Forum » Operacijski sistemi » windows xp fat32 zascita proti brisanju
windows xp fat32 zascita proti brisanju
dexter_II ::
ce ma kdo mogoce windows xp na fat32 kako se da resit, da bi lahko kak folder ali file oznacil da se ga ne da zbrisat, tko da bi prvo moral zascito odstranit poj pa lahko sele brises
al pa da obstaja kak proggy, recimo da mas desni gumb-meni izbira-protect...tko kot je zip ali antivirus
al pa da obstaja kak proggy, recimo da mas desni gumb-meni izbira-protect...tko kot je zip ali antivirus
ToniT ::
Klik z desnim gumbom na folder (file) -> Lastnosti in tam daj kjukico pri samo za branje (Read Only). Pri direktoriju te bo še vprašal ali želiš to uveljaviti tudi za vse poddirektorije in datoteke.
dexter_II ::
OK, se pojavi vprasanje, kliknes in gre spet po gobe
(sprobano)
a ne obstaja kak progy da zascitis, dokler ne umaknes zascite je stvar kjer je...
a se da kaj nastimat na nivoju xp-ntfs-user policy (tko kot na serverju permissions)
rad bi imel vse svoje dokumente pod en dir, varno pred brisanjem (pogledi/privacy ni problem)
(sprobano)
a ne obstaja kak progy da zascitis, dokler ne umaknes zascite je stvar kjer je...
a se da kaj nastimat na nivoju xp-ntfs-user policy (tko kot na serverju permissions)
rad bi imel vse svoje dokumente pod en dir, varno pred brisanjem (pogledi/privacy ni problem)
undefined ::
> a ne obstaja kak progy da zascitis, dokler ne umaknes zascite je stvar kjer je...
Daj fajlu pravice drugega uporabnika. Pa potem dokler se ne logiraš kot drug, fajla ne morš brisat.
Daj fajlu pravice drugega uporabnika. Pa potem dokler se ne logiraš kot drug, fajla ne morš brisat.
ToniT ::
@dexter_II:
Za to boš moral uporabiti NTFS file sistem.
Glede programa:
http://tucows.siol.net/file-tools95_default.html
Za to boš moral uporabiti NTFS file sistem.
Glede programa:
http://tucows.siol.net/file-tools95_default.html
ERGY ::
Bodi admin in si nastimaj to kar zelis npr.:dstop do zeljenih map, brisanje fajlow, upr. interneta,...
bf4ed ::
Če je rekel da rabi v fat32 potem ne bluzite naj uporabi ntfs!
Ker bi jaz tudi nekaj takega rabil, fat32 pa zato ker mam win98 in win2k in če bi mel ntfs ne bi mogel z win98 gledat na drug disk!
Ker bi jaz tudi nekaj takega rabil, fat32 pa zato ker mam win98 in win2k in če bi mel ntfs ne bi mogel z win98 gledat na drug disk!
undefined ::
Kdor uporablja FAT32 v NT sistemih, je pa itak lolek. Uporabljaj FAT32 le če imaš Win98, pa še tega lahko daš na svojo particijo, drugače pa uporabljaj NTFS, ni prav nobenih slabih strani tega sistema.
Aspirinix ::
Gre fantje, sem mel pod W98 in W95. Namestiš programček, potem pa ti ponuja možnosti kodiranja, gesla za mapo,...
Samo ne vem kak se mu reče.
En taki moder ključek je mel za ikono.
Samo ne vem kak se mu reče.
En taki moder ključek je mel za ikono.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nezaželjena elektronska pošta oziroma spam...Oddelek: Omrežja in internet | 1486 (1384) | Soprano |
» | FAT32 ali NTFS (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7231 (5692) | Mavrik |
» | boot.iniOddelek: Pomoč in nasveti | 1870 (1664) | Red_Mamba |
» | NTFS--->FAT32 convert v WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 2356 (2054) | Tito |
» | privilegiji v Win2KOddelek: Pomoč in nasveti | 1133 (1030) | JLP |