Forum » Programiranje » Powershell iskanje datoteke če obstaja
Powershell iskanje datoteke če obstaja
Blisk ::
Rabil bi powershell skripto, ki mi preveri, če obstaja datoteka ali ne. Če NE obstaja, mi zapiše pot do mape, kjer datoteke NI v en txt fajl.
Problem je ker so poti relativne in ker so datoteke z istim imenom tudi v drugih mapah.
d:\log\john\today\file.log
d:\log\john\yesterday\file.log
d:\log\george\today\file.log
d:\log\janne\today
d:\log\janne\yesterday\file.log
d:\log\martha\today\file.log
d:\log\martha\yesterday\file.log
Torej, rabil bi powershell skripto, ki bi preiskala celo mapo d:\log in mi zapisala v datoteko rezultat.txt tole pot, ker datoteka file.log manjka d:\log\janne\today.
Iskati mora samo v podmapi "today" podmapo "yesterday" mora ignorirati.
nekaj sem že poizkušal, ampak mi ne deluje. lahko kdo pomaga?
Problem je ker so poti relativne in ker so datoteke z istim imenom tudi v drugih mapah.
d:\log\john\today\file.log
d:\log\john\yesterday\file.log
d:\log\george\today\file.log
d:\log\janne\today
d:\log\janne\yesterday\file.log
d:\log\martha\today\file.log
d:\log\martha\yesterday\file.log
Torej, rabil bi powershell skripto, ki bi preiskala celo mapo d:\log in mi zapisala v datoteko rezultat.txt tole pot, ker datoteka file.log manjka d:\log\janne\today.
Iskati mora samo v podmapi "today" podmapo "yesterday" mora ignorirati.
nekaj sem že poizkušal, ampak mi ne deluje. lahko kdo pomaga?
$FileList = "d:\log" $dirname = "today" $Filem = "file.log" $Resultfile = "g:\rezultat.txt" foreach ($Filem in $FileList) { If ($Filem.$dirname) { $object = [PSCustomObject]@{ File = $Filem.FullName Name = $Filem.name Size = $Filem.length } } $Result = foreach ($Filem in $FileList){} } $result | out-file $Resultfile
- spremenil: Blisk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Powershell primerjaj in kopirajOddelek: Programiranje | 1076 (713) | Blisk |
» | Razbijanje md5 gesel na ARNES GRID-u (linux)Oddelek: Pomoč in nasveti | 3942 (2448) | c3p0 |
» | batch fajl iz txt (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9813 (8474) | b3D_950 |
» | [c#] operator ^ in decimalOddelek: Programiranje | 1257 (1124) | technolog |
» | Program ki extract-a filename in ga prilepi v tabelo...Oddelek: Programska oprema | 1120 (1072) | 2tiLen |