» »

Lidlov sir za žar (okrogle rezine)

Lidlov sir za žar (okrogle rezine)

Temo vidijo: vsi

bastadu ::

V Lidlu so pred kratkim začeli prodajati beli sir za žar v okroglih rezinah v 3 okusih: navaden, rdeč s čilijem in še en v zelenkasti barvi. Zanimam se predvsem za navadnega, in sicer če je kdo našel kak podoben sir še kje drugje, ali pa če kdo morda ve kaj je to zaen sir, da bi ga lažje našel kje drugje? Namreč v Lidlu je tega navadnega praktično nemogoče dobiti, ker je takoj razgrabljen in jim ostaja samo tardeč, trgovke pa pravijo, da jih dobijo skupaj mešano v eni škatli in da ne morejo naročati samo določenega okusa. Hvala za info!

Filip8 ::

Tega so prodajal že vsaj 1 leto, ampak ej pa res, da včasih je, včasih ni. Zadnjič sem videl nekaj podobnega v šparu, enake okrogle oblike, poskusil pri kolegu in dost podobnega okusa (beri, veliko boljši od tistih žagovin od MU)

bastadu ::

Verjetno misliš v šparu tegale: https://www.spar.si/online/sir-za-zar-n...
To je očitno na novo, ker ga še nisem videl ... Hvala, bomo poskusili!

buttcrack ::

a ni tole iz lidla "pripravek za žar s sirom"?

vržeš na plato in se kar cedi od olja

bastadu ::

Na embalaži piše samo "beli sir", nič se ne cedi od olja ...

Magic1 ::

Tega imajo že skoraj dve desetletji po trgovinah in mi je dosti boljši od tistega od Ljubljanskih mlekarn:

Magic

IL_DIAVOLO ::

Prevec kaloricno in mastno.

Magic1 ::

Eni se radi nažirajo in imajo probleme s kalorijami in mastjo.
Magic

starfotr ::

Mercator trgovska znamka je tudi super sir.

buttcrack ::

bastadu je izjavil:

Na embalaži piše samo "beli sir", nič se ne cedi od olja ...

tega sem mislil:

bastadu ::

Ja točno ta je pravi. Bom pa poskusil tudi tistega iz špara (imam občutek da je dobavitelj isti) in pa Olimskega.

link_up ::

Malo si narobe predstavljate, kaj pomeni sir za na zar. :) Te stvari tecejo, od MU ne tece. Sicer pa to sploh ni dobro. :)
In and Out

bastadu ::

Tale od Lidla nič ne teče. Od MU je nikakršnega okusa. Vem, da ta sir ni ravno na spisku zdrave prehrane, ampak to ni point te teme ...

fikus_ ::

Sir za žar je narejen iz kuhanega mleka, da se med peko na stopi. Ga delamo sami doma iz svežega mleka. Mleko skuhaš, ohladiš na ~30-40°C, malo soli, dodaš 1-2 žlički kisa za vlaganje brez arome na 1 l mleka, ko se sesiri, ga daš v model z luknjicami (ali v krpo, dobiš okrogel sir), da sirotka odteče.

anketar ::

zakaj vas ni strah rafinaranega cukra? maščobe so nujne za zdravje

buttcrack ::

bastadu je izjavil:

Ja točno ta je pravi. Bom pa poskusil tudi tistega iz špara (imam občutek da je dobavitelj isti) in pa Olimskega.

a pa vidiš kaj piše na nalepki? With cheese, v tem pripravku je toliko sira kot v kakšni nacho omaki, bolj za vzorec. Olimski sir je pa dejansko sir (za na žar), tole je pa samo pripravek, preberi deklaracijo, sploh se ustavi tam kjer piše "fat".

bastadu ::

Res sem površno prebral.
Kje prodajajo ta Olimski sir?

schrack ::

Mercator,Špar...

cebelar123 ::

Ko enkrat probaš tega iz lidla ne greš več na nič drugega. Daleč najboljši.

bauci ::

V trgovini poiščite sir za zar od kakšne slovenske kmetije. Neprimerno boljši kot ostali "industrijski" siri, Po pečenju ostane primerno mehak in ne kot pečen gumijast podplat.

PunkDude ::

https://ekosirarna.si/izdelek/eko-sir-z...

Tako je bauci. Ekološko mleko senene prireje.

refosk ::

Ta Lidlov je tudi meni daleč najboljši.

c3p0 ::

fikus_ je izjavil:

Sir za žar je narejen iz kuhanega mleka, da se med peko na stopi. Ga delamo sami doma iz svežega mleka. Mleko skuhaš, ohladiš na ~30-40°C, malo soli, dodaš 1-2 žlički kisa za vlaganje brez arome na 1 l mleka, ko se sesiri, ga daš v model z luknjicami (ali v krpo, dobiš okrogel sir), da sirotka odteče.


Torej kot da bi delal skuto, le da je bolj kompaktno?

fikus_ ::

Domača skuta se dela iz kislega mleka (sveže mleko naliješ v primerno skledo in ga daš kisat na toplo, okrog 20°C). Če daš zraven žlico ali dve kislega mleka, je že drugi dan kislo, sicer traja še kakšen dan več. Temu kislemu mleku posnameš smetano, ga daš segrevat na 40-45°C, da se začne vezati v grude. To traja kakšno uro ali več, odvisno od temperature. Potem zadevo precediš. "Gosti" del je skuta, "voda" pa sirotka, ki je zelo fajn za pitje.

Za žar sir pa najprej mleko skuhaš in dodaš kis, da se sesiri.

krho ::

Ja tista skuta je iz "pokvarjenega" mleka in je potem kisla.
Za sladko mleko pasteriziraš, potem pa dodaš kislino (kis, citronka)
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

fikus_ ::

Nič ni pokvarjeno mleko, mlečno kislinske bakterije opravijo delo.

https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Kislo_m...

Za žar sir mleko najprej skuhaš/zavreš in potem ohlajaš, ko je okrog 40 °C, dodaš kis, da se sesiri, precediš (cedilo, krpa, model z luknjicami).

c3p0 ::

OK, na tak način sem jaz svoje čase delal "paneer", sir za indijske jedi.

Glugy ::

No to bi nas mogl pri gospodinjstvu učit v osnovni šoli; bi imel vsaj neki koristi od tega. Da bi vsak mogu naredit iz mleka sir; kislo mleko pa skuto da bi lahko napredoval v naslednji razred : p

slavkomalgaj ::

Definitivno priporočam sir iz senenega mleka. To je mleko krav, ki se prehranjuje samo s svežo travo.

Sir ni gumjast kot čigumi, https://ekosirarna.si/izdelek/eko-sir-z...

Kmetija Kukenberger ima www.ekosirarno.si, jaz izdelke naročim kar preko spleta enkrat na mesec. Ob naslednjem naročilu vrnem embalažo (vzamem tudi mleko) brez extra stroškov.

Gagatronix ::

c3p0 je izjavil:

OK, na tak način sem jaz svoje čase delal "paneer", sir za indijske jedi.


Paneer je posrecena zadeva, ker se ne topi. :)

sočan ::

slavkomalgaj je izjavil:

Definitivno priporočam sir iz senenega mleka. To je mleko krav, ki se prehranjuje samo s svežo travo.

Sir ni gumjast kot čigumi, https://ekosirarna.si/izdelek/eko-sir-z...

Kmetija Kukenberger ima www.ekosirarno.si, jaz izdelke naročim kar preko spleta enkrat na mesec. Ob naslednjem naročilu vrnem embalažo (vzamem tudi mleko) brez extra stroškov.


Samo nekaj ... A to sami dostavljajo ,ali kako naslednjič vrneš embalažo ??

250g sira je 3,5 evra. A ena tist kvadratek sira je 25dkg ??

Hvala.lp

PunkDude ::

Ob prvem nakupu embalaža predstavlja dodaten strošek v višini 6,99 €. Pri naslednjem nakupu se vam ta strošek lahko že povrne. To storite na način, da v košarici vpišete kodo povratne embalaže, ki se nahaja na pokrovu termoboksa, ki ste ga prejeli ob prejšnjem nakupu. S tem se bo cena embalaže znižala na 0,00€. Ko boste prejeli novo pošiljko izdelkov, vrnite prvo embalažo dostavljalcu. To embalažo bomo lahko ponovno uporabili in s tem pripomogli k varovanju okolja.

DimmniBurek ::

Yo grillmajstri. Mislim da Lidl ne prodaja več tega sira. A je ta iz Špara vsaj prbližno podoben? Uni trdi od MU me ne zanimajo ker so zanič.

There Is No Stronger Drug Than Reality

cebelar123 ::

DimmniBurek je izjavil:

Yo grillmajstri. Mislim da Lidl ne prodaja več tega sira. A je ta iz Špara vsaj prbližno podoben? Uni trdi od MU me ne zanimajo ker so zanič.


Ponavadi ga začne prodajati z žar sezono. Tako je bilo do zdaj.

Hypathia ::

Kupujem halumi sir iz Spara in je top okusa.

If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

MIHAc27 ::

DimmniBurek je izjavil:

Yo grillmajstri. Mislim da Lidl ne prodaja več tega sira. A je ta iz Špara vsaj prbližno podoben? Uni trdi od MU me ne zanimajo ker so zanič.



Čak da bo sezona (po moje kar kmalu, Hofer je že začel prodajat oglje). Lani so ga še imeli občasno seveda.

Alexius Heristalski ::

Halumi je trenutno tudi v Lidlu, ker imajo grški teden.

https://www.lidl.si/p/grski-teden/sir-z...
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

MIHAc27 ::

Alexius Heristalski je izjavil:

Halumi je trenutno tudi v Lidlu, ker imajo grški teden.

https://www.lidl.si/p/grski-teden/sir-z...


Tega sem tudi probal, meni in familiji je čisto v redu. MU je pa res kot karton.

celje ::

koliko casa pa ga obracate na zaru?

Assass1n ::

Odvisno od količine oglja, sir je hitro pečen. Od prilike bi rekel 2-3minute in ga obrnem, če vidim da še ni rjavo obarvan pustim obrnjenega kakšno minuto oz par požirkov piva dlje in potem za minuto obrnem nazaj da se zapeče.
Sir pečem nazadnje oz. po njem dam na žar samo še kruh/štručke.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

MIHAc27 ::

Ja, sir je hitro zato je zadnji na vrsti. 2-3 minutki pa je.
Jaz kruh popečem oz. pogrejem ko so čevapi že skoraj. Jih dam kar na vrh mesa za minutko, je čisto dovolj da so lepo topli.

Mam pač majhen žarček, ne gre vse naenkrat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najljubši bomboni (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9513173 (7369) BadgerSkin
»

Y0 izvijač (šraufnciger) -- kje kupiti

Oddelek: Loža
81784 (1481) lopov
»

web scraping ideje

Oddelek: Programiranje
172370 (1659) HotBurek
»

Skuta in mladi sir

Oddelek: Loža
192971 (2255) techuser

Več podobnih tem