Forum » Loža » Vlada 2020 - ????
Vlada 2020 - ????
Temo vidijo: vsi
Gagarin ::
Huh, torej profesorjem na fakultetah (al samo na EF?) ni mogoče očitati nestrokovnosti? V katerem paralelnem vesolju pa ti živiš...
Hypathia ::
Lahko očitaš karkoli, samo moraš podkrepiti s kakšnimi dokazi, ne samo pavšalnim nabijanjem. Tebe očitno najbolj moti, da Damjan prihaja iz nasprotnega ideološkega pola, to pač ni relevanten argument.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hypathia ()
Najprej tole:
Potem pa tole:
"Lahko očitaš karkoli, samo moraš podkrepiti s kakšnimi dokazi, ne samo pavšalnim nabijanjem. "
Odloči se, sicer pa, ker se očitno ne moreš odločiti niti o lastnem spolu, je vsaka debata s tabo brezpredmetna...
Kakršnakoli so že njegova politična stališča, nestrokovnosti mu ne more nihče očitati, lahko se samo ne strinja z njim.
Potem pa tole:
"Lahko očitaš karkoli, samo moraš podkrepiti s kakšnimi dokazi, ne samo pavšalnim nabijanjem. "
Odloči se, sicer pa, ker se očitno ne moreš odločiti niti o lastnem spolu, je vsaka debata s tabo brezpredmetna...
Nedasemiveč ::
KG-348 ::
Slovenska politika je en navaden shit. Tudi če leva sredina prevzame vlado ne bo nič kaj bolj funkcionalno kot je trenutno, ker je levo sredinski pol preveč razdrobljen, preveč je strank in posledice smo videli januarja letos. Edino kar mi je pri tej vladi dobro je, da se lotevajo problemov, ki se jih je leva sredina očitno ogibala: na primer prijavljanje po 100 ljudi na naslovih in s tem zloraba socialnega sistema. Kar bi jaz rad videl je ena močna sredinska/levosredinska stranka, ki se ne bi bala iti v koalicijo z SDS (v smislu Zelenih v Avstriji). Levica je čisto preveč nepredvidljiva, da bi lahko leva sredina računala nanje, edino z SD se da pogajat. Nikakor pa ne želim videt nekega političnega povezovanja z Madžari in Višegradom ter njihovimi čudnimi zadevami. Od teh držav je normalna le Češka
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KG-348 ()
nergac ::
Slovenska politika je en navaden shit. Tudi če leva sredina prevzame vlado ne bo nič kaj bolj funkcionalno kot je trenutno, ker je levo sredinski pol preveč razdrobljen, preveč je strank in posledice smo videli januarja letos. Edino kar mi je pri tej vladi dobro je, da se lotevajo problemov, ki se jih je leva sredina očitno ogibala: na primer prijavljanje po 100 ljudi na naslovih in s tem zloraba socialnega sistema. Kar bi jaz rad videl je ena močna sredinska/levosredinska stranka, ki se ne bi bala iti v koalicijo z SDS (v smislu Zelenih v Avstriji). Levica je čisto preveč nepredvidljiva, da bi lahko leva sredina računala nanje, edino z SD se da pogajat. Nikakor pa ne želim videt nekega političnega povezovanja z Madžari in Višegradom ter njihovimi čudnimi zadevami. Od teh držav je normalna le Češka
Optimist.
Treba je bit tak, ni druge.
Torej nimaš argumentov in se za slamice iz zosa vlečeš. Tudi prav, fantek, bye.
he, he, kolkr vem nisi več fantek, si že malo starejši, pa niso slamice, si sam kar cele stopnice pustil. če si pa pričakoval, da je tule na forumu primerno mesto za argumentirano debato o Damijanovih zgrešenih ekonomskih stališčih, si pa še bolj neumen kot sem si mislil...
KG-348 ::
@nergac Slovenija je že imela močno sredino SMC, edino kar je treba je da močna tudi ostane, ne pa da v nekaj letih gre dobesedno v nič
@nergac Slovenija je že imela močno sredino SMC, edino kar je treba je da močna tudi ostane, ne pa da v nekaj letih gre dobesedno v nič
Ni res.
Močna sredina ne temelji na morali in etiki.
Pika.
Zato pa je končala tako kot je.
Sredina je bila zgodovinsko SLS.
Pa so jo večkrat zafurali.
Še pokojni Oman je napizdil lastna zeta.
Drnovšek ni bil sredina.
Telbanc ::
Sredine v Sloveniji ni, so le levičarji ki so na sredini. SLS na sredini, dejte se vzet v roke....???
Zeeh, zeeeh, zaj čakamo na prve ankete, že ko je Karli povedal da bo kandidiral za presidenta Desusa je verjetno rating Deesusa vzletel ko raketa za na Mars.
Zeeh, zeeeh, zaj čakamo na prve ankete, že ko je Karli povedal da bo kandidiral za presidenta Desusa je verjetno rating Deesusa vzletel ko raketa za na Mars.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
ne more biti ena interesna ruralna stranka kar je SLS biti sredina...edina sredina do sedaj je bila na začetku Virantova stranka.
puginho ::
Počivalšek ima zadnjo šanso da si vsaj malo opere ime in proba dvignit smc na 4% kar je pa misija nemogoče. Če bo ostal z sds pa mu tako ni spasa, pa ne samo njemu ampak celi vladi. To bo veselje ko bo Janša predložil gospodarske kazalce drugo leto.
lotar123 ::
Pod tole se pa lahko podpišem!
Povedano preprosto, če bi se JJ malo zadržal vseh menjav, in korupcije pri nabavi mask sem 100% da dobi naslednje volitve in z lahkoto sestavi vlado! Pa da bo jasno si ga ne želim niti gledati, niti videti!
Kar pa se tiče levih strank in sredinskih, pa je škoda besed. Nedavni poizkusi z Damjanom pa še manj :)
A ni zabavno, da so bili veseli Damjana, ki se je ponudil za mandatarja.
Niso imeli najmanjše ideje, kaj naj bi naredili ...
Škoda da Janša ne objavi, da se umika iz politike in preda posle recimo Mahniču.
Po moje bi bili popolnoma zgubljeni, še bolj kot zdaj.
Škoda da Janša ne objavi, da se umika iz politike in preda posle recimo Mahniču.
lotar123 ::
A ni zabavno, da so bili veseli Damjana, ki se je ponudil za mandatarja.
Pa Mahnič je car! Vsakič se nasmejim ko ga poslušam :)
A je bil kdaj kak tehnični mandatar kje v bližini, ki ni bil ekonomist oziroma bankir?
A se spomnita Voljča in Grosovih banan. Neprecenljivo.
A se spomnita Voljča in Grosovih banan. Neprecenljivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nergac ()
harvey ::
Kar pa se tiče levih strank in sredinskih, pa je škoda besed. Nedavni poizkusi z Damjanom pa še manj :)
Sploh dejstvo, da je JPD s projetkom KUL tista oseba, ki je bila v Janševi vladi na poziciji manj kot 3 mesece. Vici se pišejo sami.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Ne vem, zdi se mi, da preveč zahtevate od ekonomistov ...
Ekonomija je taka bolj analitična veda.
Za kaj konstruktivnega pa je preveč neznank oziroma parametrov.
Vsaj kakih 7 milijard ...
Ekonomija je taka bolj analitična veda.
Za kaj konstruktivnega pa je preveč neznank oziroma parametrov.
Vsaj kakih 7 milijard ...
Smrekar1 ::
Sem podala svoj primer
Primer dobrega vodenja PTTM?
Nope.
Če se ti kupovanje poslancev ne zdi nič takšnega, potem ti pač ne morem pomagati.
Če te moti kupovanje poslancev si zanesljivo proti tej vladi.
Če si za to vlado te kupovanje poslancev očitno ne moti, ker jih je (pod)kupila 15.
pravzaprav je neprimerna sama poteza opozicije, ki je pripravljena žrtvovati interese države samo zato, ker je trenutno odrezana od namakanja svojih rilcev v korita.
Uradno stališče premierjeve stranke:
Več sreče prihodnjič, trol s Trstenjakove
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Ampak zanimivo vprašanje ...
Kaj je sploh naloga Vlade?
Pustimo zdaj svetovne ustave in take malenkosti, kaj je danes naloga Vlade.
Slovenske, nemške, italijanske ...
Verjetno ne bi danes izdelal srednje šole, ampak je vseeno zanimivo vprašanje.
Kaj je sploh naloga Vlade?
Pustimo zdaj svetovne ustave in take malenkosti, kaj je danes naloga Vlade.
Slovenske, nemške, italijanske ...
Verjetno ne bi danes izdelal srednje šole, ampak je vseeno zanimivo vprašanje.
Profesor očitno nisi, za razliko Damjana. Kakršnakoli so že njegova politična stališča, nestrokovnosti mu ne more nihče očitati, lahko se samo ne strinja z njim.
No, lahko mu kdaj tudi kdo kaj podtakne.
https://nova24tv.si/slovenija/politika/...
https://damijan.org/2020/03/14/obvezno-...
Glede na paniko se 55-80 pred njim tresejo posvinjane spodnjice.
Kaj pomeni 55-80?
To, da je Janša star večno 25 let ali kaj?
Potem ni čudno, da je večni SI alfa samec ...
To, da je Janša star večno 25 let ali kaj?
Potem ni čudno, da je večni SI alfa samec ...
Profesor očitno nisi, za razliko Damjana. Kakršnakoli so že njegova politična stališča, nestrokovnosti mu ne more nihče očitati, lahko se samo ne strinja z njim.
Ko Smrekar1 iz strahu pred Jajom podpira Damjafakisa, neprecenljivo...
Ko Smrekar1 iz strahu pred Jajom podpira Damjafakisa, neprecenljivo...
Kako se nekateri bojijo Varufakisa, neprecenljivo ...
Za vse ostalo je mastercard.
Oh, sam se ga niti najmanj ne, sam že skoraj 1 leto nisem več Slo davčni zavezanec ;)
Hehe, ja ravno to mi je pri njem najbolj zabavno. V parih letih je naredil totalen salto mortale v stališčih (sem na to tudi že v tem threadu opozoril). No, tudi v tem je podoben Jajotu ;)
Ko Smrekar1 iz strahu pred PTTM podpira Damjafakisa, neprecenljivo...
Manjše zlo je, jbg.
Preden ga označiš za nevarnega radikalnega levičarskega skrajneža ti sicer priporočam, da pogledaš za koga je delal l.2005.
Hehe, ja ravno to mi je pri njem najbolj zabavno. V parih letih je naredil totalen salto mortale v stališčih (sem na to tudi že v tem threadu opozoril). No, tudi v tem je podoben Jajotu ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gagarin ()
In kaj naj?
Jajo je v prvem nagovoru ljudstvu glede kovida najprej povedal, da je konec neoliberalizma.
Ali ni ali je?
Po moje je, kljub nespremenjeni hiperprodukciji.
In kaj naj naredi ekonomist ... Mora se prilagoditi novi realnosti.
Saj tudi sami smo se morali odločiti med "očetom in materjo" - Uavei vs ostalo.
Jajo je v prvem nagovoru ljudstvu glede kovida najprej povedal, da je konec neoliberalizma.
Ali ni ali je?
Po moje je, kljub nespremenjeni hiperprodukciji.
In kaj naj naredi ekonomist ... Mora se prilagoditi novi realnosti.
Saj tudi sami smo se morali odločiti med "očetom in materjo" - Uavei vs ostalo.
mirator ::
Moje menje je sicer, da bi to vlado morali zamenjati čim prej pa ne zaradi JJ, ki ga mimogrede tudi na spoštujem, ampak ker resnično zlorablja covid-19 v politične namene.
Vseeno pa se mi zdi, da je tudi opozicija v teh razmerah izgubila kompas in si želi samo prevzeti vlado. Ne glede katera vlada bo, se bo v prvi vrsti morala ukvarjati s coronavirusom in temu prilagajati prioritete ekonomije. Predvsem pa javnosti natočiti čistega vina.
Gospodarstva povsem zapreti se ne da, da se pa znotraj gospodarstva (seveda ne enoznačno, temveč za različne panoge, različno) urediti razmere, ki ne bodo omogočale širjenja virusa. Enako velja za šolstvo, turizem in storitveno dejavnost.
Vseeno pa se mi zdi, da je tudi opozicija v teh razmerah izgubila kompas in si želi samo prevzeti vlado. Ne glede katera vlada bo, se bo v prvi vrsti morala ukvarjati s coronavirusom in temu prilagajati prioritete ekonomije. Predvsem pa javnosti natočiti čistega vina.
Gospodarstva povsem zapreti se ne da, da se pa znotraj gospodarstva (seveda ne enoznačno, temveč za različne panoge, različno) urediti razmere, ki ne bodo omogočale širjenja virusa. Enako velja za šolstvo, turizem in storitveno dejavnost.
Cruz ::
MisterM ::
D3m ::
Moje menje je sicer, da bi to vlado morali zamenjati čim prej
Se ne strinjam.
Bolj pogrešam sodelovanje opozicije pa jih očitno bolj zanima rušenje, kot pa povezovanje.
Pri naslednjih volitvah dobi JJ moj glas pa jih nisem dolgo volil.
Lp.
|HP EliteBook|R5 6650U|
mirator ::
Moje menje je sicer, da bi to vlado morali zamenjati čim prej
Se ne strinjam.
Bolj pogrešam sodelovanje opozicije pa jih očitno bolj zanima rušenje, kot pa povezovanje.
Pri naslednjih volitvah dobi JJ moj glas pa jih nisem dolgo volil.
Lp.
Jaz se s tabo glede takojšnje zamenjave vlade ne srinjam, strinjam pa se, kar se tiče tvojehga mnenja o opoziciji.
Vlado bi bilo treba zamenjati čimprej, ker problem covi-19 izkorišča v politične razmere in ji je povsem ušel iz nadzora.
Kar se tiče JJ. Nisem sicer njegov pristaš, vendar če bi mu šlo bolj za državo, kot osebne interese, bi tudi on bil zame sprejemljiv.
Cveto ::
Hojs gre nad polit kolesarje. About time.Čak, ministri ki so odstopili še vedno lahko opravljajo svojo funkcijo?
Njegov odstop se uradno ni zgodil. To, kar je govoril po televiziji, brez ustreznega sklepa DZ nima pravnega pomena.
Sicer si pa ne želet JPD. To je skrajnež in neo liberalec, ki nas bo spravil v težave.
Cruz ::
Hojs je povedal drugače, ko je napovedal svoj odstop. Rekel je, da je predsednik vlade sprejel njegov nepreklicni odstop.Hojs gre nad polit kolesarje. About time.Čak, ministri ki so odstopili še vedno lahko opravljajo svojo funkcijo?
Hojs ni odstopil ampak ponudil odstop, ki ni bil sprejet.
To je morda res, vseeno pa je povsem neodgovorno za nekoga na njegovi funkciji. Ali lahko politiki govorijo karkoli na televiziji in socialnih omrežjih?Hojs gre nad polit kolesarje. About time.Čak, ministri ki so odstopili še vedno lahko opravljajo svojo funkcijo?
Njegov odstop se uradno ni zgodil. To, kar je govoril po televiziji, brez ustreznega sklepa DZ nima pravnega pomena.
Sicer si pa ne želet JPD. To je skrajnež in neo liberalec, ki nas bo spravil v težave.Smo že zdaj v težavah.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cruz ()
Sicer si pa ne želet JPD. To je skrajnež in neo liberalec, ki nas bo spravil v težave.
LOLOLOL, Damijan neoliberalec? še en LOL. Ja je bil mogoče pred leti, nato je pa spremenil stališča za 180stopinj. Sedaj je čisti Damijanfakis...
Paše tole, tega sploh nisem vedel...:
"Damijan ima visoke osebne dolgove. Po javno dostopnih podatkih ima na svoji nepremičnini vpisani hipoteki za dve najeti posojili. Junija 2007 si je pri banki Unicredit izposodil 587 tisoč švicarskih frankov po obrestni meri šestmesečni CHF Libor s pribitkom v višini 1,3 odstotka. Kmalu zatem, aprila 2008, si je pri isti banki izposodil še 40 tisoč evrov [...]."
Tip je kreditojemalec v švicarjih za katere se v društvu frank borijo, da se jim krediti spremenijo v evre z argumentom da so to neizobraženi vagatelji, ki so jih nategnile banke. Hipi, že tole je povsem dovolj, da podvomiš v njegovo ekonomsko strokovnost. Gre najeti kredit za pol milijona evrov v valuti, ki ni njegova prihodkovna. Kaj je neuspešen špekulant ali pa sam nima pojma? Ja, ampak v njegovo strokovnost ne smemo podvomiti...
Hojs je povedal drugače, ko je napovedal svoj odstop. Rekel je, da je predsednik vlade sprejel njegov nepreklicni odstop.Hojs gre nad polit kolesarje. About time.Čak, ministri ki so odstopili še vedno lahko opravljajo svojo funkcijo?
Hojs ni odstopil ampak ponudil odstop, ki ni bil sprejet.
Šum v komunikaciji, so pa pravila precej jasna, dokler PV ne pošlje obvestila v parlament in se ta seznani z odstopom, minister ostane minister.
Karel je tudi napovedal umik iz politike, sedaj je pa nazaj. Tako kot vsi ljudje, si tudi politiki lahko premislijo.
Integriteta, kaj je to.
Mislim v politiki.
Zberite se malo, no.
Saj nismo v letu 1975 v kaki BRD.
Mislim v politiki.
Zberite se malo, no.
Saj nismo v letu 1975 v kaki BRD.