» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
687 / 851
»»

BorutO ::

Malidelničar je izjavil:

Chalky: jaz bi dopolnil to vprašanje z mojim vprašanjem: zakaj treniranje pilotov za F-16 traja tako dolgo?

Zato, ker treniranje pilotov za letala f-16 traja od 5-6 let ... zato ... trenirajo pa komaj slabo leto ... bolj po kavbojsko bodo natrenirani, prej bodo dol popadali ... zato pa toliko bolj trenirajo. Ne vem kako jim gre, ampak dejstvo je, da povprečno pilot letala f-16 rabi od 5-6 let, da je dovolj usposobljen za bojne operacije, ker pa imajo ukrajinci velike težave z angleščino, bi to lahko bila še dodatna težava zakaj traja tako dolgo. Bolj bodo ukrajinci natrenirano površno, bolj je škoda teh letal, ker jih bodo hitro izgubili. Potem pa je tu še protizračna obramba - če bodo dobro komunicirali med seboj, ni bojazni, da bi ukrajinci sestreljevali svoja letala f-16 in se jih tisti čas izklopi. Sem 99%, da bodo ukrajinci sklatili kakšnega f-16 na tla, 1% je pa čudež, da ga ne bodo. Na žalost je pač tako, da so ukrajinci z vsem orožjem bolj napol poučeni z rokovanjem. To zna biti huda težava potem v boju. Ukrajinci imajo samo to srečo, da je ruska vojska totalno nesposobna in amaterska, drugače bi rusi bili že pri poljski meji.

Pac-Man ::

https://twitter.com/COUPSURE/status/177...

Based on high resolution imagery, I can say that two Ropucha class LSTs were hit last night during the a Ukrainian missile strike on the Sevastopol port.

One of the ships has a large scorch mark on its side, and another can be seen being towed into a dry dock.

Both ships are afloat.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

https://twitter.com/Aviation_Intel/stat...

Today's imagery of Sevastopol: This dock has what appears to be a scorch mark (or similar) on it that doesn't blatantly appear in past images. It isn't clear how badly the amphib next to it was damaged if at all. There doesn't appear to be a major response underway.

The vessel next to the scorch mark is a Ropucha-class landing ship.

We also see another being moved across the channel. If that vessel is damaged and to what degree is not fully clear. The bow looks interesting.

bbbbbb2015 ::

BorutO je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Chalky: jaz bi dopolnil to vprašanje z mojim vprašanjem: zakaj treniranje pilotov za F-16 traja tako dolgo?

Zato, ker treniranje pilotov za letala f-16 traja od 5-6 let ... zato ... trenirajo pa komaj slabo leto ... bolj po kavbojsko bodo natrenirani, prej bodo dol popadali ... zato pa toliko bolj trenirajo. Ne vem kako jim gre, ampak dejstvo je, da povprečno pilot letala f-16 rabi od 5-6 let, da je dovolj usposobljen za bojne operacije, ker pa imajo ukrajinci velike težave z angleščino, bi to lahko bila še dodatna težava zakaj traja tako dolgo. Bolj bodo ukrajinci natrenirano površno, bolj je škoda teh letal, ker jih bodo hitro izgubili. Potem pa je tu še protizračna obramba - če bodo dobro komunicirali med seboj, ni bojazni, da bi ukrajinci sestreljevali svoja letala f-16 in se jih tisti čas izklopi. Sem 99%, da bodo ukrajinci sklatili kakšnega f-16 na tla, 1% je pa čudež, da ga ne bodo. Na žalost je pač tako, da so ukrajinci z vsem orožjem bolj napol poučeni z rokovanjem. To zna biti huda težava potem v boju. Ukrajinci imajo samo to srečo, da je ruska vojska totalno nesposobna in amaterska, drugače bi rusi bili že pri poljski meji.

Nakladaš. Nihče se ne šola 5-6 let. Tukaj imaš nek približen odgovor:
https://www.reddit.com/r/WarCollege/com...

V grobem, če je nekdo letel na vojaški platformi, traja mesec dni, da se privadi F-16 in samostojno leti. Ocene so, da bodo rabili nekje 4-5 mesecev, da bodo usposobljeni za osnovna taktična ravnanja (metanje bomb, napad BVR, dog fight). Potem pa še posebna taktična usposabljanja za posebna orožja (ki jih bodo verjetno uporabili na Rusih). Kakšna ravnanja so to pa je stvar strategije in taktike.

Zaenkrat je tako, da je odveč bojazen, da Ukrajinci z orožjem ne bi znali ravnati. Tudi za Patriote so rekli, pa šolanje pa to. Pokaže se, da Ukrajinci so motivirani in kapirajo bliskovito.

fikus_ ::

UA piloti se od lani urijo na F16, tako da bi v tem casu lahko znali leteti z njimi, kako dobro, je pa vprašanje.
Sem pa lani prebral izjavo NATO pilota, da je potrebno najmanj 6 mesecev pa prešolanje iz ZSSR letala na F16 in solidno letenje z njim, zaradi že naučenih podzavestnih ravnanj, da se pilot teh odvadi in nauči novih.

PS Za patriote se pa dosti uporabljajo "zahodne" posadke.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

mikhaair ::

Definitivno ni problem v letenju, temveč v avioniki, taktiki, delovanju, poznavanju orožij, šolanju mehanikov,...
Fikus bi rekel, da bodo itak leteli in srafali 'zahodnjaki'. Mogoče nam razloži kdo so to.

Chalky ::

Pac-Man je izjavil:

Ampak CIA

https://twitter.com/Tatarigami_UA/statu...

Russian Telegram channels shared an image purportedly showing Faridun Shamsutdin being electrocuted in his genitals in detention. The casual release of such imagery by law enforcement, coupled with earlier severing of ears, shows the state of russian society

Saj ne da se mi kdo smili ampak ravnokar sem videl posnetke ko so jih pripeljali na sodišče, vsi imajo 2x večjo glavo, nekoga so pripeljali na vozičku (sploh ne vem če je živ), drug ima povito glavo saj so mu ušesa odrezali medtem ko sta ostala dva polna modric. Kaj bodo z njimi počeli po "sojenju" pa bog si ga vedi. Sicer mi je vseeno ampak kljub temu se tu vidijo razlike med Zahodom in Rusijo. Bo pa Rusija morala poskrbeti za svoje meje in večjo varnost v državi kajti ko ti takšni osebki ki še 2 besed niso sposobni skupaj spraviti, hodijo po državi je to kar hud problem.

fikus_ je izjavil:

UA piloti se od lani urijo na F16, tako da bi v tem casu lahko znali leteti z njimi, kako dobro, je pa vprašanje.
Sem pa lani prebral izjavo NATO pilota, da je potrebno najmanj 6 mesecev pa prešolanje iz ZSSR letala na F16 in solidno letenje z njim, zaradi že naučenih podzavestnih ravnanj, da se pilot teh odvadi in nauči novih.

PS Za patriote se pa dosti uporabljajo "zahodne" posadke.

Problem ni samo v tem, da so jih preučili iz ruskih letal na zahodna ... pač pa v tem, da so v šolanje za pilote f-16 poslali tudi pilote potniških letal in ultralahkih letal, kar posledično pomeni, da so brez izkušenj z bojnimi letali, ki so hitro odzivna, na njih deluje višja sila, imajo drugačen kokpit, kot civilna letala ipd.
Prvo se vojaški piloti učijo osnovno letalsko usposabljanje, ki vključuje osnove letenja z vojaškimi letali ne glede na tip letala s katerim bodo na koncu leteli, to traja lahko od 6-12 mesecev, lahko tudi dlje... potem nadaljevalno usposabljanje v letalih za treninge. po osnovah sledi nadaljevalno usposabljanje, ki je bolj specifično in vključuje letenje z naprednejšimi letali za treninge, ki so pogosto zasnovani tako, da simulirajo obnašanje bojnih letal, to usposabljanje lahko traja od 6-18 mesecev ... za tem sledi specifično usposabljanje za tip letala f-16 v tem primeru. Ko poloti zaključijo osnovno in nadaljevalno usposabljanje, sledi specifično usposabljanje za tip letala, v tem primeru f-16. to vključuje tako teoretično usposabljanje o specifikacijah in sistemu letala kot praktično usposabljanje v letalu. Ta faza običajno traja od 9-12 mesecev ... kot zadnje je pa bojno usposabljanje in kvalifikacije, ko po uspešnem zaključku specifičnega usposabljanja za f-16 piloti preidejo na bojno usposabljanje, kjer se učijo taktik, manevriranja v boju in drugih specifičnih veščin potrebnih za bojne misije. Ta del usposabljanja lahko traja od nekaj mesecev do enega leta.
To je povprečje, vse pa je odvisno od tega kako hitro se kdo uči. Zato usposabljanje iz nič traja od 4-5 let. Eno leto manj. Sem pozabil že kakšen je vrstni red, sem še enkrat preveril. Še bi lahko pisal, je ogromno detajlov ... recimo to, da trenirajo z letali t-6 texan II in t-38 talon in tudi drugih - odvisno od dežave, do tega, da za konec sledi še napredno bojno usposabljanje, ki se izvaja v enoti, kjer bo pilot služil in se seznanijo z zelo realističnimi bojnimi scenariji med večtedensko vajo, kot je Red Flag, kjer se soočajo z vsemi možnimi bojnimi grožnjami v varnem in kontroliranem okolju. Ta priprava je na koncu dokončna za pripravo pilota na bojne misije itd...

Lonsarg ::

Obično urejenje v času miru in urjenje v času vojne sta dva različna svetova.

Jazon ::

Spoštovani zanikovalci,
V ZDA so malček v skrbeh, ker imajo v strateško rezervi (IRR) "samo" 76k oseb. To je bivšo vojaško osebje (brez častniških činov), ki se jih lahko z odlokom pokliče nazaj.
Skratka obeta se nabor in prvi korak je vpoklic "stare vojske", ki naj bi v osnovi služila kot drill osebje nabornikov. Vpoklic so razširili na praktično vse, ki so včasih služili (nad 70 let, invalidi,...).

V osnovi je v ZDA naborništvo od 18 do 25 leta, v tem času se moraš registrirati. Če nisi služil te lahko draftajo do 64 leta. Če si služil, te (očitno) lahko vpokličejo kadarkoli.

Tudi pri nas se "zelo po tihem" pogovarjajo o naboru. Če ne bo komedijant prej vrgel puške v koruzo, bi morali enkrat septembra prejeti pildke za zdravniške preglede.

avani12 ::

Ampak, kolikor se spomnim, so bili dogodki glede r16 nekako takole:

Poletje 2022: ZDA kongres odobri 100 mio USD za usposabljanje ukrajinskih pilotov

November 2022: Ukrajina pošlje svoje inštruktorje v ZDA.

Marec 2023: prva eskadrilja ukrajinskih pilotov pride v ZDA.

Nekaj mesecev kasneje se spomnim, da sem bral, kako so bili ZDA inštruktorji navdušeni nad ua piloti, kako hitro se učijo in so pripravljeni se učiti.

To nam da čisto dovolj časa, 1 leto, za bojno usposabljanje. Ali pač?

gozdar1 ::

Jazon je izjavil:

Spoštovani zanikovalci,
V ZDA so malček v skrbeh, ker imajo v strateško rezervi (IRR) "samo" 76k oseb. To je bivšo vojaško osebje (brez častniških činov), ki se jih lahko z odlokom pokliče nazaj.
Skratka obeta se nabor in prvi korak je vpoklic "stare vojske", ki naj bi v osnovi služila kot drill osebje nabornikov. Vpoklic so razširili na praktično vse, ki so včasih služili (nad 70 let, invalidi,...).

V osnovi je v ZDA naborništvo od 18 do 25 leta, v tem času se moraš registrirati. Če nisi služil te lahko draftajo do 64 leta. Če si služil, te (očitno) lahko vpokličejo kadarkoli.

Tudi pri nas se "zelo po tihem" pogovarjajo o naboru. Če ne bo komedijant prej vrgel puške v koruzo, bi morali enkrat septembra prejeti pildke za zdravniške preglede.

Zelo "kredibilen" YT račun.

Spoštovani paranoik,
dva prepperjem namenjena videa z "I want to believe" posterjem v ozadju pač nista dokaz.

kow ::

Prav vidim? Na MMC nisi nic opazili, da so obtozene terorizma mucili?

Zaenkrat je še včerajšnji članek, ki so ga zadnjič popravljali pet do polnoči

https://www.rtvslo.si/svet/evropa/stevi...

Tako AP kot Reuters omenjata mučenje v današnjih depešah, ampak v stilu se govori, ne moremo potrdit. Bomo videli kaj bodo spesnili na MMC

https://apnews.com/article/russia-mosco...
https://www.reuters.com/world/europe/ru...

MMC je drugače očitno zopet po starem. Poplava "študentov" brisanje kritikov...

V AP povezavi pise jasno in nedvoumno:

"showing signs of severe beatings as they faced formal terrorism charges. One appeared to be barely conscious during the hearing."

Aaaa, uraden link bi do dokumenta, pismo ste zahtevni:

https://armypubs.army.mil/ProductMaps/P...

TESKAn ::

avani12 je izjavil:

Ampak, kolikor se spomnim, so bili dogodki glede r16 nekako takole:

Poletje 2022: ZDA kongres odobri 100 mio USD za usposabljanje ukrajinskih pilotov

November 2022: Ukrajina pošlje svoje inštruktorje v ZDA.

Marec 2023: prva eskadrilja ukrajinskih pilotov pride v ZDA.

Nekaj mesecev kasneje se spomnim, da sem bral, kako so bili ZDA inštruktorji navdušeni nad ua piloti, kako hitro se učijo in so pripravljeni se učiti.

To nam da čisto dovolj časa, 1 leto, za bojno usposabljanje. Ali pač?

No, sej na koncu če bi te pilote na začetku porabili 'samo za' prestrezanje vsega, kar rusi pošiljajo nad ukrajino, to sprosti naprednejše sisteme, da so bliže fronti in lahko klatijo ruske avione, ki tam bombardirajo (kot so malo nazaj že delali).

kow je izjavil:

V AP povezavi pise jasno in nedvoumno:

"showing signs of severe beatings as they faced formal terrorism charges. One appeared to be barely conscious during the hearing."

Da vidimo, če bi to naredil kdorkoli na zahodu ali kdorkoli ki bi ga lahko povezali z zahodom, bi že imeli tuljenje o človekovih pravicah.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TESKAn ()

gozdar1 je izjavil:

Jazon je izjavil:

Spoštovani zanikovalci,

Spoštovani zanikovalci,

Da ne bo kdo od vas "vojaških znalcev" falil - še uraden link:

YT link sem pripopal, ker je vaši Z (gubljeni) generaciji video bližje, kot branje. Sorči ker nisem pravega, ampak tega mi je YT ponudil ko sem iskal recall...

Jazon je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Jazon je izjavil:

Spoštovani zanikovalci,

Spoštovani zanikovalci,

YT link sem pripopal, ker je vaši Z (gubljeni) generaciji video bližje, kot branje. Sorči ker nisem pravega, ampak tega mi je YT ponudil ko sem iskal recall...

Kje ti tu kaj piše o kaki mobilizaciji? Zopet preveč "alternativnih" virov?

Gregor P ::

Mučenje osumljencev je itak znak šibkosti diktatorja in vsaj sam bi bil prekleto zaskrbljen, če bi živel v državi, kjer te kar mučijo še preden ti karkoli na sodišču dokažejo. Ampak Rusom to očitno sede:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Še en dokaz več, da za mir v evropi rusija rabi eno konkretno denacifikacijo, po vzoru nemčije.
Očitno so tako voditelji kot velik del naroda že predaleč, za kako normalizacijo.

gozdar1 je izjavil:

Jazon je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Jazon je izjavil:

Spoštovani zanikovalci,

Spoštovani zanikovalci,

Kje ti tu kaj piše o kaki mobilizaciji? Zopet preveč "alternativnih" virov?

Če ti uradna spletna stran ameriške vojske predstavlja alternativni vir, potem ti ne morem pomagati.

Za retardirane "vojaške znalce" v tej temi še PDF link, ker je očitno res težko viden:
https://armypubs.army.mil/epubs/DR_pubs...

Jaz mobilizacije nisem neposredno omenjal, ampak zgolj prve korake ki peljejo tja.
Ampak OK, recimo da razumem tvoj strah.
V PDF-ju na prvi strani imaš med pravno podlago navedeno:
1.E. (U) AR 601–10, MANAGEMENT AND RECALL TO ACTIVE DUTY OF RETIRED
SOLDIERS OF THE ARMY IN SUPPORT OF MOBILIZATION AND PEACETIME
OPERATIONS"

boolsheat ::

Chalky je izjavil:

Pac-Man je izjavil:

Ampak CIA

https://twitter.com/Tatarigami_UA/statu...

Russian Telegram channels shared an image purportedly showing Faridun Shamsutdin being electrocuted in his genitals in detention. The casual release of such imagery by law enforcement, coupled with earlier severing of ears, shows the state of russian society

Saj ne da se mi kdo smili ampak ravnokar sem videl posnetke ko so jih pripeljali na sodišče, vsi imajo 2x večjo glavo, nekoga so pripeljali na vozičku (sploh ne vem če je živ), drug ima povito glavo saj so mu ušesa odrezali medtem ko sta ostala dva polna modric. Kaj bodo z njimi počeli po "sojenju" pa bog si ga vedi. Sicer mi je vseeno ampak kljub temu se tu vidijo razlike med Zahodom in Rusijo.

??

Poglej si kaj je napredni zahod počel v Abu Ghraib zaporu...

https://www.wired.com/2008/03/gallery-a...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

Gregor P ::

Da, in to smo močno obsodili. Ti nisi?:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Kaj ti ni jasno? Preberi še enkrat komentar, na katerega sem odgovarjal:

Sicer mi je vseeno ampak kljub temu se tu vidijo razlike med Zahodom in Rusijo.

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

gozdar1 je izjavil:

Še en dokaz več, da za mir v evropi rusija rabi eno konkretno denacifikacijo, po vzoru nemčije.
Očitno so tako voditelji kot velik del naroda že predaleč, za kako normalizacijo.

Rusijo bo potrebno razdeliti v več držav IMHO, prej miru ne bo.
Kavkaškim republikam se da samostojnost.
Sibirija samostojna.
Rusom se prepove vsakršno vmešavanje v UKrajino, Moldavijo in Belorusijo.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

https://twitter.com/Bartaway/status/177...

Have we considered the option that maybe the bulk of the Russian security state is simply not in Russia at the moment.

The Occam's Razor explanation for why the Russian security services dropped the balls so hard is that most of their resources are currently dedicated to hunting teenagers with yellow ribbons in Melitopol and that they mostly just exist to do high-level corporate raiding anyway.

This whole war kinda originates with a stunning intelligence gathering failure on the part of Russia.

And we have another example of a major terror attack being allowed to happen because the state security resources were being put elsewhere with Israel. It isn't unique.

I mean...maybe it is something more involved. But really it being a conspiracy in the FSB speaks better of the capabilities of the Russian state than my theory.

Sync ::

Gregor P je izjavil:

Da, in to smo močno obsodili. Ti nisi?:|

Najbrž ni. Še huje je pa to, da je zgleda povzel, da je to normalno, ker so to pač delali na guantanamu in Abu Ghraib.

Njegova izjava samo to dokazuje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sync ()

Narobe. Popolnoma enako obsojam obe strani. Sem zdaj 2x citiral odgovor, na katerega sem odgovarjal, ki je zavajajoče trdil nekaj kar ni res. Če tega nista sposobna sprocesirat potem pa vama žal jaz ne morem pomagati.

Prav je, da obsojaš!

Torej zdaj še je samo treba pritisnit na vzhod "carja" kot takrat leta 2008 na "ZDA", da z tem prenehajo v bodoče.

Utk ::

Povsod bi dobili enak tretma, edina razlika je, da se Rusi tega ne sramujejo in to potem tudi pokažejo. Tudi na zahodu, in tudi pri nas, jih bi podobno fasali, samo morda ne ravno v glavo, da je potem to vidno. Rusi pač to še s ponosom pokažejo.

Vi pa lahko živite v pravljici, kjer se teroristom zjutraj servira kapučino in rogljiček...
A mislite, da se ponavadi taki primeri po naključju končajo z bojem do konca ali pa z gumbom na pasu?

Če to drži, je trenutno škoda na rafinerijah bolj malenkostna. Lahko pa s trenutno tehnologijo uničijo slabo polovico kapacitet

https://twitter.com/markito0171/status/...

LightBit ::

boolsheat je izjavil:

Na zahodu tako početje ne sme priti v javnost, ker ni sprejemljivo. V Rusiji je to očitno sprejemljivo.

fur80 ::

LightBit je izjavil:

boolsheat je izjavil:

Na zahodu tako početje ne sme priti v javnost, ker ni sprejemljivo. V Rusiji je to očitno sprejemljivo.

Jaz ne verjamem, da so ti ljudje pravi. Šli so v Moskvo v center streljati, vsak trenutek bi lahko dobili tam metek v glavo v dvorani, torej so bili pripravljeni umreti, da so se potem prebili iz stavbe se vsedli v avto in mirno odpeljali je smešno, spomnimo se samo pokola na Češkem, si predstavlate, da bi se tip vsedo v avto in odpeljal proti Sloveniji. Potem, da bi se pustili ujeti brez boja, da ni bil vsaj eden mrtev, da niso imeli exploziva zraven in bi zraven nesli še par ruskih vojakov, je pa meni nepredstavljivo. Ti ljudje, ki so streljali po dvorani ali so umrli v dvorani, ali pa so že daleč nekje v drugi državi. Sedaj bodo te 4 siromake, verjetno nič krive nič dolžne vlačili po sodiščih, jih pretepali... dobiti 4 sumljive muslimane v Moskvi je pa mačji kašel, glede na to koliko je tam ljudi iz ruske periferije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

nejcek74 ::

Ce pustimo ob strani osnovni problem, mučenje soljudi, se vedno ostane to, da z mučenjem lahko praktično kogarkoli prisilimo do tega da izrece kar koli. Eden od razlogov za opuščanje mučenja je ravno nizka zanesljivost pridobljenih podatkov. Mučeni ne razmišlja, da mora povedati resnico, temveč kaj mora povedati da se mučenje neha.
Drzava, sodstvo, družba, ki hoce pokazati da je sposobna najti krivca in ga obsoditi, si ne more privoščiti, da na sojenje pripelje vidno mučenega človeka. Razumnemu opazovalcu je jasno, da gre za predstavo, dvom o sposobnosti aparata da najde pravega krivca ostane. Torej Rusija in Putin kot ponavadi, mafijska projekcija moči. Na vzhodu nič novega.

Zanimivo, da prihaja veliko ocen, da v bistvu ruska naraščajoča represivnost kaže vedno večjo diletantskost pri zagotavljanju varnosti v družbi.
Povprečen človek bi vedno razmišljal v stilu, bolj represiven/avtoritaren kot je državni aparat/država, bolj varno je življenje v takšni državi, v bistvu pa to velikokrat povzroči nasprotno padec vsakodnevne varnosti v državi.

Pac-Man je izjavil:

Če to drži, je trenutno škoda na rafinerijah bolj malenkostna. Lahko pa s trenutno tehnologijo uničijo slabo polovico kapacitet

Malenkostna gotovo ni. Eksplozije so bile enostavno prevelike. Najlazje je gledati skozi prihodke: ce Rusi izvozijo priblizno za 700 milijono evrov na dan, je 10% znizanje kapacitet:
- ali 70 milijonov manj izvoza dnevno
- ali znizanje domace standarda oz. upocasnitev domace ekonomije

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

yayo ::

Malidelničar je izjavil:

Zanimivo, da prihaja veliko ocen, da v bistvu ruska naraščajoča represivnost kaže vedno večjo diletantskost pri zagotavljanju varnosti v družbi.
Povprečen človek bi vedno razmišljal v stilu, bolj represiven/avtoritaren kot je državni aparat/država, bolj varno je življenje v takšni državi, v bistvu pa to velikokrat povzroči nasprotno padec vsakodnevne varnosti v državi.

pojasnilo je zelo banalno. Diletantskost se vleče od komunizma, v agencijah so zbirokratizirani kadri, ki so doma v primitivnosti, brutalnosti in korupciji. Ni problem imeti pod kontrolo oporečnikov, ki to ne skrivajo oziroma pretepsti pol na smrt nekoga, da bo priznal/povedal kdo so njegovi sodelavci. Ko pa moraš nekako svoje tipalke spraviti v skupnost, ki govori drugačen jezik in kjer je že fizični izgled pripadnikov drugačen, tam potrebuješ subtilnost ter dobro plačane in motivirane kadre, ki imajo v malem prstu digitalne tehnologije. Če ti niso že pomrli v samomorilskih juriših v Ukrajini, seveda. Na zahodu je v tem smislu problem albanska mafija: drug jezik, drug fizičen izgled, člane se novači izključno po družinskih in klanovskih vezeh. Sem bral intervju s pripadnikom ameriške vohunske agencije, ki je rekel, da pridobivanje informatorjev in vohunov s ustrahovanjem in izsiljevanjem deluje samo v filmih, ker je stres za te ljudi prevelik in nevzdržljiv. Zato američani uporabljajo pozitvno motivacijo: psihološko, finančno, zdravstveno, šolanje za otroke, preživnino za družino ipd. Rus bo denar sporavil v svoj žep in potencialnemu sodelavcu obljubil, da mu bo poklal celo družino, če ne bo sodeloval. Denar kot motivacijo uporabljajo le na zahodu, pri naših sendvičarjih, npr.

yayo: recimo mislim, da so Izraelci na ta način na svojo stran pridobili mislim, da enega od sinov ustanovitelja Hamasa. Dejansko je Palestinski Arabec prestopil na stran Izraelcev in sodeluje z Mosad-om.
Drugače pa malo spremljam Petra Zeihana (če poznate) in recimo on trdi, da Rusom preti kar nekaj nevarnosti iz področja Kavkaza in nasploh izhajajoč iz ruske demografije: vedno več muslimanov, padajoče št. etničnih Rusov. On tudi trdi, da je Putin zaradi demografije izsilil to vojno, ker gre za 'now or never'. Sicer Zeihan ne napoveduje per-se nekih masovnih etničnih konfliktov v Rusiji ampak da je tam tako, da je sistem rigiden, ampak istočasno krhek to pa se potem rešuje po ruski maniri z nasiljem in revolucijo (kot 1917 in 1990).

Zgodovina sprememb…

Blinder ::

boolsheat je izjavil:

Poglej si kaj je napredni zahod počel v Abu Ghraib zaporu...

https://www.wired.com/2008/03/gallery-a...

To ni počel zahod ampak so to počeli posamezniki, v nasprotju z zakoni itd. Zahod ne samo, da je obsodil tako ravnanje, ampak je tudi sodil tem vojakom in jih poslal v zapor.
To, kar počnejo rusi pa delajo po navodilih, katere prihajajo dol vse od Putina. Noben od teh rusov ne bo sedel na obtožni klopi. Še napredovanje bodo dobili za to.
Tej muslimančki, ki so bli aretirani pa sploh ni sigurno, da so zares krivi. Rusi radi v propagandne namene delajo spektakularne aretacije pred tv kamerami ..
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Utk je izjavil:

Povsod bi dobili enak tretma, edina razlika je, da se Rusi tega ne sramujejo in to potem tudi pokažejo. Tudi na zahodu, in tudi pri nas, jih bi podobno fasali, samo morda ne ravno v glavo, da je potem to vidno. Rusi pač to še s ponosom pokažejo.

Vi pa lahko živite v pravljici, kjer se teroristom zjutraj servira kapučino in rogljiček...
A mislite, da se ponavadi taki primeri po naključju končajo z bojem do konca ali pa z gumbom na pasu?

Mogoče res ampak, če trdno stojiš za vrednotami bi namesto kapučina vsaj dobili vodo in kislo juho.

Vprašanje kaj je bil namen teroristov, tega najbrž ne bomo nikoli izvedeli. Lahko, da je tako kod je nekdo že tukaj omenil mučeništvo. Lahko, da so sedaj sami rusi iz njih naredili mučenike in bo sedaj naprej veljalo, Aganistan do sibirije in ne več afganistan do aljaske.

Jaz si pa vsekakor ne želim take družbe, da bi namesto nogometne tekme na Stožicah priredili javni linč kot v afganistanu. Rezanje rok, kamenjanje itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sync ()

fur80 ::

Na kaj vse se da leteti letalo! :) Malo exploziva gor in kamero, pa navali na Ruse. Cena par 100$.

https://twitter.com/engineers_feed/stat...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

bbbbbb2015 ::

Sync je izjavil:

Utk je izjavil:

Mogoče res ampak, če trdno stojiš za vrednotami bi namesto kapučina vsaj dobili vodo in kislo juho.

Vprašanje kaj je bil namen teroristov, tega najbrž ne bomo nikoli izvedeli. Lahko, da je tako kod je nekdo že tukaj omenil mučeništvo. Lahko, da so sedaj sami rusi iz njih naredili mučenike in bo sedaj naprej veljalo, Aganistan do sibirije in ne več afganistan do aljaske.

Jaz si pa vsekakor ne želim take družbe, da bi namesto nogometne tekme na Stožicah priredili javni linč kot v afganistanu. Rezanje rok, kamenjanje itd.

Za teroriste so običajno primerni ljudje, ki so izgubili vse, dom, družino, premoženje. Ali nekaj od tega. Takim ljudem je vseeno, če trpi 300 Moskovčanov ali 10000 njih.

Gregor P je izjavil:

Mučenje osumljencev je itak znak šibkosti diktatorja in vsaj sam bi bil prekleto zaskrbljen, če bi živel v državi, kjer te kar mučijo še preden ti karkoli na sodišču dokažejo. Ampak Rusom to očitno sede:|

Sorry, ampak vsaj tu ruse podpiram. Glede na to, kako hladnokrvno so pobijali ljudi, predvsem otroke, je prav, da se izživljajo nad njimi. Naj trpijo za vsakega ubitega civilista - enako velja za ruse, ki koljejo civiliste po ukrajini.

sparklyslo ::

BorutO je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Sorry, ampak vsaj tu ruse podpiram. Glede na to, kako hladnokrvno so pobijali ljudi, predvsem otroke, je prav, da se izživljajo nad njimi. Naj trpijo za vsakega ubitega civilista - enako velja za ruse, ki koljejo civiliste po ukrajini.

Pri tem seveda ni nepomemben podatek, da je nekdo osumljenec, torej še nedokazano kriv.
Nekoga že kar v naprej pohabiti, ko se še ne ve ali je zares kriv, pa seveda ni normalno.

Blinder ::

Se spomnem nedavnega dogodka, ko je nekje v Rusiji cevovod za plin začel katastrofalno puščat in je dosti dosti gospodinjstev zaradi tega ostalo na mrazu. Ruski policisti so vstopili v neke upravne prostore, recimo temu občino, in na grob način pred kamerami aretirale župana, češ, da je on kriv za napako na infrastrukturi cevovoda. Fun fact je, da je ta župan delal kot župan šele en ali dva dneva. Ampak v Rusiji to ni pomembno. Njim je pomembno, da pred kamerami pokažejo, kako Putinova Rusija poskrbi za "pravico"
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

V nacistični nemčiji so imeli rek "če bi le fuhrer vedel".
Dejansko pa se je tako kot putinu fučkalo oz. je on tisti, ki je svtari ukazal.

bbbbbb2015 je izjavil:

Sync je izjavil:

Utk je izjavil:

Za teroriste so običajno primerni ljudje, ki so izgubili vse, dom, družino, premoženje. Ali nekaj od tega. Takim ljudem je vseeno, če trpi 300 Moskovčanov ali 10000 njih.

Jp in v Rusiji je ogromno ljudi izgubilo vse. Sploh manjšinskih skupin. Netivo torej je ...

Zgodovina sprememb…

««
687 / 851
»»