Forum » Problemi človeštva » Pandemija COVID-19
Pandemija COVID-19
Temo vidijo: vsi
Barakuda1 ::
in take poka moderator tega foruma... barakuda.. a si vsaj kaj plačan za tole moderatorstvo, ki se ga greš tukaj?
No, ti si sicer zadnji v vrsti, ki sem mu dolžan kakrkoli pojasnjevat. Bolj ti odgovarjam zaradi drugih
Lahko pa ti sporočim, da delo opravljam volontersko (dokler ga bom še), mojih izbrisov pa se v bodoče boj (tako kot tudi ostali), le če bo šlo za
- sovrtažni govor
- rasistične ali
- diskriminatorne izjave.
Zgodovina sprememb…
- odbrisalo: Barakuda1 ()
Samael ::
Kaj je, a je vse narobe, kar ta vlada naredi? Potem bi bil zadovoljen verjetno zgolj če bi naredila nič - kot prejšnja.
Zakaj lažeš?
Prejšnja vlada je naredila nekaj ukrepov. Sicer premalo, ni pa res, da ni naredila nič.
V bistvu je, kot so pogosto poudarjali, sorazmerno na trenutno situacijo, sledila ukrepom sosednje Avstrije, podobno kot le tem več/manj sledi tudi nova vlada.
Hecno mi je, ko obe vladi omenjata sledenja ukrepom sosednjih držav (predvsem že omenjene Avstrije) pa ko ljudje tu kao berejo dnevne novice v zvezi s COVID-19, ta del pa nekako vedno znova spregledajo in trobijo kako oh in sploh smo pa zdaj z novo in kao odločnejšo vlado na pravi poti.
Saj ne, da so tako ukrepi prve vlade, kot tudi ukrepi druge vlade logično zaporedje dogodkov, ki se prilagaja v obeh primerih na trenutno situacijo po zgledu sosedov.
b3D_950 ::
Pa tole:
https://siol.net/novice/slovenija/drust...
Društvo novinarjev Slovenije (DNS) ostro protestira proti napovedani spremembi načina komuniciranja vlade z mediji, ki njihovim predstavnikom ne bo več omogočala prisotnosti na izjavah. "Popolni suspenz novinarjev je nevarna stvar. Zastavljanje vprašanj nosilcem oblasti je ključno za nadzor in demokracijo ter je osnovna naloga novinarjev," so opozorili v DNS.
Razumem, da je krizna situacija. Ampak tole so prvi koraki stran od demokracije.
Njemu paše, da mu "dogaja".
Isto včeraj s plačami, potem pa vsi v luft (how dare you).
Pink ponk.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: b3D_950 ()
zmaugy ::
Pa tole:
https://siol.net/novice/slovenija/drust...
Društvo novinarjev Slovenije (DNS) ostro protestira proti napovedani spremembi načina komuniciranja vlade z mediji, ki njihovim predstavnikom ne bo več omogočala prisotnosti na izjavah. "Popolni suspenz novinarjev je nevarna stvar. Zastavljanje vprašanj nosilcem oblasti je ključno za nadzor in demokracijo ter je osnovna naloga novinarjev," so opozorili v DNS.
Razumem, da je krizna situacija. Ampak tole so prvi koraki stran od demokracije.
Lej, včeraj sem poslušal opozicijo in vsi iz prejšnje vlade (in v opoziciji) so komentirali, da hoče nova vlada vojsko na ulicah. Pa so vsi vsaj polpismeni in so lahko prebrali o čemu govori tisti konkretni člen, ki ga hočejo aktivirat. In zagotov ne govori o vojski na ulicah ampak na državnih mejah.
Kmetavzarski kulturni boj na polno, ker so kalimeroti spušili in na poti zasrali z odzivom na epidemijo na polno. Mislim da zdaj ni čas za to.
Enako je neumno vztrajat na klasičnih novinarskih konferencah, ker po eni strani prepoveduješ združevanje več kot 5 ljudi, po drugi strani bi imel pa novinarske konfeence polne ljudi. It doesn’t compute.
In zdaj seveda kulturni boj - Janša ukinja demokracijo. FFS, dejte se mal vzet v roke!
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
lexios ::
Da se razumemo. O Serpentinšku nimam najboljšega mnenja. Samo ne mi prodajat zgodbic, kako Šarplaninac ni naredil nič, Janša je pa rešitelj sveta.8-)
Ne prodajam zgodbic, sam mal odmislite vseen zdj JJ pa Kučane itd., in raje razmišljajmo ali so ukrepi sorazmerni ali ne...
dj cotto ::
Enako je neumno vztrajat na klasičnih novinarskih konferencah, ker po eni strani prepoveduješ združevanje več kot 5 ljudi, po drugi strani bi imel pa novinarske konfeence polne ljudi. It doesn’t compute.
Na prvi novinarski konferenci je pa pohvalil novinarje, da so se usedli na varnostno razdaljo?
Sicer je pa največji problem v naši državi zagotoviti primeren prostor za novinarsko konferenco, v katero se bo strpalo na tisoče in tisoče slovenskih novinarjev? Not!
Prepoveduješ združevanje 5 ljudi, v parlamentu se jih pa "gnete" 90? On-line zasedanja ne more biti, dokler se ne spremeni zakon? Kaj se čaka?
In kaj bo vojska na meji? Na južni meji zaradi migrantov, mogoče pogojno. Drugje? Mogoče, če bi npr. varovali objekte pod karanteno, o katerih sem že pisal, delili tam hrano...
Pred enim mesecem sem tukaj napisal, da naj se nabavi remdesivir, klorokin etc. Danes so tisti, ki so se takrat zajebavali, tiho kot miške o tem.
No, no, že zgoraj sem ti predlagal malo skromnosti. Trkati se po prsih glede ene izjave, za katero je spet bila možnost samo 50-50 (črno-belo, se spomniš), ne da bi poznal stranske učinke tega zdravila in ki zaenkrat ni nikjer odobreno je BS. Če je tako prosto dobavljiv in dostopen na trgu, ni vrag, da si imel dosti časa, da ga nabaviš in bi sedaj lahko že bajno služil. Če te že vsi strokovnjaki v tej državi niso upoštevali.
P.S.: mogoče pa so te in je tisti varovani konvoj skozi Ljubljano vozil remdesivir?
Na netu je vse več informacij, da so učinki remdesivirja zelo obetavni. Verjamem, da ga je težko nabaviti, še posebej zdaj, ko je čedalje več dobrih rezultatov.
Pa odkod ti ideja, da bi jaz bil nek usrani vojni dobičkar, ki bi nabavil zdravilo, da bi z njim “bajno služil”? Eni res ne morete iz svoje kože in projicirate lastne vzorce obnašanja na druge ali kaj?
Na prvi novinarski konferenci je pa pohvalil novinarje, da so se usedli na varnostno razdaljo?
Sicer je pa največji problem v naši državi zagotoviti primeren prostor za novinarsko konferenco, v katero se bo strpalo na tisoče in tisoče slovenskih novinarjev? Not!
Prepoveduješ združevanje 5 ljudi, v parlamentu se jih pa "gnete" 90? On-line zasedanja ne more biti, dokler se ne spremeni zakon? Kaj se čaka?
In kaj bo vojska na meji? Na južni meji zaradi migrantov, mogoče pogojno. Drugje? Mogoče, če bi npr. varovali objekte pod karanteno, o katerih sem že pisal, delili tam hrano...
Ne vem, zakaj se ne spremeni zakon o parlamentu. Pismo, v manj kot enem tednu smo prišli iz skoraj nič na karanteno z vsemi vmesnimi stopnjami. Dan ima 24 ur. Definitivno je bil pa čas porabljen za dvig lastnih plač najbolj idiotsko porabljen čas te vlade do zdaj.
Upam da to s parlamentom porihtajo in da bojo seje online.
Zakaj vojska na mejo? Ker bo šla policija v državo, da bo lahko enforsala karanteno, zato da ne bojo “otroci videli vojske na ulicah”. Plus da seveda se mora SDS malo podobrikati svoji bazi (migranti in to), ampak to je po mojem zgolj dodaten benefit zanje.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
Oberyn ::
Trenutno stanje na robu Kranja, proti Hrastju in Prebačevem. Eksodus prebivalcev v naravo. Zgleda kot da so se vsa blokovska naselja preselila na gmajno. Sprehajalci in kolesarji v gručah, če ne v četah, stari, mladi in otroci prepleteni. Ne moreš držati razmaka 2 metra, niti 1 meter. Dva človeka in pes zasedeta celo cesto, vsak na eni strani, vmes pa pes, ne jebeta ničesar, ne umakneta se, lahko se edino zrineš skozi. Gruča 5 ljudi 3 vozički, neprebojna bariera, niti ne trznejo. Vrtičkarji v polni zasedbi, ognji gorijo, pikniki. Nisem česa takega videl niti na prekrasen poznopoletni dan v zadnjih 20 letih. Vsi so veseli, smejijo se, razigrani, ni službe, praznik je. Praznik je, gospodje.
Samo poročam, sodite sami.
K0l1br1 ::
Imaš sliko?
Sicer pa na odprtem so koncentracije majhne, če se ne pljuvaš, ne bo nič narobe.
Imaš sliko?
Sicer pa na odprtem so koncentracije majhne, če se ne pljuvaš, ne bo nič narobe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: K0l1br1 ()
Eni res ne morete iz svoje kože in projicirate lastne vzorce obnašanja na druge ali kaj?
Zgrešil si bistvo. Nisem mislil, da si vojni dobičkar, le govoril si, kot da se ga kupiti kot štruco kruha. In ne, nihče ne more iz svoje kože.
Pa zamenjal si me za Mahonija.
Vem, da se ga ne da kupiti tako enostavno. Se je pa dalo kupiti klorokin, kaletro, tamiflu. Če bi nabavili kaj ali vse od tega in zagonili nekaj milijonov, je to nič v primerjavi s škodo in izgubljenimi človeškimi življenji.
Tako pa so prejšnji dokazali, da ne znajo razmišljati ali da jim je bilo popolnoma vseeno, oni so bili na odhodu in boli jih nekaj.
Razen če je bilo tako težko kupiti vse prej našteto, ampak v tem primeru sem prepričan, da bi povedali, da so vse to poskusili.
Upam da bo nova vlada razmišljala tudi v tej smeri in naterala tudi domače farmacevte, da pokažejo zakaj jih nismo prodali.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
Urbano#Desno ::
Trenutno stanje na robu Kranja, proti Hrastju in Prebačevem. Eksodus prebivalcev v naravo. Zgleda kot da so se vsa blokovska naselja preselila na gmajno. Sprehajalci in kolesarji v gručah, če ne v četah, stari, mladi in otroci prepleteni. Ne moreš držati razmaka 2 metra, niti 1 meter. Dva človeka in pes zasedeta celo cesto, vsak na eni strani, vmes pa pes, ne jebeta ničesar, ne umakneta se, lahko se edino zrineš skozi. Gruča 5 ljudi 3 vozički, neprebojna bariera, niti ne trznejo. Vrtičkarji v polni zasedbi, ognji gorijo, pikniki. Nisem česa takega videl niti na prekrasen poznopoletni dan v zadnjih 20 letih. Vsi so veseli, smejijo se, razigrani, ni službe, praznik je. Praznik je, gospodje.
Zato je pa ta vlada tako pribljena. Vsi iz JU in JS (izuzeti zdravstvo in ostali ki zdaj garajo) so doma, plača bo aprila ziher za maj jaz sicer nisem prepričan, ampak to je itak neskončno daleč. Kaj čes lepšega čista nirvana. Ni čudno da je Gargamel tako priljubljen.
kingsix ::
Ne razumem te polemike glede plač. Vsakdo si želi več... Ko pa si nekdo to uredi pa vsi ogorčeni.
Medtem pa imajo po raznih firmah x5 plače premierja. Verjetno tudi vaš šef, ki pa sedaj glede te pandemija nima nobene odgovornosti, razen to da morda pošilja ljudi na prisiljen dopust etc etc.
Medtem pa imajo po raznih firmah x5 plače premierja. Verjetno tudi vaš šef, ki pa sedaj glede te pandemija nima nobene odgovornosti, razen to da morda pošilja ljudi na prisiljen dopust etc etc.
Vem, da se ga ne da kupiti tako enostavno. Se je pa dalo kupiti klorokin, kaletro, tamiflu. Če bi nabavili kaj ali vse od tega in zagonili nekaj milijonov, je to nič v primerjavi s škodo in izgubljenimi človeškimi življenji.
Tako pa so prejšnji dokazali, da ne znajo razmišljati ali da jim je bilo popolnoma vseeno, oni so bili na odhodu in boli jih nekaj.
Razen če je bilo tako težko kupiti vse prej našteto, ampak v tem primeru sem prepričan, da bi povedali, da so vse to poskusili.
Upam da bo nova vlada razmišljala tudi v tej smeri in naterala tudi domače farmacevte, da pokažejo zakaj jih nismo prodali.
Lahko pa da jim je le zmanjkalo časa speljati dobavo preko svojega človeka, da bi si omastili brke?
Urbano#Desno je izjavil:
Zato je pa ta vlada tako pribljena. Vsi iz JU in JS (izuzeti zdravstvo in ostali ki zdaj garajo) so doma, plača bo aprila ziher za maj jaz sicer nisem prepričan, ampak to je itak neskončno daleč. Kaj čes lepšega čista nirvana. Ni čudno da je Gargamel tako priljubljen.
Saj jih zagotovo mora še kar nekaj iz JU in JS hoditi v službo, ne da bi imeli več dela. Dodatki na plače (do +65%) so bili pa tudi v eni od prvih izjav. Pa ne me zdaj narobe razumeti, da komu očitam, da si ne zasluži.
Barakuda1 ::
se bojim, da se bo "veselica" na svetovnem nivoju, šele začela.
Afriški kontinen je postal pikčast, kot bi ime ošpice
kow ::
Mislim, da bi morali bolj pomagati Italijanom in sprejeti kaksne njihove bolnike, ker imamo dovolj zmogljivosti...
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: yayo ()
Zadnje 4 dni je bil rast potrjenih okuzb povprecno 14 odstotkov na dan. Kar je manj kot pred 1 tednom ali 2 tednoma. Naslednji teden bo ze blizu 0.
Ampak ja, stevilo smrti bo se veliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
showsover ::
Dajte naredit eno razpredelnico, pa narisat graf in tri trendne linije (linearno, kvadratno in polinomsko) in da vidimo približke.
Pa tule šerajte, metodologije pa ločite na tabih.
Mislim, halo.
Pa tule šerajte, metodologije pa ločite na tabih.
Mislim, halo.
poweroff ::
Lej, včeraj sem poslušal opozicijo in vsi iz prejšnje vlade (in v opoziciji) so komentirali, da hoče nova vlada vojsko na ulicah.
Saj to je jasno, da bo na koncu vojska na ulicah. Ker bo treba enforcat karanteno. In to je tudi čisto OK in razumljivo.
Problem je, ali se bo krizno stanje v doglednem času rešilo ali ne.
Tak lahko razmišlja samo ostareli nazadnjak. Recimo kakšen star predsednik vlade, ki ne razume, da živimo v 21. stoletju. Kjer so možne telekonference.
Aja, država ne je nesposobna zagotovit infrastrukturo?
Potem naj pa zastonj vzame fucking mojo infrastrukturo: https://ustavimokorono.si/videokonferen...
Jim dajem na voljo brezplačno. Ampak saj vemo, da ni problem tehnologija tukaj, kajne?
sudo poweroff
NMH ::
Zadnje 4 dni je bil rast potrjenih okuzb povprecno 14 odstotkov na dan. Kar je manj kot pred 1 tednom ali 2 tednoma. Naslednji teden bo ze blizu 0.
Ne bo okoli 0.
Ti deleži okuženih med testuranimi, ki jih imajo Italijani so daleč od tega, da se bo to pri njih ustavilo naslednji teden.
Pri njih se bo ustavilo tam na okoli 500k-1M uradno okuženih (v resnici 3-5x več) ter ene 30k mrtvih. Razen, če se ne bodo odločil, da gredo kar direkt v prekuženost.
VeganCyclist ::
Dejansko je totalno lepo vreme. Jutr bo dz, sneg,... priporoca se gibanje. Pac vsak po svoje. Jst recimo sm doma. Sm pa posadu krompir in se par stvari, ko sem ob 4h prsu s sihta.
@NMH
Ouch. Sem mislil, da je manjsi odstotek. tnx.
Zanimivo bi bilo videti kako povecujejo sposobnost testiranja. Ce prav razumem, dnevno cirka 20k?
Zanimivo bi bilo videti kako povecujejo sposobnost testiranja. Ce prav razumem, dnevno cirka 20k?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
@NMH
https://lab24.ilsole24ore.com/coronavir...
tikitoki ::
Stevilo smrti v Italiji je grozljivo. Rabijo konvoje tovornjakov za trupla prevažat.
Na tem forumu pa je še vedno dovoljeno delati primerjave z gripo, čeprav gripa po uradnih podatkih pokonča malo več Italijanov letno, kot trenutno covid-19 dnevno. Sram vas je lahko.
Na tem forumu pa je še vedno dovoljeno delati primerjave z gripo, čeprav gripa po uradnih podatkih pokonča malo več Italijanov letno, kot trenutno covid-19 dnevno. Sram vas je lahko.
@NMH
Verjetno je tako velik odstotek tudi, ker se sezona gripe koncuje in je manj ljudi, ki se testira zaradi gripe ipd.
Verjetno je tako velik odstotek tudi, ker se sezona gripe koncuje in je manj ljudi, ki se testira zaradi gripe ipd.
Na tem forumu pa je še vedno dovoljeno delati primerjave z gripo, čeprav gripa po uradnih podatkih pokonča malo več Italijanov letno, kot trenutno covid-19 dnevno.
Na tem forumu je bilo večkrat napisano, da navadna gripa v Italiji pokonča 17000 ljudi na leto. Nisem pa tega preverjal.
@NMH
Ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NMH ()
tikitoki ::
Na tem forumu pa je še vedno dovoljeno delati primerjave z gripo, čeprav gripa po uradnih podatkih pokonča malo več Italijanov letno, kot trenutno covid-19 dnevno.
Na tem forumu je bilo večkrat napisano, da navadna gripa v Italiji pokonča 17000 ljudi na leto. Nisem pa tega preverjal.
Nekateri tudi trdijo, da nam vladajo kuscarji.
Prava številka je precej nižja od 1000.
Linki so bili dani.
Zato pa je potrebno preveriti. Po možnosti še vsebino prebrati, ker so lahko naslovi zavajajoči.
drvo ::
https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...
Je to možno naredit v dovolj kratkem času?
https://siol.net/posel-danes/novice/vrt...
Elektrika bo naslednje tri mesece 20% nižja.
Je to možno naredit v dovolj kratkem času?
https://siol.net/posel-danes/novice/vrt...
Elektrika bo naslednje tri mesece 20% nižja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: drvo ()
Okapi ::
https://siol.net/novice/slovenija/skupi...
Človeši egoizem ne pozna meja. Ljudje se dan in noč trudijo, da bi jih spravili domov, ti pa gledajo samo za svojo rit.
Tole je pa noro. Letalska karta jim je bila predraga in bojo počakali na bolj ugodno varianto?
Ne moreš verjet. Take se pusti tam, kjer so in se jih ne rešuje več.
Saj niso prosili, da se jih "reši"' Jaz bi recimo tudi kar ostal na Kanarskih.
WizzardOfOZ ::
V italiji 627 smrti v zadnjih 24 urah in skoraj 5000 novih primerov.
Pri nas pa 22 novih? Smo res toliko boljši, al je to tisto zatišje pred neurjem, pa bo naslednji teden udarilo?
Pri nas pa 22 novih? Smo res toliko boljši, al je to tisto zatišje pred neurjem, pa bo naslednji teden udarilo?
showsover ::
Imam so-pogodbenika iz Kanarskih, možakar zgovoren in filozofski, veliko zna, ampak res mora natrenirati držati fokus.
Pravi pa, da imajo tam vojsko na ulicah in so mu že parkrat svetovali naj se drži stanovanja. In da je že neugodno.
Ljudje pa hodijo v trgovine, da jim ni dolgčas, nakupit kakšne malenkosti.
Sva pa se (laično) strinjala, da bi mogoče British way bil bolj učinkovit tam.
Pravi pa, da imajo tam vojsko na ulicah in so mu že parkrat svetovali naj se drži stanovanja. In da je že neugodno.
Ljudje pa hodijo v trgovine, da jim ni dolgčas, nakupit kakšne malenkosti.
Sva pa se (laično) strinjala, da bi mogoče British way bil bolj učinkovit tam.
Samael ::
https://siol.net/novice/slovenija/skupi...
Človeši egoizem ne pozna meja. Ljudje se dan in noč trudijo, da bi jih spravili domov, ti pa gledajo samo za svojo rit.
Tole je pa noro. Letalska karta jim je bila predraga in bojo počakali na bolj ugodno varianto?
Ne moreš verjet. Take se pusti tam, kjer so in se jih ne rešuje več.
Saj niso prosili, da se jih "reši"' Jaz bi recimo tudi kar ostal na Kanarskih.
Vem, da se lahko to bere kot šalo, ali pač ne, ampak problem je lahko, ker po poročanju nekatere države (predvsem južnoameriške) evropejce zdajle v celoti tretirajo kot kužne, jim postavljajo pogoje, da v tednu dni kakor vedo in znajo zapustijo državo, ponekje zapirajo vse hotele itd ... marsikomu na podaljšanem dopustu zna pa tudi zaškripati pri financah.
BlackDeath ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Mi lahko nekdo razloži kako imajo toliko novih okužb, če je pa celotna Italija že slaba 2 tedna v karanteni? Niso?
J.McLane ::
V Kaliforniji prepovedali vsak biznis ki ni nujen, Teslo so dobesedno prisili, da ustavi proizvodnjo v Fremontu.
A so ameri začeli igrati na drugo noto, so prepozni?
A so ameri začeli igrati na drugo noto, so prepozni?
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
VeganCyclist ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Folk je trenutno megaprevidn, vecina jih ma zaloge hrane za kake 14dni, velik jih ne dela al pa dela od doma... Samo da ne bo cez kak tedn padla pozornost.....
WizzardOfOZ ::
BlackDeath je izjavil:
WizzardOfOZ je izjavil:
Mi lahko nekdo razloži kako imajo toliko novih okužb, če je pa celotna Italija že slaba 2 tedna v karanteni? Niso?
Očitno karantena ne deluje, ker se ljudje pritožujejo enako kot pri nas. Če bi pri nas striktno vsi bili 3 tedne doma brez druženja, bi se pokazalo, kdo je bolan, ki bi ga izolirali, dokler se ne pozdravi in potem lahko naprej življenje teče normalno. Le meje bi imeli še vedno neprodušno zaprte, dokler tudi drugje ne zrihtajo zadeve.
Problem pa bo, ker ljudje tega nočejo in bo vse skupaj trajalo do septembra ali pa do naslednjega leta in potem bo res 70% firm propadlo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Nekateri tudi trdijo, da nam vladajo kuscarji.
Prava številka je precej nižja od 1000.
Linki so bili dani.
Zato pa je potrebno preveriti. Po možnosti še vsebino prebrati, ker so lahko naslovi zavajajoči.
V 2 miljonski Sloveniji umre več kot 160 ljudi zaradi navadne gripe, ti bi pa rad meni povedal, da v 30x večji Italiji z večjim deležem starejšega prebivalstva umre občutno manj od 1000?!
Cool, bro.
dstr17_ ::
Očitno karantena ne deluje, ker se ljudje pritožujejo enako kot pri nas.Ne vem kako je v Italiji, ampak v Ljubljani se ljudje zelo držijo distance drug od drugega.
Pritožbe so pa zaradi gospodarstva, ki propada, in te pritožbe so upravičene.
PgSurfer ::
Brez da bi se opredelil, ampak smrtnost (letna) za gripo v Italiji je lahko od 500 do 17.000, odvisno od pogleda na podatke.
Iz članka v Sciencedirect
Highlights
In the winter seasons from 2013/14 to 2016/17, an estimated average of 5,290,000 ILI cases occurred in Italy, corresponding to an incidence of 9%.
More than 68,000 deaths attributable to flu epidemics were estimated in the study period.
Italy showed a higher influenza attributable excess mortality compared to other European countries. especially in the elderly.
še link
https://www.sciencedirect.com/science/a...
Iz članka v Sciencedirect
Highlights
In the winter seasons from 2013/14 to 2016/17, an estimated average of 5,290,000 ILI cases occurred in Italy, corresponding to an incidence of 9%.
More than 68,000 deaths attributable to flu epidemics were estimated in the study period.
Italy showed a higher influenza attributable excess mortality compared to other European countries. especially in the elderly.
še link
https://www.sciencedirect.com/science/a...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PgSurfer ()
lexios ::
Jebeš gostinstvo! Gostinstvo bo prvo, ki se bo pobralo, ob predpostavki, da ne zmanjka $... Aja, sorry - gospodarstvo! Prehitro bral... No, vseeno - gostinci - brez skrbi! Alkohol bo tekel v potokih.
Mogoče delno slaba karantena, kot pri nas? Mogoče pa tudi dejstvo, da ljudje umirajo v samokaranteni (ki so jo pred tem kršili) ali da se umiranje kak teden ali dva zavleče za ljudi, ki jih hospitalizirajo?
Mogoče delno slaba karantena, kot pri nas? Mogoče pa tudi dejstvo, da ljudje umirajo v samokaranteni (ki so jo pred tem kršili) ali da se umiranje kak teden ali dva zavleče za ljudi, ki jih hospitalizirajo?