Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi
Zmajc ::
Malidelničar je izjavil:
Food for thought: Kaj pa menite o Belorusiji? Kaj se zgodi ko Lukašenko umre?
Belorusija de fakto že del rusije, ko Lukašenko škripne bodo belorusijo formalno priključili Rusiji in to bo to. Opozicije v državi tako ni ruska vojska pa prosto po prešernu dela tam kar hoče.
Pred časom naj bi leakali neki dokumenti, kjer Rusi planirajo priključitev do leta 2030 ... vse strani so to seveda zanikale kot fejk njus. Bomo videli
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()
Gregor P ::
EU sprejel dogovor o izplačilu 90-milijardnega posojila Ukrajini
Odlično
"Danes so stalni predstavniki članic pri EU podprli tako 90 milijard evrov vredno posojilo Ukrajini kot tudi 20. sveženj sankcij," so sporočili iz ciprskega predsedstva Sveta EU-ja.
Odlično
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
krepelce ::
"Danes so stalni predstavniki članic pri EU podprli tako 90 milijard evrov vredno posojilo Ukrajini kot tudi 20. sveženj sankcij," so sporočili iz ciprskega predsedstva Sveta EU-ja.
Odlično![]()
Res dobro, spomni se, ko boš plačeval v trgovini vse 30% dražje, zato, da lahko UA ta denar stran meče.
Malo me zadeva spominja, ko vidiš kakšnega navijača nogometnega kluba, ko dela idiota iz sebe, pred kamerami, in se v histeriji počuti
ful cool. Dejansko pa samo izpade bebec.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()

Pithlit ::
Eni bi lastno mat Rusom prodal zato da 30% prišparajo na sendviču s polijem.
Life is as complicated as we make it...
MadMen ::
Odlično![]()
Res dobro, spomni se, ko boš plačeval v trgovini vse 30% dražje, zato, da lahko UA ta denar stran meče.
Malo me zadeva spominja, ko vidiš kakšnega navijača nogometnega kluba, ko dela idiota iz sebe, pred kamerami, in se v histeriji počuti
Zakaj pa naj bi plačeval 30% več?

luli ::
Predstavljamo 0.44% prebivalstva EU. Če poberemo letni RTV prispevek 109000000 ga namenimo Ukrajini in enako naredi EU, Ukrajina dobi 2.5 milijarde evrov, tebi pa se sendvič ne podraži. Win-win
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: luli ()
Predstavljamo 0.44% prebivalstva EU. Če poberemo letni RTV prispevek 109000000 ga namenimo Ukrajini in enako naredi EU, Ukrajina dobi 2.5 milijarde evrov, tebi pa se sendvič ne podraži. Win-win
Pozabil si povedati, da se tudi tebi sendvič ne podraži.
Zgodovina sprememb…

Pozabil si povedati, da se tudi tebi sendvič ne podraži.
No zadeva rešena. Ukrajinci dobijo več. Gremo dalje
David Novak ::
Odlično![]()
Zakaj pa naj bi plačeval 30% več?
Ker jim bodo Rusi vzeli ozemlje do Njepra plus Odeso z okolico. Ukrajinci ne bodo imeli s čim vrniti, zato bomo morali mi.
shmandi ::
David Novak je izjavil:
Ker jim bodo Rusi vzeli ozemlje do Njepra plus Odeso z okolico. Ukrajinci ne bodo imeli s čim vrniti, zato bomo morali mi.
A samo toliko? Sem mislil, da vsaj celo Ukrajino in še polovico EU. Pol pa res najbolje, da čimprej spakirate kovčke za vsemogočno rusijo...

Ravno sem mu povedal, da moramo biti hvaležni Rusiji, da se bomo lahko rešili plačevanja RT(V) in da na ta račun lahko damo Ukrajini se več.
Hvala vam. Sicer boste razfukali Rašijo, RT(V) pa bomo z vašo pomočjo le uspeli razrešiti. Dvomim, da bo Bruselj nasprotoval, če bo uspel prevesti par propagandnih sporočil Vasota in Kaje.
Zgodovina sprememb…
Zako ::
Ne razumete, 90 mld bomo plačevali vsi, preko višjih cen elektrike in goriv, javne uprave,davkov, višjih cen končnih izdelkov in storitev. Plače bodo pa enake kot lani...
Spomnite se, ko ne boste več dobili letalske karte za 100 EUR do Londona,ampak boste rekli otrokom,žal gremo na Hrvaško na dopust.
Budaka tista, ki je podpisala 90 mld za tistih 100 ljudi, ki si bodo kupili nepremičnine v Švici in Monaku.
Vojna se bo enkrat končala, posledice - repatriacije se bodo pa plačevale še dolgo let. Plačevali jih boste vi EU državljani.
Spomnite se, ko ne boste več dobili letalske karte za 100 EUR do Londona,ampak boste rekli otrokom,žal gremo na Hrvaško na dopust.
Budaka tista, ki je podpisala 90 mld za tistih 100 ljudi, ki si bodo kupili nepremičnine v Švici in Monaku.
Vojna se bo enkrat končala, posledice - repatriacije se bodo pa plačevale še dolgo let. Plačevali jih boste vi EU državljani.
Zako je zakon!!!
bpr123 ::
Ne razumete, 90 mld bomo plačevali vsi, preko višjih cen elektrike in goriv, javne uprave,davkov, višjih cen končnih izdelkov in storitev. Plače bodo pa enake kot lani...
Ti pa si Rus?
Zdaj jih je strah, da bo Zelenski tako koruptivno razmetaval denar ko Putin

Ti pa razumeš da je vse kar mora ena skupina ljudi storiti, je da se pobere nazaj za svoje meje?
Seveda ne razumeš. Raje pizdiš čez EU in jokaš zaradi nekih 15eur/leto ki jih Ukrajini namenimo za obrambo pred morilci in posiljevalci... Kot da bi Rusom rekel naj spokajo tja od kjer so prišli.
Ti pa razumeš da je vse kar mora ena skupina ljudi storiti, je da se pobere nazaj za svoje meje?
Seveda ne razumeš. Raje pizdiš čez EU in jokaš zaradi nekih 15eur/leto ki jih Ukrajini namenimo za obrambo pred morilci in posiljevalci... Kot da bi Rusom rekel naj spokajo tja od kjer so prišli.
Kot vedno so tvoje želje skregane z realnostjo.
Zgodovina sprememb…
KBraneK007 ::
Ampak, če bi se rusi pobrali nazaj od koder so prišli nebi rabili mi EUposodit UA 90miljard. Kaj pravite nato?
Zako ::
KBraneK007 je izjavil:
Ampak, če bi se rusi pobrali nazaj od koder so prišli nebi rabili mi EUposodit UA 90miljard. Kaj pravite nato?
Točno tako.
Dajmo jim denar, samo naj potem dejansko porabijo denar za orožje in obrambo.
Točno vemo da temu ne bo tako....
Zako je zakon!!!
KBraneK007 ::
To še baba vanga nebi vedla, ker res točno ne vemo niti, če se bomo jutri zbudili.
Peace
Peace
Goran10 ::
KBraneK007 je izjavil:
Točno tako.
Dajmo jim denar, samo naj potem dejansko porabijo denar za orožje in obrambo.
Točno vemo da temu ne bo tako....
Pa dober iz kje se vi najdete? A to imate 24/7 blokiran internet in živite v informacijski temi ko se pa zdani za par trenutkov pa na slotechu objavljate proruske neumnosti kako denar v Ukrajini izginja. Če je temu res tako potem so Rusi še večja kanta kakor smo mislili saj jih Ua tolče ne da bi denar porabila za obrambo.
WhiteAngel ::
Haha, a to naj bi bila žalitev? Kje za vraga si pa zdaj London našel kot neko ultimativno točko za družinske počitnice? Pol Evrope se vozi poleti v Hrvatijo na dopust, ker je vreme lepo, morje čisto in varno, urejeno okolje.
jernejl ::
Ne razumete, 90 mld bomo plačevali vsi, preko višjih cen elektrike in goriv, javne uprave,davkov, višjih cen končnih izdelkov in storitev. Plače bodo pa enake kot lani...Mi že razumemo, ti pa ne. Višje cene so posledica ruske agresije na Ukrajino, kjer bombardirajo njihove tovarne, elektrarne in drugo, kar smo lahko v EU uvažali. Ker se je zaradi ruske agresije ponudba določenih dobrin zmanjšala, so cene zrasle.
Mi s temi sredstvi skrbimo, da se rusko agresijo kar najbolj omeji. In ker to ruse drži nazaj pri nadaljnjem uničevanju Ukrajinskega gospodarstva, cene manj rastejo.
Naslednjič, ko boš plačal položnico za elektriko, se lahko zahvališ tem 90 milijardam, da ni znesek na položnici višji.

Kot vedno so tvoje želje skregane z realnostjo.
A mogoče ni res kar sem napisala? Ne bo konec vseh teh pizdarij če se rusi spokajo?
Warmongerji ste predvsem tisti ki vas skrbi lastna rit za tistih par centov.
To je Schroedingerjeva Ukrajina kjer ves denar ponikne in se pretopi v zlate skrete a kljub temu Ruse tolčejo na fronti. Zdaj pa ne vem s čim? Mogoče s tistimi zlatimi skreti. Na vsako Orcovo glavo pade en zlati skret.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()
Da, res so neverjetni, da se lahko tudi brez denarja upirajo ruskim agresorjem :-)
Finance: Nekdanji šef MI6: To lahko zlomi Putina
(najbrž je celoten članek plačljiv)
Finance: Nekdanji šef MI6: To lahko zlomi Putina
(najbrž je celoten članek plačljiv)
Čeprav Kitajska pomeni dolgoročni izziv, Moore brez omahovanja poudari Rusijo kot največji kratkoročni problem. »Glavno je, da Putin ne pride iz tega z občutkom zmage,« pravi. Moore, ki je bil pred vodenjem MI6 desetletja britanski vrhunski diplomat, meni, da mnogi napačno razumejo ruskega voditelja. Napaka, ki se po njegovem mnenju ponavlja vse od leta 1999, ko je Putin prevzel oblast in so mnogi na zahodu verjeli, da je dobronameren in morda celo prihodnji član Nata.
»Na zahodu imamo veliko slabost – pogosto nas vodi optimistična pristranskost, ko gre za diktatorje v njihovih začetnih fazah,« pravi. »Tako je bilo z Adolfom Hitlerjem in tako je bilo tudi z Vladimirjem Putinom.«
Po njegovem mnenju je Putin v številnih pogledih produkt svoje preteklosti v KGB.
»Je klasičen, brezobziren tip diktatorja, ki povsem dominira, ker zna pod sabo spraviti konkurenčna središča moči, ki jih nenehno uravnava,« pravi. »V tem je briljanten – in zato v Rusiji ni več pravih institucij. Vse je odvisno od njega, kar sistem približuje srednjeveškemu modelu oblasti.« V tem pogledu se razlikuje od Ši Džinpinga. »Čeprav je Ši najmočnejši voditelj Kitajske po Mau, bi v primeru njegove smrti sistem – partija – izbral novega voditelja,« pravi. »Če pa bi Putin umrl jutri, bi to sprožilo strašen boj za oblast.«
Izjemno nevarna oseba
Moore je prepričan o svoji oceni razmer v Ukrajini - vojni, ki je za Putina ključnega pomena. "Obseden je z Ukrajino in verjame, da ima zgodovinsko poslanstvo."
Po njegovem mnenju obstajata dve različici Putina - pragmatična in ideološka. Pragmatična je hladni državnik, ki sklepa dogovore. Težava pa je, da v Ukrajini ne gledamo te različice, temveč ideološko. "Ima popolnoma slepo pego, kar zadeva Ukrajino. To je treba razumeti. Ideologe - naj govorimo o Putinu, iranskem režimu ali talibanih - je veliko težje obvladovati, ker ne popuščajo, dokler niso v to prisiljeni."
Diktator, ki vodi veliko vojno in verjame v osebno zgodovinsko poslanstvo - to se sliši nevarno?
"Da," odgovori Moore. "Vladimir Putin je izjemno nevarna oseba."
In ali ga pogajanja sploh zanimajo?
"Gotovo ne. To je bilo jasno, ko sem zapustil MI6 septembra - in ne vidim, da bi se kaj spremenilo."
To lahko zlomi Putina
Moore se delno strinja z oceno, da je Putin v položaju »vse ali nič«, kjer obstaja predvsem vojaška moč. »Tudi najtrši diktator ima nekaj še pomembnejšega – lastno preživetje in ohranitev oblasti. To pomeni, da če ga potisnemo tja, kjer se počuti ogroženega, morda vendarle ni tako ‘vse ali nič’, kot se zdi.«
Ali ga lahko potisnemo tja?
»Da. A to zahteva več podpore Ukrajini – finančne, vojaške in politične – ter več poguma, tudi glede dovoljenja napadov globoko v Rusijo,« pravi. »Še vedno je veliko ljudi v Evropi, ki ne razumejo, kaj je na kocki.«
Kaj je na kocki?
»Če izgubimo ta spopad s Putinom, se moramo začeti spraševati, kako gleda na baltiške države ali Poljsko – in kaj si bo Ši mislil o Tajvanu,« pravi. »Nisem videl dokazov, da ima Putin velik dolgoročen načrt. Sem pa videl, da je izrazit oportunist – in njegov apetit raste. Zato ne sme zmagati.«
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Communist Party Chairman Zyuganov ordered that a repeat of the 1917 Communist Revolution must be prevented.
Wait a second, come again.
The chief communist of Russia is convinced that the Communist Revolution was an absolute disaster to the country and that every communist in Russia should work tirelessly to ensure it never happens again.
"The President recently convened a cabinet meeting...," Zyuganov told the lawmakers of the State Duma, "and said that an economic collapse is inevitable. The first quarter was a complete disaster. If you don't take urgent financial and economic measures, then in the fall we'll face what happened in 1917. We have no right to repeat that!"
Hecno, tu nas eni prepričujejo da Rusija kar kipi od bogastva, potem pa Ruski politiki takole.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bpr123 ()
Zmajc ::
Če bi jim šlo vse po maslu nebi začeli internet in telegram crackdown. To je so koraki režima ko vrag začenja jemati šalo in bi radi preprečili širjenje informacij.
Če bi jim šlo vse po maslu nebi začeli internet in telegram crackdown. To je so koraki režima ko vrag začenja jemati šalo in bi radi preprečili širjenje informacij.
Res je.
Blokada telegrama je eden najbolših pokazateljev hudih težav v Rusiji. Sploh ker je bil defacto standard za komunikacijo tudi med vojaki na fronti.
karafeka ::
Sem mislil, da je bil crackdown že, ko so morali lopate na fronti uporabljat, ker jim je municije zmanjkalo, pa isto z čipi. Ampak poglejmo, če bo telegram pomagal.
Sem mislil, da je bil crackdown že, ko so morali lopate na fronti uporabljat, ker jim je municije zmanjkalo, pa isto z čipi. Ampak poglejmo, če bo telegram pomagal.
A mar ni bil? So Rusi že pri Lvivu? Mogoče vsaj pri Kijevu?
Aja ne, še vedno so zataknjeni par km čez mejo. Dnevno jim gorijo rafinerije in izvozni terminali, ter njihovi oblastniki se prepirajo o tem da ne smejo propasti kot leta 1917. Čista zmaga ti rečem!
Bici ::
bm1973 ::
Američani si bodo polomili zobe na Iranu in Rusi na Ukrajini. Tako bo boljše za cel svet.
Na dolgi rok znata tako Ukrajina in Iran popušiti.
Sicer ima Ukrajina zadaj EU (s svojimi problemi), Iran pa Kitajsko (bolje).
Zna Iran preživeti Trumpa in ZDA, za Ukrajino nisem čisto ziher. EU je preprosto preveč odvisna od zunanjih faktorjev.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Super, da jim gre tako slabo. Upam, da bo tako za vse agresorje...
Haha, kako sprenevedanje od lizalca putinove ritke.
Zakaj bi se navduševal nad Putinom?
Človek v 4 letih ni dosegel nič, le milijone mrtvih in visoko inflacijo za vse nas, da o razseljeni raji, ki ni nič kriva, sploh ne govorim. Je pa očitno nekaterim drugim svetovnim voditeljem vzor, ker delajo natanko isto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
Super, da jim gre tako slabo. Upam, da bo tako za vse agresorje...
Haha, kako sprenevedanje od lizalca putinove ritke.
Zakaj bi se navduševal nad Putinom?
Človek v 4 letih ni dosegel nič, le milijone mrtvih in visoko inflacijo za vse nas, da o razseljeni raji, ki ni nič kriva, sploh ne govorim. Je pa očitno nekaterim drugim svetovnim voditeljem vzor, ker delajo natanko isto.
I'm not a racist, but...
Jaz nisem za Putina in ruse, ampak...
Take sorte klovn si ti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bici ()
Glede pomanjkanja streliva ipd, je bilo pred leti veliko napisanega, ne samo tule gor, ampak v resnih medijih.
Saj, vedno bolj se počutim klovna, ker tem medijem verjamem. Pa ne samo glede te ukrajinske vojne.
Saj, vedno bolj se počutim klovna, ker tem medijem verjamem. Pa ne samo glede te ukrajinske vojne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
Putina držijo pokonci ravno taki kekci kot si ti ki navijate za popuščanje Putinu posledično se Ukrajino nikdar ne oboroži za zmago. Vzhodna Evropa je itak ena velika Karafeka in bi najraje popuščala Putinu in sebe izpostavila lažjemu eventuelnemu posegu s strani Rusije. Vse za mir. Seveda fejk mir. Evropa je izbrala srednjo pot da zadovolji vse. Da zadovolji tiste ki se zavedajo da popuščanje Putinu ne prinaša miru in seveda tiste jokice ki bi najraje prodali in podarili vse Putinu za gajbo krompirja in kanto bencina.
Rezultat je dolga vojna kjer najbolj nafukajo Ukrajinci za Ruse mi pa dol visi.
Rezultat je dolga vojna kjer najbolj nafukajo Ukrajinci za Ruse mi pa dol visi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()

mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
pegasus ::
https://www.rtvslo.si/mmcpodrobno/40-le... ... razmišljam, kakšne mine to nastavljajo ukrajinci rusom 
Zaradi Černobila je razpadla Sovjetska zveza, bo zaradi Ukrajine razpadla še Rusija?
Zaradi Černobila je razpadla Sovjetska zveza, bo zaradi Ukrajine razpadla še Rusija?
Rusija ne bo razpadla, nima več anti-ruskih rpublik znotraj...
Sovjetska zveza je razpadla, ker so bili sovjetki voditelji naivni (Gorbačov) in pijanci (Jelcin)...
Sovjetska zveza je razpadla, ker so bili sovjetki voditelji naivni (Gorbačov) in pijanci (Jelcin)...
pegasus ::
... ker Jugoslavija je pa razpadla ker ...
Tako pač je, takšne državne tvorbe razpadajo.
Tako pač je, takšne državne tvorbe razpadajo.
Rusija ne bo razpadla, nima več anti-ruskih rpublik znotraj...Torej priznavaš, da so rusi nekih 500 let zganjali genocid in etnična čiščenja?![]()
Če bi zganjali genocid, bi bila danes Rusija v velikosti bivše Sovjetske zveze.
Sicer je pa tudi Litva, Latvija in Estonija zganjala genocid v WW2.
Rusija ne bo razpadla, nima več anti-ruskih rpublik znotraj...Torej priznavaš, da so rusi nekih 500 let zganjali genocid in etnična čiščenja?![]()
Če bi zganjali genocid, bi bila danes Rusija v velikosti bivše Sovjetske zveze.
Sicer je pa tudi Litva, Latvija in Estonija zganjala genocid v WW2.
Seveda so zganjali genocid. Ko ravno omenjaš balte, rusi so jih pobijali in odvažali v sibirijo, potem pa so tam naseljevali ruse.
Seveda so zganjali genocid. Ko ravno omenjaš balte, rusi so jih pobijali in odvažali v sibirijo, potem pa so tam naseljevali ruse.
Po WW2.
Kar ni nič čudnega, če so pa Balti med WW2 pobijali Ruse in tudi svoje...
JohnyQ_ ::
Po WW2.
Kar ni nič čudnega, če so pa Balti med WW2 pobijali Ruse in tudi svoje...
Kaj pa so rusi delali tam sploh? Mogoče so bili nepovabljeni gosti?
P.S. Kaj so rusi naredili z vsemi domorodci po Sibiriji?
pac_man je nekoč prilepil dober članek, ki popisuje vse ruske genocide nad domorodci, ki niso nič manj krvavi kot tisti od američanov.
Skratka model, potegni že svojo glavo ven iz putinove riti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JohnyQ_ ()