Forum » Operacijski sistemi » linux gateway problem
linux gateway problem
Reso ::
Doma imam ADSL modem, ki sem ga preko pppo povezal na RedHat linuxu na internet (nekakšen adsl-setup in potem adsl-start). Problem se mi pojavi ko začne server po nekaj dneh brezhibnega delovanja izgubljati paketke. Ko si to spomne ima packet lost okoli 99% in mi zelo redek ping dobi reply. Ene dvakrat na uro si sicer server spomne da bo delal in takrat utegnem pridit celo na irc.
Ko gledam povezavo z ifconfig ppp0 mi pokaže da paketke pošilja na internet vendar ne dobi niti enega paketka nazaj in tudi lučke za sprejem paketkov na modemu ne utripajo. Lučke za pošiljanje na modemu pa utripajo.
Firewalla ni nobenega in tudi vse tabele so flushane (iptables -F iptables -t nat -F). Za postavitev gatewaya sem pa uporabil tele ukaze:
modprobe ipt_MASQUERADE
iptables -A POSTROUTING -t nat -s $IP_NETW -o $MODEM -j MASQUERADE
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
Modem in SIOL nista kriva ker mi povezava na windowsih lepo deluje.
Pozabil sem dodati da sem zamenjal že vsaj 3 verzije distribucije RH ( 7.x,8.x,..) in 3 računalnike vse omrežne ki jih imam trenutno v računalniku so pa popolnoma nove.
Ko gledam povezavo z ifconfig ppp0 mi pokaže da paketke pošilja na internet vendar ne dobi niti enega paketka nazaj in tudi lučke za sprejem paketkov na modemu ne utripajo. Lučke za pošiljanje na modemu pa utripajo.
Firewalla ni nobenega in tudi vse tabele so flushane (iptables -F iptables -t nat -F). Za postavitev gatewaya sem pa uporabil tele ukaze:
modprobe ipt_MASQUERADE
iptables -A POSTROUTING -t nat -s $IP_NETW -o $MODEM -j MASQUERADE
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
Modem in SIOL nista kriva ker mi povezava na windowsih lepo deluje.
Pozabil sem dodati da sem zamenjal že vsaj 3 verzije distribucije RH ( 7.x,8.x,..) in 3 računalnike vse omrežne ki jih imam trenutno v računalniku so pa popolnoma nove.
- spremenil: Reso ()
Reso ::
Mašina sigurno ni kriva ker se zamenjal vsaj 3 mašine in se mi je na vseh pojavila ta napaka. Od PI 100Mhz do P III .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux CC kot router... problemOddelek: Operacijski sistemi | 1738 (1490) | kitarist |
» | Ubuntu & Windows XP deljenje pvoezaveOddelek: Operacijski sistemi | 1761 (1648) | Poldi112 |
» | 25% izguba paketkovOddelek: Omrežja in internet | 1309 (1096) | SkyPower |
» | iptables + forwardOddelek: Operacijski sistemi | 2341 (1916) | tx-z |
» | DEBIAN problemOddelek: Omrežja in internet | 1849 (1659) | AirBladE |