» »

Gorivo

Gorivo

Temo vidijo: vsi
1 2 3
4
»

Ales ::

@Mr.B, si morda pomešal kamiKaZaA z kow ali morda Magic1..? Ali pa si par različnih ljudi pri sebi "združil" v eno osebo, ne vem... :D

MadMen ::

Ponekod v ZDA imajo sedaj ceno bencina 0.89$/3.78 litra.

kow ::

Refosk pa je na Kitajskem 10x drazji kot v Sloveniji.
Koliko je galona na Aljaski?

MadMen ::

In kaj si želel povedat? Da spadaš v subreddit i_am_very_smart ali kako?
Podatek je bil mišljen kot trivia in ne kot neko primerjavo. Saj tudi znotraj ZDA, zvezdne države, lokalnega kraja, predela mesta lahko variira cena.

Sicer pa ko že želiš primerjavo, cena bencina brez dajatev v Slo je danes 0.26€, kar nanese cca 0.96€/3.78 litra. Očitno v Lendavi pumpajo nafto kot nori al kako bi se temu reklo?

PersonaRuda ::

Mr.B je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Mr.B je izjavil:

TI POMAGAM :
Tole je avtrijski arhiv cene benzina in Dizla od 2013 po dnevih do 2020
Sedaj pa poiüöi isto za Slovenijo... Potem pa utrujaj.. koliko troüarin itd pride na benzin tu in tam , etc...

Utrujam? Nekdo iz riti potegne podatke, da je v Avstriji dražje gorivo kot pri nas. Ga prosim za vir. Hkrati pa sam dam vir, kjer sem dokazal, da so njegovi podatki napačni. Sedaj še drugi pišejo, da se da dobiti še ceneje (@Ales). Se strinjam z njim. In kdo si sedaj ti @Mr.B, da bom jaz tebi neke statistike delal? Kaj ti niso dovolj ti podatki, da je gorivo cenejše v Avstriji, ker imajo nižje trošarine na gorivo kot Slovenija, ker tako ali tako vsi nabavljajo po zelo podobni dobavni ceni.

Podatki so javni, če ti ni všeč da je bencin v Avstriji zadnjih 5 let in še pred tem, cenejši kot v sloveniji.

??? 8-O Ti si funkcionalno nepismen? Prosim, preberi si kaj sem jaz v tej temi napisal in kaj si ti meni odpisal. Če prvič neboš razumel, pojdi še enkrat skozi vse, pa še tretjič, četrtič,.. ko boš šel desetič skozi, če ne skapiraš, da si izpadel bebec, mi javi, pa ti bom vkopil podnapise in vse obrazložil na osnovnošolski ravni.

MadMen je izjavil:

In kaj si želel povedat? Da spadaš v subreddit i_am_very_smart ali kako?
Podatek je bil mišljen kot trivia in ne kot neko primerjavo. Saj tudi znotraj ZDA, zvezdne države, lokalnega kraja, predela mesta lahko variira cena.

Sicer pa ko že želiš primerjavo, cena bencina brez dajatev v Slo je danes 0.26EUR, kar nanese cca 0.96EUR/3.78 litra. Očitno v Lendavi pumpajo nafto kot nori al kako bi se temu reklo?

Saj to je bila moja poanta, da je trivia, pa se to anekdoticna, ker nisi predlozil vira oz. lokacije. Poanta Aljaske je bila, da imajo drag bencin, ceprav crpajo nafto.
V Mehiskem zalivu imajo pac nafto, refinerije plus nizke davke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

pero50 ::

se za jutri že kaj ve? :D

Dizel 1,79 EUR, bencin 1,82 EUR.

Aja, sam ne povem kje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

keba ::

Nevem zakaj čakajo do večera preden obijavijo cene?

buttcrack ::

Kadar pozno povejo, gre ponavad cena gor. Da naujo kolone pred tankštelam :)

destroyer2k ::

Regulirani ceni 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva se kljub višjim trošarinam opolnoči ne bosta spremenili in ostajata 1 evro na liter. Takšno ceno imata bencin in dizel že vse od 7. aprila.

https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...

Matevz96 ::

Trošarina na nafto je šla gor za 5 centov...
#hooldthedoor

pero50 ::

verjetno bodo pri tej ceni tudi ostali, pa če pade cena nafte v negativno območje. Državi ravno tako primankuje trošarin :D kakšne so cene pri sosedih?

Massacra ::

Matevz96 je izjavil:

Trošarina na nafto je šla gor za 5 centov...

Enormen priliv v gazophylacium RS!
(glede na dnevno porabo)

Poraba goriva (za vse prevoze v SLO) je na nivoju New Yorka!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Massacra ()

starfotr ::

Nima veze kake cene so, ker ne moreš kar tako cez mejo, da bi samo malo tankal.

pero50 je izjavil:

verjetno bodo pri tej ceni tudi ostali, pa če pade cena nafte v negativno območje. Državi ravno tako primankuje trošarin :D kakšne so cene pri sosedih?

V Avstriji v mestih okoli 0,90-0,95 €, v BiH pa tam okoli 0,75 € za liter.

Miha 333 ::

Ales je izjavil:

pero50 je izjavil:

V Avstriji v mestih okoli 0,90-0,95 €, v BiH pa tam okoli 0,75 € za liter.

V BIH se najde dizel tudi po 1,18 KM (~0,65 €) za liter.

PunkDude ::

Se najde. Verjemi, da je zanič.

Nafta je sla kar precej gor zadnja 2 meseca, brent je trenutno 42$. Dvomim, da gre lahko se kaj veliko gor glede na trenutno ekonomsko situacijo.
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bencin - spremembe cen (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11420394 (10996) FoxKnox
»

Ali bi se Slovenec s svojim vozilom v Avstriji res vozil ceneje?

Oddelek: Na cesti
307564 (6381) FTad
»

Cena nafte (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13319934 (13529) krneki0001

Več podobnih tem