Forum » Programiranje » Flat Text File Iskanje - C++
Flat Text File Iskanje - C++
bboyspin ::
Iskanje kode v flat text daoteki. Kako se da to najbolj izvirno resiti ce imamo naslednje pogoje?
1. Vsaka vrstica vsebuje en artikel
2. Vsak artikel ima na zacetku svojo unikatno kodo
3. Opis artikla je konstantne dolzine in oblike, oblika= koda I opis I ... I ... I
4. Kot je zgoraj navedeno so loceni z posebnim znakom: |
5. Artikli niso urejeni po vrsti oz. kodi
6. Na voljo nimam memorije
7. Ne moremo urejeno dodajati artiklov (zaradi obstojecih vmesnikov)
8. Lahko premetavamo artikle
9. Cilj je optimalna hitrost iskanja
Po moji oceni ni kaj dosti resitev, kot da gres pac po vrsti, ali malo skaces gor in dol... No mogoce pa me kdo izmed vas preseneti :)
LP,
bboy Spin
1. Vsaka vrstica vsebuje en artikel
2. Vsak artikel ima na zacetku svojo unikatno kodo
3. Opis artikla je konstantne dolzine in oblike, oblika= koda I opis I ... I ... I
4. Kot je zgoraj navedeno so loceni z posebnim znakom: |
5. Artikli niso urejeni po vrsti oz. kodi
6. Na voljo nimam memorije
7. Ne moremo urejeno dodajati artiklov (zaradi obstojecih vmesnikov)
8. Lahko premetavamo artikle
9. Cilj je optimalna hitrost iskanja
Po moji oceni ni kaj dosti resitev, kot da gres pac po vrsti, ali malo skaces gor in dol... No mogoce pa me kdo izmed vas preseneti :)
LP,
bboy Spin
OwcA ::
Nekaj v tem smislu morda (še vedno je "grdo", ampak vsaj do neke mere prebrisano ):
P.S. tole je pisano "na pamet", z dokumentacijo std::istreama in po odstranitvi parhi sintaksičnih napak bo morda celo delovalo
#include <fstream> #include <string> #include <limits> bool najdi(const std::string &kaj) { using namespace std; ifstream fin("mojadatoteka.dat"); string tmp; while(!fin.eof()) { fin.getline(tmp, numeric_limits<istream::streamsize>::max(), '|' ); if (kaj == tmp) { return true; } fin.ignore(numeric_limits<istream::streamsize>::max(), '\n'); } return false; }
P.S. tole je pisano "na pamet", z dokumentacijo std::istreama in po odstranitvi parhi sintaksičnih napak bo morda celo delovalo
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | c++ rabim pomoč konstuktorjiOddelek: Programiranje | 1092 (787) | Snowflake2 |
» | C - shranjevanje rezultatov iz baze v arrayOddelek: Programiranje | 1218 (917) | Randomness |
» | c++ ned helpOddelek: Programiranje | 1712 (1440) | barcaFan |
» | [C#] Sort za string (slovenska abeceda)Oddelek: Programiranje | 955 (764) | mihies |
» | int to string v c++Oddelek: Programiranje | 2324 (2052) | OwcA |