» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1310 / 1310
»
»»

bbbbbb2024 ::

Sheteentz je izjavil:

Lahko, da sem bedak, kdo bi vedel. Zato pa sprašujem gemini :D

Under the United Nations Convention on the Law of the Sea (UNCLOS), the legality of seizing a vessel on the high seas depends strictly on its nationality and the specific crimes alleged.

Bedak si in daj mir. Nekdo se lahko vkrca na ladjo, lahko jo pridrži, če jo ima kje privezati. Na odprtem morju je to nemogoče.
Zarubiti ladjo in tovor na njej pa je piratstvo.

Lahko je sodišče ZDA, lahko pišejo odločbe - a veljajo samo na teritoriju ZDA in v njenih teritorialnih vodah (12nm od obale).

Ravbanje tujih ladij, rubež nafte, to pa je piratstvo, majstore. Po mednarodnih vodah jaz lahko s splavom plujem, če mi to zapaše. Če bi taka ladja vplila v ameriške teritorialne vode, je to eno, če pa pluje sredi Atlantika ali odprtega morja, se sicer nekdo (vojska ali mornarica) vkrca, ladjo preišče, če upravičeno sumi nekaj. Da bi pa kar tovor zaplenila, nafta ni nikogar ubila, da bi jo bilo potrebno dati v zapor.

Si razumel pomen napisanega?

Tudi sicer ni res, da ne bi smela biti trgovska ladja oborožena. Seveda je lahko oborožena, po Atlantiku so plule ladje trgovske mornarice, ki so same imele protiletalske topove instalirane.
Tukaj imate wiki:
Armed merchantman @ Wikipedia

Je pa to zelo nenavadno in danes so oborožene samo ladje, ki prevažajo zlato in jedrsko gorivo. Taka ladja rabi posebno dovoljenje za vstop v teritorialne vode, ki ga, morda, ne bo dobila.

Vendar je somalsko piratstvo to postavilo malo na glavo.

Zgodovina sprememb…

Sheteentz ::

Poglej primer: ladja je v mednarodnih vodah brez zastave, je brez lastnika/države. To, da ladja kar menjava zastave, ko se ji sprdne, ji ne daje nobene zaščite. Potem pa pride oranžni in jo zasede. A je v konfliktu s katero državo? A jo je zasedel kateri koli državi? Pač, našel jo je sredi morja. Besedna zveza tuja ladja predvideva lastništvo te ladje s strani neke države, a ne? Če pa te države ni, pa tudi ni zasedbe tuje ladje, temveč kar neke ladje.

Sheteentz je izjavil:

Poglej primer: ladja je v mednarodnih vodah brez zastave, je brez lastnika/države. To, da ladja kar menjava zastave, ko se ji sprdne, ji ne daje nobene zaščite. Potem pa pride oranžni in jo zasede. A je v konfliktu s katero državo? A jo je zasedel kateri koli državi? Pač, našel jo je sredi morja. Besedna zveza tuja ladja predvideva lastništvo te ladje s strani neke države, a ne? Če pa te države ni, pa tudi ni zasedbe tuje ladje, temveč kar neke ladje.

Če karkoli jemlješ, takoj nehaj, ker ti škodi.
Če pa nič ne jemlješ, začni nekaj jemati, ker si v kurtzu z dojemanjem.

Vkrcati se je eno, zasesti je eno, pridržati je eno, zarubiti in prodati za svoj profit - je pa nekaj čisto drugega. To imenujemo piratstvo. Razumeš? P.I.R.A.T.S.T.V.O.

Našel sredi morja... Mislim...

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

To kar Usa delajo sedaj je novodobno piratstvo z namenom škodovati lastniku ladje, mu preprečiti koriščenje v tem primeru tankerja.
Začelo se je s sankcijo prepovedi zahodnim zavarovalnicam zavarovati tankerje, ki bi prevažali RU nafto, ko to ne deluje pa to sedanje piratiziranje.
Venezuelcem so pa piratizirali najmanj en tanker z nafto vred in je na poti v Usa rafinerijo, ali pa mogoče že tam..
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Machete ::

Uboge senčne flote in diktatorji. Le kako si jih kdo upa po prstih.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

bm1973 ::

Sheteentz je izjavil:

Je brez zahodnega zavarovanja. To ne pomeni, da ni zavarovana...

Lastnik je jasen, država zastave tudi.

Kaj ti ni jasno?

Unilseptij ::

Machete je izjavil:

Hehe, sencne flote, to prav tekmujete, kdo bo izumil bolj trapasto terminologijo... izraz je seveda izum zahodnih demokraticnih pravnikov, ki so morali pokriti nezakonite nacrte svojih sefov.

Malidelničar ::

V glavnem Ruskiji so tu izpadli kar pussyjevsko.
Ne delujejo ravno kot velesila.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

fikus_ ::

Malidelničar je izjavil:

Kaj bi po tvojem morali narediti?
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Unilseptij je izjavil:

Machete je izjavil:

Hehe, sencne flote, to prav tekmujete, kdo bo izumil bolj trapasto terminologijo... izraz je seveda izum zahodnih demokraticnih pravnikov, ki so morali pokriti nezakonite nacrte svojih sefov.

Hvala za kompliment, ampak žal nisem jaz avtor tega izraza.
(Sem si pa dovolil posloveniti).
Shadow fleet @ Wikipedia

Pac-Man ::

bm1973 je izjavil:

Kaj ti ni jasno?

Ti imaš lahko avto zavarovan za 100 milijard, če ni registriran, ti bo policist vseeno prepovedal vožnjo.

Menjava zastave med plovbo je pa po pomorskem pravu prepovedana.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

kow ::

Malidelničar je izjavil:

Saj niso velesila. Imajo pa orozje za mnozicno unicevanje. Ce Rusi ne bi imeli atomske in medcelinskih raket ipd., se Evropa ne bi tako bala norca Putina. Ne pozabimo, da imamo sedaj ze dovolj podatkovnih tock - dejansko vemo, da je Putin norec, ki dobesedeno verjame v rusko mitologijo. Ali pa vsaj v njeno moc. Pomembnejsa mu je kot milijone ruskih zivljenj, unicenih druzin, slab zivljenski standard itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

bastadu ::

bbbbbb2024 je izjavil:

Po mednarodnih vodah jaz lahko s splavom plujem, če mi to zapaše.

Tole ne drži. V mednarodnih vodah lahko načeloma legalno (pustimo če si brodolomec itd.) pluješ samo s plovilom pod zastavo določene države, v splavom boš težko plul pod zastavo, ker zato moraš plovilo registirati, kar pa splava v nobeni države ne boš mogel ... Torej s splavom lahko pluješ v mednarodnih vodah samo kot 'stateless vessel' in kot takega te lahko katerakoli država legalno ustavi, vkrca, pregleda, zajame ...

Unilseptij ::

Machete je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

Machete je izjavil:

Shadow fleet @ Wikipedia

Ja, in ta wiki clanek je bil prvic kreiran v letu 2024 :D, prej nihce ni vedel, kaj je to.

bastadu je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Tole ne drži. V mednarodnih vodah lahko načeloma legalno (pustimo če si brodolomec itd.) pluješ samo s plovilom pod zastavo določene države, v splavom boš težko plul pod zastavo, ker zato moraš plovilo registirati, kar pa splava v nobeni države ne boš mogel ... Torej s splavom lahko pluješ v mednarodnih vodah samo kot 'stateless vessel' in kot takega te lahko katerakoli država legalno ustavi, vkrca, pregleda, zajame ...

Saj sem nameraval dati zastavo na jambor. Vsak proper splav ima jambor. Mogoče slovenska trobojnica ne bo proper CMYK barv, pa grb ima fine detajle. Nihče pa mi ne sme splava vzei in ga prodati za drva in denar pospraviti v žep.

Saj se razumeva?

Unilseptij je izjavil:

Machete je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

Machete je izjavil:

Shadow fleet @ Wikipedia

Ja, in ta wiki clanek je bil prvic kreiran v letu 2024 :D, prej nihce ni vedel, kaj je to.

Aha. Dobro, da je članek tudi o nastanku Zemlje, drugače bi nas niti ne bi bilo tu.

mikhaair ::

fikus_ je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Kaj bi po tvojem morali narediti?

Minimalno pijani Medved groziti z nukanjem USA. Aja, si ne upa.

bbbbbb2024 je izjavil:

bastadu je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Saj sem nameraval dati zastavo na jambor. Vsak proper splav ima jambor. Mogoče slovenska trobojnica ne bo proper CMYK barv, pa grb ima fine detajle. Nihče pa mi ne sme splava vzei in ga prodati za drva in denar pospraviti v žep.

Saj se razumeva?

Da te razsvetlim: to, da samo obesiš zastavo neke države na jambor še ne pomeni, da pluješ pod zastavo! Plovilo mora biti registrirano v državi X, da lahko legalno pluje pod zastavo države X!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

bastadu je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

bastadu je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Saj se razumeva?

Da te razsvetlim: to, da samo obesiš zastavo neke države na jambor še ne pomeni, da pluješ pod zastavo! Plovilo mora biti registrirano, da lahko legalno pluje pod zastavo!

Pa to je meni bolj jasno, kot tebi. Pravilnik:

https://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpis...

Splav sodi med plavajoče naprave. Ta del je nebistven. Bistven je del o prodaji za drva. To se ne sme. Splav je moj.

vohamBS ::

Pa saj jasno piše v členu 110, kaj se lahko naredi s tako ladjo - v čem je sploh dilema?
Pač zaplenit je ne more. Zapleni jo lahko, če je taka ladja v teritorjalnih vodah neke države.

UkrFTW!! ::

Fikus zagovarja rusko logiko, torej ruzzi lahko, ostali ne smejo. Vse ostalo so nepomembne podrobnosti.
In seveda očita dvoličnost ameriki, ne pa sebi. Sebi bi jo moral, ker je en tak dvoličnež.

AvtoR ::

Pac-Man je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Kaj ti ni jasno?

Ti imaš lahko avto zavarovan za 100 milijard, če ni registriran, ti bo policist vseeno prepovedal vožnjo.

To je tako, kot da bi avtu med vožnjo menjal tablice. Ni legalno. Pika.

Chalky ::

Lindsey Graham:
After a very productive meeting today with President Trump on a variety of issues, he greenlit the bipartisan Russia sanctions bill that I have been working on for months with Senator Blumenthal and many others.

This will be well-timed, as Ukraine is making concessions for peace and Putin is all talk, continuing to kill the innocent.

This bill will allow President Trump to punish those countries who buy cheap Russian oil fueling Putin's war machine.

This bill would give President Trump tremendous leverage against countries like China, India and Brazil to incentivize them to stop buying the cheap Russian oil that provides the financing for Putin's bloodbath against Ukraine.

I look forward to a strong bipartisan vote, hopefully as early as next week.

https://x.com/LindseyGrahamSC/status/20...

vohamBS ::

AvtoR je izjavil:

Pac-Man je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Kaj ti ni jasno?

To je tako, kot da bi avtu med vožnjo menjal tablice. Ni legalno. Pika.

To ni legalno v neki državi. Odprto morje ni država...

Chalky ::

Rusi so pečeni. Iran je tik pred kolapsom danes napovedujejo največje proteste do zdaj. Protesti potekajo že 12 dni zapored. Včeraj še tale intervju:

https://x.com/PahlaviReza/status/200896...

Graham je ravnokar zapisal da bodo naslednji teden glasovali glede sankcij na rusko nafto in da bo imel potem Trump izbrati številko kako visoko želi postaviti tarife na Kitajsko, Brazilijo ter Indijo. Če pade Iran je pa z Rusijo konec.

Rusi se že pritožujejo da bi lahko napadli francoske in britanske vojake kljub temu da je to del dogovora h koncu vojne. Če pade Iran imo pade tudi Rusija na podoben način. Vse poti vodijo k temu...sicer je Tucker klovn ampak tule ima pa kar prav oziroma bi se kar strinjal:

https://x.com/clashreport/status/200921...

To je bil načrt že od samega začetka in sem o tem govoril že od samega začetka. Američani potrebujejo Ruse na svoji strani ker je cilj da postavijo vojaške baze okoli Kitajske še po kopnem. Tistih dodatnih 500-600 milijard bo šlo za proizvodnjo raket ki jih bodo postavili okoli Kitajske, verjetno več milijonov preciznih raket, Kitajska si potem ne bo drznila napasti nikogar.

bbbbbb2024 je izjavil:

bastadu je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

bastadu je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Saj se razumeva?

Da te razsvetlim: to, da samo obesiš zastavo neke države na jambor še ne pomeni, da pluješ pod zastavo! Plovilo mora biti registrirano, da lahko legalno pluje pod zastavo!

Splav sodi med plavajoče naprave. Ta del je nebistven. Bistven je del o prodaji za drva. To se ne sme. Splav je moj.

Aha sedaj mi je jasno, težak bluzator.

Sheteentz ::

bbbbbb2024 je izjavil:

bastadu je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

bastadu je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Saj se razumeva?

Preslikajmo "splav je moj" na situacijo s tankerjem. Tanker med plovbo menja zastave in ime, torej ni v lasti nobene države. Čigav torej je?

Gregor P ::

Še mednarodno-pravni strokovnjaki se kregajo med seboj, katera interpretacija je bolj pravilna za ladje brez države/zastave na odprtem morju v mednarodnih vodah, nekaj tu vas pa očitno misli, da je samo ena argumentacija "pravilna". Skratka ni zares enotnega pravila, tako da pač (kot vedno doslej) zmaga močnejši. ZDA lahko to naredi, Slovenija ne more.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

Sheteentz je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

bastadu je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

bastadu je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Saj se razumeva?

Preslikajmo "splav je moj" na situacijo s tankerjem. Tanker med plovbo menja zastave in ime, torej ni v lasti nobene države. Čigav torej je?

Vsaka ladja ima lastnika. Obstajajo sicer t.i. "ghost" ships. Tega danes več ni. Svojčas se je zgodilo, da je ladja šla na odprto morje, izbruhnila je bolezen, recimo kuga, pomrli vsi. Ladja je plula s tokovi, v zelo redkih primerih tudi kakšno leto, dokler je ni nekdo našel. Taka ladja je lahko dobila novega lastnika. Sama ladja po letu na morju, brez vzdrževanja, je samo še lupina. Je pa morda tovor, srebro ali zlato, to pa je bilo potem še edino vredno.

Da je bila ladja ghost ship, se j emoalo zgoditi tam nekje v Atlantiku, kjer se sučejo tokovi, ter ladjo nikoli ne pograbi stranski tok. Ins eveda mora imeti sečo, da ni nekega viharja, kr je tudi redko.

Če pa si ladji vzel tovor, si bil pa pirat. Že v 17. stoletju, danes še bolj.

Pithlit ::

Chalky: a lahko greš nabijat s temi offtopic senzacionalizmi v primerne teme? Prosim.

Vsi ostali: dejte si odpret temo o pomorske pravu in piratskih usekih. Pa se tam prepirajte o tem pol kubika plavajoči drv z nogavico na jamboru.

Kle pa lohk pobiramo stave a bo prej Pokrovsk padel al nam bo Telebanc povedal da se je šel Zelensky no PR stunt na svojem zlatem prestolu.
Life is as complicated as we make it...

Windlass ::

Če smo že pri off-topicu..:)) je kdo opazil, da je na MMC po novem omejitev komentarja 250 znakov?

Če predpostavljam, da to ni samo sankcija za nas ˝poredne˝ debunkerje kremlja ki nas redno brišejo, to pomeni konec čustvenih ljubezenskih esejev putinu s strani propagandistov, kot je Smerč in podobni :))

Seveda se bo propaganda še širila ampak boljše kot nič pa je... morda odziv na tisti RTV-ekspoze?
««
1310 / 1310
»
»»