» »

Weeconomy/Weecoin

Weeconomy/Weecoin

timharfis ::

Zdravo!

Bližnja prijateljica si obeta hude dobičke od vlaganja v nekakšen Weeconomy sistem in nakupovanje Weecoinov (zaenkrat govorimo o vložku cca 3k). Izrazil sem močan zadržek, saj stvar smrdi po Ponzijevi shemi, ničesar mi pa v bistvu o mehanizmu te "naložbe" ne zna natančno povedat in me vabi na sestanek, kjer mi bo en gospod vse razložil (sam obstoj sestankov je itak še en huge red flag). Google vrže sumljivo malo informacij na to temo, nikjer nisem uspel izbrskat nobenih jasnih informacij. Vse skupaj je utrdilo moje prepričanje, da gre za nateg, zato sem se odločil, da grem z njo na ta sestanek/predavanje in v živo zanaliziram vse stvari, ki jih govorijo, v upanju, da jo prepričam vsaj v večjo previdnost.

Imam se za spodobno pronicljivega, zavedam pa se, da so ti marketingarji dobro pripravljeni na novačenje novih investitorjev, zato bi si tudi jaz želel tja prit že opremljen z nekaj informacijami.

Ali kdo od vas pozna stvar, ve kaj sploh prodajajo, kak sistem je zadaj, kje je fora?

Hvala!

sivistol ::

sam pejt, pa vprašaj na kteri "borzi" se da kupit/prodat, in kolko majo market capa in dnevnega volumna

in pa najverjetneje je scam

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sivistol ()

Baja ::

99.99% je scam. vprasaj tudi za spletno stran in naredi image search na googlu za "ekipo".

pa peosim posnami vsaj audio, da se bomo še tu malo zabavali ;)

bhfg ::

sem na hitro precekiral njihovo spletno stran. red flagi, ki sem jih opazil.

1. zelo skop whitepaper.
2. "From cashback to mobile payment and blockchain technology to a global payment system." to ne pove nic. okej, mogoce da je dobesedno n-ti projekt, ki proba kot stable currency digitalizirat denar, prenasiceno. vazno da so buzzwordi in blockchain omenjeni.
3. njihov social media ma premalo engagementa. poglej njihov telegram (https://t.me/s/weecoinio). se ti take desperate objave zdijo profesionalne? tudi dejstvo, da novacijo folk po seminarjih.

4. ICO. nimam kaj rect, za vecino ICOjev je bilo po poku crypto bubbla 2018 jasno, da so bili popolen scam in money grab za ustanovitelje. vecina ICOjev je popolnoma propadla, ustanovitelje cakajo tozbe, vsaj v ZDA.
5. zelo slaba ekonomija samih toknov. nameravajo zbrati 10M-100M eurov, vseh kovancev pa bi blo 20,000,000,000, od tega bi jih velik del dobili "private investorji, family in ekipa" po nizji ceni kot ti (dokaz je v obeh screenshotih).


Izogibaj se takih scammerjev. Tvoji prijateljici se bo zgodilo v najboljsem primeru to, da bo lahko prodala na borzi to sranje za velik minus, po tem, ko bojo "family, private investorji in ekipa" to dumpali. V najslabsem primeru pa tega ne bo mogla niti prodati, ker dvomim da bo kaj dosti volumna na tem sranju.

6. To kar je dejal Baja, sem se pozabil dodat. Na googlu ne najdem prav dosti o tej "ekipi". Na tvojem mestu bi preveril, ce te ljudje sploh obstajajo in niso to samo neke stock slike, ter kdaj so bili ustanovljeni njihovi linkedin profili.

Tvoja prijateljica bo zelo verjetno obzalovala svoj vlozek v to. Bi raje ze vlozila 3000 eur v bitcoin, ce jo zanimajo kriptovalute. Ampak kaj cmo, "There's a sucker born every minute."

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bhfg ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oddaja DDV-O za atipičnega zavezanca

Oddelek: Loža
245126 (689) Likalnik
»

Buzzex (BZX) menjalnica

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
253847 (2042) Mato989
»

ICO challenge 2018 (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
508119219 (72728) Vazelin
»

kriptovalute - ponzi, scam, fud, fomo, ... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
17732151 (19077) dronyx

Ponzijeva shema ByXpress (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23397233 (70221) krneki0001

Več podobnih tem