Forum » Loža » Klopni meningoencefalitis
Klopni meningoencefalitis

gruntfürmich ::
Jaz pa sumim, da kje na glavi na kakem lasku počaka.
po mojem ne, ker sem ga dostikrat v takšen primeru najprej začutil na nogi, že med vožnjo. drug dan, z drugimi cotami, na poti v službo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
dunda ::
Takih primerov imam tudi sam polno. Se pregledam, kot bi občudoval kakšno devico. Ni več signala o življenju. A glej zlomka, naslednji dan klopi. Sicer je res, da jih vsak lahko na novo dobim in to se sigurno kdaj zgodi. So pa dnevi, ko je klop sigurno od prejšnjega dne. Mogoče skrit v lasišču, ali pa te potem naskoči, ko še kaj prestavljaš umazano perilo, ali pa si ga prej kje "odložil" in ga potem spet "pobereš" (avto, predsoba ...).
https://www.kacnje.eu
BlackHole ::
PacificBlue je izjavil:
Ljudje, ki imajo slabse prehranjevalne navade oziroma jedo bolj procesirano hrano bolj privabljajo komarje.
Sam sem vegetarijanec pa me zelo redko piči komar. Pa še to ponavadi verjetno potem ko spijem kaksno pivo:/.
Ne vem, žena je veganka, pa jo imajo komarji zelo zelo radi, veliko bolj kot mene, ki jem vse.
LP Marko
Gambino ::
PacificBlue je izjavil:
Ljudje, ki imajo slabse prehranjevalne navade oziroma jedo bolj procesirano hrano bolj privabljajo komarje.
Sam sem vegetarijanec pa me zelo redko piči komar. Pa še to ponavadi verjetno potem ko spijem kaksno pivo:/.
Takšne neumnosti pa težko prebereš. Mene imajo sicer komarji zelo radi, klopa pa se name še v življenju ni prijel. Pa nisem vegi.
pivo ::
PacificBlue je izjavil:
Takšne neumnosti pa težko prebereš. Mene imajo sicer komarji zelo radi, klopa pa se name še v življenju ni prijel. Pa nisem vegi.
enako
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne
Trupl0 ::
v času naše ekipe in airsofta sem skoraj 5-6 let uporabljal sprej od fortha
https://www.lekarnar.com/izdelki/forth-...
nikoli dobil klopa. Sem se pa cel prešprical po oblačilih.
Dobil ga 2x in še to takrat, ko sem fortha pozabil v torbi in je kolega posodil Autan.
Sem pa klopa videl lezti po roki že na domačem dvorišču daleč od hoste...
https://www.lekarnar.com/izdelki/forth-...
nikoli dobil klopa. Sem se pa cel prešprical po oblačilih.
Dobil ga 2x in še to takrat, ko sem fortha pozabil v torbi in je kolega posodil Autan.
Sem pa klopa videl lezti po roki že na domačem dvorišču daleč od hoste...
If you are going through Hell, keep going !
kamiKaZaA ::
Konec strahu pred klopi? Z novim cepivom parazit preprosto odpade
Eno samo cepljenje bi nas lahko ubranilo pred vsemi patogeni, ki jih določena vrsta klopa lahko prenaša, obenem pa bi nas odrešilo nenehne skrbi in obilne uporabe kemičnih repelentov pri vsakem obisku gozda.
Bodo pincete za odstranjevanje klopov kmalu preteklost?
https://www.dnevnik.si/nedeljski/prosti...
Znanstveniki pojasnjujejo, da prenos bakterije, ki povzroči boreliozo, iz klopovega črevesja v človeka običajno traja od 36 do 48 ur, zato hitra zavrnitev parazita popolnoma prekine verigo okužbe. Takšen inovativni mehanizem v praksi deluje kot osebni varnostni sistem telesa, ki bi nam omogočil pravo širokospektralno zaščito. Eno samo cepljenje bi nas lahko ubranilo pred vsemi patogeni, ki jih določena vrsta klopa lahko prenaša, obenem pa bi nas odrešilo nenehne skrbi in obilne uporabe kemičnih repelentov pri vsakem obisku gozda.
Eno samo cepljenje bi nas lahko ubranilo pred vsemi patogeni, ki jih določena vrsta klopa lahko prenaša, obenem pa bi nas odrešilo nenehne skrbi in obilne uporabe kemičnih repelentov pri vsakem obisku gozda.
Bodo pincete za odstranjevanje klopov kmalu preteklost?
https://www.dnevnik.si/nedeljski/prosti...
Znanstveniki pojasnjujejo, da prenos bakterije, ki povzroči boreliozo, iz klopovega črevesja v človeka običajno traja od 36 do 48 ur, zato hitra zavrnitev parazita popolnoma prekine verigo okužbe. Takšen inovativni mehanizem v praksi deluje kot osebni varnostni sistem telesa, ki bi nam omogočil pravo širokospektralno zaščito. Eno samo cepljenje bi nas lahko ubranilo pred vsemi patogeni, ki jih določena vrsta klopa lahko prenaša, obenem pa bi nas odrešilo nenehne skrbi in obilne uporabe kemičnih repelentov pri vsakem obisku gozda.

razor1911 ::
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()
OutOfTheBox ::
Če so tvoje celice tako počasne kot tvoji možgani in ne razumejo preprostega navodila, ki ga mRNA nosi v prvo, potem ti tudi 15x ne bo pomagalo.
Meizu ::
Kolikor rabi, kaj ti jaz vem kaj celica rabi.
Kaj pa ima to veze z možgani?
Kaj pa ima to veze z možgani?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
OutOfTheBox je izjavil:
Bog ne daj tega kazat proticepilcem.
kamiKaZaA JE anticepilec.
@razor1911 (krepelce, caszafuckoff, Ales78, Ring0Ruin, one-half)
anticepilca imaš ti med nogami.
Sem že parkrat zapisal, da je moje naslednje cepljenje, ko bodo naredili cepivo proti KME+boreliozi hkrati in da je že v 3. klinični fazi razvoja to cepivo.
ššš ::
Da povem še svojih 5 centov: Lansko jesen sm mel klopa. Prisesan 1 dan. Šel sm kake 100m peš čez travnik. Cez par dni, borelijski flek. Dobim antibiotike. Letos poleti, se gledam v kopalnici. Na hrbtu spet borelijski flek. Komaden, temno moder z obroči. Spet borelija in antibiotiki. Kdaj sem ga fasal pojma nimam. En dan sem šel v hribe in se za 2minuti usedu v travo. In folk prav,...ti maš pa res smolo. Jah,...na Gorenjskem je 50% klopov okuženih z borelijo. Če ga ne vidiš in pustiš notr je to skorej to.
Dočim meningoencefalitis je izredno redek. Ne vem na pamet. 1/1000. Vseeno. Pejte se cepit.
Je pa tko. Pr vsaki okužbi dobiš nove antibiotike. Enkrat jih bo zmankal v repertoarju. Jst se kr od zdej kr merkam. Poletni travnik je lava.
Dočim meningoencefalitis je izredno redek. Ne vem na pamet. 1/1000. Vseeno. Pejte se cepit.
Je pa tko. Pr vsaki okužbi dobiš nove antibiotike. Enkrat jih bo zmankal v repertoarju. Jst se kr od zdej kr merkam. Poletni travnik je lava.
Žal se niso razvili cepiva proti boreliozi, se pa dela na tem in čez par let ga lahko pričakujemo.
Še enkrat bom zapisal moj isti komentar, ker ga citirati več ne morem, ker so me moderatorji izločili iz teme, katero je zasvinjal trol s psihičnimi težavami (sociopatski/psihopatski trol).
Trenutno sem trdno odločen, da se cepim, ko pride ven cepivo za lymsko boreliozo + KME v enem. Namreč za KME ga že imamo, za lymsko boreliozo pa ne. In spremljam preko medijev ta razvoj (skupnega cepiva) in sedaj je že v zadnjih fazah kliničnih preizkušanj in bo v parih letih na voljo. In s tem se imam namen cepiti, ker vidim korist v tem in ker se zavedam kakšne težave ta lahko doletijo, če fašeš boreliozo. Sam pa se kar gibam na območju Pohorja (gozd, travniki in razne druge peš poti).
2020:
Se obeta cepivo zoper lymsko boreliozo?
https://www.revijazamojezdravje.si/se-o...
2026:
Pfizer and Valneva Announce Lyme Disease Vaccine Candidate Demonstrates Strong Efficacy in Phase 3 VALOR Trial
https://www.pfizer.com/news/press-relea...
Cepivo VLA15 (označeno tudi kot PF-07307405), ki ga skupaj razvijata Pfizer in Valneva, je v kliničnih preizkušanjih pokazalo več kot 70-odstotno učinkovitost pri preprečevanju lymske borelioze. V klinični raziskavi 3. faze je cepivo zmanjšalo število primerov borelioze za več kot 70 % pri osebah, starih 5 let ali več.
Še enkrat bom zapisal moj isti komentar, ker ga citirati več ne morem, ker so me moderatorji izločili iz teme, katero je zasvinjal trol s psihičnimi težavami (sociopatski/psihopatski trol).
Trenutno sem trdno odločen, da se cepim, ko pride ven cepivo za lymsko boreliozo + KME v enem. Namreč za KME ga že imamo, za lymsko boreliozo pa ne. In spremljam preko medijev ta razvoj (skupnega cepiva) in sedaj je že v zadnjih fazah kliničnih preizkušanj in bo v parih letih na voljo. In s tem se imam namen cepiti, ker vidim korist v tem in ker se zavedam kakšne težave ta lahko doletijo, če fašeš boreliozo. Sam pa se kar gibam na območju Pohorja (gozd, travniki in razne druge peš poti).
2020:
Se obeta cepivo zoper lymsko boreliozo?
https://www.revijazamojezdravje.si/se-o...
2026:
Pfizer and Valneva Announce Lyme Disease Vaccine Candidate Demonstrates Strong Efficacy in Phase 3 VALOR Trial
https://www.pfizer.com/news/press-relea...
Cepivo VLA15 (označeno tudi kot PF-07307405), ki ga skupaj razvijata Pfizer in Valneva, je v kliničnih preizkušanjih pokazalo več kot 70-odstotno učinkovitost pri preprečevanju lymske borelioze. V klinični raziskavi 3. faze je cepivo zmanjšalo število primerov borelioze za več kot 70 % pri osebah, starih 5 let ali več.
starfotr ::
Baltik, Skandinavija in tudi mi smo kar v svetovni špici glede bolezni klopov. Tako, da ne se hecat, to je najnevarnejša žival pri nas.
Klop prenaša 4 bolezni, pogosto se omenja samo prve 2.
Klopni meningoencefalitis (KME)
Lymska borelioza
Humana granulocitna anaplazmoza (HGA)
Babezioza
Lymska borelioza
Babezioza

svecka ::
Baltik, Skandinavija in tudi mi smo kar v svetovni špici glede bolezni klopov. Tako, da ne se hecat, to je najnevarnejša žival pri nas.
Lymska borelioza
Babezioza
Ni res, jih je dosti več, samo so manj razširjene oziroma so nove odkrite klopne bakterije (ki se za sedaj zdravijo vse z istim antibiotikom). Letos spomladi sem dobil potrjeno okužbo z Spiroplasma ixodetis.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svecka ()
WhiteAngel ::
Da povem še svojih 5 centov: Lansko jesen sm mel klopa. Prisesan 1 dan. Šel sm kake 100m peš čez travnik. Cez par dni, borelijski flek. Dobim antibiotike. Letos poleti, se gledam v kopalnici. Na hrbtu spet borelijski flek. Komaden, temno moder z obroči. Spet borelija in antibiotiki. Kdaj sem ga fasal pojma nimam. En dan sem šel v hribe in se za 2minuti usedu v travo. In folk prav,...ti maš pa res smolo. Jah,...na Gorenjskem je 50% klopov okuženih z borelijo. Če ga ne vidiš in pustiš notr je to skorej to.
Tamav je tut fasal borelijo pred 5 leti. Klop, prisesan v lasišču. K sreči je imel mokre lase in sem videl obroče okoli. Dobil antibiotik in je zaenkrat vse ok.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Začela se je sezona klopovOddelek: Loža | 8668 (952) | OutOfTheBox |
| » | Cepljenje-delodajalecOddelek: Loža | 4191 (3190) | koli99 |
| » | CepljenjeOddelek: Loža | 11896 (5581) | tikitoki |
| » | Koliko klopov je okuženih? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25727 (23145) | mirage |