» »

V TV počilo

V TV počilo

branc ::

...rezultat je tu.

Ker nisem iz foha,me zanima, če je to rešljiv problem.
Hvalaa :)
  • spremenil: branc ()

Se sploh vidi slika?

IL_DIAVOLO ::

Seveda ne.

A. Smith ::

Tipična stvar, ki poči pri elektroniki, je elektrolitski kondenzator. Menjava takega kondenzatorja je rešljiv problem, ja.

Pravzaprav je rešljiv problem zamenjati večino komponent, ki lahko počijo, če le lahko ugotoviš, kaj je šlo po gobe - in če je počilo, se ponavadi vidi.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Hvala za odgovore. Pravzaprav je to edina stvar, ki je videt skurjena. Torej, celo obstaja možnost, da bi po zamenjavi kondiča TV celo delal?

2 leti in pol star 32" Philips, kar kondič poči...

Highlag ::

Če gre zadeva tako daleč, da poči je zelo verjetno poškodovano poleg komponente, ki jo je odneslo tudi vezje. Odvisno od tega kje in kaj je odneslo. ČE drugega ne je vezje osmojeno - če kak polprevodnik odnese. To pa spet lahko dela težave. Samo brez tega, da se pogleda kaj se je zgodilo je težko kaj reči. Vprašanje pa je kje boš dobil nekoga, ki bi se tega lotil. Pravih serviserjev je žal zelo malo v tej potrošniški družbi...
Never trust a computer you can't throw out a window

fikus_ ::

Poglej na vezje, kakšno oznako ima in išči na eBayu, amazonu, . . . novo.

MadMax ::

Kondenzator, upor, tranzistor, IC.
Vsaj te 4 napovedujem brez kristalne krogle.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

IL_DIAVOLO ::

To lahko rece vsaki laik.

Jarno ::

Servis? Vprašaj, koliko stane pregled TV-ja in se odloči.
#65W!

-valvoline- ::

Vprasanje zakaj je pocil, ponavadi za to je vzrok prevelika napetost.

hojnikb ::

se zna zgodit, da bo cenej vzet drug nov 100€ vredn tv, kot pa tega popravljat. Ker tisti upor ni odletel kr tako.
#brezpodpisa

MIG-A51 ::

Meni je kondenzator v prenosniku naredil krater. Ni blo drugega kot menjat plato.

boldleaf ::

branc je izjavil:

Hvala za odgovore. Pravzaprav je to edina stvar, ki je videt skurjena. Torej, celo obstaja možnost, da bi po zamenjavi kondiča TV celo delal?

2 leti in pol star 32" Philips, kar kondič poči...

Na nekaj bi te opozoril (pred leti sem motherboard popravljal), kondenzator, ki ga odnese je najstarejsi nacin kako s strani proizvajalca sabotirati izdelek, da prezivi malo po garancijski dobi, potem pa crkne. Zato so zaceli oglasevati pri motherboardih, da imajo pa "japan made" kondenzatorje. Nauk zgodbe je ta: nikoli vec ne kupuj phillipsa, s tem se jim bos zahvalil, da so te zahebali in hkrati ne podpiral svinjskih praks industrije.
In the beginning were the Words and the Words made the world. I am the Words.
The Words are everything. Where the Words end the world ends. You cannot go
forward in the absence of space.

starfotr ::

A misliš, da se sekirajo? Važno je, da industrija laufa, nima veze, katera firma naredi in proda izdelek.

Ali si tudi živel v temi, ko so ti pregorele vse žarnice, ker so se vsi veliki zmenili, da bo max. dogovorjena živ. doba 1000 ur?

Sem pomislil na to, ja. Ravno po izteku garancije. Sem takrat kupil za babici na hitro.

No, sedaj ima LG 55" plazmo, ki sem jo imel viška v garaži, stara 8 let in več. Works like a charm. Samo jebeni DVBT tuner sem mogu zvohat :)

Samo ni ji zdej jasno, zakaj imajo igralke tolikšne nosove in riti (citat) :)

Vsekakor bom poskusil z menjavo tistega skurjenega dela, cist za foro.

boldleaf ::

Zadeva je preprosta, ce te kdo nateguje, ne kupujes vec njihovih izdelokov. Ko se bo takih nabralo, bojo nehali nategovati.

Tule pa primerek neumnega potrosnika, ki ocitno misli... oz. ne vem kaj misli, deluje precej za luno. Verjetno ga mama ni marala. Pa ji ne zamerim.

starfotr je izjavil:

A misliš, da se sekirajo? Važno je, da industrija laufa, nima veze, katera firma naredi in proda izdelek.

Ali si tudi živel v temi, ko so ti pregorele vse žarnice, ker so se vsi veliki zmenili, da bo max. dogovorjena živ. doba 1000 ur?
In the beginning were the Words and the Words made the world. I am the Words.
The Words are everything. Where the Words end the world ends. You cannot go
forward in the absence of space.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: boldleaf ()

IL_DIAVOLO je izjavil:

To lahko rece vsaki laik.

Jaz sem rekel da je od utrujenosti (poddimenzioniranosti) odbilo C9126, posledično prebilo tranzistor Q9101.
Prebit tranzistor je poslal v večna lovišča upor R9nekaj (ni videt pod sajami) in 99% še driver čip, ki ga na sliki ni, je pa v bližini (najverjetneje v DIL8 ohišju).
Elektrolitov v tej zgodbi ni.

Zdaj pa še ti povej kaj koristnega/uporabnega, če bo šlo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMax ()

fikus_ ::

Op, isci po oznaki TV in oznaki vezja, boš skoraj zagotovo našel. In videl ceno ter se tako odločil za popravilo. Če si malo tehničnega tipa, to narediš sam. Za razstavljanje TV poglej na YouTube.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMax ()

WhiteAngel ::

Če se nočeš ukvarjati z lotanjem, lahko odneseš platko v štromarsko štacuno in vprašaš, koliko bi stala menjava tega kondija (in če je še kaj očitnega zraven). Meni so pri Samsungovem monitorju zamenjali tri kondenzatorje v Lotosu v Kranju in zdaj dela bp. Ne vem, koliko je bila cena že, tam nekaj deset evrov. Veliko manj kot nov monitor.

starfotr ::

Zadeve se odnese na servis na popravilo in ne v trgovino.

marjan_h ::

@branc si ugotovil in odpravil napako na tv? Katere komponente si zamenjal, če sedaj deluje?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Monitor utripa po zagonu

Oddelek: Strojna oprema
348382 (6680) ZigaZiga
»

Menjava kondenzatorjev na plati

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
153238 (2075) Pšenični
»

Menjava kondenzatorja na plati ? (strani: 1 2 )

9713053 (9823) Pyr0Beast
»

Kakšen kondenzator je to ?

283333 (2376) cortez
»

Ojačevalec

202772 (2531) stromar

Več podobnih tem