Forum » Programiranje » [c++, windows] Ima sistem nativno ansi funkcijo ali pretvarja v unicode
[c++, windows] Ima sistem nativno ansi funkcijo ali pretvarja v unicode
goranv ::
Zanima me s kaksnimi podatki jedro sistema opravlja, ko se uporabi sistemska funkcija z koncnico A ( FindWindowA ) se vsebina char* direktno uporabi ali pretvarja v wchar_t* in izvede FindWindowW? Ce se potem char* posljem v zgodovino.
Irbis ::
Tukaj nekdo pravi, da se pri ...A pretvori niz v Unicode in pokliče ...W
https://stackoverflow.com/questions/466...
Kar se mi zdi smiselno, ker stvari morajo biti shranjene v unicode (ker bi se drugače čudni znaki izgubljali), ni pa ravno dobro podvajati funkcij (dvojna možnost za hrošče), pretvorba v unicode je pa tudi kar hitra.
https://stackoverflow.com/questions/466...
Kar se mi zdi smiselno, ker stvari morajo biti shranjene v unicode (ker bi se drugače čudni znaki izgubljali), ni pa ravno dobro podvajati funkcij (dvojna možnost za hrošče), pretvorba v unicode je pa tudi kar hitra.
Hermit Bob ::
Zanima me s kaksnimi podatki jedro sistema opravlja, ko se uporabi sistemska funkcija z koncnico A ( FindWindowA ) se vsebina char* direktno uporabi ali pretvarja v wchar_t* in izvede FindWindowW? Ce se potem char* posljem v zgodovino.
Ja, pretvori se v unicode. Nima smisla, da bi dvojno implementirali APIje. Bi ti dissassembly poslal, pa nisem laptopa vzel na morje.
Btw, kaj delas, samo firbcam? :) Fino je videti post, kjer nekdo malo globlje koplje in ne samo v eno(brez)umju js/java/.net plava ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hermit Bob ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vault7 tretji del: Wikileaks objavil kodo orodja MarbleOddelek: Novice / Varnost | 4364 (3356) | CoolBits |
» | [C++] charset-aOddelek: Programiranje | 897 (754) | SasoS |
» | [C++] Slovenski znaki v Command PromptuOddelek: Programiranje | 3327 (3031) | Makronaut |
» | [C++] Unicode, Utf...Oddelek: Programiranje | 1499 (1382) | Matako |
» | UnicodeOddelek: Programiranje | 1297 (1188) | Vesoljc |