Forum » Problemi človeštva » Pandemija COVID-19
Pandemija COVID-19
Temo vidijo: vsi
zasekamroz ::
Nekaj tudi umrlo, ampak za to bo kriv Krek, JJ pa še kdo. Dokler nam ne umre bližnji se delamo pametne, potem pa iščemo krivca v zdravstvu, Kreku in JJu.
Alternativa pa je kaj? Da smo zaprti v nedogled? Večina očitno raje tvega z virusom kot pa za brezveze izgubi mesece/leta življenja. Tako pač je.
MisterR ::
Ne, ampak da postanemo odgovorni, v precejšni meri do drugih. Torej, da po petkovem obisku neke prireditve v soboto ne gremo na kosilo k babici, ali pa v trgovino si pomerjat oblačil, ali pa obiskati še eno ali več prireditev. Ampak ja, 1 zabava na 14 dni ne pride v poštev, ker to je za zapor. Razumem, ampak zaeenkrat je znanega premalo, da bi našli rešitev, ki bi bila super. Enim bi radi obiskali Zrče, ne glede na to, če jim potem pol družine umre, nekateri bi radi zaprli Zrče, ker potem ne morejo na Pagu normalno na plažo ali v Lidl...
Predvsem pa nam manjka strpnosti, do drugače mislečih (iz vseh strani da se razumemo).
Predvsem pa nam manjka strpnosti, do drugače mislečih (iz vseh strani da se razumemo).
J.McLane ::
na rtv je objavljen članek o tem, da imaš lahko pozitiven bris sluznice še tedne po tem, ko si virus že prebolel in pač test zazna določen material, ki je še ostal v sluznici. in da se to dosti pogosto dogaja, zato si sedaj uradno zdrav 14 dni po pozitivnem brisu in ne rabiš novega.
se mi je pa par vprašanj porodilo - koliko ljudi je virus že prebolelo en mesec nazaj, pa so jih potem zaradi takšnih ali drugačnih razlogov prvič stestirali pozneje in so bili pozitivni in so jim rekli "ja, fasal si"?
pri tisti raziskavi, ki so jo izvajali v sredini aprila je bil samo en bris pozitiven, če se prav spomnim in ene 30 testov na protitelesa. kar pomeni, da je večina ljudi morala vse skupaj preboleti že mesec ali več dni nazaj (epidemija je bila pa razglašena točno mesec pred raziskavo)?
koliko smrti so covidu pripisali kljub veliki verjetnosti, da je oseba vmes že prebolela (je neka babi recimo fasala in zatem dobila še infarkt in umrla)? hitra matematika da vedeti, da če je virus fasalo 4% prebivalstva, to pomeni 75 ljudi od 1850, ki jih v povprečju umre na mesec.
zanimivo bi bilo dobiti podatek o tem, v koliko % test kaže pozitivno po tem, ko bolnik preboli.
Ali vemo kakšen test so pri nas uporabljali za zaznavo protiteles? Če ima npr. "specificity 99%" to pomeni, da je med 1500 testiranimi 15 takih, ki niso nikoli videli virusa pa jih je test zaznal. Testov je zelo veliko imajo pa to vrednost od 95% do 100%, zato me zanima kateri test so uporabili.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
Slopek ::
Ne, ampak da postanemo odgovorni, v precejšni meri do drugih. Torej, da po petkovem obisku neke prireditve v soboto ne gremo na kosilo k babici, ali pa v trgovino si pomerjat oblačil, ali pa obiskati še eno ali več prireditev. Ampak ja, 1 zabava na 14 dni ne pride v poštev, ker to je za zapor. Razumem, ampak zaeenkrat je znanega premalo, da bi našli rešitev, ki bi bila super. Enim bi radi obiskali Zrče, ne glede na to, če jim potem pol družine umre, nekateri bi radi zaprli Zrče, ker potem ne morejo na Pagu normalno na plažo ali v Lidl...
Fora je ravno v tem, da še nikomur ni družina umrla zaradi covida. Ko bom poznal tak primer, ko bo recimo znanec umrl, ali nek na videz poznan mlad somescan, sosed, bom zaznal nevarnost zame, za moje bližnje in takrat, bom ustrezno ukrepal. Dokler mi pa Kacin, Krek, Fauci in ostali iz tega tabora, seveda z znatno podporo MSM, prodajajo neko zlagano zgodbo, pa se nikakor ne mislim odreči, svojemu življenju in svobodi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()
Če moraš po obisku ene prireditve oziroma zabava za 14 dni v karanteno je to čisto isto kot, če so take reči prepovedane. Kaj pa če babica ostane doma, če se počuti ogroženo? A to pa ne, ker je zapor za babico?
Jaz tudi ne poznam nikogar, ki bi umrl zaradi metka iz pištole, tako da dajmo legalizirati vse vrste orožja, pa počakajmo, če bo kdo od mojih bližnjih ustreljen, potem bom pa zaznal nevarnost zame
Jaz tudi ne poznam nikogar, ki bi umrl zaradi metka iz pištole, tako da dajmo legalizirati vse vrste orožja, pa počakajmo, če bo kdo od mojih bližnjih ustreljen, potem bom pa zaznal nevarnost zame
Primerjava sploh ni na mestu.
Pa nevarnost orožja je seveda znana in ni treba posebaj pameten biti, da to ves, an.
Ta virus, se pač ni izkazal, kot neko ucinkovito bio orožje;)
Ampak bojiš se ga pa bolj kot soseda, ki ima puško.
Zgodovina sprememb…
Ja res je, zaradi enostavno dostopnega orožja bi umrlo precej manj ljudi. Itak da je neznanka (statistično gledano), a misliš da če imaš dostop do orožja bo pa folk kar streljal naokoli.
Sploh ni govora o tem kaj se jaz kot posameznik bojim, treba je gledati na celotno populacijo in kaj to prinese kot bumerang posredno tudi meni.
Pa še 100x povem, ne gre samo za umrle gre se tudi za bolniške, "ceno" zdravstva. Teh je 20x več kot mrtvih.
Sploh ni govora o tem kaj se jaz kot posameznik bojim, treba je gledati na celotno populacijo in kaj to prinese kot bumerang posredno tudi meni.
Pa še 100x povem, ne gre samo za umrle gre se tudi za bolniške, "ceno" zdravstva. Teh je 20x več kot mrtvih.
GupeM ::
Enim bi radi obiskali Zrče, ne glede na to, če jim potem pol družine umre, ...
Da te popravim:
Eni bi radi obiskali Zrče, ne glede na to, če jim potem 96 let stara babica, za katero že vsi čakajo kdaj jo bo neslo, umre ...
Ja, tako je to. Pol družine ne bo nikomur umrlo. Pred tedni sva govorila z eno starejšo gospo na fizioterapiji, pa je rekla: "Jaz se ne bojim virusa, ker narava je pač taka, da stari umiramo, da imate prostor mlajši. Bolj me jezi to, da sem sedaj dva meseca bila brez fizioterapije in me rama boli, da nič ne morem, namesto da bi ta dva meseca lahko počela kaj bolj pametnega brez bolečin v rami oz. z manjšimi bolečinami." Če drugega ne, bi lahko vsaj vedela, kakšne vaje naj izvaja, pa bi jih dva meseca lahko doma izvajala.
MisterR ::
Fora je ravno v tem, da še nikomur ni družina umrla zaradi covida. Ko bom poznal tak primer, ko bo recimo znanec umrl, ali nek na videz poznan mlad somescan, sosed, bom zaznal nevarnost zame, za moje bližnje in takrat, bom ustrezno ukrepal. Dokler mi pa Kacin, Krek, Fauci in ostali iz tega tabora, seveda z znatno podporo MSM, prodajajo neko zlagano zgodbo, pa se nikakor ne mislim odreči, svojemu življenju in svobodi.
In to je tisti egoizem za katerega trenutno ni časa, ker potem lahko potegnemo iste vzporednice kot je napisal J.McLane, pa ne rabi bit orožje, lahko je rak ali predalnik iz Ikea. Ker pač ne poznam nikogar, ki bi umrl zaradi teh dveh zadev dajmo to označiti kot "kr neki" in nehajmo tratiti denar za kemoterapije in ostale rešitve, ker po tvojem mnenju teh dveh problemov sploh ni.
Enim bi radi obiskali Zrče, ne glede na to, če jim potem pol družine umre, ...
Da te popravim:
Eni bi radi obiskali Zrče, ne glede na to, če jim potem 96 let stara babica, za katero že vsi čakajo kdaj jo bo neslo, umre ...
Ja, tako je to. Pol družine ne bo nikomur umrlo. Pred tedni sva govorila z eno starejšo gospo na fizioterapiji, pa je rekla: "Jaz se ne bojim virusa, ker narava je pač taka, da stari umiramo, da imate prostor mlajši. Bolj me jezi to, da sem sedaj dva meseca bila brez fizioterapije in me rama boli, da nič ne morem, namesto da bi ta dva meseca lahko počela kaj bolj pametnega brez bolečin v rami oz. z manjšimi bolečinami." Če drugega ne, bi lahko vsaj vedela, kakšne vaje naj izvaja, pa bi jih dva meseca lahko doma izvajala.
Ja pa jo naj familija pošlje v Švico in odreši bolečin, itak samo jamra in obremenjuje zdravstvo. Problem solved. Ali zakaj jo gledajo kako trpi? Uživajo v bolečini?
Za nekatere se mi zdi, da bi radi ustvarili seznam tistih, ki lakho živijo
- delovno aktiven
- zdrav
- ne jamra
- hodi na volitve
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterR ()
lahko je rak
Za rak je padla odločitev, da je manj nevaren od korone in se je za par mesecev ustavilo preventivne preglede.
- delovno aktiven
- zdrav
- ne jamra
- hodi na volitve
Ni res. Vsak ima pravico ostati doma. Eni bi pa radi druge zapirali, da vi ne bi zboleli.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zasekamroz ()
GupeM ::
Ja pa jo naj familija pošlje v Švico in odreši bolečin, itak samo jamra in obremenjuje zdravstvo. Problem solved. Ali zakaj jo gledajo kako trpi? Uživajo v bolečini?
- delovno aktiven
- zdrav
- ne jamra
- hodi na volitve
Seveda si odgovoril samo na tisti del z babico. Kaj pa drugi del? Ženska, s katero sem govoril, ni nič kaj jamrala. Hotela je biti aktivna, ampak zaradi bolečin ni mogla biti, čeprav je celo življenje plačevala prispevke v zdravstveno blagajno, da ji bojo pomagali.
In ne, nihče ne ustvarja seznama tistih, ki lahko živijo. To ustvarja narava sama. Stari, bolni ljudje pač umirajo, tako kot boš umrl ti in bom umrl jaz, če naju ne doleti kakšna druga nesreča. Poznam tudi primer stare (okrog 90 let ko je umrla) debele ženske, ki se ni gibala praktično nič. Zadnja 3 leta njenega življenja so bila v sobici 4x4 m. Umreti se je pa bala, kot da bo še ne vem kaj doživela.
Po drugi strani pa njena sestra, stara 95 let, dnevno aktivna, se udeležuje raznih upokojenskih druženj in podobno. Pa pravi, da je že dovolj doživela in da če jo pobere jo pač pobere.
S tem da je bila prva ženska dolgo precej veliko breme za zdravstvo, njena sestra je sicer tudi, ampak precej, precej manj. Predvsem pa lahko poskrbi sama zase.
Ja res je, zaradi enostavno dostopnega orožja bi umrlo precej manj ljudi. Itak da je neznanka (statistično gledano), a misliš da če imaš dostop do orožja bo pa folk kar streljal naokoli.
Kaj??? Če bi lažje prišli do orožja bi bilo manj žrtev le tega in folk manj strelja folk, če ima orožje, kot če ga nima?
Kakšna neumnost, brez primere!!!
Precej manj kot od korone sem mislil.
Precej manj kot od korone sem mislil.
Manj žrtev od orožja, kot pa korone? Praviš je orožje boljša opcija? Ne razumem.
Zgodovina sprememb…
Ja, vidim da še marsikaj drugega ne razumeš
Ti ne razumeš, da ravno zaradi tega se ljudje oklepajo samo informacij, ki jim ustrezajo.
Ja, vidim da še marsikaj drugega ne razumeš
Predvsem ti ne razumeš, da ti jaz ne branim biti doma, niti v bunkerju, ampak zahtevam, da me pustiš pri miru, če grem jaz na koncert. Ok? Upam pa, da na koncertu ne bo preveč takih, ki mislijo, da družba potrebuje lažji in večji dostop do orožja. Se je že zgodilo in takrat, niso umrli samo zelo, že sicer bolani 65+ letniki.
Zgodovina sprememb…
Jaz mam vso prvico nosit orožje, če se pa kdo ne strinja je pa lahko doma v karanteni.
Lonsarg ::
Zadeva sploh ni crnobela, ce bi bil to Sars 1 ki je imel 10%+ smrtnost bi jasno vsi strogi ukrepi bili popolnoma upraviceni ker bi z njimi hoteli virus iztrebiti in ne samo upocasniti(in res so ga uspeli iztrebiti). Amlak ko je pa zadeva zgolj gripa faktor 5 potem pa je mal tko no...
Zadeva sploh ni crnobela, ce bi bil to Sars 1 ki je imel 10%+ smrtnost bi jasno vsi strogi ukrepi bili popolnoma upraviceni ker bi z njimi hoteli virus iztrebiti in ne samo upocasniti(in res so ga uspeli iztrebiti). Amlak ko je pa zadeva zgolj gripa faktor 5 potem pa je mal tko no...
Pri sarsu je dobro da je najbolj nalezljiv ko imaš ornk simptome in je zato veliko lažje ustavit širjenje
stara mama ::
Ljudje vejo in vidijo, da smrtnost tu ni neka huda stvar ter se zavedajo, kdo so ogrožene skupine ter zakaj. Zato toliko ignorance, ker se je zadeva napihnila čez vse meje (preveč medijskega pumpanja).
Če se naslednjič pojavi virus z dosti večjo smrtnostjo, takrat pa ukrepov ne bo nihče več resno jemal.
Če se naslednjič pojavi virus z dosti večjo smrtnostjo, takrat pa ukrepov ne bo nihče več resno jemal.
Ekologija™ in Trajnost™
stara mama je izjavil:
Ljudje vejo in vidijo, da smrtnost tu ni neka huda stvar ter se zavedajo, kdo so ogrožene skupine ter zakaj. Zato toliko ignorance, ker se je zadeva napihnila čez vse meje (preveč medijskega pumpanja).
Točno tega me je strah. Zaradi natega s korono ljudje ne bojo verjeli, če bi se zdaj pojavil nek virus za katerega bi zelo strogi ukrepi bili upravičeni.
Pac-Man ::
V Houstonu je pediatrična bolnišnica pričela sprejemat odrasle paciente, ker so ostale nevarno blizu polni kapaciteti.
https://abc13.com/texas-childrens-hospi...
Mesto ima največji medicinski kompleks na svetu, vsaj tako se hvalijo.
https://abc13.com/texas-childrens-hospi...
Mesto ima največji medicinski kompleks na svetu, vsaj tako se hvalijo.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
Smrekar1 ::
Včeraj smo imeli 13 novih okužb.
https://www.gov.si/teme/koronavirus-sar...
Obregnil se bom ob dejstvo, da trenutna vladna garnitura celo spletno stran namenjeno javnim obvestilom o epidemiji podjarmila propagandnemu stroju, primer:
V preteklih mesecih, ko so bile meje s sosednjimi državami zaprte, smo spoznali, kako pomembna je samooskrba s hrano, zato bo vlada tudi temu področju namenila posebno pozornost. S 1. julijem, ko bo javni medkrajevni prevoz brezplačen za upokojence in nekatere druge skupine prebivalstva, pa bo storjen pomemben korak k oblikovanju prijaznejšega in cenovno privlačnejšega sistema javnega potniškega prometa. Seznam prednostnih investicij, ki se bo še dopolnjeval, uresničuje našo zavezo k nadaljevanju izvajanja protipoplavnih ukrepov na celotnem območju države, z zdravjem prebivalstva pa je povezano tudi nadaljnje izvajanje sanacije degradiranih območij, s poudarkom na Mežiški dolini in Celjski kotlini. Prizadevanja za vzpostavitev demografskega sklada, vladnega urada za demografijo in ureditev področja pokojnin, so aktivnosti, usmerjene v socialno varno prihodnost sedanjih aktivnih generacij. Tudi ureditev razmer v vojski in policiji bo poleg obvladovanja migracijskih gibanj na evropski ravni pomembno prispevala k večjemu občutku varnosti med prebivalstvom.
Eja. Iskal sem informacije kaj delate glede epidemije in z enim klikom prišel na stran, kjer se liže rit predsedniku vlade in pljuva po ostalih.
Slovenija dejansko potrebuje lustracijo na nivoju Vzhodne Nemčije. Stranko 55-80 je potrebno razglasiti za zločinsko organizacijo z vsem kar sledi.
https://www.gov.si/teme/koronavirus-sar...
Obregnil se bom ob dejstvo, da trenutna vladna garnitura celo spletno stran namenjeno javnim obvestilom o epidemiji podjarmila propagandnemu stroju, primer:
V preteklih mesecih, ko so bile meje s sosednjimi državami zaprte, smo spoznali, kako pomembna je samooskrba s hrano, zato bo vlada tudi temu področju namenila posebno pozornost. S 1. julijem, ko bo javni medkrajevni prevoz brezplačen za upokojence in nekatere druge skupine prebivalstva, pa bo storjen pomemben korak k oblikovanju prijaznejšega in cenovno privlačnejšega sistema javnega potniškega prometa. Seznam prednostnih investicij, ki se bo še dopolnjeval, uresničuje našo zavezo k nadaljevanju izvajanja protipoplavnih ukrepov na celotnem območju države, z zdravjem prebivalstva pa je povezano tudi nadaljnje izvajanje sanacije degradiranih območij, s poudarkom na Mežiški dolini in Celjski kotlini. Prizadevanja za vzpostavitev demografskega sklada, vladnega urada za demografijo in ureditev področja pokojnin, so aktivnosti, usmerjene v socialno varno prihodnost sedanjih aktivnih generacij. Tudi ureditev razmer v vojski in policiji bo poleg obvladovanja migracijskih gibanj na evropski ravni pomembno prispevala k večjemu občutku varnosti med prebivalstvom.
Eja. Iskal sem informacije kaj delate glede epidemije in z enim klikom prišel na stran, kjer se liže rit predsedniku vlade in pljuva po ostalih.
Slovenija dejansko potrebuje lustracijo na nivoju Vzhodne Nemčije. Stranko 55-80 je potrebno razglasiti za zločinsko organizacijo z vsem kar sledi.
Badwolff ::
Js sme očitno čist out of the loop, ampak kdo je stranka 54-80?in kaj pomeni to.
SDS? DeSUS?
SDS? DeSUS?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Badwolff ()
digitalcek ::
Logi ima prav.
Poleg tega tudi nihče nobenemu nič več NE VERJAME!
Zanimivo, vse zaradi interneta, na katerem je "vse", ampak so seveda tudi vsi fejki.
Mimogrede, internet postaja eden najbolj NEKREDIBILNIH virov, vključno z njegovimi linki, ki jih nekateri tako obožujete in propagirate v taki meri, da brez njih niti ne morete ne živeti, ne diskutirati.
Kot da nimate lastne pameti? Je treba uporabljati (recimo) Krekovo pamet = 90.000 mrtvih v Sloveniji? Japajade.
Občutki, intuicija, so šli žal v teh čudovitih "internetnih" časih v maloro, na smetišče zgodovine.
Pomembno je le, kaj je nekdo rekel. Ampak največja težava je v tem, da je nekdo drugi rekel za isti problem nekaj čisto drugega...
Komu potem verjeti? Metati kovanec?
Js sme očitno čist out of the loop, ampak kdo je stranka 54-80?in kaj pomeni to.
SDS? DeSUS?
V stranki 54- 80 je tudi Milan, Zemljo in še nekaj deset takih, za katere mnogi čakajo, da "odidejo"... V upanju, da bo bolje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: digitalcek ()
Vsak s katerim sem govoril v živo pravi, da se čisto brezveze dela panika okoli korone.
Na internetu pa ljudje še kar verjamejo.
Ni mu jasno.
Smrekar1 ::
Internet ni eden, internet ima n virov. Vsak Janez tako lahko zastonj pride do kredibilnih znanstveno dokazanih informacij in NA TEH informacijah je treba uporabiti zdravo pamet. Ne pa bluzit tule da je treba vse iz interneta vržt v koš in uporabit zdravo pamet, pamet ti brez informacij ne koristi ČISTO NIČ.
Če pa ne znate imeti lastnega filtra kaj je fake in kaj ne, potem je pa edini pravi način da poslušate strokovno osebje ki mu zaupate da bo naredil odločitev za vas.
Če pa ne znate imeti lastnega filtra kaj je fake in kaj ne, potem je pa edini pravi način da poslušate strokovno osebje ki mu zaupate da bo naredil odločitev za vas.
Urbano#Desno ::
zasekamroz je izjavil:
Vsak s katerim sem govoril v živo pravi, da se čisto brezveze dela panika okoli korone.
Ni mu jasno.
Društvo epidemologov?
Skupaj ponavadi tiščite glave podobni dummy-ji zato enako mnenje ni presenetljivo. Ukrepi so bili v Sloveniji relativno blagi predvsem pa so se prehitro začeli opuščati na področju odpiranja popolnoma nepotrebnih dejavnosti kot je naprimer gostinstvo. Počasi se začenja drugi krog in nekje do avgusta bo verjetno spet vse zaprto predvsem zaradi takšnih ki v tem vidite nek nateg in nepotrebno omejevanje.
mamstrok ::
Ne vem, ali se delaš budalo, ali si res.
S tole izjavo "so se prehitro začeli opuščati na področju odpiranja popolnoma nepotrebnih dejavnosti kot je naprimer gostinstvo" si povedal, da si prvo. Nekomu to pomeni kruh in ti izjavljaš, da je to popolnoma nepomembno, da naj bo lačen. Fak, kam smo prišli. In s takimi si delim svet?
S tole izjavo "so se prehitro začeli opuščati na področju odpiranja popolnoma nepotrebnih dejavnosti kot je naprimer gostinstvo" si povedal, da si prvo. Nekomu to pomeni kruh in ti izjavljaš, da je to popolnoma nepomembno, da naj bo lačen. Fak, kam smo prišli. In s takimi si delim svet?
Ukrepi so bili popolnoma nepotrebni. Izkazalo se je da smo z njimi samo prestavili okužbe za par mesecev.
zasekamroz je izjavil:
Ni mu jasno.
Kako hitro se pozabi na dogodke samo par 100 km od naše meje. Spomnimo:
Coronavirus: In Bergamo the sirens never stop
Nismo pozabili, to je bil vse del prevare. Tako kot slike krst mrtvih od korone (dejansko pa slike krst utopljenih migrantov iz par let nazaj).
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Fritz ()
belo mleko ::
Hitro se pozabi na dogodke... hitro pa se pozabi da se dela gospodarska škoda, ki bo tudi zahtevala življenja. Javnemu sektorju je itak vseeno, če ostane doma. Isto vsem, ki jih sponzorira dražva. Najeli smo milijarde pomoči. In ker to ni vzdržno bodo ob novih lockdownih ljudje zares občutili ekonomske posledice. Ostali bodo brez služb, brez denarja, kreditov, stanovanj, pojavile se bodo depresije... in takrat bo virus mala šala. Ampak tako daleč ne bomo prišli. Švedska, here we come.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg
Javnemu sektorju je itak vseeno, če ostane doma. Isto vsem, ki jih sponzorira dražva.
Meni se ukrepi finančno izplačajo, ampak nočem bit zaprt.
belo mleko je izjavil:
Zato se bo zdaj po potrebi zapiralo mesta/regije. Je pa šit, če notri pade LJ/MB.