» »

Kreditne kartice

Kreditne kartice

Bobo95 ::

Zadnjič sem bil na Abanki, ko sem odpiral poslovni račun pa so mi ponudili kreditno kartico za 20€ na leto.
Ko sem uprašal, kaj bi imel od te kartice so mi odgovorili le to, da bi lahko plačeval na spletu.
To lahko naredim že sedaj z Viso Electron, ki me stane 0€ in to sem jim tudi povedal. Na to so odgovrili, da je Mastercard kao bolj priznana. Ok, se pravi totalno neuporabno.

A je še kakšna druga uporabna lastnost kreditnih kartic, če nimaš kredita, ki ga moraš odplačevat in je zato kartica obvezna?
V Evropi, kolikor vem, ni "credit card points" sistema kot v Ameriki. Tam vem, da imajo ljudje po več kartic naenkrat. Tukaj v Sloveniji pa ne vidim razloga. Ali pač?

McHusch ::

Rentacar je taka največja razlika, pa še to gre ponekod skozi z debetnimi (prej vprašaš!).

Smurf ::

Tako je pri kaksnih renta carih pride prav. Glede Visa/Master carda so pa redke situacije po svetu, ko vzamejo eno od teh dveh kartic druge pa ne.

Steinkauz ::

Edini plus je rent a car, ker jih 80% zahteva kreditno (unih 20% je ponvadi dražjih potem).
Vse ostalo je Visa Electron, Revolut, N26 vrh glave.

Pa tudi naše kreditne niso glih kreditne v pravem pomenu, da bi vsak mesec plačeval %.
Pri nas ti večinoma trgajo celotni znesek nekje v prihodnosti, torej so kartice z odloženim plačilom.

inferno666 ::

Sedaj lahko dobiš tudi kreditno obročno. Ta je že malo bolj podobna tem ameriškim.

gruntfürmich ::

jst imam samo 'kreditno' mastercard. verjetno je to še najbolj ziher varianta za povsod in vse variante, vem pa da ni najbolj varno za na splet.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

BuDi79 ::

gruntfürmich je izjavil:

to še najbolj ziher varianta za povsod in vse variante, vem pa da ni najbolj varno za na splet.
Tudi za "povsod in vse variante" ni najbolj varna. Je pa ziher.

Bobo95 ::

Skratka niso preveč neuporabne. Bom kar pri debetni ostal in prišparal 20€ ;)

GR2 ::

Meni je kar nujna, za backup. Recimo nimaš za bencin, po možnosti si še pozabil da nimaš, namesto da bi moral izpolnjevati ne vem kakšne obrazce, samo vtakneš kartico v čitalec in gasa dalje.
Drugo je če imaš vedno vsaj 3000EUR na računu, če si tam na 1000EUR je pa za razmislit, si tudi kar hitro na nuli. V glavnem, jaz jo ukinem, ko enkrat prišparam 3000EUR, prej ni potrebe za tistih 25EUR na leto.
So mi pa letos teh 25EUR trgali kar iz MC, ker mi iz drugje niso mogli.

Pa ko sem kupoval po raznih kitajskih trgovinah, nekatere podpirajo samo to ali samo ono.

Plačevanje z MC je tudi brez obresti! Razen če dvigneš gotovino seveda, ampak saj danes skoraj povsod lahko plačaš s kartico. To pomeni da je veliko boljša izbira kot klasični limit katerega so pri NKBM sedaj kar vsem po vrsti dali avtomatsko. Ta ima pa negativne obresti 8%.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GR2 ()

Master_X ::

Ja ta "kreditna" Mastercard je z odloženim plačilom do naslednjega meseca. Kar je kul za ljudi, ki živijo od plače do plače, ker ko si jo nabavijo lahko eno dodatno plačo tisti mesec zapravijo... in si stroške do nadaljnjega zamaknejo za en mesec :)

Drugače je pa fino, če imaš kaki nepričakovan izdatek (pa nimaš nekega rezervnega sklada) in to potem malo prestavljaš iz meseca v mesec dokler ne prideš na zeleno.

Jaz sem jo tudi letos (oz. lani) vzel pri Abanki, ker je bila posebna ponudba obrestne mere za kredit vezana na eno storitev (npr. to kartico MC), istočasno so ti pa vrnili letno članarino, ko si opravil dva nakupa. Po enem letu jo lahko prekličem.

Invictus ::

Če imaš pravo kreditno kartcio, odplačuješ porabo od 10-12 mesecev. Ker ti banka da "kredit"...

Hint: fora je v besedi kreditna ;).

Vse ostalo so samo izpeljanke.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

gruntfürmich ::

Master_X je izjavil:

Ja ta "kreditna" Mastercard je z odloženim plačilom do naslednjega meseca. Kar je kul za ljudi, ki živijo od plače do plače, ker ko si jo nabavijo lahko eno dodatno plačo tisti mesec zapravijo... in si stroške do nadaljnjega zamaknejo za en mesec :)

Drugače je pa fino, če imaš kaki nepričakovan izdatek (pa nimaš nekega rezervnega sklada) in to potem malo prestavljaš iz meseca v mesec dokler ne prideš na zeleno.

Jaz sem jo tudi letos (oz. lani) vzel pri Abanki, ker je bila posebna ponudba obrestne mere za kredit vezana na eno storitev (npr. to kartico MC), istočasno so ti pa vrnili letno članarino, ko si opravil dva nakupa. Po enem letu jo lahko prekličem.

meni je u redu navadna kreditna MC, ker vem da bo vsepovsod sprejeta. da bi še imel eno za na splet se nisem odločil, še eno za nakupe... ne vem. nerad kompliciram.
ne živim pa od plače do plače.
je pa možno vsaj z MC vzeti stvari na 12 obrokov brez obresti, ampak so triki da se ti s tem zmanjša limit, ter da vseeno ne moreš zapravit več kot imaš limita.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

jype ::

Na Nizozemskem težko plačaš z Viso ali z Mastercard, velika večina trgovin ne podpira drugega kot Maestro.

V Belgiji je baje še slabše, ampak z južnjaki se ne družim, tako da ne vem.

Invictus ::

V Nemčiji pa dostikrat težko sploh plačaš s kartico, hočejo samo keš. AMpak ne prevelikih bankovcev, max. 100 EUR...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Utk ::

Invictus je izjavil:

Če imaš pravo kreditno kartcio, odplačuješ porabo od 10-12 mesecev. Ker ti banka da "kredit"...

Hint: fora je v besedi kreditna ;).

Vse ostalo so samo izpeljanke.

Ja, od teh se živi. Od predplačilnih za nakupe prek interneta bi mastercard hitro propadel.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NLB paketi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19848299 (23909) harvey
»

Katera predplacniska kreditna kartica (strani: 1 2 )

6822677 (11769) kuall
»

Katere banke imajo takojšen prikaz transakcij na Visi in MC?

152484 (2023) CyberPunk
»

Razlika med Plačilno, debetno in kreditno kartico

1323979 (17976) St235
»

Paypal, Visa Electron (strani: 1 2 )

5514169 (6440) Hajznberg

Več podobnih tem