» »

Pandemija COVID-19

Pandemija COVID-19

Temo vidijo: vsi
««
322 / 355
»»

imagodei ::

Okapi je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

In kaj mi bo povedala primerjava švedov s švedi, če me zanima, ali je njihov model boljši od našega?

Kot rečeno, prezgodaj je, da bi vedeli, kateri model je boljši. Tisti, ki to VESTE, ste pač verniki.

Naša vlada se je trenutno odločila za švedski model. Jasno in glasno so povedali, da zaprtja, kot je bilo spomladi, gospodarsko ne preživimo, oziroma naredi preveč gospodarske in druge škode. Še epidemije uradno ne razglasijo, kljub 2x več okuženim kot spomladi. Torej očitno mislijo, da je švedski model "sobivanja z virusom" boljši.

Kako bo v prihodnje, pa seveda težko napovemo. Če bo oktobra 3x več okuženih, 200+ v bolnici, 50+ na intenzivni negi, bo verjetno znova prevladal strah in bodo začeli zapirati javno življenje in gospodarstvo.

Še enkrat: situacija marca je bila bistveno drugačna kot danes. O virusu se je vedelo manj, iz neposredne bližine smo gledali poročila o italijanskih zdravnikih, ki so bili na robu obupa, etc. Osrednja ideja takrat je bila "flatten the curve", države pa so upale, da bodo z ukrepi lahko virus zajezile. Tako gledanje je bilo, roko na srce, preveč optimistično, ampak - jebi ga, tako se je takrat gledalo. Dokler niso začele nekatere države (Švedska, UK, ZDA) solirat in je postalo jasno, da virusa ne bo mogoče spravit pod nadzor, ker bo treba omejitve gibanja slej ko prej sprostit in se bo virus spet razširil iz solerskih držav.

Ne glede na to, da je težko priznati Janši, da se je sposoben kaj naučit, pa se je tudi slovenska Vlada do danes par stvari naučila. Naj bo to "švedski model" ali pa "edina možna alternativa, če nočemo bankrotirati", jasno je, da se ne moremo zapirat kot spomladi. Vseeno pa ena osrednjih tem ostaja "flatten the curve".
- Hoc est qui sumus -

CoolBits ::

The curve is flat. To kar delajo sedaj je pa jebanje naroda.

dexterboy ::

StFrRo je izjavil:

ZARADI karantene NE bi smel nihče izgubiti službe!!!! :O Kaj tebi NI JASNO!??? 8-O8-O8-O Če pa imaš in POZNAŠ take primere, jih prijavi in OBELODANI! ;(( Lahko kar tukaj!!;(

Osebno poznam DESET ljudi, ki so izgubili službe ZARADI KARANTENE!
Si končno dobil erekcijo?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

BlackDeath ::

Če za odobreno karanteno nisi sam kriv, to ni, ne more in ne sme biti razlog za prekinitev delovnega razmerja. To pade v isto kategorijo kot odpuščanje zaradi bolniške ali porodniške in posledice takšnih odpuščanj so znane.

Če si sam kriv za karanteno zaradi potovanja v tujo državo, potem stroške in posledice karantene kriješ sam in se šteje kot neupravičena odsotnost iz delovnega mesta.

Verjetnost da poznaš 10 ljudi, ki so bili odpuščeni zaradi tega razloga je pa prenizka da bi ti verjel :))

Mare2 ::

BlackDeath je izjavil:

Če za odobreno karanteno nisi sam kriv, to ni, ne more in ne sme biti razlog za prekinitev delovnega razmerja. To pade v isto kategorijo kot odpuščanje zaradi bolniške ali porodniške in posledice takšnih odpuščanj so znane.

Če si sam kriv za karanteno zaradi potovanja v tujo državo, potem stroške in posledice karantene kriješ sam in se šteje kot neupravičena odsotnost iz delovnega mesta.

Verjetnost da poznaš 10 ljudi, ki so bili odpuščeni zaradi tega razloga je pa prenizka da bi ti verjel :))

Na odločbah o karanteni nič ne piše, kako in zakaj je prišlo do karantene.

https://www.24ur.com/novice/korona/upra...
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

zasekaroza ::

Osrednja ideja takrat je bila "flatten the curve", države pa so upale, da bodo z ukrepi lahko virus zajezile.

Lockdown so nam prodali z lažjo o dveh tednih. Trajal je pa okoli 2 meseca pa p9l(odvisno kaj vzameš kot njegov konec, jaz sem vzel preklic epidemije). Že tukaj so nas nategnil.

dexterboy ::

BlackDeath je izjavil:

Če za odobreno karanteno nisi sam kriv, to ni, ne more in ne sme biti razlog za prekinitev delovnega razmerja. To pade v isto kategorijo kot odpuščanje zaradi bolniške ali porodniške in posledice takšnih odpuščanj so znane. Če si sam kriv za karanteno zaradi potovanja v tujo državo, potem stroške in posledice karantene kriješ sam in se šteje kot neupravičena odsotnost iz delovnega mesta. Verjetnost da poznaš 10 ljudi, ki so bili odpuščeni zaradi tega razloga je pa prenizka da bi ti verjel :))

Vam ne potegne, a ne?
Zmanjšan obseg dela zaradi korone in posledičnega viška delovne sile? In tukaj ni govora o karanteni, ampak letiš iz službe, ker se je zmanjšal obseg del po uvedbi koronskih ukrepov...
Vam ŠE VEDNO ne potegne?
Vseh 10 poznam osebno in so bili/e moji sodelavci/ke.
Butli...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

mr_chai ::

dexterboy je izjavil:

BlackDeath je izjavil:

Če za odobreno karanteno nisi sam kriv, to ni, ne more in ne sme biti razlog za prekinitev delovnega razmerja. To pade v isto kategorijo kot odpuščanje zaradi bolniške ali porodniške in posledice takšnih odpuščanj so znane. Če si sam kriv za karanteno zaradi potovanja v tujo državo, potem stroške in posledice karantene kriješ sam in se šteje kot neupravičena odsotnost iz delovnega mesta. Verjetnost da poznaš 10 ljudi, ki so bili odpuščeni zaradi tega razloga je pa prenizka da bi ti verjel :))

Vam ne potegne, a ne?
Zmanjšan obseg dela zaradi korone in posledičnega viška delovne sile? In tukaj ni govora o karanteni, ampak letiš iz službe, ker se je zmanjšal obseg del po uvedbi koronskih ukrepov...
Vam ŠE VEDNO ne potegne?
Butli...

sorry na pategne

PersonaRuda ::

BlackDeath je izjavil:

Očitno nimaš pojma kdaj te v kapitalizmu odpustijo. Do odpuščanj pride, ko pride do drastičnega zmanjšanja dela in to se je zgodilo zaradi korona ukrepov ali pa v prejšnji gospodarski krizi 2008/2009. Pa se lahko ti potem na trepalnice postaviš, če te lahko ali ne smejo odpustiti in pritožiš se lahko samo na sončno upravo, dosegel pa ne boš nič. Dobiš odpravnino in si lahko začneš iskati drugo službo, a hkrati dosti težje najdeš službo, če se takrat začne kriza in je povsod zmanjšanje dela. In ti korona ukrepi so povzročili eno tako lepo krizo zaradi katere bo po celem Svetu prihajalo do odpuščanj razlog: drastično zmanjšan obseg dela).

Le v javni upravi, če se delo zmanjša na 0, ni odpuščanj. Samo tam se to lahko zgodi in nikjer drugje. No to pa je čisto druga zgodba in mi se ne pogovarjamo o odpuščanjih v javni upravi, ker imaš večje možnosti, da zadeneš glavni dobitek na lotu kot pa da te v javni upravi odpustijo.

gozdar1 ::

Ena izmed posledic lockdown-ov o kateri se ne govori veliko, s tem da so tu žrtve predvsem mladi.
Avstrallija, "There's been over 1,200 suicides since March compared to just over 200 deaths with the virus".

gozdar1 je izjavil:

Ena izmed posledic lockdown-ov o kateri se ne govori veliko, s tem da so tu žrtve predvsem mladi.
Avstrallija, "There's been over 1,200 suicides since March compared to just over 200 deaths with the virus".

Največkrat je vzrok samomora posledica izgube službe in če si ne najdeš druge službe, ker se povsod zmanjša delo. Po možnosti, da še imaš kredite in nič našparanega denarja. In potem ta negotovost naredi svoje. :| :(

Poldi112 ::

Super sitem ta kapitalizem, ki ga imamo, da niti enega prehlada ne moremo prebroditi brez množičnih samomorov.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

HappyPills ::

Problem bo ko bo kmalu tudi zasekaroza in okapi ogrožena zaradi korone pa ne ker bi ju ina ubila ampak posledice. Npr prometna nesreča pa pač ne bo osebja da ju bi zrihtal. In ko se bo to začelo zares dogajat čez mesec 2 tega tempa bo panika na vrhuncu. Švedska ne moreš bit če nimaš švedskih kapacitet.

Ekonomija je smo eden od vzrokov, če ljudi zapreš in jim onemogočiš stike dobiš samomore. Še astronavtom se včasih zaradi odtujenosti zmeša pa gre za psihično trdne ljudi.

gozdar1 je izjavil:

Ekonomija je smo eden od vzrokov, če ljudi zapreš in jim onemogočiš stike dobiš samomore. Še astronavtom se včasih zaradi odtujenosti zmeša pa gre za psihično trdne ljudi.

Seveda je tudi to vzrok. Kot je lahko tudi vzrok, da imaš vse, si znana osebnost, glasbenik,... pa zapadeš v depresijo in narediš samomor. Tukaj je res kar nekaj vzrokov in ne smemo samo na en vzrok kazati s prstom. Se strinjam v celoti z tvojim vpisom.

Poldi112 je izjavil:

Super sitem ta kapitalizem, ki ga imamo, da niti enega prehlada ne moremo prebroditi brez množičnih samomorov.

Kdo pa je rekel, da je sistem super? Je slab, a trenutno ni boljše alternative. Če pa še bo ta sistem ga dolgo sral, pa bo sam po sebi priklical spremembe v obliki revolucije in zahtevo po zamenjavi sistema.

bigsmally ::

Poldi112 je izjavil:

Kako kapitalizem če ti centralna vlada določa kdaj smeš in kdaj ne smeš delat? Ko vlada dovoli Bezosu furati skladišča kjer so covid okuženci, majhne trgovinice pa ukažejo zapret?
Smo lepo v komunizmu, kjer partija svojim simpatizerjem dovoli vse, preostali pa na Goli otok.

dexterboy je izjavil:

BlackDeath je izjavil:

Vam ne potegne, a ne?
Vam ŠE VEDNO ne potegne?
Butli...

Torej govoriš o čisto drugi stvari kot sem ti jo jaz povedal zato ne vem kaj delaš paniko.
Karantene ni več, ampak tudi s tem ko ljudje zbolevajo in so odsotni iz svojega delovnega mesta nastaja nek backlog, ki duši procesni sistem.

gozdar1 je izjavil:

Odtujenost ... hehe. Od koga? Od opravljanja ob kofetku? Sem vedel, da smo ekonomsko zelo na robu ampak očitno imamo tudi družbo polno razvajenih ljudi, ki ne morejo biti sami s sabo 10 minut brez, da postanejo depresivni in samomorilski. Ker še vedno lahko pokličeš svoje bližnje, tudi video klic je na voljo. Bog ne daj vojne, ker bi imeli več samomorov kot žrtev na bojišču :))

BlackDeath je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Odtujenost ... hehe. Od koga? Od opravljanja ob kofetku? Sem vedel, da smo ekonomsko zelo na robu ampak očitno imamo tudi družbo polno razvajenih ljudi, ki ne morejo biti sami s sabo 10 minut brez, da postanejo depresivni in samomorilski. Ker še vedno lahko pokličeš svoje bližnje, tudi video klic je na voljo. Bog ne daj vojne, ker bi imeli več samomorov kot žrtev na bojišču :))

Samo sociopat/psihopat lahko piše "hehe" in lepi smileye, ko je govora o samomorih. Vidim, da prav uživaš, ko se piše o nesreči drugih. Dobro da sedaj vem s kakšnim osebkom imam opravka in da te v bodoče ignoriram.

Vedno več dokazov dobivamo, da je švedski model prava pot.

Švedska edina v EU-ju z upadom okužb; na Danskem rekord okužb
Na Češkem 2111 novih okužb
Švedska je trenutno edina država v Evropski uniji, ki ima od poletja v tedenskem povprečju upad novih okužb z novim koronavirusom. Medtem ko je imela junija še 67,4 primera na 100.000 prebivalcev, jih ima zdaj 14,3.

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

UganiKdo ::

Kar še vedno ne sprmeni dejstva, da so za "pravo pot" žrtvovali 10x toliko ljudi kot mi.

Ampak kot po navadi po bitki je lahko biti general.

UganiKdo je izjavil:

Kar še vedno ne sprmeni dejstva, da so za "pravo pot" žrtvovali 10x toliko ljudi kot mi.

Niso nič žrtvovali več ljudi, ker jih je umrlo skoraj enako kot jih umre vsako leto na švedskem. Skoraj E-N-A-K-O. Sem prilepil včeraj ravno ta graf s statistiko zadnjih 10 let (minimalna odstopanja v plus/minus). Eni pa kot kaže ne znate/ ne razumete kako se gleda na grafe. To je kot kaže za nekatere tukaj že višja matematika.

PersonaRuda je izjavil:

Je slab, a trenutno ni boljše alternative.

Seveda je ni, če se vsak alternativni sistem zbombardira v kameno dobo in potem prodaja pravljice, da je lakota in beda tam posledica neučinkovitega sistema in ne bomb in sankcij.

Poldi112 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Je slab, a trenutno ni boljše alternative.

Seveda je ni, če se vsak alternativni sistem zbombardira v kameno dobo in potem prodaja pravljice, da je lakota in beda tam posledica neučinkovitega sistema in ne bomb in sankcij.

+1

3p ::

HappyPills je izjavil:

Problem bo ko bo kmalu tudi zasekaroza in okapi ogrožena zaradi korone pa ne ker bi ju ina ubila ampak posledice. Npr prometna nesreča pa pač ne bo osebja da ju bi zrihtal. In ko se bo to začelo zares dogajat čez mesec 2 tega tempa bo panika na vrhuncu. Švedska ne moreš bit če nimaš švedskih kapacitet.

Kakšnih kapacitet? Po podatkih (lahko poguglam) so pri dnu v EU po številu bolnišničnih postelj. Kaže pa, da so se dobro organizirali. Za razliko od nas, ki smo zadnje tri mesece menjavali ljudi na uradih za kulturo. Kitajci bi v tem času zgradili novo infekcijsko kliniko.

Mi pa se prepiramo, kje in kdo bi nosil maske. Pa ali so kafiči lahko odprti do desetih ali pol enajstih.

Še enkrat lepim isti graf. Naj mi nekdo pokaže kje iz grafa je razvidno, da je letos umrlo dosti, dosti, dosti več ljudi kot v preteklih letih na švedskem? Seveda ne bo takšnega odgovora, razen če je nekdo res taki retard, da ne zna brati iz grafov.

PersonaRuda je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

To, da imamo trenutno poskok, je pač slab argument v luči dejstva, da so tekom pandemije pridelali 10x več smrti kot mi. Imamo pač retardirano vlado.

Potem pa računaj še, da imamo nižji standard, slabše zdravstvo ter več cepcev, ki verjamejo v teorije zarote. Misliš, da bi bili mi enako uspešni kot oni z njihovim pristopom?

Ti kot kaže nisi raziskovalni tip, ker če bi bil bi raziskal koliko je umrlo na Švedskem v zadnjih 10 letih in kakšna so odstopanja v tem letu napram zadnjih 10 let. Sem naredil jaz domačo nalogo namesto tebe in glej rezultate. Minimalno odstopanje in tudi letos ne bodo presegli 100.000 mrtvih v enem letu. In nehaj primerjati Švedsko s Slovenijo ali Švedsko z Južno Afriko..., ampak primerjaj Švedsko z Švedsko v preteklih letih. To je edino verodostojno.
Slika:

Link za tiste, ki ne vidite slike:
shrani.si/f/3j/8A/3Pp8exKj/svedska.png

PersonaRuda je izjavil:

UganiKdo je izjavil:

Niso nič žrtvovali več ljudi, ker jih je umrlo skoraj enako kot jih umre vsako leto na švedskem. Skoraj E-N-A-K-O. Sem prilepil včeraj ravno ta graf s statistiko zadnjih 10 let (minimalna odstopanja v plus/minus). Eni pa kot kaže ne znate/ ne razumete kako se gleda na grafe. To je kot kaže za nekatere tukaj že višja matematika.

Višja matematika je predvsem kako zabit moraš bit, da ti ni nič čudnega, da se št. mrtvih ni drastično znićalo glede na to kaj se dogaja. Tudi opevana švedska bi morala beležit drastienč upad v številu mrtvih, ker navkljub nakladanju na tem forumu so švedi imeli omejitve (predvsem v obliki priporočil), ki pa so se jih ljudje za razliko od številnih bedakov na tem forumu dejansko držali.

https://www.24ur.com/novice/korona/slov...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

Tega nihče ne trdi, edino zakaj bi bilo to pomembno? Saj tudi mi nimamo dosti več umrlih kot prejšnja leta.

Če bi imeli švedi bolj neodgovorne prebivalce oz. malo več smole in bi jim virus preobremenil zdravstvo, bi tudi oni hitro uvedli ukrepe. Koliko škode so si pa pridelali s prekuževanjem populacije ter dolgoročnimi posledicami, ki jih bo virus pustil na delu populacije, bomo pa še videli.

Podatkov, ki bi kazali, da jo je njihovo gospodarstvo zaradi njihovega pristopa neprimerno bolje odneslo, pa tudi še nisem videl.

Kater alternativni sistem, in kdo ga bombandira?
Imeli smo komunizem, ki se ni nikjer obnesel za kako drugo alternativo pa ne vem.

3p ::

bigsmally je izjavil:

Kako kapitalizem če ti centralna vlada določa kdaj smeš in kdaj ne smeš delat? Ko vlada dovoli Bezosu furati skladišča kjer so covid okuženci, majhne trgovinice pa ukažejo zapret?
Smo lepo v komunizmu, kjer partija svojim simpatizerjem dovoli vse, preostali pa na Goli otok.

Ne razumeš pomena besed kapitalizem in komunizem.

Kje pa si videl kapitalizem, kjer "centralna" vlada ne določa pravil? Rapture?

To, da imamo kapitalizem, v katerem lahko z denarjem "podlobiraš" pravila, ki ti ustrezajo, pa smo plebsi sokrivi.

blackmack ::

Švedi že dobivajo račun za prekuževanje. Okrog 150k jih ima simtome long covida. Utrujenost, nevrološke težave ter pogosto še kak drug simptom zraven. Zelo pametno se je iti prekuževat z virusom o katerem ne veš praktično nič.

globoko grlo ::

A to misliš na izgorelost???

A če bomo gnil jabuk pojedl bo tut covid kriv?

Pa še medklic: Demokracija je najboljši sistem kako ljudstvu povedat, da kaviarja ni zadost za vse!!!
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

gozdar1 je izjavil:

Imeli smo komunizem, ki se ni nikjer obnesel za kako drugo alternativo pa ne vem.

List of wars involving the United States @ Wikipedia

Kako to misliš, da se komunizem ni obnesel? Mi smo se čisto lepo razvili pod njim. Je pa res, da smo bili preveliki, da bi nas američani bombardirali, za razliko od večine preostalega sveta.

PersonaRuda je izjavil:

Očitno nimaš pojma kdaj te v kapitalizmu odpustijo. Do odpuščanj pride, ko pride do drastičnega zmanjšanja dela in to se je zgodilo zaradi korona ukrepov ali pa v prejšnji gospodarski krizi 2008/2009. Pa se lahko ti potem na trepalnice postaviš, če te lahko ali ne smejo odpustiti in pritožiš se lahko samo na sončno upravo, dosegel pa ne boš nič. Dobiš odpravnino in si lahko začneš iskati drugo službo, a hkrati dosti težje najdeš službo, če se takrat začne kriza in je povsod zmanjšanje dela. In ti korona ukrepi so povzročili eno tako lepo krizo zaradi katere bo po celem Svetu prihajalo do odpuščanj razlog: drastično zmanjšan obseg dela).

Le v javni upravi, če se delo zmanjša na 0, ni odpuščanj. Samo tam se to lahko zgodi in nikjer drugje. No to pa je čisto druga zgodba in mi se ne pogovarjamo o odpuščanjih v javni upravi, ker imaš večje možnosti, da zadeneš glavni dobitek na lotu kot pa da te v javni upravi odpustijo.

Celo litanijo o tem kako si pameten zato, ker si narobe prebral nekaj preprostih stavkov.

PersonaRuda je izjavil:

Samo sociopat/psihopat lahko piše "hehe" in lepi smileye, ko je govora o samomorih. Vidim, da prav uživaš, ko se piše o nesreči drugih. Dobro da sedaj vem s kakšnim osebkom imam opravka in da te v bodoče ignoriram.

Sklepaš tudi tako slabo kot bereš.

UganiKdo je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

UganiKdo je izjavil:

Višja matematika je predvsem kako zabit moraš bit, da ti ni nič čudnega, da se št. mrtvih ni drastično znićalo glede na to kaj se dogaja. Tudi opevana švedska bi morala beležit drastienč upad v številu mrtvih, ker navkljub nakladanju na tem forumu so švedi imeli omejitve (predvsem v obliki priporočil), ki pa so se jih ljudje za razliko od številnih bedakov na tem forumu dejansko držali.

https://www.24ur.com/novice/korona/slov...

Kot kaže ti ne dojameš sledeče: Švedi se niso šli drastičnih ukrepov (nas so strašili, da če ne gremo v ukrepe bo 90.000 mrtvih), kot tudi niso imeli teh drastičnih ukrepov zadnjih 10 let, a na koncu je v vseh teh 10. letih umrlo dokaj enako ljudi. Torej so ubrali pravo pot in niso nič kaj več ljudi žrtvovali s tem kot nam sedaj ti prodajaš te tvoje laži o dosti, dosti, dosti, dosti več mrtvih, ker niso sprejeli korona ukrepov. To ne drži!

Poldi112 je izjavil:

Podatkov, ki bi kazali, da jo je njihovo gospodarstvo zaradi njihovega pristopa neprimerno bolje odneslo, pa tudi še nisem videl.

Absolutno jo je v določenih panogah kot so gostinstvo, frizerji,... bolje odneslo. Če pa si vezan na izvoz, pa gre tista država v lockdown, pa tudi potem ti čutiš posledice. To je vse nekak logično.

Simptom je podoben fibromialgijI ME/CFS

Zgodovina sprememb…

BlackDeath je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Celo litanijo o tem kako si pameten zato, ker si narobe prebral nekaj preprostih stavkov.

Kaj ne drži v tem mojem vpisu??? Razen to, da si izpadel bebo, ker očitno ne veš kako prihaja do odpuščanja.

BlackDeath je izjavil:

crucial ::

blackmack je izjavil:

Švedi že dobivajo račun za prekuževanje. Okrog 150k jih ima simtome long covida. Utrujenost, nevrološke težave ter pogosto še kak drug simptom zraven. Zelo pametno se je iti prekuževat z virusom o katerem ne veš praktično nič.

Naj uganem, da so to večinoma migranti, ki se jim ne da hoditi v službo in bi raje v invalidsko?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Fritz ()

Čuj bedak, ko boš dobil covid in boš imel te težave ne hodit okrog zdravnikov pa delat gužve.

BlackDeath je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Sklepaš tudi tako slabo kot bereš.

Ne se zdaj nekaj ven vlačit, ko smo videli/spoznali tvoj pravi obraz.

Poldi112 je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Kako to misliš, da se komunizem ni obnesel? Mi smo se čisto lepo razvili pod njim. Je pa res, da smo bili preveliki, da bi nas američani bombardirali, za razliko od večine preostalega sveta.

Tako listo lahko narediš za večino velikih držav, nima pa zveze s sistemom.

Jugoslavija je dobivala tako finančno kot tudi materjalno pomoč s strani zahoda, še posebej zda, pa je na koncu vseeno bankrotirala.

PersonaRuda je izjavil:

BlackDeath je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Kaj ne drži v tem mojem vpisu??? Razen to, da si izpadel bebo, ker očitno ne veš kako prihaja do odpuščanja.

BlackDeath je izjavil:

Torej je potem bolniška ali porodniška tudi razlog za odpuščanje?
Upam, da veš je govora o uradnih razlogih za odpoved delovnega razmerja in ne o nekih babjih čenčah.

Kako je to različno od karantene, ki ti jo preventivno odobri država in zanjo nisi kriv?

Zgodovina sprememb…

PersonaRuda je izjavil:

BlackDeath je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Ce uporabim enako idiptsko logiko kot jo ti zagovarjas:
Kdor je tako custveno labilen da se ubije ker ostane brez sluzbe, bi se tako ali tako slej kot prej ubil in ne steje v statistiko. Ti ke ta idiotizem kaj znan? Pridruzene bolezni pa to.

StFrRo ::

PersonaRuda je izjavil:

StFrRo je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Ne vem kako bi lahko bila karantena dobra zame osebno. Upoštevam jo zaradi ostalih, se pravi zaradi skupnosti, v kateri živim.

Ker podpiraš karanteno si so-odgovoren za vse, ki bodo zaradi te karantene izgubili službo. Podpiraš pa jo zaradi lastnega egota, ker nočeš povezovati stvari in ignoriraš vse logične zaključke, katere imaš dane na krožnik. Hkrati pa častiš podkupljeno stroko.

In jaz ne podpiram karantene ravno zaradi skupnosti, ker ji želim vse dobro in da bi vsi živeli naprej isto kot so, torej brez ukrepov in brez izgube služb zaradi ukrepov.

ZARADI karantene NE bi smel nihče izgubiti službe!!!! :O

Kaj tebi NI JASNO!??? 8-O8-O8-O

Če pa imaš in POZNAŠ take primere, jih prijavi in OBELODANI! ;((

Lahko kar tukaj!!;(

Pa so izgubili službe. Sam osebno poznam, da se dve gostilni in en frizeski salon po koroni več niso odprli. In v Svetu je več 1000 takih primerov. Drugače pa se tudi večja podjetja zapirajo zaradi korona ukrepov in ljudje izgubijo službe. En sveži primer iz Maribora:

150 delavcev Mariborske tovarne in livarn avtomobilskih delov Cimos je presenetila novica o takojšnjem zaprtju proizvodnje. Razlog: težave, ki so se nakopičile zaradi zaustavitve gospodarstva letos spomladi, in splošne težave avtomobilske industrije. Približno 150 delavcev je na šele na danes sklicanem svetu delavcev izvedelo, da se danes trajno ustavlja proizvodnja v mariborskem obratu Cimosa.
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/mari...

Zdaj pa ti pametnjakovič odgovori (vem da neboš) zakaj so ti ljudje izgubili službo? Ker seveda odgovora ne bo, ti ga< jaz napišem zakaj. Zaradi korona-ukrepov. Ti ukrepi uničujejo gospodarstvo in več tisoč takšnih zgodb bomo brali v naslednje pol leta.

8-O8-O8-O

Kaj je tebi jasno, kaj so splošne posledice pandemije, kaj so posledice takih in drugačnih ukrepov; tudi tistih malo bolj čudnih .... in kaj je karantena, če je človeku predpisana in dodeljena!?? 8-O

BlackDeath je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

BlackDeath je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

BlackDeath je izjavil:

Torej je potem bolniška ali porodniška tudi razlog za odpuščanje?
Upam, da veš je govora o uradnih razlogih za odpoved delovnega razmerja in ne o nekih babjih čenčah.

Kako je to različno od karantene, ki ti jo preventivno odobri država in zanjo nisi kriv?

Pokaži mi kje sem jaz kakšno porodniško omenil?

Še enkrat kot da razlagam nekomu, ki ima končane 4. razrede osnovne šole -> kako pride do odpuščanja:

Do odpuščanja pride, ko se zmanjša delo v podjetju in prihaja do presežka delovne sile (naenkrat za vse ljudi ni dovolj dela). Karantena je zaustavila gospodarstvo. In sedaj prihaja do zmanjšanja dela ravno zaradi te karantene. Posledica tega je, da prihaja do odpuščanj delovne sile. Pri odpuščanju delovne sile se vedno mora navesti razlog. Ponavadi se napiše: zaradi zmanjšanja obsega dela. Obstajajo pa tudi drugi razlogi, ampak pustimo to za drugič, ker če napišem vse možne razloge, bo komentar predolg.

gozdar1 je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Tako listo lahko narediš za večino velikih držav, nima pa zveze s sistemom.

Jugoslavija je dobivala tako finančno kot tudi materjalno pomoč s strani zahoda, še posebej zda, pa je na koncu vseeno bankrotirala.

Nope, v prejšnjem stoletju nihče ne pride blizu ZDA glede števila zadušenih demokracij, ki so jih nadomestili z vojaško diktaturo. Dejanski razlog, da jih je bilo tako strah komunizma, je bila ravno njegova efektivnost. Zato so šli z mečem in ognjem nad vse države, ki so si drznile izvajati razvoj po svoje. Ne moreš se iti imperija, če lokalci želijo naravne vire uporabiti za svoj razvoj.

Okapi ::

Brez ZDA v hladni vojni s SZ bi bili mogoče še sedaj v Jugi.

Bi bilo to tako grozno, ter kakno vezo ima to z mojim argumentom?

StFrRo je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

StFrRo je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Ne vem kako bi lahko bila karantena dobra zame osebno. Upoštevam jo zaradi ostalih, se pravi zaradi skupnosti, v kateri živim.

Ker podpiraš karanteno si so-odgovoren za vse, ki bodo zaradi te karantene izgubili službo. Podpiraš pa jo zaradi lastnega egota, ker nočeš povezovati stvari in ignoriraš vse logične zaključke, katere imaš dane na krožnik. Hkrati pa častiš podkupljeno stroko.

In jaz ne podpiram karantene ravno zaradi skupnosti, ker ji želim vse dobro in da bi vsi živeli naprej isto kot so, torej brez ukrepov in brez izgube služb zaradi ukrepov.

ZARADI karantene NE bi smel nihče izgubiti službe!!!! :O

Kaj tebi NI JASNO!??? 8-O8-O8-O

Če pa imaš in POZNAŠ take primere, jih prijavi in OBELODANI! ;((

Lahko kar tukaj!!;(

Pa so izgubili službe. Sam osebno poznam, da se dve gostilni in en frizeski salon po koroni več niso odprli. In v Svetu je več 1000 takih primerov. Drugače pa se tudi večja podjetja zapirajo zaradi korona ukrepov in ljudje izgubijo službe. En sveži primer iz Maribora:

150 delavcev Mariborske tovarne in livarn avtomobilskih delov Cimos je presenetila novica o takojšnjem zaprtju proizvodnje. Razlog: težave, ki so se nakopičile zaradi zaustavitve gospodarstva letos spomladi, in splošne težave avtomobilske industrije. Približno 150 delavcev je na šele na danes sklicanem svetu delavcev izvedelo, da se danes trajno ustavlja proizvodnja v mariborskem obratu Cimosa.
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/mari...

Zdaj pa ti pametnjakovič odgovori (vem da neboš) zakaj so ti ljudje izgubili službo? Ker seveda odgovora ne bo, ti ga< jaz napišem zakaj. Zaradi korona-ukrepov. Ti ukrepi uničujejo gospodarstvo in več tisoč takšnih zgodb bomo brali v naslednje pol leta.

8-O8-O8-O

Kaj je tebi jasno, kaj so splošne posledice pandemije, kaj so posledice takih in drugačnih ukrepov; tudi tistih malo bolj čudnih .... in kaj je karantena, če je človeku predpisana in dodeljena!?? 8-O

Vidim, da nimaš pojma o ekonomiji. Torej kako deluje ekonomija, kakšni so lahko vzroki za ohladitev gospodarstva in kakšne posledice lahko prinesejo določena dejanja (karantena, lockdown,...). Jaz pa nimam ne volje, ne časa, da bi tebi sedaj šel vse to razlagi. In pa vprašanje, če bi sploh dojel oz. če si sploh na takem nivoju, da se lahko vse to naučiš.

Si pa izpadel v očeh vseh, ki se spoznamo na ekonomijo, eden največjih bebcev.

Okapi ::

Poldi112 je izjavil:

Bi bilo to tako grozno, ter kakno vezo ima to z mojim argumentom?

Malce hinavsko je kritizirati ameriško zunanjo/vojaško politiko, ker smo imeli v sto letih 3-4x korist od nje.

Brez intervencije ZDA leta 1917 bi bili še pod Avstriji. Brez intervencije 1941 bi bili pod nacisti, brez hladne vojne z Rusi bi bili še v Jugi. Mogoče bi se tudi 1948 spor z Stalinom drugače končal, če ne bi mogli računati na ameriško pomoč.

UganiKdo je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

BlackDeath je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Ce uporabim enako idiptsko logiko kot jo ti zagovarjas:
Kdor je tako custveno labilen da se ubije ker ostane brez sluzbe, bi se tako ali tako slej kot prej ubil in ne steje v statistiko. Ti ke ta idiotizem kaj znan? Pridruzene bolezni pa to.

Woah, let me stop you right there.
Ljudje so res preveč razvajeni je eno, biti v neizprosni finančni stiski je pa drugo. Računi se nabirajo, tvoj mesečni prihodek je pa +0€. Ko nimaš otrok, kreditov, ljudi na plačilni listi in kakšnih resnih stroškov je lahko biti pameten.
««
322 / 355
»»