» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
691 / 854
»»

fikus_ ::

So, prištej se usa, kitajsko,... in EU špitzenkandidat politike.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

boolsheat ::

Pac-Man je izjavil:

Zaenkrat smo ugotovili, da zato, ker se vpletajo v ukrajinsko politiko. Problem je samo, da se jim zatakne že pri pri odgovoru na vprašanje kako.

Tu si sam pisal o tem kako so sestavljali Ukrajinsko vlado:

Pac-Man je izjavil:

Američani predlagajo, da gre v vlado samo Jacenjuk, Kličko in Tjahnibok pa ostaneta na ulici, s tem se moderira ekstremistični potencial protestnega gibanja.
Saj si ne želiš fašistov?

Mimogregre, kaki fašisti? V Ukrajini jih bojda ni? Ali nacistov ni, pa so samo fašisti? :|

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

damirj79 ::

boolsheat je izjavil:

Bauc je izjavil:

Očitno ti ni nič jasno. Vzhodna Evropa je bila vse do konca Sovjetske zveze baje odločno proti NATO. Kakšna je bila realnost se je pa pokazalo takoj, ko so Rusi izgubili svoj bič. Borrel je pa seveda lepo povedal, da je potrebno Ukrajini pomagati in to ne izključno iz ljubezni ampak tudi zato, ker je to tudi v našem interesu. Čist logično:D

Sovjetska zveza je razpadla 2014? Vsaj dan se naučiš kaj novega... :))

Ukraine%E2%80%93NATO relations @ Wikipedia

V našem interesu? Predvsem poudarja interes ZDA. To je sramotno za podpredsednika EU komisije.

damirj79 je izjavil:

Narobe. Izhajaš iz predpostavke, da zahod diktira politiko v ukrajini. Kar seveda ne drži. Volitve so pokazale jasno sliko, da si Ukrajina ne želi povezovanja z rusijo, kar je razumljivo, saj so nekoč že bili povezani in rezultat ni bil dober. In to kljub močni ruski manjšini. Predlagam da si ogledaš kak dokumentarec o ukrajinski osamosvojitvi in ne gledaš samo ruske propagande. Mogoče ti bo kaj bolj jasno, ksr ti zdaj očitno ni.

Narobe.
Pravim, da se USA vmeša v Ukrajinsko politiko - in to je jasno, da se je.
Nič ni narobe, če se Ukrajina sama želi usmeriti pro-evropsko, super.
Problem je kako se zadeva rešuje, da ne pride do konflikta - ker je bil iz strani Rusije ta scenarij napovedan več kot 10 let nazaj.

Spet imaš narobe, Ukrajina je svoja država in lahko se čisto sama odloči koga želi za partnerja in koga noče. In odločili so se za zahod, rusijo so pa odpikali.

Bauc ::

fikus_ je izjavil:

Ja ampak tebe motita samo ZDA in Izrael,ker so ti tako povedali alternativni viri :D

damirj79 je izjavil:

Spet imaš narobe, Ukrajina je svoja država in lahko se čisto sama odloči koga želi za partnerja in koga noče. In odločili so se za zahod, rusijo so pa odpikali.

A si sploh prebral kaj si citiral? Napisal sem točno to, kar si napisal ti:

boolsheat je izjavil:

Problem je kako se zadeva rešuje, da ne pride do konflikta - ker je bil iz strani Rusije ta scenarij napovedan več kot 10 let nazaj.

Pac-Man ::

boolsheat je izjavil:

Tu si sam pisal o tem kako so sestavljali Ukrajinsko vlado:
Niso sestavljali vlade, ampak svetovali opoziciji kako naj odgovori na Janukovičev predlog.
Del kjer govorita kako bo Rusija poskusila zrušit potencialni kompromis si spet zgrešil.

boolsheat je izjavil:

Mimogregre, kaki fašisti? V Ukrajini jih bojda ni? Ali nacistov ni, pa so samo fašisti? :|
Ni jih toliko kot trdi ruska propaganda, sploh v politiki po Euromaidanu.
Z 10% pod Janukovičem so padli na 2% in pod volilni prag. V Radi imajo samo eno direktno voljeno predstavnico.

Svoboda (political party) @ Wikipedia
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Bauc je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Ja ampak tebe motita samo ZDA in Izrael,ker so ti tako povedali alternativni viri :D

Kaze, da imas fetiš na moje pisanje :))

PS Spet se motiš.

fikus_ je izjavil:

Bauc je izjavil:

fikus_ je izjavil:

PS Spet se motiš.

Jaz se ne motim. Zate so pač za vse probleme na svetu krivi Američani. Ostali delajo pizdarije izključno, ker jih v to silijo amerikanci. Zate je svet res enostaven. Jaz ti ne morem pomagat, če te motijo moji komentarji:D

boolsheat je izjavil:

damirj79 je izjavil:

A si sploh prebral kaj si citiral? Napisal sem točno to, kar si napisal ti:

boolsheat je izjavil:

Meni ne izgleda, da si napisal enako. Kot rečeno, ukrajina naj se sama odloči kaj in kako, to da rusija diktira kaj ne sme, je zdaj kamen spotike, ker namreč ze rusija sama se hinavsko ni držala nobenih določb iz mnogih poskusov. Če bi rusija bila mož beseda, bi še razumel neko logiko in pravilnost konflikta v prid rusije, tako pa... Naj najprej rusija počisti pred svojim pragom vse smeti, prej kot moralizira drugim.

Bauc je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Bauc je izjavil:

fikus_ je izjavil:

PS Spet se motiš.

Jaz se ne motim. Zate so pač za vse probleme na svetu krivi Američani. Ostali delajo pizdarije izključno, ker jih v to silijo amerikanci. Zate je svet res enostaven. Jaz ti ne morem pomagat, če te motijo moji komentarji:D

Vidim, da je tvoj svet zelo enostaven, sta samo dve varianti, za ali proti amerikancem. Tudi ce podpirajo genocid, si ti za amerikance.

PS komentiram tvoje pisanje, ko se nanaša na moje pisanje, ti se pa vedno obregnes ob moje pisanje, ponavadi z enovrsticnicami.

damirj79 je izjavil:

Kot rečeno, ukrajina naj se sama odloči kaj in kako, to da rusija diktira kaj ne sme, je zdaj kamen spotike, ker namreč ze rusija sama se hinavsko ni držala nobenih določb iz mnogih poskusov. Če bi rusija bila mož beseda, bi še razumel neko logiko in pravilnost konflikta v prid rusije, tako pa... Naj najprej rusija počisti pred svojim pragom vse smeti, prej kot moralizira drugim.

Tocno tako, vsak naj pomete pred svojim pragom..... Ah to pa ne gre, ker nekateri lahko po celem svetu pometajo , nekateri pa se pred svojim pragom ne.
Tezava je, da se imperiji širijo, svet pa ostaja enako velik. Imperialisti se pa ne oz. nočejo zavedat, da je vsakega imperija enkrat konec.
Ti. zahoden "demokraticen" zahod propada, zadnja leta samo se brca okrog indela skodo, da bi se ohranil na vrhu. V EU delamo oz. špitzenkandidat politika dela veliko skodo EU in prebivalcem z imperialisticno miselnostjo

Lepo razloženo zakaj je azija na vrsti za gospodarsko velesilo.

https://m.youtube.com/watch?v=sijfB1ipz...

Na zahodu bodo ostale samo velike muntinacionalne firme v lasti par ljudi.

fikus_ je izjavil:

Bauc je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Bauc je izjavil:

fikus_ je izjavil:

PS Spet se motiš.

Vidim, da je tvoj svet zelo enostaven, sta samo dve varianti, za ali proti amerikancem. Tudi ce podpirajo genocid, si ti za amerikance.

PS komentiram tvoje pisanje, ko se nanaša na moje pisanje, ti se pa vedno obregnes ob moje pisanje, ponavadi z enovrsticnicami.

Ne mojster. Jaz sem proti temu, kar počne Izrael. Ti si pa proti izraelu zato, ker so domnevno proti izraelu tudi Rusi. Če bi rusi podpirali Izrael bi ti na Palestino gledal kot na leglo teroristov. Isto si proti Ukrajini zato, ker so jo napadli Rusi. Če bi Ukrajino napadle ZDA bi navijal za ukrajinsko zmago. Zdaj vidiš razliko? Ne vem zakaj pričakuješ, da bodo replike na tvoje prispevke kaj več kot enovrstičnice?:D

WhiteAngel ::

boolsheat je izjavil:

Kakšne USA lutke imamo v EU je pa lepo vidno tu - Borrel je podpredsednik EU komisije pa ves čas na prvo mesto postavlja interese USA:

Jazon je izjavil:

Poslušaj, kaj je povedal Josep Borrell (Visoki predstavnih EU za zunanje zadeve):
https://twitter.com/WilliKonstantin/sta...

O tem kako lepo pove, da jim je za Ukrajince popolnoma vseeno, pa ah...

Povedal je, da ne gre le za radodarnost EUja do Ukrajincev, ampak za več (it is not about generosity alone). In to vsak dan potrjujejo tudi dejanja EU članic ...

Azija morda nekoč bo, ampak trenutno slabo kaže. Predvsem gonilni sili kitajski, ki zadnjih 10 let stagnira, zadnjih 5 let pa celo nazaduje. Indija ni nič boljša. Dve glavni sili BRICSa so tako opešale, da še 50 let ne bo nič.

FFS, edini obremenilni material za ZDA je en prisluh, ki kaže, da so želeli Euromaidan pripeljat do mirnega zaključka še preden se je začelo prelivanje krvi.

Da so Rusi že jeseni 2013 grozili s separatizmom in nepriznavanjem ukrajinskih meja ob nadaljnjem približevanju EU,
da so bili po krvavem zaključku Euromaidana posneti pri organiziranju in financiranju separatističnih gibanj,
da so bili v letih 14/15 ruski vojaki dokumentirano prisotni na mednarodno priznanem teritoriju Ukrajine in s tem ne mislim Krima,
da so v Ukrajino poslali raketni sistem, ki je sklatil MH17,
da so predlani dobesedno do zadnje sekunde zanikali priprave na vojno ter se zgražali/norčevali iz vseh, ki so jo napovedovali,

to vam ne predstavlja nobenega problema. Za vse so krive ZDA in kolektivni zahod.

Lonsarg ::

Vmešavali v Ukrajino so se vsi, od Rusov do US do EU, taka je pač geopolitika, vsi so z mehko močjo poskušali jo dobiti na svojo stran. Rusi so failal to mehko moč in so se odločili za ultimat in zahtevali da nadaljno gospodarsko pribiževanje EU Ukrajina ustavi. Zgodilo se je da ultimat ni uspel.

Nato so se Rusi odločili najprej z destabilizacijo in kasjeje z direktno vojno obrniti ta trend. Tudi to bolj ali manj ni uspelo, z izjemo Krima in Zaporožja ki so ju dobili vojaško.

To je vsa zgodba, vse ostalo so puhlice za naivne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Bauc je izjavil:

Ne mojster. Jaz sem proti temu, kar počne Izrael. Ti si pa proti izraelu zato, ker so domnevno proti izraelu tudi Rusi. Če bi rusi podpirali Izrael bi ti na Palestino gledal kot na leglo teroristov. Isto si proti Ukrajini zato, ker so jo napadli Rusi. Če bi Ukrajino napadle ZDA bi navijal za ukrajinsko zmago. Zdaj vidiš razliko? Ne vem zakaj pričakuješ, da bodo replike na tvoje prispevke kaj več kot enovrstičnice?:D

Spet se motiš! RU ni proti Izraelu, so celo Izraelci sodelovali v pogajanjih med UA in RU in to celo v Istanbulu, torej v muslimanski drzavi.

.

damirj79 je izjavil:

Azija morda nekoč bo, ampak trenutno slabo kaže. Predvsem gonilni sili kitajski, ki zadnjih 10 let stagnira, zadnjih 5 let pa celo nazaduje. Indija ni nič boljša. Dve glavni sili BRICSa so tako opešale, da še 50 let ne bo nič.

Azija je več kot samo Kitajska. Če bi spremljal gospodarsko rast Azije in številčnost ter koncentracijo populacije, bi lahko vedel, da bodo gospodarsko prerasli t.i. zahodni "demokraticen" svet.

Zgodovina sprememb…

Matheus ::

"Azija je več kot samo Kitajska. Če bi spremljal gospodarsko rast Azije in številčnost ter koncentracijo populacije, bi lahko vedel, da bodo gospodarsko prerasli t.i. zahodni "demokraticen" svet."

Točno takšne besede, so bile izrečene za Japonsko okoli leta 2000, pa potem za Kitajsko, naslednji je verjetno kakšen Singapur.

Kako se je končalo vemo. Večina teh Azijskih držav pa so itak zahodne zaveznice oz. tako ali drugače sodelujejo z zahodom. Gospodarsko rast pa imajo, ker tja pridejo zahodna velika podjetja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matheus ()

.

Malo smo zajadrali iz teme, da se vrnemo vanjo.
Ta RU UA vojna se dogaja zaradi interesov drugih drzav, ljudi ki manipulirajo zaradi svojih interesov (ze vidim, da boste s prstom kazali proti vzhodu).

Vprašanje, kaj je za interesom FR da pošlje vojsko v UA, da v to potegne celo EU? Pregnati RU iz UA z 2000 vojaki?

En odgovor je podan v spodnji povezavi, skratka križanje interesov FR in RU.

https://m.youtube.com/watch?v=fiD24uEvY...

RU ni tezko prepričati ljudi/narodov v nekdanjih/sedanjih FR kolonijah, da se uprejo. Vprasanje pa je, kako bodo uspevali. Če bo denar od izvoza surovin sel za razvoj držav, potem ja, sicer bo ostalo podobno.

PS 3 ...., 2 ....., 1.. bauc

.

Matheus je izjavil:

"Azija je več kot samo Kitajska. Če bi spremljal gospodarsko rast Azije in številčnost ter koncentracijo populacije, bi lahko vedel, da bodo gospodarsko prerasli t.i. zahodni "demokraticen" svet."

Točno takšne besede, so bile izrečene za Japonsko okoli leta 2000, pa potem za Kitajsko, naslednji je verjetno kakšen Singapur.

Kako se je končalo vemo. Večina teh Azijskih držav pa so itak zahodne zaveznice oz. tako ali drugače sodelujejo z zahodom. Gospodarsko rast pa
imajo, ker tja pridejo zahodna velika podjetja.

Japonsko so usa že pred desetletji štopale, tako da ta del tvojega argumenta ne šteje.
Za Kitajsko se verjetno strinjamo, da je za "demokratičen" zahod dobro, da imajo težave doma.

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2015 ::

Matheus je izjavil:

Kako se je končalo vemo. Večina teh Azijskih držav pa so itak zahodne zaveznice oz. tako ali drugače sodelujejo z zahodom. Gospodarsko rast pa imajo, ker tja pridejo zahodna velika podjetja.

Gospodarsko rast imajo, ko dobijo dostop do trga kapitala ZDA (borz), ter dobijo preferenčni status (izvoz v ZDA brez komplikacij). To je bil recept za "uspeh" takrat Zahodne Nemčije, Južne Koreje, Tajvana. Kitajska je imela dostop do kapitala na borzah, ter preferenčnost preko Hong Konga.

Ideja zahodnega liberalnega demokratičnega sveta je, da ko ljudje zaslužijo več, postanejo bolj neodvisni, udejstvujejo se v kulturi, znanosti, poslu.

Kitajska je to zlorabila. Proti Zahodu so pokazali obraz kapitalizma, zadaj pa imajo hudo represijo, prepojeno z lažmi in korupcijo. Vse je podrejeno temu, da imajo aparatčiki oblast, ki jo pač imenujejo komunizem.

Rusija je tudi zlorabila dostop do zahodnih trgov. Kazali so nek merkantilističen naftni obraz, zadaj pa trickle-down ekonomija oligarhov, brutalnost do svojih državljanov (represija) in neki imperialistični vzgibi, kjer se naslajajo nad zemljevidi iz leta 1700.

Zgodovina sprememb…

Chalky ::

damirj79 je izjavil:

Jaz nebi ravno enačit Indije z BRICS. BRICS je bolj kot ne ideja Kitajske in Rusije. Predvsem Kitajske kot protiutež Američanom. Indija se pa že nekaj časa obrača proti ZDA in Zahodu.

U.S. and Indian forces are in the final phase of their largest amphibious exercise to date as the two countries strengthen defense ties
https://twitter.com/navalnewscom/status...

Pa še obtožbe Indije zaradi kitajske agresije nad Filipini
https://twitter.com/IndoPac_Info/status...

Ampak to je že off topic. Samo da odgovorim. Poleg tega tako Indija kot Kitajska zadnje čase močno povečujeta navzočnost na svojih mejah.

WhiteAngel ::

fikus_ je izjavil:

.
Ta RU UA vojna se dogaja zaradi interesov drugih drzav, ljudi ki manipulirajo zaradi svojih interesov (ze vidim, da boste s prstom kazali proti vzhodu).

Ta vzvišen pogled, da Ukrajinci nimajo lastnih interesov, da niso sposobni ničesar, da so prerevni, da ne morejo nič brez zahoda, da sploh narod niso in imajo državo po pomoti ... se imenuje kremljska propaganda. Nacistčna, če smo bolj natančni, saj je po njihovem le čistokrvni Moskovit nadčlovek, vreden tega dela sveta. In tako se Rusi tudi obnašajo, če ima kdo (poslovne) stike z njimi.

bbbbbb2015 je izjavil:

Gospodarsko rast imajo, ko dobijo dostop do trga kapitala ZDA (borz), ter dobijo preferenčni status (izvoz v ZDA brez komplikacij). To je bil recept za "uspeh" takrat Zahodne Nemčije, Južne Koreje, Tajvana. Kitajska je imela dostop do kapitala na borzah, ter preferenčnost preko Hong Konga.

Ideja zahodnega liberalnega demokratičnega sveta je, da ko ljudje zaslužijo več, postanejo bolj neodvisni, udejstvujejo se v kulturi, znanosti, poslu.

Kitajska je to zlorabila. Proti Zahodu so pokazali obraz kapitalizma, zadaj pa imajo hudo represijo, prepojeno z lažmi in korupcijo. Vse je podrejeno temu, da imajo aparatčiki oblast, ki jo pač imenujejo komunizem.

Rusija je tudi zlorabila dostop do zahodnih trgov. Kazali so nek merkantilističen naftni obraz, zadaj pa trickle-down ekonomija oligarhov, brutalnost do svojih državljanov (represija) in neki imperialistični vzgibi, kjer se naslajajo nad zemljevidi iz leta 1700.

Spet prodajaš bučke.
Vzpon kitajske se je začel s selitvijo proizvodnje iz Usa v CN, ne zaradi dobrodelnosti, ampak poceni delovne sile in zaslužka korporacij. In sedaj ti to proglašaš za zlorabo kitajske proti Z kapitalizmu. Uveljavljajo svoje interese, kot jih uveljavljajo Usa.

Podobno je z vzponom RU, ki je zrasla na osnovi prodaje energentov in surovin t.i. "demokraticnemu" zahodu. Če Z tega ne bi kupoval, bi verjetno bilo zelo drugače. In sedaj to proglasas za zlorabo.

Ko nerazvite, podrejene, diktatorske, genocidne drzave kimajo "demokraticnemu" zahodu, so ok, sicer ne, jih je potrebno "demokratizirat" z novim diktatorjem položnem "demokraticnemu" zahodu.

Taksen odnos "demokraticnega" zahoda do ostalega sveta je propeljal do sedanje situacije v svetu!

WhiteAngel je izjavil:

fikus_ je izjavil:

.

Ta vzvišen pogled, da Ukrajinci nimajo lastnih interesov, da niso sposobni ničesar, da so prerevni, da ne morejo nič brez zahoda, da sploh narod niso in imajo državo po pomoti ... se imenuje kremljska propaganda. Nacistčna, če smo bolj natančni, saj je po njihovem le čistokrvni Moskovit nadčlovek, vreden tega dela sveta. In tako se Rusi tudi obnašajo, če ima kdo (poslovne) stike z njimi.

Seveda imajo svoje interese, vaša vzvišenost.
Kako in pod katerimi vplivi se pa spreminjajo je pa razvidno npr. iz spremembe podpore pridruzitvi NATOu, malo poskrolaj po spodnji povezavi.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ukraine...

Glede nacizma, si si zmislil stvari, v RU je uradna politika strogo proti, najdejo se pa ljudje, ki si tetovirajo svastike in podobne neumnosti.
V UA je nacizem del uradne vladajoce politike. Pred 2014 se je v Z MSM dosti pisalo, potem pa zaradi interesov ne več.

fikus_ je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

fikus_ je izjavil:

.

Seveda imajo svoje interese, vaša vzvišenost.
Kako in pod katerimi vplivi se pa spreminjajo je pa razvidno npr. iz spremembe podpore pridruzitvi NATOu, malo poskrolaj po spodnji povezavi.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ukraine...

Glede nacizma, si si zmislil stvari, v RU je uradna politika strogo proti, najdejo se pa ljudje, ki si tetovirajo svastike in podobne neumnosti.
V UA je nacizem del uradne vladajoce politike. Pred 2014 se je v Z MSM dosti pisalo, potem pa zaradi interesov ne več.

Itak. Ruska politika je strogo proti naci tetovažam po drugi strani pa ta ista politika pelje naci politiko na najvišjih inštancah. Ukrajinci kot narod sploh ne obstajajo ali pa mogoče celo obstajajo ampak niso vredni, da bi imeli svojo državo. Putin pelje politiko direkt iz Mein Kampfa ampak, ker pač nima tetovirane svastike pač ne more biti naci. Zdaj se pa spet joči :D

fikus_ je izjavil:

To si se pa gladko zlagal. V rusiji je nacionalizem vključen v ustavo, zatiranje manjšin na dnevnem redu retorike politikov, celo tako daleč so šli, da so manjšine namenoma razseljevali po teritoriju rusije, tako da nikjer nobena manjšina ni presegla kritične mase, odvzemanje identite so se lotili tudi tako, da so čisto enostavno omejevali pravice njim, ter jih dovoljevali samo tistim ki so govorili čisto rusko, v šolah so jih šikanirali, šol z manjšinskimi jeziki skoraj ni ipd. Vse to uradno.

borut_p ::

Super, pravilno.

Tudi Danska tako dela s priseljenci ... kaj hoces povedat?

AvtoR ::

Dansko primerjaš z rusijo? Komedijant!

borut_p je izjavil:

Super, pravilno.

Tudi Danska tako dela s priseljenci ... kaj hoces povedat?

Na Danskem manjšine obstajajo in imajo pravice, v šolah nimajo težav, niti ni to uradna retorika politike. Je pa v vseh severnih EU državah nacionalizem bolj močno izražen, kot nižje. Ampak kakorkoli, zdrava mera nacionalizma sploh ne škodi za identiteto naroda ki je večinski, saj sicer propade. To bo počasi pri nas, ko je srbsko, makedonsko, albansko že tako razširjeno, da bodo te jezike učili v šolah slovenske otroke.

sir_mha ::

fikus_ je izjavil:

.

Ta vojna se dogaja ker je Ukrajina boj demokratična in dosti večja država kot Belorusija. Nobena demokratična država ne bi sprejela, da postane vazal soseda, ker bi se ljudje prej ali slej zbunili. Belorusi so poskušali, pa jih je njihov diktatorček pozaprl ali pregnal. Ukrajinci so pa uspeli. In to ne glede na to, kaj si mislijo ZDA, Kitajska ali pa Burkina Faso.

Je pa mal simptomatično, da ti, ki se imaš za anti-imperialista, nisi sposoben raflektirati Ukrajincov kot avtonomen subjekt.

AgJ1 ::

Tezava je, da se imperiji širijo, svet pa ostaja enako velik. Imperialisti se pa ne oz. nočejo zavedat, da je vsakega imperija enkrat konec.

Trenutno se hoče širiti ruski imperij, "svet pa ostaja enako velik".

špitzenkandidat politika

Buzzwords...

RU ni tezko prepričati ljudi/narodov v nekdanjih/sedanjih FR kolonijah, da se uprejo.

Saj res, kaj počnejo Rusi v Afriki? Izvažajo prijateljstvo in bratstvo med narodi?

Na zahodu bodo ostale samo velike muntinacionalne firme v lasti par ljudi.

Aha, ker v Rusiji je vseh 140 milijonov ljudi oligarhov, de?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AgJ1 ()

sir_mha ::

fikus_ je izjavil:

Spet prodajaš bučke.
Vzpon kitajske se je začel s selitvijo proizvodnje iz Usa v CN, ne zaradi dobrodelnosti, ampak poceni delovne sile in zaslužka korporacij. In sedaj ti to proglašaš za zlorabo kitajske proti Z kapitalizmu. Uveljavljajo svoje interese, kot jih uveljavljajo Usa.

Uveljavljanje svojih interesov je OK. Problem je če imaš v tej igri en avtoritaren sistem, potem pa ta igra ni uravnotežena in pride do velikih anomalij.

Da ne bo pomote, v nobeni državi ni "čistega" kapitalizma, samo avtoritarni sistem je pa potencial za vojne, tukaj se ne pogovarjamo samo o uravnoteženih in usklajenih pogojih trgovanja.

Tak eksperiment se v taki razsežnosti ni še nikoli izvedel, vsi se sedaj učijo.

BorutO ::

fikus_ je izjavil:

Dobro napisano.
Prav vidi se, da je dron-armada spet poskusala obrniti napisano sebi v prid, v prid svojim neomajanemu prepricanji, ki je edino pravo!!! Ne sprejemajo razlage, da je usa za kaj kriva/odgovorna.
Isti osebki se potem pojavljate v Palestinsko izraelski temi in tam zagovarjate genocid, ker pač usa podpirajo Izrael .

Fikus, o tem bi se tudi pri tebi dalo razlagati na dolgo... Kolikokrat si ti že rekel, da so rusi krivi za napad na ukrajino, za mrtve civiliste in porušene stavbe? Nonstop širiš prorusko propagando in pišeš, da so vsi drugi krivi za vojno v ukrajini, samo rusi nič. Oni so edine žrtve v tej vojni, med tem, ko ukrajince prikazuješ cel čas, kot da so agresorji in so si vojno zaslužili. Ne delaj se lepega in nevtralnega zdaj, ker si v vseh teh mesecih tu gor že velikokrat napisal na kateri sttani si in kaj si misliš o enih in drugih.

Jaz v tej vojni podpiram američane, da ustavijo ruse v ukrajini in jih izženejo iz ukrajine z lepa ali z grda. Izrael je postal isti kot rusi, boli jih spodnji organ za palestince in otroke, tako kot ruse. Rusi počnejo to, kar so počeli že stoletja - iztrebljajo narod, ki si ga hočejo prilastiti. Sicer pa vemo, da rusi ne priznavajo ukrajine in ukrajincev, ker si to državo želijo nazaj pod rusijo, zato je tudi ta vojna tam. To, ko rečete tu gor, da izrael izvaja genocid v gazi (kar ga res), stalno pozabite omeniti tudi rusijo, ki ga isto izvaja. Le, da imajo rusi to srečo, da ukrajina ni tako gosto poseljena kot je gaza.

fikus_ je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

Spet prodajaš bučke.

Podobno je z vzponom RU, ki je zrasla na osnovi prodaje energentov in surovin t.i. "demokraticnemu" zahodu. Če Z tega ne bi kupoval, bi verjetno bilo zelo drugače. In sedaj to proglasas za zlorabo.

Ko nerazvite, podrejene, diktatorske, genocidne drzave kimajo "demokraticnemu" zahodu, so ok, sicer ne, jih je potrebno "demokratizirat" z novim diktatorjem položnem "demokraticnemu" zahodu.

Taksen odnos "demokraticnega" zahoda do ostalega sveta je propeljal do sedanje situacije v svetu!

To je samo delno res, večji faktor pa dejasnko prispeva kultura ljudi, ki je marsikje na ravni pračloveka, predvsem v teh "vzhodnih" državah. Zdaj, če se ti enačiš z njimi, potem kar veliko pove o tebi.

Chalky je izjavil:

damirj79 je izjavil:

Jaz nebi ravno enačit Indije z BRICS. BRICS je bolj kot ne ideja Kitajske in Rusije. Predvsem Kitajske kot protiutež Američanom. Indija se pa že nekaj časa obrača proti ZDA in Zahodu.

U.S. and Indian forces are in the final phase of their largest amphibious exercise to date as the two countries strengthen defense ties
https://twitter.com/navalnewscom/status...

Pa še obtožbe Indije zaradi kitajske agresije nad Filipini
https://twitter.com/IndoPac_Info/status...

Ampak to je že off topic. Samo da odgovorim. Poleg tega tako Indija kot Kitajska zadnje čase močno povečujeta navzočnost na svojih mejah.

Ja no to drži, da sta idejni vodji Kitajska in Rusija, Indija pa se obrača bolj na zahod že nekaj časa, ker so interesi preveliki, predvsem pa jim je trn v peti Kitajska, s katero je odnos vse prej kot prijateljski. Ampak tak odnos imajo v bistvu vse BRICS članice, zato iz tega ne bo nič pomembnega zraslo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: damirj79 ()

Malidelničar ::

Razkrivamo nor Putinov propagandni stroj v Sloveniji
https://siol.net/novice/digisvet/razkri...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

gozdar1 ::

Malidelničar je izjavil:

Tovrstnih komentarjev imaš mmc vsak, dan na tone. Še celo članek o bombardiranju srbije je bil objavljen.

Malidelničar je izjavil:

Posledica tega so pogosti vsebinski nesmisli in ponekod nerodna slovenščina, toda njegovih slovenskih sledilcev, ki všečkajo in delijo njegove vsebine, to tako rekoč nikoli ne zmoti.

Ker:

1. So ciljna publika polpismeni mentalni hendikepiranci, ki ne prepoznajo napak, saj pogosto naletijo na stvari, ki jih ne razumejo.
2. Je ciljna publika navijaško željna proruskih komentarjev - ne glede na to, kako neumni so.
3. So nekateri sledilci del trol farma operacije in sledijo objavam zato, da ima profil več sladilcev in s tem navidezno večjo kredibilnost.

Že zdavnaj bi morali sterat “diplomatsko” osebje in zapret vsa ruska veleposlaništva v EU.

sirotka ::

Nekaj jih je tudi tu gor, teh ruskih sendvičarjev.

kow ::

Pricakoval bi odstope v vrhu varnostnih in obvescevalnih sluzb. Ruska propaganda po slovenskih medijih je bila zelo ocitna, kaj tocno so nasi delali zadnjih 10 let?

Slovenska predsednica bi morala posredovati in zahtevati odgovore.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

kow je izjavil:

Pricakoval bi odstope v vrhu varnostnih in obvescevalnih sluzb. Ruska propaganda po slovenskih medijih je bila zelo ocitna, kaj tocno so nasi delali zadnjih 10 let?

Vrhovni državni tožilec v uradni kapaciteti nekaj tednov pred invazijo šel proslavljat v Rusijo k modelu, ki je na spisku mednarodnih organov pregona. In nič se ni zgodilo.
Slovenija je v establišmentu ruska kolonija, v kateri se “zdrave sile” ponosno oklepajo Putinovih odlikovanj in kjer se na javno financirani RTV proruska stališča samo krepijo.
Ne boš videl nobenih odstopov, ker je “intimna opcija” ozadja proruska. In to ozadje ima že hudo abstinenčno krizo glede procesij na Vršiču in obiskov Moskve na uradni ravni.
Pač - v 1990tih se nismo rešili udbo golazni iz vseh por družbe, po 30+ letih zdaj zaradi posledične selekcije kadrov, ki se je dogajala v okviru tega miljeja, imamo, kar imamo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AgJ1 ()

gozdar1 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Tovrstnih komentarjev imaš mmc vsak, dan na tone. Še celo članek o bombardiranju srbije je bil objavljen.

Na RTVSLO je v temah o vojni v ukrajini cca 60-70% manj komentarjev zdaj. 200-500 komentarjev prej in zdaj jih je okoli 60.

gozdar1 ::

Tam kjer so komentarji zaklenjeni skozi večina pridejo samo študenti.

Komentarjev je zagotovo veliko več, ampak jih je tudi prej bilo več, dvomim, da sedaj počistijo več proruskih komentarjev, kot prej, mi ap izgleda da počistijo več proukrajinskih.

mikhaair ::

Po mojem občutku se je kopica ljudi iz normalnih, razumljivih, prelevila v'skeptike', ti nimaš pravih virov, msm zastrupljajo itd. s korono. Ukrepi in anticepilstvo.
Mogoče bomo nekoč izvedeli koliko je za vsem skupaj bila Rusija in razni študentje, Prigozinove trol farme.
Verjetno eden izmed top nam znanih projektov v sodobni zgodovini. Uničenje iranskih centrifug z virusom je tudi blizu.
Cybervojno so zaenkrat Rusi zmagali. Uspešno so zasejali razdor, dvom v družbo.

fikus_ je izjavil:

Glede nacizma, si si zmislil stvari, v RU je uradna politika strogo proti

Tako strogo proti, da je ta model lahko kandidiral za mesto v Dumi na listi liberalnih demokratov (Žirinovski), sistemske stranke

Anton Raevski (Антон Раевский)

Predstavljaj si, da se to zgodi v Ukrajini, na MMC bi podrli rekord v komentarjih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pac-Man ()

Vidim da ste stavke ven povlekli iz konteksta in odgovarjali, kot vam ustreza.
Ne bom vsakemu posebej odgovarjal. Stvari so povezane.
In ja, Pacman, sem napisal, da se najdejo ljudje, ki tetovirajo svastike in pocnejo podobne neumnosti, je se potrebno kaj dodati?!

PS nacisti so svastiko zlorabili in ji pripeli sloves, kot ga ima danes, v osnovi je to simbol sreče ali za srečo, simbol v religijah po aziji,.....

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Swastika

Zgodovina sprememb…

https://twitter.com/CovertShores/status...

**NEW CUTAWAY**
Here-> http://www.hisutton.com/Trends-In-Ukrai...

#Ukraine long range attack drone to strike #Russia made out of plumbing pipe and plastic bottles. The definition of minimum viable product. (MVP)?

If it works, it works.

fikus_ je izjavil:

In ja, Pacman, sem napisal, da se najdejo ljudje, ki tetovirajo svastike in pocnejo podobne neumnosti, je se potrebno kaj dodati?!

PS nacisti so svastiko zlorabili in ji pripeli sloves, kot ga ima danes, v osnovi je to simbol sreče ali za srečo, simbol v religijah po aziji,.....

Eno je svastika, drugo pa simbol nacizma. Simbol nacizma (obrnjena v desno) je zrcaljena svastika (obrnjena levo).

Če jo ima rus na sebi, je to simbol sreče, kljub temu da je obrnjena v desno, če jo ima ukrajinec je to simbol nacizma?

Nezanemarljivo dejstvo je, da je v rusiji daleč največ nacistov, kot bilo kje drugje, pa naj ima na sebi vtetovirano svastiko ali pa nacistični simbol.

Tisti tip zgoraj je zagotovo naci... Če ima sliko Hitlerja, brez veze debatirati. Tisto, kar je pa pac-man lepil na prejšnji strani pa ni čisto jasno kaj je na sliki. Isti vzorec se prodaja na amazonu, če bi bil nek naci simbol sem prepričan, da ne bi bil dovoljen tam.

Sem prebal na hitro o tem tipu, pravi, da ni več nacist... :))

Rayevsky says he has disavowed his earlier neo-Nazi ideology, and now considers himself a "Russian Orthodox monarchist." Asked, however, if he still believes minorities -- including Jews -- are the main enemies of Russia, he replies, "If [I am] to be honest, then yes."

The Hitler tattoo has been remade into that of a Roman warrior, he says, but he doesn't get offended "if they call me a fascist."

damirj79 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Eno je svastika, drugo pa simbol nacizma. Simbol nacizma (obrnjena v desno) je zrcaljena svastika (obrnjena levo).

Če jo ima rus na sebi, je to simbol sreče, kljub temu da je obrnjena v desno, če jo ima ukrajinec je to simbol nacizma?

Nezanemarljivo dejstvo je, da je v rusiji daleč največ nacistov, kot bilo kje drugje, pa naj ima na sebi vtetovirano svastiko ali pa nacistični simbol.

S to levo in desno svastiko si konkretno pihnil mimo, v aziji se še vedo uporabljata obe!
««
691 / 854
»»