» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
633 / 832
»»

Bauc ::

AtaŠtumf je izjavil:

Bauc je izjavil:

...
Tu je debata o vojni v Ukrajini kjer je menda kristalno jasno kdo je agresor. Američani on ostali so tudi barabe ampak to ni nobeno opravičilo za Ruse. Da bi pa navijal za državo, ki je pripeljala vojno v Ukrajino je pa itak butasto. Še posebej glede na to odkrito grozi tudi ostalim evropskim državam. Posredno tudi nam.


Meni je čisto vseeno kaj misliš, zaradi mene se lahko vsak dan skrivaš za neko hinavsko moralo, dvolično uporabo mednarodnega prava itd. in uporabljaš te hinavske argumente, kakor ti paše, lahko celo sam sebe prepričuješ vsak dan, kako visoko moralen si, ker podpiraš Zelenskega.

Morda ti bo kak petletnik, ali kak MSM opran fan Zelenskega tukaj, ali kak plačani ukrajinski novinar, še celo verjel to.

Sedaj pa še naprej sanjaj, kako bo t.i. Churchill našega časa praznoval lanskoletni Božič na Krimu in kako bo ukrajinska vojna samo z voljo in parimi novimi zahodnimi wunderwaffe premagala Rusijo, obenem si bo pa ta ista Rusija pokorila celo EU!

Ne rabiš se razburjat :)) Mene boli patak za Zelenskega, če imaš ti nekaj z njim me pa ne zanima. Zelenski ni Ukrajina. L'État, c'est moi:D
Rusi so napadli Ukrajino. To da so Američani napadli Irak, srbi Hrvaško ali pa Kitajci Tibet pa nima nobene veze. Zaradi mene lahko navijaš za uničenje Ukrajine, če se zaradi tega počutiš bolje pa tudi prav:D Rusija seveda ni sposobna pokoriti EU je pa več kot sposobna narediti sranje. To je menda jasno vsakemu.

Matejjjjj ::

Bauc je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Amerikanci točno vedo za serijske št., samo vam tega ne bodo povedali!

Sicer pa ne razumem, zakaj se vsajate v to, če ne verjamete, ali imate kakšne kontra argumente?

Mislim, da nihče ne ve kaj bi sploh rad povedal. Kaj te matrajo te serijske številke? Kako naj Američani vedo kdaj in kje so Ukrajinci uporabili raketo z določeno serijsko številko?


Točno to. FDV gamad ne ve kaj bi rada. Pa jokca

fikus_ ::

Lonsarg je izjavil:

Trenutna frontna linija je za ukrajino glede na podeljene karte na začetku vojne čista zmaga. Gledano vojaško seveda, žrtve/ekonomska škoda so druga zgodba, tam sta pušili obe strani.


Ja saj to so americani dejali po propadli lanski poletni ofenzivi, da je UA "osvobodila" veliko ozemlja glede na prve tedne vojne.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

AgJ1 ::

A morda ni res? Takole zjahat supersilo, ki je soseda in ima 4krat več prebivalcev in največjo državo na svetu?

Pac-Man ::

Čez noč so z droni napadli rafinerijo v Volgogradu, je konkretna škoda

https://twitter.com/Tendar/status/17536...

Last night another Russian refinery was struck by a drone.

“Lukoil-Volgogradneftepererabotka” near Volgograd is the largest producer of petroleum products in Southern Russia. It is around 500 km (310 miles) away from the next Ukrainian army position.

The Russian authorities that the fire has been extinguished.




Vsaj del rafinerije bo onesposobljen več mesecev

https://twitter.com/AllthingsLNG/status...

That's serious damage. Much worse than Ust-Luga which destroyed a portion of pumping station.

Such columns are designed for high pressure & temperature conditions and require internal trays to be ordered from speciality vendors.

We are talking complete replacement here. On a normal schedule a replacement can this usually takes 1 1/2 to 2 years. At an expedited schedule perhaps it would take half of that provides Russian and Chinese vendors do a complete replacement of the tower on an expedited basis.

If you come across more information, send it my way, I will look at it. I spent a decade designing and reviewing designs of such columns, including leading an asset integrity design project effort at a major refinery. I know a thing or two about what it takes to rebuild these columns.


Prav tako čez noč so pri HBO po več tednih lobiranja odpustili srbskega igralca, ki so ga najeli za naslednjo sezono serije White lotus. Živi in dela tudi v Rusiji ter podpira tamkajšnji režim in SVO.

https://twitter.com/TWMCLtd/status/1753...

Following #Ukraine's appeals & public outrage, HBO has sacked a Serbian-Russian from the new series of "White Lotus"

Miloš Biković ranted on Telegram, extoling peace, yet then says he is "unwilling to change principles." Those principles which see him support war criminal Putin



2x video

https://twitter.com/MFA_Ukraine/status/...

Miloš Biković, Serbian actor who has been supporting Russia since the start of the full-scale invasion, is now set to star in HBO's The White Lotus Season 3

@HBO, is it all right for you to work with a person who supports genocide & violates international law?


https://twitter.com/United24media/statu...

Just wanted to leave this here:

A video of Miloš Biković giving a speech at Avangard, a children’s camp “for the military-patriotic education of youth”, created with the support of Russia’s Ministry of Defense.

Still happy with your casting choice, @HBO?
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Gregor P ::

Me zanima, če bodo Srbi, kdaj uspeli preživeti svoje travme, tako kot so morali Nemci, in bodo končno nehali igrati vlogo žrtve? Pač ideja z veliko Srbijo jim na srečo ni uspela, gremo naprej.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

krucymucy ::

Gregor P je izjavil:

Me zanima, če bodo Srbi, kdaj uspeli preživeti svoje travme, tako kot so morali Nemci, in bodo končno nehali igrati vlogo žrtve? Pač ideja z veliko Srbijo jim na srečo ni uspela, gremo naprej.

Vsaj dokler jih ne nehajo politiki pumpati s tem ne.

asdf_jklc ::

Nej se tisti okupaturski sin vpraša, zakaj je bila njegova država bombardirana. Za hec sigurno ne. Njegovi "starši" so klali kot volkovi ovce po balkanu in edino pravilno je, da so jih dobili konkretno po pički. Srbija je okupatroska država - balkanski orki in veliki prijatelji ruskih orkov. Sploh zanimivo je, da Slovenija 30 let po napadu sploh govori s temi okupatorji, ampak ok to je že druga zgodba.

AgJ1 ::

asdf_jklc je izjavil:

Nej se tisti okupaturski sin vpraša, zakaj je bila njegova država bombardirana. Za hec sigurno ne. Njegovi "starši" so klali kot volkovi ovce po balkanu in edino pravilno je, da so jih dobili konkretno po pički. Srbija je okupatroska država - balkanski orki in veliki prijatelji ruskih orkov. Sploh zanimivo je, da Slovenija 30 let po napadu sploh govori s temi okupatorji, ampak ok to je že druga zgodba.


Katera “Slovenija”?

Pac-Man ::

memetične vojne

to

https://twitter.com/MyLordBebo/status/1...

🇺🇸‼️🚨 US soldiers before being deployed to fight in the Middle East.


to

https://twitter.com/Stone_tossers/statu...



in to

https://twitter.com/Mortis_Banned/statu...

That the Russian is still using binoculars in 202x instead of his tank sights or a drone kinda tells one how that hypothetical conflict ends


tudi, sicer že staro

https://twitter.com/sandorpetofi34/stat...

The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

AtaŠtumf ::

Meme vojne in social media vojno zmagujejo Ukrajinci, tukaj sploh ni debate.

Rusi imajo samo par vredu pesmic in eno res zabavno risanko z ruskim medvedom in ukrajnskim prašičkom, glede te specialne operacije, ampak jih itak večina soicalnih medijev blokira oz. cenzurira.
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

asdf_jklc ::

https://www.pravda.ru/world/1944728-nat... . Jao kam je sla ruska propaganda, zdej ze namensko lastne ljudi zastrasujejo. A je kje kakersenkoli indic, da bi uk oz nato poslal vojsko v ukrajino?

mojsterleo ::

Mislim da prihaja počasi čas, ko se bo zahod moral odločiti, če hoče ali noče Ukrajine.
V prvem primeru pospešiti dobave ustreznega orožja, da se Ruse izrine iz države in vzpostavi železna zavesa, v drugem primeru pa pustiti Rusom da okupirajo to kar imajo v mislih (celotno Ukrajino do Dnepra in Odeso ter povezavo s Transnistrijo).
Te neki kvazi napadi na rafinerije v zaledju in na Ruske ladje je bullcock. Rusija je velikanska proizvodnica nafte in plina, ima ekipe opremo in izkušnje za sanacije take škode.
Škoda na ladjah nima dovolj smisla. Rusi lahko po rekah v Črno morje dovažajo nove ladje. Ne sicer tako velike kot Moskva, je pa dovolj da ruska premoč v Črnem morju ne bo zlahka izpuhtela.
Medtem na terenu nobenih Ukrajinskih uspehov... Avdjivka novi Bahmut. Bliža se pomlad, čas za novo ofenzivo. Še vedno nikjer F-16 in ATACMS. Vse kar ZDA obljublja je GLSDB raketa za Himars... to je vse premalo. Videli smo kaj dela ATACMS in to je tisto kar Ukrajina nujno rabi. Super bi bil tudi Nemški Taurus, ampak kolikor berem, jih že Nemcem primanjkuje oziroma jih imajo premalo, baje je od 500 vsega pol operabilnih.

Jarno ::

Rusi bodo v primeru obstoječih sankcij potrebovali precej več časa kot dve leti, da obnovijo udarno moč iz začetka 2022.
Izgubili so večino sodobnih tankov, precej letal in helikopterjev, spetznaz kaput itd. Vseeno lahko kratkoročno poskusijo zergati v valovih, tukaj nihče ne oporeka.
Ukrajina pa je vojaško caa. 2x-3x močnejša kot na začetku 2022. In braniti se je še vedno lažje kot napadati.
Tudi če bodo v času trumpovanja vezani ma manjšo vojaško pomoč, bodo sposobni zadrževati Ruse.

Velika ofenziva ukrajinske vojske je druga zadeva, za to bi res potrebovali ohoho sodobnega zahodnega HW-ja.
#65W!

OutOfTheBox ::

asdf_jklc je izjavil:

https://www.pravda.ru/world/1944728-nat... . Jao kam je sla ruska propaganda, zdej ze namensko lastne ljudi zastrasujejo.



A je kje kakersenkoli indic, da bi uk oz nato poslal vojsko v ukrajino?


2 razloga:
1. NATO vaje si lahko tako razlagajo - velik indic za njih.
2. Pripravljajo ljudi na vojno oz. dodatno mobilizacijo

mojsterleo ::

Jarno je izjavil:

Rusi bodo v primeru obstoječih sankcij potrebovali precej več časa kot dve leti, da obnovijo udarno moč iz začetka 2022.
Izgubili so večino sodobnih tankov, precej letal in helikopterjev, spetznaz kaput itd. Vseeno lahko kratkoročno poskusijo zergati v valovih, tukaj nihče ne oporeka.
Ukrajina pa je vojaško caa. 2x-3x močnejša kot na začetku 2022. In braniti se je še vedno lažje kot napadati.
Tudi če bodo v času trumpovanja vezani ma manjšo vojaško pomoč, bodo sposobni zadrževati Ruse.

Velika ofenziva ukrajinske vojske je druga zadeva, za to bi res potrebovali ohoho sodobnega zahodnega HW-ja.

Ukrajina je močno uničena država, živijo samo še od vojaške in finančne podpore zahoda. Imajo sicer nekaj industrije, kmetijstva... veliko premalo za vzdrževati tako vojno dolgo časa. V tem smislu z Rusijo ni nobene primerjave. Rusi so pod sankcijami ampak kolikor vidimo, se proizvodnja vojaške opreme močno povečuje (tako nižje kot višje tehnološke). O kolapsu Rusije se govori že več kot leto dni, a od tega ni nič. In rekel bi da še dolgo tudi ne bo.

Zgodovina sprememb…

Jarno ::

Če bi prebral napisano bi tudi razbral, da bi Rusi potrebovali več let miru, da bi si povrnili bojno moč.
Ni to več poletje 2022, ko so na vzhodu Ukrajine harali z neskončno zalogo granat in oklepa.
Zato se to, da so precej ošibljeni Rusi sposobni kar tako premagati ojačane in pripravljene Ukrajince, smatra kot prodajanje pravljic.
#65W!

mojsterleo ::

Jarno je izjavil:

Zato se to, da so precej ošibljeni Rusi sposobni kar tako premagati ojačane in pripravljene Ukrajince, smatra kot prodajanje pravljic.
Seveda Ukrajina lahko vojno zdrži demografsko še kar nekaj časa (let). Vsako leto se meja mobilizacije dvigne, novi ljudje so na voljo za na fronto. Vse več je tudi vpoklica žensk.
Odkar so ZDA priprle pipico, Ukrajini zmanjkuje vsega... od denarja za furanje administracije države, do municije, vojaške opreme in rezervnih delov. Sicer so vskočile nove države kot npr. Južna Koreja in Japonska (Patriot sistemi in rakete) a to enostavno ni dovolj. Škripa tudi v Evropi.
Kmalu bo potrebna odločitev. Če v ZDA na volitvah letos pridejo na oblast Ukrajini nenaklonjene politične sile, je konec. Američani v končni fazi niso vedno zanesljiv partner. Ameriški izolacionizem bi lahko pokopal Ukrajino in Evropi prinesel nove probleme

Zgodovina sprememb…

Pac-Man ::

Fucker Carlson je v Moskvi

https://twitter.com/KevinRothrock/statu...

Tucker Carlson has been in Moscow for the past three days, according to Russia's Mash outlet. He was spotted at the Bolshoi Theatre today.

He's attended a performance at the Bolshoi, but the big question is surely whether he'll be interviewing Putin while in Moscow.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

asdf_jklc ::

mojsterleo je izjavil:

Odkar so ZDA priprle pipico, Ukrajini zmanjkuje vsega... od denarja za furanje administracije države, do municije, vojaške opreme in rezervnih delov. Sicer so vskočile nove države kot npr. Južna Koreja in Japonska (Patriot sistemi in rakete) a to enostavno ni dovolj. Škripa tudi v Evropi.
Kmalu bo potrebna odločitev. Če v ZDA na volitvah letos pridejo na oblast Ukrajini nenaklonjene politične sile, je konec. Američani v končni fazi niso vedno zanesljiv partner. Ameriški izolacionizem bi lahko pokopal Ukrajino in Evropi prinesel nove probleme

Me veseli, da imamo končno še enega, ki ve, kaj se bo zelo verjetno zgodilo, če Trumpek zmaga v ZDA... No saj se bo ljudem začelo svitat... ampak vse to je pač cena bit ameriški hlapec dolga dolga leta.

Sc0ut ::

Torej je boljše bit ruski hlapec?
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

mikhaair ::

Ja ker predsednik ima blazen vpliv...v gobcanju in na ovce vsekakor.

Pac-Man ::

The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

OutOfTheBox ::

asdf_jklc je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

Odkar so ZDA priprle pipico, Ukrajini zmanjkuje vsega... od denarja za furanje administracije države, do municije, vojaške opreme in rezervnih delov. Sicer so vskočile nove države kot npr. Južna Koreja in Japonska (Patriot sistemi in rakete) a to enostavno ni dovolj. Škripa tudi v Evropi.
Kmalu bo potrebna odločitev. Če v ZDA na volitvah letos pridejo na oblast Ukrajini nenaklonjene politične sile, je konec. Američani v končni fazi niso vedno zanesljiv partner. Ameriški izolacionizem bi lahko pokopal Ukrajino in Evropi prinesel nove probleme

Me veseli, da imamo končno še enega, ki ve, kaj se bo zelo verjetno zgodilo, če Trumpek zmaga v ZDA... No saj se bo ljudem začelo svitat... ampak vse to je pač cena bit ameriški hlapec dolga dolga leta.


Enim se pa vsekakor ne svita da v primeru zmage Rusije, bo problem z globalnim segrevanjem deloval kot smet v primerjavi s tem problemom. Kaj lahko pričakujemo:
1. Vzpon totalitarizma
2. Teroriziranje / Bullying / napad na druge države (v primeru drugačne politike) bo postala normalizacija
3. Nespoštovanje pogodb / dogovorov
4. Zatiranje skupin ljudi, ki niso v skladu z režimom (vključno s svobodo izražanja človeka)
5. Grobo kršenje človekovih pravic
6. Korupcija / še več denarja za elite, manj za ljudi (kot je to v diktaturah normalno), sliko lahko pogledate kako bo (Rusija, Sv. Koreja). Skratka človeštvo bo šlo po mindsetu nekje 300 let nazaj v preteklost.

Človeštvo se tudi ne zaveda, da je to vojna ki odloča o vsem. Od tega lahko profitirajo samo tisti na najvišjih položajih (Putin in co, Jon Un & Co). Ampak normalno imamo folk brez možganskih celic, ki se tega ne zavedajo in še vedno branijo rusko agresijo.

Jaz v kaosu žal nočem živet. Slava Ukrajini!

Zgodovina sprememb…

Pengič 2-0 ::

asdf_jklc je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

Odkar so ZDA priprle pipico, Ukrajini zmanjkuje vsega... od denarja za furanje administracije države, do municije, vojaške opreme in rezervnih delov. Sicer so vskočile nove države kot npr. Južna Koreja in Japonska (Patriot sistemi in rakete) a to enostavno ni dovolj. Škripa tudi v Evropi.
Kmalu bo potrebna odločitev. Če v ZDA na volitvah letos pridejo na oblast Ukrajini nenaklonjene politične sile, je konec. Američani v končni fazi niso vedno zanesljiv partner. Ameriški izolacionizem bi lahko pokopal Ukrajino in Evropi prinesel nove probleme

Me veseli, da imamo končno še enega, ki ve, kaj se bo zelo verjetno zgodilo, če Trumpek zmaga v ZDA... No saj se bo ljudem začelo svitat... ampak vse to je pač cena bit ameriški hlapec dolga dolga leta.


Ponavadi smo ljudje hlapci lastnim interesom in gravitacija k zda je čisto logična. V primeru zmage maga kulta se bo pa ta logika obrnila na glavo in eu se bo morala zanesti nase in seveda še naprej podpirati Ukrajino kot je to že ugotovil Macron, v UK tudi vedo koliko je ura. Je pa nekaj maga okultistov tudi v evropi. Tukaj na temu forumu je recimo poldi en tak model. Bo zanimivo spremljat odziv eu na morebitno zmago maga kulta.

mojsterleo je izjavil:

Jarno je izjavil:

Rusi bodo v primeru obstoječih sankcij potrebovali precej več časa kot dve leti, da obnovijo udarno moč iz začetka 2022.
Izgubili so večino sodobnih tankov, precej letal in helikopterjev, spetznaz kaput itd. Vseeno lahko kratkoročno poskusijo zergati v valovih, tukaj nihče ne oporeka.
Ukrajina pa je vojaško caa. 2x-3x močnejša kot na začetku 2022. In braniti se je še vedno lažje kot napadati.
Tudi če bodo v času trumpovanja vezani ma manjšo vojaško pomoč, bodo sposobni zadrževati Ruse.

Velika ofenziva ukrajinske vojske je druga zadeva, za to bi res potrebovali ohoho sodobnega zahodnega HW-ja.

Ukrajina je močno uničena država, živijo samo še od vojaške in finančne podpore zahoda. Imajo sicer nekaj industrije, kmetijstva... veliko premalo za vzdrževati tako vojno dolgo časa. V tem smislu z Rusijo ni nobene primerjave. Rusi so pod sankcijami ampak kolikor vidimo, se proizvodnja vojaške opreme močno povečuje (tako nižje kot višje tehnološke). O kolapsu Rusije se govori že več kot leto dni, a od tega ni nič. In rekel bi da še dolgo tudi ne bo.



Glede na to kje so njihove kratkoročne obresti tam nekje na 16% dolgoročne pa nekje na 14% rusi prov dolgo ne bodo telovadil. To da pa oni povečujejo proizvodno so pa samo besede ki jih živ bog ne more preveriti.

Zgodovina sprememb…

Pengič 2-0 ::

Pac-Man je izjavil:

Fucker Carlson je v Moskvi

https://twitter.com/KevinRothrock/statu...

Tucker Carlson has been in Moscow for the past three days, according to Russia's Mash outlet. He was spotted at the Bolshoi Theatre today.

He's attended a performance at the Bolshoi, but the big question is surely whether he'll be interviewing Putin while in Moscow.


To da maga kult pošilja njihovega trobentača v moskvo je jasno sporočilo evropi, kdo bo pa naslednji mike johnson? Katerega je pred kratkim Jens Stoltenberg prepričeval da je pomoč Ukrajini kkjučnega pomena tipo pa mu je prikimaval a sam ne upa dati na glasovanje pomoč ukrajini.

Bauc ::

OutOfTheBox je izjavil:

asdf_jklc je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

Odkar so ZDA priprle pipico, Ukrajini zmanjkuje vsega... od denarja za furanje administracije države, do municije, vojaške opreme in rezervnih delov. Sicer so vskočile nove države kot npr. Južna Koreja in Japonska (Patriot sistemi in rakete) a to enostavno ni dovolj. Škripa tudi v Evropi.
Kmalu bo potrebna odločitev. Če v ZDA na volitvah letos pridejo na oblast Ukrajini nenaklonjene politične sile, je konec. Američani v končni fazi niso vedno zanesljiv partner. Ameriški izolacionizem bi lahko pokopal Ukrajino in Evropi prinesel nove probleme

Me veseli, da imamo končno še enega, ki ve, kaj se bo zelo verjetno zgodilo, če Trumpek zmaga v ZDA... No saj se bo ljudem začelo svitat... ampak vse to je pač cena bit ameriški hlapec dolga dolga leta.


Enim se pa vsekakor ne svita da v primeru zmage Rusije, bo problem z globalnim segrevanjem deloval kot smet v primerjavi s tem problemom. Kaj lahko pričakujemo:
1. Vzpon totalitarizma
2. Teroriziranje / Bullying / napad na druge države (v primeru drugačne politike) bo postala normalizacija
3. Nespoštovanje pogodb / dogovorov
4. Zatiranje skupin ljudi, ki niso v skladu z režimom (vključno s svobodo izražanja človeka)
5. Grobo kršenje človekovih pravic
6. Korupcija / še več denarja za elite, manj za ljudi (kot je to v diktaturah normalno), sliko lahko pogledate kako bo (Rusija, Sv. Koreja). Skratka človeštvo bo šlo po mindsetu nekje 300 let nazaj v preteklost.

Človeštvo se tudi ne zaveda, da je to vojna ki odloča o vsem. Od tega lahko profitirajo samo tisti na najvišjih položajih (Putin in co, Jon Un & Co). Ampak normalno imamo folk brez možganskih celic, ki se tega ne zavedajo in še vedno branijo rusko agresijo.

Jaz v kaosu žal nočem živet. Slava Ukrajini!

Nekateri ne razumejo, da je poizkus ruske normalizacije politike landgraba nekaj najslabšega, kar se lahko vrne v Evropo.

OutOfTheBox ::

Enim je pač kaos, pekel na zemlji všeč. Psihičnim bolnikom boš težko pomagal.

Fritz ::

OutOfTheBox je izjavil:

Enim je pač kaos, pekel na zemlji všeč. Psihičnim bolnikom boš težko pomagal.

A to sebe opisuješ, ker ljudje, ki uporabljajo fašistične pozdrave spadajo v to kategorijo? Drugače pa se vse kar si naštel dogaja na zahodu že kar nekaj časa.

V ZDA nabijajo o neobstoječem genocidu v Xinjiangu medtem ko podpirajo genocid v okupirani Palestini, ki poteka v realnem času vsem na očeh. V Nemčiji hočejo kar prepovedati AfD, ker naj bi bila skrajno desničarska stranka obenem pa od priseljencev zahtevajo naj prisežejo Izraelu. Če je to znak normalnosti sem jaz papež.

Mimogrede, ICJ je zavrnil ukrajinske obtožbe zoper Rusijo, sedaj pa preverja ruske obtožbe o tem kaj je Ukrajina počela v Donbasu.
https://twitter.com/RnaudBertrand/statu...
https://twitter.com/KitKlarenberg/statu...

Medtem v Ukrajini:

"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Jarno ::

Fritz je izjavil:

Mimogrede, ICJ je zavrnil ukrajinske obtožbe zoper Rusijo


Aha, izstreljevanje S-300 na naključne rezidence in podobno je zgleda pod radarjem ICJ.
#65W!

Fritz ::

Jarno je izjavil:

Fritz je izjavil:

Mimogrede, ICJ je zavrnil ukrajinske obtožbe zoper Rusijo


Aha, izstreljevanje S-300 na naključne rezidence in podobno je zgleda pod radarjem ICJ.

Misliš na faile ukrajinske zračne obrambe? Tem je uspelo, da so zadeli sosednjo državo, ne samo stanovanjskih objektov. S tem se v ICJ verjetno ne bodo ukvarjali.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

OutOfTheBox ::

V Nemčiji hočejo kar prepovedati AfD


Kar pomeni da se nemci iz zgodovine lepo učijo, namreč zgleda da nočejo imet še enkrat Hitlerja na oblasti. Meni se zdi to normalno, tebi ne?

V čem točno vidiš ti problem?

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Mimogrede Fitz, če že navajš, ICJ je sicer res zavrnilo večji del tožbe Kijeva proti Moskvi glede financiranja terorizma na vzhodu Ukrajine, ampak je pa tudi potrdilo, da Moskvi ni uspelo preiskati domnevnih kršitev (da Rusiji ni uspelo ukrepati v smeri preiskovanja dejstev glede osumljenih oseb ). Ob tem pa so opozorili, da se v okviru mednarodne konvencije o financiranju terorizma kot podporo terorizmu upošteva le gotovinske transferje, ne pa tudi morebitnega oskrbovanja z orožjem.

In pa sodniki so še ugotovili, da Moskva ni upoštevala začasne odredbe iz leta 2017, v kateri so obe strani pozvali, naj naredijo vse, da se prepreči nadaljnje zaostrovanje konflikta.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Bauc ::

Fritz je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Enim je pač kaos, pekel na zemlji všeč. Psihičnim bolnikom boš težko pomagal.

A to sebe opisuješ, ker ljudje, ki uporabljajo fašistične pozdrave spadajo v to kategorijo? Drugače pa se vse kar si naštel dogaja na zahodu že kar nekaj časa.

V ZDA nabijajo o neobstoječem genocidu v Xinjiangu medtem ko podpirajo genocid v okupirani Palestini, ki poteka v realnem času vsem na očeh. V Nemčiji hočejo kar prepovedati AfD, ker naj bi bila skrajno desničarska stranka obenem pa od priseljencev zahtevajo naj prisežejo Izraelu. Če je to znak normalnosti sem jaz papež.

Mimogrede, ICJ je zavrnil ukrajinske obtožbe zoper Rusijo, sedaj pa preverja ruske obtožbe o tem kaj je Ukrajina počela v Donbasu.
https://twitter.com/RnaudBertrand/statu...
https://twitter.com/KitKlarenberg/statu...

Medtem v Ukrajini:


A ta slika pa ni več aktualna? :))

AtaŠtumf ::

Glavno vprašanje, ki ga trentuno marsikdo ima in zakaj se pomoč Ukrajni počasi zmanjšuje je, koliko časa bo treba še podpirati Ukrajino in kako se bi dosegla ves čas obljubljeno in napovedano ukrajinska zmago nad Rusijo?

Pa tega nihče tukaj ni sposoben odgovoriti, kakor tudi ne v Washingtonu, niti v Bruslju.

Samo ves čas poslušamo več, več, več...


Slej, ko prej bo enostavno reči dovolj!

Bomo videli, kakšni bodo kaj rezultati na volitvah in kaj resnično volilci menijo o vseh teh neskončnih spopadih.


ps: Osebno sicer pričakujem, da bodo naši politični veljaki ignorirali voljo ljudi in cenzurirali drugačna mnenja in se bo ta norija neskončnih vojn še nadaljevala! ;((:'(

OutOfTheBox je izjavil:

V Nemčiji hočejo kar prepovedati AfD


Kar pomeni da se nemci iz zgodovine lepo učijo, namreč zgleda da nočejo imet še enkrat Hitlerja na oblasti. Meni se zdi to normalno, tebi ne?

V čem točno vidiš ti problem?


Lahko poveš, kater ukrepe je AfD specifično izvedla ali podpira, da jih ti osebno enačiš si Hitlerjem?

Osebno ne poznam toliko nemške politike in me resno zanima.
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

Zgodovina sprememb…

Bauc ::

AtaŠtumf je izjavil:

Glavno vprašanje, ki ga trentuno marsikdo ima in zakaj se pomoč Ukrajni počasi zmanjšuje je, koliko časa bo treba še podpirati Ukrajino in kako se bi dosegla ves čas obljubljeno in napovedano ukrajinska zmago nad Rusijo?

Pa tega nihče tukaj ni sposoben odgovoriti, kakor tudi ne v Washingtonu, niti v Bruslju.

Samo ves čas poslušamo več, več, več...


Slej, ko prej bo enostavno reči dovolj!

Bomo videli, kakšni bodo kaj rezultati na volitvah in kaj resnično volilci menijo o vseh teh neskončnih spopadih.


ps: Osebno sicer pričakujem, da bodo naši politični veljaki ignorirali voljo ljudi in cenzurirali drugačna mnenja in se bo ta norija neskončnih vojn še nadaljevala! ;((:'(

Seveda. Če si bo rusija priključila Ukrajino se bo norija neskončnih vojn končala. Kje si to našel? Sliši se kot izjava na izboru za miss donecka. Kdo bi ti lahko dal datum leta 1942 kdaj se bo vojna končala? Če bi se ukinila pomoč Angležem in Rusom bi se vojna lahko končala prej ampak so ameriški warmongerji hoteli, da se porazi nacije in njihove japonske zaveznike.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bauc ()

Pengič 2-0 ::

Afd podpira ruske interese v ukrajini in že zaradi tega ogromno tvegajo da se jih bo skenslal.

Lonsarg ::

AtaŠtumf je izjavil:

Glavno vprašanje, ki ga trentuno marsikdo ima in zakaj se pomoč Ukrajni počasi zmanjšuje je, koliko časa bo treba še podpirati Ukrajino in kako se bi dosegla ves čas obljubljeno in napovedano ukrajinska zmago nad Rusijo?

Pa tega nihče tukaj ni sposoben odgovoriti, kakor tudi ne v Washingtonu, niti v Bruslju.

Samo ves čas poslušamo več, več, več...
Pa saj je povsem očitno, zahod špara pri pomoči ker je z trenutno frontno linijo dovolj zadovoljen da ne vidi price/performance v tem da bi še preostanek Ukrajinci dobili nazaj.

No pač zahodna elita tako vidi, jaz osebno mislim da se motijo in bi se povsem splačalo, sploh za EU geostrateško, poskrbeti da vsaj še Zaporožje nazaj dobi, nato pa skleniti nek kompromis kjer Rusija kupi z 300 miljardami (toliko kot je zaseženega denarja) Krim od ukrajincev. Z zavzetim Zaporožjem in konstantnim bonbandiranjem Ruske infrastrukture bi Rusi bili najbrž pripravljeni kaj takega podpisat, Putin bi to itak prodal kot popolno zmago in trdil "saj to je kar smo ves čas hoteli". Malo težje bi bilo Ukrajince prisilit, ampak zahod ima itak Ukrajince v nemoči zaradi pomoči in bi se jih že nekako prisililo.

Ko bi Ukrajinci preko prodaje Krima imeli ves svoj uradni teritorij pod kontrolo bi se tudi precej enostavno pridružili EU in to bi bila huda geostrateška zmaga za EU.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

AtaŠtumf ::

Bauc je izjavil:


Seveda. Če si bo rusija priključila Ukrajino se bo norija neskončnih vojn končala. Kje si to našel? Sliši se kot izjava na izboru za miss donecka. Kdo bi ti lahko dal datum leta 1942 kdaj se bo vojna končala? Če bi se ukinila pomoč Angležem in Rusom bi se vojna lahko končala prej ampak so ameriški warmongerji hoteli, da se porazi nacije in njihove japonske zaveznike.


Slabo si razumel moje sporočilo.

Povej realno, kaj mora Ukrajina dobiti, da bo konec tega.

Ali pa je treba pomagati in se odrekati določenim zadevam v korist Ukrajini še naslednjih 1000 let in smo spet v novi neskončni vojni, kjer nihče ne ve, kako bi končal ta konflikt?

Pengič 2-0 je izjavil:

Afd podpira ruske interese v ukrajini in že zaradi tega ogromno tvegajo da se jih bo skenslal.


Lahko pokažeš kak link ali citat glede tega?
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

Zgodovina sprememb…

Fritz ::

Gregor P je izjavil:

Mimogrede Fitz, če že navajš, ICJ je sicer res zavrnilo večji del tožbe Kijeva proti Moskvi glede financiranja terorizma na vzhodu Ukrajine, ampak je pa tudi potrdilo, da Moskvi ni uspelo preiskati domnevnih kršitev (da Rusiji ni uspelo ukrepati v smeri preiskovanja dejstev glede osumljenih oseb ). Ob tem pa so opozorili, da se v okviru mednarodne konvencije o financiranju terorizma kot podporo terorizmu upošteva le gotovinske transferje, ne pa tudi morebitnega oskrbovanja z orožjem.

In pa sodniki so še ugotovili, da Moskva ni upoštevala začasne odredbe iz leta 2017, v kateri so obe strani pozvali, naj naredijo vse, da se prepreči nadaljnje zaostrovanje konflikta.

Ukrajinci so hoteli, da bi ICJ določil Rusijo za teroristično državo, kar jim je spodletelo na celi črti. Problem za ICJ in nasploh je v tem, če bi rusko oboroževanje upornikov v Donbasu označili kot terorizem, kako bi potem označili oboroževanje ukrajinskih neonacijev, oboroževanje zmernih in manj zmernih glavorezcev v Siriji in Libiji, oboroževanje apartheid režima ki izvaja genocid itn. itn. Bodo pa sedaj preverjali ruske navedbe o tem kaj so ukrajinske oblasti počele v Donbasu.

Ampak gledano vse skupaj in za obe strani, niti približno tako kot v primeru Izraela, kjer je sodišče potrdilo da obstaja utemeljen sum izvajanja genocida, kar se bo potrjevalo ali ovrglo v naslednji obravnavi, po poteku roka, ki ga je sodišče dalo apartheid režimu za uvedbo ukrepov oz. za prenehanje izvajanja določenih dejanj.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Fritz ::

OutOfTheBox je izjavil:

V Nemčiji hočejo kar prepovedati AfD


Kar pomeni da se nemci iz zgodovine lepo učijo, namreč zgleda da nočejo imet še enkrat Hitlerja na oblasti. Meni se zdi to normalno, tebi ne?

V čem točno vidiš ti problem?

Trenutna nemška vlada podpira izvajanje genocida v okupirani Palestini. Popolnoma nič se niso naučili. Problem AfD ni v tem, da gre za desno stranko temveč to, da jih, vsaj za zdaj, Washington ne obvladuje tako kot stranke vladajoče koalicije, ki pehajo Nemčijo v gospodarsko pogubo. Drug 'problem' AfD je njihova rastoča popularnost, ker veliko Nemcev vidi in razume kaj se dogaja. Ravno tako narašča popularnost stranki BSW, ki je nastala iz nemške Levice po tem, ko se je ta uklonila ZDA. Trenutna vladajoča koalicija na naslednjih volitvah ne bi imela za burek. Vse to pa je v veliki meri povezano tudi z vojno v Ukrajini:
https://twitter.com/unherd/status/17538...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Fritz ::

No pa še tole o Ukrajini. Stoltenberg v ZDA o vojni v Ukrajini:
"This is a good deal... By using a fraction of the US defence budget we have been able to destroy & degrade the Russian army substantially.
"Most of this money is spent in the US... This secures jobs in America"

https://twitter.com/Glenn_Diesen/status...

Ukrajinci so le statisti in statistika. Stoltenber govori kot da je ameriški politik in ne sekretar obrambne zveze 31 držav.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

bbbbbb2015 ::

Lonsarg je izjavil:

AtaŠtumf je izjavil:

Glavno vprašanje, ki ga trentuno marsikdo ima in zakaj se pomoč Ukrajni počasi zmanjšuje je, koliko časa bo treba še podpirati Ukrajino in kako se bi dosegla ves čas obljubljeno in napovedano ukrajinska zmago nad Rusijo?

Pa tega nihče tukaj ni sposoben odgovoriti, kakor tudi ne v Washingtonu, niti v Bruslju.

Samo ves čas poslušamo več, več, več...
Pa saj je povsem očitno, zahod špara pri pomoči ker je z trenutno frontno linijo dovolj zadovoljen da ne vidi price/performance v tem da bi še preostanek Ukrajinci dobili nazaj.

No pač zahodna elita tako vidi, jaz osebno mislim da se motijo in bi se povsem splačalo, sploh za EU geostrateško, poskrbeti da vsaj še Zaporožje nazaj dobi, nato pa skleniti nek kompromis kjer Rusija kupi z 300 miljardami (toliko kot je zaseženega denarja) Krim od ukrajincev. Z zavzetim Zaporožjem in konstantnim bonbandiranjem Ruske infrastrukture bi Rusi bili najbrž pripravljeni kaj takega podpisat, Putin bi to itak prodal kot popolno zmago in trdil "saj to je kar smo ves čas hoteli". Malo težje bi bilo Ukrajince prisilit, ampak zahod ima itak Ukrajince v nemoči zaradi pomoči in bi se jih že nekako prisililo.

Ko bi Ukrajinci preko prodaje Krima imeli ves svoj uradni teritorij pod kontrolo bi se tudi precej enostavno pridružili EU in to bi bila huda geostrateška zmaga za EU.


Samo bi te opomnil na eno realnost. Kot verjetno veste, je Krim z odlokom prezidija Sovjetske Zveze prešel v roke Ukrajincev (iz rok Rusov). Razlog temu je bil, da se na Krimu ni dalo živeti, ker ni bilo dovolj vode, to je bila suha stepa, primerna za rejo koz.

Hruščev, po rodu Ukrajinec, je dal nalogo ukrajinskim inštitutom, ki so prišli z *ZELO* ambicioznim planom, kako namakati cel Krim iz Dnepra:
- postaviti velik jez (ki so ga Rusi uničili)
- regulirati vodotok Dnepra
- postaviti hidroelektrarne - celo Zaporožje je absorbiralo in elektriko in STROŠEK
- skopati kanal (ki je sedaj demoliran na več koncih - predvsem pa povsem suh)
- narediti namakalne kanale, ki so sedaj uničeni

Za to so Ukrajinci dali takrat nekaj letnih proračunov, samo za to. Koliko je to danes milijard evrov, težko rečem, škodo zaradi jezu in regulacije Dnepra so ocenili na 300 mrd €, z vso ostalo uničeno infrastrukturo pa cca 500-600 mrd €, z hišami in firmami pa verjetno 1000 mrd €. Ta primerjavo, Krimski most je (z vsemi side hustli) stall cca 3-4 mrd €.

Po najbolj konzervativnih ocenah bi torej ponovna zgraditev vsega tega stala 100x več kot most, po malo bolj pesimističnih pa 200x več. S firmami in vsem pa celo 1000x več kot most.

Če sem odkrit, Rusi toliko denarja/virov nimajo. Imajo 300 mrd € proračn, ki je sedaj verjetno padel za vsaj 30% in je še v padanju.

Krim je torej brez sodelovanja Ukrajincev suha stepa. Brez da Ukrajinci trdno obvladujejo Krim, oni ne bodo šli v tako ekscesivno obnovo. Morda se pogovarjamo o tem, da je Krim trajno uničen, ker nihče ne bo dal več 1000 mrd € za tiste ruske riti na Krimu (Sevastopol ipd.).

Bauc ::

Fritz je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Mimogrede Fitz, če že navajš, ICJ je sicer res zavrnilo večji del tožbe Kijeva proti Moskvi glede financiranja terorizma na vzhodu Ukrajine, ampak je pa tudi potrdilo, da Moskvi ni uspelo preiskati domnevnih kršitev (da Rusiji ni uspelo ukrepati v smeri preiskovanja dejstev glede osumljenih oseb ). Ob tem pa so opozorili, da se v okviru mednarodne konvencije o financiranju terorizma kot podporo terorizmu upošteva le gotovinske transferje, ne pa tudi morebitnega oskrbovanja z orožjem.

In pa sodniki so še ugotovili, da Moskva ni upoštevala začasne odredbe iz leta 2017, v kateri so obe strani pozvali, naj naredijo vse, da se prepreči nadaljnje zaostrovanje konflikta.

Ukrajinci so hoteli, da bi ICJ določil Rusijo za teroristično državo, kar jim je spodletelo na celi črti. Problem za ICJ in nasploh je v tem, če bi rusko oboroževanje upornikov v Donbasu označili kot terorizem, kako bi potem označili oboroževanje ukrajinskih neonacijev, oboroževanje zmernih in manj zmernih glavorezcev v Siriji in Libiji, oboroževanje apartheid režima ki izvaja genocid itn. itn. Bodo pa sedaj preverjali ruske navedbe o tem kaj so ukrajinske oblasti počele v Donbasu.

Ampak gledano vse skupaj in za obe strani, niti približno tako kot v primeru Izraela, kjer je sodišče potrdilo da obstaja utemeljen sum izvajanja genocida, kar se bo potrjevalo ali ovrglo v naslednji obravnavi, po poteku roka, ki ga je sodišče dalo apartheid režimu za uvedbo ukrepov oz. za prenehanje izvajanja določenih dejanj.

Vidim, da se ti končno svita, da so Rusi in Izraelci pravzaprav isti. Seveda je Ukrajina neprimerno večja od Gaze in rusi ne morejo Ukrajincev spraviti na par kvadratnih kilometrov, da bi jih zbombardirati v prah. Vse stvar percepcije. Če bi bili Izraelci ruski zavezniki bi bili zate Palestinci teroristi, ki jih je potrebno eliminirati. V svoj koš si pozabil dati tudi vse zmerne in manj zmerne glavorezce, ki jih podpirajo Iran in ostali.

Lonsarg ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Lonsarg je izjavil:


Ko bi Ukrajinci preko prodaje Krima imeli ves svoj uradni teritorij pod kontrolo bi se tudi precej enostavno pridružili EU in to bi bila huda geostrateška zmaga za EU.


Samo bi te opomnil na eno realnost. Kot verjetno veste, je Krim z odlokom prezidija Sovjetske Zveze prešel v roke Ukrajincev (iz rok Rusov). Razlog temu je bil, da se na Krimu ni dalo živeti, ker ni bilo dovolj vode, to je bila suha stepa, primerna za rejo koz.

Hruščev, po rodu Ukrajinec, je dal nalogo ukrajinskim inštitutom, ki so prišli z *ZELO* ambicioznim planom, kako namakati cel Krim iz Dnepra:
- postaviti velik jez (ki so ga Rusi uničili)
- regulirati vodotok Dnepra
- postaviti hidroelektrarne - celo Zaporožje je absorbiralo in elektriko in STROŠEK
- skopati kanal (ki je sedaj demoliran na več koncih - predvsem pa povsem suh)
- narediti namakalne kanale, ki so sedaj uničeni

Za to so Ukrajinci dali takrat nekaj letnih proračunov, samo za to. Koliko je to danes milijard evrov, težko rečem, škodo zaradi jezu in regulacije Dnepra so ocenili na 300 mrd €, z vso ostalo uničeno infrastrukturo pa cca 500-600 mrd €, z hišami in firmami pa verjetno 1000 mrd €. Ta primerjavo, Krimski most je (z vsemi side hustli) stall cca 3-4 mrd €.

Po najbolj konzervativnih ocenah bi torej ponovna zgraditev vsega tega stala 100x več kot most, po malo bolj pesimističnih pa 200x več. S firmami in vsem pa celo 1000x več kot most.

Če sem odkrit, Rusi toliko denarja/virov nimajo. Imajo 300 mrd € proračn, ki je sedaj verjetno padel za vsaj 30% in je še v padanju.

Krim je torej brez sodelovanja Ukrajincev suha stepa. Brez da Ukrajinci trdno obvladujejo Krim, oni ne bodo šli v tako ekscesivno obnovo. Morda se pogovarjamo o tem, da je Krim trajno uničen, ker nihče ne bo dal več 1000 mrd € za tiste ruske riti na Krimu (Sevastopol ipd.).
Nima veze, naj imajo Rusi uničen Krim za 300 miljard če hočejo. Meni se to zdi dober kompromis.

Seveda bi za Ukrajince bilo bolje da dobijo več pomoči in ga nazaj vzamejo, ampak je več kot očitno da zahod ni pripravljen plačat.

bbbbbb2015 ::

Lonsarg je izjavil:

Nima veze, naj imajo Rusi uničen Krim za 300 miljard če hočejo. Meni se to zdi dober kompromis.

Seveda bi za Ukrajince bilo bolje da dobijo več pomoči in ga nazaj vzamejo, ampak je več kot očitno da zahod ni pripravljen plačat.


No, Ukrajinci bodo dobili pomoč EU, mislim sicer, da bodo z zamikom dobili tudi pomoč 61 mrd $ od Američanov. Zdaj so se v Moskvi začele nabirati mame/žene vojakov/umrlih. Sicer so proteste zatrli.

Zdaj je mrtvih in ranjenih - po večih neodvisnih ocenah 316.000. In še vedno strmo narašča. V Baškiriji:

2024 Bashkortostan protests @ Wikipedia

so protesti, ki se gibljejo čez 1000 oseb. Bomo videli, kaj bodo prinesle volitve v Rusiji. Rusi so v večji tenziji, kot so sploh pripravljeni priznati. In tenzija bo naraščala.

In vsaj zaenkrat vojaška industrija dela na polno. Ameriški vojaški kompleks te prilike, da na novo oboroži ves civiliziran svet, ne bo pustil iz rok.

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

Lonsarg je izjavil:

naj imajo Rusi uničen Krim za 300 miljard če hočejo. Meni se to zdi dober kompromis.
Krim kot zemlja je nepomemben. Pomembna je obala Krima in z njo morje, ki pride zraven. S tem pa pravice za črpanje plina in nafte tam ...

Pengič 2-0 ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Nima veze, naj imajo Rusi uničen Krim za 300 miljard če hočejo. Meni se to zdi dober kompromis.

Seveda bi za Ukrajince bilo bolje da dobijo več pomoči in ga nazaj vzamejo, ampak je več kot očitno da zahod ni pripravljen plačat.


No, Ukrajinci bodo dobili pomoč EU, mislim sicer, da bodo z zamikom dobili tudi pomoč 61 mrd $ od Američanov. Zdaj so se v Moskvi začele nabirati mame/žene vojakov/umrlih. Sicer so proteste zatrli.

Zdaj je mrtvih in ranjenih - po večih neodvisnih ocenah 316.000. In še vedno strmo narašča. V Baškiriji:

2024 Bashkortostan protests @ Wikipedia

so protesti, ki se gibljejo čez 1000 oseb. Bomo videli, kaj bodo prinesle volitve v Rusiji. Rusi so v večji tenziji, kot so sploh pripravljeni priznati. In tenzija bo naraščala.

In vsaj zaenkrat vojaška industrija dela na polno. Ameriški vojaški kompleks te prilike, da na novo oboroži ves civiliziran svet, ne bo pustil iz rok.


nič ne bodo dobil od teh 61 miljard razen če velekapital pritisne na magic mike maga johnsona ki blokira glasovanje in pripravlja teren za mesijo trumpa ki bo z enim zamahom vse rešil medtem pa se žrtvuje ukrajince in isto bi žrtvoval baltik za maga politčne interese. wake up call za evropo samo strank tipa afd se je treba znebit.

arnecan1 ::

Bauc je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

asdf_jklc je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

Odkar so ZDA priprle pipico, Ukrajini zmanjkuje vsega... od denarja za furanje administracije države, do municije, vojaške opreme in rezervnih delov. Sicer so vskočile nove države kot npr. Južna Koreja in Japonska (Patriot sistemi in rakete) a to enostavno ni dovolj. Škripa tudi v Evropi.
Kmalu bo potrebna odločitev. Če v ZDA na volitvah letos pridejo na oblast Ukrajini nenaklonjene politične sile, je konec. Američani v končni fazi niso vedno zanesljiv partner. Ameriški izolacionizem bi lahko pokopal Ukrajino in Evropi prinesel nove probleme

Me veseli, da imamo končno še enega, ki ve, kaj se bo zelo verjetno zgodilo, če Trumpek zmaga v ZDA... No saj se bo ljudem začelo svitat... ampak vse to je pač cena bit ameriški hlapec dolga dolga leta.


Enim se pa vsekakor ne svita da v primeru zmage Rusije, bo problem z globalnim segrevanjem deloval kot smet v primerjavi s tem problemom. Kaj lahko pričakujemo:
1. Vzpon totalitarizma
2. Teroriziranje / Bullying / napad na druge države (v primeru drugačne politike) bo postala normalizacija
3. Nespoštovanje pogodb / dogovorov
4. Zatiranje skupin ljudi, ki niso v skladu z režimom (vključno s svobodo izražanja človeka)
5. Grobo kršenje človekovih pravic
6. Korupcija / še več denarja za elite, manj za ljudi (kot je to v diktaturah normalno), sliko lahko pogledate kako bo (Rusija, Sv. Koreja). Skratka človeštvo bo šlo po mindsetu nekje 300 let nazaj v preteklost.

Človeštvo se tudi ne zaveda, da je to vojna ki odloča o vsem. Od tega lahko profitirajo samo tisti na najvišjih položajih (Putin in co, Jon Un & Co). Ampak normalno imamo folk brez možganskih celic, ki se tega ne zavedajo in še vedno branijo rusko agresijo.

Jaz v kaosu žal nočem živet. Slava Ukrajini!

Nekateri ne razumejo, da je poizkus ruske normalizacije politike landgraba nekaj najslabšega, kar se lahko vrne v Evropo.

Sem mislil, da se je landgrab začel z Kosovom.

Sedaj samo žanjemo, kar smo sejali.

Bauc ::

arnecan1 je izjavil:

Bauc je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

asdf_jklc je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

Odkar so ZDA priprle pipico, Ukrajini zmanjkuje vsega... od denarja za furanje administracije države, do municije, vojaške opreme in rezervnih delov. Sicer so vskočile nove države kot npr. Južna Koreja in Japonska (Patriot sistemi in rakete) a to enostavno ni dovolj. Škripa tudi v Evropi.
Kmalu bo potrebna odločitev. Če v ZDA na volitvah letos pridejo na oblast Ukrajini nenaklonjene politične sile, je konec. Američani v končni fazi niso vedno zanesljiv partner. Ameriški izolacionizem bi lahko pokopal Ukrajino in Evropi prinesel nove probleme

Me veseli, da imamo končno še enega, ki ve, kaj se bo zelo verjetno zgodilo, če Trumpek zmaga v ZDA... No saj se bo ljudem začelo svitat... ampak vse to je pač cena bit ameriški hlapec dolga dolga leta.


Enim se pa vsekakor ne svita da v primeru zmage Rusije, bo problem z globalnim segrevanjem deloval kot smet v primerjavi s tem problemom. Kaj lahko pričakujemo:
1. Vzpon totalitarizma
2. Teroriziranje / Bullying / napad na druge države (v primeru drugačne politike) bo postala normalizacija
3. Nespoštovanje pogodb / dogovorov
4. Zatiranje skupin ljudi, ki niso v skladu z režimom (vključno s svobodo izražanja človeka)
5. Grobo kršenje človekovih pravic
6. Korupcija / še več denarja za elite, manj za ljudi (kot je to v diktaturah normalno), sliko lahko pogledate kako bo (Rusija, Sv. Koreja). Skratka človeštvo bo šlo po mindsetu nekje 300 let nazaj v preteklost.

Človeštvo se tudi ne zaveda, da je to vojna ki odloča o vsem. Od tega lahko profitirajo samo tisti na najvišjih položajih (Putin in co, Jon Un & Co). Ampak normalno imamo folk brez možganskih celic, ki se tega ne zavedajo in še vedno branijo rusko agresijo.

Jaz v kaosu žal nočem živet. Slava Ukrajini!

Nekateri ne razumejo, da je poizkus ruske normalizacije politike landgraba nekaj najslabšega, kar se lahko vrne v Evropo.

Sem mislil, da se je landgrab začel z Kosovom.

Sedaj samo žanjemo, kar smo sejali.

Lahko bi rekli, da se je landgrab začel z Kninsko krajino in Slavonijo ampak nekateri so to očitno pozabili.
««
633 / 832
»»