» »

Pandemija COVID-19

Pandemija COVID-19

Temo vidijo: vsi
««
260 / 355
»»

Urbano#Desno ::

Smrekar1 je izjavil:

To je do zdaj že počasi posledica tega, da eni aktivno skrivajo število umrlih in krojijo številke, drugi ne.

Hočeš povedat da je razlika še bistveno večja?

Smrekar1 ::

Urbano#Desno je izjavil:

Hočeš povedat da je razlika še bistveno večja?

Jup, bistveno večja.

In v drugo smer.

Samuel ::

Smrekar1 je izjavil:

Samuel je izjavil:

Recimo to, da je v državah pod Demokrati neprimerno več mrtvih, kot pa v državah pod Republikanci. Več kot dvakrat več per capita.

To je do zdaj že počasi posledica tega, da eni aktivno skrivajo število umrlih in krojijo številke, drugi ne.

HA HA HA!

Saj pravim. Po partijski knjižici, Smrekar, kot vedno.
Republikanski guvernerji niso pošiljal okuženih v DSOje. V tem je bistvena razlika.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

hator ::

V ZDA je se začelo v demokratskih državah (New York) in se kasneje ražširilo. Potem so naredili lockdown. Trump je potem hitel z odpiranjem(oz. preganjal guverje) vseh držav. New York je bil zrel za odpiranje, dočim južne države pa ne. One še sploh niso vrha dosegle. Posledično že kar nekaj časa narašča število primerov. Smrtnost je nekaj časa še padala, a zadnje dni spet narašča in bo v prihodnosti še bolj narasla.

hator je izjavil:

V ZDA je se začelo v demokratskih državah (New York) in se kasneje ražširilo. Potem so naredili lockdown. Trump je potem hitel z odpiranjem(oz. preganjal guverje) vseh držav. New York je bil zrel za odpiranje, dočim južne države pa ne. One še sploh niso vrha dosegle. Posledično že kar nekaj časa narašča število primerov. Smrtnost je nekaj časa še padala, a zadnje dni spet narašča in bo v prihodnosti še bolj narasla.

Število okuženih per capita med D in R državami je zelo podobno. Izrazito pa je drugačno število mrtvih per capita. Pač Demokrati so morilci.

olegq ::

Smrekar1 je izjavil:

Samuel je izjavil:

Recimo to, da je v državah pod Demokrati neprimerno več mrtvih, kot pa v državah pod Republikanci. Več kot dvakrat več per capita.

Ste vi prepricani? Jaz sem gledal razne intervjuje, kjer pravijo, da se stevilke prireja na tak nacin, da se povisa stevilo umrlih za covid ne pa skriva. Uradni podatki. V italijanskem parlamentu so se tudi kregal okrog tega. Obtozevanje, da so v Italiji namenoma prikazovali visje stevilke. Verjetno zato, da bi dobili vec financne pomoci. Potem na balkanu sem slisal, da vpisujejo za covidom umrle tudi tiste, ki niso imeli covid. Drugac pa so mnogi mnenja, da vecina teh umrlih zarad covid ne umre zarad covid ampak z covid. To pomeni, da so vecinoma to bolniki z drugimi kronicnimi boleznimi, ki imajo slucajno zraven covid virus.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: olegq ()

Mislim,da v zadnjih tednih je bilo na novo odkritih veliko primerov v republikanskih državah.(ti bodo šele čez kakšen teden začeli umirat).

olegq je izjavil:

Ste vi prepricani?

Jup. Trump je po tem celo javno pozival.

olegq ::

Aha, torej vi verjamete vsemu, kar vam politiki in mediji povedo? So do zdaj govorili 100% resnico in zgolj resnico? Pustite politiko, pejte na internet, dokler se ni 100% cenzura in poslusajte najvecje strokovnjake na tem podrocju, ne pa politike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: olegq ()

olegq je izjavil:

Aha, torej vi verjamete vsemu, kar vam politiki in mediji povedo? So do zdaj govorili 100% resnico in zgolj resnico? Pustite politiko, pejte na internet, dokler se ni 100% cenzura in poslusajte najvecje strokovnjake na tem podrocju, ne pa politike.

Kateri facebook /twiter account pa je tvoj največji strokovnjak? :)) Tko da se grem malo izobrazit zdej k so vso uradno medicino in medije podkupil da kordinirano lažejo. :))

hator je izjavil:

Mislim,da v zadnjih tednih je bilo na novo odkritih veliko primerov v republikanskih državah.(ti bodo šele čez kakšen teden začeli umirat).

Prvih pet zveznih držav v ZDA

Poglej si samo NY, CA, NJ (Demokratski) in pa TX in F (Republikanski).
https://www.worldometers.info/coronavir...

Takoj vidiš, da je delež umrlih med okuženimi v NY, CA ter NJ precej višji.

Jeba, če pošiljaš okužene v DSOje.

;-) ::

1600 testiranih danes :))

Kako? Testiran nisi prostovoljno, testiran nisi ce nimas respiratornih tezav.

Torej ma vsak dan cca 1500 ljudi respiratorne tezave in so testirani?

To je od oka 45000 ljudi na mesec, ljuba Gela bi rekla nasa babica.

Je kje kak seznam koliko jih kje testirajo? Ker na teh točkah ravno gužve ni.

;-) je izjavil:

Veliko se verjetno preventivno periodično testira v zdravstvu in povezane primere okuženih.
Ma če bi hoteli lagati z namenom zapiranja oziroma kot bi vi rekli 'brezveznih ukrepov' bi bilo za njih bolje da dajo manjšo cifro testov, ker najbolj pomembno je razmerje med odkriti / testirani.

no comment ::

;-) je izjavil:

Ker na teh točkah ravno gužve ni.

Kar je super. Ampak se mi zdi da lažeš. Sem nedavno skorajda pregorel na soncu v vrsti. Je pa res, da ni bilo dolgčas, ker smo bili zaposleni z izogibanjem sršenom, ki so gnezdili v tisti podrtiji...

Kje si bil? V MB na tocki ni guzve.

Mi je pa zanimivo. Babica je bila na operaciji oci v MB ni bila testirana, dedek isti termin MBoperacija tumorja na mehurju brez testiranja...nekateri v isti sobi so bili testirani. Sestricna od moje operacija oči LJ testirana.

Testirajo čisto naključno zgleda.

no comment ::

;-) je izjavil:

Kje si bil? V MB na tocki ni guzve.

Pa ravno točno tam sem bil.

facepalm ::

;-) je izjavil:

Kjer so mene testirali je bila guzva. Celo narocili so me dan kasneje zaradi zapolnjenih terminov. Bil sem na drive in testiranju. Testirali so po vrsti glede na uro narocanja. Zjutraj ob 08:30 je bilo parkirisce polno. Na vrsto sem prisel 40min po terminu (obvezno cakanje v avtu z zaprtimi okni). Ko sem odsel je bilo parkirisce tako nabito, da se ni vec dalo niti obrniti avta.

Kar se tice kolicine testov. Po mojem testirajo vse tesne/rizicne kontakte okuzenih. Torej na vsakega okuzenega se recimo vsaj 5 dodatnih testov.

Zabavne ugotovitve za rahlo kihajoče. :D

https://www.theguardian.com/world/2020/...

in ja vem vse je en hoax.

BlaY0 ::

A je tole že blo?

Če je kdo bil pri zobarju zdaj v teh cajtih... a lahko pove kakšne maske imajo zobarji, kakšno zaščito na splošno in koliko časa nucajo za ventilacijo/razkuževanje ambulante med dvema pacientoma?

Motion ::

JSt sem biu en teden nazaj. Zobozdravnica je nosila FFPT 2 masko z vizirjem čez obraz. In ene 20min so razkuževali preden sem lahko vstopil.

Badwolff ::

J.McLane ::

Jaz sem bil včeraj, zaščito je imela pomanjkljivo, očala malo ja, malo ne, maska kirurska, sestra je bila bolj ustrezno zaščitena. Ne vem pa kaj delajo med pacienti, ampak 20 min ziher ni bilo pavze vmes.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Motion je izjavil:

JSt sem biu en teden nazaj. Zobozdravnica je nosila FFPT 2 masko z vizirjem čez obraz. In ene 20min so razkuževali preden sem lahko vstopil.

Pošteno! Čeprav sem slišal kao naj bi nosili FFP3 ampak rahlo dvomim.

J.McLane je izjavil:

Jaz sem bil včeraj, zaščito je imela pomanjkljivo, očala malo ja, malo ne, maska kirurska, sestra je bila bolj ustrezno zaščitena. Ne vem pa kaj delajo med pacienti, ampak 20 min ziher ni bilo pavze vmes.

Tega se bojim! Pa ne zaradi nevarnosti, ampak ker bodo dejansko začel zaračunavat to, izvajat pa ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

perci ::

Jst sem se testiral pa nisem imel nobenih respiratornih težav, samo malenkost vročine. Na Metelkovi.

GupeM ::

Urbano#Desno je izjavil:

Madona, če pa ta virus ni vsemogočen ...

Povzroči lahko vse od blagega nahoda, do spremenjenega vonja/okusa, do hudih pljučnic, do odpovedi možganov, odmiranja nog, odpadanja kurcev in predvsem neželenih brezmadežnih spočetji trojčkov. Pri moških.

zasekamroz ::

BlaY0 je izjavil:

A je tole že blo?

Če je kdo bil pri zobarju zdaj v teh cajtih... a lahko pove kakšne maske imajo zobarji, kakšno zaščito na splošno in koliko časa nucajo za ventilacijo/razkuževanje ambulante med dvema pacientoma?

Pri mojem FFP3 + tist plastični ščit za obraz + halja za enkratno uporabo

Prej se okužiš na avtobusu

Badwolff je izjavil:

https://theweek.com/speedreads/924238/s...

Švedska

Pridobili so veliko. Nas bodo dokler se ne zgodi ulica nategovali s to korono, njih mogoče ne

Urbano#Desno je izjavil:

Ja, izkazalo se je da je smrtnost prenizka zato zdaj strašijo s tem. Pameten človek ne verjame več medijem.

Zgodovina sprememb…

https://www.24ur.com/novice/korona/v-do...

Maše bodo še naprej potekale ob upoštevanju dosedanjih ukrepov. Kacin je povedal, da pri cerkvenih obredih ne gre za javni dogodek.

V cerkvi te varuje bog in okužba ni možna!

Niti ne pretvarjajo se več, da vse skupaj ni nateg.

IL_DIAVOLO ::

Izkrivljanje ukrepov, pa ni vazno koliko stane.

#savage

nirm ::

razmišljam da v kolikor bi cena pcr testa padla na nekih 30e in dostopnost ne bi bila problem, bi se lahko testiralo vse, ki vstopajo nazaj v državo ali pa dan dni prej vse, ki grejo žurat v letovišča in bi s tem še precej bolj ustavili širjenje, kot z nekimi smešnimi ukrepi

dexterboy ::

Zakaj v Cerknici ne naredijo pustnega rajanja? Vsi bi nosili maske...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

ZaphodBB ::

perci je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

perci je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

perci je izjavil:

Ne ni čudno, če pustiš človeka umret v DSO brez intenzivne nege ni čudno da ga pobere.

Tiste bi pobralo z ali brez ventilatorjem. Očitno nimaš pojma, kakšen stres za organizem pomeni 3-tedenski priklop na ventilator. Tisti ljudje so potrebovali paliativno oskrbo in omejen stik s svojci, da bi se lahko poslovili. Nekateri bi jih pa na ventilatorje priklapljali, jao.

Kero sprenevedanje.

Kero?

Tisto, kjer obstaja samo ventilator in paliativa.

Kdo pa je rekel, da jih niso zdravili? Po mojem so jih. Pogovarjali smo se pa o cudeznosti ventilatorjev. In dejstvo je, da je treba za človeka glede na njegovo psihofizično stanje narediti nek načrt oskrbe. Včasih je to tudi samo paliativa.

Veliko ljudem se da pomagati tudi samo s kisikom. In med tem, ko se avtisti kregate zaradi ventilatorjev, po celem svetu v bolečinah umirajo ljudje, ki bi rabili kisik, pa jim dajejo speedbal koktejle za lepšo smrt.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Ljudje bodo umirali neglede nato a se mi tukaj kregamo ali ne

ZaphodBB je izjavil:

Veliko ljudem se da pomagati tudi samo s kisikom. In med tem, ko se avtisti kregate zaradi ventilatorjev, po celem svetu v bolečinah umirajo ljudje, ki bi rabili kisik, pa jim dajejo speedbal koktejle za lepšo smrt.

Se ti zdi, da ljudje, ki se jim da pomagat samo s kisikom, tega ne dobijo?

dso smarje pri jelsah ni imelo kisika...

Pa bi komu pomagal in ga ni dobil?

DeeJay ::

Badwolff je izjavil:

Pa bi komu pomagal in ga ni dobil?

Ne bomo nikol vedl, ker ga niso dobil in so umrl.

Kisik je nevarno sredstvo, zdravniki so pa v bistvu mehaniki. In če noben od teh mehanikov ni usposobljen za rokovanje s tem sredstvom, potem je bolje da ga nimajo.

To je edina alternativa (razen cepiva) karantenam. Vse ostalo je bullshit.
https://siol.net/digisvet/novice/epidem...

lisaac ::

To lahko nardijo v državah kot je Koreja. V Evropi tole ne bo uspelo.

BlaY0 je izjavil:

Kisik je nevarno sredstvo, zdravniki so pa v bistvu mehaniki. In če noben od teh mehanikov ni usposobljen za rokovanje s tem sredstvom, potem je bolje da ga nimajo.

Ah dej no, kisik ni nevaren. Mislim, je, če vdihavas 100% 10m pod vodo. V DSOju pač ne.

Khm...kisik JE NEVAREN? Le kako so astronavti, piloti in potapljači potlej sploh še živi?
mogoče je kdo pomešal z ozonom; O3, kisik pa je O2
Ozon pa JE nevaren.. ZELO!

Zgodovina sprememb…

Potapljači v jeklenkah nimajo kisika, ker pod vodo kisik dejansko je nevaren.

;-) je izjavil:

Za "respiratorne težave" po trenutnih standardih velja vsak izcedek iz nosu, vključno z alergijskim rinitisom, vsak kašelj, tudi če se ti je samo zaletelo, vsak prehlad, ...

Testirajo se tudi vsi, ki so imeli stik z okuženim, čeprav nimajo nobenih simptomov.

Okapi ::

perci je izjavil:

Potapljači v jeklenkah nimajo kisika, ker pod vodo kisik dejansko je nevaren.

No ja, seveda ga imajo, ker brez kisika se v par minutah zadušiš.>:D

Drugače je pa kisik v bolnici (ali DSO) nevaren, ker je vnetljiv. Še zlasti je pa nevaren pri zdravljenju v hiperbarični komori. So bile že tudi hude nesreče.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

UganiKdo ::

dexterboy je izjavil:

Khm...kisik JE NEVAREN? Le kako so astronavti, piloti in potapljači potlej sploh še živi?
mogoče je kdo pomešal z ozonom; O3, kisik pa je O2
Ozon pa JE nevaren.. ZELO!

Če ti nečesa ne poznaš (in tega je po temi sodeč ogromno) to nič ne pove o dejstvih.

Kisik je seveda lahko strupen: Oxygen toxicity @ Wikipedia

Če tega ne bi bilo bi potapljači z veseljem uporabljali čisti kisih pri potopih in se ne bi zajebavali z helijem in podobnimi "neumnostmi".

Poleg tega kar je omenil okapi (vnetljivost, tveganja pri hiperbaričnih zdravljenjih) se je treba zavedat, da človeško telo ni prilagojeno na dihanje čistega kisika in posledično lahko pride do zapletov. Še posebej ker se pogovarjamo o zdravljenju ljudi, ki že imajo respiratorne težave. Je pa to praviloma rezervirano za daljšo izpostavljenost čistemu, kisiku (24 ur in več), ni pa izključeno tudi bistveno prej. Tako, da ja, kisik je lahko strupen in zato je uporaba 100% kisika pri zdravljenju vsekakor povezana z ustrezno opremo in usposobljenostjo zdravniškega osebja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

Okapi je izjavil:

Drugače je pa kisik v bolnici (ali DSO) nevaren, ker je vnetljiv.

Ne. Kisik je vnetljiv samo v prisotnosti fluora in še takrat bolj teoretično vnetljiv kot kaj drugega.

Je pa močan oksidant in kot tak rad vname stvari - sploh če ga je veliko na kupu (visok tlak + visok odstotek kisika). >:D

IL_DIAVOLO ::

https://www.zurnal24.si/svet/precejsnje...

Istra je daleč najvarnejša in precej bolj varna kot Slovenija. Podobno varne so še Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska in Splitsko-dalmatinska županija. Slovenija bi bila torej na zemljevidu takšne barve, kot so te županije.

Hmm...

Vesoljska obleka je med sprehodom pod tlakom, ki znaša približno tretjino tistega, kakršnega imajo astronavti v plovilu. Ta vrednost pomeni najboljše razmerje med mobilnostjo in zaščito pred nevarnostmi nizkega tlaka, hkrati pa morajo astronavti ravno zaradi nizkega tlaka vdihavati čisti kisik, saj ga v "navadnem" zraku ne bi bilo dovolj. Če bi si samo nadeli obleko in šli na prosto, bi se jih lotila dekompresijska bolezen, ki jo poznajo tudi potapljači in povzroča omotico ali celo smrt. Zato že 24 ur pred sprehodom znižajo tlak na 70 odstotkov običajnega in nekoliko povečajo vsebnost kisika v zraku. Uro pred izhodom si astronavt nadene masko in vdihava čisti kisik. Večina omenjenih priprav poteka v ločeni zračni komori, urejeni med glavno kabino, ki je pod tlakom, in skladiščnim prostorom, ki ni in iz katerega je izhod na prosto.
http://www.camtp.uni-mb.si/vecer/nedelo...

Zgodovina sprememb…

nisi prebral ali nisi razumel linka? Tolk, da vemo ali si len ali neumen. Hint: toksičnost kisika je povezana s parcialnim tlakom. Zato je tudi v tem kar linkaš govora o ZNIŽANJU tlaka, pred predihavanjem čistega kisika. Kaj ima pa to skupnega z zdravljenjem respiratornih obolenj, pa samo ti veš.

Zgodovina sprememb…

Če nisi opazil je govora v linku o uporabi dihalnih mešanic z višjim deležem kisika v okolju z ZNIŽANIM tlakom. Za človeka je optimalno vdihovanje kisika pri parcialnem tlaku ca 20kpa. Če kPa pade pod 16-18% človek ne dobi dovolj kisika. Če pride nad 50kPa govorimo o toksičnosti kisika in s tem povezanimi težavami. Ker je v vesolju (in skafandrih, ki jih uporabljajo) tlak nižji od optimalne to posledično pomeni, da bi parcialni tlak v takem primeru padel in bi se posledično človek zadušil. Zato se tam zvišuje vsebnost kisika v dihalni mešanici.

Še izsek na to temo:

Kisik pri povečanem parcialnem tlaku lahko sproži mišične krče in druge zdravstvene težave. Strupen postane pri koncentraciji približno 50 vol % oziroma parcialnem tlaku 50 kPa, ki je približno 2,5 krat višji od parcialnega tlaka kisika na morski gladini (21 kPa).

V preteklosti so prezgodaj rojene otroke namestili v inkubatorje s povečano koncentracijo kisika. Takšno prakso so opustili, ker je nekaj otrok zaradi previsoke koncentracije kisika oslepelo.

Dihanje čistega kisika v vesolju, na primer v sodobnih vesoljskih skafandrih in prvih vesoljskih plovilih, na primer Apollo, zaradi nizkega parcialnega tlaka ni povzročilo nobenih zdravstvenih težav. V skafandrih je parcialni tlak kisika za dihanje običajno okoli 30 kPa (1,4 krat višji od normalnega), tako da je njegov parcialni tlak v astronavtovi arterialni krvi samo neznatno višji od parcialnega tlaka na morski gladini.

Toksičen vpliv kisika na pljuča in osrednji živčni sistem se lahko pojavi tudi pri globokem potapljanju z dihalnim aparatom ali dovajajnem zraka z morske gladine.

Dolgotrajno dihanje plina s parcialnim tlakom kisika večjim od 60 kPa lahko v skrajnosti povzroči trajno pljučno fibrozo. Izpostavljenost kisiku s parcialnim tlakom višjim od 160 kPa (približno 1,6 atm) lahko povzroči krče, ki so za potapljača običajno usodni. Akutne zastrupitve s kisikom so najpogostejše pri dihanju zračne mešanice z 21 vol % kisika pri globinah enakih ali večjih od 66 m. Enak učinek ima dihanje čistega kisika v globini 6 m.

Torej za telebane:
- dihanje čistega kisika v vesolju - praviloma ni no problem.
- dihanje čistega kisika v na zemlji - samo v omejenem obsegu in pod strokovnim nadzorom
- dihanje čistega kisika na golobini 10m+ - no go.

Zgodovina sprememb…

««
260 / 355
»»