Rusiji. Rezultat: Win-win (notranja Zahodna stabilnost + enotna fronta proti Rusiji).
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

Ja zdaj je prišlo ven, da so se Ukrajinci ob napadu namenoma izognili dragocenim Tu160, dejansko zato da ne bi dedek iz Kremlja začel preveč razmišljat o jedrskih. Nekaj v smislu, da Tu160 (white swan) so ponos njihove aviacije in so namenski za jedrsko triado, medtem ko ostali bombniki redno odmetavajo konvencionalne bombe in so jih Ukrajinci bolj brez-skrbno radirali.

Jaz sem itak zagovornik tega, da so nukice za Putina nesmiselne, razen če gori Moskva, tako da jih ne bo uporabil. Lahko bi jim uničili te najdražje bombnike očitno... škoda.

Nekaj so zadeli, naj bi bil Iskander, video

https://x.com/Osinttechnical/status/193...

Ukrajinske sile SBU naj bi danes dosegle še en pomemben operativni dosežek, saj so uspešno zadele napolnjeno in za izstrelitev pripravljeno rusko balistično raketno enoto Iskander v Brjanski regiji.

Videti je več velikih raket na trdo gorivo, ki deflagrirajo.

Ta faza povračila bo malo zamaknjena.

Pithlit ::

Se pravi lgbtwhatever je krivo za trenutno stanje v svetu? Brez tega bi bli vsi brother from another mother? Seems legit.
Life is as complicated as we make it...
««
1051 / 1086
»»