» »

Kombinatorika

Kombinatorika

thezerox ::

Pozdravljeni!

Rabim eno formulo za brata, ki programira neko igrico.

Moram povedat, da sem pri kombinatoriki bil slab, pa se kar nekaj let je ze od tega.
Upam, da bom lahko razlozil stvar in bo tudi vse jasno :).

Rabim formulo, s katero se izracunajo vse vrednosti 2^x. Zaloga vrednosti je od 0 do 8.Najprej naj izracuna 2^x, potem 2^x+2^y,2^x+2^y+2^z, itd tako bodo v eksponentu na koncu uporabljena vsa stevila. Vsaka stevilka od 0 do 8 se lahko v izrazu uporabi le enkrat!

Saj ne vem vec, je to komabinacija?

Ej, upam, da bo me kdo razumel :)!!!

DMouse ::

Tisto čemur ti praviš zaloga vrednosti je v resnici domena, vsaj tako jaz razumem. Matematične formule za tako zadevo verjetno ne boš dobil, ker pa je tvoj brat programer, pa verjetno ne bo večji problem sprogramirat rekurzivno funkcijo. Jest bi to naredil takole:
rekurzivna funkcija ima tri parametre, enega za že izračunano delno vrednost, drugega za preostala števila od 0 do 8 ki jih lahko uporabiš v izračunu, ter kazalec na sortirano tabelo ali seznam, ki bo hranil že izračunane vrednosti. Potem pa rekurzivna funkcija najprej izračuna 2^x za vsak element v drugem parametru (dobljeni vrednosti prišteje vrednost prvega argumenta), pogleda če je rezultat že v seznamu, sicer ga doda, nato pa rekurzivno n-krat (n je število elementov v drugem parametru) pokliče rekurzivno funkcijo, vsakič ko jo pokliče, poda ustrezno spremenjene argumente.
Rekurzivna funkcija se konča ko je tabela neuporabljenih števk prazna.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# program za pretvorbo v desetiško število z rekurzijo

Oddelek: Programiranje
81480 (1203) MrStein
»

c# QuadTree Indexing

Oddelek: Programiranje
7855 (677) RobertDev
»