» »

Apartmaji Neno Rab-Lopar - slaba izkušnja

Apartmaji Neno Rab-Lopar - slaba izkušnja

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3

WRC555 ::

Letos nam dopust očitno ni bil namenjen, da bi ga izkoristili v celoti.

Rezerviral sem 10 dni na Rabu, in sicer v Loparju, v apartmaju kjer smo že bili pred dvema letoma in smo bili zadovoljni. Ni bilo gneče na plaži, pa super je za majhne otroke, ker je mivka in plitva ter topla voda.

Ker smo šli pred dvema letoma okrog 9:00 od doma, smo seveda naleteli na gužvo. Tako smo prispeli na Rab pozno popoldan.
Letos smo šli ob 6:00. Zgodba čisto drugačna, na meji (Rupa) smo čakali 10 min, prav tako na trajekt 10 min, na cesti pa je tudi šlo povsem tekoče. Tako smo z vmesnimi postanki (slabost otrok) prispeli na cilj ob 12:00.

Prevzem apartmaja je bil dogovorjen za po 14:00 uri. Ko smo prišli sta ga lastnik in lastnica še čistila, zato smo rekli, da bomo šli malo naokrog, da pač v miru dokončata.

Ko sedaj pogledam nazaj, se mi zdi, da se že tukaj začne zgodba zapletati in da jima ni bilo ravno prav, da smo prišli pred dogovorjeno uro.

Druga zadeva so bile nektarine. Na vrtu sta imela v teglu posajeno sadno drevo z nektarinami. Najin 2-letni sin pa odtrga in poje skoraj vsako sadje, ki ga lahko doseže. No in tako se je spravil tudi na nesrečne nektarine, čeprav sva mu non stop prepovedovala, da naj jih pusti pri miru. Seveda vsakič, ko se je izmuznil ven je nazaj prišel z nektarino.

To sva seveda povedala lastniku. Njegova reakcija je bila povsem razumljiva, ni bil ravno vesel in je nama rekel, da naj mali pač neha, citiram: z čupanjem nektarin.

No, sedaj pa k glavnemu problemu.
V sredo zvečer, po štirih dnevih dopustovanja, mi je med tuširanjem počila kad za tuširanje.
Vedel sem, da bo štala, ker tako zadevo ni enostavno oz. hitro sanirati. Vseeno sem upal, da bomo to na nek miren način rešili. Odločil sem se, da nastalo poškodbo slikam in mu pošljem po mailu.

Po približno pol ure pride k nam, očitno znerviran in me začne verbalno napadati. To, da so bili navzoči moja žena in 3 otroci mlajši od 5 let, ga ni niti najmanj oviralo.
Kako je to mogoče, da se ti je zgodilo!? Kaj takega se normalnim ljudem ne more zgoditi...če bi se normalno tuširal, se to ne bi moglo zgoditi. Jaz ga gledam in kar ne morem verjeti, da se to res dogaja. Potem mu skušam dopovedati, da pod tušem nisem počel nič drugega kot samo stal in se tuširal. Seveda mi ne verjame in vztraja pri svojem, da to ni mogoče.
Potem je tudi meni kmalu zmanjkal lajtnge in sva se začela kregat.

Ko odide, čez nekaj časa pride na vrata še njegova žena. Nakar mi začne predavati o materialih. Razloži mi, da tuš kad ni iz takega materiala kot umivalnik (in začne kazati in trkati po umivalniku). Spet ne morem verjeti svojim ušesom, zato jo vprašam, kaj mi hoče s tem povedati!? In ona, ali je bil kad cela, ko ste prišli? Ja, je bila cela. Nato zopet, torej si jo ti polomil, ker sama od sebe se ni. Seveda se je meni polomila, saj sem to tudi povedal.

Potem tudi ona odide.
Moja žena je bila vidno šokirana nad njunim odnosom, ker smo se počutili, kot da smo prišli na dopust namerno škodo povzročat. Po domače povedano nama je vse dol padlo, zato sva začela resno razmišljati, da bi šli naslednji dan domov.

Potem se zopet vrne lastnica in pove, da se jutri ne bomo mogli tuširati, da naj bi prišli delavci ob 10:00. Moja žena ji pa pove, da ne bomo več ostali in da gremo jutri domov. Najina napaka, ne bi smela tega reči, ampak v afektu rečeš in narediš stvari, ki jih kasneje obžaluješ.

Naslednji dan poveva hčerki, da moramo domov, seveda bi ona še ostala, ker je celo leto čakala na morje. Zato sva si rekla, mogoče bi pa ostali še kak dan, ker imamo tako ali tako plačano za 10 dni. Pa še posebej, če bodo uredili tuš kabino.

Jaz se igram zunaj pred apartmajem z otroci in prileti do nas lastnik, brez pozdrava ali karkoli, samo nesramno nas vpraša kdaj gremo domov ali drugače kaj še delate tukaj!? In mu rečem, da imamo plačano do torka, tako da imamo še čas. Nakar mi pod nos pomoli račun za tuš kabino v višino 1500 kun in pravi, da bo moral na njo 10 dni čakati, da je tako življenje na otoku in da mi tega itak ne razumemo. Potem mi reče, ali bom plačal 1500 samo za kabino, če pa ne bom, bo pa preko odvetnika ukrepal in bom zraven plačal še delo in vse ostalo.

S tem da niti slišati ni hotel, naj mi vrne denar za apartma (330 eur). Nato pride še njegova žena, seveda brez delavcev, vsa začudena, zakaj nismo pripravljeni na odhod.

Zopet je sledilo pregovarjanje, na koncu pa nama lastnica reče, da ima dovolj vsega skupaj in da imava 15 min časa za pakiranje. Zato sva v rekordnem času vse zmetala v potovalke, lastnik je šel v apartma in pregledal, če je še kaj uničeno.

Tako se je naš dopust končal, z izgubljenimi živci in zelo zelo slabo izkušnjo.

Sedaj samo še na pošto čakam, da mi pošlje račun.

Je imel kdo podobno izkušnjo oz. kako se postopa v takih situacijah glede kritja škode?

Utk ::

Kako si rezerviral apartma? Prek telefona in na keš, ali kakšen booking?

WRC555 ::

Preko maila smo kontaktirali. 100 eur avansa, ostalo sem plačal dol na roke.
Imam pa tudi račun.

Utk ::

No, pol ni razloga, da bi še karkoli doplačeval za tist tuš. Ne boš pa niti nazaj dobil za tiste dni.

jype ::

Se včasih tudi tako zaplete. Ne sekiraj se, ker za nazaj ne boš ničesar popravil. Prihodnje leto kam drugam, pa bo.

bobby ::

Postavi se v njegovo kozo in bodi iskten do sebe, da bi najbrz hotel isto samo nacin pogovora bi morda potekal drugace.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Cruz ::

Niste imeli sreče. :) Ko sem šel s kolegi na morje, smo poškodovali kavč. Doplačali smo še en dodaten dan za nastalo škodo. Je pa bil lastnik prav tako živčnoba - pa še policist. Takoj, ko smo prišli smo se začeli prepirati, ker je lagal glede razdalje do morja - razlika je bila res ogromna. Potem ga je še motila vsaka mogoča stvar, nas opozarjal glede uporabe drog ipd. Prav tako ni pomagalo, da ima nekaj kolegov kar dolg gobec. Ampak sva ga potem s kolegom povabila na naš šnops in smo malce umirili strasti. Drugače vprašanje kaj bi storil z nami glede kavča. :)

To se pač dogaja. Ne smeš pa pustiti, da se ti zaradi ene slabe izkušnje zameri vse skupaj. Dvomim, da te bo gnjavil. Verjetno bo pozabil na vse skupaj in te dodal na listo nezaželenih. :))
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

zmaugy ::

Hvala za tale zapis, bom pokazal ko bo kdo pri nas imel kakšno idejo iti v privat apartmaje.
Smo letos prišli v mobilno hišico in se je takoj po prihodu zgodila okvara na podboju tuš kabine (slabo tesnilo in je en del odstopil) po tuširanju, smo na poti do plaže samo sporočili recepciji (predhodno sem poslal fotko na email), ko smo prišli nazaj, je bilo vse urejeno, nobene slabe volje, ljudje prijazni. Seveda nobenih dodatnih stroškov.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Gavran ::

Najemnina krije vse stroske razen namerno unicenih stvari. Ampak namen bo moral on dokazovati...
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

no comment ::

Lastnik bi se ti lahko opravičil za kad in nevšečnosti, ki jih boste imeli, ko jo bodo popravljali. Ampak, ok, ocufali ste mu breskev, ste nekako kvit.

Ko pa te ON začne gnjavit in ti ga ni več za poslušat, mirno stopiš do prvega urada Turističke zajednice. Če ti tam ne pomagajo, veš kje ne boš več dopustoval (vsaj ne v lastni režiji)...

c3p0 ::

Kad je verjetno že bila počena, ti si jo samo "dokrajčil". Boljše bi prišli skozi, če ga sploh ne bi obvestili, ali morda zadnji dan, balkanska posla pač.

49106 ::

OP, nisi povedal katerega apartmaja naj se ognemo.

zmaugy je izjavil:

Hvala za tale zapis, bom pokazal ko bo kdo pri nas imel kakšno idejo iti v privat apartmaje.
Smo letos prišli v mobilno hišico in se je takoj po prihodu zgodila okvara na podboju tuš kabine (slabo tesnilo in je en del odstopil) po tuširanju, smo na poti do plaže samo sporočili recepciji (predhodno sem poslal fotko na email), ko smo prišli nazaj, je bilo vse urejeno, nobene slabe volje, ljudje prijazni. Seveda nobenih dodatnih stroškov.


Dopustovanje v privatnem apartmaju, kjer v neposredni bližini živi lastnik, se rado spremeni v nočno moro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

49106 ::

49106 je izjavil:

OP, nisi povedal katerega apartmaja naj se ognemo.



Ah, v naslovu je omenjeno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Glugy ::

Seveda se ne more pokvariti od obrabe; ah kje; zakaj bi se od obrabe karkoli pokvarilo če pa lahko stroške naprtiš kar turistom. Normalno da če zadevo oddajaš da se hitrej zadeve znucajo kot če bi sam svojo družino imel v stanovanju. To je treba vzet v zakup če se greš turizem.

shadeX ::

Je imel kdo podobno izkušnjo oz. kako se postopa v takih situacijah glede kritja škode?


Tako slabo sicer ne, je pa vedno bilo nekaj ko sem šel dopustovat na Hrvaško. Morje imajo sicer super, ampak njihov odnos je bil vedno poden. Vedno sem imel občutek, da tam nisem zaželjen, z razliko enkrat ko je bil občutek res fenomenalen, osebje hotela izjemno prijazno.

Na Hrvaško ne hodim več, letos sem se imel fino v Egiptu.

49106 ::

Tudi jaz sem prevečkrat dobil občutek, da bi radi:


Še en zanimiv hrvaški pregovor, ki pravi:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

IL_DIAVOLO ::

Nauči se hrvaško in kar je še bolj pomembno nauči se spoštovati lastnike. Ti si najemnik in tvoja dolžnost je, da paziš na stvar. Kad pa tudi ne poči sama od sebe. Če kaj zlomiš, pač plačaš, tudi če se zmeniš za polovičko, jebi ga tak je. Seveda bojo najemodajalci dobili občutek, da ste prišli delat škodo, če jemljete nektarine brez dovoljenja, lomite notranje opremo in rečete jaz sem plačal dopust, ti boš pa že popravljal, saj je tvoje. Halo? Reakcija lastnikov ni bila primerna, seveda ne, ampak vidva sta se pa tudi obnašala ko navadna huligana.

Dal bi mu simboličnih 500 kun, da gresta z ženo na večerjo in bi bilo rešeno. Vidva pa otročja kot sta, naredita 6 ur dolgo vožnjo, se skregata, da se lahko vrneta domov.

Stikalo ::

@WRC555

Računa se nič ne boj, ne more kar pisati in pošiljati računov. Lahko te edino toži.

So pa hrvaški privat apartmaji zgodba zase. Oni zgradijo objekt, ki je 10 mesecev prazen in potem, če imajo srečo je 2 meseca poln. On je gotovo postal ves pisan ob dodatnih stroških. Večino privatniki tudi niso kakšni profesionalci in ne znajo z gostom delati kot je treba. Zato lahko računaš na vse sorte.. Če so nektarine tam, bi moral pač pustiti, da jih otroci čupajo in imajo najboljšo izkušnjo. Za banjo nisi kriv, razen če imaš 130 kg+ in se seveda, če je bila še žena notri :)

Kaj naj rečem, imeli ste smolo. Nekateri so zelo gostoljubni, nosijo ribe, sadje, skrbijo, da si maksimalno zadovoljen, drugi so pač primitivci.

Dopusti niso kar tako, človek se veseli in čaka, potem je lahko dež, nesreče, poškodbe, stopiš na ježka, te opeče sonce, slab gostitelj.. skregaš se z ženo, ker imaš čas..

Ker imaš male otroke ti tudi priporočam, da greste pred in po sezoni, je cenovno ugodno, nobene gneče.. Nadomestiš lahko tudi s kakšnim vikendom sedaj na naši obali.. Recimo v Izoli med borovci, ali v prekmurju v kakšnem bazenu. Ne sekirajte se preveč, pomembno je, da se med sabo dobro razumete, si vzamete čas zase in tako naprej. Drugo ni pomembno.

@shadeX Egipt je super, samo problem je, če imaš več otrok, da so letalske karte drage. Postrežen si resnično dobro, ampak spet so tisti dol tudi namazani z vsemi mažami.. Je pa vsekakor zanimivo..

shadeX ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Nauči se hrvaško in kar je še bolj pomembno nauči se spoštovati lastnike. Ti si najemnik in tvoja dolžnost je, da paziš na stvar. Kad pa tudi ne poči sama od sebe. Če kaj zlomiš, pač plačaš, tudi če se zmeniš za polovičko, jebi ga tak je. Seveda bojo najemodajalci dobili občutek, da ste prišli delat škodo, če jemljete nektarine brez dovoljenja, lomite notranje opremo in rečete jaz sem plačal dopust, ti boš pa že popravljal, saj je tvoje. Halo? Reakcija lastnikov ni bila primerna, seveda ne, ampak vidva sta se pa tudi obnašala ko navadna huligana.

Dal bi mu simboličnih 500 kun, da gresta z ženo na večerjo in bi bilo rešeno. Vidva pa otročja kot sta, naredita 6 ur dolgo vožnjo, se skregata, da se lahko vrneta domov.



Učil se bo Hrvaško za tistih 10 dni na leto, zato da bo hrvatom to všeč? A se ti hecaš?

On je tam STRANKA, in do stranke moraš imeti odnos. Stranka se mora čutit zaželjeno, da naslednje leto spet pride tja zapravljat.

V Novi Gorici me italjani vedno ustavljajo in sprašujejo za smer. Niti en ne zna slovensko, niti se ne trudi, čeprav so tukaj redni obiskovalci.

No škoda da ne znam italjansko, ampak jim znam lepo povedat v angleškem jeziku kolikor razumejo - pa od njih ne pričakujem nič.

jype ::

shadeX je izjavil:

Učil se bo Hrvaško za tistih 10 dni na leto, zato da bo hrvatom to všeč? A se ti hecaš?
Jaz sem se naučil bolgarsko, pa sem bil samo en mesec tam. Saj ne pričakujejo, da boš znal zrecitirat vse nacionalne epe, le cenijo goste, ki se potrudijo.

No, pa jaz ne bi svojemu otroku dovolil, da cufa drevesa, ampak če je nevzgojen, je to najbrž precej težje.

49106 ::

No, pa jaz ne bi svojemu otroku dovolil, da cufa drevesa, ampak če je nevzgojen, je to najbrž precej težje.


V tem primeru mu lahko daš 50 kun, kot predlaga ildiavolo. Otroku še oprostim, da je nevzgojen, lastniku apartmaja pa ne.


Jaz sem se naučil bolgarsko, pa sem bil samo en mesec tam. Saj ne pričakujejo, da boš znal zrecitirat vse nacionalne epe, le cenijo goste, ki se potrudijo.


Da tudi ti podpiraš obnašanje v okviru družbenih norm. Svašta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Groot ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Nauči se hrvaško in kar je še bolj pomembno nauči se spoštovati lastnike. Ti si najemnik in tvoja dolžnost je, da paziš na stvar. Kad pa tudi ne poči sama od sebe. Če kaj zlomiš, pač plačaš, tudi če se zmeniš za polovičko, jebi ga tak je. Seveda bojo najemodajalci dobili občutek, da ste prišli delat škodo, če jemljete nektarine brez dovoljenja, lomite notranje opremo in rečete jaz sem plačal dopust, ti boš pa že popravljal, saj je tvoje. Halo? Reakcija lastnikov ni bila primerna, seveda ne, ampak vidva sta se pa tudi obnašala ko navadna huligana.

Dal bi mu simboličnih 500 kun, da gresta z ženo na večerjo in bi bilo rešeno. Vidva pa otročja kot sta, naredita 6 ur dolgo vožnjo, se skregata, da se lahko vrneta domov.


Zakaj bi se pa on karkoli učil hrvaško?!!!! A ko pridejo Hrvati v SLO govorijo slovensko?

Kot so rekli že drugi, tisti, ki pride na dopust je stranka in v interesu gostitelja mora biti, da se bo ta stranka še kdaj želela vrniti. Hrvati teka koncepta (razen redkih izjem) nikdar niso dojeli in jih v njihovi turistični dejavnosti rešuje zgolj in le lokacija oziroma morje. Nivo njihovih storitev je iz 70s prejšnjega stoletja, odnos pa je na večini lokacij zgolj še oderuški. Saj počasi jih bo tale njihov koncept začel tepsti po glavi, kajti ponovno se odpirajo posamezni trgi (Egipt, Tunizija, itd.), ki so bili zadnjih par let na stranskem tiru. Prav tako pa z menjanjem generacij hkrati izgubljajo redne goste slovenčke. Mlajšim generacijam je pač preprosto iti na dopust kam drugam, ne pa zgolj k sosedom.

Stikalo ::

@IL_DIAVOLO hehe, ker je vgradil slabe materiale, mu bo najemnik plačeval za nove?

Sam sem imel tudi zanič banjo in je počila, pa sem pač kupil novo kvalitetno in jo pošteno sam montiral - da je dobro podložena.

Hrvati so pač zanič, kar se tiče odnosa do gostov. Tudi njihova sezona je kratka.. hočejo v 2 mesecih zaslužiti za celo leto :)

shadeX ::

Jaz sem se naučil bolgarsko, pa sem bil samo en mesec tam.


Si pač naravni talent in se verjetno zadeve hitro naučiš v primerjavi z drugimi.

Če aktivno komuniciraš je ena, ampak v 10 dneh na leto se dost ne boš naučil jezika če komuniciraš v tujem jeziku samo z natakarjem in večino časa govoriš s svojo ženo.


le cenijo goste, ki se potrudijo.


Mogoče cenijo goste z debelejšimi denarnicami, zagotovo jih pa ne cenijo če govorijo polomljeno hrvaščino.

No dovolj je sicer že če si italjan ali pa nemec, potem te cenijo v vsakem primeru.

qwertyy ::

49106 je izjavil:

No, pa jaz ne bi svojemu otroku dovolil, da cufa drevesa, ampak če je nevzgojen, je to najbrž precej težje.


V tem primeru mu lahko daš 50 kun, kot predlaga ildiavolo. Otroku še oprostim, da je nevzgojen, lastniku apartmaja pa ne.


Ali pa poskrbiš, da se ne dela škode. Oni so čupali z drevesa in zjebali kad, če bi vsak gost nekaj zjebal v času obiska bi apartma lahko renovirali vsako leto.

Če bi se meni to zgodilo bi mu stisnil 100e in naprej užival v dopustu.

Glede hrvaščine pa, slovenci smo bili v Jugi, kjer se je govorilo srbo-hrvaško. Nekako je logično, da je več šans, da slovenec zna hrvaško kot, da folk iz ostalih ex-yu držav zna slovensko. Vse države bivše juge normalno komunicirajo v tem jeziku, zakaj se moramo imet za nekaj več? Na dopustu pač spustiš svoj slovenceljski ponos in probaš vsaj malo po hrvaško..

Technics111 ::

Vas še ni noben naučil,da na hrvaško se ne hodi na dopust v Istro in Kvarner,samo Dalmacijo,ki je čisto druga pesem? Raje sem doma ali pa v naši mlakuži,kot da bi v Istri šel v kakšen apartma :))))

49106 ::

Ali pa poskrbiš, da se ne dela škode. Oni so čupali z drevesa


Jake mi škode.

in zjebali kad, če bi vsak gost nekaj zjebal v času obiska bi apartma lahko renovirali vsako leto.


Kaj pa, če bi uporabili material, ki ni samo za drek štukat.

Nekako je logično, da je več šans, da slovenec zna hrvaško kot, da folk iz ostalih ex-yu držav zna slovensko.


Nikoli nisem bil v Makedoniji, pa jih razumem bolje kot marsikateri Hrvat razume slovensko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

LeQuack ::

Zato pa nikoli ne smeš najeti apartmaja od oseb, ki so čustveno navezani na svojo investicijo.
Quack !

Aquafriend ::

ja, tako se rece, nisem mislil dobesedno. Sem napisal, da je to samo predstava ko berem njegov spis

49106 ::

Aquafriend je izjavil:

ja, tako se rece, nisem mislil dobesedno. Sem napisal, da je to samo predstava ko berem njegov spis


Čemu torej pretiravaš? Za dramatičen efekt?

Samael ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kad pa tudi ne poči sama od sebe.

Ja kaj pa misliš, da je počel v kadi? Skladiščil eksplozivna ubojna sredstva? Pač zgodilo se je. Lahko bi se gostu pred njim, gostu za njim. Tu nekaj ugibati, pa namigovati ... kaj točno sploh želiš povedati? Si lahko bolj specifičen, da vidimo, kam bo zašla tvoja domišlija?

Glugy ::

qwertyy je izjavil:

49106 je izjavil:

No, pa jaz ne bi svojemu otroku dovolil, da cufa drevesa, ampak če je nevzgojen, je to najbrž precej težje.


V tem primeru mu lahko daš 50 kun, kot predlaga ildiavolo. Otroku še oprostim, da je nevzgojen, lastniku apartmaja pa ne.


Ali pa poskrbiš, da se ne dela škode. Oni so čupali z drevesa in zjebali kad, če bi vsak gost nekaj zjebal v času obiska bi apartma lahko renovirali vsako leto.

Če bi se meni to zgodilo bi mu stisnil 100e in naprej užival v dopustu.

Glede hrvaščine pa, slovenci smo bili v Jugi, kjer se je govorilo srbo-hrvaško. Nekako je logično, da je več šans, da slovenec zna hrvaško kot, da folk iz ostalih ex-yu držav zna slovensko. Vse države bivše juge normalno komunicirajo v tem jeziku, zakaj se moramo imet za nekaj več? Na dopustu pač spustiš svoj slovenceljski ponos in probaš vsaj malo po hrvaško..


Juge že dolg ni več; nič ni logično to. Potem bi bilo logično tud to da so take cene kot so bile za časov Juge pri apartmajih. Sej se nimamo za nekaj več; samo pač če se Hrvatje trudjo govorit v angleščini pa nemščini naj se pa še v slovenščini. Zakaj nas naj imajo za nekaj manj?

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kad pa tudi ne poči sama od sebe.


Lahko da je kak turist prej z nespametno rabo načel kad pa da se ni nič vidlo; ko kad poči res poči; ne poči počasi po korakih al pa neki. Lahko da je pač ravno takrat bla že tok zmahana da je že normalna uporaba pripeljala do tega poka. Sej pravm ne morš ti se it turizma pa pričakovat da bo amortizacija enaka kot če samo ti in tvoja družina uporabljata apartma cel čas in noben drug.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

dexterboy ::

Đizs... kwa so bogi tile Hrvatarji. Ja sam odmah, od ovog momenta dalje, za to, da jim više ne naplačujemo tu struju iz Nuklearke Krhko, tako i tako je njihova struja radioaktivna i ne daj bože, da nam deca budu bolesna do kraja života.
A što se tiče ovih gostiju, slovenaca, oni stvarno misle, da su nešto više od nas, kaj praviš, Štef, a? Dođu u posetu za par dana, a ne ko ove švabe, što nam dolaze za ceo mesec, sve nam slome, čak nam i voćke i povrće kradu, ništa od njih, niti troše pare u konobi, niti idu na piče, svu hranu kupuju u Lidelu... Šta još viče da vam kažem, ništa od njih. I ta njihova država, malo je veča od Istre. Ja predlažem, da je zgazimo ko mrava pa je to onda sve naše, deo Velike Hrvatske. I naša Janica se ni več sekirala kam iti zimi na skijanje, jel'tak Štef? A?
....
Skratka; se imajo južni sosedje še veeeeeliko naučiti o turizmu. Ampak Hrvaška je itak že propadla država, samo ljudje nočejo nič narediti v nasprotni smeri. Pa še, ko začnejo njihovi strokovnjaki o tem dvigati alarm, jih drugi takoj utišajo.
S takšnim odnosom pač ne gre. Žal. Tudi mi smo bili na Rabu. Takrat sva imela samo še hčerko, brez sina. Pri eni družini, kjer je sedaj pokojni lastnik (stara partizanska šola) vsako jutro "buzeriral" s svojo travarico ob sedmih zjutraj... Da bi vklopil možgane in dojel, da družina z dvoletnim otrokom pač ne funkcionira kot si je on zamisli... Jogiji so bili vse drugo kot jogiji. Je moja bruhala po petih nočeh nespečnosti...
Pa še ta Lopar; če me spomin ne vara (nisem preverjal kart), je to del, kjer se je takrat VSA kanalizacija izlivala v morje, bila je pa tudi edina peščena plaža. Lahko pa da se motim o krajih. To mi je pa govoril njihov sin, ki je kopal to kanalizacijo. In me podučil o tokovih in kam iti na plažo in kam ne... seveda sin ni imel niti ene besedice pri upravljanju turizma.
Še vedno pa trdim, da je vse odvisno od tega, na kakšnega domačina naletiš, ko greš na morje. Eni so prijazni, drugi so za ... ko ti je žal, da si šel na morje. Bi raje ostal doma in šel vsak dan v hribe.
Sedaj hodimo na obis k gazdarici Ani zraven Pule. Vzor prijaznosti in gostoljubnosti.

Dodatek; država, ki ima težave s pomanjkanjem deloven sile v času največje turistične sezone, ni ravno država, ki bi bila vredna kredibilnosti... Moody's bi ji dal hitro B- oceno :D
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

Letos so imeli Hrvatje od 30 do 70% manj gostov, pa lahko v novicah lažejo kolikor hočejo. Kamp v katerem sem bil na dopustu, je bil mogoče eno četrtino kapacitete povhen (italjanov sploh ni bilo), pa mi je ženska par dni prej trdila po telefonu, da ne morem niti mini šotora kam postavit, tako so polni. Potem sem pa kolega poklical, ki je bil v točno tem kampu, pa se je samo smejal, pa povedal, da je v kampu mogoče 15 šotorov, 10 prikolic in 3 avtodomi, kapacitete so pa čez 100 parcel + neparceliran prostor.

Sicer ne vem zakaj si lažejo in zakaj gostom lažejo, ampak trenutno so odprti Grčija, Turčija in Egipt za nižjo ali pa enako ceno. In vse 3 destinacije so kar se obnašanja do turistov tiče na parkrat višjem nivoju. Pa še kaj imajo za ponudit, ne samo stavbe iz časov socializma in večinoma usrano morje (Dubrovnik, split, zadar, rijeka in še par mest ob zalivih - iz vseh teh mest gre ves drek v zalive pred mesti in povsod okoli teh mest je fekalij toliko, da se uradno nebi smeli kopat, samo si noben ne upa prepovedat, ker bodo potem dobesedno propadli.
Vam pa polagam na dušo - ne hoditi na ta mesta na dopust, sploh ne z majhnimi otroci. Raje na kak otok, kjer je veliko manj smeti in dreka v vodi.

Zgodovina sprememb…

Steinkauz ::

Jst sm šel letos v manjši kraj blizu Makarske in morm rečt, da je blo čist ok.
Lastniki so bli super (prek AirBnb, verjetno se malo bolj trudijo za review).
Cene presenetljivo nizke (gostilna ob morju 14 kun veliko karlovačko).
Apartma za 2 je bil 40eur na noč v Avgustu, plaža 2 min strani.

Tko da za budget varjanto je Hrvaška kr ok.
Da pa bi plačeval toliko kot v 90% primerih zahtevajo, pa ni šans.

Grem pa raje v Grčijo ali Sardinijo, ki ima neprimerno lepše plaže.

Miki N ::

Klasika je tudi, da lastniki apartmajev enostavno ne razumejo, da se splača kopalnice opremiti malo bolj "industrijsko" ali "gostinsko", kakor želite. Razne poceni potošniške, lahke zadeve so samo izguba časa - izpad zaradi popravil ni vreden tisto malo prihranka pri nakupu.

MIHAc27 ::

Glede otroka.. pojedel je kaj 1-2 naktarine na dan? V celem tednu dvomim da jih je bilo za 2 kile. To je recmo 30kun.
Pa če jih 'domači' niso jedli bi itak popadale na tla in zgnile. Jaz bi dal nekaj denarja, pa naj si otrok nabere sadja. Ali pač lastniku iz trgovine prinesel druge.

Glede bane pa... verjetno teško ocenit, ali je bila obraba ali pač nesreča. V primeru nesreče se plača 50 do 100% škode.
V primeru obrabe pa bolj 0-50%.

Glede na to, da se je predhodno odšlo in že plačalo, ste po mojem mnenju tam-tam in noben ni nikomur nič dolžan. Mogoče je gazda celo koga drugega dobil v apartma.

shadeX ::

Glede otroka.. pojedel je kaj 1-2 naktarine na dan? V celem tednu dvomim da jih je bilo za 2 kile. To je recmo 30kun.


Samo idiot bi zaradi tega, ker otrok jé sadje iz drevja (in dela praktično nično škodo) kompliciral.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Groot ()

nanoM4TERIAL ::

evo vam... Preprosto ne razumete, ko rinete dol. To je Hrvaška. To so Hrvati. Taka je kultura. Celi post je 100% hrvaška pašta style zgodba. Mene ni blo dol že več kot dekado in me nikoli ne bodo videli. Slovenija for lifE! Ne rabim tistih čudakov.

shadeX ::

Ja sam morje, obale, plaže majo top. Če vzamemo v zakup to kako blizu je vse na voljo. Mene ne motijo visoke cene.. problem je odnos. In to od prvega dne ko sem obiskal Hrvaško.

MTB ::

Ne vem. Ne obvladaš svojih otrok. Polomiš kabino. Kaj pričakuješ?
Kdo bo šel v apartma kjer se ne more tuširati? Tudi če greš domov, apartmaja ne more dati nekomu drugemu.
1500 kun ni preveč za tuš kabino z montažo.

scipascapa ::

Odnos on ne morejo popraviti, to jim je v DNA.

yjpe ::

Ko smo že ravno pri fekalijah v morju in pri tem, kako imajo "Dubrovnik, split, zadar, rijeka itd. usrano morje".
Delajo in objavijo kje hrvati kakšne redne rezultate analiz morja?

Utk ::

Bi jim verjel, če bi?

klemenSLO ::

Napaka v materialu. Sej to more bit zavarovano. Izliv vode. Če nima zavarovano... njegov problem.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

_Tom_ ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _Tom_ ()

chrush ::

Ko sem bil pred leti zadnjič na hrvatiji, smo imeli podoben primer s tečnimi lastniki. Šlo je enako za otok rab. Ko smo odšli, smo jim apartma tako uničili, da ga verjetno v pol leta niso mogli sanirati. Do danes nas ni noben kontaktiral. Smo pa takrat šli zadnjič na hrvatijo.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

WRC555 ::

Kar se tiče moj telesne teže, je primerna moji višini...pa tudi če bi imel čez 100kg, to ničesar ne spremeni.

Gre se samo za odnos, nič drugega. Jaz sem bil pripravljen to rešiti na miren način. Seveda bi tudi nekaj prispeval, že samo zaradi občutka in dobre volje. Ampak, da me bo nekdo nekaj obtoževal, da nisem normalen itd., če bi določeni osebki tu gor iz foruma to dopustili, pa kar izvolite. Rad bi vas videl.

Bom poizkusil prilepiti sliko poškodovane kadi.

Sin je odtrgal 1 nektarino na dan, ker jih več kot 10 ni bilo na drevesu. S tem, da sta dve gnili ležali že v teglu. Ko sem mu predlagal, če bi lahko premaknil tegl, je rekel, da ga nima kam.

yjpe ::

_Tom_ je izjavil:

Utk je izjavil:

Bi jim verjel, če bi?


https://www.slobodnadalmacija.hr/more/v...


https://www.eea.europa.eu/themes/water/...


Prvi link govori o mikroplastiki, ki je je danes tudi drugje na planetu povsod dovolj. Menda dežuje še na antarktiki.
Sodeč po rezultatih z drugega linka, če jim gre verjeti, pa je 952 kopališč (94.4%) dobilo oceno Excellent (testiranje za Escherichia coli in Intestinal enterococci). Kar je verjetno neprimerljivo boljši rezultat s kakšnim Koprom, kjer sem se sprehajal ravno te dni in mi ni niti na pamet padlo, da bi se kopal, pa čeprav je bilo svinjsko vroče. Voda je že izgledala ogabna. Malo nam tule nacionalizem ven tolče v tej temi, se mi zdi...

Če imaš na Hrvaškem otoku svoje stanovanje in si pripelješ večino hrane sabo (ali jo kupiš v trgovini), ko jih jebe, kakšen odnos imajo. Poiščeš so dokaj neobljudeno plažo in uživaš.

tikitoki ::

Seveda, ko ti grozijo na cesti pa se delaš, da se te ne tiče.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Morje hrvaška? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9428596 (2227) Pithlit
»

Poceni, najceneje... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
708043 (1875) jype
»

Hrvaška - cene piva (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11216087 (12117) Goran's Blog
»

Poceni počitnice =) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5222350 (8451) shadeX
»

Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17038469 (28513) ThinkPad

Več podobnih tem