Forum » Elektrotehnika in elektronika » Vezava dvožilnega kabla na RJ45 vtičnico
Vezava dvožilnega kabla na RJ45 vtičnico
luka36 ::
Pozdravljeni,
kar nekaj je že na to temo, a ne najdem rešitve. Imam dvožilni (telefonski) kabel - po njem pride v hišo internet - in rad bi ga vezal na RJ45 vtičnico, da bi potem od tam naprej do modema šel signal po navadnem mrežnem kablu.
Kupil sem 3 različne tipe vtičnic, pa nobene ne znam zvezat tako, da bi stvar delovala. Spodaj slika. Imam olupljena končka žičk, ki ju povežem na mesti 4 in 5 (modro/bela in modra) na vtičnici. A rabim zato še kakšne posebne klešče ali kaj takega? Sem predvideval, da če je stik z žičko, da je to to.
Signal v kablu sicer je; imam prerezan dvožilni kabel, če z njim spojim žički iz stene in povežem na modem, stvar deluje.
Bom vesel kakega nasveta, kako se to poveže. Hvala!
kar nekaj je že na to temo, a ne najdem rešitve. Imam dvožilni (telefonski) kabel - po njem pride v hišo internet - in rad bi ga vezal na RJ45 vtičnico, da bi potem od tam naprej do modema šel signal po navadnem mrežnem kablu.
Kupil sem 3 različne tipe vtičnic, pa nobene ne znam zvezat tako, da bi stvar delovala. Spodaj slika. Imam olupljena končka žičk, ki ju povežem na mesti 4 in 5 (modro/bela in modra) na vtičnici. A rabim zato še kakšne posebne klešče ali kaj takega? Sem predvideval, da če je stik z žičko, da je to to.
Signal v kablu sicer je; imam prerezan dvožilni kabel, če z njim spojim žički iz stene in povežem na modem, stvar deluje.
Bom vesel kakega nasveta, kako se to poveže. Hvala!
ethelred ::
Gre tudi z olfa nožem. S topo stranjo seveda.
"Opinions are like assholes... everyone's got one
and they all stink" (Brandi Kangiser)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spajanje utp kabla in navadnega telefonskega kablaOddelek: Pomoč in nasveti | 1483 (1234) | Frenckie |
» | Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 28151 (13880) | denisbegood |
» | Telefonski kabel do modema ali UTP do telefonskega kablaOddelek: Omrežja in internet | 6426 (5501) | Invictus |
» | Pravilna povezava kablov za podaljšat TEL. kabel / priključekOddelek: Omrežja in internet | 10582 (10388) | BlaY0 |
» | pomoč- kakšen kabelOddelek: Omrežja in internet | 2046 (1962) | mare_ |