» »

Pixel 4 bo prepoznaval gibe in obraze

Pixel 4 bo prepoznaval gibe in obraze

Slo-Tech - Google je po odteku informacij začel še sam dražiti s podrobnostmi prihajajočega telefona Pixel 4 in potrdil, da se v njem lahko nadejamo naprednega odklepanja s prepoznavo obraza ter nadzora z gibalnimi kretnjami na osnovi tehnologije Soli.

Pri Googlu so telefone Pixel, tako kot drugi veliki proizvajalci, običajno naznanjali v enem zamahu na posebnih dogodkih. Pri Pixlu 4, ki prispe na letošnjo jesen, pa so jih nedavni pobegi informacij prisilili v spremembo pristopa. Po tem, ko so najprej postregli z zunanjo podobo, so sedaj razkrili še nekatere tehnične novosti. Natančneje - Pixel 4 bo prva naprava z vgrajeno tehnologijo za prepoznavanje gibov Soli in bo imel zmogljiv sistem za odklepanje s prepoznavo uporabnikovega obraza.

Spomnimo: Project Soli, ki ga je družba najavila pred štirimi leti, razvija pa ga še leto dlje, za zaznavo gibov uporablja miniaturiziran radar. Zato naj bi bila tehnologija mnogo natančnejša od pristopov s kamerami in IR senzorji, ki so se v ta namen na telefonih uporabljali doslej in se niso uspeli obdržati. Inženirji trdijo, da je sposobna zaznavati gibe, manjše od milimetra, s tem pa natančne geste, kot sta tleskanje ali drgnjenje dveh prstov skupaj. Toda v priloženem videu je moč videti zgolj običajne kretnje, kot je mahanje za menjavo skladb. Obenem v drobnem tisku piše, da bo Soli na voljo zgolj v določenih državah, kar najverjetneje pomeni, da bo moralo podjetje pred razpoložljivostjo urediti reči z lokalnimi regulatorji, saj Soli za delovanje zahteva razmeroma visoke moči v razponu med 57 in 64 gigaherci. Za področje ZDA je odobritev denimo pridobilo letošnjega januarja.

Če gledamo spisek senzorjev, se zdi, da je za obrazno odklepanje Google praktično skopiral Applov FaceID. Toda družba obljublja naprednejšo reč, saj naj bi se telefon znal odkleniti "hitreje in neodvisno od orientacije naprave". Obenem se priduša še, da ti podatki nikdar ne bodo zapustili telefona in bo torej prepoznava obraza procesirana na njem.

6 komentarjev

Sp3m ::

Copy paste FaceID.

Samo 2 leti so rabili, da so skopirali, kar je imel že iPhone X.

MrStein ::

kot je mahanje za menjavo skladb

Še koga to na nekaj spomnilo? :)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Hubabuba ::

Vse lepo in prav, prosil bi edino če lahko nehate uporabljat "Spomnimo:" v člankih. To me že na dva-ducata-kurjem portalu zelo moti in vsaj tu bi se lahko vzdržali. Hvala!

ivanuscha ::

Spet ogromen rob, za nikamor. Geste pa je mel že Galaxy S4 pred 6 leti. Edino kamera un njihov app je kul.

blackbfm ::

ivanuscha je izjavil:

Geste pa je mel že Galaxy S4 pred 6 leti. Edino kamera un njihov app je kul.


Sure, vse smo ze imeli. Sam ce 80% casa ne zaznava ne deluje, ostalih 20% pa dela s 5 sekundnim lagom je to mogoce rahlo neuporabno.

Vazelin ::

ivanuscha je izjavil:

Spet ogromen rob, za nikamor. Geste pa je mel že Galaxy S4 pred 6 leti. Edino kamera un njihov app je kul.

Ja marsikaj ima/je imel samsung da so se pohvalili da ima. V praksi pa delovanje na pol


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google bo popravil Pixel 4 - nekoč v prihodnjih mesecih

Oddelek: Novice / Android
134777 (2583) pirlo
»

Pixel 4 se odklene tudi pred spečim človekom

Oddelek: Novice / Android
297163 (5611) Gagarin
»

Googlov Daydream je mrtev

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
134788 (3712) PrimozR
»

Huawei P10

Oddelek: Mobilne tehnologije
132298 (1702) tryhard

Več podobnih tem