» »

Karantena & odnosi

Karantena & odnosi

Temo vidijo: vsi
««
9 / 9
»
»»

FormerUser ::

Nisem nikjer trdila, da so VSI takšni. Ti osebno si pa tukaj že toliko naložil, da bom podvomila tudi, če napišeš, da je danes sreda. Me pa veseli, da ti gre na bolje, očitno ti karantena koristi in ne shitpostaš več toliko.

tech1 ::

bi rad povedal da vi niste tako nedolžne kot želiš vas predstavit.. Manipulantke, dosti krat vidim pranje možganov partnerjem in naprej se mi ne da naštevat... Seveda ste vi ženske perfektna bitja, ki v karanteni se tolko več izkažejo:))

Okej resda da so moji najboljši kolegi ženske , samo še vedno moraš priznat, da je marsikaj za povedat tudi na ženske, negativnega..

Seveda je, tudi jaz imam marsikatero pripombo čez konkretne ženske, ampak to vseeno ne spremeni dejstev glede nasilja v družini in razmer v družbi nasploh.

Poldi112 ::

Mato989 je izjavil:

djabi je izjavil:

Vazelin je izjavil:

14 dni ja... prej bi rekel mesec in pol.

Po mojem se bo malo bolj zavleklo ...
Torej nekateri zagovarjate, da naj pustimo, da pač "pade" nekaj milijonov ljudi, pa bo spet vse v redu, dokler ne pride nov virus? A boste/bomo takrat mi na vrsti, ker bomo stari nad 60 let?

To je glih point... Enako bom mislil pri 60 pod pogojem da mi ne bodo zdaj vzeli zivljenja z unicevanjem gospodarstva in sluzb zaradi danasnjih 60 in vecletnikov....

Ne moremo se pa it tako da neka generacija na obeh koncih potegne ta krajse ker to pa vec ni solidarnost... Ne mormo zdaj ko smo 20 in 30 letniki si zjebat lajf da dalj zivijo 70 letniki ko bomo pa mi na njihovem mestu bi pa nase ideje uporabli... Mora bit enako za vse

Kje si pa ti potegnil takratko? Mimgrede, veterani ww2 so še med nami, lakota in beda po vojni je pa neprimerljiva s tvojo graščino, s katere s polno ritjo agitiraš za eliminacijo tistih, ki so ti vse to omogočili.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Meiniken ::

energetik je izjavil:

Pa pač bodo napeti, kjer bodo. Ne razumem, kaj pari sploh delajo skupaj, če ne zdržijo niti par tednov skupaj brez šihta? Par rataš zato, ker z nekom uživaš skupaj, ali jaz kaj narobe razmišljam?

E vidiš, tu si dobr vprašanje postavil. Moje domnevanje je, da ljudje enostavno preveč skup tiščijo (del tega je že pritisk družbe). Še sami s seboj ne znajo bit, kako bojo s kom drugim. Seveda se ne opazi, da bi ble kakšne težave ker se tko al pa drugače 2/3 dneva še vidijo ne. Zdej se pa gledajo nonstop in jim živci popuščajo.

Poldy ::

Par rataš zato, ker z nekom uživaš skupaj, ali jaz kaj narobe razmišljam?

Ja, ampak to po mojem traja le v obdobju, ko si zaljubljen. Ko to obdobje mine, postaneš družina, družinski član. Takrat se vedenje spremeni, lahko se utrdi, ali pa gresta narazen. Imaš pa nekompatibilne pare, ki potem vztrajajo. Največkrat zaradi otrok.

Hipatija, nasilje do žensk povzročaš sama. Če bi te moja slišala kako nabijaš, bi sigurno fizično obračunala s teboj. Ker če pa kaj sovraži, so pa to osebe, ki pomilujejo in degradirajo ženske.

Ni problema, zmešanih babnic se ne bojim.

lexios ::

You sound like one :D;)

And you sound clueless.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: FTad ()

xmetallic ::

tech1 je izjavil:

bi rad povedal da vi niste tako nedolžne kot želiš vas predstavit.. Manipulantke, dosti krat vidim pranje možganov partnerjem in naprej se mi ne da naštevat... Seveda ste vi ženske feministke perfektna bitja, ki v karanteni se tolko več izkažejo:))

FTFY. Ženske ne gojijo sovraštva do moški kot nam to Hipatija skuša predstaviti. Potrebno se je zavedati, da so feministke manjšina, ki nima bistvene podpore v družbi, zato za doseganje svojih ciljev izkoriščajo ženske, in skušajo svojo ideologijo predstaviti kot nekaj, kar podpirajo vse ženske, čeprav je dejanska podpora mizerna. Če se ženska ne strinja s feministično propagando jo feministke označijo za izgubljeno ovčko, ki ne razume kakšne koristi bi ona imela, če se poveča število žensk pri koritu. Hint: Prav nobene koristi ne bi imela.

Kako koristna je feministična propaganda za večino žensk smo se lahko prepričali ko so se zalaufali #metoo propagandni stroji. Večina je potegnila kratko v poslovnem svetu. Tudi tiste, ki niso želele biti del tega. Feministke so uničile kariero in možnosti napredovanj marsikateri ženski.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

Nič več umivanja rok zarad korona virusa! Sem dobil račun za vodo, kot da bi delfine gojil doma.

Pika na i ::

:)
A je virus dvignil ceno vode?
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

Ja, zdej je liter tok kot je bil prej kubični meter. :))

Ijus ::

koliko časa bo še ta osebna karantena razpisana za vse?
teden, dva?

bi kdo kaj vedel kdaj se bodo odprle poslovalnice od ISP-jev?
Corpse & Mrhovina & Jožica, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

Mato989 ::

Ijus je izjavil:

teden, dva?

Po mojih infotih poslovalnice ispjev pricakujejo 4.5. Obratovanje
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

el_bahattee ::

xmetallic je izjavil:

Kako koristna je feministična propaganda za večino žensk smo se lahko prepričali ko so se zalaufali #metoo propagandni stroji. Večina je potegnila kratko v poslovnem svetu. Tudi tiste, ki niso želele biti del tega. Feministke so uničile kariero in možnosti napredovanj marsikateri ženski.

Ne vem o kakšni propagandi govoriš, šlo je za dokazan zločin in krivci gredo končno v zapor, veliko žensk pa se končno upa govorit o tem, kar se dogaja v Hollywoodu in tudi širše. Precej tega izsiljevanja je bilo odkritega in ta praksa je marsikje sedaj končana. Precej pozno, ampak bolje pozno kot nikoli.
Come to my center, you enter the winter.

el_bahattee je izjavil:

Ne vem o kakšni propagandi govoriš, šlo je za dokazan zločin in krivci gredo končno v zapor, veliko žensk pa se končno upa govorit o tem, kar se dogaja v Hollywoodu in tudi širše. Precej tega izsiljevanja je bilo odkritega in ta praksa je marsikje sedaj končana. Precej pozno, ampak bolje pozno kot nikoli.

Guilty until proven innocent. Propaganda skozi katero se je vsepovprek obtoževalo moške še preden je sodišče sploh pričelo obravnavati primere. Če se nekomu dokaže krivda naj za to odgovarja. Twitter propaganda pod hashtagi #metoo in #believewoman je ljudi spodbujala, da slepo verjamejo vsakemu, ki je podal bodisi resnično bodisi lažno objavo o spolni zlorabi. Za veliko obtožb se je izkazalo, da nimajo nobene osnove in nobenih dokazov.

Ta dejanja so za sabo pustila posledice.
https://leanin.org/sexual-harassment-ba...
https://hbr.org/2019/09/the-metoo-backl...

xmetallic je izjavil:

el_bahattee je izjavil:

Guilty until proven innocent. Propaganda skozi katero se je vsepovprek obtoževalo moške še preden je sodišče sploh pričelo obravnavati primere. Če se nekomu dokaže krivda naj za to odgovarja. Twitter propaganda pod hashtagi #metoo in #believewoman je ljudi spodbujala, da slepo verjamejo vsakemu, ki je podal bodisi resnično bodisi lažno objavo o spolni zlorabi. Za veliko obtožb se je izkazalo, da nimajo nobene osnove in nobenih dokazov.

Ta dejanja so za sabo pustila posledice.
https://leanin.org/sexual-harassment-ba...
https://hbr.org/2019/09/the-metoo-backl...

Pa saj večini so dokazali, veliko pa se jih je izmazalo z zunajsodno poravnavo. Še več bi jih obsodili, če ne bi imeli toliko denarja za dobre odvetnike, ki so uspeli najti kako pravno luknjo. Mogoče je prišlo tudi do kake krive obtožbe, ampak meni se zdi, da je bilo precej več pozitivnih posledic: mnogo žensk je začutilo, da končno lahko povejo kakšne zlorabe so se jim zgodile in kako so bile zastraševane. Duh je ušel iz stekleničke, tabuji padajo, včerajšnji mogotci danes nimajo več vpliva in ne morejo izkoriščati žensk. Poleg tega se je movement razširil tudi v regijah po svetu, kjer imajo ženske še manj pravic kot na zahodu, kar je velik korak naprej.

PrihajaNodi ::

#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Ijus ::

Mato989 je izjavil:

Ijus je izjavil:

teden, dva?

Po mojih infotih poslovalnice ispjev pricakujejo 4.5. Obratovanje

Thnx.
Corpse & Mrhovina & Jožica, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

el_bahattee je izjavil:

Pa saj večini so dokazali, veliko pa se jih je izmazalo z zunajsodno poravnavo. Še več bi jih obsodili, če ne bi imeli toliko denarja za dobre odvetnike, ki so uspeli najti kako pravno luknjo. Mogoče je prišlo tudi do kake krive obtožbe, ampak meni se zdi, da je bilo precej več pozitivnih posledic: mnogo žensk je začutilo, da končno lahko povejo kakšne zlorabe so se jim zgodile in kako so bile zastraševane. Duh je ušel iz stekleničke, tabuji padajo, včerajšnji mogotci danes nimajo več vpliva in ne morejo izkoriščati žensk. Poleg tega se je movement razširil tudi v regijah po svetu, kjer imajo ženske še manj pravic kot na zahodu, kar je velik korak naprej.

Večina primerov je padla ker ni bilo dokazov. Nobena luknja v zakonu ti ne pomaga, ker sta zakonodaja in ustava povsem jasni. Vsak je nedolžen dokler se mu ne dokaže krivda. Krivde ne moreš dokazati če ni dokazov. Tožilci v ZDA pogosto niti ne vlagajo obtožnic če nimajo (dovolj trdnih) dokazov. Kaznovanih je bilo dejansko samo peščica ljudi. Pa še to večinoma vplivneži (ki bodo čez nekaj let že zunaj), ravno toliko, da pomirijo histerično množico.

Nič ni narobe če se prijavijo takšne stvari policiji. Vendar naj se s tem ukvarjajo sodišča, ne pa histerična ulica. Sodišče je edino pristojno za obsojanje, in tudi edino, ki ima vpogled v celotnen primer. Histeriki naj se ne vmešavajo v primere, ki se njih ne tičejo, temveč naj se s tem ukvarjajo za to pristojne službe.

Kakšne učinke je to imelo na ženske sem ti zgoraj podal raziskavo. Vse prej kot pozitivne. Tisti, ki so do sedaj nadlegovali ženske bodo to počeli še naprej le da bodo sedaj bolj pazili, da za seboj ne puščajo oprijemljivih dokazov. Večina, ki žensk ni nadlegovala pa se sedaj preventivno izogiba poslovnemu sodeljovanju z ženskami, da ne bodo imeli kakšnih težav v prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: xmetallic ()

xmetallic je izjavil:

Večina primerov je padla ker ni bilo dokazov. Nobena luknja v zakonu ti ne pomaga, ker sta zakonodaja in ustava povsem jasni. Vsak je nedolžen dokler se mu ne dokaže krivda. Krivde ne moreš dokazati če ni dokazov. Tožilci v ZDA pogosto niti ne vlagajo obtožnic če nimajo (dovolj trdnih) dokazov. Kaznovanih je bilo dejansko samo peščica ljudi. Pa še to večinoma vplivneži (ki bodo čez nekaj let že zunaj), ravno toliko, da pomirijo histerično množico.

Nič ni narobe če se prijavijo takšne stvari policiji. Vendar naj se s tem ukvarjajo sodišča, ne pa histerična ulica. Sodišče je edino pristojno za obsojanje, in tudi edino, ki ima vpogled v celotnen primer. Histeriki naj se ne vmešavajo v primere, ki se njih ne tičejo, temveč naj se s tem ukvarjajo za to pristojne službe.

Kakšne učinke je to imelo na ženske sem ti zgoraj podal raziskavo. Vse prej kot pozitivne. Tisti, ki so do sedaj nadlegovali ženske bodo to počeli še naprej le da bodo sedaj bolj pazili, da za seboj ne puščajo oprijemljivih dokazov. Večina, ki žensk ni nadlegovala pa se sedaj preventivno izogiba poslovnemu sodeljovanju z ženskami, da ne bodo imeli kakšnih težav v prihodnosti.

Večina primerov je padla? Misliš na svetovnem nivoju? Iz kje pa vlečeš tole statistiko?

Za obsojene vplivneže ne verjamem, da bodo kmalu zunaj, če so jih res žrtvovali ali ne, je pa druga tema. Vsekakor je pozitivno, da so bili obsojeni, to je poslalo močan signal vsem drugim mogotcem, ki se igrajo z ognjem, pa tudi zlorabljenim ženskam, da je mogoče krivce obsoditi.

Prav je tudi, da se s tem ukvarja ulica, sicer bi te tožbe in postopki hitro bili postavljeni na stranski tir in se verjetno ne bi nikoli končali, oziroma bi bil pritisk na ženske, da odstopijo od prijav. Social media se je v tem primeru izkazala v pozitivni luči in razširila glas po celem svetu. Podobno kot pri pedofiliji, treba je jasno in glasno obsoditi tako početje, pa ni važno ali gre za cerkev ali koga drugega. Treba je spodbuditi žrtve, da spregovorijo in prijavijo storilce - to bodo precej lažje storile, če bodo videle, da je javno mnenje na njihovi strani in da so bili nekateri vplivneži dejansko obsojeni. Se ne strinjaš?

Ti res misliš, da bodo vsi tisti, ki so prej nadlegovali ženske, nadaljevali s tem? Jaz se ne strinjam. Mogoče nekateri, ampak bodo precej bolj v strahu kot prej, pa tudi žrtve bodo vse bolj pogumne pri prijavah. To pa je vsekakor pozitivno. Za ostale, ki žensk ne nadlegujejo, se pa tudi nimajo ničesar bati, saj imajo čisto vest.

el_bahattee je izjavil:

Večina primerov je padla? Misliš na svetovnem nivoju? Iz kje pa vlečeš tole statistiko?

Ta histerija ni imela nobenega bistvenega vpliva na druge države po svetu. Prisotna je v ZDA in v manjšem obsegu je dosegla Veliko Britanijo. V ZDA denimo beležijo večje število prijav vendar se delež pravnomočnih obsodb ni sorazmerno povečal s številom prijav. Za povprečnega Američana se ni nič kaj spremenilo v primerjavi s prejšnjimi leti z vidika sodne obravnave. Večje število obsodb se beleži pri slavnih osebah, ker je tudi medijski pritisk večji.

el_bahattee je izjavil:

Prav je tudi, da se s tem ukvarja ulica, sicer bi te tožbe in postopki hitro bili postavljeni na stranski tir in se verjetno ne bi nikoli končali, oziroma bi bil pritisk na ženske, da odstopijo od prijav. Social media se je v tem primeru izkazala v pozitivni luči in razširila glas po celem svetu. Podobno kot pri pedofiliji, treba je jasno in glasno obsoditi tako početje, pa ni važno ali gre za cerkev ali koga drugega. Treba je spodbuditi žrtve, da spregovorijo in prijavijo storilce - to bodo precej lažje storile, če bodo videle, da je javno mnenje na njihovi strani in da so bili nekateri vplivneži dejansko obsojeni. Se ne strinjaš?

Dokler sodba ni pravnomočna se ljudi ne bi smelo izpostavljati v javnosti. Problem ulice je, da sodi brez dokazov. Nekdo na twitter napiše ime in priimek kvazi posiljevalca in množica to zagrabi, ter prične z linčem. Kako veš, da je ta človek dejansko kriv česarkoli? Kako veš, da ne gre za laž oz. maščevanje? Bi tebi bilo všeč, da ženska, ki si jo 10 let nazaj načevljal objavi tvoje podatke na twitter in si izmisli, da si jo spolno zlorabil? Množica pa to pograbi in te prične linčat, delodajalec ti izroči odpoved, sosedje te postrani gledajo? V Sloveniji histeriki te moči nimajo, v ZDA so pa socialna omrežja orodje za medsebojna obračunavanja.

el_bahattee je izjavil:

Za ostale, ki žensk ne nadlegujejo, se pa tudi nimajo ničesar bati, saj imajo čisto vest.

Zgrešil si bistvo. To je glavni problem tega linča. Tudi če nisi ničesar kriv te bo množica linčala, če si nekdo izmisli obtožbo. Delodajalec, ki zavrne povišico, ki te ne zaposli, ki te odpusti? Sedaj imaš enostavno orodje za maščevanje. Na twitterju objaviš lažno obtožbo in pričel se bo linč histerične množice, ki o tem človeku ne ve prav ničesar.

Zgodovina sprememb…

https://twitter.com/hashtag/metoo

Isti ljudje, ki so še leto nazaj twitali #believewoman in zagovarjali, da je potrebno verjeti vsaki zgodbi o spolnem napadu, sedaj pod vprašaj postavljajo resničnost zgodbe Tare Reade, ki je kandidata za predsednika Joe Bidena obtožila posilstva. Verjetno ni potrebno posebej poudariti, da podpirajo tega kandiata. Zgolj še eden izmed dokazov, da je namen te celotne propagande diskreditacija (političnega) nasprotnika in maščevanje.

Zgodovina sprememb…

xmetallic je izjavil:

Ta histerija ni imela nobenega bistvenega vpliva na druge države po svetu. Prisotna je v ZDA in v manjšem obsegu je dosegla Veliko Britanijo. V ZDA denimo beležijo večje število prijav vendar se delež pravnomočnih obsodb ni sorazmerno povečal s številom prijav. Za povprečnega Američana se ni nič kaj spremenilo v primerjavi s prejšnjimi leti z vidika sodne obravnave. Večje število obsodb se beleži pri slavnih osebah, ker je tudi medijski pritisk večji.

Se ne strinjam, še kako je imela vpliv na ostale države, o tem so pisale različne raziskave. Vpliv je bil seveda večinoma pozitiven, saj se je v državah (večinoma muslimanske veroizpovedi), kjer imajo ženske še manj pravic kot na zahodu in kjer je bilo spolno nadlegovanje še včeraj morda tabu tema, naenkrat začelo vsaj govoriti o tem problemu, da to je problem in da do tega ne bi smelo prihajat. Tudi v ostalih državah je to gibanje spodbudilo mnogo žrtev, ki si do sedaj o tem niso upale govoriti, kaj šele sprožiti postopkov, da so prišle na plano. Maske so padle.

xmetallic je izjavil:

Dokler sodba ni pravnomočna se ljudi ne bi smelo izpostavljati v javnosti. Problem ulice je, da sodi brez dokazov. Nekdo na twitter napiše ime in priimek kvazi posiljevalca in množica to zagrabi, ter prične z linčem. Kako veš, da je ta človek dejansko kriv česarkoli? Kako veš, da ne gre za laž oz. maščevanje?

Ulica vedno sodi brez dokazov, pa naj bo tema politika, šport, glasba, karkoli. Zakaj bi lahko npr. ulica obtoževala Jankoviča glede Stožic ali pa JJ glede prodaje orožja (pa na sodišču nobena od zadev še ni bila dokazana), ne bi smela pa obsojati Hollywoodskih velikanov ala Harry ali Cosby in podobnih za njihove primere zlorab? Ali pa glede dopinga, nekje se pojavi sum, twitter je poln obtoževanj vsepovprek. To je svoboda izražanja. Če te to ne moti, zakaj te moti ta primer pri gibanju metoo?

xmetallic je izjavil:

Bi tebi bilo všeč, da ženska, ki si jo 10 let nazaj načevljal objavi tvoje podatke na twitter in si izmisli, da si jo spolno zlorabil? Množica pa to pograbi in te prične linčat, delodajalec ti izroči odpoved, sosedje te postrani gledajo? V Sloveniji histeriki te moči nimajo, v ZDA so pa socialna omrežja orodje za medsebojna obračunavanja.

Seveda mi ne bi bilo všeč, ampak kaj veliko takih maščevalnih primerov ni bilo zaslediti. Če te nekdo res želi po krivem obtožiti in očtniti, bo pač našel nek način, če ne prek metoo pa nekaj drugega, tega žal ne moreš preprečiti.
Poglej nadškofa Rodeta in njegov primer, ko je nek novinar pisal o njegovem domnevnem nezakonskem otroku... Rode je kasneje dokazal, da otrok ni njegov, nekaj ljudi pa gotovo še vedno verjame novinarju.

V angliji so nekje objavili podatke in naj bi bilo v leti 2019 za 25% več nasilja med štirimi stenami, kot pa leto poprej. Sicer se mi zdi to zelo velik skok v enem letu,...

In the year ending March 2019, an estimated 2.4 million adults aged 16 to 74 years experienced domestic abuse in the last year (1.6 million women and 786,000 men).

The police recorded 746,219 domestic abuse-related crimes in the year ending March 2019, an increase of 24% from the previous year.

https://www.ons.gov.uk/peoplepopulation...

el_bahattee je izjavil:

Ulica vedno sodi brez dokazov, pa naj bo tema politika, šport, glasba, karkoli. Zakaj bi lahko npr. ulica obtoževala Jankoviča glede Stožic ali pa JJ glede prodaje orožja (pa na sodišču nobena od zadev še ni bila dokazana), ne bi smela pa obsojati Hollywoodskih velikanov ala Harry ali Cosby in podobnih za njihove primere zlorab? Ali pa glede dopinga, nekje se pojavi sum, twitter je poln obtoževanj vsepovprek. To je svoboda izražanja. Če te to ne moti, zakaj te moti ta primer pri gibanju metoo?

Eno so javne osebe, drugo pa navadni smrtniki. Ni težava da se izpostavlja javne osebnosti, ker so že tako javne. Javno obtoževati soseda, ker nista v dobrih odnosih in se mu želiš maščevati je pa povsem druga zgodba. Ali pa delodajalca, ker te je odpustil. Temu se reče obrekovanje, ki je vsaj kar se tiče Slovenije kaznivo dejanje. Lažne obtožbe posilstev v ZDA niti niso tako redke. Po podatkih FBI je lažnih obtožb od 2% do 8%.

el_bahattee je izjavil:

Seveda mi ne bi bilo všeč, ampak kaj veliko takih maščevalnih primerov ni bilo zaslediti. Če te nekdo res želi po krivem obtožiti in očtniti, bo pač našel nek način, če ne prek metoo pa nekaj drugega, tega žal ne moreš preprečiti.
Poglej nadškofa Rodeta in njegov primer, ko je nek novinar pisal o njegovem domnevnem nezakonskem otroku... Rode je kasneje dokazal, da otrok ni njegov, nekaj ljudi pa gotovo še vedno verjame novinarju.

Nadškof je javno izpostavljena oseba. Preprečiti ne moreš, lahko pa sodišče kaznuje takšno početje.

Velja poudariti, da se Slovenija in ZDA v tem ne moreta primerjati. V ZDA se življenje odvija na socialnih omrežjih. Objave se delijo hitro in nepremišljeno. Preko socialnih omrežij se zelo enostavno lahko manipulira z množico ljudi. 1+1 in vidiš kam to vodi.

Zgodovina sprememb…

xmetallic je izjavil:

Eno so javne osebe, drugo pa navadni smrtniki. Ni težava da se izpostavlja javne osebnosti, ker so že tako javne. Javno obtoževati soseda, ker nista v dobrih odnosih in se mu želiš maščevati je pa povsem druga zgodba. Ali pa delodajalca, ker te je odpustil. Temu se reče obrekovanje, ki je vsaj kar se tiče Slovenije kaznivo dejanje. Lažne obtožbe posilstev v ZDA niti niso tako redke. Po podatkih FBI je lažnih obtožb od 2% do 8%.

Se strinjam, da se najdejo tudi primeri po krivem obtoženih, ki vsekakor obžalovanja vredni, ampak po drugi strani to ne zmanjša dejstva, da se je veliko resnih zlorab dokazalo in končalo, krivci pa so bili obsojeni. Mislim, da to pretehta. V splošnem je zmeraj treba prisluhniti šibkejšemo (žrtvi), ne pa posredno ščitit morebitne krivce, samo zato, ker se sem in tja najde kak po krivem obtožen. Pa saj tudi za umore so bili ljudje že obtoženi po krivem, sistem pač ni popoln.

xmetallic je izjavil:

Nadškof je javno izpostavljena oseba. Preprečiti ne moreš, lahko pa sodišče kaznuje takšno početje.

No vidiš, sodišče lahko kaznuje tudi obrekovanje in lažne obtožbe posilstev, ki jih ti omenjaš, tako da tu ne vidim problema. Pravim samo, da če te neko želi po krivem obtožiti nečesa, da bo že našel neko zadevo in ti jo podtaknil.

xmetallic je izjavil:

Velja poudariti, da se Slovenija in ZDA v tem ne moreta primerjati. V ZDA se življenje odvija na socialnih omrežjih. Objave se delijo hitro in nepremišljeno. Preko socialnih omrežij se zelo enostavno lahko manipulira z množico ljudi. 1+1 in vidiš kam to vodi.

Poznamo dobre in slabe učinke socialnih omrežij. Glede manipulacij množic se strinja, ampak gredo v obe smeri. Ti verjetno gledaš samo na primere, ko se nekoga poskuša obtožiti, še preden mu je karkoli dokazano. Poznamo pa primere, ko se nekoga, ki je morda res kriv, pravtako da z raznimi spini hitro "očistiti" krivde. Kar poglej histerijo, ki se je zgodila, ko je neka novinarka kmalu po helikoptrski nesreči Kobeja objavila tudi informacijo o njegovi aferici v hotelu, ko ga je neka ženska obtožila nadlegovanja. Čeprav Kobe takrat na koncu ni zanikal krivde, je velik del socialnih omrežij skočilo v zrak in napadlo novinarko, ker si je drznila spomniti na ta dogodek, veliko pa jih je trdilo, da je Kobe popolnoma nedolžen.

Zgodovina sprememb…

el_bahattee je izjavil:

Se strinjam, da se najdejo tudi primeri po krivem obtoženih, ki vsekakor obžalovanja vredni, ampak po drugi strani to ne zmanjša dejstva, da se je veliko resnih zlorab dokazalo in končalo, krivci pa so bili obsojeni. Mislim, da to pretehta. V splošnem je zmeraj treba prisluhniti šibkejšemo (žrtvi), ne pa posredno ščitit morebitne krivce, samo zato, ker se sem in tja najde kak po krivem obtožen. Pa saj tudi za umore so bili ljudje že obtoženi po krivem, sistem pač ni popoln.

Nikakor! K vsakemu primeru je potrebno pristopiti nevtralno. Sodišče ne sme zavzeti nobene strani. Sodbe se podaja na podlagi dokazov, ne čustev. Sodišče in policija morata biti skozi celoten proces nevtralna. Vsak je nedolžen dokler se mu ne dokaže krivda. Če sodišče prične simpatizirati z eno stranjo to vodi v nepravično, neustavno obravnavo druge strani.

el_bahattee je izjavil:

Kar poglej histerijo, ki se je zgodila, ko je neka novinarka kmalu po helikoptrski nesreči Kobeja objavila tudi informacijo o njegovi aferici v hotelu, ko ga je neka ženska obtožila nadlegovanja. Čeprav Kobe takrat na koncu ni zanikal krivde, je velik del socialnih omrežij skočilo v zrak in napadlo novinarko, ker si je drznila spomniti na ta dogodek, veliko pa jih je trdilo, da je Kobe popolnoma nedolžen.

Zato pravim, da se morajo s takšnimi zadevami ukvarjati zgolj za to predvidene državne entitete, laike na socialnih omrežjih pa je potrebno ignorirati, in po potrebi tudi kaznovati.

Zgodovina sprememb…

xmetallic je izjavil:

Nikakor! K vsakemu primeru je potrebno pristopiti nevtralno. Sodišče ne sme zavzeti nobene strani. Sodbe se podaja na podlagi dokazov, ne čustev. Sodišče in policija morata biti skozi celoten proces nevtralna. Vsak je nedolžen dokler se mu ne dokaže krivda. Če sodišče prične simpatizirati z eno stranjo to vodi v nepravično, neustavno obravnavo druge strani.

Saj ne, da sodišče zavzame kako stran, ne gre za to. Pravim samo, da je treba prisluhniti šibkejšim, to še ne pomeni, da kar avtomatično sodijo v njihov prid. Prisluhniti v smislu, da se jih spodbudi, da se opogumijo in začno razkrivati zločine in krivice, ki so se jim zgodile in sprožijo ustrezne postopke proti storilcem (ki so jih velikokrat zastraševali in izsiljevali, da zadeva ne bi prišla v javnost). In ravno v tem je bil velik pozitivni vpliv tega metoo gibanja.

xmetallic je izjavil:

Zato pravim, da se morajo s takšnimi zadevami ukvarjati zgolj za to predvidene državne entitete, laike na socialnih omrežjih pa je potrebno ignorirati, in po potrebi tudi kaznovati.

Se strinjam, ampak saj veš, da so žrtve večinoma zastraševane, osramočene in prestrašene, storilci pa storijo vse, da zadeva ne pride v javnost in da se niti ne govori o tej temi. No, tega je sedaj konec. Javnost je jasno obsodila tako početje in storilce, veliko žrtev pa se je s tem opogumilo in prišlo na plan.

Miki N ::

Po predvidevanjih .. folk se je sklofal
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/med-...

Horas ::

ja sej se ni čudit. moški nismo kot ženske, smo bolj umirjeni. ženske skos hočejo da se nekaj dogaja. skos hočejo nekaj počet. plesat. hodit ven. seksat. govorit. itd... in zdaj ko so 24h skupaj, pa še otroci zravn?! huh še sreča sm se pravcajt loču :D
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Horas je izjavil:

ja sej se ni čudit. moški nismo kot ženske, smo bolj umirjeni. ženske skos hočejo da se nekaj dogaja. skos hočejo nekaj počet. plesat. hodit ven. seksat. govorit. itd... in zdaj ko so 24h skupaj, pa še otroci zravn?! huh še sreča sm se pravcajt loču :D

Upam, da je tole joke. Če slučajno ni, je pa zelo neumno posploševanje, ki nima veze z realnostjo.

Facebook dev ::

No skratka, 24ur se gledat je čisto drugo, kot pa se videt tistih 8 ur na dan. Drugače pa služba in ostale stvari, čez vikend pa kaka aktivnost. Sedaj ko je pa 24ur neprestano skupaj, je pa seveda pri kar nekaj parih težko.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

energetik ::

Facebook dev je izjavil:

No skratka, 24ur se gledat je čisto drugo, kot pa se videt tistih 8 ur na dan. Drugače pa služba in ostale stvari, čez vikend pa kaka aktivnost. Sedaj ko je pa 24ur neprestano skupaj, je pa seveda pri kar nekaj parih težko.

Smešno. Midva bi povsem uživala, če bi bila sama 24h skupaj. Vsak zase bi 8h delala od doma, za preostali čas pa imava lastne in skupne hobije.

Problem so otroci! 24/7 z malimi otroci, kričanje podnevi in še ponoči, z enim delat za šolo, drugega lovit in animirat in menjat plenice. Brez kratkega odmora v obliki vrtca ali starih staršev. Midva sva zdaj precej bolj zmatrana kot pred ukrepom. V 9h šole/vrtca si vseeno malce spočiješ od otrok.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()
««
9 / 9
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Trajanje kvarantene - napoved (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36947469 (32256) AndrejO

Več podobnih tem