» »

House of the Dragon (TV serija)

House of the Dragon (TV serija)

««
12 / 12
»
»»

Invictus ::

Mal preveč premočrtna zgodba.

Ampak drugače ne more biti, saj je precej že znanega iz GoT, ko so pripovedovali zgodbe...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

karafeka ::

Kako se pa to konča?
Se tile belolasci med samo pobijejo, potem pa pridejo Baratheoni na prestol?

Okapi ::

BT52 je izjavil:

In pa setup, ter poznavanje karakterjev je ključnega pomena pri vzpostavljanju kvalitete hitrejše akcije, ter čustvene katarze.

Večina umetniško najboljših romanov in filmov (in serij) ni predzgodba ali nadaljevanje, ampak like v njih prvič spoznamo (in do konca ne vemo, kako se bo zgodba razvijala).

karafeka je izjavil:

Kako se pa to konča?
Se tile belolasci med samo pobijejo, potem pa pridejo Baratheoni na prestol?

Ja, propad belolascev, sicer ne vem kako daleč bo to šlo s to serijo ali bo pač še ena nova serija...

Je pa napovedana še ena serija pred to trenutno...

BaTeMaN ::

Mater ljudje smo res smešni - nič nam ne paše :)
less then zero

Lion29 ::

sem razmisljal med gledanjem, da je rahlo dolgocasno...

ampak tej deli so mi lih tako vsec... spoznamo like bolj.. dajejo zgodbi in svetu sirino... in buildajo pace in anticipation...

se mi je zdela Alicent precej bolje v igri danes... Rhaynero pa se vedno cakam... se prav vidi, da jo bremzajo na veliko... bomo vidli no...
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

BT52 ::

Ma Rhaynera je doživela arch že od prve sezone. Če gledate dobro je povsem spreminila karakter že takrat, ko je zapustila prvič dvor z Lenorjem. Ona je vedno bežala pred problemi. ZDAJ PA SE IZOGIBA OČITNE vojne. :d Čisto po fotru heh.

Zato pa Daemonu tole ne paše, ker nima tistega ognja več.

Najbolj me motita White worm in Reynees, katera je že od tiste epizode 9 čisto "smotana stara baba" in je njen dolg jezik že tečen. Če bi jaz bil vazal črnih bi mi že malce popizdilo.

Pri belem črvu pa so po mojem mnanju v prejšnih delih zgrešili prikaza Rhayeniro malce slabši luči. Ker ni mučila je oz grozila z zmajem (ali neki drugega) oz jo nekako podkupila. Ne vem skratke ti dve točki me do zdaj v S02 najbolj motita, ker posredno manjšata score epizod na vsaj 7/10

oo7 ::

George RR Martin ni zadovoljen s House of Dragon drugo sezono ?

George R.R. Martin Seemingly Throws Shade at 'House of the Dragon'

Martin's absence from House of the Dragon's writers' room hints at a growing divide in vision for the show's adaptation.

https://collider.com/george-rr-martin-h...

:D nikakšnega odziva po budalaščini v 6 delu...

Kako je zmaj vedel, da rabijo jedeca? aja je prebral script...

Potem kako lahko tale Rajnera zaupa Belemu Črvu WTF? Zdaj pa po pogovoru kako jo je oče posiljeval in se je dotikal pa jo zaliže? "ohh so hot, lets kiss" WTF so v holijwoodu vsi prizadeti?!! (imena sem namerno pisal po načelu "piši što govoriš"), Ker že malce izgubljam potrpljenje z idiotskimi odločitvami, ki dejansko dodobra uničijo dobro delo prve sezone.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

:)) Da imajo zmaje, te ne moti, da imajo zmaji telepatske sposobnosti je pa zate očitno neumnost.

Vsak zmaj ima svojega sočloveka.

In ko ta umre, si poišče novega.

Kaj je tukaj nejasnega?!?!?!

S2.E6 ∙ Smallfolk imdb ocena... :) 6,3

Innvictus... mal ma BT52 tud prav.. ker Seasmoke je bil brez jezdeca... lep čas.. zdaj pa je script rekel, da ga rabi... dobesedno :)

By 101 AC, Seasmoke was a young dragon bonded with Laenor Velaryon though he had yet to ride him.[1] Seasmoke was Laenor's pride and passion. After Laenor's death in 120 AC, Seasmoke made its lair in the Dragonmont on the island of Dragonstone and remained riderless for almost a decade...

Se res trudim, da ne komentiram ničesar, malo me je zaneslo danes.
less then zero

Invictus je izjavil:

Vsak zmaj ima svojega sočloveka.

In ko ta umre, si poišče novega.

Kaj je tukaj nejasnega?!?!?!

sam OK... ampak Laenor ni umrl... oz. vsaj niso pokazali tega..
pa cudno, kako ravno zdaj, v tem delu ko iscejo jezdeca...

tudi ni res, da si vsi poiscejo novega... recimo tale, ki je na Vale, Sheepstealer, ki je bil prikazan (oz, posledice njegovega pcoetja)... tudi nima jezdeca...
pa se cel kup

delavec44 ::

S proceduro so zmaja priklicali in mu probali dati novega jezdeca. Predvidljivo se je razpizdil in ga fental, potem si je pa mislil, če ste me že zrajcali, si ga bom pa sam našel ;)

Drugače je pa zadeva nategnena do amena. V vsaki epizodi je 5 min dogajanja, ostalih 50 min je pa filler.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

S proceduro so zmaja priklicali in mu probali dati novega jezdeca. Predvidljivo se je razpizdil in ga fental, potem si je pa mislil, če ste me že zrajcali, si ga bom pa sam našel ;)

Drugače je pa zadeva nategnena do amena. V vsaki epizodi je 5 min dogajanja, ostalih 50 min je pa filler.

mja mja ... nikjer niso pokazali, da zmaj najde jedeca razen zdaj PRVIČ in kako prikladno. Ohh upsie.... Ok ali ni bilo rečeno ,da zmaji nimajo radi cmer in strahopetcov? Tale pankrt sin pa je imel polne hlače. :D No jaz bi tudi imel... Samo sprašujem malce tak tak. Vsaj bi lahko situacijo pokazali z nekja moškosti, kot je Amond z Vagarjem (pa z enim drugim zmajem, ki ga je zavrnil z jami) iz prve sezone.

delavec44 je izjavil:

Ja, se vidi, da zaradi tega trpi kvaliteta, ker nekaj likov, kot sta Misandrija in do neke mere Rhaenyra, ter tudi Daemon, delujejo kot statisti. Na primer, Damona preganjajo duhovi, kar bi lahko obdelali v dveh ali celo enem delu. Poleg tega bi lahko skrčili vse te zaplete. Čeprav so dogajanja v Kraljevem pristanku odlična.

Hm, da pomislim. Recimo, hipotetično, če bi bila Rhaenys in Misandria bolje spisana in odigrana z veliko bolj karizmatičnima igralkama, bi imeli enako dinamiko kot v zelenem taboru.

Larys in Otto vs. Rhaenys in Misandria.

... Tako pa sem navijal, da "pametna" Rhaenys čim prej umre, ker njena dvoličnost, kvačkanje in cepetanje okoli Rhaenyre je bilo že na robu slabega okusa. Ne vem, mogoče bi jo lahko kdaj vprašala: "Hej, kaj se je res zgodilo z mojim sinom?" Poleg tega vedno zveni, kot da jo je patriarhalni sistem obsodil na pomivanje posode, in v vsakem stavku daje neke odrezave komentarje, ki naj bi prikazali njeno večvrednost. Medtem pa je sama imela možnost, da do te vojne sploh ne bi prišlo.

... O Misandriji pa sploh ne bom razglabljal, ker bi morala biti še vedno v zaporu ali pa vsaj čez čas dobiti omejeno gibanje z železno kroglo okoli noge ali nekaj podobnega. Ma, brez veze. Samo da lahko nabirajo DEI in LGBTQ točke. Ironično, te točke bi še vedno lahko imeli, če bi izbrali drugo igralko in bolj premišljen zaplet, kjer bi Rhaenyra počasi dobivala zaupanje "šepetalke". Potem pa bi se lahko z njo poljubljala, kolikor bi hotela...

Da ne bom več tečnaril. Vsi ostali liki ter notranji zapleti so zelo zanimivi. Razumem pa, da so z vidika mnogih zelo statični.

Alicent: Končno jo je doletelo, da je ona kriva za vse sranje. Od vojne do dejansko slabih sinov ter stanja v kraljevi palači.

Larys: Muahaha, postaja moj najljubši. Izjemno dobro se obrača po vetru in plete lovke naokoli ter vleče tiste nitke, ki jih lahko nadzoruje. Njegov končni motiv in na videz anarhičen pogled sta zanimiva, kam pes taco moli.

Aemond: Zdi se mi, da je postal preveč prevzeten. Če bi imel jajca, bi pospravil brata, ki mu bo trn v peti. Sicer pa ni čudno, da ima polno zamer, saj se mu Alicent sploh ni posvečala. Zanimivo mi je, kako malo mu je mar za nižje ljudi. Vojaško je premeten in pogumen, ampak tole ne zmaguje vojn vedno. Mogoče zato kliče Otta nazaj.
Aegon: Potencialno, kot najstarejši sin, ki je zdaj postal pohabljen, in je bil vedno viden kot nek izrodek družine. Celo tudi s strani Otta, ki je to kar javno namigoval z bratom.

Cole: Hmm, zanimivo. Prej sem ga sovražil, ampak v tej sezoni podoživlja neko notranje breme. Čisto je pogorel kot vodja straže. Vojaška nemoč proti zmajem, tudi proti zmajem na njihovi strani. Vse to mu daje neko novo perspektivo, ki ga moti. Mogoče končno išče neko odrešenje.

globoko grlo ::

Zakaj morjo ta najtabolšo stvar pokazat glih na konc? Pa še to ju zmotjo????
Nej grejo u 3pm.
Drgač pa spet ena totalno brezvezna epizoda, samo nakladanje in flancanje. A bo kj hmal konc?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Nič počasi bo treba pogledat drugo sezono.

Tretja sezona gre v produkcijo drugo leto.
Četrta sezona pa bo zadnja.

Tale serija pa ni tako popularna tukaj na Slo tech kot je bil originalen GOT. Tam smo za vsako epizodo vsako sezono pisali kot norci :)

No saj je bila tudi ta serija v prvi sezoni kar aktivna tukaj na Slo tech druga sezona pa bolj švoh.

Kayzon ::

Meni ni jasno kako njim uspe raztezat eno malo knjigo na stiri sezone serije,pa to je noro.

Skyman ::

kaj si pa do sedaj delal da nisi še 2 sezone pogledal?

No, zaključek 2. sezone je bil, recimo da se počutim nategnjen. Tako kot oni nategujejo na 4 sezone :D

No ja, vse skupaj bi lahko stlačili v eno sezono, in zaključili.

Sam eno fucking jamranje non stop...

A današnji scenaristi res ne zanjo več napisati nekaj zanimivega v stilu GoT?????

Kot bi scenarij pisal en samomorilski zjamrani Slovenec...

Ni stvar v tem, da scenaristi ne bi znali napisati (OK, malo tudi je, zato v nedogled reciklirajo stare zgodbe in like). Problem je, da več zgodbe pomeni več dogajanja, kar pomeni veš scen, več lokacij, več bitk, več statistov, več posebnih učinkov... kar je vse drago in jih tu producent ustavi. Treba je narediti 8 delov za čim manj denarja. Zakaj misliš, da film, ki traja recimo 2 uri in pol, stane več kot cela sezona serije? In potem scenaristom ne preostane drugega, kot da dogajanje enega dveurnega filma raztegnejo na dve sezoni po 8 delov.

pegasus ::

Eni znajo očitno iz jamranja delat zgodbe in posel, edino Slovenci še naprej in še več jamramo :-D

yoco ::

Folk sorry za offtopic. A kdo gleda serijo na HBO Max na TVju? Ima še kdo problem, da slika vsakih nekaj minut rata popačena, kot da bi se frejm ustavil se celotna slika zmaže dokler se spet ne popravi čez nekaj sekund?

free_rider ::

pegasus je izjavil:

Eni znajo očitno iz jamranja delat zgodbe in posel, edino Slovenci še naprej in še več jamramo :-D

:)
Eni celo jamrajo, medtem ko gledajo jamranje.
In guess what, ko bo jamranje spet na sporedu, ga bodo spet gledali in spet jamrali.

Fajn da je konc :) sezone

Drugo leto pa še to... iz res tanke knjižice 3 sezone tega:

less then zero

Pogledal 6 epizod druge sezone. V 6 epizodah se skoraj nič ne zgodi razen konec 4 epizode. Je za gledat,da ne bo pomote samo je tole daleč od GOT začetnih sezon bolj na ravni 7 in 8 sezone.

oo7 je izjavil:

Pogledal 6 epizod druge sezone. V 6 epizodah se skoraj nič ne zgodi razen konec 4 epizode. Je za gledat,da ne bo pomote samo je tole daleč od GOT začetnih sezon bolj na ravni 7 in 8 sezone.

Hehe, yeap.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Okapi je izjavil:

Ni stvar v tem, da scenaristi ne bi znali napisati (OK, malo tudi je, zato v nedogled reciklirajo stare zgodbe in like). Problem je, da več zgodbe pomeni več dogajanja, kar pomeni veš scen, več lokacij, več bitk, več statistov, več posebnih učinkov... kar je vse drago in jih tu producent ustavi. Treba je narediti 8 delov za čim manj denarja. Zakaj misliš, da film, ki traja recimo 2 uri in pol, stane več kot cela sezona serije? In potem scenaristom ne preostane drugega, kot da dogajanje enega dveurnega filma raztegnejo na dve sezoni po 8 delov.

Samo enako stane na koncu če vse dogodke zajameš samo kritik je več
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

delavec44 je izjavil:

oo7 je izjavil:

Hehe, yeap.

Ja s temi honest trailerji ponavadi vedno zadanjejo v polno :)

brett ::

Včeraj pogledal še 8.del in s tem zaključil 2.sezono.
Se strinjam, da umetno raztegujejo: ko čigumi! Ampak me ne moti, ker mi je ta fantazijski svet izredno pri srcu in si ne želim konca. Dokler je na nivoju. In zaenkrat je kar ok, le tu in tam malo zaidejo. Kot npr. zgodba Daemona v Harenhallu.
Glede na to, da pa je Ples zmajev trajal par let (3 leta) in se je glavnina bojev odvila v zadnjem letu, nas ta glavni del še čaka. Samo, če mislijo spraviti na platno vseh 10 glavnih bitk, bo to veliko cekinov... Najbrž jih bodo združevali v pakete kot ena bitka in v vsaki bo par likov šlo v krtovo deželo.

Ocena druge sezone: 8,5/10. Skupaj 9/10. In precej bolje kot zadnji dve sezoni GOTR. Da ne govorimo o "konkurenci" Rings of Power,ki izpade kot video igrica za najmlajše.

Sem pogledal, do konca. Finale druge sezone je res en velik dolgčas. Edina dobra epizoda je bila četrta epizoda ostalo en meh.

Jap... Zeleni tabor dobro. Dokler niso povsem zabluzili z Alison in omogočili FASTTRACVEL in SKYRIM pogajanja obeh "kraljic". In to 2 krat v tej sezoni... od kdaj? Bi zabrušeni, zaščitniški materi spučali in odpuščali drug drugi, ko sta obe izgubili na krut način sinove in vnuke... BLEH

Twenty-four years
Just waitin' for a chance
To tell her how I feel
And maybe get a second glance
Now I've gotta get used to
Not living next door to Alison

Alison, Alison
Who the f... is Alison? :))

si nisem mogu pomagat :D

BT52 je izjavil:

Jap... Zeleni tabor dobro. Dokler niso povsem zabluzili z Alison in omogočili FASTTRACVEL in SKYRIM pogajanja obeh "kraljic". In to 2 krat v tej sezoni... od kdaj? Bi zabrušeni, zaščitniški materi spučali in odpuščali drug drugi, ko sta obe izgubili na krut način sinove in vnuke... BLEH

Dober si, da te samo to vznemirja. :)

Jaz če se odprem lahko napišem kratek esej.... 10.000 besed, na temo obeh sezon glede na source material.

... res ne vem zakaj ti wannabe writerji "mislijo", da imajo "boljšo" idejo od RR Martina.... sprijaznite se z dejstvom, da AI.. ki piše scripte NIMA originalne ideje.. in le REMIXa obstoječe sranje... pa še 2 sezone tega preden se pobijejo? Pa še 4 sezone DUNCAN in EGGa... :)

Pismo "i need fantasy to escape reality", ampak tole je šlo iz vseh tirov razuma....
less then zero
««
12 / 12
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Wheel of Time (Tv serija) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
10021839 (472) oo7
»

Westworld (Tv serija 2016- ) (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1009258160 (14144) oo7

Več podobnih tem