» »

TV 65" do 700€

TV 65" do 700€

karioka32 ::

Zdravo,

nisem nek zahteven uporabnik, budgeta imam tja do 700€, diagonala 165cm ...
TV se bo uporabljal predvsem za gledanje športa, za HDMI povezavo na komp (NBA League Pass) ter za gledanje kake serije, filma (bolj občasno).

https://www.mimovrste.com/televizorji/p...
https://www.mimovrste.com/televizorji/p...
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
https://www.mimovrste.com/smart-tv/tesl...

Iščem VALUE for MONEY :) .... zastopim se ravno ne ... Tesla dela tudi TVje hehe?

...pa če je mogoče še kaka ideja, za kak BT Soudsystem ... hvala za pomoč.

Predlogi...
LP

Dionis ::

Živjo,

sem bil ravno dobra 2 tedna na enakem. Sam sem vzel recimo tega https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...

Prej sem imel od Samsunga, ki sem ga dobil preko telekoma za 1 EUR, ga prodal in kupil slednjega.

Bil sem tudi v Bigbangu, da sem si pogledal različne velikosti in tudi ta opevan OLED zaslon. Iskreno, mene ni fasciniral. Tako da če mene vprašaš, je to dobesedno metanje denarja stran. Slika za moj okus na 4K UHD je super, čista. Res ne vem, kaj bi potreboval več. Je celo boljša kot na prejšnjem Samsungu 43' (TV je bil star 8 mesecev, mislim da prav tako letnik 2019).

LG ima sicer WEB OS, Samsung ima Android. Kar sem jaz uporabljal je uporabniška izkušnja praktično enaka.

Dvomim pa, da ima recimo vedno 4K UHD za cca 900-1000EUR kaj boljšo sliko oz. tudi če ima malenkost, ni vredno tega denarja.

Kar mi je še kul pri LG-ju. Do sedaj, kar sem gledal filmov preko ključka so delale vse verzije - na Samsungu načeloma samo Bluray, pa še to ne vsi.. Podnapisi so tudi vsi delovali in prav tako tudi šumniki - če ti je to pomembno.
Druga dobra stvar LG napram Samsungu je, da se lahko vpišem na Siol Tvin. Na Samsungu mi je javljajo napako.

Da potegnem črto moram reči, da sem izredno zadovoljen z izbiro.

Ko si ravno omenil šport. Baje, da je dobro imeti za to tv z večjo frekvenco, vendar je pa res v tem cenovnem razredu samo 50Hz (kolikor sem gledal in se spomnim). Sem tudi že gledal šport, pa mi je čisto OK oz. ne vem koliko se bolje vidi z recimo 100Hz Tv-jem. Naj to raje pove kdo drug.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dionis ()

neocodexx ::

Dionis je izjavil:

Živjo,

sem bil ravno dobra 2 tedna na enakem. Sam sem vzel recimo tega https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...

Prej sem imel od Samsunga, ki sem ga dobil preko telekoma za 1 EUR, ga prodal in kupil slednjega.

Bil sem tudi v Bigbangu, da sem si pogledal različne velikosti in tudi ta opevan OLED zaslon. Iskreno, mene ni fasciniral. Tako da če mene vprašaš, je to dobesedno metanje denarja stran. Slika za moj okus na 4K UHD je super, čista. Res ne vem, kaj bi potreboval več. Je celo boljša kot na prejšnjem Samsungu 43' (TV je bil star 8 mesecev, mislim da prav tako letnik 2019).


Če te oled ne impresionira se lahko šteješ med "srečneže", ker ko enkrat vidiš razliko, jo ne moreš več "od-vidit" :)

Jaz sem zaradi tega vsakič v rahli agoniji ko je na sceni kakšen temnejši prizor, in mi je malo "žal" da si nisem mogel privoščiti oled. No, saj bi si lahko, ampak je tudi po moje to malce metanje denarja stran glede na to da je bila cena 2X od tega tvja ko sem ga sicer kupil, ki tudi ni tako slab, in marsikdo ki ne ve bi tudi težko opazil razliko; če sploh. Sem namesto tega raje investiral v kompletno prenovo sobe ki je pa tudi bil strošek krepko čez tisočaka in imam raje to, kot malo boljši TV. Pa sem velik pristaš OLEDov. Ampak zdrava pamet tudi meni pravi, da preprosto ni računice plačati 2X več za skoraj enak produkt, čeprav dobro vem, v čem so razlike itd., ne morem upravičiti.

Ampak to govorim za Philipsov OLED, ki je dražji. Takrat ko sem kupoval, ko si lahko še dobil 65" LG B8 za cca 1.600€ - to pa bi bil odličen nakup. Philipsov za 2.500€ pa je bila prehuda. Če se pa cene tam okoli 1.500€ ali pa kupuješ manjši (55") ki je dosti cenejši, se že splača razmisliti. Seved če poznaš - vidiš razliko (:

Map ::

Opažam, da se dobi že ogromno 65" TVjev za 600-700eur, kar se mi zdi zelo poceni za tako velikost.

Bi bil kdo tako dober, pa bi na kratko napisal razlike med 600-700, 1000 in 1300-1500 TVji? Recimo v smislu kvalitete slike, OS, in recimo kaj kar je dobro vedet, mogoče tudi kaj o zvoku. Razumem LED vs. OLED, bolj me zanima, koliko več bi bili pripravljeni odšteti za OLED oz. raje 65" LED ali 55" OLED?

Nikonja ::

Jaz sem iz plazme po 10ih letih prešaltal na OLED. LCD v nobeni obliki me nikoli ni prepričal s sliko, sprane ali prenasičene barve, brez kontrasta, črna ne obstaja (samo siva) zamakneš glavo metar stran slika se totalno spremeni... QLED od Samsunga je veliko naredil na tem, ampak OLED je druga stvar (z ceno so pa tam tam). Ko daš zraven oled in lcd, prižgeš isto stvar, moraš bit iskreno slep da ne vidiš razliko.
Tudi cene niso več tako hude, jaz sem v akciji v Decembru na Mimovrste kupil 55" LG OLED c9 za 1250 ojra, je veliko denarja ampak ker menjam tv na 10 let mi to ni tako nerazumen strošek. Razumem da vsi nimajo 1200 za tv ampak rajš bi gledal staro plazmo še 5 let kot neki drek od LCD-a.
Zvok na veliki večini novih tv je za en drek, ampak itak večina kupi ali soundbar ali ima neko obliko hišneg kina (jaz)
Jaz sem sebi določil limit od 1300 za 55 OLED in sem čakal skoraj 3 leta da dobim ok OLED za ta denar (LG B serija je imela preveč kompromisov zame), več kot 1300 ne bi dal ni pod razno.

neocodexx ::

Ja saj pravim 1200 eur za C9 je še ok, ampak to je samo 55". Samo če gledaš bi za to dobil 65" lcd, in jaz imam raje večjo diagonalo za mojo razdaljo (3m). Oz., vedno imam raje večjo diagonalo.

Glede razlike LCD in OLED pa spet ni tako grozno, to kar praviš je bolj res za IPS LCDje, da imajo sive. Če greš na hitro primerjati nivo črnih na VA LCDjih srednjega razreda (RU 8000 ali Philips 7304) je že kar zelo dobra, vsaj v kolikor kontrasta in HDR+ funkcije ne nabiješ v p.m. na 100% kjer že začne malo gubiti tisto pravo črnino, nekje med 60 in 80% svetilnosti pa je popolnoma sprejemljiv nivo, kjer več ni tako očitna razlika od oled in je za skoraj 1/2 cene oleda še vedno kar dober nakup. Seveda pa se to spremeni, ko še za par 100€ lahko dobiš XF9005 z local dimmingom, potem pa nimaš več kaj razmišljat razen če si res npr. želiš Philipsov Ambilight, potem pač vzameš kar oni ponujajo in to je ravno tisti midrange okoli 1000€ za 65" oz. 1200-1300 ker hočeš VA 70" model.

Map ::

Recimo, če primerjam IPS LCD v iPhone 6 Plus in OLED v iPhone XS je razlika res neverjetno opazna. Če v temi pogledaš na LCD, je črna pravzaprav siva, pri OLED pa niti ne vidiš roba zaslona. Filmi tako verjetno postanejo še večja uživancija.

A nastavljate/kalibrirate barve? S kakšnimi pripomočki in napravami, po izgledu, kar po nekih testih na netu?

Dionis ::

Iskreno se res nisem toliko poglabjal v primerjavo med LCD in OLED. Vendar kot sem že omenil, tisti hitri sprehod po Bigbangu in primerjavo slik, mi ni bilo še zdaleč toliko boljša slika od OLED. Se mi je že celo zdelo, da ima en malo manjši LCD skoraj boljšo od OLED. Ali pa sem malo subjektivno ocenjeval zaradi bolane razlike v ceni.

Kakorkoli, da bi lahko res naredil pravo primerjavo, bi rabil imeti na ključku s seboj USB z videovsebinami. Od temnejših filmov, kakih športnih vsebin, mogoče kak videospot. Samo osebno gledam teve na razdalji 5m, kar je precej in se že tu malo izgubi razlika v sliki - razmišljanje na pamet.

Kakorkoli. Če se prav spomnim je bil OLED tv 65' na mimovrstah 1900€. jaz sem svojega kupil za 590€. Ni je variante, da je vredna slika za 3x cene. Pa bi si ga brez problema lahko privoščil, če bi mi bilo toliko do TV-ja.

Še da se obregnem na zvočnik. Na mojem je meni čisto zadovoljiv zvok, je pa res da za kakšno glasbo na youtube-u malo preslabo. Sploh basi. Samo dvomim. Sem bil ravno tale vikend na dopustu in sva imela z mojo nek Philipsov TV v sobi. Sicer ne vem koliko je bil star, pa se je kar dobro slišala slabša kvaliteta zvoka.

mailer ::

Tisti, ki si lahko privošči brez težav bo kupil oled, ostali gledamo p/p. Velikih razlik med istimi cenovnimi modeli praktčno ni več v samem zaslonu. Razlike se prikažejo predvsem v strojni opremi, ki zadevo dekodira. Ostali bombončki kot so hdr takoj nanesejo še dodatne 50% cene izbranega modela.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Ahim ::

karioka32 je izjavil:

Tesla dela tudi TVje hehe?

Znamko zdaj uporabljajo za prodajo kitajskih TVjev, pred razpadom vzhodnega bloka, CSSR/CSFR in propadom fabrike so pa seveda proizvajali tudi TVje poleg mnozice druge elektronike - bili so nekaj takega kot Iskra ali EI Nis pri nas.

karioka32 ::

No ... zdej sem pa prišel že čisto na konec ... do zadnje potrditve nakupa ...
Tole mi najbolj diši :

https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...

Imamo kakšnega uporabnika z mnenjem? Hvala.

LP

Dionis ::

Ne vem, ali si prebral, kar sem napisal v prvem komentarju.

Cena je na primer 50€ višja, kot pri LG tv-ju. V primerjalniku sta videta na prvi pogled enaka po specifikacijah.
Bistveno kar je bila meni razlika (ker kot sem omenil, sem imel prej Samsunga 43'), da pri LG-ju delujejo vse verzije iz torrentov, lahko se na primer vpišem na Siol Tvin, ki se mi na Samsunugu ni hotelo vpisati. Poleg tega, mi na LG-ju delajo tudi vsi šumniki.

Glede kvalitete znamk, težko rečem, da je kdo boljši ali slabši. Oba sta korejska. Na primer pri starših imata LG-ja že več kot 5 let in ni bilo nobenih problemov. Se mi je pa recimo zgodilo pri Samsungu, da mi je ene 2x zmrznil in sem ga potreboval ponovno prižgati. Nič takega načeloma.

Jaz osebno bi še vseeno raje vzel LG-ja. Če pa ti zgornji razlogi ne igrajo vloge, pa po preferenci. Meni osebno se zdi slika na LG-ju celo za odtenek boljši, kot prej na Samsungu. Pa predvidevam, da je Samsung bolj uveljavljena znamka kakor LG, zato je ravno to malenkost dražji.

Odločitev je na tebi :).

firbec ::

a ti ta novi Samsungi imajo naloženo Youtube app ?
pri 2 starejših modelih je YT kar naenkrat izginil in ga z noibeno ndgradnjo ni mogoče naložiti nazaj.

karioka32 ::

Dionis je izjavil:

Ne vem, ali si prebral, kar sem napisal v prvem komentarju.

Cena je na primer 50€ višja, kot pri LG tv-ju. V primerjalniku sta videta na prvi pogled enaka po specifikacijah.
Bistveno kar je bila meni razlika (ker kot sem omenil, sem imel prej Samsunga 43'), da pri LG-ju delujejo vse verzije iz torrentov, lahko se na primer vpišem na Siol Tvin, ki se mi na Samsunugu ni hotelo vpisati. Poleg tega, mi na LG-ju delajo tudi vsi šumniki.

Glede kvalitete znamk, težko rečem, da je kdo boljši ali slabši. Oba sta korejska. Na primer pri starših imata LG-ja že več kot 5 let in ni bilo nobenih problemov. Se mi je pa recimo zgodilo pri Samsungu, da mi je ene 2x zmrznil in sem ga potreboval ponovno prižgati. Nič takega načeloma.

Jaz osebno bi še vseeno raje vzel LG-ja. Če pa ti zgornji razlogi ne igrajo vloge, pa po preferenci. Meni osebno se zdi slika na LG-ju celo za odtenek boljši, kot prej na Samsungu. Pa predvidevam, da je Samsung bolj uveljavljena znamka kakor LG, zato je ravno to malenkost dražji.

Odločitev je na tebi :).

Hvala za zelo izčrpen komentar ... se strinjam - si me prepričal heh :)
LG it is.

Kaj pa glede kake zvočne nadgradnje .. soundbar, hišni kino ... kaj se priporoča?

krepki ::

Vsaka čast folku,ki jre zadovoljen z kvaliteto prikaza slike na 65 tvju za 700€

toplakd ::

V bistvu nas je dosti zadovoljnjih že s kvaliteto slike Hofer/Manta/Vox/itd. 65 colarjev za 500€. Tam ko pa denar ni ovira se je pa tudi lažje stegnit na 2-3x tega zneska.

karioka32 ::

Dionis je izjavil:

Ne vem, ali si prebral, kar sem napisal v prvem komentarju.

Cena je na primer 50€ višja, kot pri LG tv-ju. V primerjalniku sta videta na prvi pogled enaka po specifikacijah.
Bistveno kar je bila meni razlika (ker kot sem omenil, sem imel prej Samsunga 43'), da pri LG-ju delujejo vse verzije iz torrentov, lahko se na primer vpišem na Siol Tvin, ki se mi na Samsunugu ni hotelo vpisati. Poleg tega, mi na LG-ju delajo tudi vsi šumniki.

Glede kvalitete znamk, težko rečem, da je kdo boljši ali slabši. Oba sta korejska. Na primer pri starših imata LG-ja že več kot 5 let in ni bilo nobenih problemov. Se mi je pa recimo zgodilo pri Samsungu, da mi je ene 2x zmrznil in sem ga potreboval ponovno prižgati. Nič takega načeloma.

Jaz osebno bi še vseeno raje vzel LG-ja. Če pa ti zgornji razlogi ne igrajo vloge, pa po preferenci. Meni osebno se zdi slika na LG-ju celo za odtenek boljši, kot prej na Samsungu. Pa predvidevam, da je Samsung bolj uveljavljena znamka kakor LG, zato je ravno to malenkost dražji.

Odločitev je na tebi :).


Zdravo,

prosim za pomoč .... naložene imam določene aplikacije -YT, Netflix, ... zanima me kako naložim kakšno novo? npr. NBA live ?
Hvala za pomoč!

LP
Grega

jp ... NBA League pass not avalible on LG smart tv. ..
faaa***k :(

https://twitter.com/lgus/status/9123585...

Zgodovina sprememb…

Dionis ::

Živjo,

V aplikacije se nisem spuščal ravno. Edino, kar sem si naložil je neka aplikacija za radio kanale. Na pamet sicer ne vem, ampak mislim da se imenuje LG Store, kjer izbiraš aplikacije.

Ti je prej NBA League delal? Da ni kakšna fora, da ne deluje v Sloveniji.

Kodrnusa ::

Ne vem za LG, ampak jaz imam Nba league pass na TV-ju z androidom inštalirano preko kodija. Deluje vrhunsko. Če LG nima podpore za nba leaguepass, si nabavi Android box. Na drugi televiziji imam android box in deluje nba league pass preko kodija tudi odlično.

karioka32 ::

Kodrnusa je izjavil:

Ne vem za LG, ampak jaz imam Nba league pass na TV-ju z androidom inštalirano preko kodija. Deluje vrhunsko. Če LG nima podpore za nba leaguepass, si nabavi Android box. Na drugi televiziji imam android box in deluje nba league pass preko kodija tudi odlično.

ja LG nima podpore za NBA League Pass ... oz. njihov sistem - "Unfortunately NBA does not currently support the webOS platform."

Prosim za pomoč .. kaj je to android box in kako deluje?

e-marko ::

...somebody, somewhere...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung qled televizije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11127225 (17312) Mirkokovačec
»

Kateri TV do 2500€?

Oddelek: Kaj kupiti
6871 (649) scipascapa

Več podobnih tem