Forum » Pomoč in nasveti » USB kabli in razlike v hitrostih
USB kabli in razlike v hitrostih
Zvitor ::
Pozdravljeni,
naredil sem si zunanjo USB 3.1 gen2 NVMe enoto (1TB Intel 660p M.2 v Delock ohišju). CrystalDiskMark izmeri okrog 1.1 GP/s, kar je v redu. Ko v Windows kopiram podatke z internega diska na zunanjo NVMe enoto imam hitrost malo čez 850 MB/s, kar mi je v redu. Uporabljam kabel USB-C - USB-A. Ko pa uporabim kabel ki sem ga dobil pri telefonu za polnjenje in prenos podatkov (isto USB-C - USB-A), se hitrost giblje okrog 40 MB/s, kar je neverjetno počasi.
Zanima me, v čem je finta, so priloženi USB-C - USB-A kabli pri novih telefonih (ta je bil poleg Galaxy 10) v resnici USB 2.0, da so hitrosti tako nizke? Kabel je dolg 1 meter, tako da dolžina ni omejujoča zadeva v tem primeru.
Hvala in LP.
naredil sem si zunanjo USB 3.1 gen2 NVMe enoto (1TB Intel 660p M.2 v Delock ohišju). CrystalDiskMark izmeri okrog 1.1 GP/s, kar je v redu. Ko v Windows kopiram podatke z internega diska na zunanjo NVMe enoto imam hitrost malo čez 850 MB/s, kar mi je v redu. Uporabljam kabel USB-C - USB-A. Ko pa uporabim kabel ki sem ga dobil pri telefonu za polnjenje in prenos podatkov (isto USB-C - USB-A), se hitrost giblje okrog 40 MB/s, kar je neverjetno počasi.
Zanima me, v čem je finta, so priloženi USB-C - USB-A kabli pri novih telefonih (ta je bil poleg Galaxy 10) v resnici USB 2.0, da so hitrosti tako nizke? Kabel je dolg 1 meter, tako da dolžina ni omejujoča zadeva v tem primeru.
Hvala in LP.
_Denny_ ::
Telefonski kabel je primarno namenjen polnjenju, C konektor na njem pa obrnljivosti. Lahko bi seveda dali takega z dovolj žilami za 3.0+ hitrosti, a ga telefon ne bi izkoristil, četudi bi bili vsi rx in tx pini v njegovi vtičnici v uporabi. Poleg tega bi firma na račun boljšega kabla pri vsakem prodanem komadu imela še par centov manj profita, kar je tudi glaven razlog za njihovo škrtarjenje.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
Zvitor ::
Makes sense ja... Hvala.
Bom kar v tej temi še nekaj vprašal. Kupil bi rad še en M.2 NVMe USB enclosure ki podpira hitrost USB 3.1 Gen2 (10.000 Gb/s), ampak takega ki se ga lahko na hitro odpre in zapre, brez vijakov, ter tako hitro zamenja M.2 NVMe "disk" z drugim. Kakšen predlog? Mora biti dobavljivo v Sloveniji.
Hvala.
Bom kar v tej temi še nekaj vprašal. Kupil bi rad še en M.2 NVMe USB enclosure ki podpira hitrost USB 3.1 Gen2 (10.000 Gb/s), ampak takega ki se ga lahko na hitro odpre in zapre, brez vijakov, ter tako hitro zamenja M.2 NVMe "disk" z drugim. Kakšen predlog? Mora biti dobavljivo v Sloveniji.
Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB-C kabli in polnilci (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 18973 (9758) | rdecaluc |
» | Navaden ssd disk kot prenosni diskOddelek: Strojna oprema | 3098 (1970) | hojnikb |
» | usb-c razdelilec?Oddelek: Mobilne tehnologije | 1586 (1284) | matobeli |
» | Thunderbolt vs USB Type-COddelek: Pomoč in nasveti | 1638 (1123) | krepki |
» | (Ne)originalen polnilecOddelek: Mobilne tehnologije | 3648 (3053) | Lonsarg |