» »

Pandemija COVID-19

Pandemija COVID-19

Temo vidijo: vsi
««
213 / 355
»»

rusilec ::

Novice iz Velike Britanije:

https://m.youtube.com/watch?v=c3SbYrVuM...

Bolnišnice so skoraj prazne, a v domovih za ostarele je povečana umrljivost. Podobno torej, kot pri nas.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: rusilec ()

fujtajksel ::

Smrekar1 je izjavil:

Na strani Covid-19 sledilnik imajo tudi oceno števila aktivnih okužb, ta je bila včeraj 216 okuženih.

Za primerjavo, približno toliko smo jih imeli na začetku uvedbe ukrepov, v treh dneh je padlo za nekje 80 okuženih. Dan ali dva koncu praznikov bomo že na cca 100 aktivnih okužbah, vsi ti bodo že osamljeni. Nekje do 11.5. bi morala biti zadeva popolnoma obvladana.

Kul.

Se bojim da se znajo s sprostitvijo ukrepov zadeve poslabšat, upam da ne čez rob exp izbruha. Opažam da so tako dolgo vlekli ostre ukrepe ob nizki intenziteti epidemije da imajo ljudje že pouhn kufr in se sploh ne sekirajo več.
Pa pri sprostitvi so ponekod mogoče šli v drugo skrajnost - zlasti npr glede odpiranja cerkev in DSO... pred šolami?

HappyPills ::

Nevem če je že bilo.
102 različna cepiva se razvijajo trenutno. 8 jih je v klinični fazi.
https://arstechnica.com/science/2020/05...

rabelj5 ::

BlackDeath je izjavil:

MrStein je izjavil:

BlackDeath je izjavil:

hator je izjavil:

Nekaj ukrepov je smiselno odpravit, ne pa skoraj vse naenkrat!! Če virus nima sezonskega poteka(ne obstaja nobeni dokaz), ga je Evropa nasrkala.

So rekli, da nas lahko samo en kres pahne v katastrofo, nekaj dni kasneje pa se odpirajo lokali in občinske meje. Hehe, potem pa že.

Hja, en kres s tisoč udeleženci bi že znal vplivati.

Občinske meje pa je folk ves čas prehajal, tako da to neke razlike ne bo.

Sedet na piru oziroma ob kavi je pa ok?

sej boš mogu sedet z ljudmi s katerimi živiš

https://www.rivm.nl/documenten/covid-19...

nizozemski zdravstveni delavci

13884 okuženih, 9 mrtvih

smrtnost - 0.06%

3% potrebovali zdravljenje v bolnišnici

vsi mrtvi nad 45 let

6 mrtvih je imelo tudi druge bolezni

Conini ::

nove, prečiščene cifre v ZDA s strani CDCja ter primerjava za lani:

Prejšna uradna cifra za 11.4. je bila nekaj čez 20k mrtvih, nova okoli 11k.

PS: Zanimiv predvsem globok padec števila mrtvih zaradi običajnih pljučnic v primerjavi z lanskim letom. ;((

Ladjar ::

A tale padec smrti zaradi "običajnih" pljučnic naj bi bil zaradi tega, ker se vse daje v "isti koš" oz pod Covid19.?

Ladjar je izjavil:

A tale padec smrti zaradi "običajnih" pljučnic naj bi bil zaradi tega, ker se vse daje v "isti koš" oz pod Covid19.?

Brez skrbi, da imajo dobro podlago za to:
https://slo-tech.com/forum/t759444/p670...

Conini je izjavil:

Ladjar je izjavil:

Brez skrbi, da imajo dobro podlago za to:
https://slo-tech.com/forum/t759444/p670...

Groooooza, se pravi če sem prav razumel to kar nakazuje ta link, da več prijavljenih primerov pa čeprav ,morda lažno "označenih" pomeni več "keša" bolnicam in se tako rekoč v nekem črnem scenariju bolnice dobesedno borijo, da bi dobile čimveč bolnikov s COVID19 oznako saj bodo s tem krepko zaslužile?
Če nadaljujem ta črn scenarij pa bodo s tem ko bodo lažno najavljale te primere in si polnile mošnjičke posledično na svetovni ravni dodajale zavajajočo "sliko" na svetovno statistiko, ki pa bo spet posledično imela težo, da se bo kdo lahko nanjo naslanjal in zahteval določene ukrepe v zvezi s tem, kot so denimo cepljenja itd.?
So morda potem tiste velike donacije nekaterih "znanih" v te "vode" dejansko samo investiranje kapitala, ki naj bi se povrnil z njim se pa preko že prej določenih "tokov" financirajo te bolnice s takimi denarji in takimi razlikami, kot je bilo videti na sliki na forumu preko vašega podanega linka?. Hm... Kot sem dejal GROZA ČE JE TO RES ALI ČE BI BIL TA ČRN SCENARIJ RESNIČEN

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ladjar ()

Sem našel članek, ki govori ravno o tem:
VIR: factcheck.org :https://www.factcheck.org/2020/04/hospi...

Zgodovina sprememb…

Yohan del Sud ::

V ameriki je vse mogoče. Še posebej v tem kaosu. Ravnokar čitam, so eni oboroženi rednecki zavzeli parlament ali nekaj v Michiganu. Ampak sem siguren, da četudi je to anomalijo lahko izkoristit tudi za umetno povečanje umrlih, delajo tudi na proti ukrepih v to smer. Verjemti mi, na koncu ne bo nobena država popravljala številk navzdol. Nobena. Dam jajca kromat.
www.strancar.com

Yohan del Sud je izjavil:

V ameriki je vse mogoče. Še posebej v tem kaosu. Ravnokar čitam, so eni oboroženi rednecki zavzeli parlament ali nekaj v Michiganu. Ampak sem siguren, da četudi je to anomalijo lahko izkoristit tudi za umetno povečanje umrlih, delajo tudi na proti ukrepih v to smer. Verjemti mi, na koncu ne bo nobena država popravljala številk navzdol. Nobena. Dam jajca kromat.

Saj ravno to je poanta, če je tisti črn scenarij, ki sem ga omenil resničen, ne bodo kasneje popravljali in "klestili" statistike, saj bi bilo potem za tiste, ki so dejansko morda lažno prikazovali primere in s tem težili statistiko zelo kaznivo in si nihče ne bo upal in bi oz bo zagovarjal , da se bo kar kadilo ali ostal tiho in to čisto iz lastne integritete in varnosti oz po domače povedano, ker ga bo skrbelo za lastno rit.

Yohan del Sud je izjavil:

Še vprašanje, ZAKAJ BI BILO TO SAMO V AMERIKI MOGOČE? Kolikor jaz vem so tam tako krvavi pod kožo ljudje kot pa so tukaj.

Zgodovina sprememb…

xx23 ::

Razlika je, da Amerika to dopušča.

It is legal to openly carry firearms inside Michigan's state capitol building.

V Sloveniji ena vardica nardi en fotoshooting za FB in takoj odgovor pristojnih. In prav je tako.

tudi mi bi morali uporabit orožje in se osvobodit korona natega

Mi je žal, če se moji komentarji vrstijo ampak razmišljam in nimam vsega v istem trenutku na umu.
Če je ta grozljiv scenarij resničen, ki sem ga omenil in če delajo na podoben način v svetovnem merilu sedaj in povsod se morda kaže taka "kalvarija", da bodo do sedaj poštene in vestne strokovne delavce medicinske stroke, ki so sedaj na vodilnih in odločilnih mestih teh zadev v zdravstvenih sistemih zaradi svoje profesionalnosti, dobesedno izkoristili kot lutke za svoj podli plan nad svetovnim prebivalstvom.

Zgodovina sprememb…

Ladjar je izjavil:

Mi je žal, če se moji komentarji vrstijo ampak razmišljam in nimam vsega v istem trenutku na umu.
Če je ta grozljiv scenarij resničen, ki sem ga omenil in če delajo na podoben način v svetovnem merilu sedaj in povsod se morda kaže taka "kalvarija", da bodo do sedaj poštene in vestne strokovne delavce medicinske stroke, ki so sedaj na vodilnih in odločilnih mestih teh zadev v zdravstvenih sistemih zaradi svoje profesionalnosti, dobesedno izkoristili kot lutke za svoj podli plan nad svetovnim prebivalstvom.

tiste ki so proti se pa cenzurira, ker je kao 'fake news'

po novem ni več možno bit proti uradni narativi

rabelj5 je izjavil:

Ladjar je izjavil:

tiste ki so proti se pa cenzurira, ker je kao 'fake news'

po novem ni več možno bit proti uradni narativi

Žal verjetno res. Tudi sam opažam to in tako vsak dan bolj.

hator ::

Conini je izjavil:

nove, prečiščene cifre v ZDA s strani CDCja ter primerjava za lani:

Prejšna uradna cifra za 11.4. je bila nekaj čez 20k mrtvih, nova okoli 11k.

PS: Zanimiv predvsem globok padec števila mrtvih zaradi običajnih pljučnic v primerjavi z lanskim letom. ;((

A misliš, da karantena pa ne zmanjša širjenje ostalih okužb, jao jao8-O

Moram reči, da je vas kapital fajn nategnil, da COVID-19 ni nevaren.

boolsheat ::

Pa niti ni kaj drastičnen padec... Očitno se vidi, da je bil tudi vrh nižji v začetku leta, ko še ni bil Covid-19 na pohodu... Sicer pa ta razlika je v primerjavi s povišanjem splošne smrtnosti praktično zanemarljiva... In pa seveda velja tudi to kar je hator dejal...

Sicer, mogoče je, da so kje resnično prišteli kakega covid-19 pacienta za zaslužek, ampak kaj veliko primerov pa se potem grafu vidi, da ni bilo.

hator je izjavil:

Kapital? Kako pa pridemo do denarja, ki plačuje tvojo socialo?? Ne veš? Ti tvoji nič ne povejo?

Tudi po ulici je nevarno hoditi, ker te lahko zbije avto. Pa ne zapiramo pol države zaradi tega.0

boolsheat je izjavil:

Sicer, mogoče je, da so kje resnično prišteli kakega covid-19 pacienta za zaslužek, ampak kaj veliko primerov pa se potem grafu vidi, da ni bilo.

Kakega? Ja takih ke vsaj pol. Money talks bullshit walks.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Conini ()

Če bi nalimal graf, ki prikazuje presežek smrti bi videl, da govoriš neumnosti... Tistih 1500 manj smrti pri pljučnici je zanemarljiv podatek pri 20 tisoč + več smrti v primerjavi s povprečjem prejšnjih let...

https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covi...

Edino, če sedaj načrtno ubijajo ljudi v bolnišnicah v tem mesecu, da jih lahko pripišejo covid-19.

boolsheat je izjavil:

Če bi nalimal graf, ki prikazuje presežek smrti bi videl, da govoriš neumnosti... Tistih 1500 manj smrti pri pljučnici je zanemarljiv podatek pri 20 tisoč + več smrti v primerjavi s povprečjem prejšnjih let...

Edino, če sedaj načrtno ubijajo ljudi v bolnišnicah v tem mesecu, da jih lahko pripišejo covid-19.

ne utrujaj z lažmi in ne poveličuj virus.

Še enkrat... Money talks bullshit walks.

boolsheat je izjavil:

Sicer, mogoče je, da so kje resnično prišteli kakega covid-19 pacienta za zaslužek

ja, kakšnih 9000 so jih od okoli 20k do tistega dneva za zaslužek.. zanemarljivo ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Conini ()

J.McLane ::

Koliko umrlih s covid-19 pa sploh ni zaradi pljučnice ampak tromboze? Veliko je primerov ko navidez zdravi ljudi dol padejo in umrejo, taki so večinoma kar doma in ne v bolnicah. Statistika umrlih od pljučnice je bullshit.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Conini je izjavil:

boolsheat je izjavil:

ne utrujaj z lažmi in ne poveličuj virus.

Še enkrat... Money talks bullshit walks.

boolsheat je izjavil:

Sicer, mogoče je, da so kje resnično prišteli kakega covid-19 pacienta za zaslužek

ja, kakšnih 9000 so jih od okoli 20k do tistega dneva za zaslužek.. zanemarljivo ;((

Ja, oprosti, ker sem napisal 20k presežka umrlih, ko je na grafu vidno bolj 25k... 8-O Vir je CDC, imaš povezavo tam zravno.

Edini, ki trosi laži si ti(ok, pa še ene par bebcev, če niso tvoji alter računi), žal. Če se ti zdi, da resnični podatki, "poveličujejejo" virus, pač sprejmi resnico že enkrat in ne trosi bedarij po forumu...

Zgodovina sprememb…

ravno kapitalu koristi ta korona nateg, mala podjetja in spji bodo propadli in jih bodo veliki pokupili za drobiž

Slopek ::

rabelj5 je izjavil:

ravno kapitalu koristi ta korona nateg, mala podjetja in spji bodo propadli in jih bodo veliki pokupili za drobiž

Predvsem kmetijstvo in vse vezano na prehrano, je tisto, na kar pozabljamo. Globalno gledano, bodo poharali vse pridelovalce hrane.

ja, kmetom se je prepovedalo uporabo sezonskih delavcev iz tujine, ljudem se je prepovedalo delat, zdaj se pa pričakuje, da bojo ljudje šli delat na kmetije za drobiž

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Ladjar ()

boolsheat je izjavil:

Edini, ki trosi laži si ti(ok, pa še ene par bebcev, če niso tvoji alter računi), žal. Če se ti zdi, da resnični podatki, "poveličujejejo" virus, pač sprejmi resnico že enkrat in ne trosi bedarij po forumu...

11.4 so poročali o 20k mrtvih zaradi covida, sedaj pa CDC piše o 11k mrtvih. Lepo prosim, da ti in tvoji alt accounti nehate nabijat. kako je virus grozen grozen in ga ne poveličujete. Hvala.

rabelj5 je izjavil:

ja, kmetom se je prepovedalo uporabo sezonskih delavcev iz tujine, ljudem se je prepovedalo delat, zdaj se pa pričakuje, da bojo ljudje šli delat na kmetije za drobiž

Najprej se iskreno opravičujem, ker sem po neprevidnosti kliknil za izbris vašega komentarja.
Moje mnenje je tako, da bi pomagal kmetu ali komu drugemu tudi za drobiž ali ozimnico, če imam čas, mi zdravje to dopušča ali na to kažejo okoliščine ampak pod pogojem, da je ta drobiž moj posledično in ne del tega drobiža, da gre nekemu ležerniku v javnem sektorju in zadevi, ki je izmišljena in luknja brez dna. Davek je za moje pojme tako verodostojen, kot sanje o kupu zlata pod posteljo, ki ga v reali nikoli nisi imel.

Zgodovina sprememb…

Badwolff ::

Conini je izjavil:

boolsheat je izjavil:

11.4 so poročali o 20k mrtvih zaradi covida, sedaj pa CDC piše o 11k mrtvih. Lepo prosim, da ti in tvoji alt accounti nehate nabijat. kako je virus grozen grozen in ga ne poveličujete. Hvala.

O čem ti to?

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc...

TOTAL CASES
1,062,446
30,787 New Cases*
TOTAL DEATHS
62,406
2,349 New Deaths*

TineTone ::

hator je izjavil:

Zakaj bi mi bil nevaren če nisem debeluh?
Pa še precej manjka da covid19 podere rekorde smrti komunizma.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Slopek ()

Ladjar je izjavil:

rabelj5 je izjavil:

Najprej se iskreno opravičujem, ker sem po neprevidnosti kliknil za izbris vašega komentarja.
Moje mnenje je tako, da bi pomagal kmetu ali komu drugemu tudi za drobiž ali ozimnico, če imam čas, mi zdravje to dopušča ali na to kažejo okoliščine ampak pod pogojem, da je ta drobiž moj posledično in ne del tega drobiža, da gre nekemu ležerniku v javnem sektorju in zadevi, ki je izmišljena in luknja brez dna. Davek je za moje pojme tako verodostojen, kot sanje o kupu zlata pod posteljo, ki ga v reali nikoli nisi imel.

eno je prostovoljna pomoč kmetu, t se lahko vsak sam odloči, če hoče ali noče

drugo je pa da ti države prepove delat v trenutni službi, sezonskim delavcem prepove delat na kmetijah, od tebe pričakuje da greš za drobiž delat na kmetijo, to pa ne, ni sprejemljivo

Razumem vašo poanto rabelj5

Slopek ::

https://www.24ur.com/novice/korona/dona...
no, samo v dokaz, da je vse ok in gre se vedno vse po planu.

EU je med leti 2015-2018 porabila 1,6 milijarde €, lani pa kar 5 milijard € za imigrante. Ja za cepivo boste mogli pa sami zbirat. Toliko pomenimo švabom.

Vsi kmeti po vsej Evropi imajo enak problem, ni poceni delovne sile. Obstajata samo dve opciji:
- pustiš pridelek da zgnije
- plačaš delavca več, si eden redkih, ki sploh imaš pridelek in ga jasno lahko prodaš po višji ceni

Za nas porošnike pa to pomeni samo eno: držja hrana.

Okapi ::

Resničnost je pa taka, da dragega pridelka nihče ne bo kupil in boš z njim pridelal izgubo. Če bo ta dovolj visoka, si lahko tudi ob kmetijo.

Slopek je izjavil:

https://www.24ur.com/novice/korona/dona...
no, samo v dokaz, da je vse ok in gre se vedno vse po planu.

Še ko jih bodo že špikal bodo nekateri "ropotali" teorija zarote pa tudi, če bi jim strup v žilo vbrizgavali.

Badwolff ::

Badwolff je izjavil:

Conini je izjavil:

boolsheat je izjavil:

O čem ti to?

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc...

TOTAL CASES
1,062,446
30,787 New Cases*
TOTAL DEATHS
62,406
2,349 New Deaths*

Še dodatno, o čem govoriš?

https://eu.usatoday.com/story/news/inve...

usatoday.com
New York, New Jersey and Michigan saw 20,000 more deaths than average in March and April. These were on top of the deaths already accounted for by COVID-19 death counts. This leads researchers to believe the COVID-19 death count is actually much higher than is being reported.

J.McLane je izjavil:

Vsi kmeti po vsej Evropi imajo enak problem, ni poceni delovne sile. Obstajata samo dve opciji:
- plačaš delavca več, si eden redkih, ki sploh imaš pridelek in ga jasno lahko prodaš po višji ceni

To so pa stroji povzročili in tako super napredek kot ga nekateri zagovarjajo. Včasih je bilo samo jabolko nekaj vredno, danes cela paleta gajbic polna jabolk ne pomeni praktično nič v tem požrtem zblojenem sistemu. Tudi jablana doma na vrtu je bila častljiva, med tem ko jih danes sekajo kot za stavo, ker jim gre v nos že njena postava ali senca.

J.McLane je izjavil:

Možnost 3 - pustiš sezonskim delavcem ki bi z veseljem delali da delajo

Mediana starost mrtvih zaradi korone v Sloveniji je čez 85 let.
Pričakovana življenska doba pa je okoli 80 let.
Naj mi še nekdo reče da nas niso zelo močno nategnili.

https://www.nijz.si/sl/dnevno-spremljan...

Pri%C4%8Dakovana %C5%BEivljenjska doba @ Wikipedia

Yohan del Sud ::

Halo no. Statistiko je vseeno treba jemat z rezervo, oziroma jo je treba malo razložit, vsak lahko številke meče sem in tja. Po teh podatkih lahko sklepamo tudi, da če se 80 letnik okuži covidom bo ziher živel še 5 let. In če bi to objavil v kakem rumenem tisku ali na trumpovem twiterju bi 100m folka to celo verjelo. Tu jaz vidim problem, kako folk brezkarkolikaj vleče zaključke.

IRL. Postavi se v vlogo odpisnega 80-letnika. E, ne moreš se.
www.strancar.com

Ne bi odpisal 80+ letnikov, ampak jim dal možnost, da se izolirajo. Ne bi pa silil v to cele države.

Virus je nov, ne vemo kako bo v prihodnje, obstaja bojazen da bo tako kot pri španski gripi, kjer je bil drugi val veliko bolj smrtononosen:
Spanish flu @ Wikipedia

Nihče noče biti testni zajček.

rabelj5 je izjavil:

J.McLane je izjavil:

Možnost 3 - pustiš sezonskim delavcem ki bi z veseljem delali da delajo

Sezonski delavcev baje ni, ravno to je problem.

Okapi je izjavil:

Resničnost je pa taka, da dragega pridelka nihče ne bo kupil in boš z njim pridelal izgubo. Če bo ta dovolj visoka, si lahko tudi ob kmetijo.

Če na trgu ne obstaja poceni izdelek se bo drag tudi prodal. Treba je samo v naprej predvideti katerih pridelokov bo čez mesec dva primanjkovalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: J.McLane ()

Sezonski delavcev baje ni, ravno to je problem.

delavci so, samo imajo prepoved prehoda čez meje

husky1 ::

J.McLane je izjavil:

Virus je nov, ne vemo kako bo v prihodnje, obstaja bojazen da bo tako kot pri španski gripi, kjer je bil drugi val veliko bolj smrtononsen

obstaja tudi verjetnost, da bo virus izvenel. Torej komu sedaj verjeti?

Ganon ::

Ste zasledili sveže podatke? Niti ene okužbe niso potrdili. :D Sta pa še dva umrla.

nomo ::

Ravnanje krivulje je za paničarje izven mode, sedaj je hit Drugi val - čez dva tedna, prijatelji, dva tedna!

Kaj mislite da bo naslednji "hit"? Sam pričakujem kaj v stilu HPV (zdaj ti ni nič ampak čez 30 let boš pa umrla, zato panika!). Mogoče bolj material za novo anketno temo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nomo ()
««
213 / 355
»»