Forum » Elektrotehnika in elektronika » Iščem Maxon motor 136293
Iščem Maxon motor 136293
2f4u ::
Družba,
pomoč rabim. Preko NY mi je božićek prinesel težavo... na pomembnem stroju je crknil motor. Verjetno navitje motorja; se vrti toda vleče preveč toka...
Maxon motor 136293
https://www.ebay.com/itm/Maxon-1-Q-EC-M...
Ali ima kdo idejo kje kupiti? Servisirat?
Lp
pomoč rabim. Preko NY mi je božićek prinesel težavo... na pomembnem stroju je crknil motor. Verjetno navitje motorja; se vrti toda vleče preveč toka...
Maxon motor 136293
https://www.ebay.com/itm/Maxon-1-Q-EC-M...
Ali ima kdo idejo kje kupiti? Servisirat?
Lp
link_up ::
Pa kaj smrdi po zakurjenem navitju? Ne vem, ce tak mali motor sploh previjajo...za 200e, kot je na ebayu, kupite novega raje. :)
In and Out
Barbarpapa2 ::
Pozdrav
Kolikor se spomnim (je že skoraj 30 let, odkar sem se ukvarjal z elektromotorji) so Maxon motorji zelo specifični. Gre za motorje, ki nimajo lamel iz dinamo pločevine, temveč je rotor sestavljen samo iz bakrenega navitja, zalitega v posebno smolo (ironless rotor). Mislim, da "previjanje" takega rotorja sploh ni mogoče (zelo specifična tehnologija), mogoče je smiselno v Maxon-u povprašat, če se da rotor dobiti kot rezervni del.
Lp
Jože
Kolikor se spomnim (je že skoraj 30 let, odkar sem se ukvarjal z elektromotorji) so Maxon motorji zelo specifični. Gre za motorje, ki nimajo lamel iz dinamo pločevine, temveč je rotor sestavljen samo iz bakrenega navitja, zalitega v posebno smolo (ironless rotor). Mislim, da "previjanje" takega rotorja sploh ni mogoče (zelo specifična tehnologija), mogoče je smiselno v Maxon-u povprašat, če se da rotor dobiti kot rezervni del.
Lp
Jože
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | asinhronski elektromotor kot generator (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 25292 (10758) | A. Smith |
» | Letališče Munich ParkiranjeOddelek: Loža | 6481 (5161) | Metulj-1 |
» | Električni motor - vrtilna hitrostOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10182 (8006) | marjan_h |
» | navitje in zgradba elektromotorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4722 (4059) | SaXsIm |
» | Problem z generatorjemOddelek: Loža | 2461 (1782) | Highlag |