Forum » Pomoč in nasveti » PC se ne zazene
PC se ne zazene
heero ::
Pozdravljeni
Sprasujem za mnenje kaj bi lahko bilo
- prasen ni bil do pregretja ni prislo
- napajalnik enkrat obrne ventilator enkrat ne (probal z mostickom)
- rgb na miski,tipkovnici graficni in maticni dela samo ne daje ostalih znakov zivljenja
- power gumb dela normalno (probal z multimetrom)
- baterijo bios tudi izklopu in vklopu
uspelo mi je enkrat ko sem stisnil kr tako na sreco power gumb je vzgal in ko sem izklopil pc spet isti problem
napajalnik : INTER-TECH CobaNitrox Nobility CN-800 NC
maticna : ASUS MB Strix B350-F Gaming
procesor : Ryzen 7 1700
graficna : GTX asus 1070 ti
vse je staro pribl 2 leti
Prosim se za kaksno mnenje ki nevem vec kaj probat in v cem bi bil problem
Hvala
Sprasujem za mnenje kaj bi lahko bilo
- prasen ni bil do pregretja ni prislo
- napajalnik enkrat obrne ventilator enkrat ne (probal z mostickom)
- rgb na miski,tipkovnici graficni in maticni dela samo ne daje ostalih znakov zivljenja
- power gumb dela normalno (probal z multimetrom)
- baterijo bios tudi izklopu in vklopu
uspelo mi je enkrat ko sem stisnil kr tako na sreco power gumb je vzgal in ko sem izklopil pc spet isti problem
napajalnik : INTER-TECH CobaNitrox Nobility CN-800 NC
maticna : ASUS MB Strix B350-F Gaming
procesor : Ryzen 7 1700
graficna : GTX asus 1070 ti
vse je staro pribl 2 leti
Prosim se za kaksno mnenje ki nevem vec kaj probat in v cem bi bil problem
Hvala
- spremenil: heero ()
nimam rezervnega imam pa en starejsi napajalnik namesto 8 pinov na maticni ima 6 tako da rezervnega nimam
ker je napajalnik se v garanciji ali bi bilo smiselno da ga nesem na servis ceprav nisem siguren da je nedelujoc
je se kaksna druga moznost da je kaj drugega problem
ker je napajalnik se v garanciji ali bi bilo smiselno da ga nesem na servis ceprav nisem siguren da je nedelujoc
hojnikb ::
ce napajalnik ne dela oz. se vent ne suce, k brikas zeleno in crkno linijo na 24pinskem prklopu, je fuc
#brezpodpisa
to sem ze probal in moram parkrat preklopit stikalo da zavrti ventilator
drugace trenutno pc se ne vklopi in rgb gori neprestano
drugace trenutno pc se ne vklopi in rgb gori neprestano
BorutK-73 ::
nimam rezervnega imam pa en starejsi napajalnik namesto 8 pinov na maticni ima 6 tako da rezervnega nimam
Tisti kabel z 6 pini je za grafično. za CPU je 4+4 priklop. InterTech je še večji jajc kot LCpower.
gddr85 ::
sej za sprobat lahko tud tist psu s 4pin uporabi, če se vse normalno zažene je potem 98% psu
solatko ::
BorutK-73 - Lc power je jajc, če kupiš najcenejše. Jaz sem precej vgrajeval 650W-ne in ni niti en odpovedal prej, kot je bil sam računalnik zastarel. Chiftech je jajc, sem jih kar precej zamenjal, večinoma je odletavala linija 3V.
Delo krepa človeka
Tisti kabel z 6 pini je za grafično. za CPU je 4+4 priklop. InterTech je še večji jajc kot LCpower.
na starem napajalniku imam samo enega 4 pin drugi je od 6 ostalo je sata in molex
napajalnik je na servisu zdaj samo cakat .. hvala za pomoc vsem
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali bo napajalnik zdržal (550W)? RX 480, CPU AMD 8350... (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9715 (8664) | tikitoki |
» | Freeze ob vklopu računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2519 (2058) | konspirator |
» | PC se pri igrah ugasneOddelek: Pomoč in nasveti | 905 (749) | konspirator |
» | Slabi napajalniki?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1096 (885) | Janac |
» | Računalnik se ne vžge pravilnoOddelek: Strojna oprema | 2375 (2030) | Robi :P |