Forum » Pomoč in nasveti » RT-AC58U crash
RT-AC58U crash
abazuu ::
Živ, lastim si router Asus RT-AC58U. Do sedaj je delal BP. danes, ko trije v družini delamo od doma (2 sta povezana prek VPNja), 3. pa normalno dela, router nonstop crasha. Nikakor mi ne uspe, da bi bil stabilen. sedaj sem enega od VPN preusmeril preko USB modema( telefon ) in spet deluje OK... nasveti? pomoč prosim. kaj lahko naredim? ali je dejansko router prešvoh, da bi to shandlal?
LP
LP
Sem probal z restartom in ni pomagalo. sedaj je priklopljen prek 1 vpn in en brez in je ram 70%, cpu pa niha 0-15%. mogoče ga ram zabije. težko experimentiram trenutno, ker potrebujemo stabilno povezavo za delo :(
jukoz ::
Kakšen VPN pa vzpostavljajo?
Drugače pa ja, prešvoh je.
Za podoben denar kot je tisti router se kupi eno celeron FW mašinco z več mrežnimi in da gor poljuben SW - magari pfsense:
https://www.amazon.de/Barebones-Firewal...
Poraba elektrike je zanemarljivo večja.
Drugače pa ja, prešvoh je.
Za podoben denar kot je tisti router se kupi eno celeron FW mašinco z več mrežnimi in da gor poljuben SW - magari pfsense:
https://www.amazon.de/Barebones-Firewal...
Poraba elektrike je zanemarljivo večja.
1. je windows VPN in remote desktop (jaz)
2. je windows vpn prek nekega capsule (ne poznam), brez rdp
3. je samo povezan prek wifija in dela
sedaj ostale 2 računalnika delata in če se jaz sedaj povežem prek windows VPN in rdp, vse skupaj vrže ven in se router crasha oz restarta oz povezava sigurno pade dol. hitrost povezave je 500/100 in to verjetno ni problem.
jah, take situacije nisem predvideval pri nakupu tega routerja :(
če izklopim port forwarding, 5g wifi in še kakšno funkcijo.. bi potem šlo? ali te funkcije poberejo veliko resourcov?
sedaj ostale 2 računalnika delata in če se jaz sedaj povežem prek windows VPN in rdp, vse skupaj vrže ven in se router crasha oz restarta oz povezava sigurno pade dol. hitrost povezave je 500/100 in to verjetno ni problem.
če izklopim port forwarding, 5g wifi in še kakšno funkcijo.. bi potem šlo? ali te funkcije poberejo veliko resourcov?
Buggy ::
Kako je lahko ta router presvoh za tri konekcije s tem da je VPN klinet na win masini, pa res ne razumem s tem da sta dva povezana zicno?
A takoj ko se povezes z VPN crashne ali samo, ko uporabis RDP prek VPN?
Kaj pa ce na RDP-ju pod opcijami odstranis printer ali pa probas se kaj drugega disablat?
A takoj ko se povezes z VPN crashne ali samo, ko uporabis RDP prek VPN?
Kaj pa ce na RDP-ju pod opcijami odstranis printer ali pa probas se kaj drugega disablat?
Nisem povedal: 1 je povezan žično, 2 sta povezana preko wifija.
iskreno je tudi meni čudno, da je prešvoh za 3 povezave.. RDP sem imel povezan, ko je crashnal. ni bil vzrok RDP, da se je sesulo. se je pa vmes wifi printer tudi povezal na mrežo. sej pravim, težko vmes probavam, ker potrebujem povezavo.. bom proti večeru se malo poigral, ko ne bomo potrebovali stabilne povezave.
iskreno je tudi meni čudno, da je prešvoh za 3 povezave.. RDP sem imel povezan, ko je crashnal. ni bil vzrok RDP, da se je sesulo. se je pa vmes wifi printer tudi povezal na mrežo. sej pravim, težko vmes probavam, ker potrebujem povezavo.. bom proti večeru se malo poigral, ko ne bomo potrebovali stabilne povezave.
profii ::
Dvomim da je prešvoh za 3 povezave.
Procesor ni preobremenjen, ram je na 70+% tudi pri mojem takoj po začetni konfiguraciji.
Mogoče kakšen bug? Si poskusil factory reset? Update na zadnjo verzijo?
Procesor ni preobremenjen, ram je na 70+% tudi pri mojem takoj po začetni konfiguraciji.
Mogoče kakšen bug? Si poskusil factory reset? Update na zadnjo verzijo?
MadMax ::
Sicer imam ac87u, ampak glede rama je konstantno 80-90% zaseden (po restartu zacne s cca 50, v enem dnevu 70, po enem tednu pa omenjenih 80-90,tako da dvomim da je ram problem.
Cpu pa če ni zabit tudi ne more bit kriv.
Si delal kake fw updejte zadnje dni?
Sicer spet pišem za 87, a tudi downgrade nič ne poruši.
Nenazadnje backup nastavitev in potem kak upgrade/downgrade ali pa factory reset.
Če to nič ne pomaga je zgleda res kaj s pametjo routerja...
Cpu pa če ni zabit tudi ne more bit kriv.
Si delal kake fw updejte zadnje dni?
Sicer spet pišem za 87, a tudi downgrade nič ne poruši.
Nenazadnje backup nastavitev in potem kak upgrade/downgrade ali pa factory reset.
Če to nič ne pomaga je zgleda res kaj s pametjo routerja...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
jukoz ::
1. je windows VPN in remote desktop (jaz)
Aha, pol ti ne dela VPNja router ampak kišta.
Če router ne izvaja nobenega VPNja bi ti moral tak promet sfolgat. Kolk maš pa resolucijo na RDPju oz kolk podatkov furaš čez?
A lahko kaj zmanjšaš kvaliteto slike na RDP?
srus ::
Meni točno isti model dela super, si pa preko ene ali dveh OpenVPN povezav pogosto strimam IPTV po svetu. Raznih naprav je pa nanj priključenih tam nekje do 20, vse razen ene po wifi. Pogosto strimamo IP TV na nekaj naprav sočasno, vse brez problemov, smo pa na optiki. Če prav razumem, ti sploh nimaš štartanega VPN klienta ali serverja na ruterju, torej preobremenitev CPU ne more biti vzrok.
Tako, da kot so ti svetovali zgoraj, v Network Map/Status poglej zasedenost CPUjev in pomnilnika, potem pa v System Log/General Log poglej, če ti kernel javlja kakšne napake ko imaš priklopljene vse naprave in polni promet. V Administration/System meniju omogoči ssh dostop in si poglej vzroke resetov preko ssh klienta.
Koliko pa imaš DL in UL na modemu? Koliko ti kaže speed test?
Ko rečeš da ruter crasha, kaj točno misliš s tem? Reboot ruterja, ali padec mreže? Če ne bo nič pomagalo, naredi factory reset nastavitev, morda imaš kaj čudno poadministrirano.
Tako, da kot so ti svetovali zgoraj, v Network Map/Status poglej zasedenost CPUjev in pomnilnika, potem pa v System Log/General Log poglej, če ti kernel javlja kakšne napake ko imaš priklopljene vse naprave in polni promet. V Administration/System meniju omogoči ssh dostop in si poglej vzroke resetov preko ssh klienta.
Koliko pa imaš DL in UL na modemu? Koliko ti kaže speed test?
Ko rečeš da ruter crasha, kaj točno misliš s tem? Reboot ruterja, ali padec mreže? Če ne bo nič pomagalo, naredi factory reset nastavitev, morda imaš kaj čudno poadministrirano.
kuvanasarma ::
Ena od možnosti je tudi zanič napajalnik. Imel dva taka primera do sedaj.
Ob večji obremenitvi je cepnil, ko smo slučajno zamenjali adapter, ker sem svojega pozabil doma pa normalno dela že 3 leta...
Ob večji obremenitvi je cepnil, ko smo slučajno zamenjali adapter, ker sem svojega pozabil doma pa normalno dela že 3 leta...
profii ::
Zanimivo. OP Sicer nima hude obremenitve, skoraj nič cpu load, 3 naprave....
Sicer pa hvala za namig, kaj bi lahko bilo.
Sicer pa hvala za namig, kaj bi lahko bilo.
Živjo, nisem šel nikamor :)
Odkril sem problem, vendar ga ne razumem. Imamo nov wifi tiskalnik in ko se priklopi na mrežo, vrže vse skupaj ven in se potem mreža ponovno vzpostavi. Tiskalnik sem dal na kabel, wifi sem mu pa onemogočil in swdaj deluje bp.
Odkril sem problem, vendar ga ne razumem. Imamo nov wifi tiskalnik in ko se priklopi na mrežo, vrže vse skupaj ven in se potem mreža ponovno vzpostavi. Tiskalnik sem dal na kabel, wifi sem mu pa onemogočil in swdaj deluje bp.
Han ::
Tiskalnik pa je (znamka, model)? Firmware tiskalnika je zadnji?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SI-CERT 2017-04 / Okužbe z izsiljevalskimi virusi preko storitev za oddaljen dostopOddelek: Omrežja in internet | 7576 (5998) | SeMiNeSanja |
» | VPN in dostop do lokalnih resource-ovOddelek: Pomoč in nasveti | 1156 (988) | c3p0 |
» | Mikrotik multisite IPSecOddelek: Omrežja in internet | 1145 (940) | damirj79 |
» | Potrebujem nekoga, da mi postavi VPNOddelek: Omrežja in internet | 1715 (1226) | peko_deko |
» | Windows network share preko interneta?Oddelek: Omrežja in internet | 2200 (1898) | Mr.B |