» »

Pandemija COVID-19

Pandemija COVID-19

Temo vidijo: vsi
««
287 / 355
»»

3p ::

bigsmally je izjavil:

3p je izjavil:

da te danes zvečer ne bo s palico zadavila tvoja lastna stara mama

To da se ti taka izjava sploh porodi v glavi in da jo še upaš delit v javnost zelo lepo prikazuje kako imajo nekateri bolan um in jim narcisizem pravi da so drugi problem ne ti sam.

U, zdaj pa me je sram, da sem kombiniral "svoboda govora", ki jo desnjaki tako reklamirate, vsakič ko vam ustreza, z domišljija.

Zdaj pa ena snežinkica ne bo mogla spati, ko bo stara mama na obisku, to je pa tragedija.

(Da se diskriminira celo generacijo, in se jo razglasi za pogrešljivo, če se ne zmore poskriti, je pa sprejemljivo in ravno prav kleno.)

Slopek je izjavil:

Za nas se že ve, da bodo pokojnine praktično nične in je treba že sedaj DODATNO vlagat full denarja v te stebre, ki se nikdar ne bodo porušili, ane....zdravstvo je pa zadnjih 8mesecev precej nedostopno in sploh si ne upam predstavljati, kako bo, ko bom upokojenec.

To je trditev, ki jo milenijska generacija rada ponavlja.
Po drugi strani poslušamo, v kako obupen položaj so jo spravili boomerji.

Ste kdaj prešteli delež vaše generacije, ki nima niti za sproti, kaj šele za investicije? Kaj boste z njimi, ko boste stari?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 3p ()

Slopek ::

To o diskriminaciji generacije naslovi na kakšno vladno službo. Povprašaj, če so v 8mesecih, zagotovili kakšen izolacijski plan, prostor za najstarejše. Po 6mesecih, tega ni bilo.

sunshine403 ::

bigsmally je izjavil:

Moja plača je že danes zame vredna nič ker moram vse zmetat jugoviću za najemnino pa še doktorja mu moram zraven krit.

Te je malo stisnilo ob misli da boš moral sam plačati zdravnika? Jaz to že delam ker ste svoje potomce vzgojili v nesposobneže ki v javnem zdravstvu itak še ultrazvoka ne znajo uporabit.

Daj se enkrat poglej kaj si napisal.... Glede na to, da vso placo zmeces za najemnino, si upam staviti, da si niti osnovnega pregleda pri osebnem zdravniku (po realni ceni) nisi sposoben placati, kaj sele ce bi potreboval kaj vec.
Drugace pa ne, po pravici povedano bi, sploh glede na vase inteligentne argumente tu, imel rajsi, ce postane zdravstvo 100% samoplacnisko. Jaz si bom svoje stvari brez problema pokril in bi mi ostalo neprimerno vec, kot sedaj, ko mi gre par 1000eur mesecno za pokrivanje tvojega zdravstva, solstva tvojih otrok itd. Ampak ker sem vseeno dovolj pameten, da vem da to ni ravno fair, mi je trenuten sistem cisto ok... tudi ce sem zaradi tega na slabsem, kot si recimo ti, ki bore malo placas, pa vseeno dobis dobro in zate (skoraj) zastonj zdravstvo.

3p, sam sem daleč od milenijca, ampak to ne spremeni dejstva, da bom imel čez 20 let penzjon v k......

Slopek je izjavil:

To o diskriminaciji generacije naslovi na kakšno vladno službo. Povprašaj, če so v 8mesecih, zagotovili kakšen izolacijski plan, prostor za najstarejše. Po 6mesecih, tega ni bilo.

Se strinjam, da je prvi naslov oblast. Kjer minister vedno jecljaje ponavlja, da je vse pripravljeno in v redu.

Če smo iskreni, pa zadeva najbrž ni enostavna. Zaposleni si ob prihodu "umijejo roke" in špricajo več razkužila, ni dovolj. Kar nekaj držav ima težave v domovih in naseljih za ostarele.

Slopek je izjavil:

3p, sam sem daleč od milenijca, ampak to ne spremeni dejstva, da bom imel čez 20 let penzjon v k......

Prav. Ja, pri nas so penzije v primerjavi s plačo nizke. In ker so že plače nizke, je seveda fino, če imaš dodatne prihranke. S tem rešiš vsaj svoj problem.

Še vedno pa ne bo fino (no, meni in tebi bo predvidoma vseeno), če bojo ulice leta 2080 polne lačnih upokojencev, ki ne dobijo niti državne bagatele, ker so bili pol življenja prekarci, niti nimajo prihrankov, ker so zaslužili komaj za sproti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 3p ()

Saj se strinjam z vsem, ampak, če so plače nizke je marskikomu težko še dodatno dajat na stran za neko pokojnino, ki bo šele čez 40let. Je preveč tekočih stroškov. Nadalje je problem zaupanje v te dolgoročne investicije, saj nihče ne garantira, da na koncu ne ostaneš s figo v žepu.
Ta ponzi sistem je preživet, nevzdržen in potreben temeljnih sprememb.

Slopek je izjavil:

Saj se strinjam z vsem, ampak, če so plače nizke je marskikomu težko še dodatno dajat na stran za neko pokojnino, ki bo šele čez 40let. Je preveč tekočih stroškov. Nadalje je problem zaupanje v te dolgoročne investicije, saj nihče ne garantira, da na koncu ne ostaneš s figo v žepu.
Ta ponzi sistem je preživet, nevzdržen in potreben temeljnih sprememb.

Medgeneracijski pokojninski sistem pa res ni ponzi. Ne vplačujejo le pristopniki. Seveda pa je problem, ko se razmerje med porabniki in plačniki spremeni v prid porabnikov.

Kak bi bil boljši sistem, pa je najbrž vprašanje za Nobelovo (in za svojo temo).

fikus_ ::

Jokanje luzerjev se nadaljuje, jamranje kako krivičen je svet, ker se ne sme iti zapit, ker starci nočejo umret, da bi dobili njihova stanovanja, prihranke,. . . .

Zbudite se, svet zna biti krut, starši, ki jim želite, da umrejo, so vam naredili medvedjo uslugo z zavijanjem vas v vato, razmišljanjem namesto vas, . . . .

fikus_ je izjavil:

Jokanje luzerjev se nadaljuje, jamranje kako krivičen je svet, ker se ne sme iti zapit, ker starci nočejo umret, da bi dobili njihova stanovanja, prihranke,. . . .

Zbudite se, svet zna biti krut, starši, ki jim želite, da umrejo, so vam naredili medvedjo uslugo z zavijanjem vas v vato, razmišljanjem namesto vas, . . . .

Vse kar imam, sem si ustvaril sam. No, skupaj z ženo. Po starših ne bom dedoval. Kaj jokcam? Upam, da te realnost dohiti, preden se je zaveš. Medvedja usluga z zavijanjem v vato? A ti to razumeš? Jaz namreč ne. Pojdi se malo zalit fikus.

jozef67 ::

fikus_ je izjavil:

Jebeš zavijanje v vato in jokanje o krivici, ker morate 20 minut na dan nositi "nagobčnik". Govora je o uslugah kot so sejanje panike, zapiranje meja in gospodarskih dejavnosti, mednarodnih poštnih storitev, bank, uradov, šol in ostalega omejevanja trga. Ker kredit ali najemnina je konec meseca enaka, prihodki v realnem sektorju ne in državno zadolževanje za subvencioniranje tudi ni zastonj. Mogoče pa kak Fritzy tu misli, da je trenutna ekonomska bilanca ali takšna medgeneracijska solidarnost vzdržna?

sunshine403 je izjavil:

bigsmally je izjavil:

Moja plača je že danes zame vredna nič ker moram vse zmetat jugoviću za najemnino pa še doktorja mu moram zraven krit.

Te je malo stisnilo ob misli da boš moral sam plačati zdravnika? Jaz to že delam ker ste svoje potomce vzgojili v nesposobneže ki v javnem zdravstvu itak še ultrazvoka ne znajo uporabit.

Daj se enkrat poglej kaj si napisal.... Glede na to, da vso placo zmeces za najemnino, si upam staviti, da si niti osnovnega pregleda pri osebnem zdravniku (po realni ceni) nisi sposoben placati, kaj sele ce bi potreboval kaj vec.
Drugace pa ne, po pravici povedano bi, sploh glede na vase inteligentne argumente tu, imel rajsi, ce postane zdravstvo 100% samoplacnisko. Jaz si bom svoje stvari brez problema pokril in bi mi ostalo neprimerno vec, kot sedaj, ko mi gre par 1000eur mesecno za pokrivanje tvojega zdravstva, solstva tvojih otrok itd. Ampak ker sem vseeno dovolj pameten, da vem da to ni ravno fair, mi je trenuten sistem cisto ok... tudi ce sem zaradi tega na slabsem, kot si recimo ti, ki bore malo placas, pa vseeno dobis dobro in zate (skoraj) zastonj zdravstvo.

Ker si dovolj pameten, lahko razložiš zakaj se ti trenuten paygo sistem zdi čisto ok in fer? Če bi bil res dovolj pameten bi ti bilo jasno, da ker ni vzdržen, tudi fer ni, če dobro premisliš o kraji davkoplačevalskega denarja je daleč od fer in gre le za kupovanje socialnega miru - do naslednje krize, čez 5-7 let!

RedDrake ::

3p je izjavil:

Medgeneracijski pokojninski sistem pa res ni ponzi. Ne vplačujejo le pristopniki. Seveda pa je problem, ko se razmerje med porabniki in plačniki spremeni v prid porabnikov.

Kak bi bil boljši sistem, pa je najbrž vprašanje za Nobelovo (in za svojo temo).

Vsak sistem, ki začne propadat, ko je vplačnikov premalo je po definiciji piramidni.
Ni ponzi (to je res), je pa piramida. Načeloma s tem ni nič narobe, če ima vsak upokojenec v povprečju 2+ otroka, ki ga krijeta. Danes pa prihajamo v čase, ko gredo v penzijo tisti, ki so imeli otroke kasneje in so jih imeli manj. Čez 20-30 let pa bodo za penzijo na vrsti tisti, ki imajo otroke pri 30-40 in to enega, v najboljšem primeru dva. Za te tak sistem preprosto ni vzdržen.
Fašistična madžarska je na pravi poti, ko ponuja poceni kredite za poroke in otroke (ter celo odpis krede v primeru treh otrok).
You gotta spend money to make money.

Sta se našla? Ni nujno, da v vsem, ampak dovolj, da vaju moti. Vsi bomo enkrat stari in betezni. Jaz sem svojim že povedal, kaj naj naredijo, če se ne bom mogel več ukvarjat sam sabo, ker vegetiranje je nikakršno življenje

Svet/življenje zna biti kruto, vsak mora poskrbeti zase, si izboriti svoj prostor.

Svet/življenje zna biti kruto, vsak mora poskrbeti zase.

Natanko to trdijo komentatorji, ki jih zmerjate s "sociopati, ki bi starce najraje postavili pred zid".

jozef67 je izjavil:

Natanko to trdijo komentatorji, ki jih zmerjate s "sociopati, ki bi starce najraje postavili pred zid".

Jaz pa pravim, da smo skupaj močnejši. Posameznik, ne bo dosegel veliko, množica pa.
Je pa družba ravno s tem namenom vzgojila nove generacije egocentrikov, ki bodo gledali samo na svojo korist in tako,
bodo neprizadeto opazovali propad sosedov.

Koliko se lahko kdo postavi zase, pa postavi normo družba, kaj je sprejemljivo. Za to velja nek splošen konsenz. Ekstremisti propadejo ali pa premikajo meje.
In zagovorniki odstranjevanja/uboja po njihovem mnenju nezaželenih osebkov niso zaželjeni v tej družbi, tudi po mojem mnenju ne!

Machete ::

Prej sem srečal konvoj vojaških terencev in avtomobilov. Povsod 4 ali 5 potnikov. Nihče z masko, dvomim, da so vsi iz istega gospodinjstva. Cerkev in vojska imata protekcijo, otročičem v šoli pa nagobčnike.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Jaz pa pravim, da smo skupaj močnejši. Posameznik, ne bo dosegel veliko, množica pa.
Je pa družba ravno s tem namenom vzgojila nove generacije egocentrikov, ki bodo gledali samo na svojo korist in tako,
bodo neprizadeto opazovali propad sosedov.

S tem se strinjam, a žal egocentriki, ki gledajo samo na svojo korist in neprizadeto opazujejo propad sosedov niso pogruntavščina generacije milenijcev. Odstranjevanja/uboja pa menda nihče tu ne zagovarja.

Še enkrat, kje je tista opevana solidarnost, ki se je omenjala kot edini pravi odgovor na krizo zaradi epidemije? Analiza kriznih ukrepov lepo pokaže, da je glavni naslovnik opevane solidarnosti srednji in višji razred, ki se ne sooča s socialno stisko in pomoči niti ne potrebuje. Krepi se kapital in je sedaj že jasno, da bo po epidemiji gospodarstvo okrevalo na račun še večje pokornosti in še večjega izkoriščanja delavcev, t.j. nove poglobitve razlik med socialnimi sloji. Jasno je tudi, da lahko že napovemo novo krizo, čez 5-10 let...

jozef67 je izjavil:

Ker si dovolj pameten, lahko razložiš zakaj se ti trenuten paygo sistem zdi čisto ok in fer? Če bi bil res dovolj pameten bi ti bilo jasno, da ker ni vzdržen, tudi fer ni, če dobro premisliš o kraji davkoplačevalskega denarja je daleč od fer in gre le za kupovanje socialnega miru - do naslednje krize, čez 5-7 let!

Aha in to da ni vzdrzen si prisel do tega kako? Cisto tako za info. Stevilo delovno aktivnega prebivalstva v sloveniji med 2011 in 2020 povecalo za slabih 40.000 ljudi. stevilo upokojencev pa se je v tem casu povecalo za 30.000. Cisto tako na hitro, da bos razumel... to pomeni da sistem JE vzdrzen. Nevzdrzen postane, ko se stevilo delovno aktivnega prebivalstva zacne zmanjsevati oz. ko stevilo neaktivnega prebivalstva povecuje hitreje oz. za vec, kot se povecuje stevilo aktivnega prebivalstva. Bo slo sedaj ali smo se kar za to, da se vse penzioniste pobije, ter vse, ki niso sposobni placati realnih trznih cen svojega zdravljenja, pustimo da crknejo? ;)

HulkHogan ::

jozef67 je izjavil:

Kje kdo poziva da bi dajal koga pred zid?
Problem je ker "stari borci" pričakujejo da ne smem iz stanovanja, penzijo bi pa še zmeraj radi dobili.

Fritz ::

perci je izjavil:

Badwolff je izjavil:

perci je izjavil:

Fritz, človesko življenje ima ceno. Izmerljivo v denarju. Če na drugi strani narediš škodo, ki je na umrlega večja od cene zivljenja, delaš minus. Simple as that.

Maš kako cifro? Kolk bi ocenil pri 20, 50, 70 letih ceno zivljenja? Je doktor znanosti z družino vreden X-krat več kot pijanček brez svojcev? Bogati industrialec več kot Fata iz Mercatorja? Gotovo imaš neko formulo. Pol pa vržemo škodo z ukrepi/prebivalstvo in vemo, kaj se ekonomsko splača.

Ampak res, dej neko številko od sebe.

Odpri si sodno prakso pa boš videl, da sodišča za škodo, zaradi smrti, določajo čisto konkretne odškodnine. S tem hočeš nočeš ovrednotijo človeško življenje. Fritz predlaga, da takim sodnikom pošljemo kroglo v glavo. Jaz se s tem ne strinjam.

Ne, Fritz tega ne predlaga. Sodišča to počnejo post festum, ko se čistijo posledice neke tragedije. To kar nekateri tukaj predlagajo pa je načrtno opuščanje ukrepov zoper širjenje okužb, ker ekonomija, čeprav vemo, da bo to ogrozilo človeška življenja, katera bi brez večjih odrekanj lahko zaščitili. Še posebej, ker so cepiva na obzorju.

Zna biti, da sem zgoraj zapisano napisal drugič ali tretjič pa mi nekateri še vedno polagajo na tipkovnico besede, ki jih nisem zapisal. Ostajam pa pri svoji trditvi, najsi je še tako provokativna, da bi posameznike, ki bi 'žrtvovali' določene družbene skupine postavil pred zid. S popolnoma enako lahkoto kot bi oni žrtvovali starejše prebivalce.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fritz ()

zobnik ::

Na Vrhniki danes v nobeno trgovino ne spuščajo ljudi brez maske. V Hoferju je varnostnik in kontolira uporaba mask. V Lidlu se sprehaja zunaj in notri. V TOP DOM Drenov grič se je moral en obrnit.

Machete ::

Vsi so zblazneli. Štango držijo razčlovečenju in ustrahovanju, vsi, ki sodeluje pri tej zablodi in ustahovanju.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

zobnik ::

Ko si v trgovini z masko pa se prodajalka dere čez celo trgovino, gospod maska, brez ne smete....tako je blo danes slišat TOP DOM Drenov Grič.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Problem je ker "stari borci" pričakujejo da ne smem iz stanovanja, penzijo bi pa še zmeraj radi dobili.

Konkretno? Tale na primer:

sunshine403 je izjavil:

jozef67 je izjavil:

Aha in to da ni vzdrzen si prisel do tega kako? Cisto tako za info. Stevilo delovno aktivnega prebivalstva v sloveniji med 2011 in 2020 povecalo za slabih 40.000 ljudi. stevilo upokojencev pa se je v tem casu povecalo za 30.000. Cisto tako na hitro, da bos razumel... to pomeni da sistem JE vzdrzen. Nevzdrzen postane, ko se stevilo delovno aktivnega prebivalstva zacne zmanjsevati oz. ko stevilo neaktivnega prebivalstva povecuje hitreje oz. za vec, kot se povecuje stevilo aktivnega prebivalstva. Bo slo sedaj ali smo se kar za to, da se vse penzioniste pobije, ter vse, ki niso sposobni placati realnih trznih cen svojega zdravljenja, pustimo da crknejo? ;)

Nabijaš, čisto tako na hitro, ker bi sicer to ugotovil tudi sam. Nabijaš tudi o tem, da smo za to, da se penzioniste pobije ali pusti da crknejo...

Kar se pa tvoje ugotovitve o vzdržnosti tiče. Najbrž zato zaostrujemo pogoje za upokojevanje.

Izdatki za pokojnine že zdaj presegajo prihodke v pokojninsko blagajno, tudi če odštejemo vse kategorije, ki so vsebinsko bolj sociala kot pokojnine. Po tem kriteriju pokojninska blagajna že dolgo ni več vzdržna. Kaj ta "vzdržnost" pomeni za prihodnje rodove upokojencev je jasno? Npr. postopno poviševanje zahtevane starosti in pokojninske dobe, za manjšo pokojnino. Demografske razmere se bodo še naprej zaostrovale in brez nadaljnjih pokojninskih reform bo delež pokojninskih izdatkov v BDP začel hitro naraščati. Če ti temu rečeš vzdržnost, ok, dejstvo pa je da se prebivalstvo v Sloveniji stara, rodnost manjša, priseljevanja je vedno manj. Demografske projekcije za prihodnjih 20 do 30 let so dokaj zanesljive in predvdljive, če odmislimo možnost izrednih dogodkov, kot so pandemije in vojne. Baby boom generacije začenjajo prestopati starostno mejo 65 let. Na drugi strani vstopajo na trg dela manj številčne generacije. Sicer pa povsem nepomembna dejstva za debato v tej temi, le prosim izogibaj se nabijanju o vzdržnosti in medgeneracijski solidarnosti...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jozef67 ()

zasekaroza ::

Fritz je izjavil:

perci je izjavil:

Badwolff je izjavil:

perci je izjavil:

Fritz, človesko življenje ima ceno. Izmerljivo v denarju. Če na drugi strani narediš škodo, ki je na umrlega večja od cene zivljenja, delaš minus. Simple as that.

Maš kako cifro? Kolk bi ocenil pri 20, 50, 70 letih ceno zivljenja? Je doktor znanosti z družino vreden X-krat več kot pijanček brez svojcev? Bogati industrialec več kot Fata iz Mercatorja? Gotovo imaš neko formulo. Pol pa vržemo škodo z ukrepi/prebivalstvo in vemo, kaj se ekonomsko splača.

Ampak res, dej neko številko od sebe.

Odpri si sodno prakso pa boš videl, da sodišča za škodo, zaradi smrti, določajo čisto konkretne odškodnine. S tem hočeš nočeš ovrednotijo človeško življenje. Fritz predlaga, da takim sodnikom pošljemo kroglo v glavo. Jaz se s tem ne strinjam.

Ne, Fritz tega ne predlaga. Sodišča to počnejo post festum, ko se čistijo posledice neke tragedije. To kar nekateri tukaj predlagajo pa je načrtno opuščanje ukrepov zoper širjenje okužb, ker ekonomija, čeprav vemo, da bo to ogrozilo človeška življenja, katera bi brez večjih odrekanj lahko zaščitili. Še posebej, ker so cepiva na obzorju.

Zna biti, da sem zgoraj zapisano napisal drugič ali tretjič pa mi nekateri še vedno polagajo na tipkovnico besede, ki jih nisem zapisal. Ostajam pa pri svoji trditvi, najsi je še tako provokativna, da bi posameznike, ki bi 'žrtvovali' določene družbene skupine postavil pred zid. S popolnoma enako lahkoto kot bi oni žrtvovali starejše prebivalce.

Fritz je oziroma si par strani nazaj hotel mene ubit, ker nočem biti zaprt v stanovanje. Idiot.

jozef67 je izjavil:

No "konkretno tale" je se dalec od penzije, poleg tega pa eden tistih, ki se je cel cas zavzemal da stvari ostanejo odprte, ker bo drugace gospodarstvo hudo najebalo. No za razliko od vecine pametnjakovicev tu, je moja firma kar fino najebala v tem lockdownu, tako da zares ne poslovno, ne privat nisem za te kretenizme in se idiotskih stvari niti nisem drzal. Se vedno pa mislim, da 10min v trgovini z masko nikogar ne bo pokoncalo.
Drugace pa, jaz sem ti dal statisticne podatke, ki ne kazejo, da sistem ni vzdrzen. Kaj bo cez 30let je drugo, ampak z gotovostjo tega nihce ne more napovedati. Kaksne so trenutne stevilke je pa zelo lahko preverljivo. In trenutno stvar dela. Ce ne, sigurno ne zaradi zmanjsevanja stevila prebivalsta (ki se zares povecuje), ne zaradi zmanjsevanja stevila aktivnega prebivalstva (ki se povecuje), niti ne zaradi povecevanja stevila neaktivnega prebivalstva (ki se sicer povecuje ampak manj kot stevilo aktvinega).

Se vedno pa mislim, da 10min v trgovini z masko nikogar ne bo pokoncalo.

Maske so še najmanjši problem. Problem so zapiranja in ostale omejitve.

HulkHogan ::

jozef67 je izjavil:

Prvi primer pacienta ki mu je korona udarila na um RIP

Problem pokojninske blagajne je, da je nekaj penzionistov in tudi v bodoče bodo, kateri niso oz. ne bodo kaj prispevali not. Razne zaslužne in VIP penzije.

Te zadeve se bi morale izplačevati iz drugega vira in drugače imenovat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

nomo ::

Dobro so vas uspeli spolarizirati s temi seniorji.

Ampak ne skrbite - že v septembru zelo verjetno prihaja nov korona-štos: SarsCov2 pozitivni OTROCI. Ja, sončki! Jaz jih imenujem kar "korončki" - upam, da se prime.

V bistvu bodo to čisto običajni šolarji, ki kolikor je znano precej pogosto zbolevajo za vsemi mogočimi virusnimi obolenji brez vsake drame - oziroma so zbolevali brez drame. Ob povečanju testiranja lahko zlahka postanejo nova "zgodba", ker kot je znano je "pool" potencialno pozitivnih 10-30x večji od "najdenih". Tukaj bo še lažje, ker se bo verjetno testiralo cele razrede ob pojavu okužbe enega samega njihovega sošolca - kar statistično pomeni toliko in toliko pozitivnih primerov, od teh bodo nekateri imeli saj neke simptome in paničarji bodo imeli svoj karneval. V maskah, seveda. :D

Zato prihranite malo moči še za to kregarijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nomo ()

sunshine403 je izjavil:

jozef67 je izjavil:

No "konkretno tale" je se dalec od penzije, poleg tega pa eden tistih, ki se je cel cas zavzemal da stvari ostanejo odprte, ker bo drugace gospodarstvo hudo najebalo. No za razliko od vecine pametnjakovicev tu, je moja firma kar fino najebala v tem lockdownu, tako da zares ne poslovno, ne privat nisem za te kretenizme in se idiotskih stvari niti nisem drzal. Se vedno pa mislim, da 10min v trgovini z masko nikogar ne bo pokoncalo.
Drugace pa, jaz sem ti dal statisticne podatke, ki ne kazejo, da sistem ni vzdrzen. Kaj bo cez 30let je drugo, ampak z gotovostjo tega nihce ne more napovedati. Kaksne so trenutne stevilke je pa zelo lahko preverljivo. In trenutno stvar dela. Ce ne, sigurno ne zaradi zmanjsevanja stevila prebivalsta (ki se zares povecuje), ne zaradi zmanjsevanja stevila aktivnega prebivalstva (ki se povecuje), niti ne zaradi povecevanja stevila neaktivnega prebivalstva (ki se sicer povecuje ampak manj kot stevilo aktvinega).

Sicer pa res je, dal si statistične podatke, pozabil pa omeniti, da demografska napoved za Slovenijo to porast števila prebivalcev v Sloveniji za približno 60.000 v zadnjem desetletju tudi napoveduje. Seveda si zanemaril tudi kaj napoveduje za prihodnja desetletja, ko naj bi začelo postopoma upadati in se ob tem drastično spremeni starostna struktura. Pozabil si tudi omenit, da zadeva deluje, ker se manjko prispevkov v pokojninso "blagajno" črpa iz proračuna z davki...

Problem pa trenutno kot rečeno niso maske, niti vzdržnost ali nevzdržnost, temveč lockdown in ostali kretenizmi, ki nas najbrž ponovno čakajo jeseni.

Okapi ::

Fritz je izjavil:

To kar nekateri tukaj predlagajo pa je načrtno opuščanje ukrepov zoper širjenje okužb, ker ekonomija, čeprav vemo, da bo to ogrozilo človeška življenja, katera bi brez večjih odrekanj lahko zaščitili.

A tiste, ki bi jih obvarovali z večjimi odrekanji, pa lahko žrtvujemo?

Ker oblast točno to počne - ker ekonomija, so ukinili stroge ukrepe, in namesto par okuženih na dan imamo par deset okuženih na dan, in ustrezno več mrtvih. A te pa lahko žrtvujemo?

Pljuni istini u oči - življenje ima ceno. In jo lahko v primeru korone in ukrepov, ki smo jih ukinili, ker ekonomija, tudi izračunamo.

Kakšne ukrepe zoper širjenje okužbe pa predlagate? Ponovno lockdown? Ker tenutne številke dnevno novo obolelih so primerljive oz. najbrž celo višje, kot v času lockdowna.

jozef67 je izjavil:

Sicer pa res je, dal si statistične podatke, pozabil pa omeniti, da demografska napoved za Slovenijo to porast števila prebivalcev v Sloveniji za približno 60.000 v zadnjem desetletju tudi napoveduje. Seveda si zanemaril tudi kaj napoveduje za prihodnja desetletja, ko naj bi začelo postopoma upadati in se ob tem drastično spremeni starostna struktura. Pozabil si tudi omenit, da zadeva deluje, ker se manjko prispevkov v pokojninso "blagajno" črpa iz proračuna z davki...

Problem pa trenutno kot rečeno niso maske, niti vzdržnost ali nevzdržnost, temveč lockdown in ostali kretenizmi, ki nas najbrž ponovno čakajo jeseni.

Kot prvo, daj si poskusaj se enkrat prebrati in razumeti. Mogoce ti bo celo uspelo ugotoviti da NISEM za lockdown. Ampak za to moras biti ze funkcionalno pismen.
Kot drugo, ti si napisal da sistem NI vzdrzen. To pomeni da trenutno ni vzdrzen. Ne kaj bo cez 20 ali 30 let ampak kaj je sedaj. Mah nevermind, z nepismenim trolom pregovarjat se nekako nima smisla.

Okapi je izjavil:

Fritz je izjavil:

To kar nekateri tukaj predlagajo pa je načrtno opuščanje ukrepov zoper širjenje okužb, ker ekonomija, čeprav vemo, da bo to ogrozilo človeška življenja, katera bi brez večjih odrekanj lahko zaščitili.

A tiste, ki bi jih obvarovali z večjimi odrekanji, pa lahko žrtvujemo?

Ker oblast točno to počne - ker ekonomija, so ukinili stroge ukrepe, in namesto par okuženih na dan imamo par deset okuženih na dan, in ustrezno več mrtvih. A te pa lahko žrtvujemo?

Pljuni istini u oči - življenje ima ceno. In jo lahko v primeru korone in ukrepov, ki smo jih ukinili, ker ekonomija, tudi izračunamo.

Oboje povzroča škodo in pušča za sabo mrtve. Popolno zapiranje za naslednje leto gotovo ni prava izbira. "Gremo dalje, YOLO, z masko se ne vidi moje nove doze botoxa" pa tudi ne.

Še dobro da svet ni tako črno-bel.

@sonček403: Glede na to, da izdatki za pokojnine že zdaj presegajo prihodke v pokojninsko blagajno, tudi če odštejemo vse kategorije, ki so vsebinsko bolj sociala (VIP pokojnine itd) kot pokojnine, to pomeni, da že sedaj ni več vzdržen. Izteka se tudi prehodno obdobje...

nomo ::

jozef67 je izjavil:

Kakšne ukrepe zoper širjenje okužbe pa predlagate? Ponovno lockdown? Ker tenutne številke dnevno novo obolelih so primerljive oz. najbrž celo višje, kot v času lockdowna.

Čisto resno predlagam začasno (14 dni) suspendiranje VSEH ukrepov razen omejitev v DSO in bolnišnic.

Zakaj?

Ker je to edini način da ugotovimo "baseline" in s tem maksimalno optimiramo ukrepe. Dokler tavamo v temi kaj dela in kaj ne in se zanašamo na neke "izkušnje" iz povsem anomalijskih situacij (Bergamo) je vse skupaj zaman, ker tisto je uporabno samo za strašenje koristi pa ni nobene, ker niti ne poznamo spremenljivk ampak jih samo PREDPOSTAVLJAMO (pa ne samo mi, da ne bo pomote).

Čas je tudi pravi sicer: konec počitnic in še pred sezono "jesenskih" bolezni - ki bodo izkrivile statistiko. Imamo trenutno tudi zelo ugodno situacijo v bolnišnicah in v 14 dneh ne bo nobene bistvene neobvladljive zaostritve.
Še enkrat. DSO in bolnišnice ostanejo pod ukrepi ves čas - lahko jih celo zaostrimo za ta dva tedna - so se že empirično dokazali kot čisto ločena kategorija.

Ampak jasno "stroka" ne bo za - oni ne rabijo nič ugotavljati, oni že vse vedo. Mi samo poslušamo posvečene besede.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nomo ()

PacificBlue ::

Funny stuf:

Kolega je imel vrocino, se je sel testirat za Covid-19. Pazi to rezultat testa je bil mejna vrednost! Naslednja dva testa sta bila negativna.
Komedija s temi testi.
I’m out.
:3

musicfreak ::

Poglejte si video od Potrca. Tip je nalil cistega vina vsem:

https://www.facebook.com/PotrcMarko/pos...

musicfreak je izjavil:

Ja, navsezadnje se mora vsak sam odločiti, čigavo vino bo pil.

Lahko bi aplicirali kar Gatesov odgovor na Muskove twite:
‘Elon’s positioning is to maintain a high level of outrageous comments, He’s not much involved in vaccines. He makes a great electric car. And his rockets work well. So he’s allowed to say these things. I hope that he doesn’t confuse areas he’s not involved in too much.’

Ne pravim, da Potrč nima prav. Le da ni, kar se covida tiče, nič bolj kvalificiran kot naključni-nekdo-s-slotecha.

CoolBits ::

Saj ne govori direktno o bolezni in virusu ampak lepo predstavi dejanske številke, kar bi moral znat že vsak sam.

3p je izjavil:

musicfreak je izjavil:

Ja, navsezadnje se mora vsak sam odločiti, čigavo vino bo pil.

Lahko bi aplicirali kar Gatesov odgovor na Muskove twite:
‘Elon’s positioning is to maintain a high level of outrageous comments, He’s not much involved in vaccines. He makes a great electric car. And his rockets work well. So he’s allowed to say these things. I hope that he doesn’t confuse areas he’s not involved in too much.’

Ne pravim, da Potrč nima prav. Le da ni, kar se covida tiče, nič bolj kvalificiran kot naključni-nekdo-s-slotecha.

Je Gates zate kvalificiran, da počne, kar pač počne?

Badwolff ::

Ja. Zakaj misliš,da ni?

Ja, če imaš denar si lahko karkoli.

CoolBits je izjavil:

Ja, če imaš denar si lahko karkoli.

Če imaš čas, denar in pamet, si lahko karkoli. True.

Ne! Samo denar je dovolj in si vse kupiš, dokaz je ravno Gates.

Badwolff je izjavil:

Ja. Zakaj misliš,da ni?

Dobro veš zakaj mislim, da ni, ampak ti povej zakaj je?

Gates še virusov na oknih ni odpravil..

Ukvarja se že 20 let z bojem proti nalezljivim boleznim in cepljenjem, preprečevanjem in odzivom na pandemije. V to je vložil ogromno časa in denarja, na tak ali drugačen način. Tudi rezultati so tu.

Seveda pa lahko verjameš vsem zarota, o cipiranju, kontroli populacije, kontroli misli ipd.

Al kaj so tvoji razlogi?
««
287 / 355
»»