Prijavi se z GoogleID

» »

Tezava z povezavo preko UTP

Tezava z povezavo preko UTP

Ales47 ::

Pozdrav.

Od vceraj imam tezavo in sicer mi noce odpret 90% strani ( primer : sport1.de / twitch.tv itd..) ampak strani kot so Youtube, Facebook in SloTech pa ja. Isto aplikacije ne delujejo kot so discord, steam in origin. sem probal z 3 razlicnimi UTP kabli ampak vedno isto. Klical sem tud na telekom pa mi je GOSPA rekla da iz njihove strani ni nic narobe in je PORT vredu. Tak da kaj bi bil problem?

Ko hocem odpret stran ki ne deluje mi izpise : DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN ... ko zazenem diagnostiko pa da " Ethernet nima veljavne konfiguracije IPja "

PC mam nov, star 2-3 tedne.

X570 Aorus Elite
Ryzen 3700X
i5 6600|MSI B150A GAMING|16GB KINGSTON DDR4|MSI RTX 2070|250GB SSD Samsung|2TB
  • poskusil klonirati: Ales47 ()

Ales47 ::

Ok zdaj sem spremenil IPV4 nastavitve DNSa in sicer na 8.8.8.8 in na 8.8.4.4 in deluje. kaj vraga se je zalomilo???

Medtem sem odstranil Virtual box in opet ni slo, zdaj sem dal na default DNS in deluje... wtf?

Ethernet stanje je bilo IPV4 ni dostopa in IPV6 je povezan
i5 6600|MSI B150A GAMING|16GB KINGSTON DDR4|MSI RTX 2070|250GB SSD Samsung|2TB

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales47 ()

SeMiNeSanja ::

Če je kriv kabel, potem ne boš videl nobene spletne strani (pa še česa drugega ne).

Torej to pomeni, da pri tebi problem definitivno NI v kablu.

Imaš pa več kot očitno neke težave z DNS razreševanjem.

Ne vem zakaj vsi vedno koj na 8.8.8.8 nastavljate DNS, namesto na serverje svojega ISP-ja. Ampak to samo po sebi nebi smelo biti problem.

Če se spletna stran 'zatakne' in pri tem vidiš neka DNS sporočila, potem je več kot očitno nekaj narobe z DNS razreševanjem.
Potem seveda moraš po celi poti 'troubleshootinga' in ugotoviti, ali imaš problem v lastni konfiguraciji, ali je strežnik 'down', ali zgolj nedosegljiv.
Če je nedosegljiv, greš ugotavljati 'kje' se izgubi povezava do strežnika (traceroute ukaz). Če je problem na 'zunanji strani' tvojega omrežja, potem sam kaj dosti ne moreš naresti.

V tvojem primeru je nekoliko čudno, da dejansko kaže, kakor da ti je IPv4 nagajal, ne pa tudi IPv6. Žal je Microsoft diagnostika v precej slabo pomoč.

Ali je kakšna varianta, da si na mrežo nekaj vnesel/odnesel, kar pod IPv4 igra vlogo DHCP strežnika?

Malo primerjaj podatke izpisa "ipconfig /all" ko ti stvari delujejo in takrat, ko ti ne delujejo. ipconfig / all ti tudi izpiše kateri DHCP strežnik ti je dodelil nastavitve - če imaš vključen DHCP...

Si na Virtualbox-u imel nekaj, kar je delovalo kot DHCP strežnik?
Kaj ti zdaj deluje kot DHCP strežnik?
Je problem samo na tvojem PC ali tudi na ostalih napravah na mreži?

Če na svojem PC malo mešetariš z ročnimi in samodejnimi nastavitvami, seveda lahko tudi čudne učinke dosežeš...

Če drugi računalniki nimajo težav, svojega nastavi na enak način, kot so nastavljeni 'delujoči'. Če imaš ročne nastavitve IP naslova seveda ne uporabi naslova, ki ga že ima kakšna druga naprava.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stran se ne naloži pravilno

Oddelek: Pomoč in nasveti
21973 (599) filip007
»

Zakaj neuporaba DNS?

Oddelek: Programska oprema
212133 (1593) pegasus
»

VMware Player - DNS server zmešan

Oddelek: Programska oprema
222551 (2120) AndrejO
»

Statični IP problem !

Oddelek: Pomoč in nasveti
241023 (790) Invictus
»

Postavitev strežnika in lokalnega omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
81099 (816) NoName

Več podobnih tem