» »

Usnje - leathercraft

Usnje - leathercraft

Map ::

Na yt sem že večkrat pogledal kakšen posnetek, kjer mojstri izdelujejo razne izdelke iz usnja - denarnice, torbe, obeske, pase ipd.

Ker se mi zdijo ti videi zelo sproščujoči, razmišljam, da bi celo sam izdelal kakšno malenkost. Tu pa me zanima, če se je kdo od vas že preizkusil v tem? Za začetek mogoče kakšen coin pouch ali kaj podobnega, mogoče pašček za uro. Denarnic ali še kaj zahtevnejšega se verjetno ne bi nikoli loteval.

Bi mi znal kdo povedat, kje pri nas se lahko kupi pravo usnje? Za začetek bi bili tudi ostanki čisto dobri. Kar se orodja tiče, pa recimo da vidim na videih, kaj uporabljajo in kaj se rabi.

Torej, če se kdo bolj spozna, kje dobiti usnje, kakšno in koliko orodja, približni začetni stroški, karkoli, kar je fino vedet?

Potem bi pa še vprašal, če in kaj imate usnjenega(racimo kvalitetno usnje in ne denarnice ali pasa za 15eur) in kako ste z izdelki zadovoljni? Odkar gledam te leathercraft videe, kjer tudi lepo razložijo razliko med dobrim in slabim usnjem, bi si z veseljem kupil kako kvalitetno usnjeno denarnico. Gledal sem po Etsyju, kjer pa so denarnice hitro po 100+eur. Sicer sem prepričan, da je pa kvaliteta vrhunska.

Pa še en video izdelave denarnice:

starfotr ::

Usnje lahko dobiš pri ljudeh, ki se ukvarjajo s tem.

Razni tapatniki, torbičarji, čevljarji in podobni, ki se ukvarjajo z galanterijo. Ostanke dobiš, vendar ne vem, če bodo istih barv in kako veliki bodo. Moraš vprašat.

Včasih smo imeli IUV (Industrija usnja Vrhnika), ki je delala usnje za vse žive stranke. Žal so šli v stečaj.

Seveda ga lahko tudi kupiš. Pri usnjarjih ali pa pri mojstrih, ki so našteti zgoraj. Ostanke nekateri tudi prodajajo, 20 kil je 150 eur.

TheBlueOne ::

Vse dobis na aliexpresu. :)

https://www.aliexpress.com/item/3281644...

Tudi usnje. Da se ne bos ze na zacetku prevec skesiral....

Zgodovina sprememb…

otago ::

Poglej ce je kaksen Boxmark ali podobna tovarna v okolici. Odrez za odpad bi dobil.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

moška denarnica (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20973264 (1199) Gagatronix
»

Denarnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7815648 (665) Gagatronix
»