Forum » Na cesti » Suzuki swift
Suzuki swift
W6fxBzMDqg ::
Si ga kdo lasti, še najraje če nov model in kako je zadovoljen z avtom, z ceno servisov, kakšni problemi?
Gledam sicer 1.0 turbobencinarja. Sicer bi kupil čisto navadnega 1.2 samo jih ni .
Alternativa je kakšna mazda2 samo mi vizualno ni toliko všeč.
Gledam sicer 1.0 turbobencinarja. Sicer bi kupil čisto navadnega 1.2 samo jih ni .
Alternativa je kakšna mazda2 samo mi vizualno ni toliko všeč.
donvito ::
Kaj pa tole: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id......
Saj imaš 1.2 tudi:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Saj imaš 1.2 tudi:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Gambino ::
Tašča je kupovala avto v tem rangu in sem šel z njo. In lahko rečem da mi je bil osebno Suzuki swift med bolj zanimivimi avtomobili, tudi prostoren.
Nermal ::
Jaz sem pred dobrim letom kupil novega Suzikuja Swift 1.2 Comfort, in sem zaenkrat še zelo zadovoljen. Trenutno prevoženih malo čez 12.000 km, in nimam nobenih problemov z njim. Drugače pa prvi redni servis (menjava olja, filtrov), ki sem ga imel pred kratim, me je stalo 160 EUR.
W6fxBzMDqg ::
@donvito bom pogledal, ceprav manj €€ je bolje. Trenutno v sluzbi pa ne morem.Vizualno mi je swift najboljsi, ceprav ce gledas hyundai 5 let garancije itd.
@anketar me bolj skrbi, da je masina nenormalno navita za 1.0 in 111KM.
Če bi imeli belega ali kovinsko sivo 1.2 pa comfort vzamem takoj.
Ne gledat oglasov, ker nekateri so sam za fishat, ker je Slovenija premali trg za rezervne dele dobavljajo normalno, med tem ko avti recimo swift ga dobi na cca. 3 mesece 100 avtov cela Slovenija in dobijo kar dobijo modelov, si ne morejo zmisljevat.
@anketar me bolj skrbi, da je masina nenormalno navita za 1.0 in 111KM.
Če bi imeli belega ali kovinsko sivo 1.2 pa comfort vzamem takoj.
Ne gledat oglasov, ker nekateri so sam za fishat, ker je Slovenija premali trg za rezervne dele dobavljajo normalno, med tem ko avti recimo swift ga dobi na cca. 3 mesece 100 avtov cela Slovenija in dobijo kar dobijo modelov, si ne morejo zmisljevat.
RedDrake ::
Doma ima mama ignisa 1.2 4WD. Motor je enak kot v Swiftu. Ravno v soboto sem ga imel priliko voziti - med drugim tudi 150km po AC. Tempomat na 130, avto ima cca 3400 obratov in solidno moči za prehitevanje tudi pri tej hitrosti. Glasen je MNOGO manj kot recimo Hyundai i30 1.6 (prejšnja generacija), pa je dobesedno škatla v primerjavi s Hyundaijem. Se pa ne more primerjati z recimo 1.2 TSI in 6 prestavami, seveda.
Vsekakor sprobaj - tudi mi smo bili z ignisom izjemno presenečeni in po testni vožnji so vsi ostali modeli odpadli kot knofi od gat .
Pa BTW, Suzuki je globalno eden najbolj zanesljivih prozivajalcev.
Za cuker pa še to, da je povprečna poraba 5,5L (praktično sama mestna vožnja).
Po AC pri 130 kuri cca 7 v ignisu. Pri Swiftu 99,99% manj, ker je profil avta "boljši".
Vsekakor sprobaj - tudi mi smo bili z ignisom izjemno presenečeni in po testni vožnji so vsi ostali modeli odpadli kot knofi od gat .
Pa BTW, Suzuki je globalno eden najbolj zanesljivih prozivajalcev.
Za cuker pa še to, da je povprečna poraba 5,5L (praktično sama mestna vožnja).
Po AC pri 130 kuri cca 7 v ignisu. Pri Swiftu 99,99% manj, ker je profil avta "boljši".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()
buttcrack ::
sem ga imel 10 let (prvi novejši model, cca 14 let nazaj) in je bil top avtomobilček.
žal je bila potreba po več prostora in je šel. Novi so verjetno samo še boljši :)
žal je bila potreba po več prostora in je šel. Novi so verjetno samo še boljši :)
Djole ::
Sam imam swifta slabo leto, letnik 2009. Avto zaenkrat super, prostora notri presenetljivo dosti(razen prtljaznika), kolega 2m visine je spredaj komot sedel, z glavo ni prisel niti blizu stropu... opreme tudi dosti(prostorocno telefoniranje, gretje sedezev, itd), poskocen, okreten(radij zavoja, napram raznim cliotom).
Minus mogoce poraba, trenutno med 7-8l, blizje 8, res pa je, da imam samo mestno voznjo(gas, semafor, gas, itd), ampak glede na st.kilometrov mi je vseeno, potem se morda glasnost podvozja v dezevnem vremenu, to je pa to zaenkrat
..mi je avto kar vsec, da razmisljam o menjavi za novejsega, ki je se lepsi :)
Minus mogoce poraba, trenutno med 7-8l, blizje 8, res pa je, da imam samo mestno voznjo(gas, semafor, gas, itd), ampak glede na st.kilometrov mi je vseeno, potem se morda glasnost podvozja v dezevnem vremenu, to je pa to zaenkrat
..mi je avto kar vsec, da razmisljam o menjavi za novejsega, ki je se lepsi :)
KAVINSKY ::
W6fxBzMDqg je izjavil:
me bolj skrbi, da je masina nenormalno navita za 1.0 in 111KM.
Ni ravno navita, Fordovi ecoboost imajo po 140 konjev. Povrhu je avto lahek, tako da se motor ne martra pretirano.
3 cilindraši imajo nek čuden sloves - vsi na internetu pišejo da bodo razpadli. Nobenemu pa še ni razpadel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avto do 15k eur (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 8980 (7040) | Raptor F16 |
» | Kateri OZEK avto kupiti :DOddelek: Na cesti | 3331 (1928) | twom |
» | kateri majhen avtomobil kupiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 15127 (11914) | facepalm |
» | nov avto - bencinar do 13.000 (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12531 (10050) | Gr8t |