» »

Kitajski koronavirus še ni velik problem

HappyPills ::

Prve dva primerav v Rusiji. Na Japonskem potrjujejo, da se virus širi še preden so vidni znaki okužbe, kar je zaskrbljujoče.

kixs ::

Se ena stran z zadnjimi podatki:
https://early-alert.maps.arcgis.com/app...

LeQuack ::

A boste nasledn tedn še hodil v službo/šolo oz nasploh ven iz stanovanja?
Quack !

Jaz delam od doma tako da ne. Hrane imam doma za pol leta, Ker sem glih obe skrinji nafilal.

pegasus ::

HappyPills je izjavil:

Ker sem glih obe skrinji nafilal.
Švoh to ... kaj pa ko ti elektrike zmanjka?

Samael ::

Da, seveda in to sploh ni pod vprašanjem. Še več, gibal se bom na relativno majhnem območju skoncenriranem z ljudmi, ki potencialno spadajo v takšno ali drugačno rizično skupino. Svet se zaradi tega ne ustavi in nekateri imamo tudi službe, kjer ne moreš zgolj zakleniti vrata in do nadaljnjega vržti ključ stran ...

2dark ::

HappyPills je izjavil:

Jaz delam od doma tako da ne. Hrane imam doma za pol leta, Ker sem glih obe skrinji nafilal.

In ti odklopijo pitno vodo?

2dark je izjavil:

HappyPills je izjavil:

In ti odklopijo pitno vodo?

Takrat bom že zdavnaj šel drugam :D. Če bo infrastruktura začela propadat potem pa smo fucked zelo.

LeQuack ::

Samael je izjavil:

Da, seveda in to sploh ni pod vprašanjem. Še več, gibal se bom na relativno majhnem območju skoncenriranem z ljudmi, ki potencialno spadajo v takšno ali drugačno rizično skupino. Svet se zaradi tega ne ustavi in nekateri imamo tudi službe, kjer ne moreš zgolj zakleniti vrata in do nadaljnjega vržti ključ stran ...

Odvisno, moraš se vprašati kaj bi Bear Grylls naredil. Gre se za preživetje, ali je službo res bolj pomembna?
Quack !

Samael ::

LeQuack je izjavil:

Samael je izjavil:

Odvisno, moraš se vprašati kaj bi Bear Grylls naredil. Gre se za preživetje, ali je službo res bolj pomembna?

Nimam se kaj spraševati, kaj bi kdo naredil. Tu ste zapadli v neke otročje scenarije na ravni "zombie apocalypse" serije al nekaj v tem smislu :)
A boš tudi na infekcijski zdravnika vprašal zakaj hudiča je prišel v službo in ti lajša simptome okužbe, namesto da te pusti tam samega umreti? Veš, nekdo bo tudi skuhal hrano tam zate. Pa nekdo ti bo zamenjal posteljnino. Pa nekdo ti bo meril temperaturo. Itd.
Da niti ne imenjam vseh drugih institucij in zavodov.
Zapori, prevzgojni zavodi, pa zavodi z osebami, ki imajo težave z duševnim zdravjem, mladinski domovi ljudi s posebnimi potrebami, domovi starejših občanov, itd ... a res misliš, da si ljudje zaradi epidemije takšnega ali drugačnega virusa lahko privoščimo zgolj zakleniti vrata, do nadaljnjega oditi domov, pomoči potrebne ljudi pa prepustiti njihovi usodi?
Mislim zares, ne v domišlijsko fantazijski situaciji forumašev, ki imajo radi serije, bolj malo pa vedo svetu samem. Pač greš v službo, opravljaš svoje delo. Ker ga nekdo pač mora.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

zmaugy ::

poweroff je izjavil:

Glede prehranskih navad...

Ja, Kitajci jedo netopirje in kaže. Ampak pri nas pa ljudje jedo ljubke zajčke in žrebičke. Groza, res.

Ja, netopirji so bili že vsaj dvakrat vir določenih virusnih bolezni. Ampak na prašičjo kugo, anthrax (ki se je širil preko prašičev), bolezen norih krav, itd, smo pa kar pozabili?

Kaj če bi najprej mi nehali jesti prašiče (kot muslimani) in krave (kot Indijci) ter nato še bitja iz pravljic (zajčki,...), in potem začnemo soliti pamet drugim?

Ali pa bi raje pustili ljudem njihove prehranske navade in ji spodbujali zgolj h temu, da skrbijo za ustrezno higieno in pripravo?

Hočeš reči, da so tisti netopirji, ki jih na Kitajskem jejo, gojeni v kontroliranih pogojih, kjer se skrbi za njihovo higieno, hrano in zdravje, da je potem tudi hrana varna? Resno? A to boš primerjal s farmsko gojenimi živalmi?
Sicer pa največ prašičev pojejo na Kitajskem...
Tole z netopirji in kačami je eno mega preseravanje.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Mr.B ::

zmaugy je izjavil:

poweroff je izjavil:

Glede prehranskih navad...

Ja, Kitajci jedo netopirje in kaže. Ampak pri nas pa ljudje jedo ljubke zajčke in žrebičke. Groza, res.

Ja, netopirji so bili že vsaj dvakrat vir določenih virusnih bolezni. Ampak na prašičjo kugo, anthrax (ki se je širil preko prašičev), bolezen norih krav, itd, smo pa kar pozabili?

Kaj če bi najprej mi nehali jesti prašiče (kot muslimani) in krave (kot Indijci) ter nato še bitja iz pravljic (zajčki,...), in potem začnemo soliti pamet drugim?

Ali pa bi raje pustili ljudem njihove prehranske navade in ji spodbujali zgolj h temu, da skrbijo za ustrezno higieno in pripravo?

Hočeš reči, da so tisti netopirji, ki jih na Kitajskem jejo, gojeni v kontroliranih pogojih, kjer se skrbi za njihovo higieno, hrano in zdravje, da je potem tudi hrana varna? Resno? A to boš primerjal s farmsko gojenimi živalmi?
Sicer pa največ prašičev pojejo na Kitajskem...
Tole z netopirji in kačami je eno mega preseravanje.
Verjetno se nisi videl pravo farsmko gojenje na zahodu. Tam se tudi brez predhodno dodatno nafilanega dozirja antibiotikov, niti ne upajo odpreti vrat. Pa nima nic s tem, da to potem ti z veseljem jes kot zdrava hrana.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

11374 Okuženih
259 Mrtvih
252 Ozdravljenih
Problem je ker so začele drugje številke naraščat.

slavaroj2 ::

V drugi temi se večina strinja da ni problema ker je vse skupaj le zarota desničarjev, kapitalistov in Kitajcev.

Še razbita genetska sekvenca je le propaganda kapitalistov, ker zastoj proizvodnje na Kitajskem in strah pred pandemijo je za kapitalizem super propaganda. Verjetno je zarota s strani proizvajalcev mask in ko pogledam na ebay, kjer večino mask prodajajo Rusi, je morda res kaj na tem.

No ja, jaz sem se že navadil, da eni ljudje pač vidijo zaroto v čisto vseh stvareh. Vbistvu je tem ljudem nekaj najhujšega, če zarote ni. Zarota pomeni, da ima nekdo kontrolo nad nečim, morda tudi zdravilo itd. Če ni zarote je pa samo narava in ni kontrole in ni zdravila in je samo še strah.

Cetudi ni zarote, lahko vseeno to nekdo izkoristi za svojo agendo. Pac neka stvar, ki pride v pravem casu in se jo lahko izkoristi za "new world oder". Je cisto prava zadeva, da se kontrolira pretok ljudi, hrane, zdravil... Strah se pride...

ZDA, Avstralija, Japonska zaprla meje za vse potnike iz Kitajske. Kitajska namenja več milijard za zdravila in prosi EU za pomoč.

Zgodovina sprememb…

" The ten genome sequences of 2019-nCoV obtained from the nine patients were extremely similar, exhibiting more than 99.98% sequence identity. Notably, 2019-nCoV was closely related (with 88% identity) to two bat-derived severe acute respiratory syndrome (SARS)-like coronaviruses, bat-SL-CoVZC45 and bat-SL-CoVZXC21, collected in 2018 in Zhoushan, eastern China, but were more distant from SARS-CoV (about 79%) and MERS-CoV (about 50%). Phylogenetic analysis revealed that 2019-nCoV fell within the subgenus Sarbecovirus of the genus Betacoronavirus, with a relatively long branch length to its closest relatives bat-SL-CoVZC45 and bat-SL-CoVZXC21, and was genetically distinct from SARS-CoV. Notably, homology modelling revealed that 2019-nCoV had a similar receptor-binding domain structure to that of SARS-CoV, despite amino acid variation at some key residues.
Interpretation

2019-nCoV is sufficiently divergent from SARS-CoV to be considered a new human-infecting betacoronavirus. Although our phylogenetic analysis suggests that bats might be the original host of this virus, an animal sold at the seafood market in Wuhan might represent an intermediate host facilitating the emergence of the virus in humans. Importantly, structural analysis suggests that 2019-nCoV might be able to bind to the angiotensin-converting enzyme 2 receptor in humans. The future evolution, adaptation, and spread of this virus warrant urgent investigation."

https://www.thelancet.com/journals/lanc...
Biseri...
neumnosti.

Vazelin ::

napiši cliffse, zmaugy
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

jype ::

Sliši se, kot da si se glede vsega motil, zmaugy.

Ne. Sliši se, da ne znate brati.
Biseri...
neumnosti.

Kitajce si obtožil reči, ki jih citirano besedilo demantira.

Na, ti imaš rad kult osebnosti:

jype je izjavil:

Kitajce si obtožil reči, ki jih citirano besedilo demantira.

Ne.
Biseri...
neumnosti.

"In South Asia, hunting bats for food occurs in Bangladesh by tribal groups, specifically targeting larger bat species. While bats are killed in India and Pakistan, consumption is rare, and perceived medicinal uses are more common motives. In East Asia, specifically southern China, bats are regularly eaten and can be found frequently in markets. International agencies pressured China to adopt legislation forbidding the hunting of bats and sale of bat meat following the early 2000s SARS outbreak where hundreds of people died, though no such legislation was passed.[11] All wildlife trade in China, including bat meat, was banned in January 2020 in response to the Wuhan coronavirus outbreak.[13]"

Bat as food @ Wikipedia

So prepovedali letos, ko so najprej naredili svetovno štalo, pred tem so se pa po izbruhu SARSa delali francoze.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

tikitoki ::

zmaugy je izjavil:

Ne. Sliši se, da ne znate brati.

Ocitno ne z as. Sars-like ni isto, kot Sars.

tikitoki ::

Lakorkoli, Kitajci so prepovedali gojenje in prodajo civetk, ki so jih takrat povezsli s sarsom.

Trenutno pa so prepovedali vse trznice z divjadjo.

Nekdo pa trdi, da niso naredili nicesar.

Tržnice z divjadjo so prepovedali po izbruhu najnovejšega korona virusa. Se pravi da so pred tem naredili jack shit.

Medtem "rasizem" na Kitajskem - ljudje iz Wuhana so PNG po celi Kitajski:

https://edition.cnn.com/2020/02/01/asia...
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

Conini ::

mljask

Cruz je izjavil:

Pika na i je izjavil:

A boste zdaj nehali hoditi v Italijo, ker so tam odkrili dva bolnika?
Iz kitajske restavracije so že nehali naročati. :))

Ko sem videl tole, sem popolnoma prenehal z obiski kitajskih restavracij:

https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

Cruz ::

zmaugy je izjavil:

Cruz je izjavil:

Pika na i je izjavil:

A boste zdaj nehali hoditi v Italijo, ker so tam odkrili dva bolnika?
Iz kitajske restavracije so že nehali naročati. :))

Ko sem videl tole, sem popolnoma prenehal z obiski kitajskih restavracij:

https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...
Nič ne zamujaš, itak si lahko vse sam doma narediš. Tudi kislo pekočo juho. Nič kaj težkega.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

Poleg novega koronavirusa je sedaj izbruhnila še ptičja gripa. Trenutno samo v piščancih. Ista provinca. So jih poklali 20k (piščancev) v upanju, da se neha širit.

Trenutno 14627 Okuženih. 305 mrtvih 346 ozdravljenih. Prvič več ozdravljenih kot mrtvih.
Premica okuženih spet bolj v eksponentno smer. Napoved, da se bo na 6 dni št okuženih podvojilo trenutno drži.

Prva smrtna zrtev izven Kitajske - na Filipinih.

kixs je izjavil:

Prva smrtna zrtev izven Kitajske - na Filipinih.

Gre za 44-letnega Kitajca, ki mu je zadnjih nekaj dni kazalo na boljse, vendar je vseeno umrl.

HappyPills je izjavil:

Premica okuženih spet bolj v eksponentno smer. Napoved, da se bo na 6 dni št okuženih podvojilo trenutno drži.

Ce prav vidim, dvakrat dnevno osvezijo podatke. Zato prvic izgleda, kot da se stevilo okuzenih umirja.

Vec podrobnih podatkov tu:
https://bnonews.com/index.php/2020/02/t...

To so te bedne: "First confirmed case in Spain, tourist from Germany that was a close contact of the cases in Bavaria" In pol greš na avijon in maš pizdarijo.

VIrus se očitno prenaša tudi preko fekalij, velik problem za revnejše države. Še bolj očitna potreba po higieni.
Tajski zdravniki potrdili, da zdravila proti MERS ter HIV delujejo učinkovit proti novemu Kronovirusu, študijo naj bi predstavili jutri.
Novo zgrajeno bolnico v Wuhanu bo v opravljanje prevzela kitajska vojska.

Kombinacija anti HIV in zdravil proti gripi izbrisala virus iz 71 letne bolnice v zelo resnem stanju v 48 urah:

https://edition.cnn.com/asia/live-news/...

Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

Geforce123 ::

kitajci bi morali že vedet že prej kaj je to virus...nemarne živali se ne jedo kar tako

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: ALT ()

D3m ::

Druga kultura in prepričanje.

V afriki so prepričani, da 2-3 letne deviške deklice zdravijo AIDS........rezultat se ve kakšen je bil.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: tikitoki ()

D3m ::

Wuhan je mesto.
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Wuhan je mesto.

aha potem mora biti v krajih na kitajskem kjer so živali ki jih jedo vsepovprek

Zgodovina sprememb…

čistilci okuženga zraka morda ne obstajo ?..to bi bilo dobro še bolj za zajezitev virusov..da bi bili posebno hermetično zaprti sesalci okuženega zraka da bi imele to bolnišnice,nakupovalni centri,vlaki,gostilne,domovi pa še tam kjer je navečja množica ljudi..nekateri po svetu samo pršijo po tleh za razkužitev..takšni sesalci okuženga zraka naprimer bi bili nameščeni na nakupovalnih centrih itd...... nameščeni zgoraj in spodaj ki bi zrak posesal okuženi..jaz menim da bi bilo to izdelovali te sesalce okuženega zraka kar zastonj..če je že svet okužen zdaj tako bi si lahko pomagal celi svet zastonj gradnjo sesalcev za zajezitev virusov

hermetično zaprti sesalci okuženga zraka pa v raziskave dat
CELI SVET SI MORA POMAGATI SEBE !!!

Zgodovina sprememb…

Geforce123 je izjavil:

čistilci okuženga zraka morda ne obstajo ?..to bi bilo dobro še bolj za zajezitev virusov..da bi bili posebno hermetično zaprti sesalci okuženega zraka da bi imele to bolnišnice,nakupovalni centri,vlaki,gostilne,domovi pa še tam kjer je navečja množica ljudi..nekateri po svetu samo pršijo po tleh za razkužitev..takšni sesalci okuženga zraka naprimer bi bili nameščeni na nakupovalnih centrih itd...... nameščeni zgoraj in spodaj ki bi zrak posesal okuženi..jaz menim da bi bilo to izdelovali te sesalce okuženega zraka kar zastonj..če je že svet okužen zdaj tako bi si lahko pomagal celi svet zastonj gradnjo sesalcev za zajezitev virusov gre se zato ker so to mikrobiološki okuženi delci

Zgodovina sprememb…

Geforce123 je izjavil:

čistilci okuženga zraka morda ne obstajo ?..to bi bilo dobro še bolj za zajezitev virusov..da bi bili posebno hermetično zaprti sesalci okuženega zraka da bi imele to bolnišnice,nakupovalni centri,vlaki,gostilne,domovi pa še tam kjer je navečja množica ljudi..nekateri po svetu samo pršijo po tleh za razkužitev..takšni sesalci okuženga zraka naprimer bi bili nameščeni na nakupovalnih centrih itd...... nameščeni zgoraj in spodaj ki bi zrak posesal okuženi..jaz menim da bi bilo to izdelovali te sesalce okuženega zraka kar zastonj..če je že svet okužen zdaj tako bi si lahko pomagal celi svet zastonj gradnjo sesalcev za zajezitev virusov

Spet si zgubil stick z realnostjo, kot tisti amater, ki je poizkusal z raketo dokazati da je zemlja ravna. Orodja, ki se ti pletejo v glavi nimajo stika z dejanskom stanjem kako to dela. Verjetno je najbolje , da üredn vstpiü v lokal da te kar sterilizirajo. Tako da bo varno.

Mr.B je izjavil:

Geforce123 je izjavil:

Spet si zgubil stick z realnostjo, kot tisti amater, ki je poizkusal z raketo dokazati da je zemlja ravna. Orodja, ki se ti pletejo v glavi nimajo stika z dejanskom stanjem kako to dela. Verjetno je najbolje , da üredn vstpiü v lokal da te kar sterilizirajo. Tako da bo varno.

hehe to že ni res kar praviš...to so mikrobiološki delci ki vdihava osebje v množici okuženih ljudi
sesalnik okuženih delcev seveda bi se dalo to napravo narediti..zakaj ne bi to šlo.ne želimo si da umrejo še italjani ,slovenci pa celi svet..ja kaj bo potem ko nimamo idej kako to zajezit

koliko let bo to trajalo ..za zajezitev da se virus umiri do zdaj ?

to nisem mislil da bi bili sesalci okuženih delcev da bi bili samo zunaj nameščeni ..samo notri kot so vlaki,bolnišnice,nakupovalno središče tam kjer je veiko ljudi..v vaseh pa se ne bomo mi slovenci okužili kar tako

Zgodovina sprememb…

Geforce123 je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Geforce123 je izjavil:

hehe to že ni res kar praviš...to so mikrobiološki delci ki vdihava osebje v množici okuženih ljudi
sesalnik okuženih delcev seveda bi se dalo to napravo narediti..zakaj ne bi to šlo.ne želimo si da umrejo še italjani ,slovenci pa celi svet..ja kaj bo potem ko nimamo idej kako to zajezit

to nisem mislil da bi bili sesalci okuženih delcev da bi bili zunaj nameščeni zunaj..samo notri kot so vlaki,bolnišnice,nakupovalno središče tam kjer je veiko ljudi..v vaseh pa se ne bomo mi slovenci okužili kar tako

Da kot sem rekle , osnobe so tam bolj na nivoju lakocemo.
ko se jaz na javnem prevozu vseknem v robec letijo kuzni delci vsepovsod in to klju robcu. da to preprecis , da ne ukuzim soseda ki je recimo 1 m stran, no veliko srece ker sesLcev na raketni pogon ter zarcenja ki bi unicil prenos kapljicne ukuzbe v teh desetinkah sekunde in nebi bil skodljiv cloveku ni. no preberi knjigo ali dve, ali pa se prepusti darvinovi nagradi ter naredi kaj zanas.

Mr.B je izjavil:

Geforce123 je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Geforce123 je izjavil:

to nisem mislil da bi bili sesalci okuženih delcev da bi bili zunaj nameščeni zunaj..samo notri kot so vlaki,bolnišnice,nakupovalno središče tam kjer je veiko ljudi..v vaseh pa se ne bomo mi slovenci okužili kar tako

ko se jaz na javnem prevozu vseknem v robec letijo kuzni delci vsepovsod in to klju robcu. da to preprecis , da ne ukuzim soseda ki je recimo 1 m stran, no veliko srece ker sesLcev na raketni pogon ter zarcenja ki bi unicil prenos kapljicne ukuzbe v teh desetinkah sekunde in nebi bil skodljiv cloveku ni. no preberi knjigo ali dve, ali pa se prepusti darvinovi nagradi ter naredi kaj zanas.

ne razumeš ti to najbolje kužni delci letijo mikrobiološko nakoli se to pošusi in gre to pozraku samo to mora biti veliko ljudi da se okužijo zelo hitro ker to je seveda močno za kaj takega

izdhnemo in vdihmemo kužne mikrobiološke delce in hlape vsi naenkrat v množici okuženih in potem si okužen to se hitro širi..

to bi trajalo vsaj en mesec da pride do prave okužbe v pljjučih.preden že umreš

Zgodovina sprememb…

Geforce123 je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Geforce123 je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Geforce123 je izjavil:

ne razumeš ti to najbolje kužni delci letijo mikrobiološko nakoli se to pošusi in gre to pozraku samo to mora biti veliko ljudi da se okužijo zelo hitro ker to je seveda močno za kaj takega

izdhnemo in vdihmemo kužne mikrobiološke delce in hlape vsi naenkrat v množici okuženih in potem si okužen to se hitro širi..

to bi trajalo vsaj en mesec da pride do prave okužbe v pljjučih.preden že umreš

Zgodovina sprememb…

če je že umrlo zdravstveno osebje na kitajskem kljub temu so imeli maske..ker gre vse skoži maske lahko..

mikrobiloški delci so zelo majhni lahko pa gre skozi maske nekaj delcev..ta novi virus pa je močan da drži tako dolgo vsaj en mesec da se okuži preden smrt nastopi..

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako poteka diagnostika koronavirusa

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
156875 (2874) mr_chai
»

Epidemijo koronavirusa prva napovedala umetna inteligenca (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7518302 (13671) Phantomeye

Več podobnih tem