» »

Pandemija COVID-19

Pandemija COVID-19

Temo vidijo: vsi
««
288 / 355
»»

nomo ::

Gates se ukvarja že 20 let s FINANCIRANJEM boja proti nalezljivim boleznim itd.

Ja sproti se je pozanimal o ogromno tehničnih podrobnosti okrog tega, ampak kateri investitor se ne? Samo nič od tega ne presega znanja recimo kakšnega povprečnega družinskega zdravnika z interesom ali izkušnjami s terena v kaki Afriki - ali še celo manj.

Njegovo znanje s tega področje je neimpresivno - kar je impresivno so njegovi razpoložljivi resursi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nomo ()

Slopek ::

Badwolff je izjavil:

Ukvarja se že 20 let z bojem proti nalezljivim boleznim in cepljenjem, preprečevanjem in odzivom na pandemije. V to je vložil ogromno časa in denarja, na tak ali drugačen način. Tudi rezultati so tu.

Seveda pa lahko verjameš vsem zarota, o cipiranju, kontroli populacije, kontroli misli ipd.

Al kaj so tvoji razlogi?

Pa saj sem ti rekel, da moje razloge poznaš ;)
Indija? Who in India? Afrika? Ok Gejts je bogat dober striček, ki govori, kako nas je preveč, kako bi nas moralo biti manj, vlaga denar v razvoj virusov, vlaga denar v razvoj cepiv. Torej lahko ustvari problem in takoj ponudi rešitev. Kako prikladno. Ima v lasti institut, ki zbira podatke vsega zbranega dnk, si lasti podjetje, ki dela na id zadevi, ki je povezana z cepivi, si lasti WHO..... Filantrop ne bo rešil 8milijard in omogočil nadaljne širjenje. Omogočil bo heaven for chosen, če zares dela na tem, kar govori. Drugače bo izpadel lažnivec :)

3p ::

nomo je izjavil:

Gates se ukvarja že 20 let s FINANCIRANJEM boja proti nalezljivim boleznim itd.

Ja sproti se je pozanimal o ogromno tehničnih podrobnosti okrog tega, ampak kateri investitor se ne? Samo nič od tega ne presega znanja recimo kakšnega povprečnega družinskega zdravnika z interesom ali izkušnjami s terena v kaki Afriki - ali še celo manj.

Njegovo znanje s tega področje je neimpresivno - kar je impresivno so njegovi razpoložljivi resursi.

Ja. In Musk ne ve nič o električnih avtih in raketah. Neimpresivnež jedni. >:D

PacificBlue ::

When WHO was formed as an intergovernmental organization, it "would have been unimaginable" that a private foundation could have such influence, he continued.

"It would enable a single rich philanthropist to set the global health agenda," Gostin said, referring to Bill Gates, co-chair of the foundation.

Ja Bill Gates ogromno vlaga v WHO. Lani okoli 550miljonov, ameriska vlada recimo 800 miljonov.
Jaz vidim najvecji problem v tem, da je njegovo filantropsko drustvo izjemno netransparentno, kar se poslovanja tice. Glavni namen je po moje, da gre za izogibanje davkov. Kar pocnejo vsi neo-con bogatasi..ukvarjajo se z dobrodelnostjo, tako najlazje zakrijejo financne malverzacije.
Pa tudi mislim, da s tako kolicino denarja z lahkoto vpliva na odlocitve in politiko WHO-ja.
I’m out.
:3

Fritz ::

zasekaroza je izjavil:

Fritz je izjavil:

perci je izjavil:

Badwolff je izjavil:

perci je izjavil:

Fritz, človesko življenje ima ceno. Izmerljivo v denarju. Če na drugi strani narediš škodo, ki je na umrlega večja od cene zivljenja, delaš minus. Simple as that.

Maš kako cifro? Kolk bi ocenil pri 20, 50, 70 letih ceno zivljenja? Je doktor znanosti z družino vreden X-krat več kot pijanček brez svojcev? Bogati industrialec več kot Fata iz Mercatorja? Gotovo imaš neko formulo. Pol pa vržemo škodo z ukrepi/prebivalstvo in vemo, kaj se ekonomsko splača.

Ampak res, dej neko številko od sebe.

Odpri si sodno prakso pa boš videl, da sodišča za škodo, zaradi smrti, določajo čisto konkretne odškodnine. S tem hočeš nočeš ovrednotijo človeško življenje. Fritz predlaga, da takim sodnikom pošljemo kroglo v glavo. Jaz se s tem ne strinjam.

Ne, Fritz tega ne predlaga. Sodišča to počnejo post festum, ko se čistijo posledice neke tragedije. To kar nekateri tukaj predlagajo pa je načrtno opuščanje ukrepov zoper širjenje okužb, ker ekonomija, čeprav vemo, da bo to ogrozilo človeška življenja, katera bi brez večjih odrekanj lahko zaščitili. Še posebej, ker so cepiva na obzorju.

Zna biti, da sem zgoraj zapisano napisal drugič ali tretjič pa mi nekateri še vedno polagajo na tipkovnico besede, ki jih nisem zapisal. Ostajam pa pri svoji trditvi, najsi je še tako provokativna, da bi posameznike, ki bi 'žrtvovali' določene družbene skupine postavil pred zid. S popolnoma enako lahkoto kot bi oni žrtvovali starejše prebivalce.

Fritz je oziroma si par strani nazaj hotel mene ubit, ker nočem biti zaprt v stanovanje. Idiot.

Naj te spomnim kakšno je bilo sosledje. Da se ne boš delal neumnega 8-)

Fritz je izjavil:

zasekaroza je izjavil:

Ja kaj pa naj pomeni npr. na 100 let?

Kaj pa na 1 leto? 2 leti?

Je vredno uničiti življenje vsem, da nekaj ljudi živi 1 leto več? 2 leti?

Nekje je meja.

Ekola. Jaz pravim, da je vredno tebe ohladit zato, da bom lažje prebiral te strani, starejše je pa treba zaščititi. Pa naredimo kompromis. Tebe se ohladi (permanentno) in sprosti ukrepe. Si za?

Itaq da ne, ker te skrbi samo za lastno hiperegoistično, zlobno in zabito rit.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Okapi je izjavil:

Fritz je izjavil:

To kar nekateri tukaj predlagajo pa je načrtno opuščanje ukrepov zoper širjenje okužb, ker ekonomija, čeprav vemo, da bo to ogrozilo človeška življenja, katera bi brez večjih odrekanj lahko zaščitili.

A tiste, ki bi jih obvarovali z večjimi odrekanji, pa lahko žrtvujemo?

Ker oblast točno to počne - ker ekonomija, so ukinili stroge ukrepe, in namesto par okuženih na dan imamo par deset okuženih na dan, in ustrezno več mrtvih. A te pa lahko žrtvujemo?

Pljuni istini u oči - življenje ima ceno. In jo lahko v primeru korone in ukrepov, ki smo jih ukinili, ker ekonomija, tudi izračunamo.

Računaj kolikor hočeš. Ukrepi ne bodo nikoli idealni, so pa nujno potrebni. Tako kot je potrebno delovanje nujnih služb, gospodarstva in vsega ostalega. Poznam samo eno državo v EU kjer so načrtno šli v sproščanje ukrepov ob polnem zavedanju kaj bo to pomenilo a tudi ti danes zanikajo evgenične namene, čeprav so v javnost prišla e-poštna sporočila, ki kažejo nasprotno.

Drugače pa ste bili nekajkrat pozvani, da izračunate in nam sporočite ceno življenja. Odgovora še vedno ni.
A. Einstein

Okapi ::

perci ::

V razmerah nehisterije, je ta številka vsaj desetkrat nižja.

DoktorM ::

3p je izjavil:

DoktorM je izjavil:

1. Upokojenci NE PLAČUJEJO obveznega zdr. zavarovanja ampak jim to častimo MI delovno aktivni...
2. Vse družbe so tvegane za življenje... Upokojenec lahko tudi brez Covid19 gre na cesto in umre ker ga zbije avto... to ga ne opravičuje plačevanja davkov!
3. Upokojenci praktično nič ne plačujejo razen to kar porabijo... dohodnine 95% upokojencev ne plača... torej plačajo DDV od tega kar kupijo...

Kot predstavnik starih (po tvojem kriteriju predvidoma "moja starost + 5 let") se ti najgloblje opravičujem, ker smo premalo "častili" za tvoje šolanje, ki te ni naučilo, kako deluje sistem zasnovan na "medgeneracijski solidarnosti". Tako da ne. Govoriti, da delovno aktivni "častimo" upokojenim pokojnine ni nič drugega kot demagogija ukrojena po meri nevzgojene osebe, ki je ravno za nekaj časa počrpala iz skupnega žaklja vse kar je lahko in mora zdaj začeti vanj prispevati. In da, penzije se plačujejo iz davkov, kamor pri nas največ prispevamo delovno aktivni. In še enkrat ne. To ne pomeni da to "častimo". Reči temu "častimo" je ista neumnost, kot da bi šel v trgovino po gajbo pira, nakar bi pri blagajni izjavil, da jim v zameno "častiš" par evrov.

Vse družbe so tvegane za življenje. Da. Nobenega jamstva ni, da te danes zvečer ne bo s palico zadavila tvoja lastna stara mama, ko bo prebrala, kake pišeš po internetih. Se pa mogoče lahko dogovorimo, da je naš skupni cilj čim boljša družba za vse. Ne moreš ene skupine kar vreči pod voz. Pa če so to stari, revni, pedri ali pa neumni.

Nisem nikakršen zagovornik pretiranega zapiranja reči za malo dodane varnosti. Seveda pa je nesmiselno klobasati, kako se bomo vsi takoj zadušili od pomanjkanja svobode, če se bomo med nujnim šopingom morali preko nosa imeti krpo.

Pa mimogrede, ko že poskušate s citiranjem Franklina utemeljiti, da je potrebno iti dalje, kot da ni nič, pa naj crkne kdor crkne: https://www.npr.org/2015/03/02/39024503...

Govoriti, da delovno aktivni "častimo" upokojenim pokojnine ni nič drugega kot demagogija ukrojena po meri nevzgojene osebe, ki je ravno za nekaj časa počrpala iz skupnega žaklja vse kar je lahko in mora zdaj začeti vanj prispevati. In da, penzije se plačujejo iz davkov, kamor pri nas največ prispevamo delovno aktivni.

No pol pa si plačujte penzijo z dinarji... če ne častimo penzij danes mi... če bi vam izplačevali vaš denar bi imeli penzije 80% nižje... namesto tega so vam izvedli nateg stoletja z imenom revaloziracija... vi ste vplačali ničvredne inflacijske dinarje mi pa vam zdaj izplačujemo EURE ki so nekaj vredni... In ja ČASTIMO vam penzijo... moja babica ima 33 let delovne dobe in 35 let penzije... kako to ni ČAŠČENJE penzije, je beyond me... tipica je že za 3x dobila ven kar je vplačala če pa odbijem še revalorizacijo pa tam ene par tisočkrat...

Piramidni sistem pokojnin NE DELUJE, dokazano, hočete dokaz? Poglejte koliko vsako leto v ZPIZ primakne proračun... čez MILIJARDO € to je 10% proračuna! Ali z drugačnimi besedami, če bi moral ZPIZ pokrivat sam sebe bi moral iz danes na jutri VSAKEMU upokojencu znižat penzije za cca 140€/mesec! Toliko vam ČASTIMO mi, ker se ZPIZ ne pokriva...

Za nagrado dobivamo mlajše generacije BANČNE PRIMANKLJAJE IN OBRESTI DOLGA... stari pa višje penzije za nekaj 10% odvisno od njihove višine.

sunshine403 je izjavil:

bigsmally je izjavil:

Naj dobijo kar so plačali. Celotno skupno vplačilo iz juge je danes vredno 3/4 50mg aspirina.

Sam cvet inteligence... upam da se zavedas koliko je vredna tvoja placa iz leta recimo 1995, ter koliko bo le ta vredna ko bos sel v penzijo. Upam, da bos takrat enakega mnenja in da se bos strinjal, da dobis recimo danasnje 2eur/mesec. Fuck kaksnih kretenov...

Jaz se zavedam da so VSE moje plače bile v € in so kot take vredne več kot ves šrot ki so ga vplačali pred 1991! Takoj podpišem naj dobijo VSE DINARJE nazaj in jih lahko zamenjajo če bodo še kaj dobili za njih =)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DoktorM ()

zasekaroza ::

Okapi je izjavil:

7.894.607,35 €. Happy?

https://www.wired.com/story/how-much-is...

To je samo za nekatere. Afghanistanska so recimo vredna 1000 dolarjev. https://www.reuters.com/article/us-usa-...

Fritz je izjavil:

Okapi je izjavil:

Fritz je izjavil:

To kar nekateri tukaj predlagajo pa je načrtno opuščanje ukrepov zoper širjenje okužb, ker ekonomija, čeprav vemo, da bo to ogrozilo človeška življenja, katera bi brez večjih odrekanj lahko zaščitili.

A tiste, ki bi jih obvarovali z večjimi odrekanji, pa lahko žrtvujemo?

Ker oblast točno to počne - ker ekonomija, so ukinili stroge ukrepe, in namesto par okuženih na dan imamo par deset okuženih na dan, in ustrezno več mrtvih. A te pa lahko žrtvujemo?

Pljuni istini u oči - življenje ima ceno. In jo lahko v primeru korone in ukrepov, ki smo jih ukinili, ker ekonomija, tudi izračunamo.

Računaj kolikor hočeš. Ukrepi ne bodo nikoli idealni, so pa nujno potrebni. Tako kot je potrebno delovanje nujnih služb, gospodarstva in vsega ostalega. Poznam samo eno državo v EU kjer so načrtno šli v sproščanje ukrepov ob polnem zavedanju kaj bo to pomenilo a tudi ti danes zanikajo evgenične namene, čeprav so v javnost prišla e-poštna sporočila, ki kažejo nasprotno.

Drugače pa ste bili nekajkrat pozvani, da izračunate in nam sporočite ceno življenja. Odgovora še vedno ni.

Jaz ti povem ceno življenja... je tolikšna kolikor bo ocena PREDVIDENO prinesla NETO v proračun... Torej vzame se povprečna plača ODBIJEŠ povprečno dolžino in stroške šolanja, doklad in vsega in nato poračunaš z povprečno plačo dohodnine in nato odbiješ še povprečno dobo penzije in povprečno pokojnino... potem dobiš vrednost povprečnega življenja:

Torej seštej koliko državo stane da te izšolajo do UNI DIPL in nato dodaj še povprečno število let ko prejemaš POVPREČNO pokojnino ko dobiš seštevek to odbij od 40 let povprečne plače in plačevanja Dohodnine + nekega pavšalnega DDVja...

Fritz, če ti ne vidiš razlike med 'večina ukrepov je nesmiselnih' in 'ubil bom točno tebe' ti je virus očitno poškodoval možgane.

no comment ::

DoktorM je izjavil:

Jaz ti povem ceno življenja... je tolikšna kolikor bo ocena PREDVIDENO prinesla NETO v proračun... Torej vzame se povprečna plača ODBIJEŠ povprečno dolžino in stroške šolanja, doklad in vsega in nato poračunaš z povprečno plačo dohodnine in nato odbiješ še povprečno dobo penzije in povprečno pokojnino... potem dobiš vrednost povprečnega življenja:

Torej seštej koliko državo stane da te izšolajo do UNI DIPL in nato dodaj še povprečno število let ko prejemaš POVPREČNO pokojnino ko dobiš seštevek to odbij od 40 let povprečne plače in plačevanja Dohodnine + nekega pavšalnega DDVja...

Slovensko življenje je potemtakem vredno ca. - (minus) 50k EUR.

Okapi je izjavil:

7.894.607,35 €. Happy?

Ok, tukaj imaš 8 mio. €. Ali lahko vzamem tvoje življenje?
A. Einstein

Fritz je izjavil:

To je povprečje. Da ne boš slučajno preplačal Okapija.

Zanimiv bi bil eksperiment, npr. v ZDA. Onepercenterji dajo na kup denar in, glede na količino zbranega denarja in trenutno ceno življenja, "upokojijo" ustrezno št. ninetyninepercenterjev. Glede na to, da znajo miljarderji učinkovito "počrpati" sredstva nazaj iz proračuna, bi se stvar lahko kar hitro zavrtela v ponovni krog. Če pa bi še ceno življenja posameznikov določali bolj diskretno (in ne kot aritmetično povprečje), bi pa stvar sploh lahko bila zelo učinkovita.

zasekaroza je izjavil:

Fritz, če ti ne vidiš razlike med 'večina ukrepov je nesmiselnih' in 'ubil bom točno tebe' ti je virus očitno poškodoval možgane.

Večina ukrepov je smiselnih. A ti nisi govoril o tem, govoril si, da ni treba zaščititi starejših, ker jim ostane samo še leto ali dve življenja. Kot prvo, ti ne veš koliko jim je še ostalo. In če ti lahko sodiš njim, zakaj jaz ne bi mogel soditi tebi? Ti še ni vklopilo!?
A. Einstein

no comment je izjavil:

DoktorM je izjavil:

Slovensko življenje je potemtakem vredno ca. - (minus) 50k EUR.

Tako je!

Tu je še samo en majhen popravek in sicer, tisti pod 20 še imajo benefit of the doubt, ker še lahko na njih TEORETIČNO nastane kak vele sposobnež... RECIMO. Ampak drugače pa ja, če umremo pač umremo, če ne pa tudi ok, ampak da bi zato zaradi nekega virusa spreminjali družbo je pa samo metanje denarja v brezno brez učinka...ker nismo rentabilni. Enako je z vsemi živimi ljudmi.

Fritz je izjavil:

Okapi je izjavil:

7.894.607,35 €. Happy?

Ne bodi tako pogumen. Za ta denar boš imel še ponudbe. Tako, da ne zbiraj prijav, če nimaš denarja.

Fritz je izjavil:

zasekaroza je izjavil:

Večina ukrepov je smiselnih. A ti nisi govoril o tem, govoril si, da ni treba zaščititi starejših, ker jim ostane samo še leto ali dve življenja. Kot prvo, ti ne veš koliko jim je še ostalo. In če ti lahko sodiš njim, zakaj jaz ne bi mogel soditi tebi? Ti še ni vklopilo!?

tebi res ni jasno, da to, da nekateri nismo za te nepotrebne ukrepe, NI ENAKO, da ti lahko v mene uperiš pištolo. Ti bi nas pa kar zradiral. Saj veš kaj si ane?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

Fritz je izjavil:

zasekaroza je izjavil:

Zapiranje cele države je zate smiselno?? Pa saj še starejši, ki naj bi se jih reševalo, nočejo biti zaprti.

To zapiranje je poglaviti nesmiselni ukrep.

Zato pa je potrebno nardit tak... tisti ki mislijo da zapiranje reši njih, SE NAJ ZAPREJO, ostali ki pa mislimo da ne, pa bomo živeli naprej... bomo videli na koncu kateri bodo imeli več od življenja =) in tudi denarja seveda

dexterboy ::

Po vseh prebranih postih se bojim, da ne bo sprave in miru...
...dokler ne bodo fojbe polne... kdo jih bo napolnil, pa ni pomembno.
Mir, ki bo zavladal po tem, bo več vreden kot vsa življenja skupaj.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

3p ::

DoktorM je izjavil:

No pol pa si plačujte penzijo z dinarji... če ne častimo penzij danes mi... če bi vam izplačevali vaš denar bi imeli penzije 80% nižje... namesto tega so vam izvedli nateg stoletja z imenom revaloziracija... vi ste vplačali ničvredne inflacijske dinarje mi pa vam zdaj izplačujemo EURE ki so nekaj vredni... In ja ČASTIMO vam penzijo... moja babica ima 33 let delovne dobe in 35 let penzije... kako to ni ČAŠČENJE penzije, je beyond me... tipica je že za 3x dobila ven kar je vplačala če pa odbijem še revalorizacijo pa tam ene par tisočkrat...

Piramidni sistem pokojnin NE DELUJE, dokazano, hočete dokaz? Poglejte koliko vsako leto v ZPIZ primakne proračun... čez MILIJARDO € to je 10% proračuna! Ali z drugačnimi besedami, če bi moral ZPIZ pokrivat sam sebe bi moral iz danes na jutri VSAKEMU upokojencu znižat penzije za cca 140€/mesec! Toliko vam ČASTIMO mi, ker se ZPIZ ne pokriva...

Za nagrado dobivamo mlajše generacije BANČNE PRIMANKLJAJE IN OBRESTI DOLGA... stari pa višje penzije za nekaj 10% odvisno od njihove višine.

sunshine403 je izjavil:

bigsmally je izjavil:

Naj dobijo kar so plačali. Celotno skupno vplačilo iz juge je danes vredno 3/4 50mg aspirina.

Sam cvet inteligence... upam da se zavedas koliko je vredna tvoja placa iz leta recimo 1995, ter koliko bo le ta vredna ko bos sel v penzijo. Upam, da bos takrat enakega mnenja in da se bos strinjal, da dobis recimo danasnje 2eur/mesec. Fuck kaksnih kretenov...

Jaz se zavedam da so VSE moje plače bile v € in so kot take vredne več kot ves šrot ki so ga vplačali pred 1991! Takoj podpišem naj dobijo VSE DINARJE nazaj in jih lahko zamenjajo če bodo še kaj dobili za njih =)

Malo razmisleka ti ne bi škodovalo.

Pri nas pokojninski sistem temelji na medgeneracijski solidarnosti.

1) Ta se ne meri v €, Tolarjih ali Dinarjih. Gre za blagovno menjavo. Generacija pred tabo plača šolanje/vzgojo/zdravsto mlajšim, dokler ne začnejo prispevati v proračun, ter penzijo ostarelim (predvidoma tvojim staršem ali starim staršem). Valuta (denarna enota) je nepomembna.
2) Pri nas se vse penzije zberejo s tekočimi davki. "Doplačilo" iz "proračuna" pomeni le kupčkanje, dokler se ne dogovorimo drugače.

Alternativni sistemi? Varčevanje v lastnem pokojninsem skladu? Z investicijami v najbolj profitabilna (in najbrž zelo družbeno neodgovorna) podjetja?
-Ko investicija nasede pa pod most "na štrik"?
-Kaj s tistimi, ki nimajo česa varčevati? Jih damo v penziji pod most, ali pa zanje potem prispevamo iz proračuna, tako kot do zdaj?
-Še levi zorni kot: kapital akumuliran v pokojninskih skladih zažira prihodke mladih, ki kapitala še nimajo. Ne dosti drugače kot dodatna obdavčitev za penzijo.

Bančne primankljaje so po sistemu "socializma bogatih" reševali tudi v kapitalističnih mekah. Zdaj, naš socialni (medgeneracijski) sistem ti ni všeč, tisti pa najbrž tudi ne. Obresti dolga spet niso naš izum.

Koraaz ::

Ko je že govora o gospodarstvu

Slovenija je v tehnični recesiji

To je to, za ta dnar...aja, saj sem brez prebite pare :))

/sarkazem, da se ne bo kdo razpištoljil. Poletja je konec izgleda, da nas čakajo slabi časi :'(

Jutri je prvi šolski dan in otroci morajo nositi maske. Če je to za vas normalen del razvoja in vzgoje, ste med prvimi, s katerimi bi morali napolniti rove. Ker otroci bodo skozi igro in domišljijo iznašli vse načine, da se bodo ločili glede na maske...ali pa nagobčnike, kakor želite.
Taisti otroci, ki smo jih učili o enakopravnosti, strpnosti, enotnosti... bodo zopet ločeni na ... "kaste"?
Res so tukaj posamezniki, ki bi zaprli vse in vsakogar, edini posamezniki, ki bi morali biti zaprti!

Koraaz je izjavil:

Ko je že govora o gospodarstvu
Slovenija je v tehnični recesiji
To je to, za ta dnar...aja, saj sem brez prebite pare :))
/sarkazem, da se ne bo kdo razpištoljil. Poletja je konec izgleda, da nas čakajo slabi časi :'(

Tisti, ki mu to ni jasno, je prešprical osnove ekonomije. In da, navkljub vsemu opravil visoko šolo. In dobil diplomo... Krasni novi svet? 8-O

Zgodovina sprememb…

Pri nas pokojninski sistem temelji na medgeneracijski solidarnosti.

Problem te "medgeneracijske solidarnost" je v tem, da bo najbolje prišla skozi točno 2 skupini ljudi...

Da greva po vrsti:

1. Najbolje so prišli skozi tisti ki so se upokojevali v letih po osamosvojitvi
- Imeli so ODLIČNE pogoje, veliko se jih je upokojilo NEIZMOZGANIH
- Imeli so PREVEČ dobrodušno revalorizacijo (beri ocenili so kot da so vplačevali več kot pa je dejansko inflacijsko bil dinar vreden!)
- Marsikdo se je upokojeval prehitro (pri 55tih itd... to pa zato ker nismo imeli dela za njih in smo jih kar metali v penzijo.

2. Zelo dobro prihajajo skozi tudi tisti ki so se upokojevali še po starem sistemu pred spremembo (primer moja mati- po starem se je upokojila ene 5 let nazaj, in ima penzije čez 1.200€, medtem ko bi po novem imela penzije 850€...)

In kdo bo najbolj najebal? Vsi ki se upokojujejo od novega sistema naprej in vse do tistih ki prihajajo na trg dela v zadnjih letih. Zakaj? Zato ker:

1. Imamo PREVEČ upokojencev... danes imamo take absurde kot je ta, da sta mati in foter in sin v penziji HKRATI! In to že vrsto let...

NAJMANJ kar bi morali storit je to, da ko se spremenijo POGOJI za preračun pokojnin bi se moralo preračunat tudi vse pokojnine za nazaj...

1) Ta se ne meri v €, Tolarjih ali Dinarjih. Gre za blagovno menjavo. Generacija pred tabo plača šolanje/vzgojo/zdravsto mlajšim, dokler ne začnejo prispevati v proračun, ter penzijo ostarelim (predvidoma tvojim staršem ali starim staršem). Valuta (denarna enota) je nepomembna.

Če se ne meri v tolarjih dinarjih ali evrih, glasujem da jim vračamo Dinarje =) Saj ni problem to, kar si napisal... problem je to KOLIKO je tega prispevka in na koncu se dogaja to da zaradi tega ker morajo delovno aktivni TOLIKO prispevat starejšim le ti ne morejo KVALITETNO živet...

2) Pri nas se vse penzije zberejo s tekočimi davki. "Doplačilo" iz "proračuna" pomeni le kupčkanje, dokler se ne dogovorimo drugače.

Narobe... imamo NAMENSKE in NENAMENSKE davke... pričakovali bi, da ZPIZ razdeli starejšim toliko denarja kot ga tekoča generacija vplača, ne pa več in jih zato pufa za naprej... tu je ena izmed težav... seveda če uvedemo to PRAVILO, bodo stare generacije padle na realna tla, ker bodo pokojnine manjše v povprečju za 1.500€/letno po osebi... in to je realnost... mi starejšim dajemo (pre)več kot so si zaslužili.

Alternativni sistemi? Varčevanje v lastnem pokojninsem skladu? Z investicijami v najbolj profitabilna (in najbrž zelo družbeno neodgovorna) podjetja?
-Ko investicija nasede pa pod most "na štrik"?
-Kaj s tistimi, ki nimajo česa varčevati? Jih damo v penziji pod most, ali pa zanje potem prispevamo iz proračuna, tako kot do zdaj?
-Še levi zorni kot: kapital akumuliran v pokojninskih skladih zažira prihodke mladih, ki kapitala še nimajo. Ne dosti drugače kot dodatna obdavčitev za penzijo.

Ne, alternativni sistem bi bil takšen, da VSAK ki dopolni neko starost pridobi SOCIALNO POKOJNINO (predlagam v višini socialne pomoči) ampak pokojnina je za VSE enaka...hkrati se pa ukinejo prispevki (BRUTO 2) in prispevki iz BRUTA in se dajo ljudem na račune da sami varčujejo (če hočejo imet kaj več kot socialno pokojnino)

Če vprašaš od kod se steka ta denar, je to delno od dodatnega zapravljanja ljudi ki bodo dobili na račun po 400€ ali več na mesec, delno pa od nepremičninskega davka (ki bi ga že davno morali uvest) in tako KONČNO razbremenimo delo.

Bistvo je da pustimo čimveč odločitev ljudem, ker tako ne moreš krivit države za premalo pokojnino ampak sebe =)

Fritz je izjavil:

Okapi je izjavil:

7.894.607,35 €. Happy?

Kje? Jaz jih ne vidim.

fikus_ ::

Po 1991 se je z zgodnjim upokojevanjem reševalo tudi nezaposlenost, npr. politično nastavljeni miličniki niso več ustrezali, . . .

To tvojo socialno pokojnino poznajo v Avstraliji.

Okapi je izjavil:

Fritz je izjavil:

Okapi je izjavil:

7.894.607,35 €. Happy?

Kje? Jaz jih ne vidim.

Sem mu že povedal, da naj pazi kaj ponuja. Sam moram delati več kot bom živel in samo loto mi prinese to vsoto. Če je point lajfa po novem biti distanciran, nositi masko, biti pol leta pod lockdownom, se "obvezno" vaksinirati, potem vzamem 8ta velkih, se žrtvujem za družino, katera se mogoče z denarjem uspe izvleči skozi temne čase. Seveda mislim na družino širše.
Mogoče pa res. Dobri stric Fric javi torej, ko zbereš.

fikus_ je izjavil:

Po 1991 se je z zgodnjim upokojevanjem reševalo tudi nezaposlenost, npr. politično nastavljeni miličniki niso več ustrezali, . . .

To tvojo socialno pokojnino poznajo v Avstraliji.

Saj ni važno drugo kot to, da je denarja manj, kot bi ga potrebovali. Ne vem, kako lahko kdo trdi, da temu ni tako.

Zgodovina sprememb…

Slopek je izjavil:

Okapi je izjavil:

Fritz je izjavil:

Okapi je izjavil:

7.894.607,35 €. Happy?

Kje? Jaz jih ne vidim.

Sem mu že povedal, da naj pazi kaj ponuja. Sam moram delati več kot bom živel in samo loto mi prinese to vsoto. Če je point lajfa po novem biti distanciran, nositi masko, biti pol leta pod lockdownom, se "obvezno" vaksinirati, potem vzamem 8ta velkih, se žrtvujem za družino, katera se mogoče z denarjem uspe izvleči skozi temne čase. Seveda mislim na družino širše.
Mogoče pa res. Dobri stric Fric javi torej, ko zbereš.

Poleg tega je Fritz pozabil na kakšnih 10-15 let zapora, kolikor jih bo dobil, ko bo jemal življenje.>:D

Evo, jest ne dam mojega življenja za 8.000.000, ampak za 7.900.000 €.
Fric, pare na sunce, j***m ti život i sve živo po spisku!

gregork ::

No dajmo mal bolj o konkretnih težavah..

Kam boste otroke dali, ko vas bodo iz vrtca/šole poklicali, da ima malo nahoda in pridite nemudoma po njega?

Polovico zime na bolniški za večino delodajalcev po mojem ne bo sprejemljivo.

DeeJay ::

Nam so v vrtcu rekli, da bo treba delat teste za vsak smrkel/kašel tud, če ni vročine.

DeeJay je izjavil:

Nam so v vrtcu rekli, da bo treba delat teste za vsak smrkel/kašel tud, če ni vročine.

Lahko kar takoj pozabiš, ker ne bodo mogli toliko testirati. Letos pozimi, pred korono (januarja), je bilo na tisoče otrok prehlajenih, nekateri razredi so bili na pol prazni.

Medtem ko koronavirus iz Kitajske povzroča resne skrbi v Evropi, so v Sloveniji izbruhnila virusna obolenja, naraslo je število zbolelih z gripo in tudi drugimi okužbami dihal. To se pozna predvsem v osnovnih šolah, kjer manjka okrog 40 odstotkov otrok.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...

Mogoče bodo pa v šolah in vrtcih kar sistematsko jemali vzorce.
Mala2, bosta pa v primeru prehlada pri mami. Upam, da čim manj tega.

DeeJay ::

Okapi je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Lahko kar takoj pozabiš, ker ne bodo mogli toliko testirati. Letos pozimi, pred korono (januarja), je bilo na tisoče otrok prehlajenih, nekateri razredi so bili na pol prazni.

Medtem ko koronavirus iz Kitajske povzroča resne skrbi v Evropi, so v Sloveniji izbruhnila virusna obolenja, naraslo je število zbolelih z gripo in tudi drugimi okužbami dihal. To se pozna predvsem v osnovnih šolah, kjer manjka okrog 40 odstotkov otrok.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...

Sej mi je jasno in tud vzgojitelcam je jasno, da tko ne bo šlo... samo navodila so pač navodila, pa so lahko še tolk butasta.

kuall ::

Tale COVID je odličen psihološki test IQja in čustvene stabilnosti.
Bill Gates npr je zame človek najboljše kvalitete. In on tale virus jemlje precej resno. Microsoft Slovenija naprimer ima politiko, da morajo še zdaj vsi delati od doma. Gre se za STATISTIKO. Lahko da te maske in vsi ti ukrepi nič ne pomagajo, lahko pa bodo razlika med Italijanskim scenarijem po celem svetu in tem, kar imamo zdaj: neresno stanje.

No zdej pa imamo polno nestabilnih osebkov, ki pametujejo, da je vse to nateg, da so maske nepotrebne, vsi ti protestniki. Vsak, ki se pizdeka nad vlado, da dela zanič, čeprav dela čist zdravorazumsko.

Sem slišal, da cepivo mora prestati tri testiranja. Najprej 2x v Sloveniji, tretji bo mednaroden. Kandidatov, kot kaže ne bo manjkalo.

Okapi je izjavil:

Poleg tega je Fritz pozabil na kakšnih 10-15 let zapora, kolikor jih bo dobil, ko bo jemal življenje.>:D

Kakšen zapor le. Gre za ekonomsko transakcijo, ki jo lahko izvedemo tako, da plačilo prispe družini šele ko sami pogoltnete strup in uradna oseba oznani čas smrti.

In najsi ste še tako pogumni za tipkovnico, tako vi kot jaz dobro vemo, da bi denar izgubil vso veljavo, ko bi zrli smrti v oči.
A. Einstein

Fritz je izjavil:

Okapi je izjavil:

Kakšen zapor le. Gre za ekonomsko transakcijo, ki jo lahko izvedemo tako, da plačilo prispe družini šele ko sami pogoltnete strup in uradna oseba oznani čas smrti.

In najsi ste še tako pogumni za tipkovnico, tako vi kot jaz dobro vemo, da bi denar izgubil vso veljavo, ko bi zrli smrti v oči.

Dej fric poberi se s takimi. Folk v resnicnem lajfu umira in se ubija za drobiž. Imaš pa zgoraj ocenjeno svojo vrednost, ki je v minusu. Zdaj pa še 1x. Pare na sunce, al pa utihni.

Fritz je izjavil:

Okapi je izjavil:

Zdaj se samo še smešiš, nič drugega. Ti govoriš, da bi rad nekomu vzel življenje, na da nekdo dela samomor. Lahko ga narediš kar sam, če želiš.

Če mogoče nisi vedel, zdravstveno zavarovanje ti ne krije najboljšega možnega zdravljenja. Če hočeš več, in si s tem izboljšati možnosti, da boš preživel, moraš plačati sam. Kako je to mogoče, če življenje nima cene?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Prvo strupek, potem pa dinarčki. Nič na zaupanje. Itaq je popolnoma jasno, da vam je lahko s tujim tičem (življenji) mlatit po koprivah, če bi dejansko komu od vas trda predla pa bi teklo spredaj in zadaj.

Naši predniki so se štiri leta po hosti preganjali z eno najmočnejših vojaških sil, vi se pa cmerite po nekaj mesecih ne posebej hudih ukrepov. Bah.
A. Einstein

Denarja pa še vedno nisi pokazal

Umor je kaznivo dejanje, nagovarjanje k samomoru tudi. Tole izmotavanje te ne reši zapora.

Zgodovina sprememb…

Fritz je izjavil:

Prvo strupek, potem pa dinarčki. Nič na zaupanje. Itaq je popolnoma jasno, da vam je lahko s tujim tičem (življenji) mlatit po koprivah, če bi dejansko komu od vas trda predla pa bi teklo spredaj in zadaj.

Naši predniki so se štiri leta po hosti preganjali z eno najmočnejših vojaških sil, vi se pa cmerite po nekaj mesecih ne posebej hudih ukrepov. Bah.

:)) Ti si edini tudi, ki nekaj opleta. Prestrašen revček, ki se nekaj širokousti, življenja si pa ne upa vzeti.

In ki pridno uboga, kar mu ukaže ablast. Taki kot ti so se bali iti v hosto in so raje prisegali okupatorju.

Nehajmo se delat, da ne moreš kupit človeka. Mogoče ni najbolj legalno, ampak še ne tako dolgo nazaj je pa bilo. In cene niso niti približno dosegale teh cifer.

8mio, dej nehi no... V Sloveniji smo za tistih 90k nesrečnikov zapravili okoli 50.000/kom. Kar je pa že realna cifra za srednje do zelo dobro delujočega sužnja (preračunano v današnji denar). Mogoče smo naše Slovence malo preplačali, ampak v marcu se je mudilo in je bil preračun opravljen "na prtiček".

Z osnovnošolsko matematiko bi dejansko lahko prišli do cene, ki bi te rešila nagobčnika...

Fritz je izjavil:

Trda prede samo tebi, bedak.
Ti nas prepričuješ in zahtevaš, da naj bi se bali. Si v sramoto svojim prednikom.

Zgodovina sprememb…

Slopek je izjavil:

Fritz je izjavil:

Trda prede samo tebi, bedak.
Ti nas prepričuješ in zahtevaš, da naj bi se bali. Si v sramoto svojim prednikom.

Meni nič trda ne prede. Živim, delam, smiselno upoštevam ukrepe in se prilagodim omejitvam. Nimam nobene potrebe, da bi se drl, da je treba ugonobit starejše zato, ker imam septembra rezerviran dopust na hrvaškem ali kaj podobnega. Nič takšnega se ne dogaja, da bi bilo treba iz tega delati tako veliko dramo. Prihodki bodo sicer nižji, kakšne zadeve se bodo preložile ali ustavile za določen čas a pri -50 okuženih in sedanjih ukrepih ni neke drame.
A. Einstein

perci ::

Smiselno upoštevaš ukrepe? Torej, ko se ti ne zdi smiselno, jih ne upoštevaš? Ti je vseeno za starejše? Za moje starše?

Žiiiga ::

Fritz je izjavil:

Nič takšnega se ne dogaja, da bi bilo treba iz tega delati tako veliko dramo. Prihodki bodo sicer nižji, kakšne zadeve se bodo preložile ali ustavile za določen čas a pri -50 okuženih in sedanjih ukrepih ni neke drame.

Torej JU?
Naša firma tolče 40% manj prometa, 20% nižje plače, min regres, odpuščeni, pa še jesen ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Žiiiga ()

perci je izjavil:

Smiselno upoštevaš ukrepe? Torej, ko se ti ne zdi smiselno, jih ne upoštevaš? Ti je vseeno za starejše? Za moje starše?

Upoštevam jih smiselno, ker se prav vsak ukrep ne da premočrtno aplicirati v praksi. Smiselno, na način, da se doseže učinek in ne, da se izognem ukrepom, ker se mi npr. ne da nositi maske ali razkuževati rok. Nimam nobenega interesa stakniti okužbo in jo širiti okrog.
A. Einstein

A je Fritz drugi Nodi? Sta si v sorodu?
Mogoče kdo kaj ve na to vižo?

( odgovorih obeh so namreč... blago rečeno, maloumni )
««
288 / 355
»»